Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuws

Een open of gesloten watchwinder?

Geplaatst op 12 juni 2024 om 12:47 uur

Als horlogeliefhebber kennen we allemaal het probleem dat een automatisch horloge stil komt te staan wanneer het niet gedragen wordt. Dit is onhandig omdat je het horloge opnieuw moet instellen qua tijd, datum en mogelijke andere functies. Stilstand leidt echter ook tot achteruitgang, want de olie in het uurwerk wordt niet meer goed verdeeld over het uurwerk. Slijtage en defecten kunnen het resultaat zijn. Wanneer je één automatisch horloge hebt en deze elke dag draagt zal jouw horloge niet snel stilstaan. Maar wanneer je meerdere automatische horloges hebt dan is stilstand van de horloges die je niet draagt wel een probleem.

De stilstand van jouw automatische horloges kan je eenvoudig oplossen door een watchwinder te gebruiken. Dit is een apparaat waarin je jouw automatische horloges plaatst die vervolgens ronddraaien zodat er energie behouden blijft in de horloges. Een watchwinder bootst als het ware het dragen van een horloge na. Op deze wijze worden de horloges op een professionele en veilige wijze van energie voorzien zodat ze blijven functioneren. Dit is niet alleen handig omdat je jouw favoriete horloge altijd kunt dragen wanneer jij dat wilt zonder dat je het opnieuw moet opwinden en instellen, het komt ook de duurzaamheid van jouw automatische horloge ten goede.

Watchwinders: 2 soorten

Wanneer je een nieuwe watchwinder gaat kiezen is het belangrijk om een paar belangrijke keuzes te maken. In veel artikelen hebben we al geschreven over de motor en functionaliteit die belangrijk zijn bij deze horlogeaccessoire. In dit artikel willen we beschrijven welke voor- en nadelen open en gesloten watchwinders hebben.

Met een open watchwinder bedoelen we een model waarbij de horloges niet beschermd maar juist direct toegankelijk zijn. Je kan de horloges zonder een extra handeling te verrichten gelijk plaatsen of uit de watchwinder halen.

Een gesloten watchwinder is een model waarbij de horloges niet direct toegankelijk zijn. Je moet bijvoorbeeld een deur openen om de horloges te plaatsen of eruit te halen.

De voor- en nadelen van een open watchwinder

Een open watchwinder heeft een aantal voordelen ten opzichte van een gesloten watchwinder. In gebruik is deze variant meer gebruiksvriendelijk wanneer je snel jouw horloges wilt plaatsen of eruit wilt halen. Je hebt immers geen extra handelingen die je moet verrichten. De horloges worden vastgeklikt in de watchwinder en met een simpele handeling plaats je jouw favoriete horloge om je pols.

Een ander voordeel van een watchwinder die open is, is dat dit type vaak compacter is qua afmetingen en design. Goede voorbeelden zijn de Swiss Kubik Startbox en Masterbox modellen, de Benson Compact modellen en Paul Design Gentlemen 1 modellen. Al deze wachwinders zijn open aan de voorkant en zeer compact vormgegeven. Hierdoor kan je deze modellen heel goed plaatsen in een kast of kluis. Dan heb je immers al een deur (de kastdeur of de kluisdeur) voor de watchwinder en zijn de horloges eigenlijk al afgeschermd.

Een ander belangrijk voordeel is dat open watchwinders vaak wat goedkoper zijn dan gesloten watchwinders. Simpelweg omdat er minder materialen gebruikt hoeven te worden en het ontwerp eenvoudiger is. Als je weet dat je deze horlogeaccessoire in een kast of kluis wilt plaatsen is een open watchwinder een prima keuze.

Er zitten ook een paar nadelen aan een open watchwinder. Bij een model dat niet afgesloten kan worden heb je (vrijwel) altijd direct toegang tot de horloges. Dit betekent dat er weinig bescherming is tegen kinderhandjes, stof en eventueel condens. De horloges worden blootgesteld aan alle invloeden, zonder enige bescherming.

Een van de belangrijkste nadelen van een open watchwinder is dat het geluidsniveau vrijwel altijd hoger zal liggen dan bij een gesloten model. De reden is eenvoudig: een deur sluit de watchwinder af en zorgt voor een vermindering van waarneembaar geluid. Immers, een motor en gearbox (die binnenin de watchwinder zitten) maken altijd een bepaalde mate van geluid. Bij een open model wordt het geluid minder gedempt en is het dus meer waarneembaar. Bij een gesloten model houdt een deur een bepaalde mate van het geluid tegen. Wanneer je gevoelig bent voor geluid dat een watchwinder maakt, bijvoorbeeld als je het apparaat naast je bed wilt zetten, dan adviseren wij om een gesloten model te kiezen. De verschillen in de geluid tussen een open en gesloten model kunnen aanzienlijk zijn, dus neem dit altijd mee in jouw keuze voor een geschikt model.

De voor- en nadelen van een gesloten watchwinder

Een gesloten watchwinder heeft bepaalde voordelen ten opzichte van een open watchwinder. Zoals hierboven beschreven kan je een gesloten model volledig afsluiten waardoor er geen directe toegang is tot de horloges. Vaak zijn gesloten modellen uitgevoerd met een deur met slot. Bijvoorbeeld met een drukknop, sleutel of zelfs fingerprint. Hierdoor zijn dit type modellen goed geschikt om vrijwel overal te plaatsen. Je hoeft je immers niet druk te maken om jouw horloges. Ze zijn veilig in een gesloten omgeving.

Een van de meeste belangrijke voordelen van een gesloten watchwinder is dat deze aanzienlijk minder waarneembaar geluid produceert. Dit moeten we even kort uitleggen. Elke motor en gearbox maken geluid, in meer of mindere mate. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de motor en gearbox maar zeker ook van het gebruik. Zorg er altijd voor dat de motoren stilstaan wanneer je een horloge wilt plaatsen of eruit wilt halen. Houdt je de houder vast terwijl de motor draait levert dit stress op voor de motor en gearbox en zal dit het risico op defecten vergroten. Een gevolg wat wij regelmatig zien wanneer de motoren niet gestopt zijn is dat de motoren aanzienlijk meer geluid gaan maken of zelfs compleet stoppen met functioneren. Een reparatie is het gevolg.

Een gesloten watchwinder zorgt ervoor dat de motor en gearbox geluiden minder waarneembaar zijn. Dit is een belangrijk voordeel omdat elke horlogeliefhebber het liefst een zo stil mogelijke watchwinder heeft. Als je jouw watchwinder in je slaapkamer plaatst is het belangrijk dat je kiest voor een merk dat motoren met een laag geluidsniveau biedt en dat deze horlogeaccessoire afgesloten kan worden.

Een nadeel van een gesloten watchwinder is de prijs. Deze ligt aanzienlijk hoger dan bij open modellen. Dit is logisch omdat er het design complexer is en er meer materialen/onderdelen nodig zijn bij de productie.

Conclusie

Of een open of gesloten watchwinder beter bij je past is geheel afhankelijk van jouw voorkeuren. Kan je de horlogeaccessoire plaatsen in een kast of kluis dan kan je prima kiezen voor een open model. Vind je het geluidsniveau niet zo belangrijk dan is een open model ook een goede keuze, je bespaart immers geld bij de aanschaf.

Vind je het echter belangrijk om jouw horloges zo veilig mogelijk te houden dan adviseren wij je om een gesloten watchwinder aan te kopen. Doordat je de kast kan afsluiten zijn de horloges beschermd tegen externe invloeden zoals kinderhandjes, stof en condens. Daarnaast zijn de meeste gesloten modellen voorzien van een glazen deur zodat je jouw horloges altijd kunt zien. Ronddraaiende horloges in een fraaie watchwinder zijn ook een fraai aangezicht!

Wil je jouw watchwinder plaatsen op een plek waar je het liefst zo weinig mogelijk geluid wenst dan is de keuze voor een gesloten model aan te raden. Een gesloten watchwinder produceert minder waarneembaar geluid en dit is prettig wanneer je geconcentreerd wilt werken of je wilt genieten van jouw nachtrust.

Kortom, welke versie je kiest is afhankelijk van jouw voorkeuren. Wanneer je een watchwinder wilt gaan aankopen is het raadzaam om bovenstaande afwegingen te maken zodat je de beste optie voor jouw persoonlijke voorkeuren kiest.

Heb je vragen of opmerkingen over dit artikel dan vernemen wij het graag en helpen je graag verder.

Benson Black Series horlogeboxen voor 12 horloges

Geplaatst op 7 juni 2024 om 11:53 uur

Ben jij in het bezit van meerdere fraaie luxe horloges met een mechanisch (handmatige opwinding) of een quartz (op batterij) uurwerk en wil je ze op veilige en elegante wijze kunnen opbergen? Dan is dit zeker een waardevol artikel voor jou. Wij laten je in dit kader namelijk graag kennismaken met een merk dat op dit gebied zeer interessant te noemen is. We hebben het dan over het merk Benson.

Benson Black Series 12 Serie horlogebox

Benson is een merk van Nederlandse bodem, met een brede collectie watchwinders, horlogeboxen, -kluizen en – etuis. Kenmerkend voor de hoogwaardige producten van het merk Benson, is onder meer de uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding. Met een horloge-accessoire van Benson kies je namelijk altijd voor zeer hoge kwaliteit, een aantrekkelijke prijs en een stijlvol design. Benson biedt bovendien accessoires in verschillende prijsklassen, waarmee het merk zijn pijlen richt op een breder publiek. Daarnaast vinden we binnen de collectie van Benson watchwinders met Japanse motoren, maar ook watchwinders met Swiss made motoren, waarmee het merk liefhebbers weet aan te spreken met een diverse persoonlijke voorkeur.

Wat betreft de horlogeboxen en etuis weet het merk ook de nodige diversiteit te bieden. Zo herbergt de collectie van Benson horloge-etuis die afsluitbaar zijn met een rits en de zogenaamde watch roll etuis. Wat betreft horlogeboxen kun je binnen de collectie terecht voor modellen bekleed met een hoge kwaliteit leder, in verschillende kleuren en uitvoeringen. Zo is er de Benson Orange serie, met daarin horlogeboxen uitgevoerd in de kleur oranje. Binnen de Benson leder serie vinden we modellen die afsluitbaar zijn, maar wel zicht op de horloges bieden door middel van een kunststof deksel. In dit artikel besteden we graag speciaal aandacht aan de Benson Black Series 12 serie, welke horlogeboxen biedt met een grote capaciteit voor het opbergen van maar liefst twaalf horloges. Deze horlogeboxen zijn door de grote capaciteit en de  uiterst luxe vormgeving zeer geschikt voor de fervent verzamelaar van mooie horloges.

De horlogeboxen binnen de Benson Black Series 12 serie zijn gemaakt van leder van uiterst hoge kwaliteit. De horlogeboxen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, te weten: zwart, carbon fibre, blauw en donkerbruin. Met het slotje aan de voorkant van de horlogebox sluit je deze netjes af, zodat je jouw horloges op veilige wijze kunt opbergen. Hiermee bied je jouw luxe horloges bescherming tegen verschillende schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vocht, stof en vuil. De binnenkant van de horlogeboxen is bekleed met een zachte stof in de kleur zwart. Deze inleg benadrukt het luxe karakter van de horlogebox, maar biedt jouw horloges daarnaast ook bescherming tegen krasjes of andere beschadigingen. De Benson Black Series 12 Serie horlogeboxen zijn ook verkrijgbaar in dezelfde modellen, maar dan met een andere capaciteit. Zo biedt het merk deze modellen ook aan met de ruimte voor het opbergen van drie of acht horloges. De horlogeboxen binnen de Benson Black Series behoren tot de beste en meest luxe in hun soort. Niet alleen het materiaalgebruik benadrukt dit gevoel van luxe, daarnaast valt ook de sublieme afwerking en het oog voor detail op bij deze horlogeboxen. Zo is er een zeer fijn stiksel gebruikt voor deze modellen, wat de elegante uitstraling van de horlogeboxen ten goede komt. Daarnaast is het logo van Benson in het leder gedrukt van de horlogeboxen, voor een extra chique uitstraling.

Wanneer jij een veilige opbergplaats wilt aanschaffen voor jouw luxe horloges, die bovendien een echte eyecatcher te noemen is in je interieur, zijn de Benson Black Series 12 Serie horlogeboxen een uitstekende keuze. Je kiest hiermee voor optimale veiligheid en bescherming van je horloges. Bovendien kun je je horloges op deze manier netjes en overzichtelijk bij elkaar bewaren. Je hoeft met een opbergplaats als deze niet meer bang te zijn voor krasjes of andere beschadigingen op je horloges of andere onnodige vormen van slijtage. Je voorkomt hiermee bovendien dat je een horloge kwijtraakt, jouw horloges vind je hiermee tenslotte altijd op dezelfde plek wanneer je ze niet om de pols hebt. Met een horlogebox van Benson betaal je daarnaast nooit teveel. De horlogeboxen van het merk zijn dan wel van topkwaliteit, maar aan de andere kant ook scherp geprijsd.

Je vindt de gehele collectie van het merk Benson bij ons in de webshop. Je kunt bij ons dus terecht voor watchwinders, horlogeboxen en horloge-etuis van het merk. Wanneer je kiest voor de Benson Black Series horlogeboxen, ontvang je deze thuis met twee jaar garantie, certificaat en een Benson Black Series doos.

Bestellen gaat gemakkelijk en snel en betalen kan bij ons met verschillende veilige betaalwijzen. Je kunt onder meer kiezen voor iDeal, Paypal, creditcard betaling of gewone bankoverschrijving. Naast de fraaie en hoogwaardige producten van het merk Benson, bieden wij ook watchwinders en luxe horloges van tal van gerenommeerde merken. Het is dan ook zeker de moeite waard voor iedere liefhebber en/of verzamelaar van luxe horloges om eens een kijkje te nemen.

Paul Design watchwinders voor 12 horloges

Geplaatst op 2 juni 2024 om 08:50 uur

In onze uitgebreide webshop vind je niet alleen prachtige en hoogwaardige watchwinders voor 1 of 2 automatische horloges. Je kunt daarnaast namelijk ook bij ons terecht voor verschillende functionele en stijlvolle watchwinders voor grotere capaciteit.

Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot watchwinder

Wat betreft grotere watchwinders bieden wij van verscheidene gerenommeerde merken topkwaliteit modellen aan. Bovendien herbergt onze collectie modellen met een divers design, waardoor zowel de liefhebber met één automatisch horloge of een paar automatische horloges altijd bij ons terecht kan. Maar ook de fervent verzamelaar met een indrukwekkende verzameling automatische horloges slaagt vrijwel altijd in onze webshop.

Als specialist op gebied van watchwinders hebben wij meer dan 18 jaar ervaring. Met directe contacten met de merken zelf hebben we toegang tot de beste collecties, innovaties en service. Dit zijn belangrijke aspecten wanneer je een horlogeaccessoire voor het opwinden van automatische horloges aankoopt. Immers, een goede watchwinder is niet goedkoop. Je wilt het beste voor jouw automatische horloges en wilt dat ze veilig en professioneel worden voorzien van energie. Er zijn talloze goedkope watchwinders te koop, maar deze raden wij af. Ons advies is om altijd een model te kopen bij een specialist in deze horlogeaccessoires en van gerespecteerd merk waarvan je jarenlang plezier zult hebben. Je neemt toch geen risico met jouw fraaie en wellicht waardevolle verzameling automatische horloges?

Een goede watchwinder is een waardevolle investering voor het behoud en de verzorging van je automatische horloges. Het is dan ook zaak een watchwinder van goede kwaliteit aan te schaffen. Dit doe je uiteraard het liefst bij een partij met verstand van zaken. Wij hebben een jarenlange kennis en ervaring op dit gebied op weten te bouwen. Bovendien zijn wij als officieel dealer van verschillende merken in staat jou de beste service, nieuwste collecties en scherpste prijzen te bieden. In dit artikel vertellen we je graag meer over een aantal modellen uit onze collectie, met ruimte voor het opwinden van maar liefst twaalf automatische horloges tegelijk. Deze watchwinders zijn daarmee uitermate geschikt voor de echte verzamelaar.

De watchwinders die we voor jou hebben geselecteerd, zijn afkomstig van het merk Paul Design. Dit merk heeft steeds gewerkt met ambitie om watchwinders te ontwikkelen van hoge kwaliteit, met een luxe uitstraling en een hoog gebruikerscomfort, tegen een scherpe prijs. De eerste watchwinder waarover we je graag meer willen vertellen, is de Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot watchwinder. Dit model voor twaalf automatische horloges is gemaakt van hout en uitgevoerd in de fraaie kleur Black Apricot. De binnenkant van de watchwinder is zwart, wat een mooi contrast biedt met het exterieur. Dit model is afsluitbaar met een glazen deur die bovendien is voorzien van een high end vingerprint slot. De watchwinder is gemakkelijk in te stellen met behulp van het handige touchscreen, waarmee je in een handomdraai de instellingen wat betreft de draairichting en het aantal rotaties per dag kunt aanpassen. Het is daarbij mogelijk de instellingen per horloge afzonderlijk te wijzigen, waardoor ieder horloge exact de juiste wijze van opwinding krijgt. De Paul Design Gentlemen 12 Black Apricot is verder voorzien van Japanse motoren, van hoge kwaliteit. Met deze motoren voorzie je je horloges gegarandeerd van een veilige en efficiënte wijze van opwinding. Bovendien doen zij hun werk in stilte, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor storende geluiden tijdens het opwindproces. Een mooie extra van deze watchwinder, is de ingebouwde LED verlichting. Deze zorgt ervoor dat jouw verzameling automatische horloges altijd direct in het oog springt. Tot slot beschik je met deze watchwinder van Paul Design over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een afstandsbediening.  

De tweede watchwinder met ruimte voor maar liefst twaalf automatische horloges, is de Paul Design Gentlemen 12 Black Shadow. Deze horlogeaccessoire is aan de buitenkant uitgevoerd in de kleur Black Shadow, wat de watchwinder een geheel eigen uitstraling geeft. Met deze fraaie watchwinder kies je dan ook voor een echte eyecatcher in je interieur. Ook dit model is afsluitbaar met een glazen deur, voorzien van een vingerprint slot. Hierdoor berg je jouw automatische horloges met een extra veilig gevoel op in deze watchwinder. De Japanse Mabuchi motoren zorgen ervoor dat je met dit model probleemloos ieder merk en type automatisch horloge van energie kunt voorzien. Bovendien krijgt ieder afzonderlijk horloge exact de juiste wijze van beweging, doordat je iedere rotor apart kunt instellen wat betreft draairichting en het aantal turns per day. Het instellen gaat gemakkelijk met behulp van het handige touchscreen. Hiermee schakel je desgewenst ook de fraaie ingebouwde LED verlichting in, die van deze watchwinder een ware display voor jouw horlogeverzameling maakt. Tot slot biedt de Paul Design Gentlemen 12 Black Shadow de programma’s CW, CC en  Alt, een overwind protectie en afstandsbediening. De energievoorziening van de watchwinder zelf verloopt met behulp van een adapter.

De laatste Paul Design watchwinder waar we graag de aandacht even op vestigen, is de Paul Design Gentlemen 12 Macassar. Dit model is gemaakt van hout en uitgevoerd in een fraaie Macassar look. Dit model is net als de voorgaande twee modellen voorzien van energiezuinige en stille Japanse motoren. Daarnaast is de watchwinder afsluitbaar met een deur van mineraalglas, dat extra beveiligd is met een high end vingerprint slot. De draairichting en het aantal omwentelingen per dag kunnen voor ieder horloge individueel worden bepaald aan de hand van het handige touchscreen. De speciale ingebouwde LED verlichting zorgt voor een perfect zicht op jouw horloges op ieder moment van de dag. Met de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en afstandsbediening biedt deze watchwinder van Paul Design een compleet plaatje.

De drie beschreven watchwinders van Paul Design worden door ons geleverd met twee jaar garantie en een duidelijke handleiding. Kies nu ook voor een watchwinder van Paul Design, hiermee kies je voor hoge kwaliteit voor je horloges en een zacht prijsje voor je portemonnee!

Populair: Swiss Kubik Startbox Gray watchwinder

Geplaatst op 28 mei 2024 om 15:22 uur

Watchwinders zijn verkrijgbaar in allerlei varianten. Zo heb je bij de aanschaf hiervan de keuze uit watchwinders gemaakt van verschillende materialen, zoals hout, leder en bijvoorbeeld aluminium of edelstaal. Ook het formaat van een watchwinder kan heel verschillend zijn. Zo zijn er watchwinders die bestaan uit grote houten kasten, geschikt voor een verzameling automatische horloges, maar ook watchwinders die juist zeer compact zijn vormgegeven. In deze laatste groep vinden we watchwinders geschikt voor het opwinden van één of twee automatische horloges tegelijk.

Swiss Kubik Startbox gray watchwinder

Naast het design en uiteraard de capaciteit van een watchwinder, speelt ook het soort motor waardoor de watchwinder wordt aangedreven een hele grote rol. Daarbij bieden zowel hoogwaardige Japanse motoren als Swiss made motoren een opwinding van kwaliteit die bovendien veilig is voor jouw automatische horloge(s). Wanneer je een watchwinder in een kluis wilt kunnen plaatsen, is een watchwinder met ingebouwde accu of een model dat werkzaam is op batterijen  de goede keuze. Anders is een watchwinder die functioneert middels netstroom met behulp van een adapter ook een mooie optie.

Watchwinders zijn daarnaast verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Hiermee is er voor de liefhebbers met een minder breed budget ook voldoende keuze. Zelfs watchwindermerken die wereldwijd een begrip te noemen zijn binnen de horlogerie, bieden watchwindermodellen met een meer eenvoudig design in een lagere prijsklasse. De kwaliteit van deze watchwinders is echter even hoog als de meer luxe modellen van deze merken, zodat je niet hoeft in te leveren op de kwaliteit van de opwinding van je automatische horloges. Een watchwindermerk dat wereldwijd zeer hoog staat aangeschreven en binnen de collectie ook speciale instapmodellen aanbiedt, is het Zwitserse watchwindermerk Swiss Kubik.

Swiss Kubik is een merk dat nooit stil heeft gestaan op het gebied van de technische ontwikkeling van hun watchwinders. Dit maakt dat het merk steeds opnieuw watchwinders weet te bieden die zijn voorzien van de meest moderne technologie. Met een watchwinder van Swiss Kubik weet je dan ook zeker dat je jouw automatische horloge of horloges het beste kunt bieden op dit gebied. De watchwinders van Swiss Kubik zijn voorzien van topkwaliteit Swiss made motoren, die de opwinding van jouw automatische horloge of horloges regelen op een veilige, energiezuinige en bovendien stille wijze. De watchwinders van Swiss Kubik bieden alleen al door de waardevolle eigenschappen van de Swiss made motoren een hoog gebruikerscomfort. Swiss Kubik watchwinders zijn direct herkenbaar, doordat deze een kubusvormig design hebben. Bovendien zijn ze erg compact en daarmee handzaam. Je neemt deze watchwinders dan ook gemakkelijk met je mee wanneer je dit wenst. De watchwinders van dit vooruitstrevende Zwitserse merk kunnen daarnaast tot wel drie jaar functioneren op een set AA batterijen. Hierdoor heb je hier nauwelijks omkijken naar. Ook deze eigenschap van de Swiss Kubik Startbox gray maakt dit model zeer prettig in gebruik.

De serie instapmodellen van het merk Swiss Kubik (voorheen de ABS watchwinders), vinden we vandaag de dag onder de naam Swiss Kubik Startbox. Een fraai voorbeeld van een watchwinder afkomstig uit deze lijn is de Swiss Kubik Startbox gray. Deze watchwinder is gemaakt van polyamide en uitgevoerd in de kleur grijs. Voorbeelden van andere kleuren watchwinders uit dezelfde serie zijn: rood, blauw en aqua. De Swiss Kubik Startbox gray is geschikt voor het opwinden van een enkel automatisch horloge en is aan de binnenkant zwart van kleur. De watchwinder is niet afsluitbaar, maar je kunt er zelf voor kiezen een glazen deurtje extra te bestellen tegen een meerprijs. Hiermee maak je jouw nieuwe watchwinder alsnog afsluitbaar, waarmee je je automatische horloge veilig opbergt tegen verschillende schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vocht of bijvoorbeeld vuil. De watchwinder is verder voorzien van een overwind protectie, ter bescherming van je automatische horloge tegen overspanning. Met de Swiss Kubik Startbox gray kies je al met al voor een zeer efficiënte en veilige watchwinder voor jouw automatische horloge, zonder dat je daarvoor de hoofdprijs hoeft te betalen. De watchwinder is bovendien overal gemakkelijk te plaatsen, door het compacte formaat. De Swiss Kubik Startbox gray is verder zeer gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat je jouw automatische horloge nooit meer opnieuw hoeft in te stellen omdat deze stil is komen te staan.

Wij zijn trots officieel dealer van het merk Swiss Kubik en bieden jou daardoor de nieuwste collecties, beste service en scherpste prijzen. Bovendien adviseren wij je met plezier wanneer je twijfelt over welke watchwinder het beste bij jou en je automatische horloges past. Bestellen van de Swiss Kubik Startbox gray of één van de andere fraaie modellen van dit merk, kun je gemakkelijk en snel doen bij ons in de webshop. Wij leveren deze dan met maar liefst drie jaar garantie en duidelijke handleiding bij je thuis. Je zult hier zeker geen spijt van krijgen, met de  Swiss Kubik Startbox gray kies je voor het beste van het beste voor je automatische horloge!

Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder

Geplaatst op 21 mei 2024 om 14:54 uur

Een goede watchwinder is voor de liefhebber van automatische horloges, maar zeker ook voor de fervent verzamelaar, een accessoire die onmisbaar te noemen is. Waarom? Hier zijn meerdere redenen voor op te noemen. De belangrijkste reden is echter dat een watchwinder voorziet in de bewegingsbehoefte van een automatisch horloge, op het moment dat deze niet gedragen wordt.

Benson Smart-Tech II 6.20.B Watchwinder

Wanneer een automatisch horloge om de pols zit, beweegt de persoon die hem draagt van nature. Deze beweging zorgt ervoor dat het horloge automatisch opgewonden wordt. Je zult je horloge echter niet altijd dragen, zeker niet wanneer je een verzamelaar van automatische horloges bent. Op dat moment is een watchwinder een uitkomst. Je plaatst het automatische horloge, of meerdere automatische horloges in de watchwinder. Deze verzorgt vervolgens de beweging die het horloge nodig heeft om te kunnen functioneren. Bovendien dient de watchwinder direct ook als veilige opbergplaats voor jouw horloges. Er zijn zelfs watchwinders verkrijgbaar die op slot kunnen, met een gewoon slot of bijvoorbeeld een high-end vingerprint slot. Naast de opwindfunctie en opbergfunctie van een goede watchwinder, biedt een stijlvol vormgegeven model ook de mogelijkheid jouw automatische horloges er op elegante wijze in te presenteren. Een watchwinder van kwaliteit vervult dus verschillende rollen, dit is dan ook de reden dat het belangrijk is een nieuwe watchwinder met de nodige zorg uit te kiezen. Daarbij is het overigens niet altijd nodig diep in de buidel te tasten. Een watchwinder met een goede prijs-/kwaliteitverhouding biedt hier uitkomst.

Een merk dat specifiek bekend staat om de goede prijs-/kwaliteitverhouding van zijn producten, is het uit Nederlandse afkomstige merk Benson. Benson kiest voor het vervaardigen van de watchwinders uit zijn collectie voor het gebruik van enkel hoogwaardige materialen. Bovendien heeft het merk de gebruiksvriendelijkheid van  zijn watchwinders zeer hoog in het vaandel staan. Dit komt onder meer tot uiting in de verschillende mooie extra functionaliteiten die de watchwinders van het merk bieden. Benson biedt verder een uitgebreide en aansprekende collectie waarmee het merk vrijwel iedere liefhebber en verzamelaar van automatische horloges weet te bedienen. Zo is er binnen de collectie van het merk de keuze uit watchwinders met een diverse capaciteit. Zowel de liefhebber met een enkel automatisch horloge in bezit, als de fanatiek verzamelaar in het bezit van een indrukwekkende verzameling, kan dan ook terecht binnen de collectie van Benson. In dit artikel vertellen we je graag meer over een specifieke watchwinder van Benson, namelijk de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder. Deze Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder is geschikt voor het opwinden van maar liefst zes automatische horloges en biedt daarnaast ook nog een extra opbergruimte voor nog eens vijf horloges. Je kunt deze opbergruimte gebruiken voor bijvoorbeeld quartz horloges of mechanische horloges, maar ook voor eventuele andere sieraden of manchetknopen. De Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder is gemaakt van hout en zowel wat betreft het interieur als het exterieur zwart van kleur. Met het fraaie deurtje van mineraalglas is de watchwinder afsluitbaar. Hiermee hou je schadelijke invloeden van buitenaf bij je horloges vandaan, waarmee je je automatische horloges de beste bescherming biedt. De watchwinder is verder uitgerust met speciale flexibele horlogehouders, die ervoor zorgen dat je vrijwel ieder formaat automatisch horloge moeiteloos in de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder kunt plaatsen.

De Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder wordt aangedreven door zes hoogwaardige motoren, van Japanse komaf. Deze motoren verzorgen de opwinding van jouw automatische horloges op zowel veilige als doeltreffende wijze. Bovendien zijn deze motoren geluidsarm en energiezuinig, wat ervoor zorgt dat deze watchwinder van Benson jou een optimaal gebruikerscomfort kan bieden. De Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder is voorzien van een innovatief touchscreen, die je kunt gebruiken om de draairichting en het aantal rotaties per dag te bepalen. Uiteraard kun je dit per horloge afzonderlijk doen, zodat ieder horloge precies de opwinding krijgt die het nodig heeft. Hiernaast biedt de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder een ingebouwde LED verlichting, waarmee je jouw automatische horloges letterlijk in de spotlight kunt zetten. Naast de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie, biedt deze watchwinder tevens een polsbewegingssimulatie en een powerwinding functie. De powerwindingfunctie biedt jou de mogelijkheid je automatische horloges in korte tijd van de benodigde energie te voorzien, ideaal als je haast hebt! De energievoorziening van de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder verloopt tot slot middels netstroom, met behulp van een adapter.

Waarom is de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder één van onze favoriete modellen? Omdat dit model een ongekend goede mix van design, kwaliteit en functionaliteit biedt. Er zijn eigenlijk geen andere modellen die qua deze eigenschappen en scherpe prijs in de buurt komen. Hierdoor is dit model ontzettend populair bij horlogeliefhebbers die een kwalitatief zeer goede watchwinder willen, maar zeker niet de hoofdprijs willen betalen. Als we dan toch een nadeel van de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder moeten noemen dan is het dat dit model regelmatig uitverkocht is doordat het zo ontzettend populair is. Hierdoor moet je soms wel 2-4 maanden wachten voordat je het model ontvangt van de officieel Benson dealer. Heb je echter geduld dan is dit zeker het wachten waard.

Wil je de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder graag bestellen, of ben je benieuwd naar de vele andere modellen? Breng dan nu een bezoekje in onze webshop. Wij bieden de gehele collectie van Benson bij ons in de webshop en helpen je bovendien graag verder wanneer je hulp nodig hebt. Door onze brede kennis en ervaring op het gebied van hoogwaardige watchwinders en (automatische) horloges, zullen wij je bij het maken van je keuze zeker van dienst kunnen zijn. Bekijk nu het uitgebreide aanbod watchwinders van Benson en kies voor jouw favoriete model!

Watchwinder geschikt voor Rolex horloges

Geplaatst op 14 mei 2024 om 13:59 uur

Een luxe horloge van het merk Rolex is natuurlijk niet zomaar een aankoop. Veel horlogeliefhebbers dromen van een Rolex horloge en de laatste jaren is er een enorme hype ontstaand. Nu is deze hype weer wat afgenomen en de prijzen zijn genormaliseerd.

Wanneer je een horloge van Rolex hebt aangeschaft wil je er daarom natuurlijk zo zorgvuldig mogelijk mee omspringen. Daarvoor is het belangrijk dat je je Rolex horloge veilig kunt opbergen wanneer je het niet draagt. Daarnaast heeft een automatisch horloge echter ook nog een andere behoefte. We hebben het dan over de behoefte aan beweging. In deze bewegingsbehoefte wordt normaliter automatisch voorzien wanneer je je horloge draagt. Dit komt doordat je zelf de benodigde bewegingen maakt met je pols,  zonder dat je hier zelf bij stilstaat.

Wanneer je jouw Rolex horloge even niet draagt, of meerdere automatische horloges in het bezit hebt, is een goede watchwinder om deze reden absoluut onmisbaar. Deze zorgt er namelijk voor dat je jouw automatische horloge of horloges op veilige wijze op kunt bergen en tegelijkertijd van de benodigde opwinding kunt voorzien. Wij vertellen je in dit artikel graag meer over een tweetal watchwinders van het Nederlandse merk Benson. Deze watchwinders zijn niet alleen van zeer goede kwaliteit, maar daarnaast ook aantrekkelijk geprijsd. Bovendien zijn deze modellen perfect geschikt voor het opwinden van meerdere automatische horloges tegelijk. Beide genoemde modellen zijn geschikt voor het opwinden van ieder type en merk automatisch horloge, dus ook voor jouw Rolex horloge of horloges. Ben je dus op zoek naar een watchwinder van kwaliteit voor jouw verzameling automatische horloges, is het zeker de moeite waard om even verder te lezen.

De eerste watchwinder waarover we je graag meer vertellen, is de Benson Black Series 8.16.B. Deze watchwinder biedt ruimte voor het opwinden van acht horloges tegelijk en heeft daarmee een zeer ruime capaciteit. Daarnaast is dit model ook nog voorzien van een extra opbergruimte, waar nog zes andere horloges kunnen worden opgeborgen. Zo kun je al je horloges en eventuele andere sieraden netjes bij elkaar bewaren. Deze watchwinder van Benson heeft een luxe uitstraling en is tot in de puntjes afgewerkt. De Benson Black Series 8.16.B watchwinder is gemaakt van hout en zwart van kleur. Dit model is voorzien van maar liefst twaalf verflagen en een beschermende laklaag. De binnenkant van de watchwinder is voorzien van een speciaal soft velvet, ter bescherming van jouw horloges. Aan de voorkant is dit model uitgerust met een glazen deurtje en aan de bovenkant van een luxe soft close deksel. Dit maakt dat de watchwinder in zijn geheel afsluitbaar is. Dit model van Benson is verder uitgerust met hoogwaardige Japanse motoren. Deze motoren staan bekend om hun verschillende positieve eigenschappen. Allereerst zijn ze betrouwbaar en krachtig, waardoor je er zeker van kunt zijn dat jouw automatische horloges altijd klaar zijn voor gebruik. Daarnaast zijn ze echter ook energiezuinig en stil in gebruik, wat het gebruikerscomfort van deze watchwinder zeker ten goede komt. De Benson Black Series 8.16.B is instelbaar wat betreft het aantal omwentelingen per dag en de draairichting. Het is uiteraard mogelijk dit per horloge individueel aan te passen, zodat ieder type horloge de juiste wijze van opwinding krijgt. Het instellen gaat bovendien gemakkelijk en snel met behulp van het moderne touchscreen. Als mooie extra is de Benson Black Series 8.16.B daarnaast ook uitgerust met een ingebouwde LED verlichting, waarmee je jouw automatische horloges in het zonnetje kunt zetten. Tot slot beschik je met deze watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, een powerwinding functie en handige USB aansluiting.

Benson Black Series 8.16.B watchwinder

De tweede Benson watchwinder waar we graag wat meer aandacht aan willen besteden, is de Benson Swiss Series Four 4.20 Carbon Fibre. Deze watchwinder biedt de ruimte voor het opwinden en opbergen van vier automatische horloges en is in zijn geheel geassembleerd in Nederland.  Deze strak en modern vormgegeven watchwinder is gemaakt van hout en afgewerkt met een carbon fibre look. Ook deze Benson Swiss Series Four 4.20 Carbon Fibre watchwinder is afsluitbaar met behulp van het deurtje van mineraalglas. Dit model van Benson is voorzien van Swiss made motoren, die wereldwijd behoren tot het neusje van de zalm. Deze motoren voorzien ieder type en merk automatisch horloge, waaronder jouw Rolex horloge(s), op veilige en efficiënte wijze van de benodigde energie. Je kunt deze watchwinder bovendien prima op bijvoorbeeld de slaapkamer of het kantoor plaatsen, want met deze stille motoren hoef je niet bang te zijn voor storende geluiden tijdens het opwindproces. De Benson Swiss Series Four 4.20 Carbon Fibre watchwinder is daarnaast voorzien van een speciaal ontwikkeld veiligheidssysteem. Deze zorgt ervoor dat de motor ontkoppelt wanneer er een horloge geplaatst of juist verwijderd wordt. Doordat de watchwinder is voorzien van speciale flexibele horlogehouders, past vrijwel ieder model automatisch horloge feilloos in de houders. Met het innovatieve LCD scherm wijzig je gemakkelijk voor ieder afzonderlijk horloge de draairichting en het aantal rotaties per dag. Doordat de Benson Swiss Series Four 4.20 Carbon Fibre watchwinder bovendien is voorzien van een ingebouwde LED verlichting, kun je deze watchwinder perfect inzetten om jouw automatische horloges op fraaie en professionele wijze te presenteren. De watchwinder biedt tot slot de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

Wij bieden in onze webshop het gehele assortiment watchwinders van Benson, waaronder de twee genoemde modellen. Daarbij leveren wij de Benson Black Series 8.16.B met een garantietermijn van twee jaar en de Benson Swiss Series Four 4.20 Carbon Fibre met maar liefst drie jaar garantie. Beide watchwinders worden bovendien vergezeld door een overzichtelijke handleiding en certificaat. Bekijk daarom nu de mogelijkheden in onze webshop en kies voor de watchwinder die het best bij jou en je automatische horloges past!

Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition watchwinder

Geplaatst op 5 mei 2024 om 11:22 uur

De watchwinder is de meest ideale accessoire voor elke horlogeliefhebber. Vooral automatische horloges hebben een grote aantrekkingskracht op horlogeliefhebbers. Wil jij jouw automatische horloges de beste opbergmogelijkheid bieden in combinatie met optimale duurzaamheid? Dan gebruik je een watchwinder. Maar welke watchwinder moet je nu kiezen? In dit artikel schrijven we over een zeer goed model voor 4 horloges.

Wanneer je meerdere automatische horloges in het bezit hebt, kun je ze natuurlijk niet tegelijkertijd dragen. Omdat een automatisch horloge afhankelijk is van beweging, zullen ze stil komen te staan wanneer je ze gewoon opbergt in een horlogedoos. Wanneer je een automatisch horloge om de pols hebt, krijgt deze automatisch de beweging die het nodig heeft. Dit komt door de natuurlijke bewegingen van de pols. Deze bewegingen kunnen worden nagebootst door een goede watchwinder. Wanneer je je automatische horloges wilt opbergen, kan dat veilig in een goede watchwinder, waar ze dan direct worden voorzien van de benodigde energie. Een goede watchwinder hoeft niet duur te zijn, er zijn verschillende watchwindermerken die speciaal bekend staan om de goede prijs-/kwaliteitverhouding die zij bieden.

Wij vertellen je in dit kader graag meer over het merk Benson. Benson is een Nederlands merk, dat gebruikscomfort, kwaliteit en een stijlvol design hoog in het vaandel heeft staan. Dit komt dan ook duidelijk tot uiting in de uitgebreide en diverse collectie van het merk. Wat verder opvalt zijn de perfecte afwerking van de watchwinders van Benson en de hoogwaardige materialen waarvoor gekozen is bij het vervaardigen van de watchwinders.

De collectie van Benson biedt watchwinders die geschikt zijn voor het opwinden van een enkel automatisch horloge, maar ook watchwinders die speciaal ontwikkeld zijn voor het opwinden van meerdere of zelfs een gehele verzameling automatische horloges. Hiermee richt Benson zich dan ook op een bredere doelgroep. Door de goede prijs-/kwaliteitverhouding van de watchwinders uit de collectie van Benson, krijg je met een model van dit merk altijd veel waar voor je geld. De collectie van het merk is onderverdeeld in verschillende series watchwinders, waaronder watchwinders met zowel kwalitatieve Swiss made motoren als hoogwaardige Japanse motoren.

Een voorbeeld van een zeer fraaie en stijlvolle watchwinder uit de collectie van Benson, is de Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition. Deze watchwinder biedt ruimte voor het opwinden van 4 automatische horloges tegelijk. Daarnaast biedt dit model een opbergruimte voor nog 3 extra horloges, of eventuele andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen. De Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition betreft een limited edition die is gelimiteerd op 250 stuks wereldwijd. Doordat er zo weinig van dit model in omloop zijn, is deze extra bijzonder te noemen. De watchwinder is uitgevoerd in een walnoot look en heeft een natuurlijk karakter. Alle watchwinders binnen de Benson Black Series zijn voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag, zo ook dit model van Benson. Aan de binnenkant is de Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition voorzien van een zacht soft velvet. Dit zorgt ervoor dat je je horloges kunt opbergen in deze watchwinder, zonder daarbij bang te hoeven zijn voor krasjes of andere beschadigingen. De watchwinder is bovendien afsluitbaar. Aan de voorkant kan deze namelijk worden afgesloten met een deurtje van mineraalglas en aan de bovenkant is de watchwinder voorzien van een soft close deksel.

Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition watchwinder

De basis van de Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition wordt gevormd door Japanse motoren van zeer goede kwaliteit. Met deze motoren kun je er van op aan dat je altijd op je watchwinder kunt rekenen. Zij zijn namelijk zeer betrouwbaar en krachtig. Bovendien zijn ze energiezuinig en geluidsarm. De Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition is geschikt voor het opwinden van ieder merk en type automatisch horloge. De draairichting en het aantal omwentelingen per dag kunnen gemakkelijk worden aangepast, voor ieder horloge individueel. Zo krijgt elk horloge exact de juiste wijze van opwinding. Het instellen van de watchwinder gaat in een handomdraai, met behulp van het handige touchscreen. Naast de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie, biedt deze watchwinder een USB aansluiting en een handige powerwinding functie. Met deze laatste functionaliteit kun je jouw automatische horloges in een korte tijd van energie voorzien.

Doordat de Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition is voorzien van een ingebouwde LED verlichting, kun je jouw automatische horloges gedurende de gehele dag goed bekijken. Bovendien maakt het deze watchwinder zeer geschikt als display voor jouw horloges. Tot slot is deze watchwinder voorzien van een USB aansluiting. De energievoorziening van de watchwinder verloopt middels netstroom, met behulp van de meegeleverde adapter. Met de Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition biedt Benson al met al een zeer compleet model watchwinder, die bovendien uniek is door de gelimiteerde oplage. De uitstraling van de watchwinder is zeer luxe, waardoor dit model een echte blikvanger is in ieder interieur. Uiteraard hoef je je met deze watchwinder nooit meer zorgen te maken over stilstand van jouw automatische horloges en heb je altijd een veilige opbergplaats beschikbaar voor je horloges.

De Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition is beschikbaar bij ons in de webshop en wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie, duidelijke handleiding en een certificaat. Bekijk nu het gehele aanbod Benson watchwinders bij ons in de webshop en maak je keuze.

Paul Design Gentlemen 1 Black watchwinder

Geplaatst op 29 april 2024 om 07:07 uur

Wanneer je als liefhebber en eigenaar van automatische horloges wilt overgaan tot de aanschaf van een watchwinder, omdat je niet steeds weer je automatische horloge opnieuw wilt hoeven instellen nadat deze stil is komen te staan, wil je uiteraard wel een watchwinder aanschaffen die jouw automatische horloge op een veilige wijze van opwinding voorziet. Een goede watchwinder voorzien van een kwalitatieve motor of motoren, is hierbij van groot belang.

Paul Design Gentlemen 1 Black watchwinder

De motor is tenslotte de basis van- en de drijvende kracht achter de watchwinder. Een goede motor voorziet probleemloos ieder type of merk automatisch horloge van de benodigde beweging. Bovendien is een hoogwaardige motor betrouwbaar en zorgt deze voor een energiezuinige en stille wijze van opwinding. Motoren van goede komaf zijn bijvoorbeeld Swiss made motoren, die wereldwijd bekend staan vanwege hun hoge kwaliteit. Maar ook hoogwaardige Japanse motoren zijn een mooie optie. Ook goede Japanse motoren zijn namelijk van degelijke kwaliteit en bieden een veilige en betrouwbare wijze van opwinding. Het voordeel van Japanse motoren is dat de watchwinders die hiervan zijn voorzien, in de regel tegen een scherpere prijs kunnen worden aangeboden, dan de watchwinders die zijn uitgerust met Zwitserse motoren. Met een watchwinder voorzien van een hoogwaardige Japanse motor, kies je dan ook voor een watchwinder met een goede prijs-/kwaliteitverhouding.

Een voorbeeld van een merk dat topkwaliteit watchwinders biedt voorzien van Japanse motoren, tegen aantrekkelijke prijzen, is het merk Paul Design. Paul Design is een watchwindermerk dat van het begin af aan de ambitie heeft gehad hoogwaardige watchwinders te produceren tegen aantrekkelijke prijzen, zodat het merk toegankelijk zou zijn voor een breder publiek. Dit watchwindermerk uit het UK is vandaag de dag een watchwindermerk dat is uitgegroeid tot een merk met een brede  collectie watchwinders met een diverse capaciteit. Je kunt bij dit merk dan ook terecht voor een watchwinder met de ruimte voor het opwinden van een enkel automatisch horloge, maar ook voor watchwinders met een grote capaciteit, speciaal geschikt voor de fanatieke verzamelaar.

De collectie van Paul Design herbergt bovendien watchwinders met een meer eenvoudig design, maar ook watchwinders met een zeer luxe uitstraling en  met alles erop en eraan. Ook binnen de collectie van Paul Design heb je dus de mogelijkheid te kiezen uit watchwinders in verschillende prijsklassen. In dit artikel besteden we graag meer aandacht aan een specifieke watchwinder uit de collectie van Paul Design. We hebben het dan over de Paul Design Gentlemen 1 Black watchwinder. Dit is een mooi voorbeeld van een watchwinder uit de collectie met een eenvoudig design in combinatie met een stukje hoogstaande techniek, tegen een scherpe prijs. De Paul Design Gentlemen 1 Black is geschikt voor het opwinden van een enkel automatisch horloge tegelijk. Dit model is klein van stuk en heeft daarmee weinig ruimte nodig. Bovendien is deze watchwinder ideaal wanneer je hem gemakkelijk mee wilt kunnen nemen op bijvoorbeeld (zaken)reis of naar kantoor, doordat deze zo handzaam is.

De Paul Design Gentlemen 1 Black is gemaakt van hout en zowel wat betreft het exterieur als het interieur uitgevoerd in de kleur zwart. De flexibele horlogehouder zorgt ervoor dat het automatische horloge gemakkelijk te plaatsen is, ongeacht het formaat van het horloge. Ook dit model watchwinder is voorzien van een hoogwaardige Japanse motor van het merk Mabuchi. Daarnaast is de watchwinder gemakkelijk en snel instelbaar, wat betreft de draairichting en het aantal omwentelingen per dag. Je kunt hiermee jouw automatische horloge exact de wijze van opwinding bieden die het nodig heeft. De Paul Design Gentlemen 1 Black biedt verder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze laatste functionaliteit biedt jouw automatische horloge bescherming tegen overspanning. Deze watchwinder functioneert middels netstroom met behulp van een adapter.

Kort samengevat kies je met de Paul Design Gentlemen 1 Black voor een watchwinder die alles biedt wat je nodig hebt als liefhebber en eigenaar van een fraai automatisch horloge. Je kiest hiermee voor betaalbare kwaliteit en voor een handzaam model watchwinder waarvoor je weinig ruimte nodig hebt. Met de Paul Design Gentlemen 1 Black zorg je er bovendien voor dat je stilstand van jouw automatische horloge voorkomt, waardoor je hem niet steeds opnieuw hoeft in te stellen. Hiermee voorkom je bovendien onnauwkeurigheden in de tijdsweergave en wordt ook wanneer je je horloge niet draagt de olieverdeling in het horloge op juiste wijze geregeld. Hiermee biedt Paul Design jou het complete plaatje, tegen een scherpe prijs.

Voor de fraaie en kwalitatieve watchwinders van Paul Design, waaronder ook de Paul Design Gentlemen 1 Black, kun je bij ons als officieel dealer van het merk terecht in onze webshop. Wij leveren de hoogwaardige watchwinders van Paul Design met twee jaar garantie en een overzichtelijke handleiding. Bekijk nu ons aanbod Paul Design watchwinders en kies voor kwaliteit voor je automatische horloge en een zacht prijsje voor je portemonnee!

Heisse und Sohne Watch Guard 70019-129.37 watchwinder

Geplaatst op 23 april 2024 om 11:30 uur

Ben jij op zoek naar een passende watchwinder voor jouw automatische horlogeverzameling? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een zeer ruim assortiment watchwinders bij ons in de collectie, van verschillende kwalitatieve merken. Daarbij zijn watchwinders waar de focus met name op de techniek ligt. Dit zijn watchwinders die eenvoudig zijn vormgegeven, maar wel het beste bieden wat betreft de energievoorziening van jouw automatische horloges. Je vindt echter ook vele watchwinders in onze webshop die opvallen door een zeer exclusief design en het gebruik van enkel hoogwaardige materialen, in combinatie met een stukje techniek van de bovenste plank.

Mooie voorbeelden van merken die dit soort high-end watchwinders in hun collectie voeren zijn Bernard Favre, Benson en bijvoorbeeld Paul Design. Een ander mooi voorbeeld van een watchwindermerk waar je voor zeer elegante en tegelijkertijd uiterst hoogwaardige watchwinders terecht kunt, is het Duitse watchwindermerk Heisse & Söhne. Heisse & Söhne biedt bovendien veel waar voor je geld. Anders gezegd, Je kiest met een watchwinder van het merk Heisse & Söhne voor een watchwinder voorzien van hoogstaande techniek, een chique uitstraling én een scherpe prijs. Wij helpen je met je zoektocht naar een fraaie watchwinder voor je verzameling automatische horloges graag een handje op weg, met de informatie die wij je bieden in dit artikel. Met dit doel hebben wij een hoogwaardige en luxe watchwinder van het merk Heisse & Söhne voor je geselecteerd, waarover we je graag meer willen vertellen.

De Heisse & Söhne Watch Guard 70019-129.37 is een watchwinder van het merk met een exclusief design, gemaakt van de beste materialen. De watchwinder is gemaakt van hout en in zijn geheel uitgevoerd in de kleur zwart. Het exterieur van de watchwinder is bekleed met zeer fraai leder en de binnenkant van dit model is voorzien van een zachte stof, ter bescherming van jouw automatische horloges. De watchwinder behoort tot de meest luxe lijn van het merk Heisse & Söhne en daarmee een echte blikvanger in ieder interieur. De watchwinder is bovendien geschikt voor de fanatieke verzamelaar, aangezien dit model ruimte biedt voor het opwinden van maar liefst 8 automatische horloges tegelijk.. Dit model is 19cm diep, 41cm breed en 28cm hoog.

De Heisse & Söhne Watch Guard 70019-129.37 is voorzien van kwalitatieve motoren van Japanse komaf. Deze motoren bieden verschillende belangrijke voordelen. Uiteraard zijn zij uitermate betrouwbaar, zodat je altijd op je watchwinder kunt rekenen en jouw automatische horloges derhalve altijd klaar zijn voor gebruik. Daarnaast kenmerken deze Japanse motoren zich doordat zij energiezuinig zijn en bovendien hun werk uitvoeren in stilte. Dit betekent dat je de Heisse & Söhne Watch Guard 70019-129.37 prima op kantoor of op je slaapkamer kunt plaatsen, zonder dat je bang hoeft te zijn voor storende geluiden tijdens het opwindproces. De watchwinder biedt verder een high-end LCD scherm, waarmee je de instellingen van de watchwinder in een handomdraai wijzigt. De rotoren zijn daarbij ieder afzonderlijk te bedienen, zodat je voor ieder horloge apart de juiste draairichting en het aantal omwentelingen per dag kunt bepalen.

Heisse & Söhne Watch Guard 70019-129.37 watchwinder

Een mooie verrassing van de Heisse & Söhne Watch Guard 70019-129.37, is de moderne ingebouwde LED verlichting. Deze zorgt ervoor dat je jouw automatische horloges indien gewenst in de spotlight kunt zetten. Je presenteert hiermee je verzameling op zeer professionele wijze, wat je nog meer plezier laat beleven aan deze liefhebberij. De Heisse & Söhne Watch Guard 70019-129.37 biedt verder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De energievoorziening van de watchwinder verloopt middels netstroom met behulp van een adapter. Tot slot biedt dit model van Heisse & Söhne een sleep mode. Deze kun je inzetten wanneer je je horloges wat rust wilt bieden, met deze functie hou je namelijk je horloges net onder het optimale niveau van opwinding. Kort samengevat is de Heisse & Söhne Watch Guard 70019-129.37 niet alleen een watchwinder met een zeer elegant en stijlvol design, maar ook een model dat veel mogelijkheden en een hoog gebruikerscomfort biedt.

Met de Heisse & Söhne Watch Guard 70019-129.37 kies je voor een watchwinder die alle automatische horloges op perfecte en veilige wijze van energie voorziet. Bovendien kies je met deze watchwinder direct ook voor een veilige opbergplaats en een display voor jouw automatische horlogeverzameling. Je hoeft met deze uiterst handige en hoogwaardige accessoire nooit meer bang te zijn voor stilstand van je automatische horloges. Hiermee voorkom je niet alleen onnauwkeurigheden in de tijdsweergave, maar ook frustratie doordat je je horloges steeds opnieuw moet instellen. Bekijk nu alle Heisse & Söhne watchwinders die wij bieden in onze webshop en kies voor jouw favoriet!

Wij leveren deze dan met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding. Uiteraard zorgen wij ervoor dat jouw nieuwe aanwinst altijd zorgvuldig verpakt op weg gaat. Bovendien staan wij je graag bij met raad en daad indien nodig.

Swiss Kubik Startbox Black watchwinders

Geplaatst op 17 april 2024 om 14:18 uur

Zwitserland staat bekend om de rijke wereld van de horlogerie. Swiss made horloges staan wereldwijd bekend om de uiterst hoge kwaliteit uurwerken, waarachter een zeer geavanceerd stukje techniek schuilt.

Swiss Kubik Startbox Black watchwinder

Daarnaast bieden Zwitserse horloges stijlvolle designs met geheel uiteenlopende karakters. Wanneer een Swiss made horloge een automatisch exemplaar betreft heeft deze een specifieke vorm van onderhoud en verzorging nodig. Een horloge met een automatisch uurwerk wordt namelijk van energie voorzien door een juiste wijze van beweging. Dit is iets waar jij als liefhebber automatisch voor zorgt wanneer je het horloge om de pols hebt. Jouw bewegingen met je pols maken op dat moment dat het horloge blijft functioneren. Als je je horloge niet draagt en je je horloge gewoon opbergt in bijvoorbeeld een horlogedoos, krijgt je automatische horloge niet de beweging die het nodig heeft en zal het uiteindelijk stil komen te staan met alle vervelende gevolgen van dien. Om dit te voorkomen kun je je automatische horloge plaatsen in een goede watchwinder wanneer je deze niet draagt.

De watchwinder bootst dan de natuurlijke bewegingen van de pols na, waardoor het ook kan worden opgewonden wanneer je het horloge niet draagt. Naast fraaie luxe Zwitserse horloges, biedt het land van de horlogerie ook hoogwaardige watchwinders met wereldwijd bekende Swiss made motoren. Een Zwitserse motor verzorgt de opwinding van jouw automatische horloge niet alleen op betrouwbare en veilige wijze, daarnaast zijn deze motoren ook energiezuinig en geluidsarm. Deze laatste eigenschap zorgt ervoor dat een watchwinder met een Swiss made motor kan worden geplaatst op plekken waar stilte gewenst is. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan het kantoor of de slaapkamer. Een watchwinder met Swiss made motor voorziet dan ook in een hoog gebruikerscomfort en biedt bovendien de garantie dat jouw automatische horloge altijd klaar is voor gebruik.

Er zijn vele mooie Zwitserse watchwindermerken op  te noemen. Wij vertellen je graag meer over één van deze merken met Zwitserse ‘roots’. We hebben het dan over het merk Swiss Kubik. Swiss Kubik biedt een uitgebreide collectie watchwinders met een diverse capaciteit. Derhalve kan zowel de liefhebber met een enkel automatisch horloge in bezit, als de echte verzamelaar terecht binnen de collectie van het merk. Kenmerkend voor de watchwinders van Swiss Kubik is niet alleen de hoge kwaliteit, maar daarnaast ook de herkenbare vormgeving van de watchwinders. Zo zijn de modellen van het merk allen kubusvormig en strak en modern vormgegeven. We lichten graag een specifiek model watchwinder uit de collectie van Swiss Kubik voor je uit, die geschikt is voor de liefhebber met een minder breed budget, zonder daarvoor in te hoeven leveren op kwaliteit.

We hebben het dan over de Swiss Kubik Startbox Black. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van één automatisch horloge en is afkomstig uit de lijn instapmodellen van Swiss Kubik. Deze watchwinder is gemaakt van polyamide. Dit specifieke model is uitgevoerd in de kleur zwart, maar ook verkrijgbaar in verschillende andere kleuren zoals blauw, oranje, rood en grijs. Uiteraard is de Swiss Kubik Startbox Black voorzien van een Swiss made motor, voor een perfecte en veilige wijze van opwinding van jouw automatische horloge. De watchwinder is niet alleen kubusvormig, maar daarnaast ook zeer compact en handzaam. Dit biedt als groot voordeel dat je dit model gemakkelijk kunt meenemen naar bijvoorbeeld kantoor of op reis. Bovendien kunnen de watchwinders van Swiss Kubik tot wel drie jaar functioneren op een set AA batterijen, waardoor je de watchwinder en jouw automatische horloge indien gewenst in een kluis kunt bewaren. Kortom, de Swiss Kubik Startbox Black watchwinder is dan misschien klein van stuk, maar groot in prestaties. Met deze watchwinder kun je ervan op aan dat je jouw automatische horloge op de beste wijze van energie voorziet. Je voorkomt hiermee stilstand van je automatische horloge, waardoor je je horloge niet steeds opnieuw hoeft in te stellen. Bovendien kan stilstand onnauwkeurigheden in de tijdsweergave veroorzaken, dit is natuurlijk zeer ongewenst. De Swiss Kubik Startbox Black is niet standaard afsluitbaar. Wanneer je jouw automatische horloge echter bescherming wilt bieden tegen schadelijke invloeden als condens of vuil, kun je optioneel een glazen deurtje bij bestellen bij Swiss Kubik. Hiermee maak je jouw watchwinder in een handomdraai afsluitbaar, waarmee je kiest voor een optimale bescherming van je horloge.

Wij bieden als zijnde officieel dealer van Swiss Kubik een ruim aanbod Swiss Kubik watchwinders bij ons in de webshop. De watchwinders van dit uitzonderlijke watchwindermerk worden geleverd met een garantie van maar liefst drie jaar. Dit benadrukt nog eens de hoge kwaliteit van de watchwinders van dit merk en het vertrouwen van Swiss Kubik in zijn eigen producten.

Bij ons in de webshop bestel je jouw nieuwe watchwinder altijd met een goed gevoel. Je kunt bij ons rekenen op een goede service. Bovendien bieden wij verschillende veilige betaalwijzen aan, zoals iDeal, Paypal, creditcard betaling en bankoverschrijving. Bekijk nu ons assortiment Swiss Kubik watchwinders en maak je keuze! Als officieel Swiss Kubik watchwinder dealer bieden wij je levering uit voorraad, scherpe prijzen en duidelijke service!