Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

De beste watchwinder voor 12 automatische horloges

Geplaatst op 17 januari 2020 om 12:38 uur

De echte horlogeliefhebber heeft meerdere automatische horloges. Waarschijnlijk van bekende merken zoals Breitling, Rolex, Seiko, Omega, Tag Heuer of Damasko. Het probleem van een collectie automatische horloges is dat je maar één horloge tegelijk kan dragen. Dit betekent dat de andere horloges stilstaan. Stilstand is nooit goed en vooral niet handig wanneer je regelmatig wisselt met het dragen van je horloge. Je moet dan elke keer de tijd en datum opnieuw instellen en het horloge handmatig opwinden. Gelukkig is hier een oplossing voor, namelijk het gebruik van een watchwinder.

Een watchwinder is een apparaat waarin automatische horloges van energie voorzien worden zodat ze blijven lopen. Een watchwinder draait de automatische horloges langzaam rond zodat de veer  van het uurwerk gespannen wordt en het horloge gaat lopen. Doordat een watchwinder volgens een bepaald programma functioneert draait en pauzeert deze, dit telkens weer. Hierdoor wordt de veer gespannen en ontspant deze weer wanneer de watchwinder in pauze is. Hierdoor wordt polsbeweging gesimuleerd.

Een watchwinder is de horlogeaccessoire bij uitstek voor de horlogeverzamelaar en liefhebber. Maar een watchwinder is ook zeer handig voor iemand die één automatisch horloge heeft. Je hebt namelijk altijd de mogelijkheid om jouw horloge snel en veilig van energie te voorzien, bijvoorbeeld als het horloge even niet draagt. Bijvoorbeeld als je gaat sporten, zwemmen of wanneer je slaapt.

Watchwinders zijn er in allerlei soorten en maten. Vooral voor 1, 2 en 4 horloges is er veel keus. Maar voor veel horloges is de keuze beperkt. Er zijn slechts een paar watchwinder merken die grotere watchwinders produceren voor bijvoorbeeld 12, 16, 20 of zelfs 24 horloges. Vaak zijn deze watchwinders ook nog flink duur. Als je veel automatische horloges hebt en je wilt een goede watchwinder aankopen, waarop moet je dan letten? Wat is de beste watchwinder voor 12 automatische horloges?

Er zijn verschillende watchwinders voor 12 horloges van merken zoals Orbita, Paul Design en Boda Concept. Echter de beste watchwinder naar onze mening is de Benson Black Series Pro 12.19. Deze watchwinder combineert alle eigenschappen die je graag wilt hebben in één watchwinder. De motoren in deze watchwinder zijn Japans en enorm betrouwbaar. Ze zijn krachtig genoeg voor zwaardere horloges. Elk horloge wordt aangedreven door een aparte motor, hierdoor heb je maximale flexibiliteit. Je kan namelijk elk horloge op een andere wijze opwinden, bijvoorbeeld het ene rechtsom op 900 TPD (turns per day) en het andere linksom op 1200 TPD. Uiteraard kan je bijvoorbeeld ook 9 horloges laten draaien en de andere 3 stopzetten.

Benson Black Series Pro 12.19.B watchwinder

Je kan bij dit model de draairichting en het aantal omwentelingen per dag instellen zodat je elk automatisch horloge kan opwinden, ongeacht horlogemerk of horlogemodel. Daarnaast kan je de horloges prachtig verlichten door middel van de ingebouwde LED verlichting. Deze verlichting zorgt voor een fraaie uitstraling. Met de power winding optie kan je automatische horloges snel opwinden in een korte periode. Bijvoorbeeld als je weinig tijd hebt.

In de Benson Black Series Pro 12.19 watchwinders zit een ingebouwde lade waar je allerlei andere spullen kan opbergen. Bijvoorbeeld andere horloges, sieraden of papieren. De watchwinder is via een sleutel af te sluiten zodat niemand bij de horloges kan komen.

Een belangrijk voordeel van de Benson Black Series Pro 12.19 watchwinder is dat elk horloge vastgemaakt wordt op een horlogehouder die vervolgens in de watchwinder klikt. Hierdoor zitten de horloges uitermate stevig vast in de watchwinder en kunnen ze er niet uit vallen met allerlei risico op beschadigingen. Deze horlogehouders zijn flexibel en zijn geschikt voor kleine en grote horloges. Ze zijn met stof bekleed zodat het horloge veilig op de horlogehouder zit.

De Benson Black Series Pro 12.19 watchwinders hebben een modern design. Het uiterlijk is strak en de watchwinder is alleen verkrijgbaar in de kleur zwart en carbon. De binnenkant is voorzien van zachte stof zodat de horloges veilig zijn. De watchwinder staat op 4 edelstalen poten en heeft een deur die voorzien is van glas. Hierdoor ben je verzekerd van een goed zicht op de ronddraaiende horloges. Via het touchscreen kan je alle functies bedienen waaronder de LED verlichting. Vooral in de avond zijn de ronddraaiende horloges een prachtig gezicht wanneer de LED verlichting is ingeschakeld.

De Benson Black Series Pro watchwinders werken op netstroom via een adapter. De adapter wordt meegeleverd bij de watchwinder en kan gebruikt worden in de EU, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Azië.

Elke watchwinder binnen de Black Series Pro wordt geleverd met 2 jaar internationale garantie. Hierdoor heb je maximale zekerheid. De watchwinders worden goed verpakt en voorzien van een handleiding en certificaat.

De beste watchwinders van 2020

Geplaatst op 4 januari 2020 om 18:17 uur

Op het gebied van watchwinders bieden we genoeg keus in onze webshop. In onze collectie watchwinder merken bieden we verschillen in prijs, kwaliteit en uitstraling. Wanneer je op zoek bent naar een watchwinder van goede kwaliteit, zul je daar bepaalde eisen aan willen stellen. Want wat is nu eigenlijk precies een goede watchwinder en aan welke voorwaarden moet deze voldoen? En wat zijn de beste watchwinders in dit nieuwe jaar? Oftewel wat zijn de beste watchwinders van 2020?

Als we kijken naar de beste watchwinders in 2020 is het van belang om te kijken naar de historie van een merk. Er zijn merken met een jarenlange ervaring op dit gebied, die weten wat de belangrijkste voorwaarden zijn voor een kwalitatief goede watchwinder en daarnaast innovatie en ontwikkeling in een hoog vaandel hebben staan. Op het gebied van de modernste techniek en hoogwaardige materialen hebben zij de juiste kennis in huis om het beste van het beste op de markt te kunnen zetten. Natuurlijk gaat het bij een goede watchwinder naast de kwaliteit en functionaliteit ook om uitstraling. De juiste watchwinder windt namelijk niet alleen je horloges op de juiste wijze op, maar is ook in esthetisch opzicht een waardevolle toevoeging aan je verzameling. Bovendien beschermt een goede watchwinder je horloges tegen invloeden van buitenaf en voorkomt het slijtage. De aanschaf van een goede watchwinder is dus niet altijd eenvoudig. Prijsklasse, functies en design spelen een grote rol. 

De keuze voor een goede watchwinder is dus van groot belang als je zuinig bent op jouw automatische horloges. Kort gezegd is de juiste watchwinder gemaakt van goede en duurzame materialen, voorzien van hoogstaande techniek, betrouwbaar en geschikt voor automatische horloges van alle bekende horlogemerken. Daarnaast is het een groot voordeel als de watchwinder makkelijk te bedienen is en voorzien van een stille en energiezuinige motor. Producten met een ‘Swiss made’ label staan garant voor duurzaamheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. De merken Swiss Kubik en Bernard Favre zijn voorbeelden van merken met een Zwitserse kwaliteit. Het Nederlandse merk Benson heeft met zijn Benson Black series watchwinders ook een goede naam weten neer te zetten. Deze watchwinders zijn voorzien van een stille Japanse motor. Naast een motor van hoge kwaliteit hebben deze drie merken nog een gemene deler. Ze zijn allemaal voorzien van moderne technieken en extra functionaliteiten. Denk dan bijvoorbeeld aan een overwind protectie en individueel instelbare rotoren. De Benson Black series zijn daarnaast onder andere ook nog voorzien van LED verlichting en een innovatief touchscreen. De watchwinders van zowel Bernard Favre als de Benson Black series hebben ook nog de keuze uit verschillende opwind programma’s waardoor ze geschikt zijn voor elk horloge.

De watchwinders van deze drie kwaliteitsmerken hebben allen een luxe uitstraling en zijn vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Denk hierbij aan hout, edelstaal PVD, glas en leder. De Bernard Favre Planet watchwinders hebben een unieke uitstraling met het zogenaamde ‘Planet Winding System’ waarbij het horloge tijdens opwinding om zijn eigen as draait, als ware het een planeet. Swiss Kubik kenmerkt zich dan weer door compacte en kubusvormige watchwinders, waarin de kleinere modellen zeer handzaam zijn en dus gemakkelijk mee te nemen. De Benson Black series laten een plus zien door de lade onderin te watchwinder waarmee er extra ruimte geboden wordt om andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen op te bergen. Zowel Bernard Favre, als Swiss Kubik en de Benson Black series watchwinders bieden u zicht op het horloge tijdens het proces van opwinden. Dit kan voor een liefhebber ook een belangrijke voorwaarde zijn.

Hoewel de kwaliteit van een product natuurlijk belangrijk is, valt er over smaak niet te twisten. Qua functionaliteit en capaciteit hangt het er natuurlijk vanaf wat voor jou belangrijk is. Wil je je watchwinder makkelijk mee kunnen nemen op reis, dan is een compacte vormgeving belangrijk. En dan kan het ook handig zijn wanneer deze op een batterij werkt. Wil je echter een watchwinder voor je verzameling horloges, dan zul je eerder kiezen voor een watchwinder die ruimte biedt voor meerdere horloges tegelijk. Maar wat je smaak ook is en welke voorwaarden je ook stelt, bij deze drie watchwinder merken zit vast een watchwinder naar wens. 

Benson watchwinders zijn het meest attractief qua prijs. Swiss Kubik zit qua prijs hier iets boven en Bernard Favre watchwinders zijn erg luxe en daardoor ook duurder. Deze merken hebben één ding gemeen; ze winden elk automatisch horloge probleemloos en veilig op. Wij hebben de meeste watchwinders van deze merken op voorraad en direct leverbaar. Elke watchwinder wordt door ons voor verzending uitgebreid getest en nagekeken. Wij leveren elke watchwinder met garantie, handleiding en stevige verpakking. Uiteraard verzenden wij wereldwijd via DPD, Post en Fedex. Je kan betalen per iDeal, creditcard, Paypal en via bankoverschrijving. 

Ontvang je graag advies over onze watchwinder merken, de functies en eigenschappen? Neem gerust contact op met ons. Met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van watchwinders helpen wij u graag! 

Zwitserse watchwinders

Geplaatst op 20 december 2019 om 09:31 uur

Bij een mooi automatisch horloge of horlogeverzameling, hoort een waardige watchwinder van goede kwaliteit. Wie een beetje verstand heeft van horloges, weet dat Zwitserland het horlogeland pur sang is en dat zowel horloges als watchwinders met het ‘Swiss made’ label garant staan voor  precisie en perfectie. Horloges en watchwinders die in Zwitserland gemaakt worden staan bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. In Zwitserland vinden we dus niet alleen mooie horlogemerken en luxe horloges, maar ook producenten van unieke en kwalitatieve watchwinders. Voorbeelden van Zwitserse watchwinders zijn RDI, Swiss Kubik en Bernard Favre. De watchwinders van deze merken zijn een perfecte combinatie met Zwitserse horloges.

Elk Zwitsers watchwinder merk is uniek en heeft zijn eigen mooie eigenschappen. Ze hebben echter ook veel zaken gemeen, onder andere het gebruik van hoogstaande techniek en hoogwaardige materialen, een lange levensduur en een luxe uitstraling. Swiss Kubik kenmerkt zich door compacte moderne ontwerpen en biedt watchwinders met verschillende capaciteit. Zo kun je bij het merk terecht voor een watchwinder voor een enkel horloge, maar ook voor een watchwinder voor een verzameling horloges. In de collectie van Swiss Kubik is er diversiteit in uitstraling van de watchwinders te vinden. Door levendig kleurgebruik, maar ook door het gebruik van verschillende soorten materialen zoals hout en leder, zijn er watchwinders passend bij diverse verzamelingen.

Bij het merk RDI zien we handgemaakte watchwinders met een bijzonder design. Voor het ontwerpen van de watchwinders is er een samenwerking aangegaan met kunstenaars, welke hun inspiratie onder andere in de natuur hebben gevonden. Dit heeft geresulteerd in zeer bijzondere watchwinders welke in geen enkel interieur zouden misstaan. Een combinatie van strak design en mooie vormen en kleuren maken deze watchwinders tot echte ‘pieces of art’. De motoren van deze watchwinders zijn zeer stil, waardoor ze heel prettig in gebruik zijn. Een mooie keuze voor iemand die van een uniek design houdt.

Bernard Favre heeft watchwinders in de collectie die rond draaien volgens het planetair stelsel. Dit systeem biedt een unieke wijze van opwinding van automatische horloges. De uitstraling van de watchwinders van Bernard Favre is zeer luxe en het kijken naar het horloge wanneer het wordt opgewonden is een fascinerend gezicht. De glazen stolp die over de watchwinder kan worden geplaatst zorgt ervoor dat het horloge beschermt is en ontneemt tegelijkertijd het zicht niet op wat er gebeurt.

Kortom, ben je op zoek naar een kwalitatief goede watchwinder? Kijk eens naar de Zwitserse watchwinders voor een gegarandeerd succesverhaal!

Hoe plaats je een horloge het beste in een watchwinder?

Geplaatst op 10 december 2019 om 14:40 uur

De watchwinder als horlogeaccessoire is bedoeld om automatische horloges op te winden, zodat ze niet stil komen te staan als ze niet gedragen worden. De echte horlogeliefhebber weet precies wat een watchwinder is en hoe deze werkt. Echter zijn er ook veel mensen die een collectie horloges hebben waaronder automatische horloges en voor het eerst een watchwinder willen kopen. Op onze website vertellen wij meer over watchwinders, de belangrijkste functies en op welke eigenschappen je nog meer moet letten bij aankoop van een watchwinder. In dit blog artikel behandelen wij de vraag hoe je een horloge het beste in een watchwinder plaatst.

Om deze vraag goed te beantwoorden is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen watchwinders met een horlogehouder en een kussentje. Bij watchwinders met een horlogehouder plaats je het horloge om de horlogehouder en klik je vervolgens de horlogehouder in de watchwinder. Hierdoor zit deze goed vast en kan het horloge er niet uitvallen. Bij watchwinders met kussentjes is dit risico er wel. Je plaats het horloge om het kussentje en vervolgens plaats je het kussentje in de watchwinder. Het wordt niet vast geklikt in de watchwinder waardoor in theorie het kussentje met het horloge eruit zou kunnen vallen. Dit zou het horloge kunnen beschadigen.

Ons advies is om altijd een watchwinder te kiezen waarbij de horlogehouder vast geklikt wordt in de watchwinder. Een goed voorbeeld van merken die deze techniek bieden zijn Benson, Paul Design, Swiss Kubik en Heisse & Söhne. Deze merken bieden niet alleen goede horlogehouders maar ook zijn de overige eigenschappen van goede kwaliteit.

Om een automatisch horloge goed van energie te voorzien is de hoek waaronder het horloge draait belangrijk. Immers, wanneer de hoek niet voldoende is zal de rotor van het uurwerk niet ronddraaien en dus zal het horloge geen energie verkrijgen. Het beste is een watchwinder waarbij de rotoren verticaal zijn geplaatst en het horloge dus rechtop in de watchwinder wordt gepositioneerd. Hierdoor wordt de rotor altijd voldoende in beweging gebracht wanneer de watchwinder gaat draaien. Een watchwinder die teveel horizontaal staat zal geen automatische horloges opwinden. Dit ligt niet aan de horloges, maar aan de watchwinder zelf die niet de juiste positie heeft.

Het is misschien logisch voor de horlogeliefhebber en diegenen die vaker een watchwinder gebruikt hebben maar een horloge plaats je met de wijzerplaat naar je toe in de watchwinder. Met andere woorden, de wijzerplaat is nog steeds zichtbaar als het horloge in de watchwinder zit. Uiteraard is het belangrijk om het horloge door middel van de sluiting goed vast te maken om de horlogehouder zodat deze er niet vanaf kan vallen. Als dit toch gebeurt kan het horloge schade oplopen of de binnenkant van de watchwinder beschadigen.

Kortom, een goede positie van het horloge is zeer belangrijk. De positie wordt bepaald door de watchwinder zelf en de horlogehouders. Maar minstens zo belangrijk is dat de horlogehouder flexibel is en geschikt is voor grote en kleine automatische horloges. Hierdoor kan je verschillende automatische horloges opwinden in de watchwinder. Ongeacht merk, model, heren-of dameshorloges.

Concluderend kunnen we stellen dat een watchwinder die verticaal staat en goede horlogehouders heeft de beste keus is. Wees altijd zorgvuldig bij het plaatsen van horloges in een watchwinder zodat ze er niet uit kunnen vallen wanneer de watchwinder draait. Dit voorkomt schade aan horloges en de watchwinder zelf. Je wilt immers het beste voor jouw automatische horloges!

Uit welk land komen de beste watchwinders?

Geplaatst op 13 november 2019 om 13:12 uur

Watchwinders zijn er in vele soorten en maten en natuurlijk in verschillende prijsklassen. De diverse verschillende watchwinders komen uit landen als Duitsland, Zwitserland, Italië en de Verenigde Staten, maar ook uit China. Wat zijn nu de belangrijkste voor- en nadelen van de watchwinders uit deze verschillende landen en de merken afkomstig uit deze landen?

De verschillen in prijs, materiaal, design en kwaliteit lopen uiteen. Wat betreft de prijs komen de meest voordelige watchwinders op korte termijn uit China. Maar wanneer u gaat voor duurzaamheid en kwaliteit naast een goede en realistische prijs, is dit dan nog steeds de juiste keuze?

Zwitserland staat alom bekend als horlogeland pur sang. Daarmee zijn watchwinders natuurlijk onomstotelijk verbonden. Swiss made watchwinders van merken als Swiss Kubik, Bernard Favre en RDI bieden watchwinders van hoge kwaliteit. De aanschafprijs ligt hoger dan bij de watchwinders uit bijvoorbeeld China, maar met een Swiss made label is de duurzaamheid en kwaliteit gegarandeerd. De moderne technologie en unieke designs maken dat u met een watchwinder uit Zwitserland een exceptioneel stuk in handen heeft. Met de uitgebreide tests die de watchwinders moeten ondergaan en de hoge eisen die er volgens het ‘Swiss made’ predicaat aan worden gesteld, bent u verzekerd van een betrouwbare en duurzame watchwinder.

Chronovision is een hoogstaand watchwinder merk uit Duitsland. De Duitse kwaliteit is er één die net als de Zwitserse kwaliteit bekend staat als betrouwbaar en duurzaam. Ook de watchwinders uit Duitsland zijn in eerste instantie duurder dan de watchwinders uit China. Hier krijgt u echter wel de nodige duurzaamheid en garantie voor terug. De Chronovision watchwinders worden vervaardigd met materialen uit de regio Sauerland en worden veelal met de hand bewerkt. Elke watchwinder van Chronovision bestaat uit zeventig onderdelen en wordt in drieëntwintig stappen geassembleerd. Allemaal precisiewerk en ook hier komt veel controle en testen bij kijken. Chronovision mag met recht het ‘made in Germany’ label voeren dat enkel gebeurt wanneer een merk aan de Duitse norm voldoet. Daarnaast voorziet Chronovision in technische snufjes als een bluetooth verbinding en instelbaar aantal omwentelingen en draairichting is dan ook zeer functioneel.

Uit de Verenigde Staten komen de watchwinders van Orbita. Een merk dat hoge kwaliteit biedt en ook in aanschafprijs hoger ligt. De mensen achter Orbita hebben zich voordat zij begonnen met de productie van de hoogwaardige watchwinders zeer goed verdiept in de werking van het horloge. De bedrijfsfilosofie luidt: ‘het creëren van producten met een blijvende waarde en uitzonderlijk aandacht voor detail, evenals producten die mensen graag gebruiken.’ Innovatie en kwaliteit staat bij dit merk voorop. U krijgt dus zeker waar voor uw geld.

Ook de watchwinders afkomstig uit Italië van het merk Scatola del Tempo zijn van zeer hoge kwaliteit. De luxe uitstraling van de watchwinders, mede door het fraaie materiaalgebruik, is kenmerkend. Ook dit merk ligt in een hogere prijsklasse, maar gaat voor absolute klasse, stijl en kwaliteit. Ook hier zijn veel testen en ontwikkelingen aan vooraf gegaan.

Kort gezegd zijn de watchwinders uit Duitsland, Zwitserland, Italië en de Verenigde Staten beduidend duurder in aanschaf dan een watchwinder uit China. Maar dit vertaalt zich vaak terug in duurzaamheid, materiaalgebruik, garantie, de hand van een vakman en betrouwbaarheid. Daarnaast zult u bij de wat duurdere watchwinders designs kunnen ontdekken die niet alleen functioneel zijn, maar ook een unieke toevoeging aan uw interieur en verzameling. Wanneer u kiest voor een watchwinder uit China is een goed onderzoek heel belangrijk. Zijn de benodigde opties wel aanwezig (is naar beide kanten roteren bijvoorbeeld mogelijk?) en hoe zit het met de garantie?

In onze webshop vindt u watchwinder merken die allemaal aan onze hoge standaard voldoen. Wij werken al vele jaren samen met deze merken die zich hebben bewezen qua kwaliteit. Als officieel dealer bieden wij zekerheid, scherpe prijzen en snelle verzending vanuit voorraad.