Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Swiss Kubik Startbox Blue watchwinder

Geplaatst op 27 mei 2021 om 09:02 uur

Automatische horloges, nog altijd hebben ze een enorme aantrekkingskracht. Merken zoals IWC, Omega, Oris en Breitling produceren prachtige horloges. Heb jij als horlogeliefhebber 1 automatisch horloge? Lees dan vooral even verder. Als aanvulling op een mooi horloge met een automatisch uurwerk is een watchwinder onmisbaar. Deze voorziet in de energievoorziening van het horloge wanneer deze niet gedragen wordt. Met andere woorden, waar de natuurlijke beweging van de pols normaliter in de benodigde energie voorziet, neemt een watchwinder dit over wanneer je je horloge niet draagt. Dat een automatisch horloge en een watchwinder een perfectie combinatie is staat dus vast. Maar wanneer je op zoek gaat naar een goede watchwinder voor jouw geliefde automatische horloge zal je erachter komen dat er op dit gebied zoveel mogelijkheden zijn, dat de kans groot is dat je door de bomen het bos niet meer zult zien. Met dit artikel zullen we je dan ook een handje helpen om een goede watchwinder voor 1 horloge uit te kiezen.

Allereerst zal je moeten bepalen welke eigenschappen jij vereist van een watchwinder. Wat vind je belangrijk? Gaat het jouw puur om de functionaliteit, of wilt je ook een fraai design, speciale kleur of extra eigenschappen? Wanneer je een watchwinder voor 1 horloge zoekt is het aanbod groot maar lijken de meeste watchwinders op elkaar qua vorm en design. Wanneer je echter van plan bent om uit te gaan breiden naar meerdere automatische horloges, of zelfs in het bezit bent van een mooie horlogeverzameling, dan zijn er ook watchwinders verkrijgbaar met ruimte voor een aantal of zelfs een hele verzameling automatische horloges.

We richten ons vandaag op de liefhebber die een watchwinder zoekt voor het opwinden van één horloge. Zwitserland heeft diverse merken die we kunnen aanbevelen. RDI, Bernard Favre en Swiss Kubik produceren high end watchwinder waarvan je jarenlang plezier zal hebben. Zwitserland wordt dan ook niet voor niets gezien als zijnde hét horlogeland pur sang. Een bijzonder mooi Zwitsers merk is Swiss Kubik. De modellen van Swiss Kubik zijn niet voor niets over de gehele wereld bekend en geliefd. Met een Swiss Kubik watchwinder kies je voor pure kwaliteit, hoogstaande techniek en een sublieme afwerking. Niet alleen vind je binnen de collectie van Swiss Kubik modellen met techniek voor het opwinden van 1, 2, 3, 4, 6 of zelfs 8 horloges, maar ook wat betreft budget zijn er veel verschillende mogelijkheden. Je kan namelijk kiezen voor een instapmodel van de Startbox serie of een meer luxe model uit de Masterbox serie. Dit betekent dat je voor een aantrekkelijke prijs al kunt kiezen voor een hoogstaande watchwinder van Swiss Kubik zonder in te hoeven leveren op de kwaliteit. Elk model is namelijk voorzien van Swiss made technologie en wordt volledig in Zwitserland gemaakt. Hierdoor mogen deze modellen het predicaat Swiss made dragen.

Met een Swiss Kubik Startbox watchwinder kies je voor het instapmodel van Swiss Kubik (voorheen werden deze modellen Swiss Kubik ABS genoemd). Dit betekent kort gezegd dat je kiest voor de beste kwaliteit want deze watchwinders bieden alles wat jouw automatische horloge nodig heeft. Ze zorgen voor een efficiënte en veilige wijze van opwinding. Het design is daarentegen simpel en strak en bieden geen extra eigenschappen in de vorm van LED verlichting, een beschermingsglaasje of extra opbergruimte.

De Swiss Kubik Startbox Blue watchwinder is een model dat is uitgevoerd met een levendige blauwe buitenkant. Naast deze kleur kun je bijvoorbeeld kiezen voor de kleuren zwart, grijs, brons en rood. Wat betreft het materiaal is er voor deze serie gekozen voor polyamide, een soort kunststof. De Swiss Kubik Startbox Blue heeft een compact design, in de moderne kubusvorm waar dit bijzondere merk bekend om staat. Doordat dit model klein van stuk is, is het gemakkelijk te plaatsen in welk interieur dan ook. Bovendien werkt de watchwinder tot wel 3 jaar op een set AA batterijen. Deze combinatie van eigenschappen maakt dit model zeer geschikt om mee te nemen op reis of naar kantoor, maar het is hierdoor ook mogelijk deze in een kluis te plaatsen. Wanneer je dus het liefst kiest voor een optimale veilige plaats voor je horloge, is dit een zeer goede optie.

Swiss Kubik Startbox Blue watchwinder

Natuurlijk is de Swiss Kubik Startbox Blue watchwinder uitgerust met een Zwitserse motor. Deze motoren worden gezien als het absolute neusje van de zalm op dit gebied. Deze motoren zijn betrouwbaar en duurzaam, maar bovendien ook energiezuinig en stil in gebruik. Hierdoor zal je niet gestoord worden door vervelende en storende geluiden gedurende het opwindproces. De watchwinder is bovendien programmeerbaar en is voorzien van een overwind protectie. Hierdoor is jouw horloge tijdens het opwinden altijd veilig omdat de veer binnenin het uurwerk van het horloge geen onnodige stress ondervindt.

Je kan voor een mooie prijs een watchwinder aanschaffen die op het gebied van kwaliteit en doeltreffende opwinding veel te bieden heeft. Met een Swiss made product als deze Swiss Kubik Startbox Blue watchwinder weet je te allen tijde zeker dat jouw horloge bij de tijd blijft en klaar is voor gebruik wanneer jij dat wilt. Bovendien voorkom je met stilstand van je horloge eventuele onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave en onnodige slijtage. Wanneer je een watchwinder zoekt die betrouwbaar en duurzaam is en je geen prijs stelt op een ingewikkeld design ben je bij Swiss Kubik op het juiste adres. Wanneer je kiest voor een Swiss Kubik Startbox Blue watchwinder of één van de andere hoogwaardige watchwinders van Swiss Kubik krijg je 3 jaar garantie en een duidelijke handleiding meegeleverd. Het feit dat deze garantie gegeven wordt, zegt genoeg over het vertrouwen van Swiss Kubik in haar eigen producten.

Watchwinders.nl is officieel dealer van Swiss Kubik. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring op gebied van automatische horloges en watchwinders. Als officieel dealer van verschillende merken kennen wij de voor- en nadelen van specifieke merken en kunnen wij je van advies voorzien wanneer je dat wilt. Voor elke horlogeliefhebber met een automatisch horloge hebben wij een geschikte watchwinder beschikbaar. Neem een kijkje op onze website om modellen te bekijken en te vergelijken.