Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Black Series 8.16.CF watchwinder

Geplaatst op 26 september 2023 om 09:44 uur

Ben jij de trotse eigenaar van één of meerdere automatische horloges? Dan is de aanschaf van een goede watchwinder altijd een goede investering. Een hoogwaardige watchwinder zorg er immers voor dat jouw horloges kunnen worden opgewonden, ook wanneer ze niet gedragen worden. Dit is zeker voor de liefhebber met meerdere automatische horloges een echte uitkomst te noemen. Door jouw automatische horloges in een watchwinder te plaatsen wanneer je ze niet draagt, zorg je voor een juiste opwinding van je horloges en heb je direct ook een veilige opbergplaats voor je horloges. Door de beweging die de horloges krijgen in een watchwinder, worden zij niet alleen van de benodigde energie voorzien.

Daarnaast zorgt deze beweging er namelijk voor dat de olie in het uurwerk van de horloges op de juiste wijze wordt verdeeld. Hiermee zorg jij voor het behoud van jouw horloges en voorkom je onnodige slijtage. Doordat de horloges bovendien veilig opgeborgen zijn, hoef je ook niet meer bang te zijn voor krasjes of andere beschadigingen op jouw horloges, wanneer je ze niet draagt. Maar hoe kies jij nu de watchwinder uit die het beste bij jou en je automatische horloges past?

Er zijn zoveel verschillende soorten en maten watchwinders verkrijgbaar binnen de horlogerie dat dit een hele uitdaging kan zijn. Watchwinders afkomstig uit Zwitserland staan natuurlijk zeer goed bekend. Hoewel Swiss made watchwinders behoren tot het neusje van de zalm zijn er ook verschillende andere merken uit andere landen die eveneens zeer hoge kwaliteit weten te bieden, vaak tegen een meer aantrekkelijke prijs. Het kan dan ook zeker de moeite waard zijn voor je portemonnee om je te verdiepen in deze materie. Wij helpen je hier graag een handje bij door je nader kennis te Laten maken met het Nederlandse merk Benson.

Benson Black Series 8.16.CF watchwinder

Benson watchwinders heeft als Nederlands merk door de jaren heen een goede naam op weten te bouwen. Dit komt doordat dit merk zich op verschillende gebieden weet te onderscheiden van andere merken. Allereerst is de collectie van Benson zeer uitgebreid te noemen. Niet alleen biedt het merk een zeer ruim assortiment, daarnaast valt ook de diversiteit binnen de collectie op. De collectie van Benson is onderverdeeld in verschillende series watchwinders. Hier zijn watchwinders bij met ruimte voor het opwinden van een enkel automatisch horloge, maar ook watchwinders met de capaciteit voor het opwinden van een gehele verzameling automatische horloges. Naast de capaciteit zien we ook op andere gebieden variatie binnen de collectie van Benson. Zo zijn er series watchwinders voorzien van Swiss made motoren te vinden, maar ook watchwinders die zijn uitgerust met hoogwaardige Japanse motoren. Tot slot zijn de watchwinders van Benson verkrijgbaar in uiteenlopende designs gemaakt van verschillende hoogwaardige materialen.

Een goed voorbeeld van een kwalitatieve watchwinder uit de collectie van Benson, is de Benson Black series 8.16.CF watchwinder. Deze watchwinder is afkomstig uit de Benson Black series en behoort daarmee tot de meest luxe modellen uit de collectie. Deze watchwinder is met zijn capaciteit voor het opwinden van maar liefst 8 horloges uitermate geschikt voor de echte verzamelaar. Naast deze opwindcapaciteit biedt dit model watchwinder ook nog een extra opbergruimte voor nog 6 andere horloges. Uiteraard kun je hier indien gewenst ook eventuele andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen in opbergen. Met deze watchwinder bewaar je zodoende al je sieraden netjes en op stijlvolle wijze bij elkaar. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van ieder type en merk automatisch horloge. Dit model is namelijk voorzien van hoogwaardige Japanse motoren, die krachtig genoeg zijn voor het opwinden van het zwaarste automatische horloge. Bovendien kun je de watchwinder geheel naar wens instellen voor ieder horloge afzonderlijk. Zo stel je bijvoorbeeld de draairichting en het aantal turns per day gemakkelijk in voor ieder horloge individueel. Voor het instellen van de watchwinder is deze voorzien van een geavanceerd touchscreen, waarmee dit in een handomdraai gebeurt is. De Benson Black series 8.16.CF biedt de programma ’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een USB aansluiting. Als mooie extra biedt dit model bovendien ook een uiterst handige powerwinding functie, waarmee je jouw horloges in korte tijd van energie kunt voorzien. Een andere mooie plus die deze watchwinder te bieden heeft, is de ingebouwde LED verlichting. Deze zorgt ervoor dat je jouw automatische horloges op een professionele wijze kunt presenteren. Bovendien hou je ze met deze handige verlichting gedurende de gehele dag goed In het oog. De energievoorziening van de watchwinder verloopt middels de meegeleverde adapter.

Naast een stukje technische finesse en de mooie genoemde extra’s, biedt de Benson Black series 8.16.CF ook een zeer fraai en stijlvol design. De watchwinder is met de hand gemaakt, waardoor dit model opvalt door de sublieme afwerking en het oog voor detail. De watchwinder is gemaakt van hout en voorzien van maar liefst 12 verflagen gevolgd door een beschermende laklaag. Aan de binnenkant van de watchwinder is een speciaal soft velvet voorzien, waarmee jouw horloges optimaal beschermd worden tegen beschadigingen. De watchwinder is verder voorzien van een soft close deksel aan de bovenkant en een glazen deurtje aan de voorkant. Hiermee zijn jouw horloges ook beschermd tegen schadelijke invloeden zoals vocht of vuil.

De Benson Black Series 8.16.CF watchwinder is één van de beste modellen die je kan kiezen als horlogeliefhebber. De unieke combinatie van kwaliteit, functionaliteit en modern design is ongeëvenaard. Concurrerende merken bieden een vergelijkbaar model aan voor 2 a 3x het bedrag dat de Benson Black Series 8.16.CF kost.

De Benson Black Series 8.16.CF kan bij ons worden besteld in de webshop en wordt geleverd met een garantietermijn van 2 jaar, een handleiding en certificaat.