Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor IWC horloges

Geplaatst op 16 januari 2024 om 15:36 uur

Ben jij op zoek naar een passende watchwinder voor jouw IWC horloges of luxe automatische horloges van andere gerenommeerde merken? Dan helpen wij je in dit artikel op dat gebied graag een handje verder.

We hebben speciaal hiervoor een drietal watchwinders geselecteerd waarover we je graag meer willen vertellen. Het betreft watchwinders met een ruime capaciteit voor meerdere horloges. Alle drie de watchwinders zijn bovendien geschikt voor het opwinden van automatische horloges van ieder type en merk.

De watchwinders die we voor je op het oog hebben zijn alle drie afkomstig van het Nederlandse merk Benson. Benson is een merk dat bekend staat om de uiterst goede kwaliteitverhouding die het merk te bieden heeft. Bovendien kenmerken de watchwinders van dit merk zich onder meer door het hoge gebruikerscomfort. Dit komt tot uiting in de verschillende extra’ s die dit merk te bieden heeft. Je kunt hierbij onder andere denken aan een extra opbergruimte, een ingebouwde LED verlichting of een handige powerwinding functie.

Benson Black Series 4.16.WA

De eerste watchwinder van Benson die wat ons betreft zeker de moeite van het bekijken waard is, is de Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition. Deze fraaie watchwinder is gemaakt van hout en vervolgens voorzien van maar liefst twaalf verflagen en een beschermende laklaag. De binnenkant van de watchwinder is voorzien van een luxe soft velvet, ter bescherming van je horloges. De watchwinder is wat betreft het exterieur uitgevoerd in een walnoot look, wat het luxe karakter van de watchwinder benadrukt. De watchwinder is daarnaast voorzien van flexibele horlogehouders, waar vrijwel ieder formaat horloge gemakkelijk in geplaatst kan worden. Dit model is gelimiteerd op 250 stuks wereldwijd (individueel genummerd) en is daarmee dan ook extra bijzonder. Deze watchwinder van Benson biedt niet alleen de ruimte voor het opwinden van vier automatische horloges, maar is daarnaast ook nog voorzien van een extra opbergruimte voor drie horloges. Deze bevindt zich onder het soft close deksel aan de bovenkant van de watchwinder. De Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition is voorzien van Japanse motoren van topkwaliteit. Deze verzorgen de opwinding van jouw automatische horloges in stilte en op energiezuinige wijze. Verder is de watchwinder instelbaar met behulp van het innovatieve touchscreen. Hiermee kun je voor ieder horloge apart de instellingen wat betreft draairichting en het aantal omwentelingen per dag bepalen. De  Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition is uitgerust met een fraaie LED verlichting, waarmee je jouw automatische horloges desgewenst in de spotlight kunt zetten. De watchwinder beschikt tot slot over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, USB aansluiting en powerwinding functie. Met deze laatste optie kun je je automatische horloges in korte tijd van de benodigde energie voorzien.

Een tweede, eveneens zeer compleet model, afkomstig uit de collectie van Benson, is de Benson Black Series 8.16.MA. Dit is een model met ruimte voor het opwinden van acht automatische horloges tegelijk, met daarnaast een extra opbergruimte voor nog zes horloges of eventuele andere sieraden. Deze watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur macassar. Het interieur van de watchwinder is eveneens voorzien van het speciale soft velvet in de kleur zwart. Deze watchwinder is afsluitbaar met een glazen deurtje aan de voorkant. Daarnaast is dit model voorzien van een luxe soft close deksel aan de bovenkant. De basis van de watchwinder wordt gevormd door hoogwaardige Japanse motoren, die ieder type en merk automatisch horloge probleemloos van energie voorzien. Daarnaast is ook dit model van Benson voorzien van de speciale flexibele horlogehouders. De Benson Black Series 8.16.MA is instelbaar met behulp van het handige touchscreen. Hiermee pas je gemakkelijk en snel per rotor afzonderlijk de draairichting en het aantal turns per day aan. Wanneer je de watchwinder ook graag als display wilt gebruiken om jouw verzameling te presenteren, maakt de ingebouwde LED verlichting dit plaatje helemaal af. Verder beschik je met deze watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en USB aansluiting. Met de speciale powerwinding functie voorzie je je automatische horloges in korte tijd van de benodigde opwinding, ideaal als je even niet zoveel tijd hebt. De energievoorziening van de watchwinder verloopt middels netstroom, met behulp van een adapter.

Last but not least zetten we graag de Benson Black Series 2.16.CF even voor je in het zonnetje. Deze watchwinder heeft de capaciteit voor het opwinden van twee automatische horloges tegelijk en biedt daarnaast een opbergruimte voor nog drie automatische horloges. Ook deze watchwinder is gemaakt van hoogwaardig hout en voorzien van twaalf verflagen en een beschermende laklaag. Dit model is uitgevoerd in een carbon fibre look. De binnenkant van de watchwinder is voorzien van soft velvet en ook dit model is afsluitbaar met een deurtje van mineraalglas. Aan de bovenkant is de watchwinder uitgerust met een soft close deksel. Ook deze watchwinder is verder voorzien van Japanse motoren, waarmee je je nooit meer zorgen hoeft te maken over stilstand van jouw automatische horloges. Het moderne touchscreen zorgt ervoor dat je voor ieder horloge de instellingen wat betreft draairichting en rotaties per dag gemakkelijk kunt wijzigen. Uiteraard beschik je ook met dit model over een ingebouwde LED verlichting. Tot slot biedt de Benson Black Series 2.16.CF de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, USB aansluiting en powerwinding functie.

De genoemde watchwinders van Benson zijn bij ons in de webshop verkrijgbaar.
Daarnaast vind je hier onder meer ook het gehele overige assortiment van Benson. Wij leveren deze modellen van Benson met twee jaar garantie en een duidelijke handleiding. Bekijk nu de mogelijkheden en kies voor jouw favoriet!