Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Welke watchwinder is het beste voor mijn Tag Heuer horloge?

Geplaatst op 19 september 2023 om 19:40 uur

Er zijn watchwinders verkrijgbaar voor vele mooie horlogemerken, die niet alleen kwaliteit bieden, maar ook designs waar met hart en ziel en oog voor detail aan is gewerkt. Voor een luxe horloge wil je tenslotte niet alleen uit technisch oogpunt, maar ook in esthetisch opzicht het neusje van de zalm op dit gebied.

Mooie horloges van merken als Rolex, Breitling of Tag Heuer verdienen een watchwinder die ze niet alleen de beste wijze van opwinding biedt, maar ze ook extra mooi doet uitkomen. Wil jij weten welke watchwinder het beste is voor jouw luxe horloge van bijvoorbeeld het exclusieve merk Tag Heuer? Dan is dit het artikel voor jou!

Afhankelijk van hoeveel horloges je wilt kunnen opwinden, bieden we jou hiervoor verschillende mooie opties in onze webshop. Wij hebben een ruim assortiment watchwinders in onze collectie van hoge kwaliteit. We hebben er hiervan drie voor je geselecteerd, waarmee je jouw Tag Heuer horloge of je verzameling horloges zonder problemen van energie kunt voorzien.

De eerste watchwinder die hiervoor uitermate geschikt is, is een watchwinder van het merk Bernard Favre. Bernard Favre biedt fantastische en unieke designs, die op zichzelf al een lust voor het oog zijn. Zo is de Bernard Favre Planet Black watchwinder een zeer luxe model. Deze watchwinder is voorzien van een Swiss made motor, die ieder type of merk automatisch horloge op de juiste wijze van energie kan voorzien. De watchwinder is gemaakt van edelstaal PVD en in zijn geheel uitgevoerd in mat zwart. Wanneer je jouw Tag Heuer horloge in de watchwinder plaatst, draait deze tijdens het opwindproces om zijn eigen as. Dit is een uitermate fascinerend gezicht. De luxe glazen stolp die over de watchwinder geplaatst kan worden maakt het helemaal af. Het biedt daarnaast bovendien ook bescherming tegen bijvoorbeeld vocht en stof. Wanneer je je watchwinder en je Tag Heuer horloge graag wilt kunnen meenemen op reis, of in een kluis wilt plaatsen, is de Bernard Favre Planet Black watchwinder ook perfect geschikt. De watchwinder is namelijk voorzien van een ingebouwde accu, die tot wel 100 dagen kan functioneren. Opladen van de watchwinder kan middels netstroom, PC of smartphone, met behulp van de handige USB aansluiting. De speciale LED indicator geeft de status van de watchwinder weer. Deze watchwinder van Bernard Favre biedt tot slot de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Wanneer je een echte eyecatcher zoekt voor het opwinden van jouw Tag Heuer horloge, is deze watchwinder van Bernard Favre absoluut een uitstekende keuze. De watchwinder wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie in een luxe lederen etui.

De tweede watchwinder die we je zeker aanraden voor je Tag Heuer horloge, is van het merk Benson. Het gaat dan specifiek om de Benson Swiss Series Double 2.20 Green Leather. Het betreft een special edition, waardoor deze watchwinder extra bijzonder is. De watchwinder biedt ruimte voor het opwinden van 2 automatische horloges tegelijkertijd. Met het groene lederen exterieur is deze watchwinder een plaatje om te zien. De binnenkant van de watchwinder is voorzien van een zachte zwarte stof. Dit benadrukt het luxe karakter van de watchwinder en biedt bovendien bescherming tegen krasjes of andere beschadigingen. De watchwinder is bovendien afsluitbaar met het deurtje van mineraalglas. Benson maakt gebruik van flexibele horlogehouders, waardoor vrijwel ieder formaat horloge feilloos in de houders past. De Benson Swiss Series Double 2.20 Green Leather is voorzien van Swiss made motoren. Met deze motoren weet je zeker dat je altijd op je watchwinder kunt rekenen. Bovendien doen ze hun werk in stilte, waardoor je deze watchwinder ook prima op plaatsen kunt neerzetten waar stilte gewenst is, zoals op de slaapkamer of op kantoor. Het speciale veiligheidssysteem zorgt ervoor dat de motor ontkoppelt wanneer er een horloge geplaatst of verwijderd wordt. Met het moderne LCD scherm stel je per rotor afzonderlijk gemakkelijk en eenvoudig de draairichting en het aantal rotaties per dag in. De ingebouwde LED verlichting zet jouw horloges desgewenst letterlijk in de spotlight. Tot slot biedt de Benson Swiss Series Double 2.20 Green Leather de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Met deze watchwinder van Benson kies je voor een model dat zeer gebruiksvriendelijk is en eigenlijk  alles biedt dat de liefhebber van mooie automatische horloges maar te wensen heeft. Wij leveren deze watchwinder met de ruime garantietermijn van maar liefst 3 jaar, een duidelijke handleiding en een certificaat.

De derde watchwinder die ideaal is voor jouw Tag Heuer horloge en daarnaast de ruimte biedt voor een gehele verzameling automatische horloges, is de Paul Design Gentlemen 12 Macassar. Deze watchwinder heeft de capaciteit voor het opwinden van maar liefst 12 horloges tegelijk. Het design is zeer luxe, de watchwinder is dan ook een echte blikvanger. Dit model van Paul Design is met de grootst mogelijke zorg vervaardigd van bijzonder mooi hout. De binnenkant van de watchwinder is zwart van kleur, wat een erg mooi contrast biedt met het exterieur. De basis van deze watchwinder wordt gevormd door hoogwaardige motoren van het Japanse merk Mabuchi. Deze motoren zijn uiterst krachtig en daarnaast ook energiezuinig en stil in gebruik. Het handige touchscreen zorgt ervoor dat je de draairichting en het aantal rotaties per dag per horloge afzonderlijk gemakkelijk kunt instellen. Met de ingebouwde LED verlichting zet je jouw horloges letterlijk in de spotlight. Voor een optimaal veilig gevoel biedt deze watchwinder een uiterst modern vingerprint slot, waarmee je zeker bent dat jij de enige bent die bij je horloges kan komen. Met het innovatieve touchscreen kun je voor ieder horloge apart de instellingen wijzigen wat betreft draairichting en aantal rotaties per dag. Op deze manier krijgt elk horloge de meest ideale wijze van opwinding. Tot slot beschik je met deze watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De Paul Design Gentlemen 12 Macassar is niet zomaar een watchwinder voor jouw horlogeverzameling. Het dient direct ook als een luxe display, waardoor alle ogen op jouw horloges gericht zullen zijn. Deze watchwinder wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie, handleiding en afstandsbediening.

Jouw Tag Heuer horloge zal met iedere genoemde watchwinder op perfecte wijze van energie kunnen worden voorzien. Daarnaast bied je jouw horloge een veilige en stijlvolle opbergplaats. Bekijk de watchwinders nu bij ons in de webshop en maak je keuze!

Tips bij aankoop van een watchwinder

Geplaatst op 9 september 2023 om 14:10 uur

Ben jij een fan van automatische horloges? Vind je het ook vervelend als jouw automatische horloge weer eens stilstaat, waarschijnlijk omdat je een ander automatisch horloge hebt gedragen? Als je beide vragen positief kan beantwoorden dan is een watchwinder een absolute “must have” voor jou. Deze horlogeaccessoire lost het probleem van stilstand van jouw automatische horloges eenvoudig op. Maar wat is een watchwinder en wat doet deze precies? Welke merken zijn het beste? Waarop moet je letten bij aankoop en is een watchwinder gevaarlijk voor een automatisch horloge? Wij geven je antwoord op deze bovenstaande vragen in het onderstaande artikel.

Wat is een watchwinder?

Als je op straat aan 100 mensen vraagt wat een watchwinder is dan krijg je waarschijnlijk van 95 mensen het antwoord dat ze geen idee hebben. En dat is logisch, want deze horlogeaccessoire is eigenlijk niet zo heel bekend, vooral niet onder mensen die geen horloge hebben of alleen een quartz horloge dragen. Toch is deze horlogeaccessoire onder fans van automatische horloges erg bekend. Echter zijn automatische horloges vaak aanzienlijk duurder dan quartz horloges. Merken als Rolex, Omega, Breitling, IWC, Panerai en Oris produceren voornamelijk automatische horloges. En als je weleens van één of meerdere van deze horlogemerken hebt gehoord dan weet je ook dat de horloges van deze merken niet goedkoop zijn. Liefhebbers van horloges zullen vaak één of meerdere automatische horloges in hun bezit hebben en waarschijnlijk ook een watchwinder. Deze accessoire is ontzettend belangrijk voor automatische horloges. Het belang wordt vaak onderschat. In het vervolg zullen we uitleggen waarom.

Wat doet een watchwinder?

Een automatisch horloge verkrijgt energie door het bewegen van het horloge. De beweging wordt door de rotor omgezet in spanning op een veer in het uurwerk. Wanneer deze veer ontspant dan begint het horloge te lopen. Er zit geen batterij in een automatisch horloge. Het uurwerk is volledig automatisch en kan ook opgewonden worden door middel van draaiing aan de kroon. Hiermee wind je het uurwerk handmatig op. Dit doe je bijvoorbeeld als het horloge even stil heeft gestaan.

Waarom heb je dan een watchwinder nodig? Deze horlogeaccessoire zorgt ervoor dat één of meer automatische horloges in beweging blijven, door middel van rotatie in de watchwinder. Hierdoor blijft de energie in het uurwerk behouden en blijven de horloges dus lopen. Dit heeft een paar grote voordelen. Ten eerste zijn de horloges in de watchwinder altijd gereed om direct te dragen. De tijd, datum en eventuele andere functies staan direct goed. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite, maar ook voorkomt het risico’s op beschadigingen aan het horloge wanneer je het telkens opnieuw moet instellen. Ten tweede zorgt een watchwinder ervoor dat het automatische horloge op een rustige wijze in beweging blijft. Hierdoor blijven de mechanische onderdelen in beweging en wordt de olie in het uurwerk mooi over deze onderdelen verdeeld. Dit komt ten goede aan de duurzaamheid van de automatische horloges waardoor je er langer van kan genieten. Ten derde kan je de automatische horloges goed opbergen in deze horlogeaccessoire, waardoor ze veilig opgeborgen zijn. Immers, horloges blootstellen aan stof, kinderhandjes en vocht is nooit een goed idee. Deze combinatie van voordelen maakt de watchwinder een horlogeaccessoire die je moet gebruiken als je het beste wilt voor jouw automatische horloges.

Een watchwinder draait de automatische horloges rond. Dit gebeurt op een rustige wijze waarbij het horloge goed bevestigt zit op een horlogehouder die vervolgens wordt vastgeklikt in de watchwinder. Elk horloge kan je naar keuze een gewenste richting en aantal omwentelingen per dag laten ronddraaien. De meeste automatische horloges verkrijgen energie wanneer deze rechtsom (met de klok mee) op 900 TPD (turns per day) ronddraaien. Echter zijn er ook horloges die bijvoorbeeld linksom op 600 TPD energie verkrijgen. Een goede watchwinder biedt de mogelijkheid om de draairichting en het aantal omwentelingen per dag (oftwel TPD) te kiezen per individueel horloge. Hierdoor krijgt elk horloge precies de benodigde energie.

Een watchwinder simuleert als het ware gewone polsbeweging alsof je het horloge zelf zou dragen. Dit is de meest veilige en optimale wijze om een automatisch horloge van energie te voorzien.  

Welke watchwinder merken zijn het beste?

Wanneer je een goede watchwinder wilt kopen voor jouw automatische horloges dan moet je wel weten waarop je moet letten. Wij adviseren om altijd te kiezen voor een bekend merk omdat dit de beste kwaliteit en veiligheid voor jouw horloges biedt. Wij hebben al jarenlang ervaring met merken zoals Benson, Swiss Kubik, Bernard Favre, Paul Design, RDI en Heisse & Söhne. Deze merken zijn een goed voorbeeld van merken die we je aanraden als je op zoek bent naar een goede watchwinder waarvan je jarenlang plezier zult hebben. Deze merken investeren in design, innovaties, techniek en gebruikscomfort. Elk merk heeft haar eigen voordelen ten opzichte van andere merken. Maar over het algemeen kan je bij bovenstaande merken probleemloos slagen voor een uitstekende watchwinder.

Het Nederlandse merk Benson produceert al ruim 18 jaar watchwinders van een ontzettend goede kwaliteit. Deze horlogeaccessoires voldoen aan de hoogste normen en zijn ook betaalbaar. Deze combinatie maakt de Benson watchwinders uniek en een erg goede keuze.

Swiss Kubik is een Zwitsers merk dat compacte watchwinders produceert met Swiss made techniek. Deze techniek is zeer goed maar de modellen zijn niet goedkoop. Het grote voordeel van Swiss Kubik is dat de watchwinders tot wel 3 jaar functioneren op één set batterijen. Hierdoor zijn deze horlogeaccessoires dus uitermate geschikt om in een kluis te plaatsen of mee te nemen op reis.

Bernard Favre is een bijzonder merk, dat ook uit Zwitserland afkomstig is. Dit watchwinder merk heeft een unieke wijze van opwinding, namelijk door draaiing om haar as. Niet alleen is dit een prachtige aanblik, het is ook effectief. De Bernard Favre watchwinders vallen in het hogere segment door de unieke wijze van opwinding, het luxe design en de prachtige materialen.

Het merk Paul Design komt uit het Verenigd Koninkrijk. Dit merk produceert net als Benson watchwinders van een uitstekende kwaliteit tegen relatief betaalbare prijzen. Waar Benson een meer modern design heeft zijn de Paul Design watchwinders iets meer klassiek vormgegeven. Wel beschikken de Paul Design modellen over de nieuwste techniek en functionaliteit.

Een ander Zwitsers merk is RDI. Dit is een relatief nieuw en klein merk, maar zeker een interessante optie wanneer je een goede watchwinder zoekt voor jouw automatische horloges. RDI heeft Swiss made techniek en luxere designs. Het voordeel van RDI is dat je absoluut top kwaliteit in huis haalt.

Heisse & Söhne is afkomstig uit Duitsland en biedt een ruime collectie van fraaie watchwinders. De motoren zijn Japans en zijn prima geschikt voor het opwinden van elk automatisch horloge. Interessant is dat Heisse & Söhne net zoals Benson een ruime collectie heeft van verschillende capaciteiten, designs en kleuren. Hierdoor vind je altijd een geschikte watchwinder bij dit merk.

Welk merk uit het bovenstaande rijtje je ook koopt, je zit altijd goed omdat deze merken een uitstekende reputatie hebben en veel tijd, moeite en geld investeren om hun producten te verbeteren.

Waarop moet letten bij aankoop van een watchwinder?

Als specialist in watchwinders voor meer dan 17 jaar adviseren wij altijd om te kiezen voor een bekend merk dat actief is qua innovatie, design, upgrades en een goede reputatie heeft. Merken zoals Benson, Swiss Kubik, Bernard Favre en Paul Design zijn dergelijke merken.

Daarnaast moet je goed kijken wat past bij jouw horlogecollectie en budget. Watchwinders zijn er in allerlei soorten en maten. Maar ook zijn er grote verschillen in prijs. Deze verschillen worden voornamelijk bepaald door merkbeleving, type motoren en de capaciteit. Een goede watchwinder hoeft helemaal niet duur te zijn. Een goedkope watchwinder hoeft ook niet persé slecht te zijn. Echter zijn wij wel van mening dat een goede watchwinder voor 1 horloge minimaal 200 a 250 euro kost. Goedkopere modellen hebben meestal een minder goede motor, minder functies en worden veelal niet verkocht door professionals met veel kennis van deze horlogeaccessoires.

Het is uiteraard belangrijk dat je de watchwinder kunt instellen naar de vereisten van het specifieke automatische horloge. Met andere woorden, dat je de draairichting en het aantal omwentelingen per dag kan bepalen per individueel horloge. Hiermee kan je namelijk elk horloge probleemloos voorzien van voldoende energie. Op internet zijn er verschillende databases van horlogemerken met daarin voor individuele horloges de draairichting en TPD (turns per day). Dit is erg handig omdat je op deze wijze de watchwinder exact kan instellen naar de behoeften van jouw horloges.

Als laatste tip adviseren wij je om deze horlogeaccessoire altijd bij een expert te kopen. Een watchwinder is niet goedkoop en je wilt hem zo goed mogelijk benutten voor de energievoorziening van jouw automatische horloges. Daarom kan een expert jou van goed advies voorzien zodat je de beste keuze maakt. Daarnaast zal een expert op gebied van watchwinders ook zeker officieel dealer zijn waarbij je diverse zekerheden hebt als klant. Bijvoorbeeld duidelijke garantie, reparatiemogelijkheden en snelle service.

Is een watchwinder gevaarlijk voor automatische horloges?

Een watchwinder windt automatische horloges op door ze te laten ronddraaien. Dit is een gecontroleerde beweging op een hele matige snelheid. De draaiing bootst het normale dragen van een horloge om de pols na. Het opwinden van een automatisch horloge is derhalve volledig veilig en komt zelfs ten goede van de duurzaamheid en accuratesse van het horloge.

Een watchwinder is dus een absoluut veilige accessoire voor automatische horloges, echter moeten we uiteraard wel zeggen dat de kwaliteit, functionaliteit en afwerking van deze horlogeaccessoire ook een rol spelen. Er zijn watchwinders verkrijgbaar van Chinese herkomst die veelal worden verkocht via dubieuze handelaren, platforms als Amazon en juweliers die geen kennis hebben van deze horlogeaccessoire. Deze modellen hebben niet de hoge standaard die bovenstaande merken wel bieden. Er wordt vaak gebruik gemaakt van Chinese motoren en essentiële functies ontbreken. Hierdoor loop je de kans dat een horloge beschadigd raakt door teveel en slechte opwinding. Wij adviseren daarom altijd om een watchwinder van een bekend merk te kopen. Goedkoop is vaak duurkoop!

Vooral wanneer je een horloge van Rolex, IWC, Breitling, Omega, Tag Heuer, Panerai of Oris hebt dan kies je toch voor een goede horlogeaccessoire en bespaar je hier niet op?! Kies voor kwaliteit en een goed verkooppunt waardoor je jarenlang plezier hebt van je watchwinder en duidelijke garantie en service ontvangt.

Conclusie

Ben je op zoek naar een goede watchwinder voor jouw automatische horloges? Kies dan voor een bekend merk met duidelijke garantie en service. Kies voor een model dat beide richtingen opwindt en instelbaar is qua aantal omwentelingen per dag. Bespaar niet op een watchwinder want dit apparaat draait dag en nacht om ervoor te zorgen dat jouw automatische horloges direct gereed zijn om te dragen. Je zal een goede watchwinder gaan waarderen en na aankoop niet meer zonder willen.

Heb je advies nodig bij aankoop? Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder. Als officieel dealer met meer dan 17 jaar ervaring zijn we je graag van dienst.

Benson Black Series 6.16.WA Limited Edition watchwinder

Geplaatst op 7 september 2023 om 10:47 uur

Als liefhebber van mooie horloges wil jij natuurlijk de beste verzorging voor jouw Rolex, Tag Heuer, Breitling, IWC of Omega horloge. Je wilt dat ze zo lang mogelijk meegaan en dat ze bovendien lang in topconditie blijven. Hier kun je voor zorgen door bij het opbergen van je horloges extra secuur te zijn.

Benson Black Series 6.16.WA Limited Edition watchwinder

Wanneer je je horloges opbergt dan doe je dit bij voorkeur op een plaats met een zachte ondergrond, om krasjes of andere beschadigingen te voorkomen. Een afsluitbare opbergplaats heeft bovendien de voorkeur, zo hoef je niet bang te zijn voor schadelijke invloeden van buitenaf, zoals condens en vuil.

Bij quartz- en mechanische horloges kom je met een veilige opbergplaats al een heel eind. Een automatisch horloge heeft echter ook een stukje verzorging nodig op het gebied van een juiste opwinding. Een automatisch horloge functioneert door middel van beweging, de bewegingen van jouw pols zorgen hier normaliter voor. Wanneer je een automatisch horloge wilt opbergen, omdat deze niet wordt gedragen, doe je dit het beste in een watchwinder. Een hoogwaardige watchwinder biedt namelijk niet alleen een veilige opbergplaats voor je automatische horloge of horloges, maar daarnaast ook een simulatie van de bewegingen van je pols. Hierdoor kun je je horloges opwinden in een goede watchwinder. Deze zorgt voor de benodigde beweging, meestal in de vorm van rotatie.

Op het gebied van watchwinders zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarbij is ook een groot verschil in kwaliteit te onderscheiden. Het is daarom belangrijk voor aankoop van een watchwinder het kaf van het koren te scheiden en te kiezen voor kwaliteit. Je wilt tenslotte een doeltreffende, maar tegelijkertijd ook veilige wijze van opwinding van jouw horloges.

Naast de hele goedkope watchwinders van niet al te beste kwaliteit en de grote watchwindermerken met zeer dure watchwinders, zijn er een aantal watchwindermerken te vinden die zeer sterk zijn in het bieden van hoge kwaliteit watchwinders, tegen een scherpe prijs. Een mooi voorbeeld van een watchwindermerk dat onder deze noemer valt, is het merk Benson. Benson is een merk van Nederlandse bodem, met de ambitie watchwinders te produceren met een hoog gebruikerscomfort, een luxe uitstraling en een efficiënte en veilige wijze van opwinding. Vrijwel iedere liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges kan terecht binnen de collectie van Benson, doordat deze niet alleen zeer uitgebreid, maar ook zeer gevarieerd is. Zo biedt de collectie watchwinders gemaakt van verschillende materialen, binnen verschillende prijsklassen en watchwinders voorzien van Japanse- of Swiss made motoren. Ook op het gebied van de capaciteit is er veel mogelijk.

In dit artikel besteden we graag aandacht aan een watchwinder geschikt voor de echte verzamelaar. Deze watchwinder biedt namelijk ruimte voor het opwinden van 6 automatische horloges en is daarnaast uitgerust met een handige opbergruimte voor nog 5 andere horloges of eventuele andere sieraden. We hebben het dan over de Benson Black Series 6.16.WA Limited Edition. Deze watchwinder is met de hand gemaakt door de echte vakman. Dit model is gemaakt van hout en daarna voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag. Dit is bovendien een extra bijzonder design uit de collectie van Benson, doordat het een limited edition betreft. Deze watchwinder is uitgevoerd in een walnoot hout look, waardoor het een zeer luxe en stijlvolle uitstraling heeft. Dit model is aan de binnenkant voorzien van een speciaal soft velvet, waarmee jouw horloges optimaal beschermd zijn wanneer je ze opbergt in de watchwinder. De Benson Black Series 6.16.WA Limited Edition is daarnaast uitgerust met een glazen deur en een ingebouwde LED verlichting. Deze combinatie van eigenschappen zorgt ervoor dat je jouw horloges goed afgesloten kunt bewaren, maar ze tegelijkertijd ook de hele dag in het oog kunt houden. Aan de bovenkant is de watchwinder voorzien van een luxe soft close deksel, waarmee ook de opbergruimte netjes kan worden afgesloten. De watchwinder is verder voorzien van Japanse motoren. Met motoren van dit kaliber ben je zeker van een veilige en doeltreffende opwinding, die bovendien op energiezuinige en geluidsarme wijze wordt verzorgd. De watchwinder kan verder worden ingesteld wat betreft draairichting en het aantal rotaties per dag. De watchwinder wordt bediend met behulp van het innovatieve touchscreen. Hiermee pas je de instellingen per horloge individueel aan, waardoor ieder horloge de opwinding krijgt die het nodig heeft. Naast de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een USB aansluiting, biedt dit model van Benson ook een powerwinding functie. Hiermee voorzie je jouw horloges indien gewenst in korte tijd van de benodigde energie.

De Benson Black Series 6.16.WA Limited Edition is kort samengevat een watchwinder die niet alleen zeer luxe, maar ook zeer gebruiksvriendelijk is. Bovendien heeft dit model een zeer fraai design, dat een blikvanger zal zijn in ieder interieur. Last but not least verzorgt deze watchwinder een perfecte opwinding van je automatische horloges, waardoor je nooit meer bang hoeft te zijn voor stilstand van je horloges. Bestel deze watchwinder nu bij ons in de webshop, dan ontvang je deze thuis met 2 jaar garantie, adapter, handleiding en certificaat.

Watchwinder voor 6 horloges

Geplaatst op 1 september 2023 om 10:01 uur

Ben jij op zoek naar een watchwinder met ruimte voor het opwinden van 6 automatische horloges? Dan hebben wij een paar tips op dit gebied voor je op een rijtje gezet. In dit artikel vertellen we je graag meer over drie verschillende modellen watchwinders met een opwindcapaciteit voor 6 automatische horloges. Deze watchwinders onderscheiden zich op meerdere punten. Allereerst bieden zij een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding. Met andere woorden, je krijgt met deze watchwinders veel waar voor je geld. Ten tweede vallen deze modellen op door hun luxe uitstraling, ondanks de aantrekkelijke prijzen. Ten derde bieden deze watchwinders alle drie een hoog gebruikerscomfort. Kortom, een aantal watchwinders dat het zeker waard zijn om je verder in te verdiepen.

De eerste watchwinder voor 6 horloges die we graag aan je voorstellen, is de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder. Dit model is afkomstig van het Nederlandse merk Benson. Benson is een merk met veel kennis en ervaring in huis op het gebied van zowel automatische horloges, als de watchwinders zelf. Men weet bij Benson dan ook precies waar een goede watchwinder aan moet voldoen. De Benson Smart-Tech II 6.20.B Watchwinder is gemaakt van hout van hoge kwaliteit en in zijn geheel uitgevoerd in de kleur zwart. Naast de opwindcapaciteit voor 6 automatische horloges, biedt de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder ook nog een extra opbergplaats voor nog 5 horloges. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen deze ruimte te benutten voor eventuele andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen. De watchwinder is daarnaast uitgerust met speciale flexibele horlogehouders. Deze zorgen er niet alleen voor dat jouw horloges gemakkelijk vast te klikken zijn in de watchwinder, maar voorkomen ook beschadiging tijdens het plaatsen of verwijderen van horloges. De motoren waarvan deze watchwinder is voorzien, zijn van Japanse komaf. Deze motoren zijn beter betaalbaar dan Swiss made motoren, maar eveneens van absolute topkwaliteit. Ze zorgen voor een veilige en betrouwbare wijze van opwinding van ieder type en merk automatisch horloge. Bovendien zijn ze geluidsarm, zodat je deze watchwinder ook met een gerust hart op de slaapkamer of werkkamer kunt plaatsen indien je dit wilt. De Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder is instelbaar wat betreft de draairichting en het aantal omwentelingen per dag. Met behulp van het fraaie touchscreen kun je voor iedere rotor apart de instellingen bepalen. Een mooie extra die deze watchwinder biedt, is de moderne ingebouwde LED verlichting. Deze zorgt ervoor dat je deze watchwinder heel mooi kunt inzetten als display voor jouw horlogeverzameling. De watchwinder biedt verder de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een powerwinding functie. Tot slot functioneert de watchwinder met behulp van een adapter.

De tweede watchwinder die we in dit artikel graag even in het zonnetje zetten, is er opnieuw één van het merk Benson. We hebben het dan over de Benson Black Series Safe 6.22.B. Dit model uit de collectie van Benson vervult niet alleen de belangrijke opwindfunctie, maar dient daarnaast ook als een kluis zodat jouw automatische horloges altijd veilig en zorgvuldig zijn opgeborgen. Dit wordt nog eens extra benadrukt door het geavanceerde vingerprint slot. Deze Benson Black Series Safe 6.22.B watchwinderkluis van Benson is gemaakt van edelstaal en daardoor zeer robuust. De rotoren van deze handige watchwinderkluis zijn ieder apart instelbaar, voor een optimale wijze van opwinding van jouw automatische horloges. De watchwinderkluis is daarnaast voorzien van een ingebouwde LED verlichting en biedt de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een powerwinding functie. Dit model wordt geleverd met een adapter, reservesleutels, een handleiding en bouten om de kluis te kunnen verankeren.

De laatste watchwinder in dit rijtje is van het merk Paul Design. Ook dit merk staat bekend om de goede prijs-/kwaliteitverhouding van hun producten en het hoge gebruikerscomfort dat zij weten te bieden. De Paul Design Gentlemen 6 Black Apricot biedt de ruimte voor het opwinden van 6 automatische horloges tegelijk. Dit model is gemaakt van prachtig hout en heeft een luxe uitstraling. Dit model van Paul Design kan worden afgesloten met het fraaie glazen deurtje. Hiermee hou je eventuele schadelijke invloeden van buitenaf buiten de deur, maar kun je toch altijd jouw horloges goed bekijken. Het moderne vingerprint slot zorgt er bovendien voor dat er niemand bij je horloges kan komen. Doordat deze Paul Design Gentlemen 6 Black Apricot watchwinder daarnaast is voorzien van een ingebouwde LED verlichting, kun je er ook voor kiezen jouw verzameling extra in de spotlight te zetten. De Paul Design Gentlemen 6 Black Apricot is voorzien van hoogwaardige Japanse motoren. Dit model is instelbaar, met behulp van het innovatieve touchscreen. Zo wijzig je voor ieder horloge individueel de draairichting en het aantal rotaties per dag. De watchwinder biedt verder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze laatste functionaliteit dient om overspanning van jouw automatische horloges te voorkomen. Deze watchwinder wordt geleverd met een afstandsbediening, wat zorgt voor een hoog gebruikerscomfort.

Wil je graag één van de genoemde modellen bestellen? Bij ons in de webshop vind je ze alle drie. Daarnaast bieden wij van beide merken en vele andere gerenommeerde merken een uitgebreide collectie watchwinders. Bekijk ze nu in onze webshop en mocht je vragen hebben dan helpen we je graag verder.

Benson Compact Aluminium 1 Blue watchwinder

Geplaatst op 26 augustus 2023 om 10:26 uur

Wanneer je de trotse eigenaar bent van één of meerdere automatische horloges dan is er één specifieke accessoire waar je echt niet zonder kunt. We hebben het dan natuurlijk over de watchwinder.

Een watchwinder van kwaliteit voorkomt problemen met je automatische horloges door ervoor te zorgen dat je automatische horloges kan of kunnen worden opgewonden wanneer je deze niet draagt. Normaliter wordt een automatisch horloge vanzelf van de benodigde beweging voorzien doordat je deze om je pols draagt. Je pols beweegt natuurlijk de gehele dag door, hierdoor wordt jouw horloge continue van opwinding voorzien. Als je je automatische horloge echter niet om de pols hebt, ontbreekt deze beweging. Je automatische horloge kan dan stil komen te staan. Dit kan vervelende gevolgen hebben, zoals onnauwkeurigheden in de tijdsweergave. Bovendien is het vervelend als je je horloge na stilstand weer opnieuw moet instellen. Dit gaat bij een luxe horloge lang niet altijd alleen om het instellen van de tijd. Wat denk je bijvoorbeeld van de maanfase indicatie, de datumaanduiding of een eventuele GMT functie? Kortom, wie een automatisch horloge in het bezit heeft, wil absoluut niet zonder watchwinder. De watchwinder voorkomt niet alleen stilstand van je horloge. Door de beweging die het horloge in de watchwinder maakt, wordt ook de olieverdeling in het horloge juist geregeld. Dit zorgt voor het behoud van je horloge. Bovendien kun je je horloge in een goede watchwinder veilig opbergen, zodat je niet bang hoeft te zijn voor krasjes of andere beschadigingen. Tot slot zijn er zeer fraaie watchwinders die uitermate geschikt zijn om jouw automatische horloge in tentoon te stellen. Zo zijn er designs op de markt die zijn voorzien van een ingebouwde LED verlichting, waarmee je jouw automatische horloge extra mooi doet uitkomen.

Als jij wilt overgaan tot de aanschaf van een passende watchwinder voor je automatische horloge, hebben wij een mooie tip voor je. Het Nederlandse merk Benson biedt hoogwaardige watchwinders in allerlei soorten en maten en dat tegen een aantrekkelijke prijs. Zo kun je binnen de collectie van Benson terecht voor een watchwinder voor een enkel automatisch horloge, maar ook voor een gehele verzameling automatische horloges. Daarnaast kun je kiezen uit fraaie kasten en meer compacte designs. Ook wat betreft de motor biedt Benson verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een Benson watchwinder met een Swiss made motor, maar ook voor een watchwinder met een Japanse motor of motoren. In dit artikel besteden we graag meer aandacht aan een specifieke watchwinder uit de collectie van Benson. Het gaat om de Benson Compact Aluminium 1 Blue. Deze watchwinder is afkomstig uit de nieuwste generatie Compact Aluminium watchwinders van het merk. Deze watchwinder is zeer compact vormgegeven en kubusvormig. Dit model is gemaakt van aluminium. Dit heeft verschillende voordelen. Zo zorgt het voor een geheel eigen uitstraling van de watchwinder, is het een sterk materiaal en bovendien licht in gewicht. Dit maakt de watchwinder gemakkelijk te plaatsen en verplaatsen. Dit specifieke model is uitgevoerd in een klassieke blauwe kleur, maar dezelfde watchwinder is ook verkrijgbaar in verschillende andere kleuren, zoals zwart, wit, lichtgrijs en donkergrijs.

De Benson Compact Aluminium 1 Blue is voorzien van een Japanse motor van uitstekende kwaliteit. Deze motor zorgt ervoor dat jouw automatische horloge op energiezuinige wijze wordt opgewonden. Bovendien doet deze motor zijn werk in stilte, waardoor de Benson Compact Aluminium 1 Blue prima geplaatst kan worden op bijvoorbeeld de slaapkamer of werkkamer. De Benson Compact Aluminium 1 Blue watchwinder is geschikt voor het opwinden van ieder merk en type automatisch horloge. Dit komt onder meer door de krachtige Japanse motor, maar ook door de flexibele horlogehouder. Je kunt vrijwel ieder formaat automatisch horloge namelijk gemakkelijk in deze flexibele houder plaatsen. Bovendien is de watchwinder geheel instelbaar met behulp van het handige LCD scherm. Je kunt hiermee de draairichting en het aantal rotaties per dag voor je horloge bepalen. Zo weet je zeker dat jouw automatische horloge de meest ideale wijze van opwinding krijgt. De Benson Compact Aluminium 1 Blue is verder voorzien van een ingebouwde LED verlichting, waardoor je op ieder moment van de dag een perfect zicht op je horloge hebt. Daarnaast biedt dit model van Benson de programma’s CW, CC en Alt. Natuurlijk ontbreekt ook de overwind protectie niet, ter bescherming van jouw horloge tegen overspanning.

Benson Compact Aluminium 1 Blue watchwinder

Als je geïnteresseerd bent geraakt in de Benson Compact Aluminium 1 Blue of graag wilt weten wat het merk Benson nog meer te bieden heeft, neem dan een kijkje bij ons in de webshop! Hier vind je namelijk het gehele assortiment van dit Nederlandse merk. Wij hebben bovendien vrijwel de gehele collectie van Benson gewoon op voorraad. Wanneer je jouw favoriete nieuwe watchwinder hebt besteld, is deze dus snel bij jou thuis, waar je ook woont. Wij leveren onze producten namelijk wereldwijd. Bekijk nu het fraaie aanbod Benson watchwinders in onze webshop!