Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuws

Benson Compact Triple watchwinders

Geplaatst op 8 mei 2021 om 08:31 uur

Een merk dat precies weet wat een horlogeliefhebber nodig heeft om zijn of haar automatische horloges goed en veilig op te winden is het Nederlandse Benson. Dit merk heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden op gebied van kwaliteit en innovatieve designs. Hierdoor is Benson flink gegroeid en tegenwoordig één van de grote watchwinder merken wereldwijd.

De populariteit van Benson watchwinders is goed te verklaren. Het merk produceert hoogwaardige watchwinders met een aantrekkelijk design en weet dat te combineren met een zeer interessante prijs. Er zijn slechts weinig merken die kunnen concurreren met dit Nederlandse merk op de combinatie kwaliteit en prijs. Het merk spendeert geen grote budgetten in marketing of social media campagnes, ze investeren in hun producten. Dit werpt zijn vruchten af want de Benson watchwinders worden internationaal uitstekend gewaardeerd in blogs en reviews.

Begin dit jaar heeft Benson haar nieuwe Compact watchwinders gepresenteerd. Een serie met watchwinders die geschikt zijn voor het opwinden van 1, 2 en 3 automatische horloges, namelijk de Single, Double en Triple modellen. De Benson Compact Single modellen zijn geschikt voor het opwinden van 1 automatisch horloge en beschikken over een batterij functie zodat je naast netstroom de watchwinder ook kunt laten draaien op een set batterijen. De Benson Compact Double watchwinders zijn geschikt voor het opwinden van 2 automatische horloges en beschikken over een touchscreen en LED verlichting. Ook de Benson Compact Triple watchwinders hebben een touchscreen en LED verlichting maar zijn geschikt voor het opwinden van 3 automatische horloges.

In dit artikel nemen wij de Benson Compact Triple watchwinders onder de loep. Dit model maakt gebruik van 3 Japanse motoren die individueel ingesteld kunnen worden. Elke rotor, waarop je een horloge plaatst, kan rechtsom en linksom draaien. Ook kan je de watchwinder instellen dat deze eerst rechtsom en dan linksom draait. Uiteraard kan je ook het aantal omwentelingen per dag instellen per specifieke rotor. Dit is belangrijk want het ene automatische horloge wordt bijvoorbeeld rechtsom op 600 TPD (turns per day) opgewonden en het andere automatische horloge linksom op 900 TPD. De Benson Compact Triple watchwinder beschikt dus over alle functies om elk automatisch horloge, ongeacht merk of type, goed op te winden.

De Benson Compact Triple watchwinders beschikken over een modern touchscreen waarop je alle instellingen kunt bedienen en de LED verlichting kunt activeren. Ook kan je de powerwinding functie via het touchscreen aan- en uitzetten. Deze functie laat de watchwinder de horloges in korte periode langer ronddraaien waardoor deze iets sneller energie verkrijgen. Dit is handig als je niet veel tijd hebt om jouw automatische horloges op te winden. Bijvoorbeeld als je snel weg moet.

De watchwinders uit deze serie zijn in verschillende versies leverbaar. Je kan kiezen uit de varianten zwart, carbon fibre, wit en walnoot. Je kan ook kiezen voor een ring (om de rotor) in chroom of goudkleur uitvoering. Hierdoor kan je een model kiezen wat het beste bij jou, jouw horloges en jouw interieur past. Bijvoorbeeld de Benson Compact Triple 3.BS watchwinder is in stijlvol zwart uitgevoerd met chrome ringen. Dit maakt dat de watchwinder een klassieke en chique uitstraling heeft.

Benson Compact Triple 3.BS watchwinder

De Bensom Compact Triple watchwinders hebben een aantal voordelen. Ze beschikken over duurzame motoren, hebben een zeer hoog afwerkingsniveau en het belangrijkste voordeel: ze hebben alles wat je nodig hebt om automatische horloges op te winden. Toch is er nog een groot voordeel en dat is de prijs. De Benson Compact Triple watchwinders voor 3 horloges kost 399,00 euro (incl. 21% BTW). Dat is een ontzettend scherpe prijs voor een watchwinder die alle automatische horloges kan opwinden en er ook heel erg goed uitziet.

Ben je op zoek naar een watchwinder voor 3 horloges? Dan moet je zeker de Benson Compact Triple watchwinders eens bekijken. Wij zijn officieel dealer van Benson. Dit betekent dat wij vrijwel alle modellen van dit merk op voorraad hebben, scherpe prijzen bieden en je altijd van dienst zijn in geval van service, garantie of als je vragen/opmerkingen hebt.

Watchwinder voor 4 horloges

Geplaatst op 30 april 2021 om 09:25 uur

Een watchwinder is de ultieme accessoire voor automatische horloges. Door het gebruik ervan staan automatische horloges nooit meer stil en zijn ze direct gereed om te dragen. Op gebied van watchwinders is er veel keus. Als liefhebber van automatische horloges ben je er natuurlijk van op de hoogte dat automatische horloges en watchwinders onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Stel je hebt 4 of 5 automatische horloges en je wilt deze netjes bij elkaar bewaren en gereed hebben om ze altijd direct te kunnen dragen, dan adviseren wij een watchwinder voor 4 horloges.

Een watchwinder geschikt voor 4 horloges is ideaal als je meerdere automatische horloges hebt. Dit type is meestal wat groter van vorm, omdat ze minimaal 4 horloges moeten opwinden en vaak nog wat interessante extra’s bieden zoals bijvoorbeeld extra opbergmogelijkheid, LED verlichting en een afsluitbare deur. Met een watchwinder voor 4 horloges kies je niet alleen voor het optimaal opwinden van jouw automatische horloges, maar ook voor een veilige opbergplaats voor je horloges. De watchwinder kan eveneens dienen als display voor jouw horloges, waarmee je ervoor zorgt dat alle ogen op jouw ronddraaiende horloges zullen zijn gericht. Voor menigeen liefhebber en/of horlogeverzamelaar zal een stijlvolle, kwalitatieve watchwinder voor 4 horloges bovendien een soort statussymbool zijn, net als de horloges zelf. Een watchwinder voor 4 horloges is dan niet alleen heel handig omdat je de horloges nooit meer opnieuw hoeft op te winden of de tijd en datum opnieuw moet instellen, de watchwinder is ook een echte eyecatcher. Het design en de uitstraling spelen ook een rol bij de keuze voor een goed merk en model.

Als je weet dat je een watchwinder voor 4 horloges wilt kopen ben je er nog niet. Ook deze variant watchwinder is namelijk verkrijgbaar in verschillende soorten, prijsklassen en van verschillende merken. In dit artikel willen we dan ook inzoomen op twee verschillende mooie en functionele watchwinders voor 4 horloges die je zeker gezien moet hebben.

We beginnen met de Benson Smart-Tech II 4.20.B watchwinder die tot de nieuwste Smart-Tech II modellen van dit Nederlandse merk behoort. Deze watchwinder biedt de mogelijkheid tot het opwinden van 4 automatische horloges en heeft daarnaast ook nog eens extra opbergmogelijkheid voor maar liefst 5 horloges. Hiermee kies je dus voor een ideale opbergplaats voor jouw horloges. Je kunt de extra opbergruimte natuurlijk ook gebruiken voor andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen. De Benson Smart-Tech II 4.20 B watchwinder heeft door het strakke design en zwarte kleur een moderne uitstraling. De watchwinder is gemaakt van onder andere kwalitatief hout, edelstaal en glas. Met het glazen deurtjes sluit je je watchwinder eenvoudig af voor een optimale bescherming van de horloges.

Deze watchwinder van Benson is geschikt voor alle automatische horloges, ongeacht merk of model. Je kan dit model dus uitstekend gebruiken om horloges van Tag Heuer, Seiko, Longines, Rolex of Oris op te winden. Je kunt met behulp van het moderne touchscreen eenvoudig de rotoren instellen wat betreft draairichting en aantal rotaties per dag. Dit is mogelijk per horloge afzonderlijk, zodat je voor elk horloge de meest ideale voorwaarden creëert. Doordat deze watchwinder is voorzien van een ingebouwde LED verlichting plaats je jouw geliefde horloges gemakkelijk in de spotlight, zelfs tijdens het opwindproces. De watchwinder is uitgerust met Japanse motoren van uitstekende kwaliteit. Verder biedt deze watchwinder alle benodigde draairichtingen (met de klok mee, tegen de klok in en deze beide richtingen afwisselend na elkaar) en een overwind protectie. Met behulp van de powerwinding functie wind je je horloges in korte tijd op. Ideaal als je weinig tijd hebt! Door de flexibele horlogehouders is vrijwel ieder horloge moeiteloos in de watchwinder te plaatsen. De Benson Smart-Tech II 4.20.B watchwinder beschikt biedt een ongekende prijs/kwaliteit verhouding. Kortom, met deze watchwinder van Benson ben je op alles voorbereid. Jouw horloges krijgen een efficiënte en optimale opwinding, zodat je stilstand en de daarmee verbonden eventuele onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave voorkomt. Bovendien is deze watchwinder zeer betaalbaar, zodat deze ook binnen bereik is voor mensen met een minder breed budget.

Het tweede model dat we graag onder de aandacht brengen is afkomstig van het merk Paul Design. De man achter Paul Design is Paul Chen, een waar vakman op dit gebied die beschikt over veel kennis en ervaring. Binnen de collectie van Paul Design vinden we de Paul Design Gentlemen 4+6 Black Shadow watchwinder. Deze watchwinder biedt de mogelijkheid tot het opwinden van 4 horloges en heeft daarnaast ook nog eens extra opbergruimte voor 6 horloges. De uitstraling van de watchwinder is chique en stijlvol. Dit komt onder meer door het bijzonder mooie hout dat voor deze watchwinder is gebruikt. Ook deze watchwinder is afsluitbaar met een glazen deurtje, waarmee je horloges optimaal beschermd zijn. De basis van deze watchwinder wordt gevormd door Japanse Mabuchi motoren van hoge kwaliteit. Verder beschikt deze watchwinder over een touchscreen. Hiermee kun je eenvoudig de instellingen wijzigen per horloge. Ook deze watchwinder heeft als bijzonder mooie eigenschap een ingebouwde LED verlichting .Een mooie eigenschap als je je horloges graag te allen tijde wilt kunnen bekijken. Dit zal de echte liefhebber dan ook zeker weten te waarderen. Deze watchwinder van Paul Design draait rechtsom, linksom en afwisselend en beschikt ook over een overwind protectie. Met een watchwinder van Paul Design kies je in zijn algemeen voor betaalbare kwaliteit. Je bent er dan ook zeker van dat je een betrouwbaar, duurzaam en degelijk product aanschaft.

Wij zijn van beide merken, Paul Design en Benson, officieel dealer. Wij hebben vrijwel alle populaire modelen van deze watchwinder merken op voorraad en snel leverbaar. Daarnaast hebben wij een serviceatelier waar wij snel en vakkundig service kunnen verlenen. Als officieel dealer bieden wij zekerheid, scherpe prijzen en snelle levering. Ben jij geïnteresseerd in een goede watchwinder voor 4 horloges? Neem eens een kijkje in onze webshop!  

Benson Black Series 8.16.WA Limited Edition watchwinder

Geplaatst op 22 april 2021 om 13:03 uur

Een betaalbare watchwinder. Dit is wat elke horlogeliefhebber, die een watchwinder zoekt voor het opwinden van zijn of haar automatische horloges, graag wenst. Gelukkig zijn er merken die hierin voorzien. Voor iedereen die een kwalitatieve watchwinder zoekt met alles erop en eraan, maar niet de hoofdprijs wil betalen, is Benson een zeer interessant merk. De watchwinders van Benson kenmerken zich onder andere door een stijlvol design, uitstekende techniek, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Benson is een Nederlands merk en al ruim 10 jaar op de markt. Benson heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan op het gebied van de watchwinder als horlogeaccessoire en weet dan ook als geen ander merk aan welke voorwaarden een goede watchwinder moet voldoen.

De watchwinders in de collectie van Benson zijn dan ook zeer compleet en voorzien van moderne techniek. Daarnaast weten ze de aandacht op een positieve manier te trekken door de luxueuze designs en fraaie materialen die ze gebruiken. Benson heeft recent verschillende nieuwe watchwinder modellen geïntroduceerd in de collectie die het bekijken waard zijn. Het gaat dan om nieuwe Smart-Tech II modellen, de Swiss Series (deze watchwinders zijn voorzien van Swiss made motoren) en de nieuwe generatie Black Series.

De Benson Black Series 8.16.WA Limited Edition watchwinder is één van de nieuwe Black Series modellen. Dit model is geschikt voor het opwinden van 8 horloges en biedt bovendien nog extra opbergruimte voor 6 horloges. De extra opbergruimte kan je gebruiken om andere automatische- of quartz horloges of zelfs andere sieraden op te bergen. De watchwinder is voorzien van Japanse motoren die elk één horloge laten ronddraaien. Je hebt dus optimale flexibiliteit qua opwinding van automatische horloges omdat je elke rotor individueel kan instellen. Daarnaast zijn deze motoren energiezuinig en vrijwel geluidloos in gebruik.

De Benson Black Series 8.16.WA watchwinder biedt ook op technisch gebied vele mooie eigenschappen en functionaliteiten. Zo is deze uitgerust met een modern touchscreen en ingebouwde LED verlichting. Doordat Benson gebruik maakt van flexibele horlogehouders, past elk horloge vrijwel feilloos in de watchwinder. Deze watchwinder is dan ook geschikt voor elk type en merk automatisch horloge. Naast een overwind protectie, biedt deze watchwinder ook een speedwinding functie. Hiermee wind  je je horloge binnen korte tijd op. De deksel van de watchwinder sluit voorzichtig door de speciale soft close cover. Verder is de watchwinder werkzaam met behulp van een adapter, welke wordt meegeleverd.

De Benson Black Series 8.16.WA Limited Edition watchwinder is met de grootste zorg met de hand vervaardigd uit bijzonder mooi hout. De combinatie van de walnoot stijl met de glazen deurt en de zwarte stoffen binnenkant stralen een absolute luxe uit. De zachte stof dat aan de binnenkant is aangebracht zorgt bovendien voor een zeer goede bescherming van je horloges tegen eventuele beschadigingen. De watchwinder is voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermlaag, voor een optimale kwaliteit. Je kunt er dus op rekenen dat hij lang mooi blijft.

Benson Black Series 8.16.WA Limited Edition watchwinder

Wat deze watchwinder extra bijzonder maakt, is dat het een Limited Edition betreft. Er zijn van deze watchwinder slechts 250 stuks geproduceerd wereldwijd. Elke watchwinder is individueel genummerd op een metalen plaatje aan de binnenkant. Met deze watchwinder kies je dus voor een uniek stuk en heb je echt iets bijzonders om je horlogeverzameling op te winden en te bewaren.

Het is duidelijk dat de Benson Black Series 8.16.WA Limited Edition watchwinder zowel qua design, techniek en kwaliteit veel te bieden heeft. Daarnaast kenmerkend zijn de verschillende extra’s zoals de opbergruimte waaraan is gedacht. Het maakt deze watchwinder zeer compleet en uitermate geschikt voor de echte verzamelaar. Als je daar nog bij bedenkt dat deze watchwinder voor een zeer scherpe prijs wordt aangeboden, zal menig liefhebber en verzamelaar geïnteresseerd geraakt zijn door dit model. Zeker als je ervan houdt iets bijzonders in huis te halen dat niet iedereen heeft. Met deze Limited Edition kies je tenslotte voor een model dat zeer beperkt verkocht wordt en daarmee exceptioneel en uniek te noemen is.

In de webshop kun je de watchwinder nog eens extra goed bekijken door middel van duidelijke foto’s en zelfs een filmpje. Zo krijg je een zeer goed beeld van hoe de watchwinder er daadwerkelijk uitziet. Natuurlijk vind je hier ook de gehele collectie van Benson, die voor elke liefhebber en verzamelaar van automatische horloges een passende watchwinder biedt.

Wanneer je voor de Benson Black Series 8.16WA Limited Edition watchwinder kiest ontvang je hem met 2 jaar garantie, duidelijke handleiding, adapter en certificaat thuis. Uiteraard wordt deze stevig verpakt en veilig verzekerd en aangetekend verzonden. Wij verzenden wereldwijd met DPD, PostNL en Fedex. Je kunt in de webshop eenvoudig en veilig betalen met creditcard, iDeal, Paypal of gewone bankoverschrijving.

Als officieel Benson watchwinder dealer staan we paraat om je te helpen met jouw zoektocht naar een goede watchwinder. Heb je vragen of opmerkingen? Neem gerust contact op, wij helpen je graag.  

Orbita Sparta Bold 1 Black W05521 watchwinder

Geplaatst op 15 april 2021 om 14:46 uur

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe watchwinder voor één horloge zal je merken dat heel veel keus is. Het is dan ook afhankelijk van jouw eisen, voorkeur qua design en budget welke watchwinder voor jou geschikt is. Een aantal aspecten zullen voor elke liefhebber hetzelfde zijn. Denk aan kwaliteit en betrouwbaarheid. Het is natuurlijk belangrijk dat je op je watchwinder kunt rekenen, om te voorkomen dat je automatische horloge stil komt te staan. Het is dus van belang dat de watchwinder die je kiest van een betrouwbaar merk komt. Dit heeft als voordeel dat je verzekerd bent van een watchwinder die jouw automatische horloges veilig opwindt.

Een high-end watchwinder merk dat we zeker kunnen aanraden is het Amerikaanse merk Orbita. Orbita maakt gebruik van kwalitatieve Zwitserse motoren die garant staan voor een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Ook op het gebied van de materialen waarvan de watchwinder is gemaakt kiest Orbita bewust voor kwaliteit. Orbita is bovendien een vooruitstrevend en innovatief merk te noemen. Naast de geijkte wijze van opwinding door middel van rotatie (bij Orbita aangeduid als het Programmable System) biedt Orbita ook het door hen gepatenteerde Rotorwind System. Dit systeem verzorgt de opwinding van automatische horloges door middel van het zachtjes schudden van het horloge. Je kunt bij Orbita terecht als horlogeverzamelaar, maar ook als liefhebber die maar een paar automatische horloges in bezit heeft. Ook wat betreft budget zijn er verschillende opties. Je kunt kiezen voor een bijzonder en luxe design uit de Orbita Avanti serie maar ook voor een meer eenvoudig design dat toch zeer functioneel en kwalitatief is. In dat laatste geval bedoelen we de Orbita Sparta watchwinders. In dit artikel lichten we één watchwinder eruit die naar onze mening een uitstekende keuze is voor diegene die een zeer goede watchwinder zoekt maar niet teveel geld wilt besteden.

We hebben het over de Orbita Sparta Bold 1 Black W05521 watchwinder. Deze specifieke watchwinder is geschikt voor het opwinden van 1 automatisch horloge en is uitgevoerd in de kleur zwart. Dit model is echter ook verkrijgbaar in verschillende andere kleuren zoals blauw, groen, rood, grijs en bruin. Het design van deze watchwinder mag dan eenvoudig zijn, de kwaliteit is er niet minder om. Ook dit model van Orbita is uitgerust met een Zwitserse motor. Deze staan er niet alleen om bekend zeer krachtig en betrouwbaar te zijn, ze zijn daarnaast ook energiezuinig en vrijwel stil in gebruik. Je kunt deze watchwinder dus met een gerust gevoel op je slaapkamer of kantoor plaatsen. Verderdraait deze watchwinder met de klok mee en tegen de klok in. De watchwinder is geschikt voor elk automatisch horloge, ongeacht merk of model. Orbita biedt met de Sparta Bold 1 Black W05521 watchwinder dan ook een  perfecte watchwinder voor elke liefhebber met 1 automatisch horloge.

Orbita Sparta 1 Bold Black W05521 watchwinder

Een groot voordeel van deze watchwinder is het compacte design. Wanneer je bovendien weet dat deze watchwinder eenvoudigweg functioneert op batterijen zal je beseffen dat deze watchwinder uitermate geschikt om mee te nemen op reis of te plaatsen in een kluis. Orbita maakt daarnaast gebruik van flexibele kussentjes die zijn vervaardigd uit een soort foam. Deze beschermen jouw horloge tegen beschadiging. Voor de meeste horloges zullen deze kussentjes standaard geschikt zijn. Maar wanneer je een erg klein horloge bezit is het ook nog mogelijk een extra klein horlogekussentje erbij te bestellen. Deze kussentjes zijn voorzien van het Orbita logo dat de luxe uitstraling benadrukt.

Kortom, met deze Orbita Sparta Bold 1 Black W05521 watchwinder kies je voor hoogstaande kwaliteit en een degelijk product. Wanneer je kiest voor dit model kies je voor een watchwinder die wat kwaliteit betreft alles te bieden heeft dat je nodig hebt voor een efficiënte en veilige opwinding van je automatische horloge. Wanneer je budget minder breed is of een zeer luxe design niet voor jou van belang is maar kwaliteit des te meer, dan is deze watchwinder een zeer goede keuze.

Watchwinders.nl is officieel dealer van Orbita watchwinder. Wij garanderen jou de beste service, nieuwe collecties en scherpe prijzen. Wij verzenden wereldwijd via DPD of Fedex. Uiteraard kan je in onze webshop betalen met jouw creditcard, iDeal, Paypal of gewone bankoverschrijving.

Wanneer je de Orbita Sparta Bold 1 Black W05521 watchwinder in onze webshop bestelt, of natuurlijk één van de andere kwalitatieve watchwinders van Orbita, dan ontvang je deze thuis met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding.

Wil jij jouw automatische horloge liever niet laten stilstaan? Ben jij op zoek naar een goede watchwinder voor 1 horloge die ervoor zorgt dat jouw horloge altijd op tijd loopt? Wacht dan niet langer en kies een Orbita watchwinder die jou verzekert van duurzaamheid, degelijkheid en blijvende kwaliteit!

Watchwinder voor automatische horloges

Geplaatst op 10 april 2021 om 12:42 uur

Automatische horloges zijn wellicht de meest interessante horloges vanwege hun techniek, uitstraling en de bekende horlogemerken die ze produceren. Bekende merken die bekend staan om hun fraaie automatische horloges zijn IWC, Rolex, Breitling, Oris, Tag Heuer en nog veel meer. Een automatisch horloge heeft altijd een grote aantrekkingskracht gehad op de liefhebber van horloges. De automatische techniek is natuurlijk zeer bijzonder en stoelt op jarenlange historie. Een automatisch horloge heeft charme zullen veel horlogeliefhebbers en verzamelaars zeggen. Dat zijn we met ze eens. Het is ontzettend leuk om een dergelijk horloge te hebben en de techniek te bewonderen, bijvoorbeeld door het uurwerk te bekijken als het horloge een glazen achterkant heeft.

Ondanks alle charme en prachtige horlogemerken hebben automatische horloges ook één groot nadeel ten opzichte van quartz horloges. Namelijk, als ze niet gedragen worden komen ze stil te staan. Het horloge heeft geen energiebron anders dan beweging door het horloge te dragen of handmatig op te winden via de kroon. Wat moet je doen als een automatisch horloge stilstaat? Wanneer het automatische horloge stil komt te staan zijn de tijd, datum en andere functies niet meer goed ingesteld. Je zal het horloge opnieuw moeten instellen alvorens je het moet opwinden of schudden voordat het weer begint te lopen. Dit is dus niet echt praktisch.

Watchwinder voor het opwinden van automatische horloges

Gelukkig is er een goede oplossing voor dit probleem: het gebruik van een watchwinder. Een watchwinder is een apparaat waarin je één of meerdere automatische horloges plaatst die vervolgens gaat ronddraaien waardoor de automatische horloges energie verkrijgen. Hierdoor blijven de automatische horloges lopen en blijven de tijd, datum en andere functies accuraat. De automatische horloges komen dus niet meer onnodig stil te staan. Als je een horloge wilt dragen haal je het simpelweg uit de watchwinder waarna je het direct kan dragen.

Het gebruik van een watchwinder voor het opwinden van automatische horloges is echter niet alleen handig en gemakkelijk. Het is ook zeker aan te raden voor het behoud van automatische horloges. Immers, bij een stilstaand automatisch horloge wordt de olie die de onderdelen van het uurwerk soepel houdt niet meer goed verdeeld. Als je het automatische horloge dan weer wilt opwinden of dragen kunnen bepaalde onderdelen minder soepel functioneren dan normaal. Ook op gebied van automatische horloges is stilstand achteruitgang. Je kan het vergelijken met een auto die te weinig gereden wordt. Wij adviseren dan ook om een watchwinder te gebruiken wanneer je één of meerdere automatische horloges hebt die regelmatig stilstaan.

Het gebruik van een watchwinder is handig en veilig

Een goede watchwinder is volledig veilig voor het opwinden van automatische horloges. De watchwinder simuleert als het ware de polsbeweging. De rotoren van deze horlogeaccessoire draaien in een rustig tempo rond. Daarnaast draait een watchwinder niet continu rond, het draait en pauzeert om vervolgens het ronddraaien weer te hervatten. Het is een programma van draaien en rust waardoor je normale polsbeweging nabootst. Wanneer je een automatisch horloge draagt ben je ook niet altijd in beweging. Door dit programma van draaien en rust krijgt het automatische horloge energie en daarna ook rust zodat de veer van het uurwerk zich kan ontspannen en niet continu gespannen is. Naast deze beveiliging tegen overwinding is elk modern automatisch uurwerk ook voorzien van een overwind protectie waardoor de veer binnenin het uurwerk nooit continu wordt gespannen. Hierdoor kan je veilig een watchwinder gebruik voor het opwinden van jouw automatische horloges.

Welke watchwinder is het beste?

Er zijn allerlei verschillende watchwinder merken en modellen. Welke watchwinder kan je het beste kiezen? Dit hangt helemaal af van jouw horlogecollectie, budget en wensen op gebied van functies en design. In onze collectie watchwinders hebben we geprobeerd een zo’n goed mogelijke mix van merken en modellen aan te bieden zodat je altijd een geschikte watchwinder kan vinden.

Om je een beetje beter op weg te helpen hebben we een paar tips om te bepalen welke watchwinder het beste past bij jouw automatische horloges. Wanneer je een watchwinder wilt kopen kan je het beste eerst bepalen hoeveel horloges je wilt opwinden in een watchwinder. Heb je bijvoorbeeld één of twee automatische horloges dan kan je het beste een kleiner model kopen dat geschikt is voor het opwinden van één a twee horloges. Het heeft geen zin om een model te kopen dat bijvoorbeeld geschikt is voor 4 of 6 horloges. Heb je wel meerdere automatische horloges en verwacht je dat je regelmatig jouw collectie zult uitbreiden? Koop dan een watchwinder met een grotere capaciteit en zorg ervoor dat de capaciteit iets groter is dan de collectie die je nu hebt. Dan heb je altijd genoeg capaciteit in jouw watchwinder wanneer je een nieuw automatisch horloge aankoopt. Het is namelijk zonde als je te weinig plek hebt in de watchwinder en je een nieuwe watchwinder moet aanschaffen om alle automatische horloges van energie te voorzien.

Naast de geschikte capaciteit is het type motor dat in de watchwinder gebruikt wordt. Laat Chinese motoren links liggen en kies altijd voor een model met goede kwaliteit motoren. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor Japanse, Duitse of Zwitserse motoren. De motor vormt de basis van elke watchwinder en is daardoor één van de belangrijkste onderdelen. Japanse motoren hebben de beste prijs/kwaliteit verhouding. Het Nederlandse merk Benson watchwinders is een goed voorbeeld van een goed watchwinder merk dat Japanse motoren gebruikt in haar watchwinders. Duitse en Zwitserse motoren zijn aanzienlijk duurder maar bieden bijvoorbeeld een lager geluidsniveau. Wanneer je jouw horloges wilt opwinden in de slaapkamer zijn motoren met een laag geluidsniveau natuurlijk erg handig. Bernard Favre en Swiss Kubik zijn merken die Zwitserse motoren gebruiken en Chronovision gebruikt Duitse motoren. Je ziet dat deze merken hoger geprijsd zijn dan andere merken.

Naast de capaciteit en het type motoren is de functionaliteit belangrijk. Automatische horloges van verschillende merken hebben verschillende type uurwerken. Elk type uurwerk wordt op een andere wijze opgewonden. Dit heeft te maken met de draairichting en het aantal omwentelingen per dag (TPD: turns per day). Er zijn bijvoorbeeld uurwerken die rechtsom op 600 TPD worden opgewonden en andere uurwerken die linksom op 900 TPD worden opgewonden. Dit verschilt per automatisch horloge. Daarom is het belangrijk dat de watchwinder die je uitkiest zowel rechtsom als linksom kan draaien en instelbaar is qua aantal omwentelingen per dag. Hierdoor kan je elke rotor (winder waarop één horloge geplaatst wordt) individueel instellen naar de behoeften van het automatische horloge. Als je meerdere automatische horloges in een watchwinder wilt opwinden kan je elk horloge dus een andere richting op laten draaien en ook een ander aantal omwentelingen per dag laten maken. Een watchwinder die over deze functies beschikt is dus geschikt voor het opwinden van elk automatisch horloge, ongeacht merk of model. Een watchwinder die slechts naar één richting draait op een gefixeerd aantal omwentelingen per dag biedt deze flexibiliteit niet en kan je beter niet kiezen als accessoire voor het opwinden van jouw horloges.

Als je je dan toch goed verdiept hebt in een goede watchwinder dan is het ook wel leuk om een mooi model te kiezen dat jou qua design en kleur aanspreekt. Het is immers ook een plek waar je jouw horloges bij elkaar opbergt. Gelukkig is er qua design en kleur veel te kiezen. Elk merk heeft zijn eigen design, uitstraling en kleurgebruik. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een meer traditionele watchwinder van Orbita of juist een hele moderne van Chronovision. Ook zijn er veel merken die er qua design tussenin zitten. Je kan denken aan de watchwinders van Paul Design en Benson. Het design en de exacte kleur zijn natuurlijk afhankelijk van jouw smaak en voorkeuren. Maar ook de prijs wordt regelmatig bepaald door het design, de materialen en de exacte kleur. Kies je voor een zeer luxe watchwinder dan zal de prijs hoger liggen dan voor een vrij standaard model dat vooral functioneel is vormgegeven.

Wat kost een watchwinder?

Zoals aangegeven zijn er allerlei merken en type watchwinders. De prijzen verschillen dan ook nogal. De prijs is afhankelijk van diverse factoren zoals merk, type motor, design, capaciteit en materiaalgebruik. Je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Het type motor speelt een grote rol bij de prijs. Japanse motoren zijn erg goed en duurzaam maar wil je fluisterstille motoren dan kom je uit bij watchwinders met Duitse en Zwitserse motoren. Deze kosten echter ook meer. Over het algemeen heb je zeker voldoende aan een model met Japanse motoren en dat heeft als voordeel dat de prijs relatief laag blijft. Wij hanteren de stelregel dat je al een goede watchwinder voor één automatisch horloge met diverse functies (instelbare draairichting en TPD) koopt vanaf 169,00 euro (incl. BTW). Een goede watchwinder voor het opwinden van twee horloges is al verkrijgbaar vanaf 249,00 euro (incl. BTW). Wil je een watchwinder met speciaal design, grote capaciteit of allerlei speciale functies (bijvoorbeeld batterij functie, power winding, sleep mode en vingerprint slot) dan gaat de prijs al snel omhoog.

Ben je op zoek naar een watchwinder met uitstekende prijs/kwaliteit verhouding dan adviseren wij merken zoals Benson, Paul Design en Heisse & Söhne. Wil je een watchwinder die tot wel drie jaar op batterijen kan functioneren? Dan kom je uit bij Swiss Kubik watchwinders. Speelt budget geen rol en wil je het allerbeste voor jouw automatische horloges bekijk dan eens de Orbita watchwinders die geproduceerd worden in de VS. Als je echt een originele watchwinder wilt die op een bijzondere wijze horloges opwindt dan is het Zwitserse merk Bernard Favre een aanrader. Deze modellen draaien om hun eigen as als een planeet.

Welke watchwinder het beste is hangt af van jouw horlogecollectie, smaak en budget. Op onze website vind je diverse merken met verschillende designs en in verschillende prijsklassen.

Waar kan je een goede watchwinder kopen?

Automatische horloges zijn vaak niet goedkoop. Wanneer je meerdere automatische horloges hebt weet je zelf wel wat de waarde ongeveer is. Het is dus van belang dat je ook een goede watchwinder koopt om jouw kostbare en bijzondere horloges op te winden. Een watchwinder is niet persé duur, maar kost uiteraard wel een behoorlijk bedrag. Daarom is de aankoop ook niet zomaar een aankoop. Je wilt een goed merk en model kiezen waarvan je jarenlang plezier hebt en die jouw automatische horloges goed en veilig voorziet van energie. Je wilt kwaliteit en zekerheid. Maar je wilt zeker niet teveel betalen. Ons advies is dan ook om een watchwinder altijd bij een specialist te kopen. Een specialist op gebied van watchwinders heeft ervaring, is officieel dealer van goede merken en kan je met raad en daad bijstaan.

Ook heeft het de voorkeur om een watchwinder bij een officieel dealer van het betreffende watchwinder merk te kopen. Dan ben je verzekerd van een origineel exemplaar en duidelijke service en garantie. Na het verlopen van de garantietermijn kan je ook terecht bij een officieel dealer voor reparatie of het verkrijgen van bepaalde onderdelen. Hierdoor kan je veel langer plezier hebben van de watchwinder die je koopt.

Conclusie

Een watchwinder is een ontzettend handige accessoire voor het opwinden van automatische horloges. De echte horlogeliefhebber en verzamelaar kan eigenlijk niet zonder een watchwinder. Want je laat jouw horloges toch niet stilstaan? Wanneer je jouw automatische horloges in een watchwinder plaatst zorgt deze voor simulatie van de polsbeweging waardoor de horloges altijd van voldoende energie zijn voorzien en direct gereed zijn om te dragen. Hierdoor is het opnieuw instellen van de tijd en datum overbodig en bescherm je jouw automatische horloges tegen het teveel openen van de kroon. De kroon is namelijk één van de meest kwetsbare onderdelen van een horloge.

Een watchwinder is tegenwoordig ook een statussymbool. Je wilt jouw automatische horloges op één plek en direct gereed hebben voor het dragen. Wanneer je fraaie horloges hebt kan je deze plaatsen in een mooie watchwinder zodat je een prachtige combinatie hebt.

Wanneer je een watchwinder wilt kopen adviseren wij je om te letten op de capaciteit, type motoren, functionaliteit en prijs. Als je bovenstaande aspecten in ogenschouw neemt en je goed laat informeren dan maak je zeker een goede keus. Een goede watchwinder is niet goedkoop, maar je zal er veel plezier van hebben. Als horlogeliefhebber doe je toch geen concessies en kies je voor het beste voor jouw collectie automatische horloges?

Neem eens een kijkje in onze webshop en vergelijk verschillende merken en modellen. Heb je een vraag of opmerking? Neem gerust contact met ons op. Wij zijn officieel dealer van al onze merken en hebben meer dan 15 jaar ervaring op gebied van watchwinders. Wij helpen je graag verder!

Paul Design Gentlemen 8 Black Apricot watchwinder

Geplaatst op 6 april 2021 om 16:05 uur

Een goede watchwinder is onmisbaar voor de liefhebber van automatische horloges. Doordat er op dit gebied veel keus is , is het belangrijk voor aanschaf het kaf van het koren te scheiden. Je wilt tenslotte het beste voor je automatische horloges. Ben jij op zoek naar een watchwinder van topkwaliteit? Je zult wellicht geneigd zijn direct te kijken naar watchwinder merken die afkomstig zijn uit Zwitserland en Duitsland. Deze merken, zoals Swiss Kubik, RDI en Bernard Favre, hebben ook een zeer goede reputatie. Toch zijn er ook merken afkomstig uit andere landen die echt interessante watchwinders produceren en die op zowel het gebied van techniek als uitstraling zeer vooruitstrevend zijn. Een voorbeeld van zo’n merk is Paul Design. Paul Design watchwinders uit het Verenigd Koninkrijk en biedt watchwinders van een zeer hoge kwaliteit voor de echte horlogeliefhebber en horlogeverzamelaar. Dit merk heeft veel kennis van watchwinders maar ook van automatische horloges waardoor het merk exact weet wat je nodig hebt voor het opwinden van automatische horloges. Hierdoor is Paul Design dan ook zeer goed in staat te concurreren met duurdere merken.

Paul Design Gentlemen 8 Black Apricot watchwinder

Wanneer je een watchwinder wilt die niet alleen zeer functioneel is, maar ook in esthetisch oogpunt een absolute meerwaarde biedt, ben jij bij Paul Design aan het juiste adres. Paul Design weet met de nieuwste modellen uit de collectie steeds weer echte eyecatchers te leveren. De houten kasten zullen in elk interieur zeer mooi passen. Paul Design biedt met de collectie watchwinders voor zowel de echte verzamelaar als voor de liefhebber met één automatisch horloge. Dit in combinatie met de aantrekkelijke prijzen en de goede prijs-/kwaliteitverhouding maakt dat het merk een breed publiek zal weten aan te spreken.

Het hart van de watchwinders van Paul Design wordt gevormd door kwalitatieve motoren van Japanse afkomst. Deze motoren staan erom bekend energiezuinig te zijn in gebruik. Bovendien zijn ze duurzaam, krachtig en functioneren ze vrijwel in stilte. Met een basis als deze weet je dat je altijd kunt rekenen op je watchwinder.

Binnen Paul Design watchwinder collectie is onder andere de Paul Design Gentlemen 8 Black Apricot watchwinder speciaal geschikt voor de echte verzamelaar. Met ruimte voor 8 automatische horloges en voorzien van hoogstaande en innovatieve techniek biedt deze watchwinder precies wat je nodig hebt voor je verzameling automatische horloges. Bovendien heeft deze watchwinder een chique uitstraling en luxe afwerking. De combinatie van de houten buitenkant met het zwarte interieur maakt deze watchwinder zeer stijlvol. Door middel van het moderne en handig te bedienen touchscreen stel je eenvoudig de draairichting en het aantal rotaties per dag in. Het is mogelijk dit per rotor, dus per horloge, individueel te doen zodat je voor elk horloge specifiek te meest passende voorwaarden creëert. Door deze eigenschap en doordat Paul Design gebruik maakt van flexibele horlogehouders, is deze watchwinder geschikt voor elk type en merk automatisch horloge. Het maakt niet uit of je een horloge van Rolex, Panerai, IWC, Seiko of Oris hebt. Dit geldt overigens voor alle watchwinders van Paul Design. Hoe jouw verzameling er ook uitziet, je zit goed met een Paul Design watchwinder!

De Paul Design Gentlemen 8 Black Apricot watchwinder is bovendien uitgerust met overwind protectie. Doordat de watchwinder ook is voorzien van LED verlichting houd je te allen tijde je horlogecollectie goed in het oog. Met de glazen deur en met behulp van het vingerprint slot sluit je de watchwinder met een gerust en veilig gevoel af. Niet alleen hou je hiermee ongewenste (kinder)handjes weg van jouw horloges, het glas zorgt er ook voor dat vocht, stof en vuil geen kans krijgen. De watchwinder fungeert door dit complete plaatje niet alleen als noodzakelijk accessoire, maar ook als veilige opbergplaats en als stijlvolle display om jouw horloges tentoon te stellen. Ook deze watchwinder is uiteraard uitgerust met de Japanse Mabuchi motoren van hoge kwaliteit. Je kunt de watchwinder dus met een gerust gevoel op je werkplek of op de slaapkamer plaatsen, zonder bang te hoeven zijn voor storende geluiden. De watchwinder is werkzaam met behulp van een adapter via netstroom.

Wanneer je ervoor kiest deze Paul Design Gentlemen 8 Black Apricot watchwinder aan te schaffen, zal je je nooit meer zorgen hoeven maken over een stilstaand automatisch horloge. Je voorkomt hiermee onder andere onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave bij je horloges. Je kunt er zeker van zijn dat jouw verzameling in goede handen is met deze watchwinder. De Paul Design Gentlemen 8 Black Apricot watchwinder zal er op elk moment van de dag voor zorgen dat jouw horloges worden voorzien van de benodigde beweging. Met deze watchwinder worden je horloges in stijl opgewonden! De watchwinder wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie, een duidelijke handleiding en zelfs een afstandsbediening. Wij bieden bovendien als officieel dealer de beste service en scherpe prijzen. Aarzel dus niet langer en bestel jouw Paul Design watchwinder voor jouw automatische horloges!

Swiss Kubik Startbox Black watchwinder

Geplaatst op 26 maart 2021 om 12:30 uur

Met een kwalitatieve watchwinder ben je verzekerd van perfecte opwinding van jouw automatische horloge. Wanneer jij je automatische horloge niet draagt zal de watchwinder de natuurlijke beweging van de pols overnemen en hiermee zorgen voor de benodigde energie voor je horloge. Op deze manier weet je zeker dat je horloge niet stil komt te staan. Zo voorkom je ook onder meer onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave.

Swiss Kubik Startbox Black watchwinder

Op gebied van watchwinders is er keuze uit verscheidene merken, designs en soorten watchwinders. Maar hoe weet je welke watchwinder je moet kopen? Welk type watchwinder is voor jou geschikt en wat kan je beter niet kopen?

In dit artikel richten we ons specifiek op de liefhebber die op zoek is naar een watchwinder van hoge kwaliteit, met de mogelijkheid om 1 automatisch horloge op te winden. We zullen er een watchwinder uitlichten die elk automatisch horloge, ongeacht merk of model, op zeer efficiënte wijze van energie voorziet. Maar wel een watchwinder zonder allerlei toeters en bellen. Dit maakt dat dit specifieke model geschikt is voor een ieder die op zoek is naar kwaliteit en efficiëntie, zonder daarvoor de hoofdprijs te moeten betalen.

Swiss Kubik is een Zwitsers watchwinder merk dat zijn watchwinders produceert in Genève. De meeste horlogeliefhebbers hebben weleens van dit merk gehoord of het gezien in een magazine of bij een juwelier. Swiss Kubik weet al jaren de standaard hoog te houden en is dan ook een waar begrip geworden op dit gebied. De Swiss made techniek en kwaliteit op dit gebied zijn ongeëvenaard. Je kunt er met een Swiss made watchwinder dan ook van op aan dat je horloge jarenlang op effectieve en betrouwbare wijze zal worden opgewonden. Als officieel dealer van dit Zwitserse merk verkopen wij deze watchwinders al ruim 10 jaar naar volle tevredenheid. Het merk blinkt uit in duurzaamheid en goede aftersales.

Binnen de collectie van Swiss Kubik zijn er watchwinders te vinden met diverse capaciteit. Met andere woorden watchwinders die geschikt zijn voor het opwinden van 1, 2, 3, 4, 6 en zelfs 8 automatische horloges. Dit betekent dat zowel de liefhebber met een 1 horloge als de echte verzamelaar hier terecht kan. Zo biedt Swiss Kubik watchwinders die geschikt zijn voor alle type automatische horloges en ook in allerlei capaciteiten.  

Kenmerkend voor de watchwinders van Swiss Kubik zijn de compacte en strakke vormgeving en de perfecte afwerking.  Een goed voorbeeld en één van de meest populaire modellen op dit moment is de Swiss Kubik Startbox Black watchwinder. Dit model is geschikt is voor het opwinden van één horloge en is één van de instapmodellen uit de Startbox collectie. Het merk biedt met deze modellen alles wat je in de basis nodig hebt en houdt het tegelijkertijd betaalbaar.

De Swiss Kubik Startbox Black watchwinder is, zoals de naam al doet vermoeden, uitgevoerd in de kleur zwart. De combinatie van de zwarte kunststof buitenkant van deze watchwinder met de strakke vormgeving, maakt deze zeer passend in bijvoorbeeld een modern interieur. Bovendien zal iedere liefhebber door de compacte vormgeving gemakkelijk een plekje kunnen vinden voor deze zeer functionele en doeltreffende watchwinder.

De Swiss Kubik Startbox watchwinders zijn verkrijgbaar in verschillende levendige kleuren zoals rood, oranje, grijs en blauw. Dit maakt dat er voor elke persoonlijke smaak wel een Swiss Kubik Startbox verkrijgbaar is. De Swiss Kubik Startbox is voorzien van een Zwitserse motor, wat maakt dat de watchwinder een zeer betrouwbare en stabiele basis heeft. Zwitserse motoren staan niet alleen bekend om de zeer hoge kwaliteit. Daarnaast zijn ze namelijk in staat hun werk vrijwel geluidloos uit te voeren en zijn ze energiezuinig in gebruik. De watchwinder is uiteraard voorzien van een overwind protectie.

Wat betreft het materiaal is bij deze watchwinder onder meer gekozen voor polyamide. Dit is een soort kunststof. De watchwinder is werkzaam op batterijen en werkt maar liefst zo’n 2-3 jaar op een set AA batterijen, waardoor je de watchwinder overal kan neerzetten. Het is dus heel goed mogelijk deze watchwinder mee te nemen op reis of naar kantoor. Maar ook het plaatsen in een kluis is een hele goede optie. Zo ben je verzekerd van een optimale bescherming van zowel je horloge als je watchwinder. De Swiss Kubik Startbox Black is geschikt voor elk type en merk automatisch horloge en draait zowel rechtsom en linksom.

Mocht je in het bezit zijn van een kleiner horloge, dan zijn optioneel ook kleinere horlogehouders verkrijgbaar bij Swiss Kubik. Het is bij Swiss Kubik ook mogelijk om optioneel beschermglaasjes en een adapter bij te bestellen indien dit gewenst is. De beschermglaasjes zorgen ervoor dat je horloge beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf. Denk hierbij bijvoorbeeld aan condens, stof en vuil of aan nieuwsgierige kinderhandjes. Je kunt dus middels deze extra opties je watchwinder zo compleet maken als je zelf wilt! De beschermglaasjes zijn alleen leverbaar voor de Masterbox modellen. Deze optie is niet leverbaar voor de Startbox modellen

Kortom, met de Swiss Kubik Startbox Black watchwinder kies je voor een hoge kwaliteit watchwinder die alles in huis heeft dat jouw horloge nodig heeft, zonder allerlei toeters en bellen. Je bent hiermee verzekerd van een watchwinder waar je jaren plezier van zult hebben. Doordat Swiss Kubik zelf ook veel vertrouwen heeft in de kwaliteit van hun producten, krijg je bij aanschaf van deze watchwinder maar liefst 3 jaar garantie. Uiteraard ontvang je ook een duidelijke handleiding bij je watchwinder, zodat je hem direct in gebruik kunt nemen. Wacht dus niet langer en kies voor het beste voor jouw automatische horloge!

Heisse und Sohne Collector 70019-133.10.130 watchwinder

Geplaatst op 19 maart 2021 om 15:08 uur

Ben jij een verwoed verzamelaar van automatische horloges? En op zoek naar een goede watchwinder? Dan is dit artikel interessant voor jou! Wanneer je als verzamelaar van automatische horloges op zoek gaat naar een passende watchwinder, wil je natuurlijk het allerbeste voor jouw horloges. Aangezien er op dit gebied veel op de markt is, kan het soms een hele zoektocht zijn naar de watchwinder die aan jouw eisen voldoet. Natuurlijk staat kwaliteit voorop, maar daarnaast zal elke verzamelaar in een watchwinder ook op zoek zijn naar een veilige opbergplek voor zijn horloges. Je wilt tenslotte een mooie plaats om jouw verzameling te kunnen presenteren en daarnaast een veilige plaats om ze op te bergen. Een horloge verzamelaar heeft meerdere horloges en waarschijnlijk heb je een paar favoriete horloges en ben je ook zuinig op de andere horloges in jouw collectie. Daarom bespreken we in dit artikel een watchwinder met grotere capaciteit die geschikt is om een groter aantal automatische horloges op te winden.

Heisse und Sohne Collector NY 70019-133.10.130 watchwinder

Naast het welbekende Zwitserland, biedt ook Duitsland uitermate hoge kwaliteit als het gaat om watchwinders. Watchwinders afkomstig uit Duitsland zijn over het algemeen betrouwbaar, degelijk en duurzaam te noemen. Daarnaast hoeft een Duitse watchwinder ook niet enorm duur te zijn. Een bijzonder Duits watchwinder merk dat zeker het bekijken waard is, is Heisse & Söhne. Heisse & Söhne biedt watchwinders van zeer hoge kwaliteit, met een erg luxueuze uitstraling. Bovendien zijn er verschillende mooie watchwinders te vinden binnen de Heisse & Söhne collectie die geschikt zijn voor de echte verzamelaar, omdat ze een ruime capaciteit hebben. De Heisse & Söhne watchwinders maken gebruik van Japanse motoren van hoge kwaliteit. Deze staan erom bekend niet alleen energiezuinig, maar ook zeer stil in gebruik te zijn. Naast watchwinders biedt Heisse & Söhne ook watchwinder kluizen aan. Deze kluizen voldoen aan de hoogste Europese normen. Hiermee ben je dus verzekerd van een optimale bescherming van je horlogecollectie. Een voordeel van de watchwinders van dit merk is dat elke rotor van de watchwinder apart in te stellen is, zodat je elk horloge uit jouw verzameling op de meest efficiënte en milde wijze kunt opwinden. Het maakt dus niet uit of jouw horlogecollectie horloges van IWC, Rolex, Oris, Tag Heuer, Seiko of Maurice Lacroix heeft. In een goede watchwinder worden ze allemaal veilig en professioneel voorzien van energie waardoor ze direct gereed zijn om te dragen.

Binnen de Heisse & Söhne watchwinder collectie vinden we onder andere de Heisse & Söhne Collector 70019-133.10.130 watchwinder. Deze specifieke watchwinder is geschikt voor het opwinden van maar liefst 8 automatische horloges. Onder meer het houten exterieur in combinatie met het klassieke design geven deze watchwinder een zeer luxe uitstraling. De kast met deur beschermt je horloges tegen invloeden van buitenaf zoals vuil, stof en vocht. Met het moderne touchscreen stel je eenvoudig het aantal rotaties per dag en de draairichting in. De rotoren zijn individueel instelbaar, waardoor je voor elk horloge specifiek de meest optimale voorwaarden creëert. Deze watchwinder kan rechtsom, linksom en afwisselend ronddraaien. Naast een overwind protectie is de watchwinder bovendien uitgerust met een sleep mode. Met deze sleep mode houd je je horloges net onder het optimale niveau van opwinding, waarmee je ze de nodige rust gunt.

Met de Heisse & Söhne Collector 70019-133.10.130 watchwinder bied je je horloges niet alleen een manier om aan de benodigde energie te komen. De watchwinder is daarnaast een prachtige en veilige opbergplaats voor jouw horloges. Wanneer je je horloges op ieder moment van de dag wilt kunnen bekijken, is deze watchwinder bovendien ook ideaal. Door de ingebouwde LED verlichting heb je altijd een goed zicht op je horloges, ook tijdens het opwindproces. Deze bijzondere Heisse & Söhne watchwinder fungeert mede hierdoor ook als een bijzonder mooie display om jouw horloges in te kunnen showen. Deze watchwinder zal een echte eyecatcher zijn in welk interieur dan ook. Dit design dat hout met de kleur zwart in stijl weet te combineren is passend voor zowel een klassiek als een meer modern interieur en zal dan ook een breed publiek weten aan te spreken.

Naast kwaliteit in combinatie met stijl en luxueuze ontwerpen, biedt Heisse & Söhne de watchwinders uit de collectie tegen aantrekkelijke prijzen aan. De prijs-/kwaliteit verhouding van de watchwinders van Heisse & Söhne is dan ook zonder meer zeer goed te noemen. Met de Heisse & Söhne Collector 70019-133.10.130 watchwinder haal je een watchwinder in huis die op diverse gebieden zeer goed scoort. Zowel op het gebied van kwaliteit als capaciteit, maar ook op het gebied van uitstraling en prijs. Je bent er bovendien met deze watchwinder zeker van dat jouw horloges altijd worden voorzien van de benodigde energie en zodoende niet stil komen te staan. Bovendien bied je je horloges een optimale bescherming door ze in deze watchwinder te plaatsen. Hiermee voorkom je namelijk onnodige slijtage, beschadiging en vervelende onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave.

Kwaliteit staat bovenaan op het prioriteitenlijstje van Heisse & Söhne. Elke Heisse & Söhne watchwinder is dan ook met de uiterste zorg en precisie geproduceerd. Bovendien wordt elke watchwinder nogmaals zorgvuldig gecontroleerd aan de hand van een checklist voor deze geleverd wordt. Wanneer je besluit deze watchwinder te bestellen, kun je er bovendien zeker van zijn dat deze veilig bij je aankomt. We zorgen ervoor dat deze stevig verpakt op weg gaat en verzenden bovendien alle Heisse & Söhne watchwinders verzekerd en met 2 jaar garantie. Natuurlijk ontvang je samen met je watchwinder een duidelijke handleiding, zodat je er direct mee aan de slag kunt.

Watchwinders.nl is officieel dealer van Heisse & Söhne watchwinder. Dit betekent dat wij al ruim 15 jaar samenwerken met dit Duitse merk. Wij garanderen authenticiteit, kwaliteit, service en een goed advies. Dit laatste is erg belangrijk want je wilt toch het beste voor jouw automatische horloges?

Bernard Favre Planet watchwinder als high end accessoire

Geplaatst op 12 maart 2021 om 07:58 uur

In onze collectie hebben we verschillende merken met hun eigen design, techniek en prijsklasse. We hebben een paar merken die op het gebied van opwinding van automatische horloges tot de absolute top behoren. High end merken die er alles aan doen om een automatisch horloge in stijl en luxe van energie te voorzien. Een watchwinder die je koopt als je een hele fraaie collectie horloges hebt.

Bernard Favre Planet Gold watchwinder

Ben je op zoek naar een exclusieve watchwinder met een unieke uitstraling voor het opwinden van jouw automatische horloge? Dan moet je vooral dit artikel lezen. We lichten er namelijk een bijzonder watchwinder merk en specifieke watchwinder uit. Een exceptionele watchwinder kenmerkt zich niet alleen door een sublieme kwaliteit, technologie en betrouwbaarheid. Wanneer je echt een uniek model wilt, is de uitstraling en het design van de watchwinder ook van belang. Er zijn verschillende merken op de markt die op dit gebied uitblinken. Zij hechten net zoveel waarde aan het design van de watchwinder als aan de kwaliteit en innovatie op het gebied van de techniek. Natuurlijk is het afhankelijk van je persoonlijke smaak wat voor design jou aanspreekt. In dit artikel schrijven we over een watchwinder merk dat de meeste horlogeliefhebbers zal aanspreken. Vanwege het luxueuze en chique design en daarnaast de bijzondere wijze waarop automatische horloges worden opgewonden. De watchwinders van dit kwaliteitsmerk hebben een duidelijke eigen gezicht, zodoende is het design zeer herkenbaar. We hebben het dan over de hoge kwaliteit watchwinders van het Zwitserse merk Bernard Favre.

Bernard Favre biedt watchwinders voorzien van het zogenaamde Planet Winding System. Dit systeem voorziet in de benodigde beweging voor automatische horloges, doordat het horloge wanneer geplaatst in de watchwinder om zijn eigen as draait. Hiermee wordt een link gelegd naar het draaien van een planeet, vandaar de speciale naam voor dit mooie systeem. Elke liefhebber van automatische horloges zal dit een fascinerend gezicht vinden. Elke Bernard Favre watchwinder zal een eyecatcher vormen in welk interieur dan ook en direct de ogen van iedereen zich laten richten op jouw horloge. De watchwinders van Bernard Favre zijn bovendien voorzien van Zwitserse motoren, wat op dit gebied kan worden bestempeld als het beste van het beste. De Swiss made motoren zijn niet alleen energiezuinig en geluidsarm, maar ook zeer betrouwbaar en duurzaam en vormen dan ook een solide basis voor de watchwinders van Bernard Favre. Hierdoor zal je altijd kunnen rekenen op je watchwinder!

Binnen de grote collectie met verschillende modellen van Bernard Favre vinden we de Bernard Favre Planet Gold watchwinder, deze high end watchwinder is geschikt voor een enkel automatisch horloge. Deze watchwinder heeft een zwarte base en goudkleurige ringen. De watchwinder is gemaakt van edelstaal en de speciale glazen stolp kan over de watchwinder worden geplaatst. Dit biedt extra bescherming tegen vuil, stof en vocht en geeft de watchwinder bovendien een extra chique uitstraling. De watchwinder is compact van formaat en werkt op een ingebouwde accu (100 dagen). De combinatie van deze twee eigenschappen maakt het eenvoudig om de watchwinder mee te nemen op reis of bijvoorbeeld naar kantoor. Daarnaast is het mogelijk om de watchwinder in een kluis te plaatsen, zodat zowel de watchwinder zelf als jouw horloge optimaal beschermd zijn. De watchwinder kan rechtsom, linksom en afwisselend draaien en beschikt over een overwind protectie. De Bernard Favre Planet Gold watchwinder is bovendien eenvoudig programmeerbaar. Daarnaast is deze watchwinder voorzien van een USB aansluiting, waardoor het opladen van de accu eenvoudig via PC, Smartphone of netstroom kan plaatsvinden. Je watchwinder is op deze manier altijd klaar voor gebruik! Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken om stilstand van je horloge.

Met Bernard Favre watchwinder weet je zeker dat je kiest voor een stuk vakwerk. Elke watchwinder van Bernard Favre wordt namelijk met de grootst mogelijke zorg en precisie met de hand gemaakt. Hierbij zijn het oog voor detail, de afwerking en de kwaliteit zeer belangrijk. Bovendien wordt elke watchwinder wanneer deze gereed is meerdere dagen getest voordat deze geleverd wordt. Zo garandeert Bernard Favre te allen tijde de kwaliteit van hun producten. Ook originaliteit en uniek blijven zijn belangrijk voor Bernard Favre. De jaarlijkse productie is dan ook relatief klein, waardoor je met een watchwinder van Bernard Favre echt iets speciaals in huis haalt. Als je een liefhebber bent van prachtige automatische horloges, bijvoorbeeld van Breitling, Rolex, IWC of Tag Heuer, dan mag een passende luxe watchwinder niet ontbreken.

Wanneer je ervoor kiest de Bernard Favre Planet Gold watchwinder te bestellen, of natuurlijk één van de andere mooie modellen uit de collectie, ontvang je deze met 2 jaar internationale garantie. Je kan er dus van op aan dat je gedurende lange tijd plezier zult beleven aan je nieuwe watchwinder, maar daar hebben we sowieso alle vertrouwen in met een watchwinder van deze kwaliteit. Daarnaast ontvang je uiteraard een duidelijke handleiding zodat je direct aan de slag kunt met je nieuwe aankoop. De watchwinder wordt geleverd met een bijzonder mooi lederen etui en we zorgen ervoor dat je pakketje stevig ingepakt en verzekerd naar je toe komt.

Wanneer er vragen zijn over de collectie van Bernard Favre, of je een advies van ons wilt, zijn we je als officieel dealer van Bernard Favre zeer graag van dienst. Twijfel je nog? Bekijk het filmpje van de Bernard Favre watchwinder in onze webshop, je gaat vast en zeker overstag. Elke horlogeliefhebber zal zeker weten gecharmeerd zijn van deze fascinerende wijze van opwinding.

Benson Black Series 2.16.WA Limited Edition watchwinder

Geplaatst op 5 maart 2021 om 15:08 uur

Een watchwinder schaf je aan voor het behoud van je automatische horloges, in wezen is het een absoluut onmisbare accessoire wanneer je automatische horloges bezit. Niet alleen zorgt een watchwinder ervoor dat je horloges worden opgewonden wanneer je ze niet om je pols hebt, maar ook houden ze de olie binnenin het uurwerk van je horloges mooi verdeeld. Daarnaast kun je een watchwinder gebruiken als een mooi opbergsysteem voor je horloges en zelfs desgewenst als display. Jouw horloges zullen in een mooie watchwinder tenslotte extra mooi uitkomen. Watchwinders zijn er in allerlei soorten en maten. Maar ook in diverse prijsklassen en kwaliteitsniveaus. Wanneer je echt om je horloges geeft, kies je een watchwinder van kwaliteit. Dit hoeft echter zeker niet te betekenen dat je de hoofdprijs moet betalen. Een merk als het Nederlandse Benson, levert watchwinders van uitermate hoge kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs en dus is het zeker de moeite waard dit bijzondere merk eens in de spotlight te zetten.

Benson mag dan een relatief jong merk zijn, het heeft zeker zijn sporen verdiend in de jaren dat het merk inmiddels bestaat. De prijs-/kwaliteitverhouding van de watchwinders van Benson is zeer goed. Het merk staat dan ook onder meer bekend om de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de producten. Bovendien zijn de watchwinders van Benson uitgerust met de modernste techniek en bieden verschillende modellen uit de collectie verscheidene extra’s. De afwerking van de watchwinders van Benson is subliem, dat staat dan ook hoog op het prioriteitenlijstje van Benson. Je zult je verbazen over alle details en functies waar deze handgemaakte watchwinders over beschikken. Benson heeft recent verschillende nieuwe modellen watchwinders op de markt gebracht. Het gaat om nieuwe modellen van de Smart-Tech II serie, de nieuwe generatie Black Series en de Swiss Series (die beschikken over Zwitserse motoren).

In de Benson Black Series collectie vinden we onder meer de Benson Black Series 2.16.WA Limited Edition watchwinder. Het feit dat het hier om een Limited Edition gaat, maakt deze watchwinder extra bijzonder en gewild. Van deze watchwinder zijn er dan ook maar 250 stuks wereldwijd verkrijgbaar, die individueel zijn genummerd. Met deze Black Series watchwinder heb je dus echt een uniek stuk in handen. Hij is uitgevoerd in walnoot stijl, wat de watchwinder een chique uitstraling geeft. De afwerking is perfect zoals we gewend zijn van Benson. Dit is bijvoorbeeld te zien aan de 12 verflagen en de extra beschermlaag waarmee de watchwinder is behandeld. De stoffen binnenkant (soft velvet) zorgt ervoor dat je horloges optimaal beschermt zijn tegen eventuele beschadigingen. Doordat de watchwinder afsluitbaar is met een glazen deurtje, hou je ook stof, vuil en condens buiten. De watchwinder is voorzien van flexibele horlogehouders, zodat vrijwel elk horloge moeiteloos in de watchwinder zal passen. Deze watchwinder biedt de mogelijkheid om 2 horloges tegelijkertijd op te winden en heeft daarnaast extra opbergmogelijkheid voor nog eens 3 horloges, of natuurlijk eventuele andere sieraden.

Benson Black Series 2.16.WA watchwinder

De Benson Black Series 2.16.WA Limited Edition watchwinder is uitgerust met Japanse motoren van topkwaliteit. Deze zijn niet alleen energiezuinig, maar zal je ook niet storen met vervelende geluiden tijdens het opwindproces. Deze motoren staan er namelijk om bekend om vrijwel in stilte hun werk te doen.  Je kunt de watchwinder daardoor ook heel goed plaatsen op bijvoorbeeld je werkplek of de slaapkamer. Verder is de watchwinder voorzien van een modern touchscreen, waarmee je elke rotor individueel kunt instellen. Je kunt zo de draairichting en aantal rotaties per dag kiezen en de watchwinder zo perfect instellen op wat jouw horloges nodig hebben. Verder beschikt de watchwinder over een soft close deksel en de programma’s CW, CC en Alt. Naast een overwind protectie, heb je met deze watchwinder de mogelijkheid je horloges in korte tijd van de benodigde energie te voorzien met behulp van de speedwinding functie. Deze watchwinder is werkzaam met een adapter en beschikt over een USB poort. Wat ook als duidelijke plus kan worden gezien, is dat de watchwinder is uitgerust met ingebouwde LED verlichting. Hiermee kun je op elk gewenst moment van de dag je horloges bekijken of natuurlijk aan een ander laten zien!

Wanneer je de Benson Black Series 2.16.WA Limited Edition watchwinder bij ons besluit te bestellen, kun je dit met een gerust en zeker gevoel doen. Als officieel dealer van Benson, kunnen wij je desgewenst voorzien van een passend advies. Wij versturen elke watchwinder verzekerd en aangetekend en we zorgen en natuurlijk voor dat jouw watchwinder stevig ingepakt verzonden wordt. Zo ben je er zeker van dat je je watchwinder keurig en netjes thuis ontvangt. Deze specifieke watchwinder wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie en duidelijke handleiding. Ook de adapter wordt meegeleverd én de watchwinder is voorzien van een certificaat. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust! Met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van watchwinders, zullen we je zeker van dienst kunnen zijn.