Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Bernard Favre Planet Gold watchwinders

Geplaatst op 28 november 2023 om 14:59 uur

Ben jij een liefhebber van automatische horloges? Misschien heb jij wel een fraai horloge van Breitling, Rolex, Seiko, Oris of Patek om je pols. Dan heb je zeker weleens gehoord over de horlogeaccessoire watchwinder.

Watchwinders zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en met een diverse capaciteit. Dit maakt dat er voor iedere liefhebber en verzamelaar van automatische horloges wel een passende watchwinder verkrijgbaar is. Het is zaak om bij het kiezen van een passende watchwinder te gaan voor hoge kwaliteit, zodat een veilige en efficiënte wijze van opwinding gewaarborgd is. Hiermee verzeker je jezelf niet alleen van een goede wijze van opwinding van jouw automatische horloges, maar ook van de beste verzorging.

Een watchwinder van goede kwaliteit is daarmee dan ook altijd een waardevolle investering te noemen. Wanneer je niet alleen een hoogwaardige watchwinder verkiest op technisch gebied, maar ook een watchwinder met een luxe en exclusieve uitstraling, zijn er ook verscheidene mogelijkheden. Er zijn high-end watchwindermerken die watchwinders bieden met een uniek en zeer exclusief design, waarmee je jouw automatische horloge of horloges gegarandeerd in de spotlights zet. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur zijn er watchwinders binnen deze categorie te vinden met een moderne en strakke uitstraling, maar ook watchwinders met een meer klassiek karakter. Een bijzonder exclusief merk dat onder meer watchwinders biedt met een klassiek design, is het Zwitserse merk Bernard Favre.

De man achter het merk Bernard Favre, is de heer Bernard Favre zelf. Als ontwerper en uitvinder ontwikkelde hij in het jaar 2009 een zeer uniek ontwerp voor de collectie van het merk, namelijk de zogenaamde ‘Planet watchwinder’. In dit model watchwinder wordt ieder type en merk automatisch horloge van energie voorzien, doordat deze roteert om zijn eigen as. Hiermee is de vergelijking met de planeet gemaakt, vanwaar ook de naam van deze bijzondere watchwinders uit voort is gekomen. De Planet watchwinders werden door Bernard Favre op 19 april 2011 gepresenteerd aan het publiek en zijn vandaag de dag niet meer weg te denken binnen de horlogerie. Wanneer je op zoek bent naar een elegante en originele watchwinder voor een enkel automatisch horloge, is een Bernard Favre Planet watchwinder het absolute neusje van de zalm. De Planet watchwinder is verkrijgbaar gemaakt van verschillende hoogwaardige materialen. Je kunt hierbij denken aan edelstaal, edelstaal PVD, carbon, leder en zelfs goud. Door het gebruik van verschillende kleuren en materialen, weet Bernard Favre met de Planet watchwinders zowel voor de liefhebber met een voorkeur voor klassiek, als voor diegene die op zoek is naar een stoerder model een zeer fraai alternatief te bieden.

In dit artikel besteden we graag meer aandacht aan een specifieke Planet watchwinder uit de collectie van Bernard Favre, namelijk de Bernard Favre Planet Gold watchwinder. Deze watchwinder is gemaakt van edelstaal en heeft door de fraaie combinatie van de zwarte voet met goudkleurige ringen, een zeer luxe uitstraling. Wanneer het automatische horloge geplaatst is in de watchwinder, kan de meegeleverde glazen stolp over de watchwinder worden geplaatst. Dit is een schitterende toevoeging op de toch al uiterst stijlvolle watchwinder en biedt bovendien bescherming tegen verschillende schadelijke invloeden van buitenaf, zoals condens en vuil bijvoorbeeld. Je kunt door het glas op ieder gewenst moment jouw horloge bekijken. Voor de echte liefhebber zal het opwindproces dan ook een lust voor het oog zijn. De Bernard Favre Planet Gold watchwinder is met een Swiss made motor voorzien van een zeer betrouwbare en bovendien energiezuinige basis. Doordat de watchwinder bovendien is voorzien van een ingebouwde accu voor 100 dagen, heb je hier nauwelijks omkijken naar. Wanneer de watchwinder moet worden opgeladen, gaat dit gemakkelijk met behulp van de handige USB aansluiting, middels netstsroom, PC of smartphone. Wanneer je wilt, kun je de  Bernard Favre Planet Gold watchwinder en jouw geliefde automatische horloge ook in een kluis opbergen door de handige accu. Daarnaast is de watchwinder voorzien van een speciale LED indicator, die de status van de watchwinder aangeeft. Hierdoor weet je op elk moment direct hoe het ervoor staat. Verder is de Bernard Favre Planet Gold watchwinder voorzien van de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze laatste functionaliteit zorgt ervoor dat jouw automatische horloge geen risico loopt wat betreft overspanning. Het aantal toeren is bovendien instelbaar, zodat je jouw automatische horloge exact de juiste wijze van opwinding kunt bieden. Kort samengevat kies je met de Bernard Favre Planet Gold watchwinder voor een Swiss made watchwinder met een zeer unieke en exclusieve uitstraling, die ieder automatisch horloge probleemloos van energie kan voorzien. Je bent er met deze watchwinder dan ook altijd zeker van dat jouw automatische horloge klaar is voor gebruik. Daarnaast schaf je met dit model een echte eyecatcher aan, waarmee je jouw automatische horloge een waar podium biedt.

Bernard Favre Planet Gold watch winder

Wil je de Bernard Favre Planet Gold watchwinder graag bestellen of de verschillende andere mogelijkheden van het merk Bernard Favre bekijken? Neem dan nu een kijkje in onze webshop! Hier kun je de Planet watchwinder dan ook gelijk echt aan het werk zien, doordat wij hier een duidelijk filmpje hebben geplaatst. Wij leveren de Bernard Favre Planet Gold watchwinder en verschillende andere fraaie modellen van dit merk met 2 jaar garantie, duidelijke handleiding en luxe verpakking.