Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Watchwinder kluis voor veilig opwinden van horloges

Geplaatst op 23 november 2020 om 11:22 uur

Helaas gebeurt het vaker dan je denkt, een inbraak waarbij persoonlijke en waardevolle sieraden worden gestolen. Behalve dat het een grote inbreuk maakt op het gevoel van veiligheid ben je vaak ook waardevolle zaken kwijt, al dan niet met persoonlijke waarde. Vaak leg je er tevens op toe wanneer de verzekering uitkeert. Je hoopt dit nooit mee te maken.

Benson Black Series Safe watchwinder

Gelukkig zijn er manieren om waardevolle horloges en sieraden te beschermen en het risico op diefstal te verkleinen. Maar als je automatische horloges in een kluis legt komen ze al snel stil te staan. Dit is uiteraard niet goed voor de automatische uurwerken in de horloges. Stilstand is immers achteruitgang. Om dit te voorkomen is er een goede oplossing bedacht: een watchwinder kluis. Een watchwinder kluis is een gewone kluis waarin één of meer watchwinders zijn gebouwd waardoor je jouw automatische horloges niet alleen veilig kan opbergen maar ze ook opgewonden blijven waardoor elk horloge keurig op tijd loopt en je het direct kan dragen.

Opwinden van horloges in een watchwinder

Normaliter windt je automatische horloges op in een gewone watchwinder. Deze biedt echter geen bescherming tegen diefstal. Deze normale watchwinders zijn kastjes gemaakt van hout en hebben vaak een glazen deur die gemakkelijk te openen of zelfs open te breken is. Hierdoor heb je meer risico op diefstal van jouw horloges en/of sieraden. Wanneer je een watchwinder kluis oftewel een watchwinder safe koopt heb je optimale bescherming van jouw horloges. Je combineert als het ware het beste van twee werelden. Want niet alleen het risico op diefstal is kleiner, ook zijn jouw horloges direct gereed om te dragen.

Watchwinder kluis

Een watchwinder kluis is eigenlijk een gewone kluis met daarin een paneel met watchwinders die je via de bediening kan instellen. Vaak bieden watchwinder kluizen nog een extra ruimte om andere sieraden op te bergen. Hierdoor liggen alle kostbaarheden veilig beschermd. Het voordeel van deze kluizen is dat ze redelijk zwaar zijn en je ze kan verankeren aan de grond of muur. Hierdoor maak je het inbrekers flink moeilijk. De watchwinder kluizen in onze collectie zijn ook allemaal voorzien van in de EU gemaakte sloten waardoor kwaliteit en veiligheid gegarandeerd worden. De Benson Black Series watchwinder kluizen, oftewel Black Series Safe, hebben een Wittkopp elektronisch slotsysteem dat zeer hoog staat aangeschreven op gebied van veiligheid, duurzaamheid en bedieningsgemak.

Benson Black Series Safes

Het Nederlandse watchwinder merk Benson Watchwinders is bekend geworden door haar populaire Black Series watchwinders. Deze collectie watchwinders heeft modellen die geschikt zijn voor het opwinden van 1 tot wel 24 automatische horloges. Inmiddels worden deze watchwinders door meer dan 250 high end juweliers wereldwijd verkocht. Het merk is ontzettend sterk in het produceren van hoogstaande watchwinders tegen een ontzettend scherpe prijs. Daarom heeft menig horlogeliefhebber een Benson watchwinder voor het opwinden van zijn automatische horloges.

Benson heeft echter ook een paar zeer interessante watchwinder kluizen zodat de horloges geheel veilig zijn wanneer ze opgewonden worden. De Benson Black Series Safe watchwinders zijn perfect geschikt voor diegene die zijn kostbare horloges veilig wilt opbergen en tegelijkertijd ook wilt opwinden zodat ze direct gereed zijn om te dragen. De Benson Black Series watchwinder kluizen worden volledig gemaakt in de EU en hebben het geavanceerde Wittkopp slotsysteem voor maximale veiligheid. Door middel van dit elektronische systeem open je de kluis met een code. De ingebouwde watchwinders zijn voorzien van de nieuwste Benson Black Series techniek. Dit zijn Japanse motoren voor elk horloge en een modern touchscreen waarmee je elke rotor bedient. De ingebouwde LED verlichting zorgt voor een prachtig aangezicht van de ronddraaiende horloges maar ook functioneel gezien is het handig om extra licht te hebben in de kluis.

De Benson Black Series watchwinder safes zijn voorzien van een poedercoating in de kleur zwart. Aan de achterkant sluit je de adapter aan zodat de watchwinder actief is. Hierdoor kan je de watchwinder kluis op vrijwel elke plek zetten. Uiteraard kan je de kluis vervolgens verankeren aan de muur of grond, zodat je extra veiligheid creëert.

De voordelen van een watchwinder kluis

Eigenlijk hebben we alle voordelen van een watchwinder kluis al opgenoemd in dit blog artikel. Uiteraard staat veiligheid bovenaan. Vooral wanneer je wat duurdere horloges en sieraden hebt kan je deze het beste veilig bewaren. Maar ook wanneer jouw horloges of sieraden sentimentele waarde hebben is het aan te bevelen deze zo goed mogelijk te beschermen. Het is ontzettend vervelend als sieraden die je bijvoorbeeld hebt geërfd of gekregen van een dierbare worden gestolen.

Het tweede voordeel is natuurlijk dat de watchwinder in de kluis ervoor zorgt dat jouw automatische horloges altijd voorzien zijn van voldoende energie. Hierdoor kan je elk horloge direct uit de kluis nemen en om je pols doen. Je hoeft het niet opnieuw op te winden en de tijd en datum in te stellen. Het horloge is gelijk gereed om te dragen. Dit bespaart tijd maar ook ongemak omdat je anders de kroon van het horloge moet openen om de tijd en datum in te stellen. De kroon is namelijk één van de zwakste onderdelen van een horloge. Je wilt deze liever niet vaak openen en sluiten.

Bekijk op onze website eens de mogelijkheden qua watchwinder kluizen. Binnen Nederland leveren wij de kluizen op een pallet via Fedex. De watchwinder kluizen zijn direct gereed om te gebruiken. Je hoeft alleen de adapter op netstroom aan te sluiten en de horloges erin te plaatsen. Uiteraard wordt elke Benson Black Series watchwinder kluis geleverd met 2 jaar garantie, handleiding en certificaat.

Watchwinder voor 20 horloges

Geplaatst op 17 november 2020 om 13:07 uur

Een watchwinder van goede kwaliteit windt automatische horloges optimaal op. Een watchwinder bootst als het ware polsbeweging na zodat het lijkt of je het horloge draagt. Hierdoor wordt de veer van het automatische uurwerk gespannen, en als deze ontspant begint het automatische uurwerk te lopen.

De meeste watchwinders zijn geschikt voor het opwinden van 1, 2, 3 of 4 automatische horloges. Veelal omdat de meeste mensen niet meer horloges in hun bezit hebben. De echte horlogeverzamelaar heeft vaak meerdere automatische horloges en daarom ook een grotere watchwinder nodig. Er zijn veel verschillende capaciteiten watchwinders voor bijvoorbeeld 8, 12, 16 en 20 automatische horloges. Er zijn zelfs modellen voor het opwinden van 24 horloges. Het voordeel van deze grotere watchwinders is dat je er veel automatische horloges in kunt opwinden en je alle horloges op dezelfde plek bewaart. Hierdoor bespaar je tijd en kan je het gewenste horloge dat je graag wilt dragen snel uit de watchwinder nemen en om je pols doen.

Grotere capaciteit watchwinders

Als je op zoek bent naar een watchwinder voor 24 automatische horloges dan heb je andere wensen dan wanneer je een watchwinder voor 1 of 2 horloges wilt hebben. Een watchwinder voor 1 of 2 automatische horloges is vaak vrij compact en heeft weinig extra functies naast het opwinden van horloges. Een voordeel van dit type watchwinders is dat je ze overal kan neerzetten. Je hebt niet veel ruimte nodig om de watchwinder ergens een plekje te geven. Een watchwinder voor 1 horloge moet vooral functioneel zijn, het uiterlijk of design is normaliter van minder belang. Echter zijn er ook prachtige watchwinders voor 1 horloge, denk bijvoorbeeld aan de Bernard Favre Planet en Chronvision One modellen.  

Watchwinders met een grotere capaciteit hebben andere voordelen. Het is uiteraard belangrijk dat je elk automatische horloge goed en veilig kan opwinden. Maar daarnaast bieden grotere watchwinders leuke extra’s zoals LED verlichting, extra opbergruimte en een slot om de deur mee af te sluiten. Vaak zijn grotere watchwinders niet goedkoop. Je mag daarom ook extra luxe en extra functionaliteiten verwachten. Een watchwinder voor 24 horloges heeft een vrij grote kast die niet alleen jouw automatische horloges van energie voorziet maar ook schitterend in elk interieur past. Een grotere watchwinder is dus meer dan alleen geschikt voor het opwinden van horloges.

Benson Black Series Pro 20.19.B watchwinder

Een uitstekende watchwinder voor 20 horloges is de Benson Black Series Pro 20.19.B watchwinder. Dit model is geschikt voor het opwinden van elk automatische horloge, ongeacht horlogemerk of model. Je windt een Breitling, Rolex, IWC, Omega of Tag Heuer horloge zonder problemen op. De kast is gemaakt van hoogwaardig hout en is voorzien van 12 verflagen. Daarnaast is de watchwinder volledig gepolijst voor een extra luxe uitstraling. De deur met glas biedt optimaal zicht op de ronddraaiende horloges. Vooral als je de LED verlichting activeert is dit een prachtig gezicht. De deur is ook afsluitbaar via een slotje aan de zijkant. Hierdoor kan je de horloges veilig opbergen in de kast.  

Benson Black Series Pro 20.19.B watchwinder

De kern van de Benson Black Series Pro 20.19.B watchwinder wordt gevormd door 20 motoren die gemaakt zijn in Japans. De motoren zijn elk individueel instelbaar zijn qua draairichting en aantal omwentelingen per dag. Deze Japanse motoren zijn van uitstekende kwaliteit en zeer duurzaam in gebruik zodat ze jarenlang meegaan bij normaal gebruik.  

Via het touchscreen bedien je de watchwinder. Via deze touchscreens kan je elke rotor individueel bedienen en de gewenste instellingen kiezen. Via het touchscreen kan je ook de LED verlichting aan- en uitzetten.

De houten kast is zwart geverfd  en voorzien van 4 edelstalen poten voor een modern en luxe design. In de watchwinder kan je 20 automatische horloges opwinden en er zit ook een lade waar je andere horloges of sieraden kunt bewaren. Hierdoor kan je al jouw horloges en sieraden op één plek bewaren. Dit is handig wanneer je dagelijks wisselt met dragen van horloges. Veelal plaatsen mensen de watchwinder in hun slaapkamer, woonkamer of op kantoor. Je kan de watchwinder voor 20 horloges eigenlijk overal neerzetten.

Het voordeel van de Benson Black Series Pro 20.19.B watchwinder is de ontzettend goede prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn vrijwel geen andere watchwinders geschikt voor 24 horloges die eenzelfde kwaliteit bieden tegen deze aantrekkelijke prijs. Het Nederlandse merk Benson is erin geslaagd om zeer goede watchwinders te produceren die bij vergelijkbare merken tot wel 2 a 3 keer duurder zijn. De ontwerpen van Benson hebben een luxe uitstraling. Met de extra functionaliteiten zoals een opberglade, slot en LED verlichting onderscheidt Benson zich van andere watchwinder merken. Maar vooral de moderne techniek is een groot voordeel. Veel watchwinder merken produceren nog altijd watchwinders met fysieke draaiknoppen. Benson heeft al snel gekozen voor een meer moderne bediening zodat de watchwinder veel gemakkelijker te bedienen is. Daarnaast is deze keuze veel beter voor het design dat meer in harmonie is.

De beste kwaliteit en functionaliteit

Bij Benson Watchwinders is top kwaliteit ontzettend belangrijk. Hierdoor heeft het merk in relatief korte tijd wereldwijd een uitstekende reputatie opgebouwd en behoort het tot de beste watchwinder merken.

Benson heeft bij de ontwikkeling van de Benson Black Series Pro watchwinders niet alleen gedacht aan het optimaal opwinden van automatische horloges. Benson heeft ook veel aandacht en zorg besteed aan de kwaliteit van de materialen, de hoogwaardige afwerking en goede functionaliteit. Deze combinatie maakt dat elke Benson Black Series Pro 20.19.B watchwinder een uitstekende keuze is voor de echte horlogeverzamelaar en fan van horloges.

De 2 jaar internationale garantie die Benson op haar Black Series watchwinders biedt reflecteert het vertrouwen dat Benson heeft in haar producten. Als klant heb je hierdoor duidelijkheid en zekerheid. De moderne techniek zorgt voor een optimale energievoorziening voor alle automatische horloges. Een Benson Black Series Pro watchwinder zal zeker de positieve aandacht trekken wanneer deze jouw horloges opwindt.

Benson Black Series Pro watchwinders | Officieel dealer

Watchwinders.nl is officieel dealer van Benson en wij hebben vrijwel alle watchwinders van dit Nederlandse merk op voorraad en direct leverbaar. Elke Benson watchwinder is voorzien van garantie, handleiding en stevige verpakking. Daarnaast staan wij als officieel dealer natuurlijk natuurlijk voor je klaar wanneer je advies of hulp wenst. Met ons eigen servicepunt bieden we snelle en vakkundige service.

Bekijk in onze webshop de allernieuwste Benson Black Series Pro watchwinders en overtuig jezelf van van de absolute topkwaliteit, perfecte afwerking en hoogstaande functionaliteit die deze Benson watchwinders bieden.  

Heisse und Sohne Collector 70019/17 watchwinder

Geplaatst op 10 november 2020 om 14:31 uur

Voor iedereen die een automatisch horloge in bezit heeft is een watchwinder een absolute “must have” wat betreft deze liefhebberij. Voor de verzamelaar is het zelfs een onmisbare horlogeaccessoire te noemen. Wanneer je automatische horloges verzamelt, is het natuurlijk onmogelijk om deze allemaal tegelijkertijd te dragen. Nu wordt een automatisch horloge normaliter van energie voorzien door de natuurlijke beweging van de pols. Wanneer deze beweging er niet is, dus als het horloge niet word gedragen, dan wordt het horloge niet automatisch opgewonden en zal het op een gegeven ogenblik stil komen te staan. Als liefhebber van je automatische horloge is dat niet wat je wilt, aangezien dit vervelende gevolgen kan hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave maar ook slijtage doordat je elke keer het horloge handmatig moet opwinden en moet goed zetten qua tijd en datum.

Heisse und Sohne Collector 70019/17 watchwinder

Kort gezegd, als verzamelaar van automatische horloges gebruik je een watchwinder! Deze zorgt ervoor dat je je horloges ook kunt opwinden wanneer je ze niet draagt. Er zijn watchwinders op de markt met ruimte voor 1 of 2 horloges, maar ook voor veel meer horloges. Dit is natuurlijk ideaal als verzamelaar zijnde. Je kunt je horloges tegelijkertijd van energie voorzien en met de prachtige designs die nu op de markt verkrijgbaar zijn, bewaar je direct je horloges op een mooie en overzichtelijke manier bij elkaar. Je presenteert je horloges op deze manier ook direct in stijl! Nu is er zo’n groot aanbod aan watchwinders, ook specifiek voor verzamelaars, dat je soms door de bomen het bos niet meer zult zien. Belangrijk bij de keuze voor een watchwinder is natuurlijk dat het een watchwinder van goede kwaliteit moet zijn. Je vertrouwt je verzameling automatische horloges niet zomaar aan elke willekeurige watchwinder toe! Er zijn diverse mooie watchwinder merken op de markt die hoge kwaliteit watchwinders leveren, dit in diverse prijsklassen. Ook wat betreft uitstraling van de watchwinders is er een grote diversiteit te zien. Van meer basic ontwerpen, tot hele kunstwerken waarmee je een absolute eyecatcher in huis haalt.

Een Duits merk dat absolute topkwaliteit watchwinders produceert met een uiterst stijlvolle uitstraling, is Heisse & Söhne watchwinders. Kenmerkend voor de watchwinders van Heisse & Söhne zijn onder andere de zeer luxe uitstraling van de designs en de uitmuntende techniek. Dit is dan ook waaraan dit merk zijn populariteit te danken heeft, in combinatie met een fraaie afwerking en de scherpe prijzen. Heisse & Söhne maakt gebruik van flexibele horlogehouders. De watchwinders zijn dan ook geschikt voor elk automatisch horloge, ongeacht het merk of type. Naast watchwinders biedt Heisse & Söhne ook watchwinder kluizen van uitstekende kwaliteit. Deze kluizen voldoen aan de hoogste Europese normen en bieden hiermee dan ook een zeer veilige opbergplaats voor je horloges.

Een bijzondere watchwinder binnen de collectie van Heisse & Söhne, die geschikt is voor de echte verzamelaar, is de Heisse & Söhne Collector 70019/17 watchwinder. Dit specifieke model is geschikt voor het opwinden van 8 automatische horloges. Zoals we gewend zijn van Heisse & Söhne, zien we hier een modern en fraai design. De combinatie van de zwarte kleur van de kast met de edelstalen poten geeft de watchwinder een zeer luxe uitstraling. De watchwinder is voorzien van een stoffen binnenkant, ter bescherming van je geliefde horloges. Naast het edelstaal van de poten is deze watchwinder vervaardigd uit onder andere kwaliteitshout en mineraalglas. Het glazen deurtje zorgt ervoor dat je horloges beschermt worden tegen bijvoorbeeld stof en vuil en voorkomt hiermee ook schade en slijtage.

Ook op technisch gebied biedt Heisse & Söhne het neusje van de zalm. De Japanse kwaliteitsmotoren zijn zowel energiezuinig als geluidsarm, zodat je bij gebruik van de watchwinder een optimaal gebruikscomfort ervaart. De watchwinder is bovendien voorzien van een modern LCD bedieningspaneel, waarmee je eenvoudig de rotoren individueel kunt instellen wat betreft draairichting en aantal omwentelingen per dag. De LED verlichting zorgt ervoor dat je horloges altijd goed zichtbaar zijn. Je wilt tenslotte op elk moment van de dag je trots kunnen bekijken en kunnen tonen! Uiteraard is de watchwinder voorzien van een overwind protectie. De watchwinder wordt van stroom voorzien middels een adapter via netstroom. De Heisse & Söhne Collector 70019/17 kan jouw automatische horloges in beide draairichtingen laten draaien, en met verschillende aantal toeren per dag. Kortom, de Heisse & Söhne Collector 70019/17 watchwinder is een zeer compleet model welke je horloges niet alleen in stijl opwindt, maar ook zeer fraai staat in elk interieur.

Wanneer je deze Heisse & Söhne watchwinder graag wilt bestellen, of meer van de collectie wilt zien, kun je dit eenvoudig doen in onze webshop. Je vindt hier een uitgebreide collectie Heisse & Söhne watchwinders. Heisse & Söhne staat voor niets minder dan perfectie. Elke watchwinder wordt dan ook na zorgvuldige productie gecontroleerd en getest aan de hand van een checklist, zodat elke klant optimaal tevreden is met het eindproduct. Dat in combinatie met de kennis en kunde van B

Elke Heisse & Söhne watchwinder wordt geleverd in een stevige verpakking, samen met een duidelijke handleiding en 2 jaar garantie.

Orbita watchwinders

Geplaatst op 4 november 2020 om 11:03 uur

Het merk Orbita uit de Verenigde Staten is één van de meest toonaangevende watchwinder merken ter wereld. Door gebruik te maken van Zwitserse techniek, prachtige materialen en klassieke ontwerpen spreken ze veel horlogeliefhebbers aan. De voordelen van een Orbita watchwinder zijn talrijk. Niet alleen winden de watchwinders van dit merk elk automatisch horloge snel en professioneel op, ze zien er ook prachtig uit en kunnen zeker als interieurstuk gezien worden. Daarnaast wordt elke Orbita watchwinder gemaakt van hoogwaardig hout en zijn ze voorzien van Zwitserse motoren van uitstekende kwaliteit. Deze combinatie zorgt ervoor dat Orbita al jarenlang zeer populair is in de Verenigde Staten. In Europa is het merk minder bekend maar zeker niet minder geliefd. Als officieel dealer van Orbita merken wij een groeiende interesse in de watchwinders van dit merk. Onze ervaringen zijn ook erg positief, voornamelijk op gebied van kwaliteit en afwerking. Hierdoor ben je met een Orbita watchwinder verzekerd van een high end watchwinder van top kwaliteit.

Wat biedt een Orbita watchwinder?

Zoals eerder geschreven bieden de Orbita watchwinders veel voordelen. Het primaire doel van deze watchwinders is uiteraard het voorzien van energie aan automatische horloges waardoor ze blijven lopen en de juiste tijd, datum en andere functies aangeven. Je wilt immers niet dat jouw automatische horloges stil komen te staan. Dit is onhandig, vooral wanneer je regelmatig wisselt met het dragen van verschillende automatische horloges.

Het grootste voordeel dat een Orbita watchwinder biedt is de Zwitserse motor. Deze motor is van de allerbeste kwaliteit en zeer duurzaam. De motor vormt het hart van de watchwinder is daarom één van de meest belangrijke onderdelen van deze horlogeaccessoire. De Zwitserse motoren die Orbita in haar watchwinders gebruikt zijn vrijwel geluidloos in gebruik. Dit heeft als voordeel dat je de watchwinder vrijwel overal kan neerzetten zonder je druk te hoeven maken dat het geluidsniveau te hoog is. Een Orbita watchwinder kan je bijvoorbeeld prima in een slaapkamer of op kantoor zetten.

Tijdens het productieproces wordt een grote nadruk gelegd op de materialen, bouwkwaliteit en afwerking. Het resultaat moet top zijn, dus verlaat een Orbita watchwinder de fabriek pas na diverse testen en een eindinspectie. Hierdoor is elke gebruiker van een watchwinder van dit Amerikaanse merk gegarandeerd van een topproduct. De afwerking is van een zeer hoog niveau doordat er veel tijd en moeite wordt besteed aan een perfect resultaat.

Een ander voordeel van de Orbita watchwinders is dat je kan kiezen voor het Rotorwind systeem. Dit systeem draait de horloges niet rond in de watchwinder maar schudt ze zachtjes op en neer. Qua opwinding van automatische horloges geeft dit hetzelfde resultaat, maar Orbita zegt dat het schudden net iets minder belastend is voor de rotor van het automatische uurwerk binnenin het horloge.

Orbita watchwinder collectie

Nu denk je vast dat Orbita een zeer duur watchwinder merk is. Dit klopt ook ten dele. De grotere watchwinders van dit merk zijn niet goedkoop. Bekijk de Orbita Avanti watchwinders maar eens. Je zal zien dat deze prachtige kasten alles bieden voor een echte horlogeliefhebber.

Maar Orbita heeft ook veel goedkopere modellen in haar collectie. De Orbita Sparta watchwinders zijn namelijk veel gunstiger geprijsd. Deze serie watchwinders is geschikt voor het opwinden van 1 of 2 automatische horloges. Het ontwerp heeft echter een minimalistische uitstraling. Het primaire doel is het opwinden van horloges. Deze watchwinders hebben een eenvoudige kunststof behuizing zonder veel extra’s. Ze doen echter waarin ze heel erg goed zijn; automatische horloges opwinden. Het leuke aan deze Orbita Sparta watchwinders is de prijs. De modellen voor het opwinden van 1 horloge kosten 279,00 euro en de modellen voor het opwinden van 2 horloges kosten 529,00 euro. Voor deze prijzen koop je een uitstekende watchwinder voor het opwinden van alle automatische horloges, ongeacht merk of model. Met een Orbita watchwinder wind je dus probleemloos elk horloge van Oris, Omega, Breitling, Rolex, Nomos of IWC op.

Officieel dealer Orbita watchwinders

Wij, Watchwinders.nl, zijn offieel dealer van Orbita watchwinders. Dit betekent dat wij gemachtigd zijn door Orbita zelf om Orbita watchwinders te verkopen. Wij hebben de nieuwste collecties, scherpe prijzen en duidelijke service. Daarnaast hebben wij diverse Orbita watchwinders in voorraad en direct leverbaar. Hierdoor heb je de door jou gewenste watchwinder snel in huis.

Wij leveren alle Orbita watchwinders met 2 jaar garantie en handleiding. Heb je vragen naar aanleiding van een watchwinder of ben je op zoek naar een specifieke watchwinder wil je graag hulp? Je kan ons altijd bellen of mailen, wij helpen je graag verder.

Watchwinders voor 1 automatisch horloge

Geplaatst op 26 oktober 2020 om 11:35 uur

Als horlogeliefhebber herken je het probleem dat jouw automatische horloge weer stilstaat. Je hebt het enige tijd niet gedragen waardoor het nu niet meer loopt. Je moet nu de kroon opendraaien om de tijd en datum opnieuw in te stellen en vervolgens het horloge weer handmatig opwinden of schudden zodat het weer gaat lopen.

Een stilstaand automatisch horloge is onhandig maar absoluut te voorkomen door het horloge, wanneer je het niet draagt, in een watchwinder te plaatsen. De watchwinder roteert het horloge langzaam waardoor het automatische horloge energie verkrijgt. Hierdoor zal het horloge continu lopen en de juiste tijd aangeven. Je hoeft het niet meer handmatig op te winden en de tijd en datum opnieuw in te stellen. Wel zo handig als je jouw automatische horloge direct gereed wilt hebben om te dragen. Bijvoorbeeld elke ochtend als je naar je werk moet of wanneer je jouw favoriete automatische horloge wilt dragen als je naar een feestje gaat. Het gebruik van een watchwinder bespaart je niet alleen tijd maar ook het continu opnieuw instellen en opwinden van een stilstaand automatisch horloge.

Watchwinder voor 1 horloge

Als je één of twee automatische horloges hebt kan je het beste kiezen voor een watchwinder die geschikt is voor één of twee automatische horloges. Je hebt immers geen grotere watchwinder nodig. Een watchwinder voor 1 horloge is er in allerlei soorten en maten te koop. Er zijn veel verschillende merken die uitstekende watchwinders maken voor het opwinden van automatische horloges. Bijvoorbeeld de watchwinders van Benson en Paul Design. Het opwinden van een Breitling, IWC, Omega, Tag Heuer, Seiko of Davosa horloge is geen enkel probleem. De watchwinders zijn dermate ontwikkeld dat ze elk automatisch horloge probleemloos van energie voorzien, ongeacht merk of model van het horloge. Het principe is namelijk eenvoudig. Door de beweging van het horloge draait de rotor van het uurwerk waardoor een veer zich spant. Wanneer de veer ontspant drijft deze de wijzers aan en begint het horloge te lopen. Een watchwinder simuleert als het ware het dragen van een horloge.

Waaraan voldoet een goede watchwinder voor 1 horloge?

Als je nog nooit een watchwinder hebt gekocht of je wilt een watchwinder cadeau geven aan je partner, vriend of een familielid dan is de keuze voor een goede watchwinder nogal eens lastig. Er zijn namelijk zoveel merken en modellen. Daarnaast heb je allerlei verschillende soorten motoren die gebruikt worden in watchwinders en heb je ook nog eens grote verschillen in prijzen. Kortom, soms heb je gewoon even hulp nodig.

Bij de aankoop van een watchwinder moet je de volgende punten goed in de gaten houden. Het merk is van belang. Er zijn veel verschillende merken, maar er zijn grote verschillen in kwaliteit. Koop altijd een watchwinder van een goed merk dat zich heeft bewezen en een goede reputatie heeft. Je wilt een kostbaar automatisch horloge toch niet in een slechte watchwinder plaatsen? Dit kan leiden tot schade aan het horloge. Koop daarom nooit een watchwinder met een Chinese motor die veel worden aangeboden op Amazon, Ebay, Marktplaats of Aliexpress. Deze watchwinders bieden je namelijk niet de kwaliteit en afwerking voor een goede opwinding van automatische horloges. Vaak blijkt goedkoop uiteindelijk duurkoop te zijn.  De goedkope prijs lijkt aantrekkelijk maar wanneer de watchwinder snel kapot is of schade aan het horloge toebrengt volgt er teleurstelling.

Het tweede belangrijke punt is de functionaliteit van de watchwinder. Een watchwinder moet altijd rechtsom, linksom en afwisselend kunnen draaien om de meeste automatische horloges te kunnen opwinden. Daarnaast is een instelbaar aantal omwentelingen per dag (TPD: turns per day) een pré. Hiermee kan je namelijk de draairichting en de TPD zo instellen naar de exacte vereisten van het automatische horloge. Een horloge dat rechtsom op 1500 TPD opgewonden moet worden krijgt namelijk geen energie wanneer de watchwinder linksom op 600 TPD staat ingesteld. Een goede watchwinder voor 1 horloge kan je zelf naar wens instellen qua draairichting en TPD. Hierdoor ben je flexibel en kan je elk automatisch horloge, ongeacht merk of model, snel en veilig opwinden. Het maakt dan niet uit of je een Rolex, Oris of Patek horloge wilt opwinden.

Het laatste punt dat belangrijk is bij de aankoop van een watchwinder is de motor. De motor vormt het hart van de watchwinder. Watchwinders worden vaak uitgevoerd met Chinese, Japanse, Duitse en Zwitserse motoren. Kies niet voor een watchwinder met Chinese motoren. Deze motoren zijn kwalitatief niet goed en gaan snel stuk of maken veel geluid bij het opwinden. Japanse motoren in een watchwinder vormen een goede basis. Deze motoren worden door de meeste merken gebruikt en hebben als voordeel dat ze een uitstekende prijs/kwaliteit bieden. Watchwinder merken als Heisse & Söhne en Boda Concept maken gebruik van Japanse motoren. Wil je iets meer luxe dan kom je uit bij een Duitse of Zwitserse motor. Duitse en Zwitsere motoren zijn kwalitatief niet veel beter dan Japanse motoren maar hebben een net iets lager geluidsniveau waardoor ze net iets prettiger zijn in gebruik. Let echter wel op dat Duitse en Zwitserse motoren vaak wat duurder zijn waardoor de watchwinders die dit type motoren gebruiken ook duurder zijn. Goede voorbeelden van watchwinder merken die Duitse en Zwitserse motoren gebruiken zijn Chronovision en Swiss Kubik. Daarnaast maakt het Amerikaanse high end watchwinder merk Orbita ook gebruik van Zwitserse motoren.

Waar koop je een goede watchwinder voor 1 horloge?

Als je bovenstaande drie punten goed in het oog houdt kan je probleemloos een goede watchwinder kopen. Jouw keuze is dan afhankelijk van jouw smaak, het budget en eventuele andere functies die bepaalde merken bieden. Je kan dan denken aan LED verlichting, vingerprint technologie, batterijfunctie of een afstandsbediening.  Deze extra functionaliteit winden het automatische horloge niet beter op maar maken het gebruik van de watchwinder misschien net wat leuker en makkelijker.

Als je een watchwinder voor 1 horloge wilt kopen dan adviseren wij je om altijd naar een officieel dealer te gaan. Deze officieel dealer heeft een directe relatie met het merk en heeft de kennis en ervaring op het gebied van watchwinders. Hierdoor ben je verzekerd van een goed advies, origineel product, faire prijs en ook service in geval van een probleem of defect. Je hebt gewoon veel meer zekerheid. Je kan ook een goede juwelier benaderen. De betere juweliers hebben wel kennis met betrekking tot watchwinders, maar zeker niet allemaal omdat dit product toch vrij specifiek is. Vraag daarom altijd door over het merk, de motor en functies. Je merkt snel genoeg of ze echt kennis van zaken hebben of niet.

Wij hebben meer dan 15 jaar ervaring met watchwinders en zijn officieel dealer van al onze merken, bijvoorbeeld van Bernard Favre, Orbita, Scatola del Tempo, Swiss Kubik, RDI en Heisse & Söhne.  In Nederland hebben we ook ons eigen servicepunt waar we watchwinders kunnen repareren en vrijwel alle onderdelen op voorraad hebben. Dit verzekert je van een snelle en professionele service.

Wil je meer weten over watchwinders voor 1 horloge? Bezoek onze webshop en bekijk de verschillende merken en modellen. Wij hebben elke watchwinder voorzien van duidelijke foto’s en specificaties. Mocht je vragen of opmerkingen hebben dan helpen wij je graag verder.