Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Bernard Favre Planet Silver watchwinder met zwart leder

Geplaatst op 20 september 2023 om 09:02 uur

Op het gebied van hoogwaardige watchwinders zijn er tal van verschillende merken en modellen. Maar welke kan je het beste kopen? Welke zijn het beste voor jouw automatische horloges?

Watchwinders die zijn voorzien van de welbekende Zwitserse techniek bieden een perfecte wijze van opwinding voor ieder type en merk automatisch horloge. Met een Swiss made watchwinder in huis, hoef je je dan ook nooit meer zorgen te maken over stilstand van je automatische horloge of horloges. Hiermee voorkom je de eventuele vervelende gevolgen van stilstand. Zo kan stilstand bij een automatisch horloge onnauwkeurigheden in de tijdsweergave veroorzaken en moet je je horloge steeds opnieuw instellen wanneer deze stil komt te staan. Met een goede watchwinder kies je voor zekerheid en ben je deze risico’s voor. Een watchwinder met een Zwitserse motor is dus altijd goed. Deze verzorgt de opwinding van jouw automatische horloges in stilte en op energiezuinige wijze. Bovendien zijn zij uiterst betrouwbaar. Wat betreft design is er daarnaast ook binnen de categorie Swiss made watchwinders heel veel mogelijk. Zo zijn er watchwinders verkrijgbaar met een strakke en moderne vormgeving, zoals de watchwinders van Swiss Kubik. Bovendien zijn er watchwinders geschikt voor het opbergen en opwinden van een gehele verzameling automatische horloges. Hiermee presenteer je jouw verzameling automatische horloges in stijl. Daarnaast zijn er ook watchwinders met een zeer exclusieve en unieke uitstraling. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de fascinerende watchwinders van het Zwitserse merk Bernard Favre. Hier vertellen we je in dit artikel graag meer over.

Expert op het gebied van high-end watchwinders Bernard Favre werd geboren in Zwitserland, in het hart van de horlogerie. Al op jonge leeftijd is Bernard Favre gefascineerd door mechanische voorwerpen, waarin ook één van zijn talenten blijkt te liggen. Zo bouwt hij als tiener al een TVR (iconische Engelse sportwagen) om. Een ander talent van Bernard Favre ligt in de muziekwereld, waarvoor hij studeerde aan het Conservatorium. Hij stapt uiteindelijk toch over naar de verkoop en benut zijn talent vandaag de dag al 20 jaar binnen de Zwitserse horlogerie, waar hij met verschillende grote namen heeft gewerkt. In 2009 heeft hij de exclusieve Planet watchwinder ontwikkeld, die nu binnen de collectie van het merk in verscheidene varianten verkrijgbaar is. Hiermee heeft hij het hart van menig horlogeliefhebber weten te winnen. De Planet watchwinder is een uniek design, met een uiterst luxe uitstraling, met de hand vervaardigd uit uiteenlopende hoogwaardige materialen. Met een Planet watchwinder kies je voor een waar kunstwerk, dat alle automatische horloges een fraai podium biedt. De watchwinder verzorgt de benodigde beweging voor automatische horloges, doordat deze om hun eigen as draaien. Omdat het horloge gedurende dit gehele proces zichtbaar is, is het opwindproces voor de echte horlogeliefhebber zeer fascinerend om te zien.

In dit artikel zetten we graag een specifieke Planet watchwinder uit de collectie van Bernard Favre voor je in de spotlight, namelijk de Bernard Favre Planet Silver Black/Red Leather. Deze stijlvolle en elegante watchwinder is geschikt voor het opwinden van een enkel automatisch horloge. Met de Bernard Favre Planet Silver Black/Red Leather kies je niet alleen voor een doeltreffende en milde wijze van opwinding van jouw automatische horloge, maar ook voor een veilige opbergplaats en een schitterende manier om jouw automatische horloge te presenteren. Dit model is gemaakt van een combinatie van zwart leder voor de voet en ringen van edelstaal in zilverkleur. Fraai accent zijn de rode stiksels op het zwarte leder van de voet. Over de watchwinder kan een glazen stolp worden geplaatst, wat het plaatje helemaal compleet maakt. Naast de esthetische functie van deze stolp, beschermt deze direct ook jouw automatische horloge tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vocht en stof. Het hart van de watchwinder wordt uiteraard gevormd door een stille Swiss made motor. Dit betekent dat je de Bernard Favre Planet Silver Black/Red Leather prima kunt plaatsen op plekken waar stilte gewenst is, zoals bijvoorbeeld de werkkamer of de slaapkamer. Verder is deze watchwinder voorzien van een ingebouwde accu (100 dagen). Hierdoor kun je er ook voor kiezen deze watchwinder in een kluis te bewaren, waarmee je jouw automatische horloge en watchwinder op de meest veilige wijze bewaart. De Bernard Favre Planet Silver Black/Red Leather biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze laatste functionaliteit dient om ervoor te zorgen dat jouw automatische horloge beschermd is tegen overspanning. Verder is het aantal omwentelingen per dag instelbaar en kan de watchwinder worden opgeladen middels netstroom, PC of smartphone, met behulp van de handige USB aansluiting. De LED indicator geeft tenslotte de status van de watchwinder weer, waarmee je altijd weet hoe het ervoor staat.

Je bestelt de Bernard Favre Planet Silver Black/Red Leather veilig en snel bij ons in de webshop. Je vindt hier bovendien een filmpje van de Planet watchwinder, waardoor je dit unieke design ook daadwerkelijk aan het werk kunt zien. Bekijk nu de mogelijkheden bij ons in de webshop, wanneer je de Planet watchwinder hebt gezien, ben je vast en zeker direct verkocht! Deze watchwinder leveren wij met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding.