Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuws

Heisse und Sohne Collector 70019-134.10.130 watchwinder

Geplaatst op 10 juni 2022 om 15:42 uur

Een watchwinder biedt zeker de verzamelaar van automatische horloges de functionaliteit die onmisbaar is wanneer je een aantal automatische horloges in het bezit hebt. Met een watchwinder van het juiste kaliber zorg je ervoor dat jouw automatische horloges van energie worden voorzien wanneer ze niet gedragen worden. Hiermee voorkom je dat een automatisch horloge stil komt te staan. Stilstand van een automatisch horloge is zeer ongewenst. Dit kan namelijk onnauwkeurigheden in tijdsweergave veroorzaken en bovendien is het vervelend wanneer je alles steeds opnieuw moet gaan instellen. Denk aan de tijdweergave, eventuele GMT functie, maanfase en datum bijvoorbeeld. Daarbij komt nog dat een watchwinder ook zorgt dat er een juiste olieverdeling binnen het uurwerk van het horloge plaatsvindt.

Kortom, een watchwinder is een absolute vereiste wanneer je automatische horloges verzamelt. Daarnaast biedt een mooie watchwinder een display- en opbergmogelijkheid voor je horloges. Veelal wordt bij watchwinders van kwaliteit veel aandacht besteed aan de uitstraling van de verschillende designs. Wanneer je kiest voor een watchwinder van een gerenommeerd merk, kies je niet alleen voor hoogwaardige kwaliteit en technische verfijning, maar ook voor klasse en stijl.

Op het gebied van watchwinders met een fraaie uitstraling is het Duits merk Heisse & Söhne een voorbeeld van een merk dat er echt uitspringt. De watchwinders van dit bijzondere merk worden met de grootste zorg en aandacht voor detail en afwerking vervaardigd. Vooral de modellen die geschikt zijn voor het opwinden van meerdere automatische horloges bestaan uit prachtige houten kasten gemaakt in Duitsland. Naast de hoogwaardige modellen voor de echte verzamelaar biedt Heisse & Söhne echter ook kleinere modellen met de capaciteit voor het opwinden van 1 of 2 automatische horloges. Ook hier valt het gevoel voor stijl en een sublieme afwerking op en kenmerken deze watchwinders zich door de luxe uitstraling.

Heisse & Söhne kiest dan ook enkel voor het gebruik van de beste materialen. Op het gebied van techniek is Heisse & Söhne eveneens een vooruitstrevend merk te noemen. Zo maakt het merk gebruik van Japanse motoren van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Deze motoren staan er bekend om zeer betrouwbaar, energiezuinig en bovendien geluidsarm te zijn. Deze laatste eigenschap zorgt ervoor dat je je watchwinder ook zonder zorgen ergens neer kunt zetten waar storende geluiden ongewenst zijn. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de slaapkamer of je kantoor. De motoren van Heisse & Söhne zorgen er bovendien voor dat de modellen geschikt zijn voor het opwinden van alle type en merken automatische horloges. Naast watchwinders biedt dit exceptionele merk ook watchwinder kluizen aan. Deze voldoen aan de hoogste Europese eisen. Hiermee berg je jouw horloges met een optimaal veilig gevoel op.

Een voorbeeld van een prachtige watchwinder uit de collectie van Heisse & Söhne geschikt voor de fervent verzamelaar, is de Heisse & Söhne Collector 70019-134.10.130. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van maar liefst 16 horloges tegelijkertijd. De watchwinder is uitgevoerd in een combinatie van zwart, houtkleur en metaal, wat een mooi en contrasterend effect geeft. De binnenkant van dit model is zwart van kleur en ingelegd met een speciale zachte stof. Hiermee zorg je ervoor dat jouw horloges niet beschadigen wanneer je ze in de watchwinder plaatst. Verder is de watchwinder voorzien van een deurtje van mineraalglas. Deze zorgt ervoor dat je deze horlogeaccessoire kunt afsluiten, zodat je horloges geen last hebben van bijvoorbeeld vocht, stof en condens. Je kunt hierdoor echter je horloges wel altijd goed bekijken, zelfs tijden het opwindproces. Daarnaast biedt de watchwinder echter ook nog een ingebouwde LED verlichting, die het zicht op jouw horloges nog beter maakt. Je kunt hiermee je horloges desgewenst in het zonnetje zetten.

Heisse & Söhne Collector 70019-134.10.130

De Heisse & Söhne Collector 70019-134.10.130 is voorzien van de eerder genoemde Japanse motoren. Daarnaast is de watchwinder programmeerbaar en is het mogelijk iedere rotor afzonderlijk in te stellen. Zo kun je voor elk van de 16 horloges apart de draairichting en het aantal rotaties per dag instellen. Het instellen gaat met behulp van het moderne LCD scherm. Je kunt met deze watchwinder gebruik maken van de programma’s CW, CC en Alt. Daarnaast biedt dit model uiteraard een overwind protectie. Heisse & Söhne heeft bij dit model bovendien een sleep mode functie voorzien. Deze zorgt ervoor dat je je horloges wat rust kunt gunnen, door ze net onder het optimale niveau van opwinding te houden.

Wij bieden in onze webshop verschillende mooie watchwinders uit de collectie van Heisse & Söhne, waaronder de Heisse & Söhne Collector 70019-134.10.130. Wanneer je deze bij ons bestelt ontvang je deze met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding. Een Heisse & Söhne watchwinder wordt na productie altijd uitgebreid getest aan de hand van een checklist. Je weet hiermee dus zeker dat je een perfect werkende watchwinder ontvangt. Bekijk daarom nu de mogelijkheden bij ons in de webshop en kies voor het beste voor jouw verzameling automatische horloges!

Watchwinder, de accessoire voor automatische horloges

Geplaatst op 6 juni 2022 om 14:50 uur

Als horlogeliefhebber weet je dat wanneer je een automatisch horloge hebt deze stil komt te staan als je het horloge niet draagt. Een automatisch horloge heeft energie nodig in de vorm van beweging (door het dragen van het horloge) of handmatige opwinding (door middel van draaiing aan de kroon). Wanneer een horloge niet gedragen wordt komt het na 24-48u stil te staan. De tijd, datum en andere instellingen staan niet meer goed. Als je het horloge vervolgens wilt dragen moet je eerst zorgen dat het horloge energie verkrijgt en de tijd en datum weer goed worden ingesteld. Dit is niet alleen onhandig en tijdrovend, het is ook niet zo goed voor de techniek van het automatische horloge. Om de tijd en datum opnieuw in te stellen moet je de kroon openen. De kroon is echter één van de meest kwetsbare onderdelen van een horloge. Het is met een zeer dunne pin verbonden met het uurwerk. Een defect aan de kroon ontstaat dan ook zeer gemakkelijk. Dit wil je als liefhebber van automatische horloges natuurlijk voorkomen.

Een watchwinder simuleert polsbeweging. In de watchwinder draait het automatische horloge rond waardoor het energie verkrijgt. Door deze beweging blijft het horloge lopen en blijven de instellingen goed staan. Hierdoor kan je het horloge direct dragen wanneer jij dat wilt. Vooral wanneer je meerdere automatische horloges hebt is het gebruik van een watchwinder zeer handig, want je draagt immers maar één horloge. De andere horloges liggen stil en verliezen hun energie. Als horlogeliefhebber wil je misschien wel elke dag wisselen van horloge dat je draagt. Het bespaart je dan veel tijd en gedoe wanneer je een watchwinder gebruikt.

Er zijn allerlei soorten watchwinders. De meeste modellen werken hetzelfde. De verschillen zit met name in de capaciteit, het design, de motoren en functionaliteit. Er zijn watchwinders voor het opwinden van één automatisch horloge, maar ook voor twee, drie, vier, zes, acht, twaalf of zelfs zestien automatische horloges. Ook uitzonderingen voor 20 of 24 automatische horloges zijn verkrijgbaar, die zijn voor de echte horlogeverzamelaar. Je moet dus voor aankoop goed bepalen hoeveel automatische horloges je hebt en welke daarvan je wilt opwinden in een watchwinder.

Het design oftewel het ontwerp is ook van belang. Een watchwinder is immers een accessoire die je ergens moet neerzetten. De meest voorkomende plekken zijn de slaapkamer, woonkamer en het kantoor. Je moet dus ook bepalen welk design je aantrekkelijk vindt en goed past bij jouw interieur. Uiteraard moet je ook plaats hebben voor een watchwinder, vooral als deze een grotere capaciteit heeft en daardoor groter is qua formaat. De meeste modellen zijn leverbaar in verschillende kleuren. Hierdoor kan je precies die kleur kiezen die jou aanspreekt en past binnen jouw interieur. Of een model kiezen dat past bij de kleur (wijzerplaat) van jouw automatische horloges.

Het type motor speelt een grote rol qua duurzaamheid en prijs van een watchwinder. De motor vormt het hart van deze horlogeaccessoire en is zeer belangrijk. De motor draait immers het horloge rond. Belangrijk is het dat deze rotatie soepel en met een laag geluidsniveau plaatsvindt. Als de kwaliteit van de motor hoger is zal deze rotatie zeer soepel zijn en het geluidsniveau heel laag. Een goede watchwinder kan je dus herkennen aan deze eigenschappen, vooral op de langere termijn onderscheidt een kwalitatieve watchwinder zich van een exemplaar dat niet zo goed is. Een goede watchwinder heeft echter ook een prijs. Denk bijvoorbeeld aan de Bernard Favre en Swiss Kubik modellen uit Zwitserland. Maar er zijn ook merken die zeer goede modellen produceren waarvan je jarenlang plezier zult hebben. Een goed voorbeeld is Benson. Dit Nederlandse merk is sinds 2016 één van de grotere spelers op het gebied van deze horlogeaccessoire en produceert hoogwaardige horlogeaccessoires voor zeer aantrekkelijke prijzen.

Benson Compact 2.18.Black Leather watchwinder

Als laatste element benoemen we de functionaliteit. De meeste watchwinders zijn geschikt om elk automatisch horloge op te winden. Echter niet alle modellen bieden een uitgebreide functionaliteit zodat je elk automatisch horloge individueel kunt instellen naar haar behoeften om energie te verkrijgen. Dit onderscheidt een goede watchwinder van de rest. Als horlogeliefhebber heb je waarschijnlijk horloges van verschillende merken. Daardoor verschillen de behoeften van de automatische horloges op gebied van draairichting en TPD (turns per day) om goed energie te verkrijgen. Wij adviseren om een watchwinder te kiezen waarbij je elk automatisch horloge individueel kan instellen qua draairichting en TPD. Hierdoor kan je probleemloos elk merk of type automatisch horloge opwinden.

Qua functionaliteit kan je ook denken aan leuke extra’s zoals LED verlichting, extra opbergruimte of een deur waarmee de watchwinder af te sluiten is. Deze functionaliteiten zijn niet primair gericht op het opwinden van automatische horloges, maar zijn wel zeer handig en fijn om te hebben. Denk bijvoorbeeld ook aan flexibele horlogehouders zodat jouw horloges goed in de watchwinder geplaatst kunnen worden, of aan de mogelijkheid om de watchwinder op batterijen te laten werken. Dit is vooral handig als je deze horlogeaccessoire graag in een kluis plaatst. Dan zijn de automatische horloges veilig en worden ze tegelijkertijd keurig voorzien van energie.

Heb je één of meerdere automatische horloges? Dan is het gebruik van een watchwinder eigenlijk altijd aan te raden. De voordelen van deze horlogeaccessoire zijn talrijk. Daarnaast is het natuurlijk ontzettend leuk om jouw automatische horloges in een prachtige kast te zien ronddraaien. Het oog wilt immers ook wat.

Wij mogen ons wel specialist noemen op het gebied van watchwinders. Met meer dan 16 jaar ervaring en als officieel dealer van meer dan 12 merken kennen wij deze horlogeaccessoires van binnen en van buiten. Onze merken hebben we geselecteerd op kwaliteit, duurzaamheid en functionaliteit. In onze webshop vind je diverse merken in verschillende prijsklassen. In onze webshop koop je snel en veilig met jouw creditcard, iDeal, Paypal of gewone bankoverschrijving. Wij verzenden met Fedex, DPD en PostNL. De meeste watchwinders hebben wij op voorraad en direct leverbaar. In elk ander geval kunnen wij snel leveren door onze directe contacten met merken en leveranciers.

Heb jij een vraag over dit artikel of over een specifieke watchwinder? Wij helpen je graag verder met duidelijk advies.

Benson Compact Double watchwinder voor 2 horloges

Geplaatst op 1 juni 2022 om 10:37 uur

Wanneer je als watchwinder merk de intentie hebt om een grote groep van horlogeliefhebbers aan te spreken dan zijn er verschillende aspecten van belang. Zo is een collectie met een divers aanbod erg belangrijk. Merken met modellen gemaakt van verschillende hoogwaardige materialen en een diverse uitstraling hebben voor horlogeliefhebbers met een uiteenlopende persoonlijke smaak tenslotte meer te bieden. Daarnaast is ook de capaciteit van de watchwinders een belangrijk punt. Wanneer je zowel de liefhebber met 1 of 2 automatische horloges wilt bereiken, evenals de echte verzamelaar met veel meer automatische horloges, zul je hier wat betreft capaciteit op in moeten spelen. Een ander belangrijk aspect is de prijsklasse. Wanneer je ook watchwinders biedt in je collectie voor de mensen met een minder groot budget verbreed je je doelgroep. Als laatste punt noemen we functionaliteit. Natuurlijk moet de kwaliteit van de watchwinders goed zijn, maar daarnaast spelen ook een stukje technische finesse en mogelijke functionaliteiten een belangrijke rol.

Een merk dat dit goed begrepen heeft is het relatief jonge merk Benson. Benson vervaardigt watchwinders van uitmuntende kwaliteit tegen een scherpe prijs. Je vindt in de collectie van Benson watchwinders in verschillende prijsklassen, maar bij iedere watchwinder komt duidelijk de goede prijs-/kwaliteitverhouding tot uiting. De collectie van Benson biedt modellen met zowel een moderne als een meer klassieke uitstraling en biedt daarnaast ook wat betreft materiaalgebruik diversiteit. Er is dus altijd wel een Benson watchwinder die passend is bij jouw persoonlijke smaak, horloges en interieur. Benson kiest ook voor variatie op het gebied van het soort motoren. Zo biedt dit innovatieve merk watchwinders met zowel Japanse- als Swiss made motoren. Beide soorten motoren zijn van hoogwaardige kwaliteit en bieden bovendien een energiezuinige en stille opwinding voor jouw automatische horloges. Benson is kort gezegd dus een merk dat het absoluut waard is om je in te verdiepen. Of je nu een liefhebber met één automatisch horloge bent, of een fervent verzamelaar, Benson biedt een geschikte watchwinder voor jou!

We laten je als voorbeeld in dit artikel graag kennis maken met de Benson Compact Double watchwinders. Deze modellen bieden de ruimte voor het opwinden van 2 automatische horloges. Hetzelfde model is daarnaast ook verkrijgbaar voor het opwinden van 1 of 3 horloges. De Compact Double modellen zijn gemaakt van hout en verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals zwart, wit, carbon of houtkleur. Het interieur van deze watchwinder is ingelegd met een beschermende zachte stof in de kleur zwart. Wanneer je je horloges extra goed of in het donker wilt bekijken kan je de ingebouwde LED verlichting inschakelen. Met deze mooie functie heeft deze watchwinder niet alleen een opwindfunctie, maar functioneert daarnaast ook als display voor jouw horloges.

De Benson Compact Double watchwinders zijn voorzien van Japanse motoren. Hiermee weet je zeker dat je altijd op je watchwinder kunt vertrouwen, door het duurzame en betrouwbare karakter van deze motoren. Je hoeft dan ook nooit meer bang te zijn voor stilstand van jouw horloges. Hiermee voorkom je dat je je horloges steeds opnieuw moet resetten en instellen. Bovendien kan stilstand ook onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave veroorzaken. Dat is natuurlijk zeer ongewenst. Ieder automatisch horloge kan in de Compact Double watchwinder worden opgewonden. Het maakt niet uit welk merk of type automatisch horloge je in het bezit hebt. Doordat Benson heeft gekozen voor het gebruik van flexibele horlogehouders, plaats je vrijwel ieder formaat horloge gemakkelijk in de houders. Je kunt bovendien de instellingen per horloge afzonderlijk wijzigen. Dit kun je doen met behulp van het moderne touchscreen. Je biedt hiermee ieder automatisch horloge op zich de meest ideale wijze van opwinding. De Compact Double watchwinders bieden de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Als kers op de taart kun je echter ook nog gebruik maken van de speed winding functie. Hiermee wind je je horloges zonder problemen in beperkte tijd op.

Benson Compact Double watchwinder

Welk automatisch horloge je ook in bezit hebt, een Benson Compact Double watchwinder is altijd een goede keuze! Wij leveren deze snel bij jou thuis met 2 jaar garantie en handleiding. Ben je de trotse eigenaar van een gehele verzameling automatische horloges? Ook dan biedt de collectie van Benson jou heel veel mogelijkheden. Neem eens een kijkje bij ons in de webshop en laat je verrassen door de uitgebreide collectie! Vrijwel iedere watchwinder van Benson kan door ons uit voorraad worden geleverd. Bovendien hebben wij een ruime ervaring met zowel automatische horloges als met hoogwaardige watchwinders, waardoor wij je altijd van het beste advies kunnen voorzien. Ook wanneer je vragen hebt, zijn wij je graag van dienst. Van iedere Benson watchwinder staat er een uitgebreide serie foto’s op onze site. Zo krijg je een goed en duidelijk beeld van hoe de watchwinders er in het echt uitzien en weet je precies wat je koopt.

Watchwinders.nl is officieel dealer van Benson. Wij bieden jou de nieuwste collecties, duidelijk advies en levering uit voorraad.

High end watchwinder voor automatische horloges

Geplaatst op 23 mei 2022 om 11:45 uur

Met de ontwikkeling van de watchwinder kwam er voor de liefhebbers en verzamelaars van automatische horloges een accessoire op de markt dat ervoor zorgt dat je zonder zorgen van je hobby kunt genieten. Aangezien een automatisch horloge afhankelijk is van beweging levert dit problemen op wanneer het horloge niet gedragen wordt. Zeker wanneer je meerdere automatische horloges hebt is dit erg onhandig. Een watchwinder kan in de energiebehoefte van automatische horloges voorzien, doordat deze middels rotatie de beweging van de pols nabootst. Hierdoor kun je je horloges ook opwinden zonder ze te dragen en hoef je niet meer bang te zijn voor stilstand met alle vervelende gevolgen van dien. Bovendien komt de rotatie ook de olievoorziening in het horloge ten goede, waardoor je met een watchwinder ook op dit gebied je horloge het beste biedt.

Wel is het van belang het kaf van het koren te scheiden en te kiezen voor een watchwinder van kwaliteit. Met een hoogwaardige watchwinder kies je voor het beste voor je horloges op het gebied van opwinding. Maar ook wanneer je gaat voor duurzaamheid en lang plezier wilt hebben van je watchwinder kies je voor een merk dat kwaliteit levert. Met een degelijke horlogeaccessoire heb je ook direct een veilige opbergplaats voor je horloges, zodat je ze onbezorgd kunt opbergen. Ook in esthetisch opzicht is een kwalitatieve watchwinder de beste keuze. Gerenommeerde merken kiezen voor de beste materialen en besteden veel aandacht aan detail en afwerking. Hiermee presenteer je je automatische horloges op een stijlvolle manier en zullen alle ogen zeker op jouw geliefde horloges gericht zijn. Watchwinders zijn verkrijgbaar met een klassieke of moderne uitstraling. Kies een watchwinder passend bij jouw persoonlijke smaak en je hebt een echte eyecatcher voor in je interieur!

We bespreken in dit artikel 3 watchwinders van hoogwaardige kwaliteit, afkomstig van 3 merken die hun naam op de kaart hebben weten te zetten op dit gebied. Het eerste model dat we nader belichten is er één van het merk Bernard Favre. Bernard Favre staat onder meer bekend om de herkenbare en zeer luxe watchwinders die zij ontwikkelen. De Swiss made motoren waar Bernard Favre gebruik van maakt zijn van uitmuntende kwaliteit. Daarnaast kiest Bernard Favre voor zeer hoogwaardige en ook bijzondere materialen voor het vervaardigen van hun watchwinders. De Bernard Favre Planet Silver watchwinder is een horlogeaccessoire die absoluut alle aandacht naar zich toe zal weten te trekken wanneer deze in je interieur geplaatst is. Deze watchwinder is gemaakt van edelstaal en uitgevoerd in de kleur zilver met een zwarte voet. Het horloge wordt in deze horlogeaccessoire opgewonden doordat deze om zijn eigen as draait, vandaar de term ‘Planet’ is afgeleid. Het opwindproces is hierdoor met deze horlogeaccessoire een fascinerend gezicht en zal zeker het enthousiasme wekken van de echte liefhebber. De glazen stolp die over de watchwinder geplaatst kan worden zorgt voor extra bescherming en benadrukt het luxe karakter van dit model.

De Bernard Favre Planet Silver watchwinder is geschikt voor het opwinden van één automatisch horloge en uitgerust met maar liefst 6 programma’s. Met behulp van de LED indicator kun je de status van de watchwinder volgen. Uiteraard is deze horlogeaccessoire voorzien van een Zwitserse motor. Doordat dit model verder is uitgerust met een ingebouwde accu (100 dagen) is het ook een goede mogelijkheid deze in een kluis te plaatsen. Het opladen van de watchwinder is mogelijk met behulp van de USB aansluiting, middels netstroom, PC of Smartphone.

Een tweede model waarmee we je kennis willen laten maken is de Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot. Paul Design is een merk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, dat bekend staat om de goede prijs-/kwaliteitverhouding die het merk biedt. Deze specifieke horlogeaccessoire is geschikt voor het opwinden van maar liefst 12 automatische horloges en gemaakt van hout. De watchwinder is voorzien van Japanse motoren van hoge kwaliteit. Iedere rotor is afzonderlijk in te stellen wat betreft het aantal rotaties per dag en de draairichting middels het moderne touchscreen. Verder biedt deze horlogeaccessoire luxe ten top, zo beschikt deze over een ingebouwde LED verlichting en zelfs een speciaal vingerprint slot. Met deze moderne eigenschappen laat Paul Design zien dat zij innovatie en hoogstaande techniek hoog in het vaandel hebben staan. De Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot biedt verder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie en wordt bovendien geleverd compleet met afstandsbediening.

Het laatste model dat we in de spotlight plaatsen is een model uit de collectie van RDI, om precies te zijn de RDI Prestige K10-1. RDI staat bekend om de unieke en opvallende designs, onder andere geïnspireerd op elementen uit de natuur. Met de RDI Prestige K10-1 kies je dan ook voor een watchwinder met bijzondere vormen en patronen en een unieke uitstraling. Deze watchwinder is gemaakt van edelstaal en afsluitbaar met een glazen deurtje. Dit model is voorzien van een Zwitserse motor die bekend staat om zijn ongeëvenaarde kwaliteit. Met deze horlogeaccessoire wind je ieder automatisch horloge absoluut probleemloos op. De watchwinder biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De energievoorziening verloopt middels een adapter of batterij.

RDI Prestige K10-1 watchwinder

Met de bovengenoemde modellen hebben we geprobeerd hoge kwaliteit watchwinders te laten zien met ieder een geheel eigen karakter. Met één van deze watchwinders kies je voor het beste voor je automatische horloge(s) en zul je jarenlang geen omkijken meer hebben naar de energievoorziening van je horloges. Je vindt ze alle drie bij ons in de webshop!

Nieuw: Paul Design Gentlemen 4+6 Black watchwinder

Geplaatst op 18 mei 2022 om 08:24 uur

Een automatisch horloge komt stil te staan als je het niet draagt. Om dit te voorkomen gebruiken de meeste horlogeliefhebbers een watchwinder. Dit apparaat bootst polsbeweging na waardoor de automatische horloges die erin geplaatst worden hun energieniveau behouden. Hierdoor kan je jouw favoriete horloge direct dragen, zonder dat je opnieuw de tijd, datum of andere instellingen opnieuw hoeft in te stellen. Handig!

Een merk waarvan wij al ruim 10 jaar officieel dealer zijn is Paul Design. Dit merk produceert hoogwaardige watchwinders die geschikt zijn voor elk merk en type automatisch horloge. Of je nu een Breitling, Rolex of Tag Heuer draagt, een Paul Design watchwinder windt jouw automatische horloge professioneel en veilig op. De voordelen van een model van dit merk zijn legio. De kwaliteit is uitstekend te noemen doordat Paul Design gebruik maakt van fraaie en degelijke materialen. Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de productie waardoor een watchwinder van dit merk duurzaam en solide is qua techniek. Maar laten we vooral de uitstekende functionaliteit niet vergeten. De Paul Design watchwinders laten zich gemakkelijk instellen zodat ze elk type automatisch horloge kunnen opwinden. Je kan dus ook verschillende automatische horloges, met verschillende instellingen, opwinden in deze horlogeaccessoire. Als laatste voordeel noemen we de aantrekkelijke prijs. In vergelijking met concurrerende merken biedt Paul Design een zeer aantrekkelijke prijs voor eenzelfde of zelfs betere kwaliteit.

Onlangs heeft Paul Design een nieuw model gepresenteerd: de Paul Design Gentlemen 4+6 Black. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van 4 automatische horloges en biedt ruimte aan 6 andere horloges. Uiteraard kan je er ook voor kiezen om sieraden in deze horlogeaccessoire op te bergen. Hierdoor is deze watchwinder de ultieme accessoire voor automatische horloges en sieraden en bewaar je al jouw waardevolle accessoires op één plek. Dit is makkelijk en handig, vooral wanneer je weinig tijd hebt maar wel graag jouw favoriete horloge wilt dragen.

Paul Design Gentlemen 4+6 Black watchwinder

De Paul Design Gentlemen 4+6 Black is gemaakt van hout en voorzien van een zwarte laklaag aan de buitenkant. De binnenkant is voorzien van zachte stof. Met een sleutel kan de deksel worden geopend waardoor je toegang hebt tot de extra opbergplaats voor 6 andere horloges en het touchscreen om de watchwinder volledig naar wens in te stellen. Aan de voorkant zit een klep van glas waarmee je toegang hebt tot de horlogehouders waarop je de horloges plaatst. Er is gekozen voor een strak design en opvallend slot aan de voorkant. Met dit slot kan je de deksel vergrendelen zodat anderen geen toegang hebben tot de andere 6 horloges of sieraden.

Deze nieuwe watchwinder van Paul Design is een prachtige accessoire voor automatische horloges. Met een zeer fraaie afwerking, slot, led verlichting en flexibele horlogehouders is dit een zeer compleet model waarvan je jarenlang plezier hebt. Door middel van het touchscreen stel je elke rotor individueel naar de vereisten van het automatische horloge in. Via het touchscreen kan je ook de led verlichting aan of uitzetten. Met de led verlichting aan creëer je een prachtig schouwspel van ronddraaiende horloges in perfect licht. Vooral in het donker is dit een fraaie aanblik.

Een leuke extra die deze watchwinder biedt is de afstandsbediening. Hiermee kan je de watchwinder ook instellen bijvoorbeeld vanuit jouw luie stoel. Dit is niet alleen handig maar ook zeer functioneel. Niet veel andere merken bieden deze extra, waardoor dit ook absoluut een voordeel is ten opzichte van andere vergelijkbare modellen.

De Paul Design Gentlemen 4+6 Black watchwinder is ook leverbaar in de versie black apricot en black shadow. Deze modellen hebben een patroon in de buitenste laklaag als bijzonder effect. Als je lieve een strak zwart model hebt dan is de Gentlemen 4+6 Black een uitstekende keuze. De kleur zwart combineert goed in vrijwel elk interieur en is neutraal qua uitstraling.

Als officieel dealer van Paul Design hebben wij dit nieuwe model al op voorraad en direct leverbaar. Wij verzenden binnen Nederland geheel gratis en hebben aantrekkelijke tarieven voor verzending binnen en buiten de EU. Wij verzenden met Fedex, PostNL en DPD.

Elke Paul Design watchwinder wordt geleverd met 2 jaar garantie, handleiding en adapter. Uiteraard wordt elk model goed verpakt zodat deze in 100% conditie arriveert op de gewenste locatie.

Ben jij op zoek naar een goede watchwinder die ook betaalbaar moet zijn? Bekijk dan eens dit nieuwe Paul Design Gentlemen 4+6 Black model. Wij denken dat dit nieuwe model weleens het best verkopende model in 2022 kan worden gezien de vele voordelen dat deze watchwinder biedt.

Koop je liever een watchwinder voor 2 horloges? Of een watchwinder voor 3 horloges? Bekijk dan onze website voor de vele modellen die we vanuit voorraad kunnen leveren.

Orbita Sparta Bold 1 watchwinders

Geplaatst op 12 mei 2022 om 11:02 uur

Ben jij als liefhebber van automatische horloges al bekend met het watchwinder merk Orbita? Zo niet, dan is het zeker interessant voor jou om verder te lezen! Ken je het merk al wel? Ook dan biedt dit artikel nuttige informatie wanneer je op zoek bent naar een nieuwe watchwinder. Orbita is een Amerikaans merk dat produceert met de welbekende hoogwaardige Zwitserse motoren. Een watchwinder met een Zwitserse motor staat garant voor duurzaamheid, betrouwbaarheid en degelijkheid. Dat is precies wat je wilt wanneer je een watchwinder zoekt om jouw geliefde horloge van energie te kunnen voorzien. Met een betrouwbar model is jouw automatische horloge altijd direct klaar voor gebruik en hoef je niet bang te zijn dat je deze bijvoorbeeld opnieuw moet instellen. Orbita is een high-end merk te noemen om verschillende redenen. Niet alleen kiest het merk voor het beste van het beste op het gebied van de motoren, daarnaast gaat dit merk ook voor uiterst hoogwaardige materialen en een exclusieve uitstraling.

Orbita biedt met haar collectie watchwinders voor een breed publiek. Zowel de liefhebber met 1 of enkele horloges als de echte verzamelaar met een hele collectie automatische horloges kan goed bij dit merk terecht. Ook wat betreft uitstraling en prijs biedt Orbita diversiteit. Zo zijn er zeer luxe modellen verkrijgbaar, met een uiterst chique uitstraling. Deze Orbita watchwinders bieden prachtige houten kasten, gemaakt van hout uit Italië. Er zijn echter ook de meer eenvoudige maar zeker doeltreffende designs van Orbita, die daardoor ook scherper geprijsd zijn. Zo is het mogelijk te kiezen wat het beste bij jou en je budget past. Orbita is een koploper als het gaat om techniek en beweging. Zo heeft het merk op dit gebied diverse patenten op haar naam weten te zetten. Orbita heeft bijvoorbeeld zelf het zogenaamde ‘Rotorwind System’ ontwikkeld. Dit systeem is bijzonder omdat het de energiebehoefte van automatische horloges verzorgd door middel van het zachtjes schudden van het horloge. Het merk biedt echter ook de meer geijkte wijze van opwinding aan binnen de collectie, die de opwinding regelt door middel van rotatie.

Door de moderne techniek waar Orbita gebruik van maakt in combinatie met de flexibele horlogekussentjes, kan je ieder automatisch horloge met deze watchwinders opwinden. Dit ongeacht het merk of type horloge. Orbita biedt bovendien ook extra kleine horlogekussentjes aan, voor wanneer je erg kleine horloges in het bezit hebt. Doordat deze kussentjes gemaakt zijn van een soort foam, worden jouw horloges optimaal beschermd bij plaatsing in de watchwinder. Het logo dat in de kussentjes is gedrukt, benadrukt het luxe gevoel dat dit merk je geeft.

Als we kijken naar Orbita watchwinders die geschikt zijn voor het opwinden van één automatisch horloge en bovendien voor een interessant budget toegankelijk zijn, dan komen we uit bij de Orbita Sparta Bold 1 modellen. Als voorbeeld nemen we om te beginnen de Orbita Sparta Bold 1 Black W05521. Deze horlogeaccessoire is gemaakt van aluminium en handzaam van formaat. Doordat de watchwinder werkzaam is op batterijen, is het ook mogelijk deze in een kluis te plaatsen voor optimale veiligheid. Ook het meenemen naar kantoor of op reis is daarmee een goede mogelijkheid. Uiteraard is de Orbita Sparta Bold 1 Black W05521 voorzien van een Swiss made motor. Deze horlogeaccessoire biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie en verzorgt de opwinding van jouw horloge met het Rotorwind System.

Orbita Sparta Bold 1 Black W05521 watchwinder

De Orbita Sparta Bold 1 Blue W05525 is eveneens geschikt voor het opwinden van één automatisch horloge. Dit model is uitgevoerd in de kleur blauw en daarnaast ook verkrijgbaar in verschillende andere kleuren zoals rood, groen, wit en bruin. Dit model is eveneens gemaakt van aluminium en hiermee licht van gewicht. Natuurlijk wordt de basis van deze watchwinder gevormd door een Zwitserse motor, die ervoor zorgt dat elk automatisch horloge van de benodigde energie kan worden voorzien. Deze watchwinder beschikt net als het voorgaande model over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.  Dit model windt jouw horloge op door middel van het Rotorwind System.

De genoemde 2 modellen van Orbita zijn uiteraard bij ons verkrijgbaar in de webshop. Beide modellen hebben dan misschien een simpel design, hierdoor zijn ze ook goed betaalbaar. Bovendien verzorgen ze de benodigde opwinding uiterst doeltreffend en veilig. Door de compacte vormgeving zijn ze gemakkelijk te plaatsen en te verplaatsen, wat een bijkomend voordeel is. Met een Orbita Sparta watchwinder kies je al met al voor een horlogeaccessoire met een goede prijs-/kwaliteitverhouding. Orbita behoort tenslotte tot het neusje van de zalm op het gebied van hoogwaardige watchwinders en biedt met deze serie horlogeaccessoires de mogelijkheid deze aan te schaffen tegen een aantrekkelijke prijs.

Wanneer je een Orbita watchwinder bij ons bestelt, ontvang je deze met 2 jaar garantie in een stevige verpakking. Wij verzenden onze watchwinders wereldwijd met PostNL, DPD en Fedex. Ook voor de betaling bieden wij verschillend mogelijkheden. Je kunt je bestelling bij ons betalen met creditcard, Ideal, Paypal of gewone bankoverschrijving.

Paul Design Gentlemen 12 Macassar watchwinder

Geplaatst op 7 mei 2022 om 15:19 uur

Door de vele merken en modellen kan het best lastig zijn om een goede watchwinder aan te kopen. Welk merk moet je wel kiezen en welk merk kan je beter links laten liggen. Natuurlijk is er een grote diversiteit aan merken en het daarbij behorende verschil in kwaliteit. Ook wanneer we naar prijsklassen kijken zien we dat er hierin veel verschillen zijn. Daarnaast is er ook op het gebied van opwindcapaciteit veel verschil. Zo zijn er watchwinders verkrijgbaar voor diegene met één automatisch horloge in bezit, maar ook grotere modellen geschikt voor het opwinden van een gehele verzameling automatische horloges. Ook wat betreft functionaliteit verschilt het aanbod per merk. Sommige merken bieden nu eenmaal meer opties en gebruikscomfort dan andere. Dan is er nog het design. Over smaak valt niet te twisten, er zijn dan ook watchwinders verkrijgbaar in verschillende stijlen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit klassieke, moderne, traditionele, kunstzinnige en compacte ontwerpen. Zo is er voor iedere liefhebber van automatische horloges wel een passende watchwinder beschikbaar. Welke soort watchwinder nu ook het beste bij jou of je horloges past, een goede prijs-/kwaliteitverhouding spreekt iedereen aan.

Het traditionele merk Paul Design, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, is een merk dat op dit gebied hoog aangeschreven staat. Met de oprichting van dit merk, wist Paul Design precies te bieden waar op dat moment behoefte aan was. Waar bijvoorbeeld Zwitserse en Duitse merken topkwaliteit wisten te bieden tegen hogere prijzen, waren de watchwinders afkomstig van de Aziatische markt goedkoper maar vaak teleurstellend wat betreft kwaliteit. Paul Design wilde wel uitstekende kwaliteit bieden maar dan tegen een meer uitnodigende prijs. Dit is dan ook nog steeds waar dit merk na meer dan 10 jaar na de oprichting bekend om staat.

De watchwinders van Paul Design bieden een gouden combinatie van hoogwaardige materialen, een luxe uitstraling, hoogstaande techniek en scherpe prijzen. Het merk gebruikt voor zijn watchwinders motoren van het merk Mabuchi. Deze motoren zijn afkomstig uit Japan en zijn zeer degelijk en betrouwbaar. Ze zijn daarnaast zeer sterk, waardoor ze ieder automatisch horloge zonder problemen van de benodigde energie kunnen voorzien. Paul Design weet zich verder te onderscheiden van andere merken door een heel compleet plaatje te bieden. Zo beschikken diverse watchwinders van dit innoverende merk over een ingebouwde LED verlichting, extra opbergruimte en bijvoorbeeld een modern vingerprint slot. Paul Design kiest er bovendien voor zelf de materialen voor de watchwinders te selecteren, in plaats van kant en klare onderdelen in te kopen. Dit zorgt ervoor dat de controle over de kwaliteit geheel in eigen handen is, waardoor zij deze altijd kunnen waarborgen.

Een watchwinder uit de collectie van Paul Design, die een uitstekende keuze is voor de echte verzamelaar, is de Paul Design Gentlemen 12 Macassar. Deze watchwinder is zoals de naam al doet vermoeden, geschikt voor het opwinden van maar liefst 12 horloges. Deze watchwinder is gemaakt van hout, met een geheel eigen uitstraling. De watchwinder is uitgevoerd in de kleur Macassar, voor wat betreft het exterieur. De binnenkant van de watchwinder is geheel zwart van kleur en is ingelegd met een zachte stof. Dit voor een optimale bescherming van je horloges. Door het glazen deurtje kun je je horloges altijd goed bekijken, zelfs tijdens het opwindproces. Doordat de watchwinder echter afsluitbaar is, zorg je er tegelijkertijd voor dat jouw horloges beschermd zijn tegen bijvoorbeeld vocht en stof.

Paul Design Gentlemen 12 Macassar watchwinder

Natuurlijk is ook de Paul Design Gentlemen 12 Macassar voorzien van de Japanse motoren van Mabuchi. Doordat deze nauwelijks geluid produceren tijdens het opwindproces, heb je geen last van storende geluiden. Je kunt deze watchwinder dan ook zonder zorgen desgewenst op je slaapkamer of werkplek plaatsen. De watchwinder is te bedienen door het gebruik van het geavanceerde touchscreen. Dit scherm zorgt ervoor dat je de instellingen van de watchwinder zeer eenvoudig en snel kunt wijzigen. Je kunt zo bijvoorbeeld voor ieder horloge afzonderlijk de draairichting en het aantal rotaties per dag wijzigen. Ook is het mogelijk de ingebouwde LED verlichting in te schakelen, voor een fantastisch zicht op jouw horloges. Dit model biedt bovendien een modern vingerprint slot, om ongewenste handen bij jouw horloges vandaan te houden.De Paul Design Gentlemen 12 Macassar watchwinder biedt tot slot de programma’s CW, CC en Alt en uiteraard een overwind protectie. Met dit model van Paul Design kies je voor een klassieke stijlvolle watchwinder van topkwaliteit, tegen een aantrekkelijke prijs. Je weet op deze manier zeker dat je kiest voor het beste voor jouw automatische horloges. Wanneer deze niet gedragen worden, krijgen ze een optimale wijze van opwinding in de watchwinder en hoef je niet bang te zijn voor stilstand van jouw horloges.

Je bestelt diverse watchwinders van Paul Design gemakkelijk en snel bij ons in de webshop. Bovendien krijg je met de duidelijke foto’s een zeer goed beeld van hoe de watchwinders er in het echt uitzien. Iedere watchwinder van Paul Design wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie en een handleiding. Je kunt hiermee direct aan de slag!

Watchwinders.nl is officieel dealer van Paul Design. Wij hebben dan ook vrijwel alle modellen op voorraad en direct leverbaar. Als wij een model niet op voorraad hebben krijgen we het vast binnen enkele weken op voorraad, zodat we alsnog een snelle levering kunnen garanderen.

Laat jij jouw automatische horloges stilstaan? Of kies je liever voor een watchwinder van goede kwaliteit waarmee je ervoor zorgt dat jouw automatische horloges altijd voorzien zijn van voldoende energie waardoor ze direct gereed zijn om te dragen.

Benson Black Series 8.16.B watchwinder

Geplaatst op 30 april 2022 om 08:02 uur

Binnen de horlogerie is er een breed scala watchwinders verkrijgbaar. Deze onmisbare horlogeaccessoire is steeds verder ontwikkeld en daarmee moderner en functioneler geworden. Maar ook op het gebied van stijl is er steeds meer variatie verkrijgbaar. Er zijn vele gerenommeerde merken die watchwinders produceren die prachtige designs hebben en echte eyecatchers zijn. Vaak vergt de aanschaf van een dergelijke watchwinder wel een groter budget. Toch zijn er ook kwaliteitsmerken die een breder publiek weten te bereiken door een combinatie van hoge kwaliteit met een uitnodigende prijs. Het Nederlandse merk Benson is er daar één van. Benson weet de prijzen van de watchwinders interessant te houden door de watchwinders in eigen beheer te laten vervaardigen. Hiermee houden ze direct ook de lijntjes kort wat betreft de kwaliteit en controle. Tijd dus om dit veelbelovende merk beter te leren kennen!

De collectie van Benson is onderverdeeld in verschillende series. De Benson Black Series is hiervan de meest luxe lijn. De watchwinders afkomstig uit deze serie zijn voorzien van Japanse motoren. Deze motoren maken de watchwinders betaalbaar, maar hebben daarnaast ook verschillende eigenschappen die bijdragen aan het gebruikscomfort van de watchwinders. Zo zijn deze motoren van Japanse komaf natuurlijk zeer duurzaam waardoor je altijd op je watchwinder kunt rekenen. Daarnaast zijn ze ook energiezuinig in het gebruik. Tot slot functioneren de motoren in stilte. Hierdoor is het mogelijk de watchwinders te plaatsen op plekken waar stilte gewenst of zelfs noodzakelijk is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de slaapkamer of aan het kantoor. Doordat de vormgeving van de Benson Black Series watchwinders bovendien compact is, zijn ze handzaam en gemakkelijk te plaatsen en te verplaatsen. Benson maakt voor hun watchwinders enkel gebruik van de beste materialen. Kenmerkend voor de watchwinders van Benson zijn verder de perfecte afwerking en het oog voor detail dat duidelijk naar voren komt in de verschillende series watchwinders.

De Benson Black Series watchwinders worden met de hand gemaakt door experts op dit gebied. Dit resulteert in watchwinders die van alle gemakken voorzien zijn, herkenbaar zijn door een stukje technische finesse en de eigenaar ervan lang plezier bezorgen. De Benson Black Series zijn bovendien geschikt voor het opwinden van ieder merk, type of formaat automatische horloges. Heb je een Omega, Breitling of Rolex horloge? Opwinden in een Benson watchwinder is geen enkel probleem.

We nemen graag als voorbeeld de Benson Black Series 8.16.B watchwinder. Dit model is gemaakt van hout en voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag. Deze watchwinder is uitgevoerd in de kleur zwart, maar ook verkrijgbaar in andere prachtige kleuren zoals blauw, rood, wit en macassar look. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van maar liefst 8 automatische horloges en daarmee uitermate geschikt voor de echte verzamelaar. Daarnaast biedt dit model ook nog opbergruimte voor 6 extra horloges. Deze opbergruimte is aan de bovenkant van de watchwinder afsluitbaar met het speciale soft close deksel. De ruimte waar de horloges kunnen worden opgewonden is eveneens afsluitbaar met de glazen deur. Er is hierbij gedacht aan bescherming van jouw horloges tegen bijvoorbeeld vocht en stof. Maar ook tegen beschadigingen zijn jouw horloges optimaal beschermd. De watchwinder is namelijk aan de binnenkant ingelegd met een speciaal soft velvet.

Benson Black Series 8.16.B watchwinder

De Benson Black Series 8.16.B watchwinder is uitgerust met een innovatief touchscreen. Deze maakt het mogelijk de rotoren één voor één in te stellen voor een optimale opwinding voor ieder horloge apart. Ook de handige ingebouwde LED verlichting kan worden bediend met dit touchscreen. Met de LED verlichting ingeschakeld heb je een fantastisch zicht op jouw horloges, zelfs tijdens het opwindproces of in het donker. Met de beschikking over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een speedwinding functie is deze watchwinder zeer compleet. Met de laatste optie is het mogelijk jouw horloges in korte tijd op te winden. Handig als je niet veel tijd ter beschikking hebt. De energievoorziening van deze watchwinder loopt middels het gebruik van een adapter. Tot slot is de watchwinder voorzien van een USB aansluiting. Al met al is de Benson Black Series 8.16.B een perfecte watchwinder voor de verzamelaar met een voorkeur voor een watchwinder met klasse.

Naast de watchwinders uit de Black Series van Benson, bieden wij de gehele overige collectie van dit unieke watchwinder merk. Zo is er de keuze uit watchwinders met Japanse- of Zwitserse motoren. Daarnaast zijn er ook watchwinders beschikbaar voor 1 of 2 automatische horloges. Ook wat betreft materiaalgebruik is er veel mogelijk. De collectie van Benson biedt onder andere watchwinders gemaakt van hout, maar ook bijvoorbeeld van leder. Daardoor is er altijd een Benson watchwinder die goed bij jou en je horloges past.

Één ding is zeker, met een Benson watchwinder kies je altijd voor waar voor je geld. Bestel jouw Benson watchwinder nu gemakkelijk en snel bij ons in de webshop. Vrijwel alle Benson watchwinders zijn uit voorraad leverbaar en snel bij je thuis!

Swiss Kubik Startbox watchwinder Bronze

Geplaatst op 20 april 2022 om 15:32 uur

Een watchwinder is een essentieel onderdeel van de hobby van een liefhebber van automatische horloges. Zonder watchwinder is het niet mogelijk jouw automatische horloges van energie te voorzien, tenzij je hem om je pols hebt. Wanneer een horloge niet door de natuurlijke beweging van de pols wordt opgewonden, loop je het risico dat deze stil komt te staan. Dit kan vervelende gevolgen hebben. Zo is het mogelijk dat het horloge hierdoor minder nauwkeurig wordt wat betreft de weergave van de tijd. Bovendien is het vervelend wanneer je je horloge regelmatig opnieuw moet instellen. Met de aanschaf van een kwalitatieve watchwinder kan je dit probleem ondervangen. Je hebt dan bovendien direct een veilige opbergplaats voor je horloge.

Je kent het gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ wel. Dit gaat ook bij de aanschaf van een watchwinder in bepaalde gevallen op. Het is dus belangrijk te kijken naar kwaliteit en een merk te kiezen dat goed bekend staat. Toch is het niet zo dat je altijd de hoofdprijs hoeft te betalen wanneer je een hoogwaardige watchwinder wilt kopen. Zo zijn er verschillende merken die alom bekend staan vanwege hun goede prijs-/kwaliteitverhouding. Daarnaast zijn er zeer bekende merken die ook watchwinders binnen hun collectie bieden die worden gezien als instapmodel. Zo kun je een duurzame watchwinder aanschaffen die jouw automatische horloges op een veilige manier opwindt en die tegelijkertijd betaalbaar is. Dit geldt ook voor bepaalde Zwitserse merken. Watchwinders van Zwitserse komaf staan net als de horloges zelf zeer goed bekend. Een voorbeeld van een gerenommeerd merk op dit gebied is Swiss Kubik.

Swiss Kubik biedt de liefhebber met een minder groot budget de mogelijkheid te kiezen voor een hoogwaardige watchwinder met een eenvoudig design, tegen een uitnodigende prijs. We vinden de watchwinders van Swiss Kubik die onder deze noemer vallen binnen de Swiss Kubik Startbox serie. Met een watchwinder uit deze serie kies je voor precies datgene dat jouw horloge nodig heeft, namelijk een doeltreffende opwinding. We richten ons vandaag op de Swiss Kubik Startbox Bronze, die afkomstig is uit deze serie. Deze specifieke watchwinder is uitgevoerd in de kleur brons. Hetzelfde model is echter ook verkrijgbaar in vele andere kleuren, zoals blauw, oranje, rood en zwart. Deze watchwinder is gemaakt van polyamide. Het model is duidelijk herkenbaar als zijnde een design van Swiss Kubik, door het kubusvormige ontwerp. De watchwinder is compact van formaat en bovendien licht van gewicht. Daar komt nog bij dat deze watchwinder tot wel 3 jaar kan functioneren op een set AA batterijen. Dit maakt deze watchwinder niet alleen duurzaam en energiezuinig, maar zorgt er ook voor dat deze makkelijk te plaatsen is. Je hebt hiervoor niet veel ruimte nodig. Bovendien kun je deze watchwinder hierdoor ook eventueel in een kluis plaatsen, of meenemen naar kantoor of op reis.

De Swiss Kubik Startbox Bronze watchwinder is natuurlijk voorzien van een Swiss made motor, hier staat Swiss Kubik bekend om. Deze motoren zijn zeer krachtig en betrouwbaar. Ze zijn daarnaast ook zeer stil tijdens het opwindproces. Hierdoor plaats je deze watchwinder ook zonder zorgen op bijvoorbeeld jouw slaapkamer of op je werkplek. De combinatie van deze eigenschappen van de watchwinder zorgen ervoor dat je heel flexibel bent met dit model. De watchwinders van Swiss Kubik zijn eventueel ook extra uit te breiden met een adapter of kleinere horlogehouders. Dit laatste is ideaal wanneer je in bezit bent van een kleiner model horloge. Natuurlijk is dit model watchwinder van Swiss Kubik ook voorzien van een overwind protectie. Kortom, de Swiss Kubik Startbox Bronze biedt alles om ervoor te zorgen dat jouw horloge op een efficiënte wijze kan worden voorzien van de benodigde energie. Bovendien zorgt de beweging van de watchwinder ook nog voor een juiste olieverdeling in het horloge, ter behoud van je horloge. Natuurlijk berg je je horloge ook veilig op in deze watchwinder. Wanneer je voor extra veiligheid wilt gaan, berg je je watchwinder en horloge gemakkelijk op in een kluis.

Swiss Kubik Startbox Bronze watchwinder

De watchwinders van Swiss Kubik zijn van dermate hoge kwaliteit dat deze worden geleverd met maar liefst 3 jaar garantie. Hiermee biedt Swiss Kubik een langere garantietermijn dan de meeste rmerken. Dit kunnen zij doen doordat zij bij de productie van de watchwinders kiezen voor het beste van het beste. Bovendien kiezen zij voor hun producten hoogwaardige materialen. In combinatie met de Swiss made techniek van de watchwinders is het vertrouwen in hun eigen producten dan ook niet voor niets zeer groot. Wij leveren een uitgebreide collectie Swiss Kubik watchwinders. Bij ons in de webshop kun je een keuze maken uit een watchwinder van het merk met een diverse capaciteit. Zo bieden wij niet alleen watchwinders zoals de Swiss Kubik Startbox Bronze, die geschikt is voor een enkel horloge, maar ook watchwinders van Swiss Kubik speciaal geschikt voor de echte verzamelaar.

Watchwinders.nl is officeel dealer van Swiss Kubik. Hierdoor garanderen wij jouw kwaliteit, service en een scherpe prijs. De meeste watchwinders leveren wij vanuit voorraad. Heb je een vraag of opmerking laat het ons dan weten. Wij helpen je graag verder.

Watchwinder voor 6 automatische horloges

Geplaatst op 15 april 2022 om 15:29 uur

Een horloge is meer dan alleen een handig accessoire. Naast de functionele voordelen van een horloge, waaronder het altijd bij de tijd zijn, heeft een horloge nog vele andere voordelen en functies. Zo wordt een mooi horloge vaak gedragen als een passend sieraad, waarmee een outfit net die finishing touch krijgt. Met een goed gekozen horloge kun je absoluut jouw smaak en uitstraling laten zien.

Daarnaast wordt een hoogwaardig horloge ook vaak gezien als zijnde een statussymbool en een uiting van goede smaak. En dan is er nog de verzamelaar, de echte liefhebber die niet genoeg heeft aan één horloge, maar een ware persoonlijke collectie heeft opgebouwd. In de horlogerie zijn dan ook veel echte collectors items te vinden die door hun uitstraling, beperkte oplage of technische eigenschappen extra bijzonder zijn. Wanneer je als liefhebber en verzamelaar gekozen hebt voor automatische horloges, komt er naast een degelijke opbergplaats nog meer kijken bij de opslag en verzorging van jouw verzameling.

Een automatisch horloge is er één van een bijzonder kaliber. Niet alleen komt bij het automatisch horloge het technisch vernuft en het oog voor detail van de vakman het meest naar voren, een automatisch horloge werkt ook daadwerkelijk anders dan bijvoorbeeld een quartz horloge. Een quartz horloge is werkzaam met behulp van een batterij, maar bij een automatisch horloge wordt er in de benodigde energie voorzien door middel van beweging. Als je je automatische horloge om je pols draagt maak je automatisch bewegingen die ervoor zorgen dat jouw horloge steeds opnieuw van energie wordt voorzien om te kunnen functioneren. Wanneer dit niet gebeurt, komt het horloge stil te staan. Dit heeft verschillende nadelen en mogelijke gevolgen. Zo kunnen er onnauwkeurigheden ontstaan in tijd- en datumweergave en moet je je horloge opnieuw instellen.

Een mooi horloge wil je natuurlijk op ieder gewenst moment kunnen dragen en gebruiken, dus stilstand dient voorkomen te worden. Aangezien het zeker voor de verzamelaar vrijwel onmogelijk is om jouw automatische horloges altijd te dragen is daarvoor een oplossing bedacht. We hebben het dan over de watchwinder. Watchwinders zijn beschikbaar voor het opwinden van één horloge maar ook voor de echte verzamelaar zijn er watchwinders op de markt die meerdere automatische horloges tegelijkertijd kunnen opwinden.

Benson Black Series 6.16.B watchwinder

Wij bieden jou met dit artikel graag een inkijkje in de wereld van watchwinders en benoemen daarbij een aantal modellen in verschillende prijssegmenten voor de verzamelaar met 6 of 7 automatische horloges. De 3 modellen die wij voor je in gedachten hebben voldoen allemaal aan de hoge voorwaarden en eisen die wij stellen aan een goede watchwinder. Natuurlijk verzorgen ze in de eerste plaats een efficiënte en tegelijkertijd milde wijze van opwinding voor jouw horloges. Bovendien kies je met deze horlogeaccessoires voor een model dat een mooie opbergplaats en indien gewenst ook een display biedt voor jouw horloges. Deze designs zijn alle 3 gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn alle 3 voorzien van Japanse motoren van uitmuntende kwaliteit. Deze motoren hebben verschillende eigenschappen die ervoor zorgen dat de watchwinders een optimaal gebruikscomfort bieden. Zo zijn ze krachtig en duurzaam, maar ook energiezuinig en stil in gebruik, waardoor je ze kunt plaatsen waar je wilt. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer of je werkplek.

Allereerst de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder. Dit is een bijzonder mooi model van het Nederlandse merk Benson. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van 6 horloges. Maar dan zijn we er nog niet, want ook aan extra opbergruimte is gedacht. Je kunt namelijk in deze horlogeaccessoire ook nog 5 horloges extra opbergen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen deze opbergruimte te benutten voor het opbergen van eventuele andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen. De Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur zwart. De binnenkant is voorzien van een zachte stof ter bescherming van jouw horloges. De flexibele horlogehouders zijn geschikt voor vrijwel elk formaat horloge zodat deze moeiteloos in de watchwinder geplaatst kunnen worden. De Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder is daarnaast afsluitbaar met een glazen deur, waarmee je stof en vuil letterlijk buiten de deur kunt houden. et

Zoals genoemd is deze watchwinder voorzien van Japanse motoren van hoge kwaliteit. Daarnaast is de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder voorzien van een innovatief touchscreen. Hiermee kun je onder meer de draairichting en het aantal omwentelingen per dag instellen. Het is mogelijk dit te doen per rotor individueel, zodat ieder horloge op zijn wenken bediend wordt. Doordat deze watchwinder is uitgerust met een ingebouwde LED verlichting, heb je altijd een goed zicht op je horloges. Tot slot beschik je met deze horlogeaccessoire over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, een powerwinding functie en een polssimulatie.

Het tweede model dat we aan je willen voorstellen is de Benson Black Series 6.16.B watchwinder. Deze watchwinder is eveneens afkomstig van het merk Benson en behoort tot de meest luxe lijn van dit mooie merk. Ook deze horlogeaccessoire is geschikt voor het opwinden van 6 horloges en biedt opbergruimte voor nog 5 horloges. De Benson Black Series 6.16.B watchwinder is aan de voorkant afsluitbaar met een glazen deur en aan de bovenkant met de luxe soft close deksel. Wat betreft materiaal is ook hier gekozen voor een mooie houtsoort in combinatie met mineraalglas. De binnenkant van de watchwinder is uitgerust met een speciaal soft velvet, ter bescherming tegen krasjes of andere beschadigingen. Ook hier is daarnaast weer gebruik gemaakt van hoogwaardige Japanse motoren en flexibele horlogehouders.

Natuurlijk ontbreekt ook bij dit model de moderne touchscreen niet en kun je voor ieder horloge afzonderlijk de instellingen bepalen. Je beschikt met deze Benson Black Series 6.16.B watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, powerwinding functie en USB aansluiting. Dit model is tevens voorzien van de ingebouwde LED verlichting, om jouw horloges desgewenst in de spotlight te kunnen plaatsen.

Het laatste model dat we nader belichten is de Paul Design Gentlemen 6 Macassar watchwinder. Paul Design is een merk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Achter dit merk staat ervaringsdeskundige Paul Chen, die met zijn ontwerpen precies weet wat de echte liefhebber wil. Net als het merk Benson, biedt Paul Design watchwinders met een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding. De Paul Design Gentlemen 6 Macassar is geschikt voor het opwinden van 6 automatische horloges. De watchwinder is gemaakt van een prachtige kleur hout. Dit is combineert met een deels zwart exterieur en geheel zwart interieur, wat deze horlogeaccessoire een zeer luxe uitstraling geeft. Ook deze watchwinder is afsluitbaar met een glazen deur met fingerprint slot wat jouw horloges beschermt tegen nadelige invloeden van buitenaf.

De Paul Design Gentlemen 6 Macassar is verder uitgerust met een Japanse motor, een modern touchscreen en LED verlichting. Daarnaast biedt de Paul Design Gentlemen 6 Macassar watchwinder zelfs een uiterst modern vingerprint slot, zodat niemand ongeoorloofd bij je horloges kan komen. Met deze watchwinder heb je de beschikking over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Uiteraard zijn ook hier weer de rotoren apart instelbaar.

De bovengenoemde modellen laten zien dat er voor een mooie prijs veel kwaliteit te krijgen is op dit gebied. Wij bieden in onze webshop de bovengenoemde modellen aan, maar daarnaast is er een ruime collectie watchwinders van zowel Benson als Paul Design maar ook verschillende andere kwaliteitsmerken. Wij kunnen jou bovendien als officieel dealer van vele gerenommeerde merken voorzien van een prachtige watchwinder, een passend advies en een goed antwoord op eventuele vragen!