Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Welke watchwinder is het beste voor mijn Rolex horloge?

Geplaatst op 15 augustus 2023 om 12:38 uur

Een zeer luxe automatisch horloge zoals een Rolex is uiterst kostbaar. Natuurlijk wil je voor een horloge van dit kaliber de beste wijze van opwinding. Er zijn verschillende voorbeelden van watchwinders te benoemen die een perfecte wijze van opwinding bieden en daarnaast aantrekkelijk en stijlvol zijn vormgegeven. Swiss made kwaliteit staat voor zich en staat wereldwijd goed bekend. Er zijn echter ook merken die modellen bieden van zeer hoge kwaliteit, die voorzien zijn van hoogwaardige Japanse motoren. In dit artikel stellen we je graag voor aan een drietal watchwinders, die stuk voor stuk uitermate geschikt zijn voor het opwinden van jouw Rolex horloge. Ieder merk heeft hierin zijn eigen kenmerkende eigenschappen en daarnaast zijn dit watchwinders uit verschillende prijsklassen.

De eerste watchwinder waarmee jij jouw Rolex horloge zonder problemen van energie kunt voorzien, is er één van het Zwitserse merk Bernard Favre. We hebben het dan over de Bernard Favre Planet Silver watchwinder. Dit is een model met een zeer luxe uitstraling en een uniek design. Deze watchwinder is een waar kunstwerk op zich. Het horloge kan worden geplaatst in de houder en draait vervolgens om zijn eigen as, waardoor het horloge van energie wordt voorzien. Dit is een zeer fraai gezicht, zeker voor de echte liefhebber. De Bernard Favre Planet Silver watchwinder is gemaakt van edelstaal. De stijlvolle voet van de watchwinder is mat zwart van kleur. Daarboven zijn de glanzende zilverkleurige ringen geplaatst, die hiermee een mooi contrast bieden. De glazen stolp die over de watchwinder kan worden geplaatst, maakt dit plaatje helemaal af. Bovendien biedt de stolp jouw Rolex horloge bescherming tegen vocht en stof. De Bernard Favre Planet Silver watchwinder is uitgerust met een ingebouwde accu (100 dagen). Opladen van de watchwinder kan met behulp van de handige USB aansluiting, door middel van netstroom, PC of Smartphone. De basis van deze Bernard Favre Planet Silver watchwinder watchwinder wordt gevormd door een Swiss made motor, die ieder type en merk automatisch horloge moeiteloos van energie kan voorzien. Deze Zwitserse motoren staan er bovendien om bekend duurzaam, betrouwbaar, energiezuinig en stil in gebruik te zijn. De Bernard Favre Planet Silver biedt tot slot de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze Bernard Favre Planet Silver watchwinder vind je in onze webshop en wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie in een luxe lederen etui.

De tweede watchwinder die we graag even voor je onder de loep nemen, is afkomstig van het merk Paul Design. Paul Design is een merk uit het UK en biedt watchwinders met een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding en een hoge mate van gebruikerscomfort. De Paul Design Gentlemen 2+3 Black 2023 is bijvoorbeeld een watchwinder die niet alleen de capaciteit biedt voor het opwinden van 2 automatische horloges, maar daarnaast ook een extra opbergruimte heeft voor nog eens 3 horloges (of eventuele andere sieraden). Deze watchwinder is gemaakt van hout en is zowel wat betreft de buiten- als de binnenkant uitgevoerd in de kleur zwart. De watchwinder is voorzien van een glazen deurtje, waarmee je schadelijke invloeden zoals stof en condens geen kans geeft. Dit model is voorzien van hoogwaardige Japanse motoren, die zeer betrouwbaar zijn. Met deze motoren als basis voorzie je ieder type en merk automatisch horloge zonder zorgen van de benodigde wijze van opwinding, dus ook jouw Rolex horloge. Dit model biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Het instellen van de Paul Design Gentlemen 2+3 Black 2023 gaat gemakkelijk en snel met het bedieningspaneel. Zo kun je per horloge afzonderlijk de draairichting en het aantal rotaties per dag bepalen. Door de ingebouwde LED verlichting heb je op elk gewenst moment van de dag een goed zicht op jouw horloges. Deze Paul Design Gentlemen 2+3 Black 2023 watchwinder kan zowel met behulp van de adapter als op batterijen functioneren. Je kunt dit model vinden bij ons in de webshop. Wij leveren deze watchwinder van Paul Design met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding.

De derde watchwinder die eveneens zeer geschikt is voor het opwinden van jouw Rolex horloge, is van het merk Benson. Benson is een merk van Nederlandse bodem, dat watchwinders biedt van zeer hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. De Benson Black Series 2.16.B is afkomstig uit de meest luxe lijn van dit merk en biedt de ruimte voor het opwinden van 2 automatische horloges tegelijk. Daarnaast biedt ook dit model een handige extra opbergruimte, die je kunt gebruiken voor nog 3 horloges, of bijvoorbeeld andere sieraden of manchetknopen. Deze watchwinder is gemaakt van hout en voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag. Benson heeft hierbij niets aan het toeval overgelaten, waardoor de Benson Black Series 2.16.B zeer lang mooi blijft. Aan de voorkant sluit de watchwinder met een glazen deurtje. Aan de bovenkant is dit model voorzien van een speciale soft-close deksel, waaronder de extra opbergruimte zich bevindt. De binnenkant van de watchwinder is voorzien van een speciaal soft velvet, ter bescherming van jouw horloges. Benson heeft voor deze watchwinder gebruik gemaakt van Japanse motoren van topkwaliteit. Hiermee wind je jouw Rolex horloge, of ieder ander merk automatisch horloge, op veilige wijze op. De Benson Black Series 2.16.B watchwinder is verder instelbaar met behulp van het innovatieve touchscreen. Hiermee stel je onder meer het aantal omwentelingen per dag en de draairichting in. Het is mogelijk dit te doen voor iedere rotor afzonderlijk, zodat ieder horloge de meest ideale wijze van opwinding krijgt. Deze Benson Black Series 2.16.B biedt als kers op de taart ook een ingebouwde LED verlichting, waarmee je jouw horloges desgewenst in de spotlight plaatst. Met daarnaast de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, een USB aansluiting en een powerwinding functie biedt Benson met dit model een zeer complete watchwinder. Ook dit model watchwinder is bij ons in de webshop verkrijgbaar. Wij leveren deze Benson watchwinder met 2 jaar garantie, een duidelijke handleiding en certificaat.

Benson Black Series 2.16.B

Met de 3 watchwinders in dit artikel hebben we je een aantal goede voorbeelden gegeven van watchwinders die jouw Rolex horloge van de juiste wijze qua opwinding kunnen voorzien. Bovendien bieden zij direct ook een perfecte opbergplaats voor jouw geliefde horloge. Bekijk deze modellen nu bij ons in de webshop en kies voor jouw favoriet!