Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuws

Watchwinder voor 6 horloges

Geplaatst op 25 juli 2021 om 07:43 uur

De watchwinder als horlogeaccessoire wordt steeds populairder. Als je een automatisch horloge bezit wil je het niet laten stilstaan, want dat is wat gebeurt als je het een tijdje niet draagt. Vervolgens moet je het horloge opnieuw van energie voorzien en de tijd, datum of andere functies opnieuw instellen. Onhandig en ongemakkelijk. Dit voorkom je met een watchwinder. Deze horlogeaccessoire is niet alleen ontzettend handig en goed voor de duurzaamheid van jouw automatische horloges, het ziet er ook heel gaaf uit! Jouw automatische horloges draaien rustig rond en zijn direct gereed om te dragen. Wat wil je meer?

Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder

Als je meerdere automatische horloges hebt kom je al snel uit bij een groter model. In dit artikel schrijven we over een watchwinder voor 6 horloges.

Wanneer je als liefhebber van automatische horloges in het bezit bent van 6 tot 8 horloges kunnen we je al een echte verzamelaar noemen. Bij een verzameling van automatische horloges hoort natuurlijk een passende watchwinder. Een watchwinder voor 6 horloges is in dit geval uitermate geschikt. Deze kan immers in de benodigde beweging voorzien voor de energievoorziening van deze horloges wanneer ze niet gedragen worden. Een watchwinder voor 6 horloges is over het algemeen wat groter qua vorm en biedt vaak diverse mooie extra’s. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld extra opbergruimte. Een watchwinder voor 6 horloges wordt meestal ook al wat meer gezien als een interieurstuk. Je zult op dit gebied dan ook watchwinders tegenkomen waar men echt heeft nagedacht over de uitstraling van de watchwinder en daarnaast het materiaalgebruik. De echte verzamelaar kiest tenslotte niet alleen voor een goede kwaliteit en hoogstaande techniek, het oog wil tenslotte ook wat. Er is dan ook wat betreft deze specifieke variant watchwinder veel keuze uit luxe modellen in verschillende stijlen.

We zullen in dit artikel twee hoogwaardige watchwinders met een capaciteit voor 6 horloges bespreken. Te beginnen met de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder. Deze watchwinder behoort tot de nieuwste Smart-Tech II modellen van Benson. Benson is een Nederlands merk, dat zijn watchwinders in eigen beheer laat vervaardigen. Dit heeft als voordeel dat niet alleen de kwaliteit ontzettend goed is maar dat ook de watchwinders betaalbaar blijven. Hiermee zijn de watchwinders van Benson toegankelijk voor een breed publiek.

De Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder is voorzien van Japanse motoren van hoge kwaliteit. Deze motoren zijn niet alleen energiezuinig maar ook vrijwel stil in gebruik. Je kunt de watchwinder dan ook zonder zorgen in je slaapkamer of op je werkplek plaatsen. Naast de ruimte voor het opwinden van 6 horloges biedt dit model bovendien opbergruimte voor maar liefst nog eens 5 horloges. Natuurlijk is het ook mogelijk deze ruimte te benutten voor andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen zodat je alles overzichtelijk bij elkaar hebt. De rotoren van deze watchwinder zijn individueel instelbaar wat betreft draairichting en aantal rotaties per dag. De bediening van de watchwinder gebeurt met behulp van het moderne touchscreen. Deze watchwinder biedt bovendien een ingebouwde LED verlichting die ervoor zorgt dat je je horloges goed kunt bekijken, zelfs tijdens het opwindproces.

De Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder biedt ook een overwind protectie waardoor de automatische horloges altijd op een veilige en professionele wijze worden voorzien van energie. Daarnaast is dit model voorzien van een speedwinding functie, ideaal als je je horloges in korte tijd van de benodigde energie wilt kunnen voorzien. De watchwinder is wat betreft uitstraling modern en stijlvol te noemen. Doordat er is gekozen voor de kleur zwart zal deze in veel verschillende interieurstijlen goed passend zijn. De Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder is ook voorzien van een glazen deur. Niet alleen geeft dit een gevoel van luxe en gemak, ook worden hierdoor de horloges optimaal beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Een ander model dat zeer geschikt is wanneer je op zoek bent naar een watchwinder voor 6 horloges, is de Paul Design Gentlemen 6 Macassar. Het merk Paul Design biedt luxueuze, stijlvolle en kwalitatieve modellen tegen een aantrekkelijke prijs. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de modernste technologie. De Paul Design Gentlemen 6 Macassar watchwinder heeft een prachtig houten exterieur en een zwarte binnenkant. Dit model kan worden afgesloten met de glazen deur met een modern vingerprint slot, dat ervoor zorgt dat alleen jij bij je horloges kan komen. Met de deur hou je dus niet alleen vuil, stof en vocht buiten, maar voorkom je daarnaast ook bijvoorbeeld kinderhandjes in de buurt van jouw horloges. Met deze watchwinder van Paul Design kies je dan ook voor een optimale bescherming van je automatische horloges van bijvoorbeeld Rolex, Breitling, Patek, Panerai, IWC of Tag Heuer.

Paul Design Gentlemen 6 Macassar

Met behulp van het moderne touchscreen, kun je onder meer de draairichting en het aantal rotaties per dag instellen. Dit kun je doen per rotor individueel, zo zorg je ervoor dat ieder horloge specifiek precies dat krijgt wat het nodig heeft. Doordat deze watchwinder is voorzien van een ingebouwde LED verlichting, kun je deze ook gebruiken als display voor jouw horloges. Deze staan hiermee tenslotte desgewenst letterlijk in de spotlight. Met deze watchwinder beschik je net zoals bij de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder over overwind protectie. Doordat dit model is uitgerust met Japanse hoogwaardige motoren hoef je je nooit meer zorgen te maken over stilstand van je horloges. Deze motoren staan namelijk bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Kortom, de twee bovengenoemde modellen zijn beide watchwinders geschikt voor 6 horloges en bieden beiden betrouwbare motoren en een goede kwaliteit. Daarnaast zijn beide op technisch gebied zeer compleet te noemen. Ook zijn beide modellen geschikt voor elk automatisch horloge, ongeacht het merk of type horloge.

Ben je op zoek naar een watchwinder voor 6 horloges? Neem eens een kijkje in onze webshop. Wij zijn officieel dealer van ruim 12 merken die allemaal goed staan aangeschreven op gebied van het opwinden van automatische horloges. Met meer dan 15 jaar ervaring weten wij wat belangrijk is als je een watchwinder wilt kopen. Wij zien dagelijks verschillende merken en modellen en kunnen je adviseren wanneer je een vraag of opmerking hebt. Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Benson Swiss Series Double 2.20.CF watchwinder

Geplaatst op 19 juli 2021 om 08:32 uur

Ben jij al bekend met het watchwinder merk Benson? Zo niet, dan laten wij je graag kennis maken met dit Nederlandse merk. Heb je wel al eerder gekeken naar een watchwinder voor jouw automatische horloges? Dan is het ook leuk om dit artikel te lezen en de collectie eens te bekijken. Benson heeft dit jaar namelijk diverse nieuwe modellen gelanceerd. Nieuwe modellen zoals uit de Smart-Tech II series, Black Series en de geheel nieuwe Benson Swiss Series. Waar alle watchwinders van Benson voorheen voorzien waren van zeer kwalitatieve Japanse motoren, biedt Benson nu ook watchwinders die uitgerust zijn met de welbekende en ongeëvenaarde Swiss made techniek. Dit zijn zeer luxe watchwinders met een uitblinkende kwaliteit, voor een aantrekkelijke prijs, die volledig zijn geassembleerd in Nederland. Hierdoor zijn de Benson Swiss Series watchwinders het beste wat dit Nederlandse merk te bieden heeft.

Benson Swiss Series Double 2.20.CF watchwinder

Het voordeel van Benson is dat alle modellen rotoren heeft die individueel instelbaar zijn wat betreft de draairichting en het aantal rotaties per dag. Benson watchwinders zijn zodoende geschikt voor elk automatisch horloge, ongeacht het type of merk horloge. Verder kiest Benson voor enkel hoogwaardige materialen, waardoor je lang plezier hebt van je watchwinder en je er altijd op kunt vertrouwen dat jouw horloges efficiënt en op veilige wijze van energie worden voorzien. Zo kom je nooit voor de onaangename verrassing van een stilstaand horloge te staan! Alle watchwinders van Benson staan bekend om de goede prijs-/kwaliteitverhouding.  Benson weet de kwaliteit hoog en de prijs aantrekkelijk te houden waardoor het merk wereldwijd enorm populair is geworden. Bovendien zorgt Benson voor een sublieme afwerking van de watchwinders. Maar vooral functionaliteit is belangrijk, zodat je de watchwinder eenvoudig en snel kan bedienen. Een goed voorbeeld zijn de flexibele horlogehouders waardoor deze passend zijn voor vrijwel elk horloge, zowel voor heren als dames.

De Benson Swiss Series Double 2.20.CF watchwinder is een prachtig model afkomstig uit de nieuwe Swiss Series. Uiteraard is dit model voorzien van twee van zeer hoge kwaliteit Swiss made motoren. Door het speciaal ontwikkelde veiligheidssysteem ontkoppelt deze motor zodra er een horloge wordt geplaatst of uitgehaald. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van 2 automatische horloges en dus een perfect model voor de echte liefhebber. Je kunt de watchwinder snel en eenvoudig bedienen met één enkele knop en het moderne LCD scherm. De materialen die zijn gekozen voor het vervaardigen van deze horlogeaccessoire zijn onder andere bijzonder mooi hout en mineraalglas voor de deur aan de voorkant. Zowel de buitenkant als de binnenkant van de watchwinder zijn uitgevoerd in de kleur zwart, dat in vrijwel elk interieur past. De carbon fibre stijl zorgt voor een extra luxueuze uitstraling van dit model. De stoffen binnenkant zorgt er bovendien voor dat je horloges optimaal beschermd zijn tegen beschadigingen. Daarnaast is de watchwinder afsluitbaar middels het glazen deurtje, wat ervoor zorgt dat ook stof en vuil geen kans krijgen. Dit alles zorgt voor het behoud van jouw horloges en maakt dat dit model van Benson tegelijkertijd een zeer veilige opbergplaats is voor je horloges.

De Benson Swiss Series Double 2.20.CF watchwinder functioneert zowel met een adapter als op batterijen. Hierdoor en door het compacte design, neem je je watchwinder eenvoudig mee op reis of bijvoorbeeld naar kantoor. Ook het plaatsen van deze horlogeaccessoire in een kluis is hierdoor mogelijk zodat je als je dat wenst je horloge en watchwinder extra veilig kunt opbergen. De Benson Swiss Series Double 2.20.CF watchwinder beschikt ook over overwindprotectie. Als kers op de taart heeft dit model ook ingebouwde LED verlichting, waarmee je te allen tijde een goed zicht hebt op je horloges.

Deze watchwinder heeft veel te bieden, eigenlijk alles wat je nodig hebt om jouw automatische horloges professioneel en veilig op te winden. Met het compacte formaat is het gemakkelijk te plaatsen in vrijwel elke ruimte. Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken over vervelende geluiden tijdens het opwindproces waardoor je de watchwinder ook gerust op je werkplek of in de slaapkamer bijvoorbeeld zult kunnen gebruiken. De watchwinder heeft een moderne, strakke en stijlvolle uitstraling en zal door de redelijk neutrale kleur in vrijwel elk interieur passend zijn. Welk automatische horloges je ook in bezit hebt, de Swiss Series Double 2.20.CF van Benson zal ze zorgvuldig en efficiënt van de benodigde energie voorzien, zodat je nooit meer bang hoeft te zijn voor stilstand van je horloges.

Wij kunnen je als officieel dealer van Benson van de beste service en aftersales voorzien. Bovendien kunnen wij je helpen met allerhande vragen over watchwinders of van een eventueel advies voorzien indien gewenst. Met 15 jaar ervaring op het gebied van deze horlogeaccessoire zullen wij je zeker van dienst kunnen zijn.

Wanneer je de Benson Swiss Series Double 2.20.CF watchwinder bij ons bestelt ontvang je deze met standaard 3 jaar garantie. Je hoeft je hierdoor dus geen zorgen te maken over onaangename verrassingen en je kunt er zeker van zijn dat je lang plezier hebt van je aankoop. In de webshop betaal je eenvoudig en veilig met creditcard, iDeal, Paypal en gewone bankoverschrijving. Plaats dus met een gerust gevoel je bestelling vandaag nog, dan staan jouw automatische horloges nooit meer stil en zijn ze direct gereed om te dragen!

Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow watchwinder

Geplaatst op 13 juli 2021 om 14:37 uur

Wij zien dagelijks veel verschillende watchwinders voorbij komen. Modellen die binnenkomen vanuit merken en leveranciers, maar uiteraard ook de modellen die wij verkopen en verzenden aan onze klanten. Elk exemplaar wordt vooraf bekeken en getest voordat deze wordt verzonden. Hierdoor kennen wij de voordelen van elk specifiek merk en model. Een model watchwinder die onszelf zeer aanspreekt is de Paul Design Gentlemen 2+3. Dit model biedt alles wat je nodig hebt en meer. Daarnaast is de aantrekkelijke prijs een voordeel. Laten we deze watchwinder eens nader bekijken.

Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow watchwinder

Wanneer je een watchwinder van kwaliteit wilt aanschaffen zal je waarschijnlijk een voorkeur hebben voor een merk dat de beste opwinding biedt voor jouw automatische horloges. Dit het liefst gecombineerd met een goede prijs-/kwaliteitverhouding. Kwaliteit is belangrijk om op betrouwbare en efficiënte wijze jouw automatische horloges op te kunnen winden, waarmee je onder meer slijtage en onnauwkeurigheden in tijd-/ en datumweergave van het horloge voorkomt. Bovendien wil je een watchwinder die duurzaam is en waarmee je voor jaren voorzien bent. Wanneer je wat minder te besteden of simpelweg niet teveel geld wilt uitgeven aan deze horlogeaccessoire dan is een extra scherpe prijs ook nog eens extra belangrijk. Er zijn diverse watchwinder merken op de markt die met name bekend staan om de goede prijs-/kwaliteitverhouding en bovendien nog eens allerlei extra’s te bieden hebben. Een een merk dat aan deze beschrijving voldoet is Paul Design dat gevestigd is in het Verenigd Koninkrijk.

Paul Design is een traditioneel merk qua design te noemen, maar produceert haar modellen met de nieuwste technieken. Het merk staat erom bekend vooruitstrevend en vernieuwend te zijn. Innovatie staat dan ook hoog op het prioriteitenlijstje van Paul Design. De techniek achter de Paul Design watchwinders is dan ook zeer modern en bij het ontwerpen van de watchwinders is aan alle gemakken gedacht om een optimaal gebruikscomfort te garanderen. Zo maakt men bij Paul Design gebruik van Japanse motoren. Deze motoren zijn betrouwbaar en duurzaam en bovendien energiezuinig in gebruik. Daarnaast zijn deze motoren vrijwel geluidloos tijdens het opwindproces, waarmee Paul Design watchwinders ook zonder problemen in de slaapkamer of op de werkplek kunnen worden geplaatst. De watchwinders van Paul Design zijn geschikt voor ieder automatisch horloge, ongeacht het merk of type horloge. Ze bieden elk automatisch horloge precies dat wat het nodig heeft.

De collectie van Paul Design bestaat uit verschillende series watchwinders. Het merk weet hiermee zowel de liefhebber met 1 of 2 horloges als de echte verzamelaar te bedienen. In de Paul Design Gentlemen series vinden we onder meer de Gentlemen 2+3 Black Shadow watchwinder. Deze watchwinder biedt ruimte voor het opwinden van 2 automatische horloges, maar men heeft bij Paul Design daarnaast ook gedacht aan extra opbergruimte voor nog eens 3 horloges. Dit is een typisch voorbeeld van een eigenschap van een watchwinder welke het gebruiksplezier van de echte liefhebber vergroot. Zo kun je je horloges allemaal netjes bij elkaar bewaren, ook als dit geen automatische horloges zijn. De extra ruimte kun je natuurlijk ook eventueel benutten om andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen in op de bergen.

De Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow watchwinder biedt verder een zeer modern touchscreen display waarmee je onder meer eenvoudig het aantal rotaties per dag en de draairichting in kunt stellen. Dit is mogelijk per rotor afzonderlijk, zo stel je voor ieder horloge apart de meest optimale voorwaarden in. Nog een groot pluspunt van deze watchwinder van Paul Design, is de ingebouwde LED verlichting. Je wilt als echte liefhebber tenslotte wel dat jouw horloges goed zichtbaar zijn. Op deze manier kan jouw watchwinder bovendien functioneren als opwindmechanisme, veilige opbergplaats en display ineen. De watchwinder zal sowieso de aandacht naar zich toe weten te trekken, met het mooie en traditionele design. Voor deze watchwinder in de kleur black shadow is onder andere gebruik gemaakt van prachtig hout en glas. De watchwinder heeft mede hierdoor een zeer luxe uitstraling. Doordat de Paul Design Gentlemen Black Shadow 2+3 afsluitbaar is met het glazen deurtje bescherm je je horloges direct ook tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan stof, vuil en vocht.

Met deze specifieke watchwinder van Paul Design beschik je tevens over een overwind protectie. Deze klassieke stijlvolle watchwinder biedt met dit complete plaatje alles dat je nodig hebt om jouw horloges van energie te kunnen voorzien en meer. Een onmisbaar accessoire, dat is het zeker voor de echte liefhebber. En dit alles tegen een aantrekkelijke prijs! Dit maakt dat Paul Design zijn pijlen weet te richten op een breed publiek. Wat betreft kwaliteit, design en de hoogstaande techniek in combinatie met de scherpe prijs,  is het voor Paul Design goed concurreren met de duurdere en misschien bekendere merken. Wanneer het merk Paul Design nog onbekend voor je was, of je werd getriggerd door dit artikel, neem dan eens de tijd de watchwinders van Paul Design in ons assortiment te bekijken in de webshop. Het is zeker de moeite waard wanneer je van plan bent om een nieuwe watchwinder aan te schaffen.

Iedere watchwinder van Paul Design die wordt besteld bij ons in de webshop wordt geleverd met 2 jaar garantie. Uiteraard wordt de watchwinder voor jouw stevig door ons verpakt en zorgvuldig verstuurd met DPD, Fedex of PostNL. Omdat wij officieel dealer zijn van Paul Design, kunnen wij jouw de nieuwste collecties, scherpste prijzen en een goede service bieden wanneer nodig. Bestel dus nu jouw Paul Design watchwinder eenvoudig, veilig en snel!

Waarom heb ik een watchwinder nodig?

Geplaatst op 7 juli 2021 om 07:51 uur

Als je meerdere automatische horloges hebt weet je dat als je ze niet draagt ze stil komen te staan. Je moet dan de tijd, datum en andere functies opnieuw instellen. Vervolgens moet je het horloge zachtjes schudden of handmatig opwinden om er weer energie in te krijgen. Stilstand van een automatisch horloge is niet alleen onhandig, het kan ook vervelende consequenties hebben voor het horloge. Vooral wanneer het horloge te lang heeft stil gestaan. De meeste mensen leggen hun automatische horloge namelijk op één kant, waardoor de olie in het uurwerk die de onderdelen soepel laat werken, naar één kant vloeit. Je wilt natuurlijk dat de olie het gehele uurwerk soepel houdt. Kortom, stilstand is bij horloges net zoals bij auto’s niet aan te raden. Je kan een automatisch horloge beter in beweging houden zodat de instellingen correct blijven staan, de olie mooi verdeelt wordt over het uurwerk en je het automatische horloge altijd direct kan dragen wanneer jij dit wilt.

Een automatisch horloge hoeft echter helemaal niet stil te staan. De meeste horlogeliefhebbers die één of meerdere automatische horloges hebben gebruiken een watchwinder. Maar wat is een watchwinder? En waarom heb ik een watchwinder nodig?

Een watchwinder is een horlogeaccessoire die ervoor zorgt dat automatische horloges in beweging blijven en daardoor hun energie behouden. Hierdoor blijft het automatische horloge lopen en blijven de instellingen, zoals tijd en datum, correct ingesteld. Daarnaast kan je door de watchwinder jouw favoriete horloge direct om jouw pols dragen wanneer jij dat wilt. Je bent gelijk klaar voor de dag!

Eigenlijk hebben we de vraag waarom je een watchwinder nodig hebt al beantwoordt. Je gebruikt deze horlogeaccessoire om jouw automatische horloges op tijd te laten lopen, zonder dat je ze hoeft te dragen of handmatig hoeft op te winden. Dit is een groot voordeel voor het behoud en onderhoud maar zeker ook gemakkelijk. Het bespaart veel tijd en moeite. Immers, de automatische horloges zijn altijd gereed om direct te dragen.

Heb je persé een watchwinder nodig wanneer je één automatisch horloge hebt? Nee, dat niet. Wanneer jij één horloge hebt en die altijd draagt en er geen moeite mee hebt dat deze zo nu en dan stilstaat dan heb je niet persé een watchwinder nodig. Maar zoals hierboven beschreven biedt het gebruik van een watchwinder wel veel voordelen. Vooral wanneer je meerdere automatische horloges hebt, want je kan ze toch niet allemaal tegelijkertijd dragen. De horloges die dan stilliggen kan je het beste bewaren in deze horlogeaccessoire. Ze worden niet alleen voorzien van energie in de watchwinder, je bewaart ze ook netjes waardoor ze veilig zijn voor andere invloeden zoals stof, condens en kinderhandjes. Bijvoorbeeld een watchwinder voor 6 horloges is dan zeer handig. 

Een watchwinder is natuurlijk ook gewoon een leuke aanblik. De langzaam ronddraaiende horloges in een fraaie kast bijeen. Er komen steeds meer modellen op de markt die het opwinden van horloges combineren met fantastische designs, materialen en kleuren. Hierdoor kan je precies die watchwinder kiezen die het beste bij jouw horloges en interieur past. Ook de techniek maakt grote sprongen, want in een goede watchwinder heb je de beschikking over LED verlichting en extra opbergmogelijkheid voor bijvoorbeeld andere horloges, sieraden of documenten.

Ons advies is om wanneer je fraaie automatische horloges hebt, van bijvoorbeeld Breitling, Tag Heuer, Oris, Panerai, Omega of Rolex, te kiezen voor een watchwinder. Deze watchwinder gaat je veel plezier bieden qua behoud, onderhoud en gemak. Laat je wel goed informeren over welke watchwinder het beste past bij jouw horloges. Er zijn grote verschillen tussen merken en modellen. Je zal zien dat de capaciteit, type motor en het betreffende merk grote impact hebben op de prijs. Bespaar echter niet op deze horlogeaccessoire. Op de lange termijn verdient een watchwinder zichzelf zeker terug, want je bespaart op onderhoud van de automatische horloges.

Waarom heb ik een watchwinder nodig? Het antwoord is simpel, voor het behoud en onderhoud van jouw automatische horloges, en voor het gemak!  

Tip: Swiss Kubik Startbox Black watchwinder

Geplaatst op 3 juli 2021 om 08:59 uur

Zwitserland staat bekend om haar bergen, chocolade, voormalig bankgeheim en prachtige horloges. Bekende horlogemerken zoals Breitling, IWC, Tag Heuer, Rolex en Omega zijn Zwitsers en produceren high end horloges die niet alleen de tijd perfect weergeven maar ook een statussymbool zijn. Een nadeel van de automatische uurwerken die deze merken gebruiken is dat ze stil komen te staan wanneer een horloge niet gedragen wordt. Dit is natuurlijk onhandig en ongemakkelijk. Daar heeft een Zwitsers merk iets op bedacht. Swiss Kubik specialiseert zich in opwindtechniek voor het optimaal opwinden van automatische horloges, ongeacht horlogemerk of model. Swiss Kubik watchwinders zijn inmiddels wereldwijd beroemd en erg geliefd onder horlogeliefhebbers. Met welke eigenschappen onderscheidt Swiss Kubik zich van andere watchwinder merken? Wat maakt de Swiss Kubik watchwinders zo goed? Vragen waarop wij antwoord geven in dit artikel over het Swiss Kubik Startbox Black model.

Swiss Kubik Startbox Black watchwinder

De watchwinders van Swiss Kubik zijn niet alleen te herkennen aan de hoge kwaliteit, sublieme Zwitserse techniek en het hoogwaardige materiaalgebruik, maar ook aan de kenmerkende kubusvormige designs. Daarnaast zijn de Swiss Kubik watchwinders compact van vorm waardoor ze gemakkelijk overal te plaatsen zijn, maar je ze ook makkelijk mee kan nemen. Dit voordeel wordt nog eens versterkt door het feit dat de watchwinders van Swiss Kubik tot maar liefst 3 jaar kunnen functioneren op een set AA batterijen. Deze eigenschap maakt het bovendien mogelijk de watchwinder veilig op te bergen in een kluis. Dit is super handig want dan kan je jouw prachtige automatische horloges in de watchwinder perfect beschermen in een kluis.

De collectie van Swiss Kubik bestaat uit watchwinders met een diverse capaciteit. Dit maakt dat zowel de liefhebber met 1 of 2 automatische horloges, als diegene met een hele verzameling terecht kan bij Swiss Kubik. Zo vind je binnen de collectie watchwinders voor 1,2,3,4,6,8 en zelfs 12 horloges. De collectie van Swiss Kubik is onderverdeeld in verschillende series watchwinders. Een watchwinder afkomstig uit één van deze series lichten we er in dit artikel graag even voor je uit. We hebben het dan over de Swiss Kubik Startbox Black watchwinder. Deze watchwinder betreft een instapmodel, waarmee je voor een aantrekkelijke prijs een model aan kunt schaffen van sublieme kwaliteit. Een watchwinder van dit kaliber bevat geen extra’s of allerlei andere poespas, maar doet wel precies wat het moet doen: jouw automatische horloge op de juiste wijze voorzien van de benodigde energie. De watchwinder is in dit opzicht zeer doeltreffend en efficiënt en bovendien mild voor je horloge(s). Met deze Swiss made kwaliteit kun je ervan uitgaan dat je voor een product kiest waar je jarenlang plezier van zult hebben. Een Swiss Kubik watchwinder koop je dan ook voor nu en voor de toekomst.

De Swiss Kubik Startbox Black is gemaakt van polyamide en heeft een zwarte buitenkant. Dezelfde watchwinder is echter in diverse andere kleuren ook verkrijgbaar zoals blauw, rood en grijs. Natuurlijk is deze watchwinder voorzien van een Zwitserse motor. Zwitserse motoren bieden verschillende eigenschappen die iedere horlogeliefhebber wel zal weten te waarderen. Zo zijn ze uiteraard zeer betrouwbaar en duurzaam te noemen. Daarnaast zijn ze energiezuinig in gebruik. Een ander groot pluspunt is het feit dat ze hun werk in stilte weten uit te voeren. Je plaatst deze watchwinder dan ook met een gerust hart in je slaapkamer of op je werkplek bijvoorbeeld. De Swiss Kubik Startbox Black watchwinder biedt ook een overwind protectie zodat jouw horloges altijd veilig worden opgewonden.

Swiss Kubik heeft optioneel ook nog enige extra’s te bieden om eventueel bij te bestellen bij je watchwinder. Zo zijn er glazen deurtjes verkrijgbaar, waarmee je je horloge(s) extra bescherming biedt. Deze deurtjes houden invloeden van buitenaf zoals vocht, stof en condens namelijk moeiteloos buiten de deur. Deze optie is alleen beschikbaar voor de Masterbox modellen, niet voor de Startbox modellen van dit merk. Een andere optie zijn de kleinere horlogehouders van Swiss Kubik. De horlogehouders die het merk standaard gebruikt zijn over het algemeen geschikt voor de meeste automatische horloges, maar wanneer je erg kleine horloges hebt zijn de extra kleine horlogehouders een zeer mooie optie. Met iedere watchwinder van Swiss Kubik wind je jouw horloge of horloges op een zeer efficiënte en tegelijkertijd milde wijze op. Deze watchwinders zijn dan ook geschikt voor elke type en merk automatisch horloge, zo ook de Swiss Kubik Startbox Black.

Watchwinders.nl is officieel dealer van Swiss Kubik. Dit houdt in dat wij direct samenwerken met dit Zwitserse merk. Wij bieden de nieuwste collecties, duidelijke prijzen en goede service. Elke Swiss Kubik watchwinder wordt door ons geleverd met maar liefst 3 jaar garantie. Door de bijgevoegde duidelijke handleiding zul je snel met je nieuwe watchwinder aan de slag kunnen.

Wij verzenden wereldwijd met Fedex, DPD en PostNL en betalen doe je eenvoudig en veilig met creditcard, iDeal, Paypal of gewone bankoverschrijving. Plaats dus nu jouw bestelling in de webshop en je hoeft je geen zorgen meer te maken over eventuele stilstand van jouw automatische horloges!

Orbita Avanti watchwinders uit de VS

Geplaatst op 28 juni 2021 om 16:16 uur

Op het gebied van kwalitatieve watchwinders zijn er veel merken en modellen beschikbaar. Daardoor is het soms mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Welke high end watchwinder voor jouw horloges van IWC, Panerai, Omega, Breitling en Tag Heuer kan je het beste kopen? Je wilt immers jouw kostbare horloges niet opwinden in een watchwinder van slechte kwaliteit, die jouw horloges meer slecht dan goed doet. Ons advies is dan ook om altijd een goede watchwinder te kopen die jouw horloges veilig en professioneel opwindt.

Orbita Avanti 9 watchwinder

Er zijn een aantal specifieke merken die op dit gebied hun sporen zeker verdiend hebben en daarom ook zeker een goede optie zijn wanneer je overweegt een high end watchwinder aan te schaffen. Een voorbeeld van een merk dat wereldwijd bekend is vanwege haar uitstekende opwindtechniek is het Amerikaanse merk Orbita. In dit blog artikel nemen wij de luxere modellen van Orbita onder de loep, namelijk de Orbita Avanti watchwinders.

De collectie van Orbita kunnen we omschrijven als een waar paradijs voor de echte verzamelaar van automatische horloges. Want hoewel met name Zwitserland bekend staat als zijnde het horlogeland pur sang, is dit merk uit de Verenigde Staten een absoluut begrip op gebied van watchwinders!

Orbita is één van de oudste watchwinder merken en bovendien niet alleen een merk dat staat voor luxe en kwaliteit, het merk is daarnaast zeer innovatief en vooruitstrevend te noemen. Orbita heeft dan ook diverse patenten op haar naam. Zo staat Orbita onder meer bekend om het door hen gepatenteerde Rotorwind System. Dit geavanceerde systeem verzorgt de opwinding van automatische horloges door het zachtjes schudden van het horloge, waar het meer geijkte opwindsysteem (door Orbita genoemd als het Programmable System) in de energievoorziening voorziet door middel van rotatie. Orbita biedt in de uitgebreide collectie diverse alternatieven voor de echte horlogeverzamelaar, aangezien veel watchwinders van Orbita geschikt zijn voor een groot aantal horloges.

De collectie van Orbita watchwinders bestaat uit verschillende series. De Orbita Avanti serie is er daar één van en deze is uitermate geschikt voor de echte verzamelaar. Deze serie is de meest luxe lijn van het merk en dat is zichtbaar door het materiaalgebruik, de afwerking en prachtige ontwerpen. In de Orbita Avanti serie zijn er namelijk watchwinders beschikbaar voor het opwinden van 3 horloges, oplopend tot watchwinders met een capaciteit tot maar liefst 36 automatische horloges. De Avanti serie bevat zeer luxe watchwinders waar stijl en oog voor detail de boventoon voeren.

Orbita kiest met deze specifieke serie voor het gebruik van bijzonder mooi makassar hout, deurtjes van glas en een fraaie voet welke elke Orbita Avanti watchwinder allure geeft. Het hout dat wordt gebruikt voor de watchwinders van Orbita is afkomstig uit Italië. Dat stukje Italiaanse klasse maakt de watchwinders van Orbita extra bijzonder. Voor wat betreft de motoren kiest dit hoogwaardige merk voor het allerbeste. De Zwitserse motoren zijn ongeëvenaard op het gebied van betrouwbaarheid, duurzaamheid en geluidsniveau. Je kunt dus stellen dat een Orbita Avanti watchwinder een topcombinatie is van Amerikaanse ontwikkeling, innovatie, Zwitserse techniek en Italiaanse klasse.

Orbita biedt dus een zeer luxe design en vooruitstrevende technologie. De klassieke designs uit de uitgebreide collectie van de Orbita Avanti watchwinders fungeren niet alleen als een opwindmechanisme voor jouw automatische horloges. Ze bieden daarnaast een veilige opbergplaats voor jouw verzameling, waarbij aan alle voorzorgsmaatregelen gedacht is. Zo sluit de watchwinder met een glazen deurtje, dat ervoor zorgt dat schadelijke invloeden van buitenaf geweerd kunnen worden. Verder heeft men er bij Orbita voor gekozen de watchwinders aan de binnenkant te bekleden waardoor je horloges optimaal beschermd zijn. De rotoren van de Orbita Avanti watchwinders zijn verder individueel instelbaar. Onder meer dat gegeven zorgt ervoor dat de Orbita Avanti watchwinders geschikt zijn voor ieder automatisch horloge, dit ongeacht het merk of model horloge. De watchwinders binnen de Orbita Avanti serie beschikken over alle draairichtingen en overwindprotectie.

De watchwinders van Orbita zijn uitgerust met speciale beschermende horlogekussentjes. Hierop worden de horloges in de watchwinder vastgemaakt. Deze kussentjes zijn vervaardigd uit een soort foam en voorzien van het Orbita logo, voor het ultieme luxe gevoel. De kussentjes zijn passend voor vrijwel alle horloges, maar wanneer je extra kleine horloges hebt zijn er ook speciale extra kleine horlogekussentjes verkrijgbaar.

De Orbita Avanti watchwinders bevinden zich in de hogere prijsklasse. Wanneer je als verzamelaar en liefhebber van automatische horloges een groter budget hebt, is de aanschaf van een Orbita Avanti watchwinder echter elke cent meer dan waard. Een watchwinder van dit kaliber zorgt ervoor dat jouw horloges samen met de watchwinder zelf een absolute eyecatcher zullen zijn in welk interieur dan ook. Een Orbita Avanti watchwinder is een uiting van klasse, stijl en goede smaak en een perfecte opbergplek voor jouw horloges.

In ons assortiment vind je een ruime collectie Orbita watchwinders, waaronder de luxe Orbita Avanti watchwinders. Als officieel dealer kunnen wij helpen met de juiste service en een goed advies. Wanneer je bij ons een Orbita Avanti watchwinder bestelt, ontvang je deze in originele verpakking met 2 jaar garantie. Betalen in de webshop doe je veilig en gemakkelijk, plaats dus met een gerust hart je bestelling!

Benson Black Series 8.16.BL Limited Edition watchwinder

Geplaatst op 21 juni 2021 om 15:03 uur

Een watchwinder is een onmisbaar accessoire als je een liefhebber of verzamelaar van automatische horloges bent. Daarnaast is het voor sommigen, net als het horloge zelf, ook een statussymbool. Bovendien is het een mooie manier om je horloges overzichtelijk bij elkaar te bewaren en fungeert het zelfs als display voor je horloges. Afhankelijk van wat jij verwacht van je watchwinder is het design van groter of kleiner belang bij het uitzoeken van een goed merk en model. Ook wat betreft functionaliteiten zal de één meer wensen hebben dan de ander. Maar de kwaliteit moet goed zijn, dat staat vast. Natuurlijk wil je er ook niet teveel voor betalen en moet de prijs-/kwaliteitverhouding goed zijn. Wat betreft het merk watchwinder heb je ruim de keuze. Het ene merk is echter het andere niet en dus het loont zeker je te verdiepen in de verschillende merken om de juiste keuze te kunnen maken.

Ken je het Nederlandse watchwinder merk Benson? Zo niet, dan wordt het absoluut tijd dat je het leert kennen! Bij Benson vind je modellen van zeer goede kwaliteit, voor een scherpe prijs. Bovendien weet Benson steeds weer te verrassen met een exclusief en luxe design en doen ze op het gebied van kwaliteit, techniek en betrouwbaarheid geen concessies. Ook de afwerking van de Benson watchwinders zeer hoog op het prioriteitenlijstje. Benson maakt bovendien gebruik van motoren afkomstig uit Japan en Zwitserland. Deze motoren zijn zeer duurzaam maar ook energiezuinig en vrijwel stil in gebruik. Je hebt hiermee een betrouwbare basis voor een duurzame watchwinder waarin je jouw automatische horloges gegarandeerd professioneel en veilig kunt opwinden.

Benson biedt een zeer diverse collectie met voor een ieder wat wils. Op het gebied van capaciteit is er de keuze uit watchwinders met ruimte voor 1 horloge maar ook voor bijvoorbeeld 16 horloges. En dan nog van alles ertussenin. Iedere liefhebber én verzamelaar kan dus zijn hart ophalen met deze collectie. Ook op het gebied van design en techniek zien we hier veel diversiteit. Goed om te benoemen is dat Benson recent verschillende nieuwe watchwinders in de collectie heeft opgenomen. Het gaat hier om nieuwe modellen in de Smart-Tech II serie, de Swiss Series (Zwitserse motoren) en de nieuwe generatie Black Series.

Bij de nieuwe modellen van de Black Series, hoort ook de Benson Black Series 8.16.BL Limited Edition watchwinder. Dit is een model geschikt voor het opwinden van maar liefst 8 automatische horloges. Daarnaast is er extra opbergruimte voor nog 6 horloges, en daardoor erg geschikt voor de echte verzamelaar dus! Deze watchwinder is geproduceerd in een beperkte oplage (250 stuks wereldwijd), wat het model extra bijzonder maakt. Dit model is uitgevoerd in de kleur klassiek blauw en daarmee een absolute eyecatcher. De watchwinder sluit met een deurtje dat is vervaardigd uit mineraalglas. Dit model zelf is gemaakt van hoge kwaliteit hout en afgewerkt met maar liefst 12 verflagen en een beschermlaag. De binnenkant is voorzien van stof (soft velvet), zodat je je horloges bij het plaatsen in de watchwinder niet zult beschadigen.

Benson Black Series 8.16.BL Limited Edition watchwinder

Het hart van de watchwinder wordt gevormd door Japanse motoren van zeer hoge kwaliteit. Middels het hightech touchscreen is het mogelijk per rotor individueel het aantal rotaties en de draairichting in te stellen. Op die manier is de watchwinder voor elk horloge specifiek perfect ingesteld. Benson maakt bovendien gebruik van flexibele horlogehouders. Door de combinatie van deze twee eigenschappen zijn de modellen van Benson geschikt voor elk automatisch horloge, ongeacht het merk of type horloge. Doordat de watchwinder is uitgerust met een ingebouwde LED verlichting kun je op elk gewenst moment je horloges bewonderen of natuurlijk je trots aan iemand anders laten zien! Dit model is werkzaam met een adapter en beschikt over een USB aansluiting.

Met de Benson Black Series 8.16.BL Limited Edition heb je dus als verzamelaar een perfecte oplossing voor het opwinden van je geliefde horloges. Daarbij zal de watchwinder een aanvulling zijn voor het aanzicht van je horloges, door de luxueuze uitstraling komen je horloges tenslotte extra mooi uit. Je biedt ze bovendien een optimale bescherming tegen beschadigingen en invloeden van buitenaf. Door de extra opbergruimte bewaar je je horloges en eventuele andere sieraden mooi bij elkaar. Wanneer je deze watchwinder bestelt, ontvang je deze met een adapter en een duidelijke handleiding. Uiteraard heb je 2 jaar garantie. De kwaliteit spreekt echter voor zich.

Wij zijn officieel dealer van Benson en kunnen je dus met raad en daad bijstaan waar nodig. Met 15 jaar ervaring op het gebied van watchwinders kunnen wij je van een gepast advies voorzien waar dat nodig is. Bovendien vind je bij ons altijd de meest actuele collecties en de scherpste prijzen. e hebt daarnaast zekerheid met betrekking tot service, kwaliteit en aftersales wanneer je je bestelling bij ons plaatst. Wacht dus niet langer en misschien wind jij jouw automatische horloges binnenkort op in een schitterende Benson watchwinder.

Heisse und Sohne Collector 70019-134.10.131 watchwinder

Geplaatst op 15 juni 2021 om 20:13 uur

Heisse & Söhne Collector watch winder 70019-134.10.131

De watchwinder, een apparaat voor automatische horloges om stilstand te voorkomen. Door het bewegen van de horloges verkrijgt het uurwerk energie en blijven de horloges opgewonden zodat je ze direct kan dragen. Een watchwinder is niet alleen een onmisbaar accessoire als het gaat om het voorkomen van stilstand bij je automatische horloges. Voor vele liefhebbers van automatische horloges zal het, net als de horloges zelf, worden gezien als een soort statussymbool. Dit uit zich dan ook in de vormgeving van de watchwinders die op zichzelf al een echte eyecatcher zijn binnen elk interieur. We zien dan ook vele mooie merken op de markt die niet alleen op het gebied van techniek en kwaliteit gaan voor het allerbeste, maar ook in esthetisch opzicht het onderste uit de kan weten te halen en hiermee een specifiek publiek aantrekken. Daarin kunnen we verschillende soorten watchwinders onderscheiden. Zo zijn er merken die kiezen voor een meer klassieke uitstraling, maar ook merken met zeer modern ogende modellen. Daarnaast zijn er verschillende merken die met een geheel eigen stijl en identiteit op dit gebied zeer herkenbaar zijn met de watchwinders die zij op de markt brengen. Vele merken die zich richten op de liefhebbers die een model zoeken met een bijzondere uitstraling, zullen bovendien proberen een gevoel van luxe over te brengen met de vormgeving van hun watchwinders.

Als je als liefhebber en verzamelaar van automatische horloges op zoek bent naar het ultieme gevoel van luxe dan hebben wij de gouden tip voor jou! Het Duitse merk Heisse & Söhne biedt namelijk een prachtige collectie watchwinders welke behoren tot de meest luxueus vormgegeven modellen die er zijn wereldwijd. Het merk maakt onder meer gebruik van bijzonder mooie materialen zoals prachtig hout in combinatie met metaal en mineraalglas. Naast het design zelf, staan bij Heisse & Söhne ook de afwerking en een hoogstaande techniek centraal. Het merk maakt daarnaast gebruik van Japanse motoren. Deze motoren zijn niet alleen zeer betrouwbaar, maar werken ook energiezuinig en zijn bovendien geluidsarm. Je hoeft dus met een watchwinder van Heisse & Söhne zeker niet bang te zijn voor storende geluiden tijdens het opwindproces.

Wat opvalt binnen de collectie van Heisse & Söhne is dat het merk zijn pijlen met name richt op de echte verzamelaar. Heisse & Söhne biedt dan ook veel verschillende modellen met een grote capaciteit, zodat de liefhebber met meerdere horloges in zijn bezit op zijn wenken bediend wordt. Naast de welbekende watchwinders, biedt Heisse & Söhne bovendien watchwinder kluizen aan. Hiermee ben je gegarandeerd van een optimale veiligheid voor jouw horlogeverzameling.

Binnen de collectie van Heise & Söhne, vinden we de Heisse & Söhne Collector 70019-134.10.131 watchwinder. Dit is een uiterst chique watchwinder die elke horlogeverzameling extra mooi tot zijn recht zal laten doen komen. De watchwinder biedt ruimte voor maar liefst 16 horloges en is dus uitermate geschikt voor iedere verzamelaar van automatische horloges. Zoals we gewend zijn van Heisse & Söhne zien we hier een klassiek design met een prachtig houten exterieur. Dit in combinatie met de fraaie voet, een gedeeltelijk zwarte buitenkant en een in beige uitgevoerd interieur maakt dit dat deze watchwinder niet alleen zeer luxe, maar ook origineel in uitstraling is. De kast met deur is afsluitbaar en houdt op deze wijze invloeden van buitenaf buiten, zoals vocht, stof en condens.

Op technisch gebied biedt deze Heisse & Söhne Collector 70019-134.10.131 watchwinder vrijwel alles wat je maar kunt wensen als liefhebber zijnde. Met behulp van het moderne touchscreen (LCD) stel je eenvoudig voor ieder horloge individueel het aantal rotaties per dag en de draairichting in. Op deze manier weet je zeker dat elk horloge afzonderlijk volgens de juiste instellingen wordt opgewonden. Daarnaast zorgt de LED verlichting ervoor dat je je horloges te allen tijde goed kunt bekijken. Hiermee is de Heisse & Söhne watchwinder niet alleen een erg goede keuze voor de juiste opwinding van je horloges, maar dient tegelijkertijd als display voor het tentoonstellen van je horloges en natuurlijk als bijzonder mooie en overzichtelijke opbergplaats.

Verder biedt deze watchwinder de programma’s CW, CC en Alt en is uitgerust met een overwind protectie. Daarnaast is de watchwinder voorzien van een sleepmode waarmee je je horloges tijdelijk rust gunt door ze net onder het optimale niveau van opwinding te houden. Kortom, de Heisse & Söhne Collector 70019-134.10.131 watchwinder is zowel op technisch gebied als qua uitstraling en betrouwbaarheid een hele mooie keuze wanneer je een watchwinder zoekt die je horloges recht doet en natuurlijk zorgt voor een efficiënte en milde wijze van opwinding. Je kiest hiermee dan ook voor echte Duitse degelijkheid. Daarbij komt dat Heisse & Söhne haar watchwinders tegen een goede prijs-/kwaliteitverhouding aanbiedt. Deze watchwinders behoren tot de topklasse, maar worden aangeboden tegen aantrekkelijke prijzen.

Wanneer je kiest voor deze specifieke watchwinder van Heisse & Söhne, of natuurlijk één van de andere bijzonder mooie modellen van dit high-end merk, ontvang je deze thuis met twee jaar garantie en uiteraard een duidelijke handleiding. Wij zijn officieel dealer van Heiss & Söhne en garanderen jou perfecte kwaliteit, snelle levering en uitstekende service. In onze webshop kan je jouw bestelling plaatsen en betalen met creditcard, iDeal, Paypal of via gewone bankoverschrijving. Wij zorgen er dan voor dat jouw aankoop stevig verpakt op reis gaat en netjes bij jou wordt afgeleverd. Bekijk snel de actuele Heisse & Söhne watchwinder collectie.

Dit moet je weten over watchwinders

Geplaatst op 9 juni 2021 om 10:05 uur

Automatische horloges hebben een grote aantrekkingskracht op horlogeliefhebbers. Iedereen kent de horloges van merken zoals Breitling, Omega, Rolex, Longines, Oris, Tag Heuer en andere bekende Zwitserse horlogemerken. Deze merken produceren high end horloges die voldoen aan de hoogste normen op gebied van techniek, esthetiek en materiaalgebruik. Goedkoop zijn automatische horloges van deze merken zeker niet, maar je krijgt er een hoop voor terug. Een automatisch uurwerk bestaat uit vele onderdelen die perfect op elkaar zijn afgesteld zodat het zonder batterij geheel zelfstandig kan functioneren. Deze techniek op zich is al heel bijzonder. Dan hebben we het nog niet eens over het design en prachtige materialen waarvan deze horloges zijn gemaakt. Er is echter ook een groot nadeel aan automatische horloges. Over dit nadeel en de oplossing voor dit nadeel schrijven we in dit artikel. We geven alvast weg dat de oplossing het gebruik van een watchwinder is.

Een horloge met een automatisch uurwerk verkrijgt energie door beweging van het horloge of handmatige opwinding via de kroon. Als een dergelijk horloge geen beweging krijgt of wordt opgewonden komt het stil te staan. Dit is natuurlijk onhandig want dan staan de tijd, datum en/of andere functies niet meer goed ingesteld. Daarnaast moet je het horloge weer eerst van energie voorzien voordat je het kan dragen.

Wellicht denk je nu dat jouw automatische horloge nooit stilstaat en dat dit artikel niet voor jouw bedoeld is. Echter wanneer je een automatisch horloge +- 30-48 uur niet draagt komt het al stil te staan. Laat staan als je meerdere automatische horloges hebt die je uiteraard niet tegelijkertijd draagt. De horloges die je niet draagt krijgen geen beweging en komen stil te staan. Stilstand betekent voor automatische horloges letterlijk achteruitgang. Dit kan je vergelijken met een auto die te lang heeft stil gestaan. De olie in het automatische uurwerk wordt bij stilstand niet meer goed verdeeld over alle beweegbare onderdelen van het uurwerk. Hierdoor kunnen de onderdelen minder soepel functioneren hetgeen kan leiden tot schade of inaccurate tijdsmeting.

Gelukkig kan je stilstand van automatische horloges voorkomen door een watchwinder te gebruiken. Een watchwinder is de meest ideale accessoire voor automatische horloges. Het apparaat draait of schudt horloges zachtjes waardoor ze als het ware polsbeweging simuleren. Hierdoor blijft energie in het horloge behouden en blijft het horloge goed lopen. In deze horlogeaccessoire komt een automatisch horloge niet tot stilstand. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een watchwinder voor automatische horloges is dat ze altijd gereed zijn om te dragen. Je neemt het horloge eruit en doet hem om je pols. Je hoeft niet meer de tijd, datum of andere functies goed te zetten of het uurwerk handmatig te voorzien van energie. Je bent gelijk gereed om het horloge te dragen met de juiste instellingen. Een watchwinder is dus niet alleen goed voor het onderhoud en behoud van een automatisch horloge, het is ook een fantastische accessoire die enorm handig is.

Maar welke watchwinder kan je het beste kopen voor jouw automatische horloges? Er zijn redelijk veel verschillende merken met hun eigen voor- en nadelen. In het algemeen moet een goede watchwinder aan diverse voorwaarden voldoen. Als eerste is de kwaliteit van de motoren van groot belang. De motoren draaien de horloges immers rond. Een goede motor onderscheidt zich door duurzaamheid, een soepele rotatie en laag geluidsniveau. Motoren die aan deze eigenschappen voldoen komen uit landen als Japan, Duitsland en Zwitserland. Voorbeelden van merken die Japanse motoren gebruiken zijn Benson, Paul Design, Boda Concept en Heisse & Söhne. Een merk dat Duitse motoren gebruikt is Chronovision. Uit Zwitserland komen merken als Swiss Kubik, RDI en Bernard Favre die enkel Zwitserse motoren gebruiken. Het Nederlandse merk Benson gebruik ook Zwitserse motoren voor haar Swiss Series watchwinders. In Amerika is Orbita gevestigd dat ook Zwitserse motoren gebruikt. Het verschil tussen de Japanse, Duitse en Zwitserse motoren zit met name in het geluidsniveau. De Zwitserse motoren zijn vrijwel stil terwijl de Japanse en Duitse motoren een iets hoger geluidsniveau hebben, echter is dat verschil zeer beperkt.

Naast de kwaliteit van de motoren is de functionaliteit erg belangrijk. Omdat elk automatisch horloge, afhankelijk van het automatische uurwerk binnenin het horloge, op een andere wijze wordt opgewonden is het belangrijk dat de watchwinder alle draairichtingen en instelbare omwentelingen per dag heeft. De draairichtingen zijn rechtsom, linksom en afwisselend. De omwentelingen worden weergegeven in TPD; turns per day. Deze lopen vanaf 600 t/m 2100. Het ene automatische horloge wordt rechtsom op 600 TPD opgewonden, het andere linksom op 900 TPD. Daarom is het belangrijk dat je de watchwinder per horloge kunt instellen. Hierdoor ben je flexibel en kan je verschillende automatische horloges tegelijkertijd in dezelfde watchwinder opwinden. Een goed exemplaar windt dus elk horloge op, ongeacht horlogemerk of model.

De functionaliteit komt ook tot uiting in andere onderdelen. Je kan denken aan een deurtje waarmee je de horloges veilig kan laten ronddraaien, LED verlichting voor een optimale zichtbaarheid, vingerprint systeem zodat je de deur met jouw vingerprint kan openen en sluiten, slaapmodus, power winding en een afstandsbediening. Al deze functies zijn niet noodzakelijk maar geven het gebruik van een watchwinder een extra dimensie. Het biedt de gebruiker meer luxe en meer gemak. Extra functionaliteiten leiden uiteraard ook tot een hogere prijs.

Naast de motoren en functionaliteit is ook het materiaal waarvan de watchwinder is gemaakt belangrijk. Ze worden gemaakt van kunststof, hout of aluminium. Deze materialen hebben elk hun eigen voor- en nadelen. Kunststof is relatief goedkoop maar heeft een hoger geluidsniveau omdat het geluid van de motor niet geabsorbeerd wordt. Hout is een perfect materiaal voor watchwinders omdat het er hoogwaardige uitziet en geluid absorbeert. Aluminium is sterk, onderhoudsvrij en heeft een moderne uitstraling. Wanneer je een watchwinder wilt kopen kijk dan altijd naar de materialen en afwerking. Dit is een goede indicatie m.b.t. de kwaliteit die het merk biedt.

Soms wordt gesteld dat het gebruik van een watchwinder slecht is voor automatische horloges. Door de constante beweging zou het leiden tot slijtage. Dit moeten we even uit de wereld helpen, want het gebruik is zeker niet slecht voor automatische horloges, het is juist goed en aan te raden. Ten eerste worden de horloges niet continu rondgedraaid. Een goede watchwinder werkt met een programma waarbij het ronddraaien afgewisseld wordt met pauzes. Tijdens de pauze ontspant de veer in het automatische uurwerk. Daarnaast draaien de rotoren in een zeer rustig tempo rond (+- 5-10 omwentelingen per minuut). Zoals we al eerder hebben opgemerkt leidt stilstand juist tot problemen. Een gecontroleerde en gelijkmatige beweging met voldoende rustpauzes tussen de opwindcycli door is een uitstekende en volledig veilig manier om automatische horloges van energie te voorzien.

Wat je zeker nog moet weten over een watchwinder is dat je deze het beste bij een specialist kan kopen. Je wilt immers een goed merk en model voor jouw automatische horloges zodat deze professioneel en veilig van energie worden voorzien. Een specialist in watchwinders heeft ervaring, kennis en verschillende merken in zijn collectie zodat je keuze hebt. Daarnaast kan hij je voorzien van advies en een merk en model aanbevelen die het beste bij jouw automatische horloges past. Want de keuze van een goede watchwinder is afhankelijk van jouw voorkeuren, de hoeveelheid horloges die je wilt opwinden en het budget dat je ter beschikking hebt. Wil jij een eenvoudig model dat er puur op gericht is om jouw horloge van energie te voorzien of wil je juist een luxe model met veel functies en luxe? Wil je een exemplaar die op netstroom functioneert of wil je de watchwinder in een kluis plaatsen en is een batterijfunctie noodzakelijk? Zoek je een model dat fluisterstil moet zijn omdat deze naast jouw bed staat, of is het geluidsniveau minder van belang omdat de watchwinder ergens op kantoor, in de woonkamer of in de hobbyruimte staat? Dit zijn aspecten waarmee een specialist kan helpen.

Het kiezen van een watchwinder voor jouw automatische horloges is niet moeilijk, maar je moet wel bovenstaande aspecten in ogenschouw nemen om de beste keuze te maken. Kom je er niet uit? Raadpleeg dan een specialist zodat je voorzien wordt van goed advies zodat je veel plezier hebt van deze gave horlogeaccessoire. Een specialist is vrijwel altijd ook officieel dealer van diverse merken. Hierdoor heb je ook alle zekerheid dat je een goed product koopt dat voorzien is van garantie.

Als laatste advies m.b.t. wat je moet weten over watchwinders is dat goedkoop leidt tot duurkoop. Een goedkoop exemplaar heeft niet de kwaliteit en duurzaamheid die je graag wilt voor het opwinden van automatische horloges. De motor, functionaliteit, materialen en afwerking zijn van mindere kwaliteit. Dergelijke watchwinders worden vaak aangeboden op Amazon, Ebay, Bol.com en Aliexpress. Ons advies is om te kiezen voor een bekend merk dat investeert in haar kwaliteit, innovatie en techniek.

Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Of heb je hulp nodig bij het kiezen van een goede watchwinder voor het opwinden van jouw automatische horloges? Neem dan contact op met ons, wij helpen je graag verder. Wij hebben ruim 16 jaar ervaring op gebied van watchwinders en zijn officieel dealer van diverse bekende merken. Daarnaast weten wij precies bij welke watchwinder bij welk horlogemerk en type past. Lees onze nieuws- en blogartikelen als je meer wilt weten over deze handige horlogeaccessoire.

Watchwinder sale

Geplaatst op 1 juni 2021 om 12:21 uur

De watchwinder is de meest populaire horlogeaccessoire voor liefhebbers van automatische horloges. Door het gebruik van dit apparaat staat een automatisch horloge niet meer stil waardoor je het direct kan dragen. De watchwinder zorgt ervoor dat de tijd, datum en/of andere functies van het automatische horloge altijd goed staan omdat er energie in het horloge blijft behouden. Het is niet alleen handig om een watchwinder te gebruiken voor jouw automatische horloges, het is ook beter qua onderhoud en levensduur. In dit artikel schrijven we over “watchwinder sale”, want dit is een mooie wijze om een goede watchwinder voor een lage prijs te kopen.

Dit moeten we even uitleggen. De watchwinder simuleert polsbeweging waardoor het automatische uurwerk binnenin het horloge niet tot stilstand komt. Stilstand is achteruitgang, met name wanneer de stilstand langer duurt. De olie in het uurwerk wordt dan niet meer goed over de bewegende onderdelen verdeeld. Maar denk ook aan het openen van de kroon om de tijd en datum in te stellen wanneer een automatisch horloge stilstaat. De kroon is één van de meest kwetsbare onderdelen van een horloge. De kroon zit vast met een zeer dun staafje, de stift, aan het uurwerk. De kroon is een onderdeel dat je het liefst niet al te vaak wilt gebruiken.

Er zijn allerlei soorten watchwinders, merken en modellen. Laat staan verschillende soorten designs en kleuren. Ook op gebied van prijzen zijn er grote verschillen. Maar over het algemeen hoeft een goede watchwinder, die probleemloos horloges van merken zoals Rolex, Patek, Omega, Breitling, Oris, Omega en Tag Heuer opwindt, helemaal niet duur te zijn. Er is al een uitstekende watchwinder voor 1 horloge vanaf 169,00 euro (incl. BTW) bij het Nederlandse merk Benson. Wil je een watchwinder met Zwitserse motor en bijvoorbeeld een batterijfunctie zodat je de watchwinder overal kan neerzetten waar jij dat wilt, dan is deze al beschikbaar vanaf 445,00 euro (incl. BTW) bij Swiss Kubik. Ga je voor een high end watchwinder van Zwitserse afkomst die het summum biedt op gebied van opwinding dan kom je uit bij Bernard Favre.

Een goede watchwinder biedt jou de keus om de draairichting en het aantal omwentelingen per dag te selecteren, zodat je het apparaat exact kunt instellen naar de behoeften van jouw automatische horloge. Uiteraard is het belangrijk dat je elke rotor (het draaiende deel waarop je jouw horloge plaatst) individueel instelbaar is. We zien wel eens watchwinders met één rotor waarop 2 horloges geplaatst kunnen worden maar dit heeft niet onze voorkeur. Immers, je moet dan twee automatische horloges op de rotor plaatsen die exact dezelfde opwind behoeften hebben, want de rotor draait beide horloges in dezelfde richting en met hetzelfde aantal omwentelingen per dag.

Als je op zoek bent naar een goede watchwinder maar niet al teveel geld wilt uitgeven kan je het beste een watchwinder met korting of in de uitverkoop kopen. Soms worden er hele leuke kortingen gegeven waardoor een je prachtige watchwinder kunt kopen voor een fractie van de prijs. Een goed voorbeeld zijn de Benson Black Series demo watchwinders. Deze modellen hebben een kleine imperfectie (bijvoorbeeld een klein krasje, iets minder fraaie afwerking of beschadigde verpakking) waardoor er een leuke korting wordt gegeven. Deze korting kan wel oplopen tot 40%.

In de watchwinder sale vind je ook merken en modellen die wat ouder zijn. Bijvoorbeeld modellen die niet goed hebben verkocht en nu met een korting verkocht mogen worden. Of merken waarvan we als officieel dealer afscheid hebben genomen. Maar soms wordt er door watchwinder merken een bepaald model gepromoot door een leuke korting te bieden. Hierdoor wordt het model meer verkocht en kunnen horlogeliefhebbers zelf ervaring opdoen met het specifieke merk en model.

In onze watchwinder sale staan enkel watchwinders van gerespecteerde merken, zoals Benson, Swiss Kubik, Bernard Favre, Orbita, Spin-R, RDI, Boda Concept en Paul Design, die kwalitatief goede watchwinders produceren. Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring op gebied van watchwinders en de merken in onze collectie zijn geselecteerd op kwaliteit, functionaliteit en service van het merk zelf.

Elke watchwinder uit de sale wordt verkocht met garantie, originele verpakking en alle accessoires. Als officieel dealer staan wij uiteraard ook paraat voor aftersales wanneer nodig. Wij hebben een eigen servicepunt en kunnen vrijwel alle watchwinders voorzien van onderhoud of repareren wanneer nodig. Dit is belangrijk omdat onze klanten dan veel langer plezier hebben van hun aankoop.

Ben jij op zoek naar een watchwinder met korting? Bekijk onze watchwinder sale. Je vindt hier een compleet overzicht van kwalitatieve watchwinders met een leuke korting. Wij hebben al deze modellen op voorraad en direct leverbaar. Wij verzenden binnen Europa met DPD maar je kan ook kiezen voor Fedex of PostNL. Buiten Europa leveren wij BTW vrij. Dit betekent dat er 21% aan BTW van het aankoopbedrag wordt afgetrokken. Wanneer je het land waar het product moet worden afgeleverd selecteert past de prijs zich automatisch aan m.b.t. de BTW.

Bekijk hier onze watchwinder sale!