Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor 12 horloges

Geplaatst op 30 januari 2024 om 16:04 uur

De watchwinder, als accessoire voor automatische horloges, wint al jaren aan terrein. Deze horlogeaccessoire is voor liefhebbers van automatische horloges eigenlijk niet meer weg te denken. Als je één of meerdere automatische horloges hebt dan is een watchwinder om de horloges van energie te voorzien zeer belangrijk. Heb je nog geen watchwinder voor jouw automatische horloges en ben je het zat dat je jouw horloges elke keer weer opnieuw moet opwinden en instellen? In dit artikel schrijven we over een watchwinder voor 12 horloges.

Benson Black Series Pro 12.19.B watchwinder

De voorkeur van menig liefhebber en verzamelaar van luxe horloges ligt bij horloges met een automatisch uurwerk. Dit heeft een reden. Het automatische horloge heeft namelijk een bijzondere eigenschap. Wanneer dit horloge om de pols gedragen wordt, windt het horloge zich namelijk automatisch op door de bewegingen van de pols, zonder dat hier een batterij aan te pas komt.

Binnenin een horloge met een automatisch uurwerk gaat dan ook echt vakwerk schuil. Deze charme ontgaat de meeste liefhebbers van automatische horloges niet. Het nadeel ervan is echter dat een automatisch horloge stil kan komen te staan wanneer het niet gedragen wordt. Dit kan resulteren onnauwkeurigheden in de tijdsweergave. Bovendien zul je je horloge regelmatig opnieuw in moeten stellen. Om dit te voorkomen is de accessoire genaamd watchwinder in het leven geroepen. Je kunt een automatisch horloge in de watchwinder plaatsen wanneer deze niet gedragen wordt. Deze horlogeaccessoire zorgt voor rotatie van jouw automatische horloge waardoor het energie verkrijgt. Zeker wanneer je een verzameling automatische horloges bezit is dit een echte uitkomst. Om jou op weg te helpen bij het kiezen van een passende watchwinder voor jouw verzameling automatische horloges, stellen we in dit artikel graag drie verschillende watchwinders met de capaciteit voor het opwinden van 12 automatische horloges aan je voor.

De eerste watchwinder die we graag nader voor je uitlichten, is de Benson Black Series Pro 12.19.CF. Deze watchwinder biedt niet alleen de ruimte voor het opwinden van 12 automatische horloges tegelijk, maar voorziet daarnaast ook nog in een opbergmogelijkheid voor nog 10 horloges. Ideaal wanneer jouw horlogeverzameling bestaat uit horloges met verschillende soorten uurwerken. De Benson Black Series Pro 12.19.CF is voorzien van Japanse motoren van kwaliteit. Deze zijn beter betaalbaar dan Swiss made motoren, maar bieden wel een betrouwbare en veilige wijze van opwinding. Deze Benson Black Series Pro 12.19.CF is verder met de hand gemaakt en voorzien van maar liefst 12 verflagen. De afwerking van deze watchwinder is dan ook subliem. Dit model is gemaakt van hout en zowel wat betreft het interieur als het exterieur zwart van kleur, aan de buitenkant met een carbon fibre look.  De binnenkant van de watchwinder is daarbij voorzien van een speciaal soft velvet, ter behoud van jouw horloges. Dit model is bovendien afsluitbaar met een fraai glazen deurtje. Deze kan extra veilig worden afgesloten met behulp van het slot met sleutel. De rotoren van deze Benson Black Series Pro 12.19.CF watchwinder zijn allen individueel te bedienen. Zo stel je per horloge gemakkelijk de draairichting en het aantal rotaties per dag in, met behulp van het innovatieve touchscreen. De LED verlichting zorgt ervoor dat je deze watchwinder heel goed kunt gebruiken om jouw horlogeverzameling in te presenteren. Met een ingeschakelde LED verlichting is deze Benson Black Series Pro 12.19.CF watchwinder in combinatie met jouw horlogeverzameling een absolute blikvanger in je interieur. De Benson Black Series Pro 12.19.CF beschikt verder over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een powerwinding functie. Tot slot biedt deze watchwinder een USB aansluiting en verloopt de energievoorziening met behulp van een adapter.

De tweede watchwinder die we graag aan je voorstellen, is de Paul Design Gentlemen 12 Black Shadow. Deze watchwinder biedt eveneens de ruimte voor het opwinden van 12 horloges. De uitstraling van dit model is zeer luxe. De kleur zwart in combinatie met de kleur van het hout biedt een fraai contrast. De Black Shadow look van de watchwinder maakt deze watchwinder bovendien echt uniek. De Paul Design Gentlemen 12 Black Shadow is voorzien van Japanse motoren van het merk Mabuchi. Deze motoren zijn zeer krachtig en kunnen hierdoor de opwinding van het meest zware automatische horloge verzorgen. Bovendien zijn deze motoren zowel energiezuinig als stil in gebruik, wat het gebruikerscomfort van deze watchwinder ten goede komt. De rotoren van de watchwinder zijn allen individueel instelbaar wat betreft draairichting en het aantal omwentelingen per dag. Het instellen hiervan is mogelijk door middel van het handige touchscreen display. Wanneer je je horloges er extra wilt laten uitspringen, kun je ervoor kiezen om de ingebouwde LED verlichting in te schakelen. Op deze manier staan jouw horloges letterlijk in de spotlight. De Paul Design Gentlemen 12 Black Shadow is verder voorzien van de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Tot slot is de watchwinder werkzaam door middel van een adapter en wordt dit luxe model geleverd met een afstandsbediening.

De laatste watchwinder die we nader voor je onder de loep nemen in dit artikel, is de Benson Black Series Pro 12.19.B. Wanneer je op zoek bent naar een watchwinder die niet alleen jouw horloges van energie voorziet, maar daarnaast ook een mogelijkheid biedt om jouw horlogeverzameling in te presenteren, is dit model zeer geschikt. Deze met de hand gemaakte watchwinder oogt namelijk zeer luxe en is vervaardigd uit hoge kwaliteit hout. De Benson Black Series Pro 12.19.B is bovendien afgewerkt met maar liefst 12 verflagen. Het interieur is bekleed met een speciaal soft velvet, zodat jouw horloges goed beschermd worden tegen beschadiging wanneer ze in de watchwinder zijn geplaatst. Dit model van Benson is afsluitbaar met een glazen deurtje met slot. Daarnaast biedt deze Benson Black Series Pro 12.19.B watchwinder naast ruimte voor het opwinden van 12 automatische horloges, ook nog een opbergmogelijkheid voor 10 extra horloges in de vorm van een lade. De solide basis van deze watchwinder wordt gevormd door Japanse motoren van topkwaliteit. Hierdoor ben je er zeker van dat je altijd op je Benson Black Series Pro 12.19.B zult kunnen rekenen. Ook dit model van Benson biedt een ingebouwde LED verlichting als een mooie extra. De watchwinder is per horloge instelbaar wat betreft draairichting en het aantal omwentelingen per dag. Je kunt de watchwinder instellen met het handige touchscreen. De Benson Black Series Pro 12.19.B biedt tot slot de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie , USB aansluiting en powerwinding functie.

Neem een kijkje in onze webshop als je geïnteresseerd bent geraakt in één van de genoemde watchwinders van Benson of Paul Design, of wanneer je benieuwd bent naar de andere aansprekende modellen van deze merken.

Wij bieden je als officieel dealer namelijk een zeer breed assortiment watchwinders van zowel Benson als Paul Design, maar ook van andere merken zoals Swiss Kubik, Heisse & Söhne en Orbita. Het is daarom niet moeilijk een watchwinder te vinden die perfect bij jou en je horloges past.