Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Compact Double 2.CF watchwinder

Geplaatst op 20 februari 2024 om 15:44 uur

Of je nu net voor het eerst een fraai automatisch horloge hebt aangeschaft, of misschien jouw automatische horlogeverzameling hebt uitgebreid, een passende watchwinder is altijd een belangrijke aankoop die eigenlijk onvermijdelijk is. Het is dan ook een aankoop waar je van tevoren het best de nodige zorg en aandacht aan besteedt. Waarom is een goede watchwinder met de juiste capaciteit zo belangrijk? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en nemen we een specifiek model onder loep, namelijk het populaire Benson Compact Double 2.CF model.

Een automatisch horloge is voorzien van een zeer bijzonder en geavanceerd uurwerk. De expertise van de horlogemaker zorgt ervoor dat jouw automatische horloge kan functioneren op enkel beweging. Zo heeft een automatisch uurwerk geen batterij of handmatige opwinding nodig. Jouw pols zorgt er bij het dragen van het horloge simpelweg voor dat deze van de juiste beweging wordt voorzien en daardoor ook wordt opgewonden. Op deze manier komt jouw automatische horloge niet stil te staan en heb je er geen omkijken naar. Wanneer je je horloge afdoet en opbergt wordt het echter een ander verhaal. De benodigde beweging ontbreekt in deze situatie, waardoor het horloge geen opwinding krijgt. Dan komt het horloge uiteindelijk stil te staan met de mogelijke vervelende gevolgen van dien. Dit kan er namelijk in resulteren dat jouw automatische horloge minder nauwkeurig wordt. Daarnaast zorgt stilstand van een automatisch horloge ervoor dat je je horloge opnieuw moet instellen wat betreft tijd en datum, maar ook bijvoorbeeld een GMT functie of maanfase indicatie. Dit is uiteraard zeer ongewenst. Om dit te voorkomen plaats je jouw automatische horloge of horloges wanneer je deze niet draagt in een watchwinder, die de bewegingen van jouw pols op professionele wijze imiteert. Op deze manier zijn jouw automatische horloges niet alleen altijd klaar voor gebruik, maar bovendien ook altijd veilig opgeborgen.

Benson Compact Double 2.CF watchwinder

Goede watchwinders zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende varianten. Er zijn tal van merken die watchwinders bieden van hoge kwaliteit en in verschillende uiteenlopende designs. Natuurlijk wil jij als horlogeliefhebber zoveel mogelijk waar voor je geld op dit gebied. In dit kader laten wij je graag nader kennismaken met het Nederlandse watchwindermerk Benson. Benson is een merk met veel kennis en ervaring in huis op het gebied van luxe (automatische) horloges en de daarmee onlosmakelijk verbonden watchwinder. Met deze kennis op de achtergrond heeft Benson een heel gevarieerd en uitgebreid aanbod watchwinders ontwikkeld, die niet alleen van zeer hoge kwaliteit zijn, maar daarnaast ook betaalbaar. Anders gezegd weet Benson een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding te bieden, waarmee het merk menig liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges weet aan te spreken. Met een watchwinder van Benson hoef je je nooit meer zorgen te maken over stilstand van jouw automatische horloge of horloges en kies je bovendien voor een veilige én stijlvolle opbergplaats voor jouw horloge(s).

Als voorbeeld van een fraaie Benson watchwinder, vertellen wij je graag meer over de Benson Compact Double 2.CF watchwinder. Deze stijlvolle en compact vormgegeven watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd in een carbon fibre look. Dit model biedt de ruimte voor het opwinden van 2 automatische horloges tegelijk. Door het handzame formaat is deze watchwinder gemakkelijk te plaatsen verplaatsen. De Benson Compact Double 2.CF watchwinder is verder voorzien van hoogwaardige Japanse motoren, die de opwinding van jouw automatische horloges op veilige en efficiënte wijze verzorgen. Deze bekende motoren bieden daarnaast verschillende voordelen. Ten eerste zijn ze energiezuinig en daarmee ook duurzaam te noemen. Ten tweede verzorgen deze hoogwaardige motoren de opwinding van jouw automatische horloges in stilte, waardoor je deze watchwinder kunt plaatsen waar je wilt. Je hoeft tenslotte niet bang te zijn voor storende geluiden tijdens het opwindproces. Met de Benson Compact Double 2.CF watchwinder bied je ieder afzonderlijk horloge de best mogelijke wijze van opwinding. Met het handige touchscreen kun je namelijk voor iedere rotor apart de draairichting en het aantal omwentelingen per dag bepalen. Verder is deze watchwinder van Benson voorzien van speciale flexibele horlogehouders, waar je vrijwel ieder formaat automatisch horloge probleemloos in kunt klikken. De Benson Compact Double 2.CF watchwinder biedt een mooie extra. Deze watchwinder is namelijk voorzien van een fraaie ingebouwde LED verlichting, waarmee je jouw automatische horloges indien gewenst in het zonnetje kunt zetten. Hiermee maak je van jouw automatische horloges in combinatie met de watchwinder zelf, een echte eyecatcher voor in je interieur. Tot slot biedt de Benson Compact Double 2.CF watchwinder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie, maar ook een handige powerwinding functie. Met deze laatste optie kun je je automatische horloges in korte tijd van de benodigde energie voorzien, ideaal als je haast hebt!

Wil jij de Benson Compact Double 2.CF watchwinder graag bestellen, of de vele andere mogelijkheden van het merk Benson bekijken? Neem dan nu een kijkje in onze webshop, je vindt hier het gehele assortiment van Benson. De Benson Compact Double 2.CF watchwinder wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie, adapter en natuurlijk een duidelijke handleiding.