Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuws

Benson Compact Series watchwinders

Geplaatst op 9 december 2019 om 12:11 uur

Het Nederlandse watchwinder merk Benson presenteerde haar Compact series in 2017. De watchwinders uit deze serie zijn compact, modern en stijlvol vormgegeven. De buitenkant is van leder en in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het leuke aan deze serie watchwinders is dat ze werken op netstroom via een adapter en op batterijen. Hierdoor kan je de watchwinder neerzetten waar je wilt. In de woonkamer of slaapkamer maar ook op kantoor of zelfs in een kluis. Daarnaast is een groot voordeel dat de watchwinders uit de Compact serie zeer betaalbaar zijn.

De techniek in alle Benson Compact watchwinders zorgt ervoor dat elk automatisch horloge, ongeacht merk of model, probleemloos wordt opgewonden. De betrouwbare Japanse motoren bieden duurzaamheid en een zeer laag geluidsniveau.

Door middel van het touchscreen kan er gekozen worden om het automatisch horloge rechtsom, linksom of afwisselend te laten draaien. Daarnaast kan het aantal omwentelingen per dag (TPD = turns per day) ingesteld worden naar de exact behoefte van het horloge. Door deze combinatie van functies zijn de Benson Compact watchwinders geschikt voor elk automatisch horloge. Hierdoor voorkom je stilstand van jouw horloges. Dit is niet alleen functioneel maar ook voorkomt het slijtage van de kroon. Immers, wanneer je de tijd van een automatisch horloge dat stilstaat weer goed wilt zetten moet je de kroon openen en sluiten.

Benson Compact 2.18.B watchwinder

De horlogehouders zijn flexibel waardoor ze geschikt zijn voor grote en kleine horloges. Wanneer je het horloge op de houder hebt geplaatst klik je deze in de watchwinder zodat de houder altijd goed vastzit tijdens het ronddraaien. Hierdoor loop je geen risico dat een horloge eruit valt, zoals bijvoorbeeld bij watchwinders met kussentjes het geval kan zijn.

De Benson Compact watchwinders zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Je kan kiezen uit zwart, donkerbruin, lichtbruin, carbon fibre, blauw en de populaire Holland editions. Deze laatste modellen zijn uitgevoerd in zwart of oranje leder en hebben aan de zijkant de Nederlandse leeuw afgebeeld staan.

Zoals vermeld bieden deze watchwinders alles wat je nodig hebt om een automatisch horloge op te winden. Toch zijn deze watchwinders zeer aantrekkelijk geprijsd. De Benson Compact series watchwinders beginnen vanaf 169,00 euro voor een watchwinder geschikt voor 1 automatisch horloge. Het model voor twee automatische horloges kost 249,00 euro.

De Benson Compact watchwinders worden geleverd met 2 jaar garantie. Elke watchwinder is voorzien van een adapter, handleiding en stevige verpakking. Bij aankoop van een watchwinder in onze webshop krijgt u direct korting (let op: u dient zich dan te registreren met een account) op een nieuw bestelling.

Bent u op zoek naar een kwalitatief goede watchwinder die elk horloge snel een eenvoudig van energie voorziet? Dan is de Benson Compact watchwinder een uitstekende keuze!

Orbita Avanti watchwinders

Geplaatst op 28 november 2019 om 14:26 uur

Een watchwinder van goede kwaliteit wordt wel beschouwd als een vitaal onderdeel van een verzameling van automatische horloges. Maar ook wanneer u een één automatisch horloge bezit is een watchwinder van onschatbare waarde. Een automatisch horloge blijft enkel de tijd juist en nauwkeurig aangeven wanneer het horloge wordt voorzien van de juiste beweging. Wanneer het horloge gedragen wordt krijgt het automatisch natuurlijke beweging. Een verzameling automatische horloges kan logischerwijs niet altijd gedragen worden en ook een enkel horloge zult u niet altijd dragen. Dan is het zaak dat het horloge wordt voorzien van energie door een watchwinder. Deze zijn er in verschillende soorten en maten en kwaliteits- en prijsklassen. Orbita watchwinders zijn een goed voorbeeld van een aansprekend watchwinder merk met diverse soorten watchwinders.

Orbita Avanti Nine watchwinder

Orbita is een hoogstaand Amerikaans watchwinder merk dat in 1996 werd opgericht door Chuck Agnoff. Binnen de Verenigde Staten is het watchwinder merk een waar begrip. Voordat het merk daadwerkelijk overging tot de productie van watchwinders, hebben de mensen bij Orbita het zichzelf als doel gesteld alles te leren over automatische horloges en zodoende de meest efficiënte en milde manier van opwinden van een automatisch horloge te ontwikkelen. De bedrijfsfilosofie van het merk luidt: ‘het creëren van producten met een blijvende waarde en uitzonderlijk aandacht voor detail, evenals producten die mensen graag gebruiken.’ Hieruit valt duidelijk te halen dat Orbita voor niets anders wil gaan dan zeer hoge kwaliteit en duurzaamheid. De high end Orbita worden met de uiterste zorg met de hand vervaardigd. Door de continue ontwikkeling en hang naar innovatie heef Orbita diverse patenten op het gebied van techniek en beweging op haar naam kunnen zetten. Orbita kiest voor haar watchwinders voor Zwitserse (Swiss made) motoren, welke bekend staan om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Ook wat betreft design en materiaalgebruik kiest het merk voor het allerbeste. De klassieke ontwerpen kenmerken zich door veelal houten kasten waarin de watchwinders zijn ingebouwd. Dit hoogwaardige hout is afkomstig uit Italië.

Wat Orbita onder andere zo bijzonder maakt is dat zij twee manieren van opwinden aanbieden. Het zogenaamde ‘Programmable System’ is de meest geijkte manier van opwinden. Daarnaast biedt Orbita het ‘Rotor Wind System’ aan. Dit systeem zorgt voor de juiste beweging voor het horloge door het horloge te ‘schommelen’. Dit is een zeer vernieuwend systeem op de watchwinder markt. Naast de keuze uit deze twee systemen, biedt Orbita watchwinders met zeer uiteenlopende capaciteit, van een enkel horloge tot wel zesendertig horloges. Met andere woorden, voor elke liefhebber of verzamelaar van automatische horloge voorziet Orbita in een passende watchwinder.

In onze webshop vindt u een zeer uitgebreid assortiment aan Orbita watchwinders. Wij leveren deze watchwinders standaard met twee jaar garantie en gebruiksaanwijzing.

De nieuwe Scatola del Tempo watchwinders

Geplaatst op 22 november 2019 om 13:21 uur

Met trots presenteren wij de watchwinders van Scatola del Tempo. Dit Italiaanse merk is één van de bekendste watchwinder merken. Het merk is niet alleen oud en wereldwijd bekend vanwege de fraaie uitstraling, het merk heeft zich sterk verbeterd door gebruik te gaan maken van Zwitserse motoren. Graag geven wij u wat meer informatie over Scatola del Tempo.

Sandro Colarieti vond in 1989 in Italië de eerste watchwinder uit. Al gauw bestelde Philippe Stern, de toenmalige CEO van Patek Philippe, 500 exemplaren. Al snel werd Scatola del Tempo beroemd vanwege het Italiaans vakmanschap. De watchwinders hebben een herkenbaar ontwerp en zijn gemaakt van fraaie materialen. De combinatie van Italiaanse klasse en Zwitserse duurzaamheid is een belangrijk voordeel dat Scatola del Tempo heeft.

 In meer dan 30 landen worden de Scatola del Tempo watchwinders verkocht. In 2018 nam Xavier Castelli Scatola del Tempo over. Als eigenaar van Swiss Kubik voerde hij direct een aantal wijzigingen in om Scatola del Tempo nog beter te maken. Zo maakt elke watchwinder nu gebruik van Swiss Kubik motoren die volledig in Zwitserland worden geproduceerd. Hierdoor is kwaliteit en duurzaamheid gegarandeerd.

De Scatola del Tempo Rotor One watchwinders
 
Het meest populaire model zijn de Scatola del Tempo Rotor One watchwinders. Dit nieuwe model heeft veel veranderd voor het Italiaanse merk. Met de Rotor One heeft het een sublieme watchwinder voor één horloge geproduceerd. De Scatola del Tempo Rotor One watchwinder heeft een uniek en vintage design, waardoor de lederen afwerking nog beter tot zijn recht komt. Elke watchwinder is voorzien van een glaasje dat beschermt tegen stof en condens. Het houdt het horloge binnenin de watchwinder veilig.

Scatola del Tempo Rotor One watchwinder
 
De Rotor One watchwinder is geschikt voor alle automatische horloges doordat de Zwitserse motor dagelijks 1600 rotaties maakt in beide richtingen om alle automatische horloges optimaal op te winden. De flexibele horlogehouder zorgt ervoor dat het horloge goed vastzit en eenvoudig in de watchwinder geplaatst kan worden.
 
Scatola del Tempo watchwinders voor meer automatische horloges
 
De collectie kent ook modellen voor meerdere automatische horloges. De Rotor One modellen zijn geschikt voor één horloge maar de grotere watchwinders kunnen tot wel 9 horloges opwinden. Hierdoor is er keuze voor elke horlogeliefhebber. Ook deze watchwinders zijn voorzien van prachtig leder en duurzame Zwitserse motoren. Kwaliteit is erg belangrijk voor Scatola del Tempo hetgeen tot uiting komt door de 3 jaar garantie die ze bij elke watchwinder bieden.
 
Wij zijn officieel dealer van Scatola del Tempo watchwinders en bieden u de beste watchwinders van dit prachtige merk. De garantie van 3 jaar krijgt u op elke Scatola del Tempo watchwinder. Uiteraard is elke watchwinder ook voorzien van originele verpakking en een handleiding. Kiest u voor kwaliteit? Bekijk dan de Scatola del Tempo watchwinder collectie!  

De nieuw Boda Concept watchwinders

Geplaatst op 19 november 2019 om 15:50 uur

Voor de liefhebber van automatische horloges is er een ruim aanbod aan de meest uiteenlopende varianten watchwinders op de markt. Naast de belangrijkste functie van de watchwinder, namelijk een automatisch horloge van de benodigde beweging voorzien wanneer deze niet gedragen wordt, kent het gebruik van een watchwinder verschillende andere voordelen. Zo beschermt u bij het gebruik van een watchwinder uw horloge of horloges tegen invloeden  van buitenaf en beschadiging. Daarnaast houdt een watchwinder de rondgang van olie binnenin het uurwerk op niveau en is menig watchwinder een echte eyecatcher te noemen binnen het interieur.

Boda Concept watchwinders

Een watchwinder merk dat nog relatief jong te noemen is op het gebied van watchwinders is Boda Concept. Echter produceert dit merk uitstekende watchwinders die kwalitatief kunnen wedijveren met veel duurdere merken. Boda Concept watchwinders zijn nog betrekkelijk kort op de markt, het heeft haar sporen al weten te verdienen door het mooie aanbod aan watchwinders van goede kwaliteit, vervaardigd met uiterst fraaie materialen. Boda Concept is daarnaast een betaalbaar watchwinder merk en daarmee toegankelijk voor elke horlogeliefhebber.

Boda Concept A4 watchwinder

De watchwinders van Boda Concept kenmerken zich onder meer door de fraaie designs en natuurlijke vormen. Ze zijn bovendien zeer functioneel in gebruik en geschikt voor elk automatisch horloge. De watchwinders zijn voorzien van Japanse Mabuchi motoren en verkrijgbaar in diverse modellen en kleuren. Voor het vervaardigen van Boda Concept watchwinders wordt veelal hout als materiaal gebruikt. Maar ook carbon, glas en edelstaal worden verwerkt in de verschillende designs.

Luxe uitstraling

De glazen deuren waarvan de watchwinders zijn voorzien, geven het geheel een luxe uitstraling. Het moderne touchscreen en LED-verlichting maken het plaatje helemaal af. De watchwinders van Boda Concept zijn verkrijgbaar met verschillende capaciteit. Een watchwinder met ruimte voor twee horloges, maar ook één met ruimte voor wel twaalf horloges is mogelijk. Dit is meteen ook het meest populaire model van dit watchwinder merk, de D12. Deze Boda Concept D12 Carbon fibre is uitermate geschikt voor de echte verzamelaar. Elke rotor is individueel instelbaar wat betreft draairichting en aantal rotaties.

Officieel dealer

Wij zijn officieel dealer van Boda Concept watchwinders en hebben daarmee altijd de nieuwste modellen in de collectie. Een watchwinder van Boda Concept wordt door ons geleverd met twee jaar garantie en gebruiksaanwijzing. De meeste watchwinders hebben wij op voorraad en leveren wij wereldwijd. Uiteraard kunt u bij ons betalen met uw creditcard, iDeal en Paypal.

De Benson Black Series Pro watchwinders | collectie 2020

Geplaatst op 15 november 2019 om 15:03 uur

Automatische horloges zijn populairder dan ooit. Prestigieuze horlogemerken zoals Breitling, Omega, IWC, Oris, Panarai en Rolex maken hele fraaie automatische horloges. Echter hebben automatische horloges ook nadelen, bijvoorbeeld dat wanneer je ze niet draagt ze stil komen te staan. Lastig want je moet de tijd weer opnieuw instellen. Een watchwinder is de oplossing.

Als je op zoek bent naar een watchwinder met een luxe design, geproduceerd met kwaliteitsmaterialen en die een aantrekkelijke prijs heeft, dan zijn de Benson watchwinders een absolute aanrader. Het Nederlandse merk Benson watchwinders heeft verschillende watchwinder series. Bij Benson staat een goede prijs/kwaliteitverhouding centraal. Elke Benson watchwinder heeft een zeer laag geluidsniveau en optimaal gebruiksgemak waardoor je probleemloos jouw favoriete automatische horloges van energie voorziet. De watchwinders zijn bovendien geschikt voor elk automatisch horloge, ongeacht het merk of type. De extra functionaliteiten die Benson watchwinders biedt zijn extra opbergmogelijkheden voor andere horloges en sieraden, LED verlichting en power winding.

Benson Black Series Pro watchwinder

De Benson Black Series Pro watchwinders behoren tot de grootste watchwinders binnen de collectie. Deze zeer luxe serie is geschikt voor het opwinden van grotere aantallen automatische horloges. De Benson Black Series Pro modellen zijn geschikt voor 12, 16, 20 en 24 horloges. De Black Series Pro watchwinders kunnen worden afgesloten met een sleutel. Uiteraard hebben deze Benson watchwinders ook een USB poort, zachte stof aan de binnenkant, LED verlichting en twee innovatieve touchscreens. Met deze touchscreens kan je de draairichting en het aantal omwentelingen per dag instellen. De fraaie combinatie van hout en mineraalglas geeft de Benson Black Series Pro watchwinders een uitermate chique uitstraling. De Pro modellen zijn verkrijgbaar in het zwart en carbon, zodat er voor elk interieur in huis of kantoor een passende optie is.

De Benson Black Series Pro watchwinders zijn voorzien van vrijwel stille Japanse motoren van hoge kwaliteit die ook zeer duurzaam zijn. De flexibele horlogehouders zijn geschikt voor elk horloge ongeacht of deze groot of klein is. De glazen deur biedt perfect zicht op de ronddraaiende horloges en de opberglade maakt het mogelijk uw andere horloges, sieraden of manchetknopen bij elkaar in de watchwinder te bewaren. De Benson Black Series Pro watchwinders bieden opbergruimte voor minimaal 10 andere horloges.  

Als officieel dealer wordt elke Benson Black Series Pro watchwinder geleverd met twee jaar garantie  en inclusief handleiding en adapter.

Tip: Benson Smart-Tech II watchwinders

Geplaatst op 14 november 2019 om 09:56 uur

In 2018 lanceerde het watchwinder merk Benson de nieuwe Smart-Tech II watchwinders. Deze watchwinders vervingen de Smart-Tech watchwinders die in 2011 gepresenteerd werden. De nieuwe Benson Smart-Tech II watchwinders zijn verbeterd op gebied van design, techniek en functionaliteit. De prijzen zijn nagenoeg gelijk gebleven waardoor Benson een betere watchwinder aanbiedt voor dezelfde prijs. Maar laten we beginnen met de uitleg wat een watchwinder eigenlijk is.

Wat is een watchwinder?

Een watchwinder van goede kwaliteit is onmisbaar voor elke liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges. Een automatisch horloge blijft lopen wanneer het voorzien wordt van de juiste beweging, waarmee het horloge de nodige energie genereert om de tijd te kunnen blijven weergeven. Wanneer deze beweging niet geboden wordt door de natuurlijke beweging van de pols, omdat het horloge niet gedragen wordt, biedt een goede watchwinder uitkomst. Een automatisch horloge dat stil komt te staan, kan gevoelig zijn voor onnauwkeurigheden in tijd-/datumweergave. Een watchwinder kan dit dus voorkomen en biedt daarnaast bescherming tegen slijtage en beschadiging.

Benson Watchwinders

Een bekend Nederlands merk op het gebied van kwalitatief goede watchwinders is Benson. De watchwinders van dit merk worden in eigen beheer vervaardigd, waarmee controle op kwaliteit gegarandeerd is en de watchwinders tegelijkertijd betaalbaar blijven. Benson Watchwinders biedt een uitgebreide collectie hoogwaardige watchwinders in een aantal verschillende series, met elk specifieke eigenschappen en functionaliteiten.

Benson Smart-Tech II 4.18 watchwinder

Een mooie serie binnen de collectie zijn de Benson Smart-Tech II watchwinders. We zetten de voordelen van deze watchwinders voor u op een rij. De Benson Smart-Tech II watchwinders zijn verkrijgbaar met ruimte voor twee, vier of zes automatische horloges en daarmee geschikt voor de liefhebber, maar ook voor de horlogeverzamelaar. De flexibele horlogehouders zijn geschikt voor elk horloge, groot of klein. De watchwinders zijn daarnaast voorzien van Japanse kwaliteitsmotoren, die ook op de langere termijn zeer stil in gebruik blijven voor optimaal gebruikscomfort. De glazen deur van de watchwinders biedt een perfect zicht op de horloges en de opberglade voorziet in extra opbergruimte voor bijvoorbeeld andere horloges, sieraden of manchetknopen. Met behulp van het moderne lichtgevende touchscreen kunt u de watchwinder eenvoudig bedienen. Hier kunt u onder andere de draairichting en het aantal omwentelingen per dag instellen. Leuk voordeel is dat elke rotor individueel instelbaar is.

De Benson Smart-Tech II watchwinders zijn verkrijgbaar in het zwart en hebben mede door het fraaie materiaalgebruik een uitermate luxe uitstraling. Dit alles, in combinatie met de uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding van de Benson Smart-Tech II watchwinders maakt dat ze een zeer een mooie keuze zijn voor elke liefhebber van automatische horloges.

Wij leveren de Benson Smart-Tech II watchwinders met twee jaar garantie en gebruiksaanwijzing in een sterke verpakking inclusief adapter.

Benson horlogeboxen

Geplaatst op 6 november 2019 om 14:49 uur

Een echte liefhebber en-/of verzamelaar van kwaliteitshorloges zal zijn collectie graag stijlvol en veilig willen bewaren en opbergen. Wanneer u in het bezit bent van automatische horloges is een watchwinder hier ideaal voor. Andere horloges kunt u veilig opbergen in een horlogebox. Net als bij de  watchwinders zijn er ook bij de horlogeboxen diverse keuzemogelijkheden op dit gebied met betrekking tot bijvoorbeeld capaciteit, kwaliteit en uitstraling.

Een relatief jong Nederlands merk welke zowel watchwinders als fraaie horlogeboxen aanbiedt, is Benson. Benson weet hoge kwaliteit te leveren, met name doordat hun producten in eigen beheer worden vervaardigd. Hiermee is de controle met betrekking tot de kwaliteit van het eindproduct gegarandeerd en weet men de kosten laag te houden, waardoor Benson haar producten voor een scherpe prijs in de markt kan zetten. Een Benson horlogebox wordt met de hand vervaardigd.

Benson horlogeboxen

Wat betreft de horlogeboxen van Benson, vinden we in de collectie een divers aanbod. Er zijn verschillende horlogeboxen met een capaciteit van bijvoorbeeld drie horloges, maar ook voor wel zestien horloges. Daarnaast is er keuze uit diverse modellen en kleuren. De Benson Black Series  horlogeboxen bijvoorbeeld hebben een zeer luxe uitstraling en zijn gemaakt van hout in combinatie met edelstaal. Binnen deze serie hebt u qua kleur de keuze uit zwart, carbon fibre, wit en macassar en qua capaciteit uit een horlogebox voor acht, twaalf of zestien horloges.

De Benson lederen horlogebox serie bestaat uit een ruime collectie horlogeboxen vervaardigd uit kwaliteitsleder. Deze horlogeboxen zijn voorzien van een stoffen inleg en hebben een strakke en moderne uitstraling. Wanneer u uw horloges opbergt hebt u bij deze horlogeboxen bovendien de mogelijkheid altijd uw horloges te bekijken zonder de box open te hoeven maken, doordat u door de deksel heen kunt kijken. Er is keuze uit diverse verschillende kleuren, waaronder levendige kleuren zoals blauw en rood.

De Benson Exclusive horlogeboxen zijn vervaardigd uit leder met krokodillenpatroon. Deze boxen zijn voorzien van een lederen inleg en uniek kussentjessysteem. Daarnaast zijn ze met hun luxe en eigentijdse uitstraling een echte eyecatcher in uw interieur.

Wij leveren de Benson horlogeboxen met minimaal een jaar garantie.

Swiss Kubik Startbox watchwinders

Geplaatst op 31 oktober 2019 om 14:29 uur

De eigenaar van een mooi automatisch horloge van kwaliteit, wil goed voor zijn horloge zorgen. Een automatisch horloge heeft de juiste beweging nodig zodat het blijft lopen. Wanneer men het horloge draagt wordt automatisch in deze behoefte voorzien door de natuurlijke beweging van de pols. Wanneer men echter het horloge opbergt of simpelweg niet draagt, kan een watchwinder in dezelfde behoefte voorzien. Een watchwinder zorgt niet alleen voor de juiste beweging en energie, maar zorgt ook voor een goede verdeling van de olie en beschermt het horloge tegelijkertijd tegen invloeden van buitenaf.

Swiss Kubik Startbox watchwinder

Binnen de horlogerie zijn er diverse goede watchwinder merken, denk aan Benson, Orbita, Paul Design en Chronovision. Wanneer men een watchwinder wil aanschaffen, is er voldoende keuze wat betreft uitstraling en materiaalgebruik, maar ook op het gebied van capaciteit. Het belangrijkste is echter de kwaliteit van de watchwinder. Wanneer u enkel voor de hoogste kwaliteit gaat, is het merk Swiss Kubik een absolute aanrader. Dit watchwinder merk is al jarenlang een begrip op dit gebied en heeft een ruime collectie watchwinders van hoge kwaliteit. De Swiss Kubik watchwinders worden vervaardigd in Genève, Zwitserland en mogen niet voor niets het ‘Swiss made’ label voeren. Dit is een garantie voor de duurzaamheid en kwaliteit van het product.

Binnen de collectie van Swiss Kubik, vinden we de Swiss Kubik Startbox. Met deze specifieke watchwinder brengt het merk een zoveel mogelijk compacte watchwinder op de markt en biedt op deze wijze een zeer goede en tegelijkertijd betaalbare watchwinder aan. Deze Swiss Kubik Startbox watchwinder heeft een kubusvormig design en biedt ruimte voor één horloge. Het ontwerp is eenvoudig en minimalistisch en wordt aangeboden in diverse frisse kleuren, zoals oranje, blauw, zwart en rood. Het materiaal dat gebruikt wordt voor deze watchwinder is kunststof. De watchwinder werkt op twee C alkaline batterijen welke bij normaal gebruik drie jaar meegaan. Door de compacte vormgeving van deze watchwinder en de werking op batterijen is het heel gemakkelijk de watchwinder mee te nemen op reis of deze bijvoorbeeld op kantoor te gebruiken. Ze zijn voorzien van een soft-touch oppervlak, voor een optimale bescherming van uw horloge en zeer comfortabel gevoel bij aanraking.

De Swiss Kubik Startbox watchwinders zijn voorzien van stille en krachtige motoren voor optimaal gebruiksgemak en -comfort. Wij leveren de Swiss Kubik startbox watchwinders met drie jaar garantie en gebruiksaanwijzing. Bekijk snel de actuele collectie watchwinders van Swiss Kubik, waaronder de populaire Startbox modellen. 

Paul Design watchwinders | betaalbare kwaliteit

Geplaatst op 23 oktober 2019 om 08:50 uur

Wanneer u op zoek gaat naar een passende en kwalitatief goede watchwinder, zullen er verschillende voorwaarden zijn waar deze voor u aan moet voldoen. In de basis zorgt een goede watchwinder voor het opwekken van energie voor uw automatische horloges door de juiste beweging te bieden. Hierbij is het ook belangrijk dat het oliepeil op niveau gehouden wordt en dat het horloge wordt beschermd tegen invloeden van buitenaf. Maar daarnaast is duurzaamheid, capaciteit en betaalbaarheid natuurlijk ook van belang. En, het oog wil ook wat. Op de markt zijn veel verschillende watchwinders verkrijgbaar in diverse prijsklassen. In onze webshop vindt u een ruim assortiment watchwinders van hoge kwaliteit.

Een voorbeeld van een watchwinder merk dat zeker het bekijken waard is, is Paul Design. Moderne techniek, fraaie en originele vormgeving en kwaliteit in combinatie met een acceptabele prijs, dat is Paul Design in een notendop. Paul Design watchwinders is op dit gebied een koploper en er zijn weinig merken die op dit niveau met deze prijs-/kwaliteitverhouding kunnen concurreren. De designs van Paul Design zijn ontworpen door Paul Chen, die een zeer ruime ervaring heeft op het gebied van horloges en watchwinders. Paul Design watchwinders is een relatief jong merk, maar Paul Chen heeft met zijn watchwinders zijn naam al op de kaart weten te zetten.

De Paul Design watchwinders zijn voorzien van een moderne en geavanceerde technologie. Ze zijn uitgerust met Japanse Mabuchi motoren en geschikt voor elk automatisch horloge, ongeacht merk of type. Ondanks dat de watchwinders van Paul Design zeer betaalbaar zijn, hebben ze een erg luxe uitstraling. De collectie van Paul Design biedt watchwinders met diverse capaciteit. Zowel voor de liefhebber als de grote en kleine verzamelaar van automatische horloges is er geruime keuze. Twee zeer populaire modellen binnen het assortiment van Paul Design zijn de Gentlemen 4+6 en de Petite 8 Leather, beiden ook verkrijgbaar in onze webshop. De Gentlemen 4+6 is geschikt voor gebruik voor vier horloges en biedt tegelijkertijd opbergruimte voor 6 horloges. Dit model is uitgevoerd in een combinatie van hout en glas. De Petite 8 Leather is geschikt voor acht horloges en uitgevoerd in leder. Beide watchwinders bieden drie verschillende programma’s en voor elk horloge is de draairichting en het aantal omwentelingen individueel instelbaar. De ‘speedwinding’ functie en de ‘sleep mode’ optie zorgen voor extra gebruiksgemak.

Wij leveren elke Paul Design watchwinder met twee jaar garantie en handleiding.

Nieuwe Benson Black Series Pro voor 20 en 24 horloges

Geplaatst op 10 oktober 2019 om 18:14 uur

Het Nederlandse watchwinder merk Benson presenteerde medio dit jaar haar nieuwste modellen in de Black Series Pro serie. Deze serie kenmerkt zich door zeer professionele watchwinders voor horlogeliefhebbers die veel automatische horloges hebben. De Benson Black Series Pro modellen die geschikt zijn voor 12 en 16 automatische horloges waren zo populair dat ze na productie vrijwel gelijk uitverkocht waren. Momenteel worden deze modellen, de 12.19.B en 16.19.B weer geproduceerd en zijn rond december gereed. In de tussentijd, medio november, zal Benson twee nieuwe watchwinders presenteren met een nog grotere capaciteit. Namelijk voor 20 en 24 automatische horloges. Deze nieuwe modellen zullen alleen in het zwart leverbaar zijn.

Benson Black Series Pro watchwinder

Deze nieuwe Benson Black Series Pro 20.19.B en 24.19.B zijn qua design en techniek exact hetzelfde als de modellen 12.19.B en 16.19.B. Enkel de capaciteit en grootte qua kast zijn anders. Beide nieuwe watchwinders zijn geschikt om elk automatisch horloge, ongeacht merk/model, op te winden. Elke rotor is individueel bedienbaar via het touchscreen. De draairichting en het aantal omwentelingen per dag (TPD) zijn instelbaar per horloge. Via het touchscreen kan men ook de LED verlichting in de kast aan en uit zetten.

De Benson Black Series Pro watchwinders kenmerken zich door een moderne stijl, hoogstaande materialen en goede functionaliteit. De kast is volledig van hout en heeft een glazen deur waardoor je perfect zicht hebt op de ronddraaiende horloges. De kast is afsluitbaar door middel van een slot aan de zijkant. De houten kast staan op vier edelstalen posten die zorgen voor een fraai beeld. Aan de achterkant zit de aansluiting voor de adapter en een USB connectie. Je kan hiermee andere apparaten (zoals een telefoon) opladen.

Uiteraard bieden deze nieuwe watchwinders ook een lade waarin je sieraden of andere horloges kunt opbergen. Er is plaats voor wel 20 horloges. Hierdoor kan je de gehele collectie horloges en sieraden op één plek houden, waardoor je snel jouw favoriete horloge kunt kiezen om de dag mee te beginnen. Uiteraard staan jouw horloges, van bijvoorbeeld Omega, Breitling, Rolex of IWC, door de watchwinder perfect op tijd.

Deze nieuwe Black Series Pro watchwinders voor 20 en 24 automatische horloges zijn momenteel in productie en worden medio december gereed verwacht. Reserveren kan nu al. Gezien de interesse in de kleinere modellen, 12.19.B en 16.19.B, zullen deze nieuwe modellen snel uitverkocht zijn. De Benson Black Series Pro 20.19.B kost 2899,00 euro en de grotere 24.19.B kost 3299,00 euro. Deze watchwinders worden geleverd inclusief 2 jaar garantie en handleiding.