Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuws

Benson Compact Double 2.CF watchwinder

Geplaatst op 20 februari 2024 om 15:44 uur

Of je nu net voor het eerst een fraai automatisch horloge hebt aangeschaft, of misschien jouw automatische horlogeverzameling hebt uitgebreid, een passende watchwinder is altijd een belangrijke aankoop die eigenlijk onvermijdelijk is. Het is dan ook een aankoop waar je van tevoren het best de nodige zorg en aandacht aan besteedt. Waarom is een goede watchwinder met de juiste capaciteit zo belangrijk? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en nemen we een specifiek model onder loep, namelijk het populaire Benson Compact Double 2.CF model.

Een automatisch horloge is voorzien van een zeer bijzonder en geavanceerd uurwerk. De expertise van de horlogemaker zorgt ervoor dat jouw automatische horloge kan functioneren op enkel beweging. Zo heeft een automatisch uurwerk geen batterij of handmatige opwinding nodig. Jouw pols zorgt er bij het dragen van het horloge simpelweg voor dat deze van de juiste beweging wordt voorzien en daardoor ook wordt opgewonden. Op deze manier komt jouw automatische horloge niet stil te staan en heb je er geen omkijken naar. Wanneer je je horloge afdoet en opbergt wordt het echter een ander verhaal. De benodigde beweging ontbreekt in deze situatie, waardoor het horloge geen opwinding krijgt. Dan komt het horloge uiteindelijk stil te staan met de mogelijke vervelende gevolgen van dien. Dit kan er namelijk in resulteren dat jouw automatische horloge minder nauwkeurig wordt. Daarnaast zorgt stilstand van een automatisch horloge ervoor dat je je horloge opnieuw moet instellen wat betreft tijd en datum, maar ook bijvoorbeeld een GMT functie of maanfase indicatie. Dit is uiteraard zeer ongewenst. Om dit te voorkomen plaats je jouw automatische horloge of horloges wanneer je deze niet draagt in een watchwinder, die de bewegingen van jouw pols op professionele wijze imiteert. Op deze manier zijn jouw automatische horloges niet alleen altijd klaar voor gebruik, maar bovendien ook altijd veilig opgeborgen.

Benson Compact Double 2.CF watchwinder

Goede watchwinders zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende varianten. Er zijn tal van merken die watchwinders bieden van hoge kwaliteit en in verschillende uiteenlopende designs. Natuurlijk wil jij als horlogeliefhebber zoveel mogelijk waar voor je geld op dit gebied. In dit kader laten wij je graag nader kennismaken met het Nederlandse watchwindermerk Benson. Benson is een merk met veel kennis en ervaring in huis op het gebied van luxe (automatische) horloges en de daarmee onlosmakelijk verbonden watchwinder. Met deze kennis op de achtergrond heeft Benson een heel gevarieerd en uitgebreid aanbod watchwinders ontwikkeld, die niet alleen van zeer hoge kwaliteit zijn, maar daarnaast ook betaalbaar. Anders gezegd weet Benson een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding te bieden, waarmee het merk menig liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges weet aan te spreken. Met een watchwinder van Benson hoef je je nooit meer zorgen te maken over stilstand van jouw automatische horloge of horloges en kies je bovendien voor een veilige én stijlvolle opbergplaats voor jouw horloge(s).

Als voorbeeld van een fraaie Benson watchwinder, vertellen wij je graag meer over de Benson Compact Double 2.CF watchwinder. Deze stijlvolle en compact vormgegeven watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd in een carbon fibre look. Dit model biedt de ruimte voor het opwinden van 2 automatische horloges tegelijk. Door het handzame formaat is deze watchwinder gemakkelijk te plaatsen verplaatsen. De Benson Compact Double 2.CF watchwinder is verder voorzien van hoogwaardige Japanse motoren, die de opwinding van jouw automatische horloges op veilige en efficiënte wijze verzorgen. Deze bekende motoren bieden daarnaast verschillende voordelen. Ten eerste zijn ze energiezuinig en daarmee ook duurzaam te noemen. Ten tweede verzorgen deze hoogwaardige motoren de opwinding van jouw automatische horloges in stilte, waardoor je deze watchwinder kunt plaatsen waar je wilt. Je hoeft tenslotte niet bang te zijn voor storende geluiden tijdens het opwindproces. Met de Benson Compact Double 2.CF watchwinder bied je ieder afzonderlijk horloge de best mogelijke wijze van opwinding. Met het handige touchscreen kun je namelijk voor iedere rotor apart de draairichting en het aantal omwentelingen per dag bepalen. Verder is deze watchwinder van Benson voorzien van speciale flexibele horlogehouders, waar je vrijwel ieder formaat automatisch horloge probleemloos in kunt klikken. De Benson Compact Double 2.CF watchwinder biedt een mooie extra. Deze watchwinder is namelijk voorzien van een fraaie ingebouwde LED verlichting, waarmee je jouw automatische horloges indien gewenst in het zonnetje kunt zetten. Hiermee maak je van jouw automatische horloges in combinatie met de watchwinder zelf, een echte eyecatcher voor in je interieur. Tot slot biedt de Benson Compact Double 2.CF watchwinder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie, maar ook een handige powerwinding functie. Met deze laatste optie kun je je automatische horloges in korte tijd van de benodigde energie voorzien, ideaal als je haast hebt!

Wil jij de Benson Compact Double 2.CF watchwinder graag bestellen, of de vele andere mogelijkheden van het merk Benson bekijken? Neem dan nu een kijkje in onze webshop, je vindt hier het gehele assortiment van Benson. De Benson Compact Double 2.CF watchwinder wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie, adapter en natuurlijk een duidelijke handleiding.

Watchwinders voor IWC horloges

Geplaatst op 13 februari 2024 om 15:29 uur

Als horlogeliefhebber heb je wellicht een voorkeur voor mooie horlogemerken zoals Rolex, Omega, Breitling, Oris en IWC. Dit laatste horlogemerk uit Zwitserland is één van de bekendste horlogemerken en heeft een uitstekende reputatie. Met ingetogen ontwerpen en buitengewone kwaliteit weet IWC horlogeliefhebbers aan zich te binnen.

Heisse & Söhne Collector watchwinder 70019/17

Helaas hebben automatische horloges ook nadelen, één daarvan is dat ze stilstaan als je ze niet draagt. Dan moet je het horloge handmatig opwinden en de tijd en/of andere functies opnieuw instellen. Dit kost tijd en moeite, en is eigenlijk helemaal niet nodig. Het is veel makkelijker om een watchwinder te gebruiken. Een watchwinder is een apparaat dat ervoor zorgt dat automatische horloges opgewonden blijven door ze door middel van rotatie te voorzien van energie. De watchwinder is één van de meest populaire accessoires voor automatische horloges en wint de laatste jaren aan populariteit. In dit artikel schrijven we over watchwinders voor IWC horloges. Want welk merk en model kan je het beste kopen als bezitter van een fraai IWC horloge?

Waar moet een goede watchwinder voor horloges als van het bekende merk IWC voor jou aan voldoen? Natuurlijk zijn er een aantal voorwaarden te bedenken die voor iedereen gelden. Zo wil je als liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges natuurlijk in ieder geval een watchwinder aanschaffen die van goede kwaliteit is. Tenslotte  wil je kiezen voor een watchwinder die je horloges een goede en vooral ook veilige wijze van opwinding kan bieden. Bovendien is een goede prijs-/kwaliteitverhouding voor vrijwel iedereen een must. Je wilt tenslotte zo veel mogelijk waar voor je geld ontvangen. Daarnaast zijn er echter nog wel wat variabelen te verzinnen. Zo is een  luxe uitstraling van een watchwinder niet voor iedereen even belangrijk. Sommige liefhebbers willen gewoon een meer basic model watchwinder die wel van goede kwaliteit is, tegen een scherpere prijs. Anderen bewaren hun watchwinder en horloge het liefst in een kluis en hechten om deze reden minder waarde aan een fraaie uitstraling van de watchwinder. Menig liefhebber en verzamelaar kiest echter juist voor een watchwinder met een bijzondere en/of chique uitstraling voor zijn automatische horloges. Zeker wanneer je een verzameling horloges in het bezit hebt, is het natuurlijk leuk deze op stijlvolle wijze te kunnen presenteren. In dit artikel richten wij ons dan ook op die verzamelaar die op zoek is naar een watchwinder van kwaliteit, met een luxe uitstraling.

We hebben hiervoor twee verschillende watchwinders van het Duitse merk Heisse & Sôhne voor je uitgezocht, die zeker de moeite van het overwegen waard zijn. Het eerste model waarover we je graag meer vertellen, is de Heisse & Söhne Collector Watchwinder 70019/17. Deze uiterst fraaie en luxe vormgegeven watchwinder voor acht automatische horloges is onder meer gemaakt van hout en voorzien van een aansprekende voet. Dit model is uitgevoerd in de kleur zwart wat betreft zowel het interieur als het exterieur. De buitenkant van de watchwinder is daarnaast voorzien van een glanzende afwerking. Verder is de watchwinder voorzien van een glazen deurtje. Niet alleen benadrukt dit het chique karakter van deze watchwinder, daarnaast maakt dit deze watchwinder ook in zijn geheel afsluitbaar. Dit heeft als groot voordeel dat schadelijke invloeden zoals vocht en stof geen schade kunnen aanrichten aan jouw geliefde horloges. De Heisse & Söhne Collector watchwinder 70019/17 is uitgerust met hoogwaardige motoren van Japanse komaf. De motoren van een watchwinder zijn erg belangrijk, aangezien zij de basis vormen voor de opwinding van jouw automatische horloges. Daarbij is het belangrijk dat de motoren betrouwbaar en degelijk zijn. Het komt het gebruikerscomfort van de watchwinder bovendien ten goede wanneer de motoren op energiezuinige en stille wijze kunnen functioneren. Daar komt bij dat goede motoren sterk genoeg zijn om ieder merk en type automatisch horloge van de benodigde energie te kunnen voorzien. De Japanse motoren waarvoor voor deze watchwinder is gekozen, voldoen aan al deze voorwaarden, wat zorgt voor een uiterst betrouwbare en solide basis. De Heisse & Söhne Collector watchwinder 70019/17 is handig instelbaar met behulp van het moderne LCD scherm. Voor ieder geplaatst horloge kun je hiermee afzonderlijk de draairichting en het aantal rotaties per dag instellen. Verder beschik je met deze watchwinder over een mooie LED verlichting. Hiermee maak je van jouw watchwinder een ware display om jouw verzameling in te kunnen presenteren. Tot slot biedt de Heisse & Söhne Collector watchwinder 70019/17 de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een sleep mode. De energievoorziening van de watchwinder zelf verloopt met behulp van de meegeleverde adapter.

De tweede Heisse & Sôhne watchwinder waarmee we je graag kennis laten maken, is de  Heisse & Söhne Collector Watchwinder 70019/18. Deze watchwinder biedt de ruimte voor maar liefst zestien automatische horloges en is daarmee uitermate geschikt voor de fanatieke verzamelaar. De watchwinder is gemaakt van hout en in zijn geheel uitgevoerd in de kleur zwart. Ook dit model van Heisse & Söhne is geplaatst op een fraaie voet, wat dit exemplaar extra bijzonder maakt. Daarnaast is de watchwinder afsluitbaar met het deurtje van mineraalglas. De Heisse & Söhne Collector Watchwinder 70019/18 is tevens voorzien van de Japanse motoren van uitstekende kwaliteit. Daarnaast kun je ook voor deze watchwinder de instellingen voor ieder horloge wat betreft draairichting en het aantal turns per day gemakkelijk wijzigen met behulp van het handige LCD scherm. Verder ontbreekt ook bij dit design de fraaie ingebouwde LED verlichting niet. Tot slot beschik je met de Heisse & Söhne Collector Watchwinder 70019/18 over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en sleep mode, voor een geheel compleet plaatje.

Je bestelt de genoemde watchwinders van het gerenommeerde watchwindermerk Heisse & Söhne bij ons in de webshop. Wij leveren deze watchwinders met twee jaar garantie en natuurlijk een duidelijke handleiding. Kies nu voor de gouden combinatie van kwaliteit en stijl, kies voor Heisse & Söhne!

Bernard Favre Planet watchwinder met bruin leder

Geplaatst op 6 februari 2024 om 14:56 uur

Voor automatische horloges raden wij een watchwinder aan. Deze horlogeaccessoire is ontzettend handig en goed voor de duurzaamheid van automatische horloges. Wanneer je meerdere automatische horloges hebt dan is een watchwinder eigenlijk een noodzaak.

Er zijn merken die hele speciale watchwinders produceren. Bernard Favre uit Zwitserland is zo’n merk. Wij zijn al meer dan 12 jaar officieel dealer van Bernard Favre. Het merk biedt luxe, kwaliteit en vooral een unieke wijze van opwinding van automatische horloges. Dit merk is niet goedkoop, het is bedoeld voor de horlogeliefhebber die het beste van het beste wilt hebben voor zijn of haar automatische horloges. Bernard Favre is een exclusief merk dat kwaliteit en originaliteit voorop zet. Dit resulteert in high end watchwinders die tot in de perfectie zijn afwerkt en een ontzettend fraai schouwspel bieden wanneer het automatische horloge om zijn eigen as ronddraait. Er zijn een paar merken die Bernard Favre proberen te kopiëren, maar dat is niet gelukt. Het origineel is nog altijd het beste. Laten we dit bijzondere Zwitserse merk eens onder de loep nemen, en uitleggen waarom de Bernard Favre watchwinders zo bijzonder zijn.  

Een goede watchwinder is goud waard voor de eigenaar van één of meerdere automatische horloges. Allereerst dient deze horlogeaccessoire natuurlijk een functioneel doel. Zonder de bewegingen van jouw pols, kan een automatisch horloge namelijk  niet worden opgewonden. Dit betekent dat het automatische horloge stil komt te staan wanneer het niet gedragen wordt. Een goede watchwinder simuleert de beweging van de pols, waardoor je jouw automatische horloge tegelijkertijd kunt opbergen en opwinden. Naast de opwindfunctie, bekleedt de watchwinder voor vele liefhebbers nog een andere functie. Je wilt tenslotte jouw automatische horloge of horloges in stijl kunnen opbergen en in sommige gevallen zelfs kunnen presenteren. Wat is er nu leuker dan een horloge dat je met zorg hebt uitgezocht op een fraaie wijze te kunnen presenteren in je interieur. Een watchwinder met een elegante uitstraling maakt van jouw horloge een echte blikvanger. Er zijn zelfs hoogwaardige watchwinders die op zichzelf al een waar kunstwerk te noemen zijn. Zo zijn er modellen gemaakt van bijzondere materialen, uitgevoerd in opvallende kleuren en modellen die qua vorm of patroon zeer in het oog springen. De inspiratie van de verschillende merken om tot deze bijzondere designs te komen, worden gevonden in bijvoorbeeld de natuur. In dit artikel vertellen we je graag meer over een merk Bernard Favre, dat een zeer mooi voorbeeld is van een merk dat zeer unieke watchwinders biedt.

Bernard Favre Planet Black & Brown leather watch winder

De Bernard Favre watchwinders zijn ontworpen en ontwikkeld door Bernard Favre zelf, die al sinds zijn jonge jaren zeer gefascineerd was door mechanische voorwerpen. Met de speciale en opvallende ‘Planet watchwinders’ die hij in 2009 ontwikkelde, wist hij een geheel nieuw genre op de markt te zetten. Deze modellen zijn vernoemd naar de planeet en dat heeft een bijzondere reden. Het automatische horloge dat in de watchwinder geplaatst wordt, wordt namelijk van energie voorzien doordat het horloge om zijn eigen as roteert, als ware het een planeet. Dit is voor iedere liefhebber van automatische horloges een zeer fraai  gezicht. De Planet watchwinders zijn verkrijgbaar gemaakt van verschillende materialen, zoals leder, edelstaal en goud. Er is zelfs een Planet model verkrijgbaar die is voorzien van maar liefst 116 diamanten.

Wanneer je als liefhebber en eigenaar van een bijzonder horloge een daarbij passende watchwinder zoekt, is één van de Bernard Favre Planet modellen dan ook een uitstekende keuze. We nemen in dit artikel graag een specifiek model Bernard Favre Planet watchwinder voor je als voorbeeld. We hebben het dan over de Bernard Favre Planet Black & Brown leather. Dit model is geschikt voor het opwinden van een enkel horloge. Verder is dit exceptionele design met de grootst mogelijke zorg en oog voor detail met de hand vervaardigd, wat zeer duidelijk tot uiting komt in het gehele ontwerp. De watchwinder is voorzien van een lederen voet in de kleur zwart, die is voorzien van bruine accenten in de vorm van fraaie stiksels. De ringen aan de bovenkant van de watchwinder zijn gemaakt van edelstaal PVD en uitgevoerd in de kleur mat zwart. Dit geeft het geheel een stijlvolle en tegelijkertijd stoere uitstraling. De fraaie glazen stolp die over de watchwinder kan worden geplaatst, is de kers op de taart. Het is niet alleen een zeer fraai gezicht, het biedt daarnaast ook bescherming tegen bijvoorbeeld condens of stof. De Bernard Favre Planet Black & Brown leather is verder uitgerust met een Swiss made motor, die ieder merk en type automatisch horloge moeiteloos van de benodigde energie voorziet. Deze motor is daarnaast uiterst betrouwbaar, duurzaam en energiezuinig. Een laatste belangrijke eigenschap van deze motor is dat deze zijn werk doet in stilte. Dit verhoogt het gebruikerscomfort van de watchwinder aanzienlijk, doordat je hem hiermee ook bijvoorbeeld op kantoor of op de slaapkamer kunt plaatsen. Je hoeft tenslotte niet bang te zijn voor vervelende geluiden tijdens het opwindproces.

De Bernard Favre Planet Black & Brown leather is voorzien van een handige ingebouwde accu, voor 100 dagen. Dit betekent dat je nauwelijks omkijken hebt naar de energievoorziening. Bovendien kun je de watchwinder doordat deze is voorzien van een accu, ook opbergen in een kluis. Het opladen van de Bernard Favre Planet Black & Brown leather gebeurt met behulp van de USB aansluiting, middels netstroom, PC of smartphone. Dit model biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Tot slot is dit model instelbaar wat betreft het aantal toeren en is deze voorzien van een speciale LED indicator, die de status van de Bernard Favre Planet Black & Brown leather aangeeft. Al met al is de Bernard Favre Planet Black & Brown leather zowel in esthetisch als in technisch opzicht een echt pareltje te noemen. Met een watchwinder van dit kaliber ben je er altijd zeker van dat jouw automatische horloge klaar is voor gebruik.

Je bestelt de Bernard Favre Planet Black & Brown leather en nog vele andere mooie modellen watchwinders van het merk bij ons in de webshop. Wij leveren deze wereldwijd met een garantie van 2 jaar, een duidelijke handleiding en fraai lederen etui. Bekijk nu de mogelijkheden in onze webshop en kies ervoor jouw automatische horloge op te winden in stijl!

Watchwinder voor 12 horloges

Geplaatst op 30 januari 2024 om 16:04 uur

De watchwinder, als accessoire voor automatische horloges, wint al jaren aan terrein. Deze horlogeaccessoire is voor liefhebbers van automatische horloges eigenlijk niet meer weg te denken. Als je één of meerdere automatische horloges hebt dan is een watchwinder om de horloges van energie te voorzien zeer belangrijk. Heb je nog geen watchwinder voor jouw automatische horloges en ben je het zat dat je jouw horloges elke keer weer opnieuw moet opwinden en instellen? In dit artikel schrijven we over een watchwinder voor 12 horloges.

Benson Black Series Pro 12.19.B watchwinder

De voorkeur van menig liefhebber en verzamelaar van luxe horloges ligt bij horloges met een automatisch uurwerk. Dit heeft een reden. Het automatische horloge heeft namelijk een bijzondere eigenschap. Wanneer dit horloge om de pols gedragen wordt, windt het horloge zich namelijk automatisch op door de bewegingen van de pols, zonder dat hier een batterij aan te pas komt.

Binnenin een horloge met een automatisch uurwerk gaat dan ook echt vakwerk schuil. Deze charme ontgaat de meeste liefhebbers van automatische horloges niet. Het nadeel ervan is echter dat een automatisch horloge stil kan komen te staan wanneer het niet gedragen wordt. Dit kan resulteren onnauwkeurigheden in de tijdsweergave. Bovendien zul je je horloge regelmatig opnieuw in moeten stellen. Om dit te voorkomen is de accessoire genaamd watchwinder in het leven geroepen. Je kunt een automatisch horloge in de watchwinder plaatsen wanneer deze niet gedragen wordt. Deze horlogeaccessoire zorgt voor rotatie van jouw automatische horloge waardoor het energie verkrijgt. Zeker wanneer je een verzameling automatische horloges bezit is dit een echte uitkomst. Om jou op weg te helpen bij het kiezen van een passende watchwinder voor jouw verzameling automatische horloges, stellen we in dit artikel graag drie verschillende watchwinders met de capaciteit voor het opwinden van 12 automatische horloges aan je voor.

De eerste watchwinder die we graag nader voor je uitlichten, is de Benson Black Series Pro 12.19.CF. Deze watchwinder biedt niet alleen de ruimte voor het opwinden van 12 automatische horloges tegelijk, maar voorziet daarnaast ook nog in een opbergmogelijkheid voor nog 10 horloges. Ideaal wanneer jouw horlogeverzameling bestaat uit horloges met verschillende soorten uurwerken. De Benson Black Series Pro 12.19.CF is voorzien van Japanse motoren van kwaliteit. Deze zijn beter betaalbaar dan Swiss made motoren, maar bieden wel een betrouwbare en veilige wijze van opwinding. Deze Benson Black Series Pro 12.19.CF is verder met de hand gemaakt en voorzien van maar liefst 12 verflagen. De afwerking van deze watchwinder is dan ook subliem. Dit model is gemaakt van hout en zowel wat betreft het interieur als het exterieur zwart van kleur, aan de buitenkant met een carbon fibre look.  De binnenkant van de watchwinder is daarbij voorzien van een speciaal soft velvet, ter behoud van jouw horloges. Dit model is bovendien afsluitbaar met een fraai glazen deurtje. Deze kan extra veilig worden afgesloten met behulp van het slot met sleutel. De rotoren van deze Benson Black Series Pro 12.19.CF watchwinder zijn allen individueel te bedienen. Zo stel je per horloge gemakkelijk de draairichting en het aantal rotaties per dag in, met behulp van het innovatieve touchscreen. De LED verlichting zorgt ervoor dat je deze watchwinder heel goed kunt gebruiken om jouw horlogeverzameling in te presenteren. Met een ingeschakelde LED verlichting is deze Benson Black Series Pro 12.19.CF watchwinder in combinatie met jouw horlogeverzameling een absolute blikvanger in je interieur. De Benson Black Series Pro 12.19.CF beschikt verder over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een powerwinding functie. Tot slot biedt deze watchwinder een USB aansluiting en verloopt de energievoorziening met behulp van een adapter.

De tweede watchwinder die we graag aan je voorstellen, is de Paul Design Gentlemen 12 Black Shadow. Deze watchwinder biedt eveneens de ruimte voor het opwinden van 12 horloges. De uitstraling van dit model is zeer luxe. De kleur zwart in combinatie met de kleur van het hout biedt een fraai contrast. De Black Shadow look van de watchwinder maakt deze watchwinder bovendien echt uniek. De Paul Design Gentlemen 12 Black Shadow is voorzien van Japanse motoren van het merk Mabuchi. Deze motoren zijn zeer krachtig en kunnen hierdoor de opwinding van het meest zware automatische horloge verzorgen. Bovendien zijn deze motoren zowel energiezuinig als stil in gebruik, wat het gebruikerscomfort van deze watchwinder ten goede komt. De rotoren van de watchwinder zijn allen individueel instelbaar wat betreft draairichting en het aantal omwentelingen per dag. Het instellen hiervan is mogelijk door middel van het handige touchscreen display. Wanneer je je horloges er extra wilt laten uitspringen, kun je ervoor kiezen om de ingebouwde LED verlichting in te schakelen. Op deze manier staan jouw horloges letterlijk in de spotlight. De Paul Design Gentlemen 12 Black Shadow is verder voorzien van de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Tot slot is de watchwinder werkzaam door middel van een adapter en wordt dit luxe model geleverd met een afstandsbediening.

De laatste watchwinder die we nader voor je onder de loep nemen in dit artikel, is de Benson Black Series Pro 12.19.B. Wanneer je op zoek bent naar een watchwinder die niet alleen jouw horloges van energie voorziet, maar daarnaast ook een mogelijkheid biedt om jouw horlogeverzameling in te presenteren, is dit model zeer geschikt. Deze met de hand gemaakte watchwinder oogt namelijk zeer luxe en is vervaardigd uit hoge kwaliteit hout. De Benson Black Series Pro 12.19.B is bovendien afgewerkt met maar liefst 12 verflagen. Het interieur is bekleed met een speciaal soft velvet, zodat jouw horloges goed beschermd worden tegen beschadiging wanneer ze in de watchwinder zijn geplaatst. Dit model van Benson is afsluitbaar met een glazen deurtje met slot. Daarnaast biedt deze Benson Black Series Pro 12.19.B watchwinder naast ruimte voor het opwinden van 12 automatische horloges, ook nog een opbergmogelijkheid voor 10 extra horloges in de vorm van een lade. De solide basis van deze watchwinder wordt gevormd door Japanse motoren van topkwaliteit. Hierdoor ben je er zeker van dat je altijd op je Benson Black Series Pro 12.19.B zult kunnen rekenen. Ook dit model van Benson biedt een ingebouwde LED verlichting als een mooie extra. De watchwinder is per horloge instelbaar wat betreft draairichting en het aantal omwentelingen per dag. Je kunt de watchwinder instellen met het handige touchscreen. De Benson Black Series Pro 12.19.B biedt tot slot de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie , USB aansluiting en powerwinding functie.

Neem een kijkje in onze webshop als je geïnteresseerd bent geraakt in één van de genoemde watchwinders van Benson of Paul Design, of wanneer je benieuwd bent naar de andere aansprekende modellen van deze merken.

Wij bieden je als officieel dealer namelijk een zeer breed assortiment watchwinders van zowel Benson als Paul Design, maar ook van andere merken zoals Swiss Kubik, Heisse & Söhne en Orbita. Het is daarom niet moeilijk een watchwinder te vinden die perfect bij jou en je horloges past.

Swiss Kubik Startbox Blue watchwinder voor 1 horloge

Geplaatst op 28 januari 2024 om 10:43 uur

Sinds de watchwinder werd uitgevonden is er door verschillende gerenommeerde merken steeds hard doorgewerkt om de techniek van de watchwinders steeds verder te ontwikkelen en perfectioneren.

Met de gedachte ‘stilstand is achteruitgang’ kiezen de bekende merken voor continue innovatie. Niet alleen de techniek achter de watchwinder is steeds opnieuw verbeterd en waar nodig aangevuld. Daarnaast komen er namelijk steeds meer exclusieve en unieke designs op de markt, waarmee de watchwinder meer geworden is dan enkel een doeltreffende wijze van opwinding van jouw automatische horloges.

Fraaie watchwinders bieden een stijlvolle mogelijkheid om jouw automatische horloge of horloges op elegante wijze te presenteren en op te bergen. Aan de andere kant kan het ook jouw voorkeur genieten om een watchwinder aan te schaffen die wel is voorzien van de beste Swiss made techniek, maar daarnaast een handzaam en simpel design heeft en die bovendien betaalbaar is. Ook hiervoor zijn voldoende mogelijkheden. Wanneer je op zoek bent naar een stijlvolle luxe watchwinder voor meerdere automatische horloges, of juist een eenvoudig design tegen een scherpere prijs, ben je bij het bekende Zwitserse merk Swiss Kubik absoluut aan het juiste adres.

Swiss Kubik Startbox Blue

Swiss Kubik is namelijk één van de Zwitserse merken die op het gebied van innovatie en vernieuwing een absolute koploper genoemd kan worden. Het merk heeft in 10 jaar tijd al 6 generaties watchwinders gepresenteerd, wat een bewijs genoemd kan worden van de gedrevenheid van de experts bij Swiss Kubik om het steeds opnieuw beter te doen 

De collectie van Swiss Kubik biedt watchwinders voor het opwinden van 1 automatisch horloge, maar ook voor een gehele verzameling automatische horloges en van alles daar tussenin. Bovendien biedt het merk modellen in verschillende prijsklassen en gemaakt van diverse materialen, zoals leder, aluminium en polyamide. Hoewel Swiss Kubik watchwinders uit duizenden herkenbaar zijn door de kenmerkende kubusvormige designs, biedt het merk ook modellen die zich onderscheiden van de andere modellen uit de collectie door de unieke prints.

Welke watchwinder je dan ook zoekt, door de diversiteit binnen de collectie van Swiss Kubik, biedt het merk altijd een model dat bij jou en je automatische horloges past. In dit artikel vertellen we je graag meer over een specifieke watchwinder uit de collectie van Swiss Kubik. We hebben het dan over de Swiss Kubik Startbox Blue. Dit model komt uit de serie met instapmodellen van Swiss Kubik, voorheen de ABS watchwinders. Deze watchwinders bieden alles wat je nodig hebt om je geen zorgen meer te hoeven maken over stilstand van jouw automatische horloge, tegen een aantrekkelijke prijs. Kenmerkend voor de Startbox modellen is het eenvoudige design. De Swiss Kubik Startbox Blue is dan ook een model van zeer hoge kwaliteit, die je verzekert van een veilige, milde en efficiënte wijze van opwinding voor jouw automatische horloge. Met de welbekende Swiss made motor als het kloppende hart van de watchwinder, voorzie je probleemloos ieder type en merk automatisch horloge van de benodigde beweging. De Zwitserse motor is daarnaast uiterst betrouwbaar en duurzaam. Bovendien verzorgt deze de opwinding op energiezuinige wijze en doet hij zijn werk in stilte. De Swiss Kubik watchwinder is dan ook zeer geschikt voor het plaatsen in bijvoorbeeld de slaapkamer of de werkkamer, je hoeft tenslotte niet bang te zijn voor storende geluiden tijdens het opwindproces. Doordat de Swiss Kubik Startbox Blue bovendien compact is vormgegeven, is deze zeer handzaam. Dit maakt dat je de watchwinder zeer gemakkelijk meeneemt op (zaken)reis of naar kantoor. Daar komt nog bij dat de Swiss Kubik startbox blue functioneert op een set AA batterijen. Je kunt de watchwinder en jouw geliefde horloge daardoor ook in een kluis bewaren, waarmee je gaat voor optimale veiligheid van je horloge.

De Swiss Kubik startbox blue is met de grootste precisie en oog voor detail met de hand gemaakt van polyamide. Dit model is uitgevoerd in de kleur blauw, maar er zijn diverse andere kleuren verkrijgbaar van dit model. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit de kleuren rood, aqua, oranje en zwart. De watchwinder is uiteraard voorzien van een overwind protectie, om overspanning van je automatische horloge te voorkomen.

Je kunt de Swiss Kubik Startbox Blue bestellen bij ons in de webshop. Deze leveren wij met een ruime garantietermijn van maar liefst 3 jaar en natuurlijk een overzichtelijke handleiding. Daarnaast bieden wij als officieel dealer van het merk nog vele andere high-end watchwinders uit de collectie van Swiss Kubik. Bekijk daarom nu de mogelijkheden en kies voor jouw favoriete watchwinder!

Orbita watchwinders voor 1 horloge

Geplaatst op 24 januari 2024 om 14:30 uur

Een watchwinder van goede kwaliteit is voor de echte liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges van het grootste belang. Niet alleen verzorgt een watchwinder van kwaliteit de opwinding van jouw automatische horloge of horloges op efficiënte en veilige wijze, daarnaast biedt deze ook de mogelijkheid jouw automatische horloges veilig op te bergen.

De meeste liefhebbers van luxe automatische horloges zullen wel bekend zijn met de gerenommeerde Zwitserse merken. Toch is het zeker ook de moeite waard om verder te kijken dan alleen Zwitserland. Er zijn namelijk nog vele andere merken uit verschillende andere landen, die zeker de moeite waard zijn. In dit artikel besteden we graag aandacht aan een merk uit de Verenigde Staten. Het merk Orbita is in de Verenigde Staten een waar begrip te noemen en is daarnaast bovendien zeer populair. Orbita is een merk dat innovatie zeer belangrijk vindt. Het merk heeft dan ook verschillende patenten op haar naam staan. Zo biedt Orbita naast modellen met de meest geijkte vorm van opwinding door middel van rotatie (Programmable System) ook watchwinders die te vinden zijn onder het zogenaamde Rotorwind System. Dit systeem is in zijn geheel door Orbita zelf ontwikkeld en daarmee uniek te noemen. De Orbita watchwinders die zijn voorzien van het Rotorwind System verzorgen de opwinding van automatische horloges niet door middel van rotatie, maar door middel van het zachtjes schudden van het horloge. De watchwinders van Orbita zijn allen voorzien van een Swiss made motor, wat een solide en uiterst betrouwbare basis garandeert.

Orbita Sparta Bold 1 Blue

De collectie van Orbita herbergt watchwinders voor zowel de liefhebber met 1 of 2 automatische horloges, als voor de echte verzamelaar. Bovendien kunnen we de watchwinders van Orbita onderverdelen in verschillende prijsklassen. Zo kun je kiezen voor een uiterst luxe model in de vorm van een fraaie houten kast, maar is het ook mogelijk te gaan voor een eenvoudiger en goedkoper design gemaakt van kunststof. Met deze laatste optie kies je wel voor de doeltreffende en veilige wijze van opwinding van Orbita, zonder daarvoor de hoofdprijs te hoeven betalen. Wij hebben voor dit artikel 2 watchwinders uitgekozen van het merk Orbita, uit de lagere prijscategorie. Hiermee willen we je een beeld geven van wat er mogelijk is op het gebied van een perfecte wijze van opwinding, tegen een scherpe prijs.

De eerste watchwinder waarover wij je graag meer vertellen, is de Orbita Sparta Bold 1 Black W05521. Dit model is geschikt voor het opwinden van een enkel automatisch horloge. De watchwinder is gemaakt van kunststof en uitgevoerd in de kleur zwart. Ook dit model is uiteraard voorzien van een Swiss made motor van topkwaliteit. Deze motor is niet alleen zeer betrouwbaar, maar daarnaast ook energiezuinig. Bovendien doet de Swiss made motor zijn werk in stilte, waardoor je de Orbita Sparta Bold 1 Black W05521 kunt plaatsen waar je wilt, ook op plaatsen waar stilte gewenst is. Doordat deze watchwinder daarnaast functioneert op batterij, kun je je watchwinder en automatische horloge prima in een kluis bewaren. Hiermee ga je voor een optimaal veilig gevoel. Je neemt de watchwinder gemakkelijk mee op reis of naar kantoor. Niet alleen door de werking op batterijen, maar ook doordat dit model minder dan een kilo weegt. Tot slot biedt deze Orbita Sparta Bold 1 Black W05521 de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze laatste functionaliteit biedt bescherming tegen overspanning van jouw automatische horloge.

Het tweede design uit de collectie van Orbita waarover we je graag iets meer vertellen, is de Orbita Sparta Bold 1 Blue W05525. Ook dit model heeft de capaciteit voor het opwinden van één automatisch horloge. De watchwinder is gemaakt van kunststof en hierdoor licht in gewicht. Dit model is uitgevoerd in de kleur blauw. Naast dit model en de zwarte uitvoering, is deze zelfde watchwinder ook verkrijgbaar in de kleuren bruin, groen, wit en rood. De Orbita Sparta Bold 1 Blue W05525 is uitgerust met een Zwitserse motor, die ervoor zorgt dat ieder type en merk automatisch horloge probleemloos van energie kan worden voorzien. De watchwinder biedt verder de programma’s CW, CC en Alt en uiteraard een overwind protectie. De Orbita Sparta Bold 1 Blue W05525. watchwinder is daarnaast ook instelbaar, zodat je jouw automatische horloge de best mogelijke wijze van opwinding kunt bieden. Dit model watchwinder is ook verkrijgbaar voor het opwinden van 2 automatische horloges tegelijkertijd. Deze modellen vind je eveneens in de Orbita Sparta Bold serie en zijn verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de modellen voor een enkel horloge.

Met een goede watchwinder zorg je ervoor dat jouw automatische horloges veilig kunnen worden opgeborgen en opgewonden. Bovendien zorgt een hoogwaardige watchwinder voor een juiste olieverdeling in het uurwerk van het horloge, waardoor je de levensduur van jouw horloge weet te waarborgen.

Bestel daarom nu één van de hoogwaardige modellen van het merk Orbita bij ons in de webshop en kies voor zekerheid! Wij leveren deze modellen graag bij je thuis met 2 jaar garantie en een overzichtelijke handleiding.

Watchwinder voor IWC horloges

Geplaatst op 16 januari 2024 om 15:36 uur

Ben jij op zoek naar een passende watchwinder voor jouw IWC horloges of luxe automatische horloges van andere gerenommeerde merken? Dan helpen wij je in dit artikel op dat gebied graag een handje verder.

We hebben speciaal hiervoor een drietal watchwinders geselecteerd waarover we je graag meer willen vertellen. Het betreft watchwinders met een ruime capaciteit voor meerdere horloges. Alle drie de watchwinders zijn bovendien geschikt voor het opwinden van automatische horloges van ieder type en merk.

De watchwinders die we voor je op het oog hebben zijn alle drie afkomstig van het Nederlandse merk Benson. Benson is een merk dat bekend staat om de uiterst goede kwaliteitverhouding die het merk te bieden heeft. Bovendien kenmerken de watchwinders van dit merk zich onder meer door het hoge gebruikerscomfort. Dit komt tot uiting in de verschillende extra’ s die dit merk te bieden heeft. Je kunt hierbij onder andere denken aan een extra opbergruimte, een ingebouwde LED verlichting of een handige powerwinding functie.

Benson Black Series 4.16.WA

De eerste watchwinder van Benson die wat ons betreft zeker de moeite van het bekijken waard is, is de Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition. Deze fraaie watchwinder is gemaakt van hout en vervolgens voorzien van maar liefst twaalf verflagen en een beschermende laklaag. De binnenkant van de watchwinder is voorzien van een luxe soft velvet, ter bescherming van je horloges. De watchwinder is wat betreft het exterieur uitgevoerd in een walnoot look, wat het luxe karakter van de watchwinder benadrukt. De watchwinder is daarnaast voorzien van flexibele horlogehouders, waar vrijwel ieder formaat horloge gemakkelijk in geplaatst kan worden. Dit model is gelimiteerd op 250 stuks wereldwijd (individueel genummerd) en is daarmee dan ook extra bijzonder. Deze watchwinder van Benson biedt niet alleen de ruimte voor het opwinden van vier automatische horloges, maar is daarnaast ook nog voorzien van een extra opbergruimte voor drie horloges. Deze bevindt zich onder het soft close deksel aan de bovenkant van de watchwinder. De Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition is voorzien van Japanse motoren van topkwaliteit. Deze verzorgen de opwinding van jouw automatische horloges in stilte en op energiezuinige wijze. Verder is de watchwinder instelbaar met behulp van het innovatieve touchscreen. Hiermee kun je voor ieder horloge apart de instellingen wat betreft draairichting en het aantal omwentelingen per dag bepalen. De  Benson Black Series 4.16.WA Limited Edition is uitgerust met een fraaie LED verlichting, waarmee je jouw automatische horloges desgewenst in de spotlight kunt zetten. De watchwinder beschikt tot slot over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, USB aansluiting en powerwinding functie. Met deze laatste optie kun je je automatische horloges in korte tijd van de benodigde energie voorzien.

Een tweede, eveneens zeer compleet model, afkomstig uit de collectie van Benson, is de Benson Black Series 8.16.MA. Dit is een model met ruimte voor het opwinden van acht automatische horloges tegelijk, met daarnaast een extra opbergruimte voor nog zes horloges of eventuele andere sieraden. Deze watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur macassar. Het interieur van de watchwinder is eveneens voorzien van het speciale soft velvet in de kleur zwart. Deze watchwinder is afsluitbaar met een glazen deurtje aan de voorkant. Daarnaast is dit model voorzien van een luxe soft close deksel aan de bovenkant. De basis van de watchwinder wordt gevormd door hoogwaardige Japanse motoren, die ieder type en merk automatisch horloge probleemloos van energie voorzien. Daarnaast is ook dit model van Benson voorzien van de speciale flexibele horlogehouders. De Benson Black Series 8.16.MA is instelbaar met behulp van het handige touchscreen. Hiermee pas je gemakkelijk en snel per rotor afzonderlijk de draairichting en het aantal turns per day aan. Wanneer je de watchwinder ook graag als display wilt gebruiken om jouw verzameling te presenteren, maakt de ingebouwde LED verlichting dit plaatje helemaal af. Verder beschik je met deze watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en USB aansluiting. Met de speciale powerwinding functie voorzie je je automatische horloges in korte tijd van de benodigde opwinding, ideaal als je even niet zoveel tijd hebt. De energievoorziening van de watchwinder verloopt middels netstroom, met behulp van een adapter.

Last but not least zetten we graag de Benson Black Series 2.16.CF even voor je in het zonnetje. Deze watchwinder heeft de capaciteit voor het opwinden van twee automatische horloges tegelijk en biedt daarnaast een opbergruimte voor nog drie automatische horloges. Ook deze watchwinder is gemaakt van hoogwaardig hout en voorzien van twaalf verflagen en een beschermende laklaag. Dit model is uitgevoerd in een carbon fibre look. De binnenkant van de watchwinder is voorzien van soft velvet en ook dit model is afsluitbaar met een deurtje van mineraalglas. Aan de bovenkant is de watchwinder uitgerust met een soft close deksel. Ook deze watchwinder is verder voorzien van Japanse motoren, waarmee je je nooit meer zorgen hoeft te maken over stilstand van jouw automatische horloges. Het moderne touchscreen zorgt ervoor dat je voor ieder horloge de instellingen wat betreft draairichting en rotaties per dag gemakkelijk kunt wijzigen. Uiteraard beschik je ook met dit model over een ingebouwde LED verlichting. Tot slot biedt de Benson Black Series 2.16.CF de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, USB aansluiting en powerwinding functie.

De genoemde watchwinders van Benson zijn bij ons in de webshop verkrijgbaar.
Daarnaast vind je hier onder meer ook het gehele overige assortiment van Benson. Wij leveren deze modellen van Benson met twee jaar garantie en een duidelijke handleiding. Bekijk nu de mogelijkheden en kies voor jouw favoriet!

Swiss Kubik Double Leather Black SK02.CV003 watchwinder

Geplaatst op 10 januari 2024 om 14:45 uur

Een automatisch horloge is voorzien van een zeer geavanceerd stukje techniek. Een horloge dat als basis een automatisch uurwerk heeft kan namelijk op enkel beweging (of handmatige opwinding via de kroon) functioneren. Dit betekent dat je zonder dat je het zelf in de gaten hebt je automatische horloge van energie voorziet, door enkel de natuurlijke bewegingen van de pols. Het automatische horloge heeft in de geschiedenis wat terrein verloren, maar dit was slechts tijdelijk.

Swiss Kubik Double Leather Black SK02.CV003

Menig liefhebber en/of verzamelaar van luxe horloges weet namelijk de charme en authenticiteit van het automatische horloge zeer te waarderen. Niet voor niets zijn er verscheidene automatische horloges op de markt die zijn voorzien van een glazen bodem, waardoor de echte liefhebber het uurwerk daadwerkelijk in actie kan zien. Een automatisch horloge heeft echter wel een belangrijke eigenschap om rekening mee te houden. Doordat dit horloge afhankelijk is van beweging, zal deze wanneer hij niet gedragen wordt op een gegeven moment stil komen te staan.

Dit heeft verschillende mogelijke vervelende gevolgen. Allereerst moet je je horloge na stilstand opnieuw instellen. Wanneer dit enkel de tijd betreft is dit nog te overzien. Wanneer je echter een horloge in het bezit hebt met bijvoorbeeld een datumaanduiding, GMT functie en maanfase indicatie, wordt dit al vervelender. Bovendien kan stilstand van een automatisch horloge ervoor zorgen dat er onnauwkeurigheden ontstaan in de tijdsweergave. Natuurlijk wil je dit als liefhebber van luxe horloges zien te voorkomen. Dit is mogelijk door je automatische horloge wanneer je deze niet draagt in een goede watchwinder te plaatsen. Deze verzorgt dan de benodigde wijze van opwinding voor je automatische horloges of zelfs meerdere horloges. Zo is jouw automatische horloge altijd klaar voor gebruik. Ook wanneer je meerdere automatische horloges in het bezit hebt, is dit ideaal. Zo hoef je je niet alleen geen zorgen meer te maken over stilstand van je automatische horloges, maar beschik je direct ook over een veilige opbergplaats voor je verzameling.

Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte watchwinder voor jouw automatische horloges, kies je bij voorkeur voor een gewaardeerd merk. Er zijn verschillende gerenommeerde watchwindermerken actief binnen de horlogerie, die al jaren hoogwaardige watchwinders produceren. Deze merken hebben daardoor de nodige kennis en ervaring in huis op dit gebied. Daarbij zijn ook merken die innovatie hoog op het prioriteitenlijstje hebben staan, waardoor zij hun eigen watchwinders steeds opnieuw weten te verbeteren.

Een voorbeeld van zo’n merk is het Zwitserse merk Swiss Kubik. Swiss Kubik is een merk dat zeer hoge kwaliteit levert. Daarbij zijn de watchwinders van het merk zeer herkenbaar vormgegeven, deze watchwinders hebben namelijk een aansprekende kubusvorm. Door de compacte vormgeving van de watchwinders van het merk, zijn deze zeer handzaam en daarmee gemakkelijk te plaatsen en verplaatsen. Bovendien is het met deze watchwinders een goede optie de watchwinder en daarmee jouw automatische horloges in een kluis op te bergen voor een optimaal veilig gevoel. De watchwinders van Swiss Kubik zijn allen voorzien van Swiss made motoren, die wereldwijd bekend staan als het neusje van de zalm op dit gebied. Deze motoren bieden een energiezuinige en betrouwbare wijze van opwinding aan ieder merk en type automatisch horloge. Bovendien staan deze motoren bekend als zijnde zeer stil in gebruik. Hierdoor kun je deze watchwinders heel goed op plekken zetten waar stilte gewenst is, zoals bijvoorbeeld in de slaapkamer.

Een fraai voorbeeld van een watchwinder uit de collectie van Swiss Kubik, met plaats voor twee automatische horloges is de Swiss Kubik Double Leather Black SK02.CV003. Deze luxe watchwinder is gemaakt van hout en aan de buitenkant bekleed met leder in de kleur zwart. Dit geeft de watchwinder in combinatie met de strakke vormgeving een moderne en tegelijkertijd zeer stijlvolle uitstraling. De watchwinder is 20cm breed, 10 hoog en 10 diep. Dit betekent dat de watchwinder ondanks de capaciteit voor het opwinden van 2 automatische horloges, nog steeds klein van stuk is. Er is dus in ieder interieur wel een mooi plaatsje te vinden voor deze eyecatcher. Uiteraard is ook dit model van Swiss Kubik voorzien van twee Swiss made motoren van topkwaliteit. De watchwinder is energiezuinig en kan tot wel 3 jaar functioneren op een set batterijen. Verder is deze Swiss Kubik Double Leather Black SK02.CV003 watchwinder instelbaar wat betreft het aantal toeren, met behulp van de handige USB aansluiting. Tot slot is de watchwinder voorzien van een overwind protectie, deze zorgt ervoor dat jouw automatische horloges beschermd zijn tegen overspanning. Wanneer je wilt, kun je deze watchwinder van Swiss Kubik gemakkelijk afsluitbaar maken, door apart handige plexiglas deurtjes bij te bestellen. Zo berg je jouw horloges goed beschermd op tegen verschillende schadelijke invloeden van buitenaf.

Je bestelt de Swiss Kubik Double Leather Black SK02.CV003 en vele andere fraaie en hoogwaardige watchwinders van dit merk bij ons in de webshop. Wij leveren deze met een garantie van maar liefst 3 jaar en uiteraard een duidelijke handleiding.

Benson Black Series horloge-etuis

Geplaatst op 3 januari 2024 om 09:40 uur

Ben jij een horlogeliefhebber en zoek je een mooi etui om jouw horloges netjes te bewaren? Weet je dat in Nederland ook hele mooie horlogeaccessoires te verkrijgen zijn? Zo kun je bij het Nederlandse merk Benson heel goed terecht voor fraaie horloge-accessoires van kwaliteit. Je kunt hierbij denken aan watchwinders, speciaal voor de automatische luxe horloges. Daarnaast biedt het merk echter ook stijlvolle horlogeboxen en horloge-etuis.

Benson Black Series watch etui camel

Benson biedt niet alleen producten van hoge kwaliteit, maar vindt het ook belangrijk dat de producten betaalbaar blijven. Je kiest met een horlogeaccessoire van Benson dan ook voor een uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding. Benson heeft onder meer innovatie en een hoog gebruikerscomfort hoog in het vaandel staan. Daarnaast blinken de verschillende producten van het merk uit door de zorg en aandacht die eraan is besteed. De watchwinders, horlogeboxen en horloge-etuis van het merk worden zeer zorgvuldig gemaakt, waarbij oog voor detail en een perfecte afwerking belangrijke pijlers zijn.

In dit artikel besteden we in het bijzonder aandacht aan de categorie horlogeboxen en horloge-etuis. Waar automatische luxe horloges de meeste baat hebben wij een watchwinder als opbergplaats, is een horlogebox of etui ideaal voor het opbergen van quartz- en mechanische horloges. De voorwaarden voor een goede horlogebox of -etui zijn onder meer dat deze genoeg ruimte moeten bieden en ze moeten bovendien handig in gebruik zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de binnenkant van de horlogebox of het etui zacht is, zodat jouw horloges niet kunnen beschadigen. Bovendien is het van belang dat de horlogebox of het etui goed afsluitbaar is. Hiermee voorkom je onnodige slijtage van je horloges door bijvoorbeeld condens of vuil. Het kan daarnaast handig zijn wanneer de opbergplaats van jouw luxe horloges compact is vormgegeven. Dit is vaak het ideale van een opbergetui voor je horloges, door de compacte vormgeving hiervan neem je je luxe horloges gemakkelijk mee op vakantie of bijvoorbeeld een zakenreis. Binnen de collectie van Benson waren er al verscheidene series horlogeboxen en horloge-etuis te verkrijgen. Daar is nu een fraaie collectie bijgekomen. De Benson Watch etui Black Series is de nieuwste aanwinst binnen de collectie van Benson. Deze serie horloge-etuis bestaat uit etuis die met de hand gemaakt zijn van het mooiste Italiaanse leder. De etuis zijn perfect afgewerkt met een fraai bijpassend stiksel en hebben een zeer elegante en luxe uitstraling. Deze etuis zijn verkrijgbaar met een diverse capaciteit. Zo biedt Benson deze etuis in de collectie met ruimte voor één, twee of vier luxe horloges.

Het is ook mogelijk deze luxe horloge-etuis te bestellen in verschillende kleuren. Zo zijn deze etuis leverbaar in de kleuren zwart, donkerbruin en camel. Alle varianten zijn gemaakt van het hoogwaardige Italiaanse leder. Aan de binnenkant zijn de etuis afgewerkt met een zachte stof, ter bescherming van jouw luxe horloges tegen krasjes of andere beschadigingen. Bij de zwarte etuis is deze stof grijs, de camel kleurige variant is wat betreft de kleur van het exterieur en interieur gelijk. De donkerbruine etuis binnen de serie hebben dan weer een lichtere bruintint aan de binnenkant. Zo weet het merk liefhebbers met een diverse voorkeur aan te spreken met deze fraaie etuis. Jouw horloge of horloges zijn perfect beschermd in de Benson Watch Etuis uit de Black Series. Naast het feit dat de etuis zeer stevig zijn en gemaakt van hoogwaardige materialen, zijn de etuis ook afsluitbaar met de rits van hoge kwaliteit. Hiermee kun je je etui helemaal afsluiten, zodat jouw horloge of horloges niet kunnen worden aangetast door schadelijke invloeden van buitenaf. De handgemaakte horloge-etuis uit de nieuwste serie van Benson zijn compact vormgegeven. Hierdoor kun je ze niet alleen heel goed thuis gebruiken om jouw geliefde horloges in op te bergen, maar zijn ze daarnaast ook ideaal om mee te nemen op reis of bijvoorbeeld naar kantoor. Benson heeft bij deze serie horloge-etuis niets aan het toeval overgelaten en alle facetten wat betreft het gebruikerscomfort en de bescherming van de horloges meegenomen in het design. Met een Benson Watch Etui uit de Black Series weet je zeker dat jouw luxe horloges altijd veilig zijn opgeborgen wanneer je ze niet draagt.

Je kunt de Benson Watch Etuis uit de Black Series eenvoudig en gemakkelijk bij ons in de webshop bestellen. Deze worden dan door ons geleverd met twee jaar garantie. Daarnaast bieden wij ook het gehele overige assortiment van Benson. Er zijn dan ook vele fraaie watchwinders, horlogeboxen en horloge-etuis van het merk op onze webshop te vinden die absoluut de moeite waard zijn om nader onder de loep te nemen. Jouw luxe horloges zijn hiermee voor altijd veilig opgeborgen. Kies dus nu voor het beste voor jouw luxe horloges en voor je portemonnee, kies voor Benson!

Watchwinders voor 16 automatische horloges

Geplaatst op 19 december 2023 om 14:51 uur

Een watchwinder voor 16 automatische horloges is een model geschikt voor de fanatieke verzamelaar. Wanneer je 16 automatische horloges in het bezit hebt, of graag wilt hebben in de toekomst, is dit natuurlijk een waardige horlogeaccessoire waard. Naast dat je je automatische horloges natuurlijk op een veilige manier wilt opbergen en in stijl tentoon wilt kunnen stellen, moeten automatische horloges ook worden opgewonden wanneer ze niet gedragen worden. Dit kan alleen met behulp van een watchwinder, die voorziet in de beweging die het automatische horloge normaliter door de natuurlijke beweging van de pols zou krijgen.

Een watchwinder in het algemeen moet natuurlijk van goede kwaliteit zijn om jouw automatische horloges te kunnen en mogen opwinden. Het kan best een zoektocht zijn om een passende watchwinder voor jouw automatische horloges te vinden. Juist omdat er zoveel diversiteit op de markt is. Wij helpen je daarom graag een handje met een aantal voorbeelden van topkwaliteit modellen voor jouw verzameling.

De eerste watchwinder die je echt beter wilt leren kennen is de Heisse & Söhne Triton 70019-132.33.37. Deze watchwinder van het Duitse merk Heisse & Söhne heeft een zeer luxe uitstraling en een zekere allure. Deze fraaie horlogeaccessoire is gemaakt van hout en combineert de kleuren bruin met zwart. De Heisse & Söhne Triton 70019-132.33.37 is daarnaast glanzend afgewerkt voor een extra luxe touch. Omdat deze watchwinder afsluitbaar is, zijn jouw horloges in deze horlogeaccessoire goed beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld condens, vuil en stof. Je horloges worden daarbij bovendien extra beschermd door het moderne vingerprint slot. De Heisse & Söhne Triton 70019-132.33.37 is uitgerust met hoogwaardige Japanse motoren, die zorgen voor een sublieme wijze van opwinding van jouw horloges, ongeacht het merk of type horloge. De watchwinder is daarnaast instelbaar wat betreft het aantal turns per day en de draairichting. Ieder automatisch horloge krijgt hiermee de beste wijze van opwinding. De bediening van de Heisse & Söhne Triton 70019-132.33.37 verloopt met behulp van het innovatieve LCD display. Met de fraaie LED verlichting zorg je ervoor dat jouw automatische horlogeverzameling extra opvalt. Tot slot biedt dit prachtige model van Heisse & Söhne de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een sleep mode. Met de sleep mode functie kun je je horloges wat rust bieden door ze net onder het optimale niveau van opwinding te houden. De watchwinder functioneert middels netstroom met behulp van een adapter.

De tweede watchwinder voor 16 automatische horloges die we graag aan je voorstellen, is de Benson Black Series Pro 16.19.B. Deze bijzondere horlogeaccessoire is echt een professional. Niet alleen biedt dit model ruimte voor het opwinden van 16 automatische horloges, in de opberglade kun je nog eens 12 extra horloges kwijt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld mechanische- of quartz horloges. De de Benson Black Series Pro 16.19.B is gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur zwart. Ook de binnenkant van de watchwinder is zwart, deze is voorzien van een speciaal soft velvet. Dit zorgt voor een optimale bescherming van jouw horloges. Daarnaast is dit model afsluitbaar, met het deurtje van mineraalglas. Deze is voorzien van een slot met sleutel, voor een optimaal veilig gevoel. Dit model van Benson is voorzien van uitstekende kwaliteit motoren, die afkomstig zijn uit Japan. Deze motoren verzorgen de opwinding van jouw automatische horloges probleemloos en op energiezuinige wijze. Bovendien doen zij hun werk in stilte, waardoor deze de Benson Black Series Pro 16.19.B prima geplaatst kan worden op plekken waar stilte gewenst is, zoals de werkkamer of de slaapkamer bijvoorbeeld. De watchwinder is verder geheel instelbaar per horloge afzonderlijk. Zo kun je met behulp van het moderne touchscreen gemakkelijk de draairichting en het aantal omwentelingen per dag aanpassen. De Benson Black Series Pro 16.19.B is voorzien van flexibele horlogehouders. Dit zorgt ervoor dat ieder formaat horloge probleemloos in de watchwinder geklikt kan worden. De de Benson Black Series Pro 16.19.B beschikt verder over een ingebouwde LED verlichting. Hiermee hou je jouw automatische horlogeverzameling op ieder moment van de dag goed in het oog. De watchwinder biedt verder de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, een USB aansluiting en een powerwinding functie. Deze laatste functionaliteit is ideaal als je haast hebt, hiermee wind je jouw automatische horloges namelijk in korte tijd op. Tot slot functioneert deze de Benson Black Series Pro 16.19.B watchwinder middels netstroom met behulp van een adapter.

De derde watchwinder waar we je graag meer informatie over geven, is eveneens van het merk Benson. De Benson Black Series Pro 16.19.CF is met de hand gemaakt van hoogwaardig hout en vervolgens behandeld met maar liefst 12 verflagen. Dit model is uitgevoerd in een carbon fibre look, wat de watchwinder een luxueuze uitstraling geeft. Het interieur van de Benson Black Series Pro 16.19.CF is ingelegd met speciaal soft velvet, in de kleur zwart. Deze speciale laag biedt jouw horloges bescherming tegen beschadiging. De Benson Black Series Pro 16.19.CF is voorzien van een deurtje van mineraalglas, waardoor deze afsluitbaar is. Het deurtje kan ook op slot worden gedaan, waardoor je je horloges met een gerust gevoel in deze Benson Black Series Pro 16.19.CF watchwinder opbergt. De Japanse motoren waarvan deze watchwinder is voorzien, zorgen voor een passende opwinding voor jouw automatische horloges. Het maakt hierbij niet uit welk soort automatisch horloge het is. Deze Benson Black Series Pro 16.19.CF watchwinder is uitgerust met een fraaie ingebouwde LED verlichting. Wanneer je deze verlichting inschakelt, presenteer je jouw horlogeverzameling echt op professionele wijze. Iedere rotor van deze watchwinder kan afzonderlijk worden ingesteld, waardoor jouw automatische horloges ieder individueel op de meest ideale wijze van opwinding kunnen worden voorzien. Voor de bediening hiervan is de Benson Black Series Pro 16.19.CF voorzien van een handig touchscreen. De Benson Black Series Pro 16.19.CF biedt niet alleen de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie, maar ook nog een handige powerwinding functie. Hier wind je je horloges in een mum van tijd mee op. De v biedt tot slot een USB aansluiting en functioneert met behulp van een adapter.

Benson Black Series Pro 16.19.B

Bij ons in de webshop vind je een zeer uitgebreide collectie hoogwaardige watchwinders voor 16 automatische horloges, waaronder de uitzonderlijke modellen die we hiervoor genoemd hebben. Voor de echte verzamelaar zijn deze watchwinders een zeer goede keuze, door het hoge gebruikerscomfort en de goede prijs-/kwaliteitverhouding die zij bieden.