Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Swiss Series watchwinders voor 1 of 2 horloges

Geplaatst op 12 december 2023 om 19:37 uur

Als horlogeliefhebber of horlogeverzamelaar weet jij dat het niet goed is om een automatisch horloge stil te laten staan. Je wilt het liefste dat jouw favoriete horloges keurig op tijd lopen. Dit is niet alleen handig en prettig wanneer je het horloge wilt dragen, het is dan immers direct gereed voor gebruik, maar het komt ook de duurzaamheid van jouw automatische horloge ten goede.

Benson Swiss Series watchwinder

Heb jij een fraai horloge van een merk zoals bijvoorbeeld Omega, Seiko, Breitling, Rolex, IWC of Patek? Dan heb je zeker al een keer de aankoop van een watchwinder overwogen. Maar welke watchwinder kan je het beste kopen voor jouw automatische horloges? Dit kan je het beste bepalen aan de hand van de grootte van jouw horlogecollectie, het budget en wat je voorkeuren zijn qua design, functionaliteit en kleur. In dit artikel schrijven we over de Benson Swiss Series watchwinders. Een collectie high-end modellen die geschikt zijn voor alle automatische horloges, ongeacht merk of model.

Bij een luxe automatisch horloge, hoort een bijpassende watchwinder. Deze neemt namelijk je zorgen om je automatische horloge geheel uit handen. In de eerste plaats zorgt een goede watchwinder ervoor dat jouw automatische horloge van energie wordt voorzien wanneer je deze niet om de pols hebt. De watchwinder zorgt hiervoor door het simuleren van de beweging van de pols (over het algemeen door middel van rotatie) om in de energiebehoefte van het horloge te kunnen voorzien.

Daarnaast beschik je met een goede watchwinder ook over een stijlvolle opbergplaats waar je jouw automatische horloge of zelfs meerdere automatische horloges veilig kunt opbergen. Wanneer je graag een hoogwaardige watchwinder wilt aanschaffen voor jouw automatische horloge of horloges, hoef je niet ver te zoeken. Nederland herbergt namelijk een bijzonder merk dat er op verschillende gebieden uitspringt. We hebben het dan over het merk Benson. Bij Benson weten ze exact waar een goede watchwinder over moet beschikken. Dit komt dan ook tot uiting in de verschillende watchwinders binnen de collectie. Benson staat er bovendien bekend om een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding te bieden met hun producten. Zo kun je bij Benson terecht voor watchwinders van topkwaliteit, tegen een interessante prijs.

De collectie van Benson is divers en zeer uitgebreid. Zo is er bijvoorbeeld de keuze uit watchwinders met hoogwaardige Japanse motoren of de welbekende Swiss made motoren. Deze watchwinders zijn niet alleen voorzien van wereldberoemde Zwitserse techniek, maar bovendien in zijn geheel geassembleerd in Nederland.

In dit artikel vertellen we je graag meer over twee Benson watchwinders die afkomstig zijn uit de Swiss Series van het merk. Met een watchwinder uit deze serie kies je voor een hoogwaardige, luxe watchwinder voorzien van Swiss made motoren, zonder daarvoor heel diep in de buidel te hoeven tasten. Het eerste model dat we graag voor je onder de loep nemen, is de Benson Swiss Series Single 1.20 Dark Brown Leather. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van een enkel automatisch horloge en compact vormgegeven. Aan de buitenkant is dit model voorzien van hoogwaardig leder in een fraaie bruine tint. De binnenkant van deze watchwinder is zwart van kleur. Met dit design van Benson kies je voor de beste bescherming van jouw automatische horloge. Zo is de binnenkant voorzien van een zachte stof, om beschadiging van je horloge te voorkomen.

Daarnaast is de watchwinder afsluitbaar met het glazen deurtje. Hiermee zorg je ervoor dat vocht, stof en vuil geen kans krijgen. Doordat Benson verder gebruik maakt van flexibele horlogehouders, past vrijwel ieder automatisch horloge zonder problemen in de houder en hoef je niet bang te zijn voor krasjes of andere beschadigingen bij plaatsing. Het speciale veiligheidssysteem zorgt er bovendien voor dat de motor automatisch ontkoppelt wanneer er een horloge geplaatst of juist verwijderd wordt. Benson heeft met al deze eigenschappen gekozen voor de beste en veilige opbergplaats en opwindmogelijkheid voor jouw automatische horloge. Doordat deze watchwinder daarnaast kan functioneren door middel van batterijen, is het ook een goede mogelijkheid de watchwinder en jouw automatische horloge in een kluis te bewaren. De compacte vormgeving van de Benson Swiss Series Single 1.20 Dark Brown Leather zorgt ervoor dat je deze watchwinder gemakkelijk mee kunt nemen op reis of bijvoorbeeld naar kantoor. Dit draagt zeker bij aan het gebruikerscomfort.

De basis van de watchwinder wordt gevormd door een Swiss made motor van ongeëvenaarde kwaliteit. Deze motor zorgt ervoor dat jouw automatische horloge altijd op de juiste wijze van energie wordt voorzien. Door de kwaliteit van deze motor gebeurt dit in stilte, zodat je niet bang hoeft te zijn voor vervelende geluiden tijdens het opwindproces. Met behulp van het moderne LCD scherm kun je de instellingen wijzigen wat betreft de draairichting en het aantal rotaties per dag. Dit model van Benson biedt als extra kers op de taart een fraaie ingebouwde LED verlichting, hiermee heb je altijd een perfect zicht op jouw horloge. De watchwinder biedt tot slot de programma’s CW, CC en Alt en natuurlijk een overwind protectie.

De tweede watchwinder uit de Swiss Series van Benson waar we je graag meer over vertellen, is de Benson Swiss Series Double 2.20 Black. Deze watchwinder biedt de ruimte voor het opwinden van twee automatische horloges tegelijk. Dit design is gemaakt van hout en in zijn geheel uitgevoerd in de kleur zwart. Ook deze watchwinder is afsluitbaar en voorzien van het veiligheidssysteem voor ontkoppeling wanneer nodig. De watchwinder biedt eveneens een LCD scherm om de watchwinder te kunnen instellen. Het is mogelijk beide rotoren afzonderlijk van elkaar in te stellen, zodat ieder horloge exact de juiste wijze van opwinding krijgt. Uiteraard is dit model van Benson ook voorzien van Swiss made motoren, die zorgen voor een efficiënte en veilige wijze van opwinding. De Benson Swiss Series Double 2.20 Black biedt tot slot een ingebouwde LED verlichting, de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

Beide beschreven modellen watchwinders van Benson zijn verkrijgbaar bij ons in de webshop. Watchwinders.nl is officieel dealer van Benson en biedt snelle levering, scherpe prijzen en duidelijke service.

Wij leveren dit model met maar liefst 3 jaar garantie, een duidelijke handleiding en een certificaat. Kies dus nu voor het beste voor jouw automatische horloges, kies voor een Benson Swiss Series watchwinder. Waarom? Omdat het de beste keuze is voor jouw horloges en portemonnee.