Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Welke watchwinder heb ik nodig voor mijn Rolex horloge?

Geplaatst op 27 januari 2023 om 11:43 uur

Heb jij een Rolex horloge en wil je dat deze niet onnodig stilstaat? Als horlogeliefhebber weten we allemaal dat een automatisch horloge beter niet kan stilstaan. De techniek komt tot stilstand waardoor het horloge haar functie verliest; het weergeven van de tijd. Daarnaast moet je telkens de tijd en datum opnieuw instellen. Onhandig en vooral onnodig. De oplossing is het gebruik van een watchwinder.

Een watchwinder is een apparaat waarin je één of meerdere automatische horloges plaatst die deze horloges vervolgens laat ronddraaien. Hierdoor krijgen de uurwerken van deze automatische horloges energie en blijven de horloges keurig lopen. In principe werken alle watchwinders op dezelfde wijze.

Wanneer we kijken naar het design van een watchwinder dan zijn er steeds meer mogelijkheden. Er zijn vandaag de dag dan ook watchwinders verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, diverse designs, maar ook met verschil in kwaliteit. Wanneer je een luxe automatisch horloge in het bezit hebt zoals van het wereldberoemde merk Rolex, wil je natuurlijk enkel de beste wijze van opwinding voor je horloge. In dit artikel vertellen we je meer over drie watchwinders van verschillende merken die zeer geschikt zijn voor een perfecte opwinding van jouw Rolex horloge.

De eerste watchwinder waar we in dit kader graag meer over vertellen, is van het merk Benson. Benson is een Nederlands merk met een ruime ervaring op dit gebied. Door de kennis die het merk heeft over de verschillende automatische horloges, weet het exact waar een hoogwaardige watchwinder aan moet voldoen. Benson biedt bovendien voor iedere liefhebber en/of verzamelaar wel een passende watchwinder, door de uitgebreide en gevarieerde collectie. Niet alleen wat betreft opwindcapaciteit, maar ook wat betreft het design en materiaalgebruik biedt het merk diversiteit. Daarnaast maakt Benson afwisselend gebruik van Japanse en Zwitserse motoren zodat je ook wat dat betreft de watchwinder kunt kiezen die het beste bij je past. Zo is de Benson Swiss Series Single 1.20 Carbon Fibre een mooi voorbeeld van een model van Benson met een Swiss made motor. De watchwinder is in zijn geheel geassembleerd in Nederland. De Benson Swiss Series Single 1.20 Carbon Fibre is geschikt voor het opwinden van een enkel horloge. Daarbij maakt het niet uit welk merk of type horloge het is. Dit model is krachtig genoeg voor het opwinden van het zwaarste horloge. Ook jouw Rolex horloge voorziet deze watchwinder probleemloos van de benodigde energie.

De watchwinder is gemaakt van carbon en uitgevoerd in de kleur zwart. Dit model is afsluitbaar met een glazen deur waardoor je je horloges beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De flexibele horlogehouder van de watchwinder zorgt ervoor dat je moeiteloos ieder formaat horloge in de watchwinder kunt plaatsen, zonder deze te beschadigen. Deze watchwinder is instelbaar met behulp van het handige LCD scherm. Hier kun je onder meer de draairichting en het aantal turns per day instellen. De Benson Swiss Series Single 1.20 Carbon Fibre beschikt verder over een speciaal veiligheidssysteem. Dit zorgt ervoor dat de motor automatisch ontkoppelt wanneer een horloge wordt geplaatst of verwijderd.  Doordat deze watchwinder kan functioneren met adapter, maar ook met batterijen, is het plaatsen van dit model in een kluis een goede optie. De ingebouwde LED verlichting zorgt ervoor dat je altijd een mooi zicht hebt op je horloge. Tot slot beschik je met deze watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Je vindt deze horlogeaccessoire bij ons in de webshop. Wij leveren dit model met maar liefst 3 jaar garantie en natuurlijk een duidelijke handleiding.

Een tweede watchwinder die eveneens zeer geschikt is voor het opwinden van jouw Rolex horloge, is tevens van het merk Benson. We hebben het dan over de Benson Compact Single 1.BS watchwinder. Deze compact vormgegeven watchwinder is eveneens geschikt voor het opwinden van 1 horloge, echter is dit model voorzien van een hoogwaardige Japanse motor. Ook deze watchwinder kan ieder merk en type automatisch horloge van energie voorzien. Dit model is gemaakt van hout en zwart van kleur. Met het handige touchscreen kun je de instellingen wat betreft de draairichting en het aantal rotaties per dag gemakkelijk wijzigen. Ook deze watchwinder van Benson is voorzien van een flexibele horlogehouder, die het plaatsen van het horloge eenvoudig maakt. Ook deze watchwinder functioneert zowel met adapter als op batterijen. Met de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie, biedt Benson met dit model een mooi compleet plaatje. Bovendien valt de watchwinder op door de uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding. Ook deze watchwinder kun je gemakkelijk bestellen bij ons in de webshop. Deze wordt dan geleverd met 2 jaar garantie en een handleiding.

De derde en laatste watchwinder die we graag nader belichten, is er één van het Zwitserse merk Swiss Kubik. Swiss Kubik staat bekend om de compacte en kubusvormige designs binnen de collectie. De Swiss Kubik Aluminium Black is een mooi voorbeeld van een watchwinder van Swiss Kubik, die uiteraard ook weer perfect geschikt is voor jouw Rolex horloge. De watchwinders van Swiss Kubik zijn voorzien van Swiss made motoren, zo ook de Swiss Kubik Aluminium Black. Dit specifieke model van Swiss Kubik is gemaakt van aluminium en zwart van kleur. Dit model is werkzaam op batterijen, waardoor ook bij deze watchwinder het plaatsen in een kluis een goede mogelijkheid is. De watchwinders van Swiss Kubik functioneren tot wel 3 jaar op een set AA batterijen en zijn daarmee ook energiezuinig. Het instellen van het aantal toeren van de watchwinder is gemakkelijk met behulp van de USB aansluiting. Natuurlijk is dit model ook voorzien van een overwind protectie ter voorkoming van overspanning van jouw (Rolex) horloge. Wanneer je wilt is het mogelijk tegen een meerprijs een beschermglaasje bij te bestellen, waarmee je de watchwinder afsluitbaar maakt. Ook deze hoogwaardige watchwinder kun je vinden in onze webshop. Wij leveren dit model met maar liefst 3 jaar garantie. Uiteraard ontbreekt ook een duidelijke handleiding niet, zodat je er direct mee aan de slag kunt gaan.

Alle drie de bovengenoemde watchwinders zullen zorgen voor een veilige en doeltreffende wijze van opwinding van jouw Rolex horloge. Bovendien bied je jouw horloge direct ook een veilige opbergplaats met één van deze watchwinders. Wanneer je graag een persoonlijk advies wilt, of nog vragen hebt, kun je hiervoor altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je dan graag verder!

Heisse en Sohne Collector 70019-133.10.130 watchwinder

Geplaatst op 19 januari 2023 om 15:09 uur

Een goede watchwinder mag niet ontbreken wanneer je de trotse eigenaar bent van één of meerdere automatische horloges. Zeker voor de echte verzamelaar is een hoogwaardige watchwinder een essentiële accessoire. Een watchwinder zorgt ervoor dat jouw automatische horloges van de benodigde energie worden voorzien wanneer deze niet worden gedragen. Zo voorkom je stilstand van deze horloges en dat is erg belangrijk. Zo kan stilstand onder meer onnauwkeurigheden veroorzaken in de tijdsweergave. Daarnaast zijn er verschillende mooie extra functionaliteiten van automatische horloges (zoals een GMT functie of een maanfase), die steeds opnieuw moeten worden ingesteld wanneer deze automatische horloges stil komen te staan. Dat is erg onhandig en vooral volledig onnodig als je een goede watchwinder gebruikt. Voor het gemak en voor het behoud van jouw automatische horloges is een goede watchwinder dus absoluut evident.

Watchwinders zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo zijn er watchwinders verkrijgbaar met een diverse capaciteit. Zowel voor de liefhebber met een enkel automatisch horloge als voor de echte verzamelaar is er een uitgebreid assortiment beschikbaar. Natuurlijk zijn er ook op het gebied van prijs en kwaliteit verschillende mogelijkheden. Met een Zwitsers merk zit je op dit gebied altijd goed. Maar ook Duitsland herbergt prachtige modellen, afkomstig van gerenommeerde merken. Zo is het Duitse merk Heisse & Söhne een zeer mooi voorbeeld van een merk dat pure kwaliteit levert op dit gebied.

In dit artikel besteden we graag extra aandacht aan een specifieke watchwinder uit de collectie van Heisse & Söhne, namelijk de Heisse & Söhne Collector watchwinder 70019-133.10.130. Deze watchwinder heeft een zeer luxe uitstraling en biedt de ruimte voor het opwinden van maar liefst 8 automatische horloges tegelijk. Dit model is gemaakt van bijzonder mooi hout en geplaatst op een fraaie voet. In dit design wordt de kleur zwart gecombineerd met een lichtere houtkleur en een zwart interieur. Aan de binnenkant is de watchwinder bovendien voorzien van een zachte stof. Niet alleen benadrukt dit het luxe karakter van deze watchwinder, het biedt daarnaast jouw horloges ook bescherming tegen krasjes of andere beschadigingen. Doordat de watchwinder is voorzien van een glazen deurtje, zijn jouw automatische horloges in de watchwinder ook beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan condens, vuil en stof, of bijvoorbeeld kinderhandjes.

De Heisse & Söhne Collector watchwinder 70019-133.10.130 is uitgerust met Japanse motoren van topkwaliteit. Deze motoren zijn krachtig genoeg voor het opwinden van ieder type of merk automatisch horloge. Zelfs het zwaarste horloge kun je met deze motoren probleemloos van de benodigde energie voorzien. Je weet hiermee altijd zeker dat jouw automatische horloges klaar zijn voor gebruik. Daarnaast verhogen deze Japanse motoren ook het gebruikerscomfort, doordat deze energiezuinig en stil in gebruik zijn. Deze laatste eigenschap zorgt ervoor dat je jouw watchwinder overal kunt plaatsen waar je dat wilt. Bijvoorbeeld ook op de slaapkamer of op kantoor. De Heisse & Söhne Collector watchwinder 70019-133.10.130 beschikt verder over een modern LCD scherm. Hiermee kun je gemakkelijk en snel de instellingen wijzigen. Zo kun je onder meer per rotor afzonderlijk de draairichting en het aantal omwentelingen per dag instellen. Zo krijgt ieder individueel horloge automatisch de juiste wijze van opwinding. Een mooie extra is de ingebouwde LED verlichting waarover je met deze watchwinder beschikt. Wanneer je deze inschakelt, heb je op ieder gewenst moment een mooi zicht op jouw horloges, zelfs tijdens het opwindproces. In combinatie met het luxe design van de watchwinder, maakt deze eigenschap deze watchwinder direct ook perfect geschikt als display om jouw horloges in te kunnen presenteren. De Heisse & Söhne Collector watchwinder 70019-133.10.130 biedt daarnaast de programma’s CW, CC en Alt. Natuurlijk ontbreekt ook de overwind protectie niet. Tot slot beschik je met dit model over een speciale sleep mode. Hiermee kun je je horloges net onder het meest optimale niveau van opwinding houden en ze zo op deze manier wat rust bieden. Met deze watchwinder kies je al met al voor het complete plaatje. Je beschikt ermee over een veilige en efficiënte wijze van opwinding, maar daarnaast biedt de watchwinder ook een veilige opbergplaats en een presentatiemogelijkheid voor jouw verzameling automatische horloges.

Wanneer je enthousiast bent geworden over de Heisse & Söhne Collector watchwinder 70019-133.10.130, of graag meer modellen van dit luxueuze merk wilt bekijken, dan kun je hiervoor heel goed terecht in onze webshop. Wij bieden een mooie collectie Heisse & Söhne watchwinders en kunnen je bovendien indien gewenst bijstaan met raad en daad op dit gebied. Iedere watchwinder van Heisse & Söhne wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie en uiteraard een duidelijke handleiding. Wij verzenden bovendien wereldwijd met behulp van de diensten van Fedex, DPD en PostNL. Een watchwinder van Heisse & Söhne is dus altijd binnen handbereik!

Swiss Kubik Aluminium Black

Geplaatst op 13 januari 2023 om 10:23 uur

Een watchwinder is voor de echte liefhebber van automatische horloges meer dan enkel een handig accessoire voor het opwinden van deze horloges. Natuurlijk schaf je een watchwinder in de eerste instantie aan om ervoor te zorgen dat jouw automatische horloge of horloges niet stil komen te staan. Daarnaast biedt een goede watchwinder de ideale wijze van beweging om ervoor te zorgen dat de olie in het horloge perfect wordt verdeeld. Buiten deze praktische voordelen die een hoogwaardige watchwinder biedt, is er ook nog de esthetische waarde.

Een echte liefhebber vindt ook de uitstraling van een watchwinder belangrijk en ziet deze dan ook als een manier om zijn horloge of horloges te presenteren en netjes in op te bergen. Doordat de liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges in het algemeen veel waarde hecht aan de kwaliteit, de techniek achter de watchwinder en het design, weet een goed watchwindermerk op al deze gebieden het beste van het beste te bieden. Vele mooie merken die dit uitdragen in hun watchwinder collectie vinden we terug in Zwitserland. Het Zwitserse merk Swiss Kubik is een voorbeeld van zo’n high-end merk.

Binnen Swiss Kubik watchwinder collectie zien we de waarden van dit exceptionele merk duidelijk terug. Swiss Kubik staat voor de gouden combinatie van het behoud van traditie aan de ene kant en de drang naar innovatie aan de andere kant. Zo biedt het merk van beide waarden het beste. In de 10 jaar dat het merk watchwinders produceert, heeft innovatie dan ook altijd hoog in het vaandel gestaan. Daarnaast vindt men het bij Swiss Kubik belangrijk menselijke relaties op waarde te schatten. Zij bouwden dan ook een vertrouwelijke relatie op met hun leveranciers, die ze bewust enkel binnen 50km van hun bedrijf hebben gekozen. Watchwinders die met de grootst mogelijke zorg met de hand zijn vervaardigd zijn in velerlei varianten verkrijgbaar bij Swiss Kubik. Het merk kiest voor deze watchwinders voor de mooiste materialen, waaronder bijvoorbeeld hout, aluminium en leder. De exclusiviteit van deze watchwinders komt daarnaast tot uiting in de sublieme afwerking, het kenmerkende design en de welbekende Zwitserse techniek die achter de watchwinders schuilgaat. De watchwinders van Swiss Kubik zijn compact vormgegeven en vallen op door de kenmerkende kubusvormige designs. Daarnaast biedt het merk variatie op zowel het gebied van capaciteit als wanneer het gaat om kleur. Of je nu een meer ingetogen smaak hebt of houdt van levendig kleurgebruik en of je nu een klein of groot verzamelaar bent, Swiss Kubik biedt de watchwinder voor jou!

In dit artikel besteden we graag meer aandacht aan de Swiss Kubik Aluminium Black. Deze watchwinder van Swiss Kubik is geschikt voor het opwinden van één automatisch horloge tegelijk en gemaakt van aluminium. Doordat er voor dit materiaal is gekozen, is de watchwinder zowel degelijk als licht in gewicht. Dit specifieke model is zwart van kleur, maar deze watchwinder is ook verkrijgbaar in andere kleuren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld blauw, groen en rood. De watchwinder kan desgewenst worden uitgebreid met een plexiglas deurtje. Deze is eenvoudig op de watchwinder te bevestigen en maakt deze afsluitbaar. Zo zorg je ervoor dat schadelijke invloeden zoals vocht en stof geen kans krijgen om je horloge aan te tasten. De Swiss Kubik Aluminium Black is uiteraard voorzien van een Swiss made motor van onberispelijke kwaliteit. Hiermee voorzie je ieder automatisch horloge probleemloos van de benodigde energie, ongeacht het merk of type horloge. Deze motoren zijn bovendien duurzaam en betrouwbaar, zodat je er zeker van bent dat je horloge altijd klaar is voor gebruik. Tot slot zijn Zwitserse motoren energiezuinig en stil in gebruik. Deze laatste eigenschap zorgt ervoor dat je de Swiss Kubik Aluminium Black watchwinder heel goed op plaatsen kunt neerzetten waar stilte gewenst is, zoals de slaapkamer of je werkplek. Door het handzame formaat is deze bovendien gemakkelijk mee te nemen. De watchwinder kan daarnaast tot maar liefst 3 jaar functioneren op een set AA batterijen. Je kunt er daardoor ook voor kiezen deze watchwinder in een kluis te plaatsen, waarmee je kiest voor de meest veilige plaats voor jouw horloge. Het aantal toeren van de watchwinder is instelbaar met behulp van de handige USB aansluiting. Hierdoor kun je je horloge precies de juiste wijze van opwinding bieden. Natuurlijk is de Swiss Kubik Aluminium Black ook voorzien van een overwind protectie, die jouw horloge bescherming biedt tegen overspanning.

Met de Swiss Kubik Aluminium Black kies je kort samengevat voor een watchwinder van wereldkwaliteit. De watchwinder is betrouwbaar en geschikt voor ieder automatisch horloge. De stijlvolle uitstraling van de watchwinder zorgt ervoor dat je horloge een prachtige opbergplaats heeft. Tot slot weet je door de high-end Zwitserse techniek van de watchwinder zeker dat je nooit meer omkijken hebt naar de energievoorziening van je horloge.

Wanneer je deze exclusieve watchwinder wilt bestellen, kun je dit eenvoudig en veilig doen bij ons in de webshop. Watchwinders.nl is officieel dealer van Swiss Kubik en wij leveren de watchwinder dan met maar liefst 3 jaar garantie en een duidelijke handleiding. Uiteraard hebben wij dit populaire model op voorraad en kunnen binnen 24u verzenden.

Is een watchwinder slecht voor een automatisch horloge?

Geplaatst op 6 januari 2023 om 12:50 uur

Een mooi horloge is voor de moderne man een waardevolle accessoire en sieraad om een outfit helemaal mee af te maken. Als we het hebben over horloges met een automatisch uurwerk, dan kunnen we wel stellen dat de watchwinder hiermee onlosmakelijk verbonden is. De kwalitatieve watchwinder wint dan ook steeds meer terrein binnen de horlogerie. Voor de liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges is de watchwinder een essentieel onderdeel van deze liefhebberij. Een goede watchwinder voorziet namelijk in de energievoorziening van automatische horloges, door middel van het bieden van de juiste wijze van beweging.

Een automatisch horloge of meerdere automatische horloges (afhankelijk van de capaciteit van de watchwinder) kunnen in de watchwinder worden geplaatst. Dit gaat gemakkelijk door de speciaal hiervoor bedoelde horlogehouders in een watchwinder. De watchwinder verzorgt vervolgens de beweging, vaak door middel van rotatie. Op deze wijze wordt het automatische horloge opgewonden en voorkom je dat deze stil komt te staan wanneer deze niet gedragen wordt.

Je vraagt je misschien af of een watchwinder geen kwaad kan voor je geliefde automatische horloge. Hier kunnen we kort over zijn, dit is zeker niet het geval. Sterker nog, een watchwinder speelt een belangrijke rol in het behoud van je horloge. Zoals genoemd zorgt een goede watchwinder er in eerste instantie voor dat je automatische horloge niet stil komt te staan wanneer je hem niet draagt. Stilstand kan onder meer onnauwkeurigheden in de tijdsweergave veroorzaken, dit voorkom je dus met het gebruik van een passende watchwinder. Daarnaast zorgt een watchwinder door de geboden beweging echter ook voor een optimale olievoorziening binnenin het uurwerk. Door de bewegingen wordt de olie namelijk perfect in het uurwerk van het horloge verdeeld. Dit zorgt ervoor dat je je horloge behoedt voor onnodige slijtage en komt dus de levensduur van je horloge ten goede.

Wanneer je een goede watchwinder aanschaft hoef je ook niet bang te zijn voor overspanning van je automatische horloge of horloges. Automatische horloges zijn van zichzelf al voorzien van een overwind protectie, maar een goede watchwinder beschikt daarnaast ook over een overwind protectie. Hierdoor weet je zeker dat jouw horloge altijd optimaal beschermd is tegen overspanning. Met alle voordelen die een hoogwaardige watchwinder biedt, wordt zeker duidelijk dat een watchwinder niet schadelijk is voor je automatische horloge. Het is juist een handige en belangrijke accessoire voor het behoud van je automatische horloge.

Naast de eerdergenoemde voordelen is een watchwinder ook perfect geschikt voor het opbergen van je automatische horloge of horloges. Er zijn watchwinders verkrijgbaar voor het opwinden en opbergen van één automatisch horloge, maar ook watchwinders die ruimte bieden voor een gehele horlogeverzameling. Daarnaast zijn er verschillende mooie watchwindermerken die naast de capaciteit voor het opwinden van meerdere automatische horloges, ook een extra opbergruimte bieden. Deze opbergruimte kan dan worden benut voor het opbergen van andere horloges of bijvoorbeeld sieraden of manchetknopen. Door het design van verschillende luxe watchwinders binnen de horlogerie zijn er daarnaast ook verschillende mooie opties om een watchwinder aan te schaffen die direct ook kan worden ingezet als display voor een mooie verzameling of natuurlijk een enkel bijzonder stuk. Wanneer je kiest voor een watchwinder met een compact design die functioneert op batterijen, is het plaatsen van een watchwinder in een kluis bovendien ook heel goed mogelijk.

Graag laten we je kennis maken met een aantal watchwinders binnen onze collectie. Het gaat om 3 verschillende watchwinders met ieder hun eigen specifieke eigenschappen en functionaliteiten, in verschillende prijsklassen. Er is namelijk zeer veel mogelijk op dit gebied. Zo vind je watchwinders van de meest exclusieve merken met een zeer luxe uitstraling, maar ook watchwinders van uitmuntende kwaliteit die voornamelijk zeer doeltreffend zijn. Afhankelijk van je persoonlijke wensen aangaande een hoogwaardige watchwinder en natuurlijk afhankelijk van je budget, is de ene watchwinder passender voor je dan de ander. Daarom laten we je graag een stukje diversiteit zien op dit gebied. De eerste watchwinder die we nader onder de loep nemen, is afkomstig uit de collectie van het bijzondere Nederlandse merk Benson. Benson heeft door jaren ervaring op te doen binnen de horlogerie, de nodige kennis en kunde opgedaan wat betreft topkwaliteit watchwinders. Het merk weet dan ook als geen ander wat een goede watchwinder moet bieden. De watchwinders van Benson staan onder meer bekend om de uiterst goede prijs-/kwaliteit verhouding die het merk weet te bieden. Binnen de collectie van Benson kun je terecht voor zeer complete en efficiënte watchwinders, tegen een scherpe prijs. Het merk weet daarbij bovendien ook variatie te bieden. Zo vinden we watchwinders van Benson met de ruimte voor het opwinden van een enkel horloge, maar ook watchwinders waarmee je een gehele verzameling automatische horloges van energie kunt voorzien. Ook op het gebied van uitstraling kun je bij Benson alle kanten op. Dit weet het merk te realiseren door het gebruik van verschillende soorten hoogwaardige materialen, maar ook door zowel meer compacte- als grotere modellen te bieden. Bovendien maakt het niet uit of je meer een voorkeur hebt voor hoogwaardige Japanse motoren, of juist Swiss made motoren. Bij Benson vind je namelijk beide varianten.

De Benson Smart-Tech II 4.20.B watchwinder is een model dat behoort tot de nieuwste modellen van het merk. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van maar liefst 4 automatische horloges tegelijk. Daarnaast biedt het merk met dit model echter nog een mooie extra, namelijk een handige opbergruimte voor nog eens 5 andere horloges. De watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur zwart. Aan de binnenkant van de watchwinder is deze voorzien van een zachte stof, ter bescherming van je horloges. Dit model is bovendien voorzien van een glazen deurtje. Hiermee bied je je horloges bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf, maar kun je toch op ieder moment je horloges zien. Wanneer je er bovendien voor kiest de moderne ingebouwde LED verlichting in te schakelen, springen je horloges er helemaal uit. Benson maakt gebruik van speciale flexibele horlogehouders. Dit maakt dat je vrijwel ieder formaat horloge moeiteloos in de houders kunt plaatsen. De basis van de Benson Smart-Tech II 4.20.B watchwinder wordt gevormd door 4 Japanse motoren van hoge kwaliteit. Deze motoren zijn niet alleen zeer betrouwbaar, maar ook krachtig genoeg voor het opwinden van het zwaarste automatische horloge. Daarnaast doen ze hun werk in stilte, waardoor je deze watchwinder ook heel goed op kantoor of de slaapkamer kunt neerzetten. Met behulp van het innovatieve touchscreen, kun je voor ieder horloge afzonderlijk de instellingen wijzigen. Denk hierbij aan de draairichting en het aantal rotaties per dag. Op deze manier krijgt ieder horloge precies de juiste wijze van opwinding. Dit maakt de Benson Smart-Tech II 4.20.B watchwinder dan ook geschikt voor het opwinden van ieder merk of type automatisch horloge. De watchwinder beschikt tot slot over de programma’s CW, CC en Alt, een powerwinding functie en natuurlijk een overwind protectie. Met de Benson Smart-Tech II 4.20.B watchwinder kies je dus voor een watchwinder die een veilige wijze van opwinding verzorgt voor jouw automatische horloges en bovendien perfect geschikt is voor het opbergen en tentoon stellen van jouw horloges. Deze watchwinder wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie en natuurlijk een duidelijke handleiding.

De tweede watchwinder die we voor je hebben geselecteerd, is van het merk Paul Design. Paul Design is een merk uit het UK dat zich weet te onderscheiden door het bieden van uiterst luxe en complete watchwinders tegen een aantrekkelijke prijs. Binnen de collectie van Paul Design kan zowel de liefhebber met 1 of enkele automatische horloges als de echte verzamelaar terecht. In dit artikel vertellen we je graag meer over de Paul Design Gentlemen 4+6 Black. Deze luxe watchwinder is geschikt voor het opwinden van 4 automatische horloges tegelijk. Daarnaast biedt dit model bovendien een mooie opbergruimte voor nog 6 extra horloges. Dit model is met de grootst mogelijke zorg vervaardigd van bijzonder mooi hout. De watchwinder is zowel wat betreft het interieur als het exterieur uitgevoerd in de kleur zwart. Het glazen deurtje biedt jouw horloges de beste bescherming. De Paul Design Gentlemen 4+6 Black is voorzien van Japanse motoren en zijn daarmee uiterst betrouwbaar, duurzaam en stil in gebruik. Bovendien zijn ze energiezuinig. Het instellen van de watchwinder is zeer eenvoudig met behulp van het handige touchscreen. Hiermee kun je per rotor afzonderlijk de instellingen wijzigen wat betreft de draairichting en het aantal rotaties per dag. Hiermee creëer je de perfecte waarden voor een doeltreffende en veilige wijze van opwinding voor ieder horloge apart. Deze watchwinder is dan ook geschikt voor het opwinden van ieder automatisch horloge, ongeacht het merk of type automatisch horloge.

De Paul Design Gentlemen 4+6 Black is voorzien van een ingebouwde LED verlichting. Hiermee zet je desgewenst jouw geliefde horloges letterlijk in de spotlight. Zo heb je op ieder moment van de dag een perfect zicht op jouw horloges, zelfs tijdens het opwindproces. Met deze watchwinder beschik je over de programma’s CW, CC en Alt. Natuurlijk ontbreekt ook de overwind protectie als bescherming tegen overspanning van jouw horloges niet. Met de Paul Design Gentlemen 4+6 Black kies je voor een heel complete en luxe watchwinder en dat tegen een interessante prijs! Deze watchwinder wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie en handleiding. Bovendien ontvang je de watchwinder compleet met een handige afstandsbediening, wat het hoge gebruikscomfort van deze watchwinder nog eens extra benadrukt.

De laatste watchwinder die niet in dit rijtje mag ontbreken, is van het welbekende Zwitserse merk Swiss Kubik. Swiss Kubik staat bekend om de productie van zeer hoogwaardige watchwinders voorzien van de wereldberoemde Zwitserse techniek. Wat betreft het design zijn de watchwinders van het merk zeer herkenbaar, door de kenmerkende compacte en kubusvormige ontwerpen. We vertellen je in dit artikel graag meer over de Swiss Kubik Startbox Gray. Deze watchwinder valt onder de instapmodellen van het merk Swiss Kubik, die voorheen bekend stonden als de Swiss Kubik ABS watchwinders. Dit specifieke model is uitgevoerd in de kleur grijs, maar ook verkrijgbaar in andere kleuren zoals blauw, oranje en rood. Hiermee weet Swiss Kubik een instapmodel watchwinder te bieden voor ieder interieur. De watchwinder is gemaakt van polyamide en hiermee licht in gewicht. In combinatie met de compacte vormgeving maakt dat deze watchwinder zeer handzaam. De Swiss Kubik Startbox Gray kan tot wel 3 jaar functioneren op een set AA batterijen. Je kunt dit model watchwinder dan ook zeer goed opbergen in een kluis. Deze watchwinder van Swiss Kubik is uiteraard voorzien van een Swiss made motor. Met een motor van dit kaliber ben je er zeker van dat je altijd op je watchwinder kunt rekenen. Bovendien zijn deze motoren zeer stil in gebruik, voor een optimaal gebruikscomfort. Uiteraard heeft Swiss Kubik met deze watchwinder ook in een overwind protectie voorzien. Deze watchwinder wordt door ons geleverd met maar liefst 3 jaar garantie. Dit benadrukt het vertrouwen van het merk in de eigen producten nog eens extra. Je hoeft je met de aanschaf van deze watchwinder dan ook geen zorgen meer te maken over stilstand van jouw automatische horloge.

Alle drie de genoemde watchwinders in dit artikel zijn bij ons verkrijgbaar in de webshop. Daarnaast vind je zowel van het merk Benson, als van Paul Design en Swiss Kubik nog vele andere mooie en interessante modellen in de webshop. Wij hebben veel modellen gewoon op voorraad, zodat we je snel van dienst kunnen zijn. Bovendien verzenden wij onze producten wereldwijd, zodat een hoogwaardige watchwinder altijd binnen handbereik is. Wij maken hiervoor gebruik van de diensten van DPD, PostNL en Fedex. Betalen kun je bij ons op verschillende veilige manieren doen. Zo bieden wij de mogelijkheid te betalen met creditcard, PayPal, Ideal en een gewone bankoverschrijving. Ook voor een passend advies en de beste service ben je bij ons op het juiste adres. Neem dus nu een kijkje bij ons in de webshop en kies voor de watchwinder die het beste bij je past! Ook voor bijzondere en hoogwaardige luxe horloges kun je bij ons in de webshop terecht. Wij bieden hiermee alles wat de liefhebber van mooie horloges te wensen heeft.

Watchwinder voor 4 horloges tot 1000 euro

Geplaatst op 29 december 2022 om 08:41 uur

Wij krijgen regelmatig de vraag welke watchwinder het best gekozen kan worden. Dit hangt echter af van verschillende aspecten. Bijvoorbeeld hoeveel horloges je wilt opwinden, je budget en voorkeuren qua merk en design. Ook de kleur speelt een belangrijke rol, want je wilt dat jouw watchwinder mooi past in jouw interieur. Maar je kan deze horlogeaccessoire ook in een kluis plaatsen, zoals de handige Swiss Kubik watchwinders, waardoor het uiterlijk van minder belang is.

De ene watchwinder is de andere niet. Er is niet alleen op het gebied van opwindingscapaciteit en design veel variëteit. Ook op het gebied van het materiaalgebruik en het soort motor is er veel om uit te kiezen. Daarnaast zijn er merken op de markt die bekend staan vanwege verschillende positieve eigenschappen op dit gebied. Een mooi voorbeeld van zo’n merk is het merk Benson. Benson is een merk van Nederlandse bodem dat onder meer bekend staat om de productie van hoogwaardige watchwinders tegen interessante prijzen. Met andere woorden, de prijs-/kwaliteitverhouding van de modellen van Benson is uitstekend.

Daarnaast weet Benson precies wat de liefhebber van automatische horloges zoekt in een watchwinder. Uiteraard is de wijze van opwinding belangrijk, maar mooie extra functionaliteiten kunnen een grote meerwaarde bieden. Dit is iets dat dan ook duidelijk naar voren komt in de Benson collectie. In dit artikel laten we je graag kennis maken met twee watchwinders die geschikt zijn voor het opwinden van 4 automatische horloges. Beide watchwinders zijn afkomstig uit de collectie van Benson en beide modellen kosten minder dan 1000 euro.

De eerste van deze twee watchwinders is er één uit de meest luxe serie van het merk, namelijk de Benson Black Series 4.16.CF. De modellen uit de Black Series van Benson kenmerken zich door een sublieme afwerking en luxe uitstraling, in combinatie met een stukje technische finesse en mooie extra’s. De Benson Black Series 4.16.CF biedt niet alleen ruimte voor het opwinden van 4 automatische horloges tegelijkertijd, maar heeft daarnaast extra opbergruimte voor nog eens 3 horloges. Hierdoor kun je al je horloges en andere sieraden netjes en overzichtelijk bij elkaar bewaren. Deze watchwinder is uitgevoerd in de kleur carbon en vervaardigd uit kwaliteitshout.

De watchwinder is zeer fraai afgewerkt en voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag. De watchwinder is aan de voorkant af te sluiten met een glazen deur, waardoor je je horloges extra bescherming kunt bieden. Daarnaast is de watchwinder voorzien van een soft close deksel, waarmee de extra opbergruimte keurig kan worden afgesloten. De Benson Black Series 4.16.CF watchwinder is voorzien van vier Japanse motoren. Deze zorgen ervoor dat zelfs het meest zware horloge moeiteloos van energie kan worden voorzien. Ze zijn daarnaast energiezuinig en stil in gebruik voor een optimaal gebruikscomfort.

Benson Black Series 4.16.CF watchwinder

Het moderne touchscreen zorgt ervoor dat je gemakkelijk de instellingen van de watchwinder kunt wijzigen. Het is mogelijk dit te doen per rotor afzonderlijk, waardoor je ieder horloge de meest ideale wijze van opwinding kunt bieden. Zo stel je de draairichting en het aantal rotaties per dag per horloge in. Met de ingebouwde LED verlichting heb je altijd een goed zicht op je horloges, zelfs tijdens het opwindproces. De watchwinder biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Als kers op de taart biedt deze watchwinder ook nog een powerwinding functie en een USB aansluiting.

De tweede Benson watchwinder die we benoemen is de Benson Smart-Tech II 4.20.B watchwinder. Ook met dit model wind je 4 automatische horloges tegelijk op. Daarnaast biedt dit model ruimte voor het opbergen van 5 extra horloges. Deze watchwinder is gemaakt van hout en zowel wat betreft het exterieur als het interieur uitgevoerd in de kleur zwart. De binnenkant van de watchwinder is bekleed met een zachte stof ter bescherming van jouw horloges tegen krasjes of andere beschadigingen. De deur van mineraalglas zorgt voor een optimale bescherming en een goed zicht op jouw horloges. Wanneer je dan de LED verlichting inschakelt wordt dit nog eens benadrukt. Met de Benson Smart-Tech II 4.20.B watchwinder kies je voor een watchwinder met vier Japanse motoren. Dit maakt dat je je watchwinder ook zonder zorgen bijvoorbeeld in de slaapkamer of op kantoor kunt plaatsen, zonder bang te hoeven zijn voor storende geluiden. Deze Japanse motoren staan namelijk bekend als erg stil in gebruik. Dit model van Benson is uitgerust met een modern touchscreen, hiermee stel je onder meer de draairichting en het aantal omwentelingen per dag in per rotor afzonderlijk. Ook deze watchwinder beschikt over een handige powerwinding functie, waarmee je je horloges in korte tijd van de benodigde energie kunt voorzien.

Met de twee Benson watchwinders die we voor je hebben beschreven hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je horloges stil komen te staan. Hiermee voorkom je dat je onnauwkeurigheden krijgt in de tijdsweergave en hoef je je horloges niet steeds opnieuw in te stellen. Het biedt bovendien bescherming tegen onnodige slijtage.

Wij bieden de gehele collectie Benson watchwinders bij ons in de webshop. Je kunt deze op eenvoudige en veilige wijze bij ons bestellen. Indien gewenst helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuze voor jou en jouw horloges! Heb je een vraag of heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste model? Bel of mail ons gerust, dan helpen we je graag verder.