Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuws

Watchwinder voor 16 horloges

Geplaatst op 17 oktober 2021 om 07:32 uur

De watchwinder is de accessoire om automatische horloges opgewonden te houden zodat je ze elk moment kan dragen. Maar deze horlogeaccessoire heeft meerdere voordelen. Ben jij een echte horlogeverzamelaar met een uitgebreide collectie automatische horloges? Dan zal een goede watchwinder voor jou meer zijn dan enkel een belangrijk accessoire om je horloges op te kunnen winden. Wanneer jij op zoek gaat naar een nieuwe watchwinder staan niet alleen kwaliteit en techniek centraal, maar zal je ook eisen hebben wat betreft het aantal horloges dat je wilt opwinden en uitstraling van de beoogde watchwinder. Wanneer jij als verzamelaar tussen de 12-20 automatische horloges in het bezit hebt is een watchwinder met ruimte voor het opwinden van 16 horloges ideaal.

Op gebied van een watchwinder voor 16 horloges is er keuze uit diverse luxe modellen. Een watchwinder van dit kaliber is dan ook niet alleen een onmisbaar hulpmiddel om jouw horloges opgewonden te houden, maar dient bovendien als interieurstuk en veilige opbergplaats voor jouw horloges.

In dit artikel zullen we 3 watchwinders bespreken met een capaciteit voor het opwinden van 16 automatische horloges. We beginnen met een model uit de collectie van het merk Heisse & Söhne, te weten de Heisse & Söhne Triton 70019-132.33.37 watchwinder. Heisse & Söhne is een Duits merk dat erom bekend staat een zeer goede prijs-/kwaliteit ratio te leveren. Een watchwinder van Heisse & Söhne staat voor pure luxe Zo ook deze Heisse & Söhne Triton 70019-132.33.37. Deze bijzonder luxe en stijlvolle horlogeaccessoire zal in elk interieur op een positieve manier in het oog springen. De Heisse & Söhne Triton 70019-132.33.37 watchwinder is onder meer vervaardigd uit mooie materialen als prachtig hout en mineraalglas. De fraaie voet geeft dit model een extra chique uitstraling. De watchwinder is afsluitbaar met een glazen deur voor een optimale bescherming van jouw horloges, waarbij gebruik wordt gemaakt van de zeer moderne vingerprint technologie. Deze zorgt ervoor dat alleen jij het deurtje kunt openen met jouw vingerafdruk.

Op technisch gebied biedt deze watchwinder alle mogelijke instellingen om elk automatisch horloge van energie te voorzien en een overwind protectie. Daarnaast heeft dit model nog vele mooie extra’s. Door de moderne LCD bediening stel je bovendien eenvoudig per horloge de draairichting en het aantal rotaties per dag in. Door deze functie kan je verschillende horloges op verschillende wijze opwinden. Verder beschikt deze Heisse & Söhne Triton 70019-132.33.37  over een ingebouwde LED verlichting en een sleep mode. Met deze laatste functie gun je je horloges rust, door ze net onder het optimale niveau van opwinding te houden.

Het tweede model dat we graag bij je onder de aandacht brengen is de Heisse & Söhne Meranto 70019-136.11, eveneens afkomstig uit de collectie van Heisse & Söhne. Deze watchwinder is voorzien van Japanse motoren van hoge kwaliteit. Het zwarte exterieur met de houtkleurige accenten zorgen voor een stijlvol geheel. Ook dit model is afsluitbaar met een glazen deur. De watchwinder is eveneens te bedienen met een mooi LCD scherm. Voor elk horloge afzonderlijk stel je op deze manier eenvoudig de draairichting en het aantal rotaties per dag in. Doordat ook deze horlogeaccessoire voorzien is van een ingebouwde LED verlichting zet je je horloges gemakkelijk en bijzonder mooi in de spotlight. Verder beschik je met deze watchwinder over alle draairichtingen, een overwind protectie en een sleep mode.

Last but not least noemen we de Benson Black Series Pro 16.19.B. Deze uitermate luxueuze watchwinder vind je in de collectie van het kwaliteitsmerk Benson, een Nederlands merk.  Benson biedt een uitgebreide collectie voor de liefhebber met één automatisch horloge, maar ook voor de echte verzamelaar die veel meer automatische horloges heeft. Ook deze specifieke watchwinder voor de verzamelaar met een uitgebreide collectie biedt weer ruimte voor het opwinden van maar liefst 16 automatische horloges.  Daarnaast is de Benson Black Series Pro 16.19.B watchwinder echter ook nog eens uitgerust met een lade voor extra opbergruimte, geschikt voor 12 extra horloges. Ideaal dus voor diegene die andere horloges of sieraden wilt opbergen. Dit model is onder meer vervaardigd uit hout en mineraalglas. Aan de binnenkant is de watchwinder voorzien van een stoffen inleg zodat je beschadiging of bijvoorbeeld kleine krasjes op je horloges kunt voorkomen. De Benson Black Series Pro 16.19.B watchwinder is voorzien van 16 Japanse motoren van onbetwiste kwaliteit. Je hoeft je met deze motoren geen zorgen te maken over storende geluiden, zij doen hun werk namelijk vrijwel in stilte. Daarnaast zijn ze ook nog eens energiezuinig in gebruik, een zeer goede keuze dus. De watchwinder is afsluitbaar met een glazen deur met slot, voor een optimaal veilig gevoel.

Met de Benson Black Series Pro 16.19.B watchwinder heb je de keuze uit alle draairichtingen zodat deze watchwinder geschikt is voor het opwinden van elk automatisch horloge, ongeacht of het een Rolex, Breitling, Patek, IWC, Oris, Tag Heuer is. De watchwinder is eenvoudig te bedienen met behulp van het moderne touchscreen. Je kunt zo ook per horloge afzonderlijk de draairichting en het aantal omwentelingen per dag bepalen. Hiermee creëer je voor elk horloge individueel de meest optimale voorwaarden. De watchwinder beschikt over een ingebouwde LED verlichting zodat je altijd een goed zicht hebt op je horloges. Met de handige powerwinding functie kun je je horloges bovendien in korte tijd van de benodigde energie voorzien. Kortom, een zeer mooie en complete watchwinder. Benson staat tot slot bekend om de goede prijs/-kwaliteitverhouding van de producten. Je kiest met deze watchwinder dan ook voor betaalbare kwaliteit, waar je zeker gedurende lange tijd plezier van zult beleven.

Kortom, er zijn diverse watchwinders voor 16 horloges beschikbaar die jouw automatische horloges veilig en professioneel zullen opwinden. Hierdoor heb je geen last meer van stilstaande horloges. Stilstand is achteruitgang wordt weleens gezegd. Dat is op gebied van automatische horloges zeker het geval. Je behoud je horloge beter wanneer je het regelmatig beweegt, en beter nog wanneer je het regelmatig draagt. Een goede watchwinder zorgt ervoor dat jouw automatische horloges altijd gereed zijn om te dragen wanneer jij dat wilt. Dit is gemakkelijk en bespaart ook tijd. Een watchwinder biedt dus diverse voordelen en is niet voor niets de meest belangrijke en populaire accessoire voor een automatisch horloge.

Ben jij op zoek naar een watchwinder voor 16 automatische horloges? Bekijk ons website en vergelijk verschillende merken. Je zal zien dat er verschillen zijn in design, techniek en prijs. Een goede watchwinder voor 16 horloges is niet goedkoop, echter is het een accessoire die je niet meer kwijt wilt als je er één hebt.

Watchwinder voor het opwinden van Breitling horloges

Geplaatst op 12 oktober 2021 om 13:36 uur

De watchwinder als horlogeaccessoire is tegenwoordig niet meer weg te denken. Elk automatisch horloge komt stil te staan wanneer je het niet draagt, zelfs een Breitling horloge. Vervolgens staan de tijd en datum niet meer goed ingesteld en moet je het schudden of handmatig opwinden via de kroon om het weer aan de gang te krijgen. Dit is onhandig en tijdrovend, daarnaast is stilstand niet goed en helemaal niet nodig. Simpelweg omdat een watchwinder stilstand van automatische horloges voorkomt. Je hebt dus geen omkijken meer naar jouw automatische horloges wanneer je deze opwindt in een watchwinder. Na het dragen plaats je jouw Breitling horloge in de watchwinder en je haalt het eruit als je het wilt dragen. In de tussentijd heeft deze horlogeaccessoire jouw Breitling horloge van energie voorzien zodat het direct gereed is om te dragen.

Benson Black Series 6.16.BL watchwinder

Breitling watchwinder

Als je een fraai Breitling horloge hebt wil je natuurlijk niet dat deze steeds stil komt te staan als je het eventjes niet draagt. Bijvoorbeeld als je een ander horloge draagt, op vakantie gaat of werkzaamheden verricht waarbij je liever geen Breitling horloge draagt. Denk bijvoorbeeld aan bouwwerkzaamheden, werk in de tuin, golfen of andere activiteiten waarbij je het horloge zou kunnen beschadigen.

De uitkomst tegen stilstand van jouw Breitling horloge is een watchwinder. Een goed exemplaar is een must have wanneer je een fraai automatisch horloge hebt. Maar welke watchwinder is geschikt voor een Breitling horloge? Wat is een goede Breitling watchwinder?

Waarop moet je letten bij aankoop?

Een Breitling horloge is natuurlijk een prachtig stukje techniek. Een hoogwaardig automatisch uurwerk dat niet goedkoop is. Daarom wil je een goede accessoire die ervoor zorgt dat het Breitling horloge veilig en professioneel wordt opgewonden. Als je een watchwinder wilt kopen voor jouw Breitling horloge moet je op een paar zaken letten. Allereerst is het belangrijk te kiezen voor een merk met een goede reputatie. Daarnaast zijn het type motoren van groot belang. Vergeet Chinese motoren uit goedkope modellen, deze zorgen alleen voor ellende. Kies voor een merk dat Japanse, Duitse of Zwitserse motoren gebruikt. Als laatste tip willen we je meegeven om te kiezen voor een watchwinder die een goede functionaliteit biedt. Daarmee bedoelen we een model waarbij je de draairichting en het aantal omwentelingen per dag kan instellen. Niet elk automatisch horloge wordt op dezelfde wijze opgewonden. Dit verschilt per uurwerk binnenin het horloge. Daarom is het belangrijk om voor een Breitling watchwinder te kiezen die je kan instellen naar wens. Dat is handig want dan kan je deze horlogeaccessoire ook gebruiken voor andere automatische horloges.

Geschikte watchwinder merken voor een Breitling horloge

We krijgen regelmatig de vraag; wat is nu een geschikte watchwinder voor een Breitling horloge? Aan de hand van bovenstaande tips kan je snel en eenvoudig bepalen welk merk en model voor jou geschikt is. Maar laten we ook een paar merken noemen die jouw Breitling horloges uitstekend kunnen voorzien van energie waardoor ze nooit meer stil komen te staan. Onze favorieten voor het opwinden van Zwitserse horloges zijn de Benson Black Series watchwinders, vooral wanneer je meerdere automatische horloges in één watchwinder wilt opwinden. Deze modellen bieden enorm veel luxe met hun touchscreen, LED verlichting, extra opbergmogelijkheid en instelmogelijkheden. Maar ook de watchwinders van Heisse & Söhne zijn een uitstekende keuze. Dit Duitse merk biedt enorm veel kwaliteit. Daarnaast zijn de ontwerpen zeer luxe en bieden een fraai aangezicht wanneer het model is geplaatst in de woonkamer, slaapkamer, kantoor of hobbyruimte.

Wil je een perfecte combinatie van klassiek design en Zwitserse kwaliteit dan kom je uit bij Orbita watchwinders. Dit merk uit de Verenigde Staten is een luxe merk dat top kwaliteit biedt. Jouw Breitling horloge wordt perfect voorzien van energie in een model van dit merk. De prachtige houten kasten hebben een geraffineerde uitstraling. Deze modellen zijn echte “eye catchers” in elk interieur.

Conclusie

Heb je een fraai Breitling horloge bespaar dan niet op een watchwinder. Deze horlogeaccessoire is ontzettend handig en goed voor het behoud van jouw horloge. Kies voor kwaliteit, net zoals je hebt gedaan toen je een Breitling horloge kocht. Kies voor een bekend merk dat goed bekend staat en service biedt. Je wilt immers het beste voor jouw fraaie automatische horloges.

Een Breitling watchwinder hoeft echt niet duur te zijn. Je koopt al een goed model voor 199,00 euro (Benson Compact Single). Wil je een model dat geschikt is om meerdere automatische horloges op te winden dan ben je iets meer kwijt.

Ben je op zoek naar een goede watchwinder maar heb je vragen of opmerkingen? Wij helpen je graag verder met degelijk advies en voorbeelden van modellen die geschikt zijn voor het opwinden van jouw automatische horloge. Dit hoeft niet persé een Breitling horloge te zijn, het kan een automatisch horloge zijn van elk merk. Bijvoorbeeld van Omega, Tag Heuer, IWC, Seiko, Oris, Patek, Longines, Baume et Mercier, Tissot, MeisterSinger etc etc.

Benson Black Series 4.16.CF watchwinder

Geplaatst op 4 oktober 2021 om 15:35 uur

Binnen de horlogerie vinden we een grote diversiteit op het gebied van watchwinders. Waar een watchwinder in de eerste instantie dient om automatische horloges van de benodigde energie te kunnen voorzien wanneer deze niet gedragen worden, heeft deze onmisbare accessoire nog vele andere functies die door de echte liefhebber zeker gewaardeerd worden. Naast de energievoorziening zorgt de juiste watchwinder voor een juiste olieverdeling binnenin het uurwerk en biedt bovendien een opbergplaats voor jouw horloges welke ervoor zorgt dat de horloges worden beschermd tegen beschadiging en onnodige slijtage. Tot slot fungeert een watchwinder in vele gevallen als een soort statussymbool. Zeker de watchwinders die ruimte bieden voor meerdere automatische horloges kunnen bovendien worden gezien als een waar interieurstuk. Verschillende merken spelen hier dan ook op in door watchwinders te bieden die niet enkel op het gebied van kwaliteit en technologie aansprekend zijn, maar ook een echte eyecatcher vormen in ieder interieur.

Benson Black Series 4.16.CF watchwinder

Een voorbeeld van een mooi merk dat uitstekende en fraaie watchwinders produceert is het Nederlandse merk Benson. Dit jonge merk heeft zich weten te specialiseren in het ontwerpen en vervaardigen van watchwinders op hoog niveau, tegen een aantrekkelijke prijs. Deze combinatie maakt dat dit merk interessant is voor liefhebbers van automatische horloges. Ook de verzamelaar kan zijn hart ophalen wat betreft de collectie van Benson aangezien deze vele mogelijkheden biedt voor het opwinden van meerdere horloges tegelijkertijd. Voor zowel de liefhebber als de verzamelaar is het bekijken van de collectie van Benson dan ook meer dan de moeite waard.

Wat denk je bijvoorbeeld van de Benson Black Series 4.16 CF watchwinder? Deze luxe en stijlvolle watchwinder is met de grootst mogelijke zorg met de hand vervaardigd. Hij is geschikt voor het opwinden van 4 automatische horloges en biedt bovendien opbergruimte voor 3 extra horloges. De watchwinder is vervaardigd uit hout van bijzonder mooie kwaliteit en uitgevoerd met een carbon fibre look. De binnenkant van de watchwinder is bekleed met een speciaal soft velvet, zodat je niet bang hoeft te zijn dat jouw horloges beschadigen. De watchwinder is voor wat betreft de opbergruimte aan de bovenkant afsluitbaar met een soft close deksel. De horloges die worden opgewonden worden aan de voorkant beschermd door een glazen deurtje waardoor stof, vuil en condens buiten worden gehouden. Het geheel maakt een watchwinder met een chique uitstraling en een modern design dat in elk interieur een waardevolle toevoeging zal betekenen. De afwerking van de watchwinder is bovendien subliem te noemen, met 12 verflagen en een beschermende laklaag heeft Benson in deze niets aan het toeval overgelaten.

Als we kijken naar de technische aspecten van deze watchwinder zien we verschillende mooie extra functionaliteiten. Zo is de watchwinder bijvoorbeeld uitgerust met een ingebouwde LED verlichting. Hiermee staan jouw horloges met recht in de spotlight. Verder biedt de watchwinder een innovatief touchscreen waarmee je onder meer eenvoudig de draairichting en het aantal rotaties per dag instelt. Het is daarbij mogelijk dit te doen per rotor afzonderlijk. Op deze wijze krijgt ieder horloge precies dat wat het nodig heeft. Met de powerwinding functie wind je jouw horloges gemakkelijk in korte tijd op, ideaal als je niet zoveel tijd hebt. Wat betreft de motoren is er gekozen voor Japanse motoren van hoge kwaliteit. Aangezien de motor het hart van de watchwinder vormt is het van groot belang dat deze van topkwaliteit is. Japanse motoren van dit kaliber staan erom bekend niet alleen energiezuinig, maar ook geluidsarm in gebruik te zijn. Deze eigenschappen dragen zorg voor een optimaal gebruikscomfort.

Kortom, met de Benson Black Series 4.16.CF watchwinder kies je voor het allerbeste voor jouw automatische horloges en dat tegen een mooie scherpe prijs. Met deze watchwinder lever je jouw horloges dan ook niet alleen topzorg op het gebied van opwinding en oliepeil, maar heb je ook direct een veilige opbergplaats en display met LED verlichting voor jouw horloges. De watchwinder is werkzaam met behulp van een adapter, welke uiteraard door ons meegeleverd wordt.

Wanneer je kiest voor deze watchwinder van Benson en deze bestelt in onze webshop, ontvang je deze thuis met een duidelijke handleiding, certificaat en maar liefst 2 jaar garantie. Je kiest hiermee dus voor zekerheid in de vorm van een betrouwbaar en duurzaam product waar je jarenlang plezier aan zult beleven.

Bestellen doe je eenvoudig, gemakkelijk en snel bij ons in de webshop. Wij verzenden wereldwijd met Fedex, DPD en PostNL. Wij zijn als officieel verkooppunt van verschillende bekende watchwinder merken met meer dan 15 jaar ervaring op dit gebied als geen ander in staat jou de juiste service en desgewenst advies te bieden. Bij bieden daarnaast de meest actuele collecties en scherpe prijzen.

Ons assortiment op dit gebied is zeer uitgebreid. Zeker de moeite waard voor de kenner om bij ons een kijkje te nemen!

Tip: Paul Design Gentlemen 8 Black Apricot watchwinder

Geplaatst op 28 september 2021 om 14:24 uur

Ben jij op zoek naar een klassieke en stijlvol vormgegeven watchwinder die elk automatisch horloge professioneel en veilig opwindt? Dan moet je zeker verder lezen!  Met een watchwinder van het merk Paul Design ben je er altijd van verzekerd dat jouw horloges op de juiste wijze van energie worden voorzien. Een watchwinder van dit merk is bovendien duurzaam, betrouwbaar en daarnaast betaalbaar.

Paul Design Gentlemen 8 Black Apricot watchwinder

Paul Design is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk en één van de meest veelbelovende watchwinder merken uit dit land. Het merk is relatief jong en daardoor innovatief en modern qua techniek en materialen. Dit maakt dat iedere watchwinder van Paul Design voldoet aan de voorwaarden van een goede watchwinder. Dit geldt niet alleen op technisch gebied, maar ook wat betreft de uitstraling en het materiaalgebruik. Je wilt immers het beste voor jouw automatische horloges, daar hoort ook een goede watchwinder bij als noodzakelijke accessoire voor het opwinden van automatische horloges.

De Paul Design watchwinders zijn uitgerust met Japanse motoren. Deze motoren hebben vele voordelen. Zo zijn ze zowel krachtig als betrouwbaar, maar ook energiezuinig in gebruik. Bovendien doen ze hun werk vrijwel in stilte dat het gebruikscomfort verhoogt. Watchwinders van Paul Design zijn verkrijgbaar met een diverse capaciteit, zodat zowel de liefhebber met 1 of 2 automatische horloges, als de echte verzamelaar bij dit merk terecht kan. De Paul Design watchwinders zijn bovendien geschikt voor het opwinden van elk automatisch horloge, ongeacht het horlogemerk of type horloge. De Paul Design modellen bieden verschillende mooie extra’s. Bijvoorbeeld opbergruimte voor extra horloges of andere sieraden, LED verlichting, afstandsbediening, sleep mode en speedwinding functie.

Graag besteden we in dit artikel extra aandacht aan de Paul Design Gentlemen 8 Black Apricot watchwinder. Dit model is geschikt voor het opwinden van 8 automatische horloges. Uiteraard is deze horlogeaccessoire ook voorzien van Japanse motoren van het merk Mabuchi. Met behulp van het moderne touchscreen stel je eenvoudig de draairichting en het aantal rotaties per dag in. Het is daarbij mogelijk dit te doen voor ieder horloge afzonderlijk. De Paul Design Gentlemen 8 Black Apricot watchwinder is, zoals we gewend zijn van Paul Design, voorzien van high end techniek. Zo is de watchwinder uitgerust met een ingebouwde LED verlichting dat ervoor zorgt dat jouw horloges desgewenst letterlijk in de spotlight zullen staan. Verder is deze watchwinder voorzien van een innovatief vingerprint slot. Hierdoor ben jij de enige die toegang heeft tot jouw horloges. De glazen deur zorgt er bovendien voor dat er geen schadelijke invloeden zoals stof, vuil en condens bij jouw horloges in de buurt komen.

Met de Paul Design Gentlemen 8 Black Apricot watchwinder beschik je ook over een overwind protectie waardoor het opwinden van automatische horloges altijd veilig en professioneel plaatsvindt. De uitstraling van de watchwinder is stijlvol en klassiek, met name door het gebruik van het prachtige hout waar Paul Design voor heeft gekozen. Het exterieur van de watchwinder is uitgevoerd in de kleur Black Apricot en de binnenkant is voorzien van zwarte stof. Ook in een modern interieur zal deze watchwinder heel goed passen, door de keuze voor de strakke lijnen van het design. Met een horlogeaccessoire dat deze klasse uitstraalt bied je je horloges niet alleen een veilige opwinding en goede opbergplaats, maar ook direct een prachtig display om ze tentoon te kunnen stellen.

Paul Design biedt met de Gentlemen 8 Black Apricot watchwinder een zeer complete watchwinder geschikt voor de echte verzamelaar met alles erop en eraan. Door de combinatie van de laatste technologie, het stijlvolle design en de keuze voor hoogwaardige materialen en een scherpe prijs, weet het merk als geen ander te concurreren met duurdere merken. Niet voor niets staat Paul Design bekend om de uitstekende prijs-/kwaliteitverhouding. Wanneer je deze watchwinder aanschaft kun je er zeker van zijn dat jouw horloges op de juiste wijze worden voorzien van de benodigde energie en dat je er dus altijd op kunt vertrouwen dat deze niet stil komen te staan. Doordat Paul Design gebruik maakt van flexibele horlogehouders, zullen vrijwel alle horloges feilloos in de houders passen. Daarbij komt dat Paul Design heel goed heeft nagedacht over het gebruiksgemak van de watchwinders. Ze zijn eenvoudig en vooral ook snel in te stellen en bieden zoals genoemd de moderne LED verlichting en stille motoren. Deze eigenschappen zullen de echte liefhebber en/of verzamelaar zeker een meerwaarde weten te bieden.

Wanneer je kiest voor de Paul Design Gentlemen 8 Black Apricot, of een ander watchwinder uit de uitgebreide collectie van Paul Design, kun je deze zonder zorgen bij ons bestellen. Wij zijn al ruim 8 jaar officieel dealer van Paul Design. Met recht zijn wij trots de eerste wereldwijde partner van dit merk te zijn.

Je ontvangt iedere watchwinder van dit merk met 2 jaar garantie en handleiding. Wij zorgen voor een veilige en wereldwijde verzending via DPD, Fedex of PostNL. Ook betalen kun je veilig en vertrouwd doen in onze webshop. Wij bieden de mogelijkheid te betalen met creditcard, Paypal, Ideal of gewone bankoverschrijving. Wind jij jouw automatische horloges binnenkort op in een stijlvolle Paul Design watchwinder? Of laat jij jouw automatische horloges stilstaan? Kies voor kwaliteit en het behoud van jouw automatische horloges, gebruik een goede watchwinder!

Watchwinder voor 4 automatische horloges

Geplaatst op 22 september 2021 om 11:05 uur

Kwalitatieve watchwinders zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Ook wat betreft capaciteit is er in deze keuze genoeg. Naast de standaard watchwinders voor het opwinden een één horloge, zijn er bijvoorbeeld ook watchwinders op de markt die geschikt zijn voor het opwinden van 4 automatische horloges.

Een watchwinder met grotere capaciteit is ideaal wanneer je meerdere horloges hebt en ze ook keurig op tijd wilt laten lopen. De watchwinder voor 4 horloges is specifiek geschikt voor de liefhebber met 3, 4 of 5 horloges, of voor de liefhebber met wat minder horloges die in de nabije toekomst nog een paar horloges wenst aan te kopen. De watchwinder voor 4 horloges kenmerkt zich, naast de capaciteit voor 4 horloges, doordat deze meestal wat groter is qua vorm. Verder biedt deze watchwinder variant vaak diverse extra’s, zoals bijvoorbeeld extra opbergruimte. Naast een essentieel onderdeel van je horlogeverzameling wordt deze  variant watchwinder ook al iets meer een interieurstuk. Menig liefhebber zal dan ook niet alleen eisen stellen aan een watchwinder met betrekking tot de kwaliteit en techniek, maar tevens aan de vormgeving en uitstraling van de watchwinder.

In dit artikel zullen we een tweetal watchwinders uitlichten die geschikt zijn voor het opwinden van 4 automatische horloges. Allereerst een watchwinder afkomstig uit de collectie van het Nederlands merk Benson. Benson staat erom bekend dat zij niet alleen watchwinders van hoge kwaliteit met mooie extra functionaliteiten op de markt brengen, maar daarnaast ook hun producten betaalbaar weten te houden. Het specifieke model dat we onder jullie aandacht willen brengen, is de Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition. Dit model biedt ruimte voor het opwinden van 4 horloges, maar daarnaast is er ook gedacht aan extra opbergruimte. Zo is het mogelijk in deze watchwinder nog eens 3 andere horloges extra op te bergen. Deze opbergruimte wordt afgesloten met een luxe softclose deksel. De uitstraling van deze watchwinder is tijdloos en stijlvol, onder andere door de keuze voor het bijzonder mooie hout (walnoot look) waaruit deze watchwinder is vervaardigd. Deze zeer luxe watchwinder is bovendien voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag, zodat deze zeer lang mooi blijft. Voor de binnenkant van de watchwinder is gekozen voor een speciaal soft velvet, voor een optimale bescherming van je horloges. De productie van deze watchwinder is gelimiteerd tot 250 stuks, waarmee je met deze watchwinder in het bezit bent van een extra bijzonder model.

De Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition watchwinder is niet alleen wat betreft de uitstraling een unieke watchwinder. Dit model is namelijk ook uitgerust met allerlei extra’s op technisch gebied. Zo kun je op elk moment van de dag jouw horloges optimaal bekijken, doordat de watchwinder is uitgerust met een ingebouwde LED verlichting. Middels het moderne touchscreen stel je eenvoudig per rotor de draairichting en het aantal omwentelingen per dag in voor de meest ideale condities per horloge. Verder beschikt de watchwinder over een USB aansluiting en een speedwinding functie waarmee je je horloges in korte tijd van de benodigde energie kunt voorzien. Het hart van deze watchwinder wordt gevormd door Japanse motoren. Deze zijn zeer betrouwbaar en duurzaam, voor een solide basis. De watchwinder beschikt tot slot over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

De tweede watchwinder die we nader willen belichten, is de Swiss Kubik 4 W Leather Black SK04.CV001 Plexi watchwinder. Deze watchwinder is afkomstig uit de collectie van het Zwitserse merk Swiss Kubik. De watchwinders van Swiss Kubik kenmerken zich onder meer door de hoge Zwitserse kwaliteit, maar daarnaast ook door de vormgeving van de watchwinders. De modellen van Swiss Kubik zijn namelijk kubusvormig en bovendien compact, waardoor je er niet al teveel ruimte voor nodig hebt. De Swiss Kubik 4 W Leather Black SK04.CV001 Plexi is uiteraard, net als het eerder genoemde model, geschikt voor het opwinden van 4 horloges. Wat betreft de uitstraling van deze watchwinder, is deze met name strak en modern te noemen. De buitenkant van de watchwinder is bekleed met zwart leder en ook voor de binnenkant is er gekozen voor de kleur zwart. Doordat deze watchwinder is uitgerust met plexi beschermglaasjes, bied je je horloges bescherming tegen verschillende invloeden van buitenaf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan stof en vuil of condens. Het aantal toeren is instelbaar bij deze watchwinder en de watchwinder beschikt over een USB aansluiting. De watchwinders van Swiss Kubik zijn tot slot voorzien van Zwitserse motoren, zo ook dit specifieke model. Met een Zwitserse motor weet je dat je kiest voor zekerheid en betrouwbaarheid. Bovendien doen deze hun werk in stilte en zijn ze energiezuinig in gebruik.

Met de voorgenoemde 2 modellen hebben we natuurlijk slechts een greep uit de mogelijkheden op  dit gebied besproken. Er zijn nog vele andere modellen watchwinders verkrijgbaar met ruimte voor het opwinden van 4 horloges, van diverse mooie merken. Bekijk ons volledige assortiment eens voor jouw favoriete merk en model!

Heisse und Sohne Collector watchwinders

Geplaatst op 17 september 2021 om 12:22 uur

Er zijn watchwinder merken op de markt die er echt uitspringen als we het hebben over het bieden van een gevoel van luxe en stijl. Dit heeft vaak te maken met een combinatie van vormgeving en design en hoogwaardig materiaalgebruik. De watchwinders van het Duitse merk Heisse & Söhne zijn hier een heel mooi voorbeeld van. Heisse & Söhne biedt watchwinders voor één horloge, maar ook watchwinders waar hele horlogeverzamelingen in opgewonden kunnen worden. Deze modellen bieden niet alleen een zeer doeltreffende en efficiënte wijze van opwinding, maar ook een zeer stijlvolle en uiterst veilige opbergplaats voor jouw horloges. Naast de geijkte watchwinders biedt Heisse & Söhne ook speciale watchwinder kluizen aan welke voldoen aan de hoogste Europese normen. Hiermee ga je voor een optimaal veilig gevoel.

De collectie van Heisse & Söhne is onderverdeeld in verschillende series. In de Heisse & Söhne Collector serie vinden we watchwinders met prachtige houten kasten op een fraaie voet, speciaal voor de echte ‘Collectors’. Deze combinatie maakt dat deze watchwinders stijl en allure uitstralen. De kasten zijn gemaakt in Duitsland en hebben niet alleen een fraaie uitstraling maar zijn ook tot in detail afgewerkt. Deze modellen zijn bovendien in verschillende kleuren leverbaar, waaronder zwart, wit en bruin. Deze watchwinders zijn afsluitbaar met een deur met mineraalglas. Zo zorg je ervoor dat invloeden zoals stof, vocht en vuil geen kans krijgen. In deze serie vinden we watchwinders die geschikt zijn voor 8 horloges, maar ook watchwinders die ruimte bieden voor maar liefst 16 horloges. Binnen deze serie kunnen de echte verzamelaars dus hun ogen uitkijken!

Heisse & Söhne Collector NY 70019-133.10.130 watchwinder

Een eerste model uit de Heisse & Söhne Collector serie die we graag even in de spotlight zetten is de Heisse & Söhne Collector 70019-133.10.130 watchwinder. Deze watchwinder is geschikt voor 8 automatische horloges. De kast heeft een prachtige bruine houtkleur. In combinatie met het witte interieur en de prachtige voet heeft deze watchwinder een zeer chique uitstraling. Ook op technisch gebied is deze watchwinder een echte must have te noemen. De watchwinder is uitgerust met Japanse motoren, die zowel energiezuinig als stil in gebruik zijn. Verder is de watchwinder voorzien van een modern LCD scherm, waarmee je iedere rotor afzonderlijk kunt programmeren. Zo stel je eenvoudig de draairichting en het aantal rotaties per dag in voor elk horloge specifiek. Met deze watchwinder beschik je over de programma’s CW, CC en Alt. Daarnaast biedt dit model een overwind protectie en een sleep mode. Met deze laatste functie gun je je horloges wat rust door ze net onder het optimale niveau van opwinding te houden. De Heisse & Söhne Collector 70019-133.10.130 watchwinder is ook nog eens uitgerust met een ingebouwde LED verlichting. Hiermee functioneert de watchwinder naast de opwindfunctie niet alleen als opbergplaats, maar ook als display. Je kunt je horloges zo op elk moment van de dag goed bekijken en natuurlijk tentoonstellen.

Een ander zeer mooi design uit de Collector serie is de Heisse & Söhne Collector 70019/30 watchwinder. Dit model biedt ruimte voor maar liefst 16 horloges en is dus ideaal voor de verzamelaar met een grotere collectie. Het exterieur van deze watchwinder is uitgevoerd in de kleur zwart en de binnenkant in de kleur wit. Dit contrasteert mooi met elkaar en laat jouw horloges extra in het oog springen. Ook deze watchwinder is geplaatst op een mooie voet, wat het plaatje helemaal afmaakt. Ook voor deze horlogeaccessoire geldt dat deze gemakkelijk programmeerbaar is middels het LCD scherm. Eveneens biedt de watchwinder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Ook de sleep mode ontbreekt hierbij niet. Je zet je horloges eenvoudig in de spotlight met behulp van de ingebouwde LED verlichting. Kortom, met dit model biedt Heisse & Söhne opnieuw een zeer complete watchwinder met alles erop en eraan. Met deze horlogeaccessoire kies je niet alleen voor een watchwinder, maar echt voor een interieurstuk en een vitaal onderdeel van je horlogeverzameling. Een watchwinder als deze van Heisse & Söhne zal jouw collectie van horloges extra mooi doen uitkomen.

Wanneer je kiest voor een hoogwaardige watchwinder van Heisse & Söhne, kies je automatisch voor betrouwbaarheid, duurzaamheid, kwaliteit en stijl. De collectie van Heisse & Söhne is uitgebreid en biedt voor vrijwel iedere liefhebber een passende horlogeaccessoire. Bovendien is de prijs-/kwaliteit verhouding van deze watchwinders zeer goed. Uiteraard zijn alle Heisse & Söhne watchwinders geschikt voor ieder type en merk automatisch horloge.

Wij zijn officieel dealer van Heisse & Söhne. Als je een Heisse & Söhne watchwinder bij ons bestelt, ontvang je deze thuis met een duidelijke handleiding en 2 jaar garantie. Je kunt ervan uitgaan dat jouw nieuwe watchwinder in topconditie is wanneer hij bij jou aankomt. Wij zorgen er namelijk voor dat deze stevig en zorgvuldig verpakt op reis gaat. Bovendien verloopt het productieproces bij Heisse & Söhne met uiterste precisie en worden de watchwinders voor levering nogmaals uitgebreid getest aan de hand van een checklist. Wind jij jouw automatische horloges binnenkort op in een prachtig model van dit Duitse merk?

Orbita Sparta Bold 1 en 2 watchwinders

Geplaatst op 9 september 2021 om 10:25 uur

Een watchwinder is de meest populaire accessoire voor de horlogeverzamelaar, maar zeker ook voor diegene die één of enkele automatische horloges in zijn of haar bezit heeft. Er zijn op het gebied van kwalitatieve watchwinders verschillende merken die voor de echte kenner eigenlijk geen toelichting meer behoeven. Orbita is een Amerikaans merk dat zich zeker onder deze noemer schaart. Het merk is in de VS dan ook een begrip en dat is niet voor niets.

Orbita is een zeer innovatief merk te noemen dat gebruik maakt van de modernste technieken en hierin zelfs regelmatig voorop loopt. Het merk heeft dan ook al verschillende patenten op haar naam staan. De meest bekende hiervan is het zogenaamde ‘Rotorwind System’ dat door Orbita zelf werd ontwikkeld. De watchwinders die zijn uitgerust met dit systeem verzorgen de opwinding van automatische horloges door middel van het zachtjes schudden van het horloge. Het al eerder bestaande systeem wordt ook door Orbita aangeboden onder de naam ‘Programmable System’. Dit systeem voorziet automatische horloges door middel van rotatie.

De watchwinders van Orbita hebben een traditioneel en klassiek design. Het merk biedt veel diversiteit wat betreft onder meer capaciteit. Zo bieden zij watchwinders voor 1 of 2 horloges, maar ook prachtige houten kasten welke geschikt zijn voor de echte verzamelaar. Ook wat betreft materiaalgebruik is de collectie zeker divers te noemen. De kasten die gemaakt worden van bijzonder mooi Italiaans hout stralen een gevoel van luxe uit en zullen de verzamelaar zeker weten aan te spreken. Maar er zijn ook de kleinere modellen met een meer eenvoudig design welke zijn gemaakt van kunststof. Deze watchwinders bieden uiteraard de zeer hoge Orbita kwaliteit, maar zijn door het eenvoudige design ook betaalbaar voor diegene met een minder groot budget.

Voor de Orbita watchwinders wordt gebruik gemaakt van de welbekende Zwitserse motoren. De kwaliteit van deze motoren is wereldwijd bekend. Niet alleen zijn deze motoren zeer krachtig en betrouwbaar, ze zijn ook energiezuinig en uiterst stil in gebruik. Met deze motor wordt er dus gekozen voor een zeer solide basis voor de watchwinders van Orbita. Of je nu kiest voor één van de luxe Avanti modellen of voor de kleinere Sparta modellen tegen een extra aantrekkelijke prijs, de kwaliteit van de watchwinder blijft uitmuntend. Orbita maakt verder gebruik van speciale flexibele horlogekussentjes. Doordat de horloges op deze zachte kussentjes worden vastgemaakt, hoef je niet bang te zijn voor beschadigingen of krasjes op je horloges. Deze flexibele kussentjes zijn geschikt voor vrijwel alle automatische horloges. Mocht je echter erg kleine horloges in bezit hebben, is het ook nog mogelijk extra kleine kussentjes bij te bestellen. Op de kussentjes vind je het logo van Orbita, wat een extra gevoel van luxe geeft.

In dit artikel willen we de Orbita Sparta modellen nader belichten. Deze modellen zijn geschikt voor het opwinden van 1 of 2 automatische horloges. Ze zijn zoals eerder genoemd vervaardigd uit aluminium dat de watchwinders stevig en tegelijkertijd betaalbaar maakt. Het grote voordeel van deze watchwinders is dat deze compact zijn vormgegeven. Daarnaast zijn ze werkzaam op batterijen. Deze combinatie van eigenschappen maakt dat ze ook gemakkelijk kunnen worden meegenomen naar bijvoorbeeld kantoor of op reis. Ook het plaatsen in een kluis is op deze manier een goede mogelijkheid. Doordat de watchwinders zo stil in gebruik zijn, plaats je ze ook met een gerust hart op bijvoorbeeld je werkplek of op je slaapkamer, zonder bang te hoeven zijn voor vervelende geluiden.

Orbita Sparta 2 Bold watchwinder

We lichten graag twee Orbita Sparta modellen uit voor je, te beginnen met de Orbita Sparta Bold 1 Black W05521. Deze watchwinder is geschikt voor een 1 horloge en is uitgevoerd in de kleur zwart. Naast deze kleur zijn er nog verschillende andere kleuren verkrijgbaar, zoals rood, blauw en bruin. Uiteraard is deze watchwinder geschikt voor elk type en merk automatisch horloge. Met deze watchwinder zul je op zeer doeltreffende wijze jouw horloge van energie kunnen voorzien. Dit model heeft uiteraard ook een overwind protectie zodat jouw automatische horloges altijd veilig van energie worden voorzien. Verder is de watchwinder uitgerust met een long-life batterij systeem en natuurlijk een hoogwaardige Zwitserse motor. Met andere woorden, deze watchwinder biedt alles dat je nodig hebt om jouw horloge op de juiste wijze te kunnen opwinden en dat tegen een scherpe prijs.

De tweede watchwinder die we graag onder je aandacht willen brengen is de Sparta Bold 2 Black W05527. Deze watchwinder is uitermate geschikt als je 2 of 3 automatische horloges in het bezit hebt, want hier kun je 2 horloges tegelijkertijd in opwinden. Ook deze watchwinder is voorzien van een Zwitserse motor en een overwind protectie. Ook hier zien we het long-life batterij systeem terug. Verder zijn de rotoren apart instelbaar, zodat elk horloge afzonderlijk kan worden bediend. Ook deze watchwinder is in diverse andere kleuren leverbaar.

Alle Orbita Sparta Bold watchwinders worden geleverd in een stevige verpakking met een duidelijke handleiding met 2 jaar garantie. Wanneer jouw voorkeur uitgaat naar een watchwinder voor 1 of 2 horloges met een simpel design van hoge kwaliteit, is dit de juiste keuze voor jou! De prijs-/kwaliteit van deze watchwinders is uitstekend, zodat je ook met een minder breed budget voor hoogwaardige kwaliteit kunt kiezen.

Watchwinders.nl is officieel dealer van Orbita. Dit zijn we al ruim 10 jaar en als enige in Nederland. Wij hebben de meest populaire modellen op voorraad en direct leverbaar. Wij bieden jou als horlogefan een uitstekende service, eerlijk advies en scherpe prijzen. Ben jij op zoek naar een goede watchwinder met Zwitserse motoren? Neem dan zeker een kijkje bij de Orbita watchwinders.

Swiss Kubik Startbox Bronze

Geplaatst op 3 september 2021 om 12:47 uur

Wanneer je een echte liefhebber bent van automatische horloges dan is een goede watchwinder absoluut onmisbaar. Met de juiste watchwinder in huis zorg je ervoor dat jouw automatische horloge van energie wordt voorzien op het moment dat het niet gedragen wordt. Waar normaliter de natuurlijke beweging van de pols in deze behoefte voorziet, neemt een goede watchwinder deze functie over wanneer je je horloge niet draagt. Daarnaast voorziet een watchwinder van kwaliteit in de juiste olieverspreiding in het uurwerk en biedt bovendien een veilige opbergplaats voor jouw horloge. Watchwinders zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en natuurlijk met een duidelijk verschil in kwaliteit en prijs. De Zwitserse merken staan op dit gebied zeer goed bekend.

Een Zwitsers merk dat topkwaliteit biedt op dit gebied en zowel de liefhebber met een enkel horloge als de echte verzamelaar weet te bedienen, is Swiss Kubik. Swiss Kubik is een watchwinder merk dat  bekend staat om de productie van hoogwaardige watchwinders met een kubusvormig design. Swiss Kubik zal bij de echte liefhebber zeker niet onbekend zijn, Swiss Kubik is namelijk wereldwijd bekend.

Swiss Kubik Startbox Bronze watchwinder

Swiss Kubik biedt Swiss made watchwinders voor iedere liefhebber en/of verzamelaar. Binnen de collectie van Swiss Kubik vinden we watchwinders voor 1 horloge, maar ook watchwinders met een grotere capaciteit. De capaciteit van de watchwinders van Swiss Kubik varieert van opwindmogelijkheid voor 2, 3, 4, 6, 8 en maar liefst 12 automatische horloges. Daarnaast zijn er in de verschillende series binnen de collectie van Swiss Kubik watchwinders te vinden met alles erop en eraan, maar ook watchwinders die wat meer basic uitgevoerd zijn. Deze laatste variant watchwinders zijn ook geschikt voor de liefhebber met een minder ruim budget, terwijl je niet op de kwaliteit hoeft in te leveren.

Een voorbeeld van een instapmodel van Swiss Kubik is de Swiss Kubik Startbox Bronze watchwinder. Dit model is natuurlijk uitgerust met een Zwitserse motor. Deze motoren zijn niet alleen zeer krachtig en duurzaam, maar bovendien ook energiezuinig en stil in gebruik. Deze specifieke watchwinder is nieuw binnen de collectie en is vervaardigd uit polyamide en uitgevoerd in de kleur brons, wat de watchwinder een moderne en mooie uitstraling geeft. Deze watchwinder is ook verkrijgbaar in verschillende andere fraaie kleuren, zoals blauw, oranje, zwart, grijs en rood. Deze kleuren zijn al gedurende langere tijd in de collectie opgenomen.

Zoals we gewend zijn van Swiss Kubik is deze Swiss Kubik Startbox Bronze watchwinder mooi compact en kubusvormig wat betreft design. De watchwinder is werkzaam op batterijen en functioneert gemiddeld 3 jaar op een set AA batterijen. Dit in combinatie met de compacte vormgeving zorgt ervoor dat de watchwinder gemakkelijk verplaatst en meegenomen kan worden. Bovendien is het hiermee een mooie optie om de watchwinder in een kluis te plaatsen, voor een stukje extra zekerheid. De Swiss Kubik Startbox Bronze watchwinder heeft ook overwind protectie.

Optioneel biedt Swiss Kubik glazen deurtjes, deze zijn tegen een meerprijs bij te bestellen. Deze zorgen voor extra bescherming van jouw horloge tegen stof, vuil en condens, maar ook bijvoorbeeld tegen ongewenste kinderhandjes. Daarnaast is het ook mogelijk kleinere horlogehouders te bestellen. De horlogehouders van Swiss Kubik zijn over het algemeen geschikt voor de meeste automatische horloges. Wanneer je echter erg kleine horloges hebt, is het ook nog mogelijk extra kleine horlogehouders bij te bestellen.

Je kunt jouw Swiss Kubik watchwinder dus op dit gebied desgewenst customizen naar jouw wensen en voorkeur. Met de Swiss Kubik Startbox Bronze kies je voor een topkwaliteit watchwinder, zonder toeters en bellen. Dit model heeft daarentegen alles in zich, wat jouw automatische horloge nodig heeft om stilstand te voorkomen en werkt uiterst doeltreffend. Deze Swiss Kubik Startbox Bronze watchwinder is bovendien makkelijk te plaatsen en weet mede door de koperkleurige buitenkant zeker de aandacht op zich te vestigen. Jouw horloge zal dan ook nog beter uitkomen in deze horlogeaccessoire. Doordat deze watchwinder een instapmodel betreft kies je hierbij voor betaalbare kwaliteit van Swiss Kubik. Kortom, voor de liefhebber met 1 of 2 automatische horloges is de Swiss Kubik Startbox Bronze een uitstekende keuze.

Wanneer je ervoor kiest deze watchwinder van Swiss Kubik of een andere Swiss Kubik watchwinder ons te bestellen, ben je verzekerd van maar liefst 3 jaar garantie. Swiss Kubik heeft een dermate hoog vertrouwen in haar eigen producten dat ze kiezen voor deze garantietermijn. Wij zorgen er uiteraard voor dat jouw nieuwe aanwinst stevig verpakt op reis gaat, zodat het netjes bij jou aankomt.

Watchwinders.nl is officieel dealer van Swiss Kubik. Dit betekent dat wij jou de nieuwste collecties en scherpste prijzen kunnen bieden. Bovendien kunnen wij je desgewenst van een passend advies voorzien en beantwoorden wij eventuele vragen op deskundige wijze. Je plaatst op deze manier jouw bestelling met een gerust gevoel bij ons in de webshop. Betalen doe je eenvoudig en veilig met creditcard, iDeal, Paypal of gewone bankoverschrijving.

Bekijk nu de uitgebreide collectie van Swiss Kubik bij ons in de webshop en laat jouw automatische horloge nooit meer stilstaan. Want stilstand is achteruitgang!

Chronovision watchwinders, top kwaliteit uit Duitsland

Geplaatst op 28 augustus 2021 om 08:41 uur

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe watchwinder of voor de eerste keer een watchwinder wilt aanschaffen dan zal je merken dat er op dit gebied zeer veel mogelijkheden zijn. Daarom is het belangrijk om van tevoren voor jezelf te bedenken wat jij belangrijke eigenschappen vindt van een goede watchwinder en welk budget je te besteden hebt. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk voor hoeveel horloges de beoogde watchwinder ruimte moet bieden. Heb je 1 of 2 horloges in het bezit, dan is een model voor een enkel horloge prima. Wanneer je echter een verzameling horloges hebt, dan heb je een watchwinder nodig met een grotere capaciteit. Bij de keuze voor een specifiek merk is het goed te weten dat met name exemplaren van Zwitserse en Duitse merken zeer goed bekend staan. Daarnaast zijn er ook in diverse andere landen zoals Amerika merken te vinden die een zeer hoge kwaliteit bieden. Een bijzonder mooi Duits merk dat we vandaag graag even in het zonnetje zetten is het merk Chronovision.

Chronovision biedt hoogwaardige watchwinders die worden vervaardigd in Duitsland. Het merk heeft een brede keuze beschikbaar voor zowel de liefhebber met 1 of 2 automatische horloges, als voor de echte verzamelaar. De Chronovision watchwinders zijn voorzien van Duitse motoren van duurzame kwaliteit. Kenmerkend voor de modellen van Chronovision, naast de betrouwbaarheid en hoge kwaliteit van de producten, is de zeer luxe uitstraling.

Met een watchwinder van Chronovision zorg je ervoor dat jouw horloge(s) direct in het oog springen en biedt je ze op deze manier ook direct een display. Zowel in een modern als in een klassiek interieur zullen de modellen van Chronovision zeer mooi staan. De designs zijn dan wel vrij modern, door het gebruik van het bijzonder mooie hout waar Chronovision bij bepaalde ontwerpen voor kies, zullen deze ook in een klassiek interieur geweldig staan. De Chronovision watchwinders worden gemaakt van materialen die afkomstig zijn uit de regio Sauerland en veelal met de hand worden bewerkt. In het productieproces worden de 70 afzonderlijke onderdelen in circa 23 stappen geassembleerd, met een watchwinder van topkwaliteit als eindproduct.

Chronovision watchwinder

De collectie van Chronovision is onderverdeeld in verschillende indrukwekkende series. We noemen om te beginnen de beste watchwinders van Chronovision, afkomstig uit de Chronovision Prestige serie, waarin modellen zijn opgenomen welke hun naam eer aan doen. De Prestige watchwinders zijn horlogeaccessoires met een zeer luxe uitstraling, speciaal geschikt voor de verzamelaar met meerdere horloges. Elke verzameling zal dan ook prachtig uitkomen in deze bijzondere watchwinders. Wat opvalt bij de modellen uit de Prestige serie, is onder meer het uniek design in combinatie met een fraaie voet. Ook op technisch gebied zijn deze Prestige watchwinders absoluut het bekijken waard. De rotoren zijn elk individueel instelbaar, wat betreft aantal rotaties per dag en de draairichting. Instellen gaat heel eenvoudig via bluetooth of USB aansluiting. Daarnaast beschikken deze watchwinders over een ingebouwde LED verlichting, wat een heel mooi beeld schept. Oog voor detail is bovendien in grote mate aanwezig, zo stoppen de horloges wanneer ze opgewonden zijn altijd op een 12 uurs positie. En wat denk je van de mooie extra functionaliteiten, zoals een speedwinding functie en een sleep mode?

Een andere mooie serie uit de collectie van Chronovision is de Chronovision One Aluminium serie. Met deze serie richt Chronovision zich op de liefhebber met 1 of 2 automatische horloges. Deze modellen bieden ruimte voor het opwinden van een enkel horloge en zijn vervaardigd uit onder andere aluminium. De watchwinders zijn hierbij strak en modern vormgegeven en verkrijgbaar in bijvoorbeeld zwart en wit. De grote voordelen van deze horlogeaccessoires zijn onder andere dat ze werkzaam zijn gedurende ongeveer een jaar op 1 set C batterijen. Deze eigenschap in combinatie met de compacte vormgeving, maken dat je deze watchwinder gemakkelijk meeneemt op reis of bijvoorbeeld naar kantoor. Ook is het een goede mogelijkheid deze watchwinders in een kluis te plaatsen zodat jouw horloge optimaal veilig opgeborgen is. Ook binnen deze serie watchwinders zien we weer een handige bluetooth functie. Maar ook de speedwinding functie en sleep mode ontbreken niet, zodat je met dit compacte design alles in huis hebt voor een optimale opwinding van jouw horloge!

Een laatste bijzondere serie die we nader willen belichten is de Chronovision One Argento serie. De modellen binnen deze serie zijn opnieuw geschikt voor het opwinden van 1 horloge. Deze watchwinders zijn vervaardigd uit fraai hout. Ook hier zien we tinten als zwart, wit en grijs. Opnieuw is hier gekozen voor een strakke en moderne vormgeving. De voordelen van het compacte design en de werking op batterijen gaan ook in dit geval op. Natuurlijk zijn deze watchwinders geschikt voor elk automatisch horloge, ongeacht het merk of type horloge. De Chronovision Argento watchwinders zijn wederom voorzien van een bluetooth -, speedwinding- en sleep mode functie.

Welke Chronovision watchwinder je ook bij ons wenst te bestellen, je ontvangt altijd maar liefst 3 jaar garantie. Dit maakt nog eens duidelijk hoeveel vertrouwen het merk heeft in haar eigen kwaliteitsproducten!

Watchwinders voor 1 horloge

Geplaatst op 22 augustus 2021 om 17:00 uur

Watchwinders zijn er in allerlei soorten en maten. In dit artikel richten we ons op de liefhebber van automatische horloges voor wie een watchwinder voor één  enkel horloge een geschikte optie is.

Wanneer koop je een watchwinder voor 1 horloge? Wat zijn hierin de opties en voor wie is een model voor één horloge het meest geschikt?

We beginnen met het beantwoorden van die laatste vraag. Voor de beginnende liefhebber of de liefhebber met 1 of 2 horloges is een watchwinder voor  1 horloge voornamelijk ideaal. Maar ook wanneer je niet teveel uit kunt- of wilt geven is deze variant een uitstekende keuze.  Je hebt op deze manier alles wat je nodig hebt voor een optimale zorg voor je horloge en daarnaast biedt een horloge voor 1 watchwinder verschillende voordelen ten opzichte van modellen met een grotere capaciteit.

Op het gebied van kwaliteit en prijs zijn er veel verschillende mogelijkheden wanneer je gaat voor een watchwinder voor 1 horloge. Diverse merken bieden op dit gebied hoogstaande modellen met de modernste technologie. Daarin zijn er ook merken te onderscheiden met een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding waarmee je kiest voor top kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. In het algemeen zijn watchwinders voor 1 horloges sowieso goed betaalbaar, wat natuurlijk ook een extra voordeel is. Daarentegen biedt deze horlogeaccessoire voor een enkel horloge meestal niet zoveel opties en luxe, maar wel alles dat nodig is voor een optimale opwinding van jouw automatische horloge. Als je dus een beperkt budget hebt, of gewoon geen behoefte hebt aan allerlei toeters en bellen is een watchwinder voor 1 horloge ideaal te noemen.

Naast de in het algemeen aantrekkelijke prijzen bieden watchwinders voor 1 horloge meerdere andere voordelen. Zo zijn ze meestal compact vormgegeven. Dit heeft als voordeel dat je hem makkelijk een plekje kunt geven en ook gemakkelijk verplaatst. Je kunt hem daardoor bijvoorbeeld eventueel meenemen naar kantoor of op reis. Er zijn bovendien verschillende watchwinders voor één horloge verkrijgbaar die werkzaam zijn op batterijen. Deze hebben als groot voordeel dat je ze ook in een kluis kunt plaatsen voor een optimaal veilig gevoel. Deze gezamenlijke eigenschappen maken dat je met een watchwinder voor 1 horloge zeer flexibel bent. Samengevat bieden watchwinders voor een enkel horloge als voordelen dat ze betaalbaar zijn, compact zijn in vormgeving en over het algemeen niet voorzien zijn van  allerlei toeters en bellen voor een eenvoudig maar zeer efficiënt gebruik. Daartegenover staat dat de juiste watchwinders voor 1 horloge wel voorzien zijn van een moderne technologie en op een veilige en doelgerichte wijze jouw horloge van de benodigde energie kunnen voorzien.

Een mooi voorbeeld van een merk dat absoluut hoge kwaliteit watchwinders voor 1 horloge biedt, tegen een extra scherpe prijs, is het Nederlandse merk Benson. Een bijzonder leuk model voor 1 horloge afkomstig uit de collectie van Benson, is de Benson Compact Single 1.BG watchwinder. Dit model is compact vormgegeven en heeft tegelijkertijd een luxe uitstraling door de combinatie van het zwarte exterieur met gouden accent. Door het gebruik van flexibele horlogehouders en doordat de motor van deze watchwinder instelbaar is wat betreft draairichting en aantal omwentelingen per dag, is deze watchwinder geschikt voor elk type en merk automatisch horloge. Het hart van dit model wordt gevormd door een Japanse motor van hoge kwaliteit. Deze is energiezuinig en bovendien vrijwel stil in gebruik, wat zorgt voor een optimaal gebruikscomfort. Deze watchwinder biedt bovendien alle mogelijkheden om elk automatisch horloge op te winden en een overwind protectie. Kortom, een zeer compleet maar toch compact model, waarmee je stilstand en onnodige slijtage van je horloge voorkomt, zonder de hoofdprijs te hoeven betalen.

Benson Compact Single 1.BG watchwinder

Een ander fraai model dat geschikt is voor 1 horloge dat we willen benoemen, deze keer afkomstig uit de collectie van het Duitse merk Chronovision, is de Chronovision One Argento Bluetooth 70050/101.20.10. Chronovision is een merk dat bekend staat om de hoogwaardige watchwinders die zij leveren en staat bovendien voor Duitse degelijkheid en betrouwbaarheid. Deze specifieke watchwinder van Chronovision weet ondanks de eenvoudige vormgeving een gevoel van luxe te geven. Dit doet Chronovision onder meer door te kiezen voor bijzonder mooie materialen, waaronder in dit geval zeer fraai hout. Dit model functioneert ruim een jaar op een set C batterijen, wat maakt dat je hem ook makkelijk in een kluis kunt plaatsen. Je kunt de watchwinder bovendien eenvoudig instellen via de USB aansluiting middels PC of telefoon. Verder is deze horlogeaccessoire voorzien van een Bluetooth functie en sleepmode functie. Met de sleep mode geef je het horloge wat rust door het net onder het optimale niveau van opwinding te houden.

Een watchwinder voor 1 horloge biedt alles dat je nodig hebt voor jouw automatische horloge. Naast de 2 bovengenoemde modellen bieden wij nog diverse andere mooie watchwinders met een capaciteit voor 1 horloge. Neem dus eens een kijkje in onze uitgebreide collectie!