Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Premium Orbita watchwinders

Geplaatst op 3 juli 2020 om 14:45 uur

Wanneer je op zoek gaat naar een watchwinder die past bij jouw horloge of horlogeverzameling, zul je logischerwijs kijken naar de verschillende eigenschappen van een watchwinder die voor jou belangrijk zijn. Voorwaarden die dan een rol spelen zijn bijvoorbeeld een kleinere of grotere capaciteit, de technische mogelijkheden van de watchwinder, de uitstraling en afwerking van de watchwinder en natuurlijk ook de prijs en de kwaliteit. Wanneer je van de voor jou belangrijke eisen en voorwaarden voor een passende watchwinder een wensenlijstje hebt gemaakt, kun je op zoek gaan. Er zijn natuurlijk veel verschillende merken die watchwinders aanbieden van hogere kwaliteit. Een voorbeeld van een merk dat zijn strepen op dit gebied zeker heeft verdiend is Orbita.

Orbita biedt hoogwaardige watchwinders in de collectie, met als groot voordeel dat er verschillende series binnen deze collectie te vinden zijn die aan verschillende voorwaarden voldoen. De kans is dus groot dat wanneer je een watchwinder zoekt van hoge kwaliteit, je een passend alternatief kunt vinden binnen deze mooie collectie. Orbita is een absoluut high end watchwinder merk dat niet voor niets verschillende patenten op zijn naam heeft staan op het gebied van techniek en beweging. Alle watchwinders van Orbita zijn voorzien van de welbekende Swiss made motoren, welke garant staan voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Elke Orbita watchwinder wordt met uiterste precisie met de hand gemaakt in de Verenigde Staten.

Een belangrijke techniek waar Orbita een patent op heeft is het zogenaamde ‘Rotorwind System’. Dit systeem verzorgt de benodigde energie voor elk automatisch horloge door middel van het zachtjes ‘schudden’ van het horloge in plaats van de geijkte wijze van opwinding door middel van rotatie. Naast dit systeem biedt Orbita ook de bekende watchwinders op basis van rotatie, zodat je als klant kunt kiezen wat het beste bij je past. Ook op het gebied van capaciteit zijn er meer dan genoeg mogelijkheden bij Orbita. Je vindt binnen de collectie bijvoorbeeld de ‘Sparta’ serie, waar diverse verschillende kleuren watchwinders te vinden zijn voor het opwinden van één horloge of voor twee horloges. Ideaal als je een liefhebber bent van automatische horloges en niet meer dan twee automatische horloges hebt. Het grote voordeel van deze serie watchwinders is dat deze modellen meer basic, maar tegelijkertijd ook zeer doeltreffend en goedkoper zijn. Daarnaast plaats je deze watchwinders door het formaat en de werking op batterijen eenvoudig in een kluis en je neemt hem gemakkelijk mee naar kantoor of op reis. Deze watchwinders zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen, zodat er altijd eentje te vinden is die bij je past.

Orbita Avanti Twelve watchwinder

Wanneer je echter een serieuze verzamelaar of professional bent en wat meer te besteden hebt, is de ‘Avanti’ serie van Orbita zeer zeker het bekijken waard. Binnen deze serie vind je prachtige watchwinders met een grote capaciteit en een zeer luxe uitstraling. De watchwinders zijn onder meer gemaakt van prachtig hout en af te sluiten met een glazen deur. Hiermee bescherm je je verzameling eenvoudig tegen invloeden van buitenaf, zoals condens en stof. De speciale houten kasten binnen deze serie zijn een echte eye catcher in elk interieur en bij elke verzameling. Je kunt binnen de ‘Avanti’ modellen ook weer kiezen tussen het Rotorwind of Programmable (rotatie) systeem. De rotoren van de watchwinder zijn eenvoudig individueel instelbaar, zodat je de draairichting en het aantal omwentelingen per dag in kunt stellen naar de behoefte van je horloge(s).

De Avanti watchwinders bieden drie verschillende programma’s (CW,CC en Alt). Met een Orbita Avanti watchwinder heb je dus een zeer complete watchwinder voor je verzameling welke voorzien is van alle gemakken en absoluut voor kwaliteit staat. Neem dus eens een kijkje bij de watchwinders van Orbita in onze webshop en overtuig jezelf!

Als officieel dealer van Orbita watchwinders leveren wij de meeste modellen uit voorraad. Heb je vragen over een watchwinder, neem gerust contact met ons op.

Watchwinder voor 4 horloges

Geplaatst op 27 juni 2020 om 10:52 uur

Een watchwinder gebruik je om automatische horloges van energie te voorzien. De horloges worden opgewonden doordat de watchwinder langzaam ronddraait. De veer in het uurwerk wordt gespannen en wanneer deze ontspant gaat het horloge “lopen”. Vooral wanneer je meerdere automatische horloges in je bezit hebt is het gebruik van een watchwinder aan te raden. Het is niet alleen makkelijk en handig maar ook beter voor jouw automatische horloges. Stilstand is immers achteruitgang. Wanneer jouw horloges te lang stil liggen en niet gedragen worden kan dit van negatieve invloed zijn op de uurwerken.

De watchwinder is de meest populaire accessoire voor automatische horloges. Horlogeliefhebbers hebben een watchwinder en gebruiken deze voor hun favoriete horloges die ze graag gereed hebben om te dragen, maar ook willen beschermen tegen de nadelen van stilstand.

In dit blog schrijven we over een watchwinder die geschikt is om 4 automatische horloges op te winden. Waar moet je op letten? Welke eigenschappen moet deze watchwinder hebben en welke merken/modellen zijn interessant om te bekijken?

Watchwinder voor 4 automatische horloges

Wanneer je een paar automatische horloges hebt die je graag afwisselend draagt en absoluut niet wilt laten stilstaan dan raden we het gebruik van een watchwinder zeker aan. Afhankelijk van hoeveel horloges je hebt kan je kiezen voor een watchwinder die geschikt is om 4 horloges op te winden. Het kiezen van de juiste grootte of capaciteit van de horlogewinder is een belangrijk onderdeel, je wilt immers geen watchwinder kiezen waarvan je diverse rotoren niet gebruikt of je juist te weinig plek hebt om horloges op te winden. Wij adviseren om altijd een watchwinder te kiezen die iets meer plek heeft dan jouw horlogecollectie groot is. Heb je bijvoorbeeld 2 automatische horloges, kies dan een watchwinder voor 3 of zelfs 4 horloges. Heb je 4 automatische horloges kies dan een horlogewinder voor 6 horloges. Uiteraard speelt jouw aankoopgedrag een grote rol. Heb je een aantal horloges en breid je de collectie niet uit, dan kan je precies de capaciteit kopen die je nodig hebt. Maar weet je van jezelf dat je weleens een nieuw horloge koopt houd dan rekening met een iets grotere capaciteit want dan heb je meer mogelijkheden en hoef je niet gauw weer een watchwinder met grotere capaciteit te kopen.

Ook handig is wanneer de watchwinder extra opbergruimte heeft. Dan kan je naast het opwinden van jouw favoriete horloges ook andere horloges of sieraden veilig opbergen op dezelfde plek. Dit is vooral handig wanneer je jouw horloges en sieraden bij elkaar wilt bewaren, en je geen tijd wilt verliezen als je jouw horloge en sieraden om wilt doen.

De extra opbergruimte is bijvoorbeeld erg handig voor quartz horloges die je toch niet hoeft op te winden in de watchwinder zelf. Let er altijd goed op dat de opbergruimte is voorzien van een zachte stof aan de binnenkant zodat jouw horloges en sieraden optimaal beschermd zijn. Je wilt immers niet dat jouw horloges en/of sieraden kleine krasjes krijgen. De extra opbergruimte kan vormgegeven zijn in een ingebouwde lade of een compartiment onder een deksel. Dit verschilt per watchwinder, evenals het aantal horloges en sieraden dat je kunt opbergen. Uiteraard hangt dit af van de grootte van de watchwinder zelf. In een grotere watchwinder is er vaak meer plek voor een grotere opbergruimte dan in een kleine watchwinder.

Gewenste functies en eigenschappen

Een watchwinder voor 4 automatische horloges moet aan een aantal criteria voldoen. Wij vinden het belangrijk dat je elk automatisch horloge, ongeacht merk of type, probleemloos kunt opwinden. Hierdoor maakt het niet uit of je een Breitling, IWC, Seiko, Tag Heuer of Rolex horloge hebt. De watchwinder moet deze horloges kunnen opwinden, ook ongeacht de grootte of het gewicht van de horloges. Een goede watchwinder voor 4 horloges heeft 2 belangrijke eigenschappen; instelbare draairichting en instelbare aantal omwentelingen per dag (TPD: turns per day).

Elk uurwerk binnenin een automatisch horloge heeft een bepaald aantal vereiste omwentelingen per dag (TPD) en verkrijgt energie wanneer het in een bepaalde richting rondgedraaid wordt. De draairichtingen zijn met de klok mee, tegen  de klok in of afwisselend. Bij een afwisselende draairichting wordt het horloge eerst met de klok mee en vervolgens tegen de klok in rondgedraaid. Het uurwerk binnenin het automatische horloge krijgt bij beide draairichtingen energie.

Wanneer je een watchwinder voor 4 horloges wilt kopen adviseren we je ook om te letten op het merk. Er zijn veel goede merken op de markt die uitstekende watchwinders produceren. Er zijn echter ook merken die slechte kwaliteit bieden doordat ze slechte motoren, matige materialen en goedkope werkkrachten gebruiken. Het resultaat is dat een dergelijke watchwinder horloges niet goed opwindt en op termijn mankementen gaat vertonen. Veel voorkomende problemen zijn defecte motoren, motoren die veel geluid gaan maken of zelfs dat de watchwinder zelf volledig stopt met werken. Als je de watchwinder dan moet verzenden naar de verkopende partij (wellicht gekocht via Ebay, Amazon of Aliexpress) dan ben je een vermogen aan verzendkosten kwijt. Hieronder bespreken we 4 watchwinders die geschikt zijn om 4 horloges op te winden van merken die uitstekende kwaliteit leveren.

Let verder goed op de bouwkwaliteit, de materialen en de afwerking van de horlogewinder. Deze aspecten bepalen voor een groot deel de kwaliteit. Een goede watchwinder voor 4 horloges is gemaakt van solide en hoogwaardige materialen zoals hout, edelstaal, glas of hoogwaardig kunststof. Bij de afwerking kan je denken aan de lak/verf, of de binnenkant voorzien is van een zachte stof ter bescherming van de horloges, goed zicht op de ronddraaiende horloges en het design zelf. Is aan deze aspecten aandacht besteed dan zit je meestal wel goed.

Niet geheel onbelangrijk is de bediening. Veel oudere watchwinder merken hebben nog altijd bediening via draaiknoppen of kleine drukknopjes. Dit is ouderwets en achterhaald. De meeste moderne watchwinder modellen hebben een LCD of touchscreen. Hiermee bedien je de watchwinder snel en eenvoudig. Daarnaast staat het ook veel leuker en mooier.

5 goede keuzes: Benson, Paul Design, Swiss Kubik, Boda Concept en Chronovision.

Een goede watchwinder is helaas niet goedkoop. De motoren, materialen, techniek en productie kosten nu eenmaal geld. Maar er zijn een paar watchwinder merken die een uitstekende prijs/kwaliteit bieden. We hebben van deze merken elk één watchwinder geselecteerd die naar onze mening een prima keuze is. Wij hebben deze watchwinders geselecteerd op de capaciteit van 4 horloges, kwaliteit, duurzaamheid en gebruikerscomfort. De prijzen lopen uiteen, maar we willen een indruk geven van verschillende merken en modellen.

-          Benson Black Series 4.16.CF watchwinder

Deze watchwinder van Benson heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt voor het opwinden van 4 automatische horloges. Deze watchwinder heeft een prachtig design, luxe uitstraling en alle mogelijkheden qua instellingen om elk horloge op te winden. Elke rotor is, net zoals bij onderstaande watchwinders, naar wens individueel instelbaar. Tevens kan je de ingebouwde LED verlichting aanzetten voor een prachtig effect. Het moderne touchscreen is gebruiksvriendelijk en reageert snel op alle instructies. Het leuke aan de Benson Black Series 4.16.CF watchwinder is de aantrekkelijke prijs.

-          Paul Design Gentlemen 4 watchwinder

De Paul Design Gentlemen 4 watchwinder is redelijk compact en stijlvol vormgegeven. De watchwinder kan je instellen door middel van het touchscreen maar ook via de afstandsbediening. De ingebouwde LED verlichting zorgt voor een perfect zicht op de ronddraaiende horloges. Wat een extra leuke bijzonderheid is, is het vingerprint systeem waarmee je de watchwinder eenvoudig opent door jouw vinger op de sensor te leggen.

-          Swiss Kubik 4 watchwinder

Het Zwitserse merk Swiss Kubik is erg bekend in de horlogewereld. Het merk is groot geworden door compacte designs te voorzien van Swiss made techniek. Door deze techniek kan de Swiss Kubik voor 4 horloges tot wel 3 jaar werken op één set AA batterijen. Dit is vrij uniek. De Swiss Kubik 4 watchwinder zelf is vrij sober vormgegeven maar wel gemaakt van hoogwaardige materialen. Er is keuze uit veel verschillende kleuren en materialen waardoor je de watchwinder kunt afstemmen op jouw interieur. Met een Swiss Kubik watchwinder koop je betrouwbare Zwitserse kwaliteit in een kubistisch design.

-          Boda Concept C4 watchwinder

Het merk Boda Concept is een relatief onbekende speler op de markt van watchwinders. Maar het merk is niet minder succesvol. Boda Concept produceert zeer aantrekkelijke watchwinders van prima kwaliteit die eigenlijk alle functies hebben voor het veilig opwinden van automatische horloges. Het design heeft een unieke en iets meer traditionele stijl. De watchwinders van dit merk zijn zeer betaalbaar en hebben Japanse motoren. De Boda Concept C4 watchwinder is derhalve een erg goede keus.

-          Chronovision Ambiance IV watchwinder

Dit is de meest luxe watchwinder uit het rijtje. De Chronovision Ambiance IV watchwinder heeft een prachtig design. De techniek en het uiterlijk zijn zeer modern. De Duitse motoren zijn duurzaam en vrijwel stil. Wanneer je een hoogwaardige watchwinder wilt voor jouw automatische horloges kan je prima terecht bij Chronovision. De watchwinders worden allemaal handgemaakt in Sauerland, Duitsland. Kwaliteit en duurzaamheid staan bovenaan bij dit prachtige merk.

Conclusie

Ben je op zoek naar een watchwinder voor 4 automatische horloges dan is er keus genoeg. Welke watchwinder je moet kopen is afhankelijk van jouw stijl, wensen en budget. Zorg er altijd voor dat je een watchwinder kiest die alle opwindopties heeft (draairichting en TPD instelbaar) en voorzien is van een moderne bediening voor optimaal gebruikscomfort. Belangrijk is dat de watchwinder aan de binnenkant mooi is afgewerkt met zachte stof zodat jouw horloges goed beschermd zijn. Heeft de watchwinder extra opbergruimte? Dat is zeer handig omdat je jouw andere horloges en sieraden nu eenvoudig en veilig kunt opbergen op dezelfde plek.

Wil je een watchwinder die een uitstekende prijs/kwaliteit biedt, dan zijn de Benson Black Series 4.16.CF en Paul Design Gentlemen 4 een zeer goede keus. Heb je een groter budget dan adviseren we je om de watchwinders van Swiss Kubik en Chronovision te bekijken. Deze beide merken produceren high end watchwinders die iets meer luxe bieden.

Ons advies is om niet te besparen op een goede watchwinder. Deze windt immers jouw kostbare horloges op en dat moet goed en veilig gebeuren.

Kijk eens op onze website voor de besproken merken. Uiteraard vind je nog veel meer andere merken en modellen. Wil je graag advies of heb je een specifieke vraag of opmerking over bovenstaand blog artikel? Stuur ons a.u.b. een e-mail of bel ons op. Wij helpen je graag verder.

Wat zijn de voordelen van een Benson watchwinder?

Geplaatst op 20 juni 2020 om 11:25 uur

In dit blog artikel schrijven we over de voordelen van een Benson watchwinder. Steeds meer horlogeliefhebbers kopen een watchwinder van dit merk. Benson is in de afgelopen 4 jaar wereldwijd enorm gegroeid met verkooppunten in de VS, Canada, Rusland, Hong Kong, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en zelfs Turkmenistan. Als Nederlands merk is Benson uiteraard ook in Nederland en België goed vertegenwoordigd en zijn de watchwinders beschikbaar bij de betere juweliers. Benson heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in nieuwe modellen en verbeterde techniek. Dit heeft geresulteerd in de nieuwe Smart-Tech II, Black Series en Black Series Pro watchwinders. Eind dit jaar presenteert Benson haar nieuwe troef, een complete serie van high end watchwinders voorzien van Zwitserse techniek en volledig geassembleerd in Nederland.

Benson Black Series Pro watchwinder

-Waarom koop je een watchwinder?

Een watchwinder is een uitermate handige accessoire voor het opwinden van automatische horloges. Een automatisch horloge komt namelijk stil te staan wanneer deze niet wordt gedragen. Heb je bijvoorbeeld meerdere automatische horloges dan draag je vaak alleen jouw favoriete horloge. De andere horloges liggen dan stil en worden weinig of niet gedragen. Om jouw horloges toch goed te onderhouden en te zorgen dat ze altijd klaar om te dragen zijn, is het gebruik van een watchwinder aan te raden.

Watchwinders zijn er van verschillende merken. Elk merk heeft zijn eigen voor-en nadelen. Tevens heeft elk merk haar eigen prijsniveau. High end merken zoals Orbita, Bernard Favre en Scatola del Tempo zijn nu eenmaal wat duurder dan merken zoals Benson, Boda Concept en Paul Design.

Met een redelijk budget koop je een uitstekende watchwinder die probleemloos jouw automatische horloges van energie voorziet. Wil je meer geld besteden aan een high end watchwinder kan dat uiteraard ook. De meeste high end watchwinders hebben Zwitserse motoren en maken gebruik van speciale materialen zoals glas, goud, carbon of edelstaal.

-Benson watchwinders merkinformatie

In 2015 is Benson gestart met de productie van haar populaire Black Series watchwinders. Deze serie watchwinders werd al snel omarmd door horlogeliefhebbers wereldwijd. Diverse bekende Nederlanders hebben inmiddels een Benson watchwinder. In het buitenland nam de verkoop van het merk een enorme vlucht doordat het netwerk van distributeurs +- 250 officieel dealers heeft geopend die de Benson watchwinders aanbieden.

Al snel lanceerde Benson de Smart-Tech II watchwinders die iets lager geprijsd zijn maar een unieke prijs/kwaliteit bieden. Deze serie heeft watchwinders die geschikt zijn om 2, 4 en 6 horloges op te winden.

Om ook een kwalitatief maar betaalbaar alternatief aan te kunnen bieden heeft Benson in 2018 haar Compact series gelanceerd. Deze serie heeft watchwinders voor 1 en 2 automatische horloges die bekleed zijn met leder en alle functies bieden om een horloge op te winden, ongeacht horlogemerk of model.

In Nederland heeft Benson haar eigen kantoor, magazijn en atelier voor service en reparatie. Hierdoor kan Benson snel en vakkundig service verlenen.

-Techniek en eigenschappen

Benson watchwinders heeft in een paar jaar een uitstekende reputatie opgebouwd op gebied van kwaliteit, techniek en functionaliteit. Door moderne techniek toe te passen in haar watchwinders onderscheidt het merk zich van andere merken die de laatste jaren vrijwel niet geïnnoveerd hebben. De moderne techniek uit zich vooral in sterke Japanse motoren, touchscreens, LED verlichting en goede functionaliteiten zoals speedwinding en overwind protectie. Hierdoor is elk automatisch horloge individueel instelbaar qua draairichting en aantal omwentelingen per dag. Door deze combinatie aan eigenschappen kan je met een Benson watchwinder elk horloge opwinden. Bijvoorbeeld horloges van Breitling, Rolex, IWC, Oris, Bell & Ross en Tag Heuer.

De moderne techniek komt ook tot uiting in de horlogehouders die door hun flexibiliteit geschikt zijn voor elk type horloge. Deze horlogehouders klik je gemakkelijk in de watchwinder waardoor jouw horloges altijd veilig vastzitten in de watchwinder. Daarnaast bieden de meeste Benson watchwinders extra opbergruimte voor andere horloges en sieraden.

-Voordelen van een Benson watchwinder

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een Benson watchwinder? Waarmee onderscheidt Benson zich van andere merken? Het antwoord is eigenlijk simpel. Er is vrijwel geen ander merk dat eenzelfde kwaliteit biedt voor een vergelijkbare prijs. De meeste vergelijkbare merken zijn aanzienlijk duurder en/of bieden minder comfort en functionaliteit.

Benson zorgt met haar moderne techniek, betrouwbaarheid en moderne designs dat haar watchwinders op alle fronten high end te noemen zijn. Dit terwijl de prijs ontzettend aantrekkelijk is.

Een ander voordeel van Benson is dat zij in haar collectie watchwinders heeft in verschillende capaciteit, prijsniveau en uitstraling. Ongeacht smaak en budget kan je dus altijd slagen bij Benson voor een uitstekende watchwinder.

De kwaliteit van Benson komt tot uiting in de fraaie materialen waarvan de watchwinders zijn gemaakt, de betrouwbare motoren en schitterende afwerking. Er is veel zorg en tijd besteed aan de afwerking waardoor je als horlogeliefhebber een uitstekend product koopt waarvan je jarenlang plezier zult hebben. Je wilt immers dat jouw automatische horloges veilig en professioneel worden opgewonden.

-Conclusie

De Benson watchwinders zijn verkrijgbaar voor 1 tot wel 24 horloges. De Compact serie biedt een leuke collectie van betaalbare watchwinders. De Smart-Tech II serie biedt een unieke prijs/kwaliteit verhouding en de Black Series zijn zeer luxe watchwinders met een moderne uitstraling en uitstekende functionaliteit en kwaliteit.

In een paar jaar heeft het Nederlandse merk Benson zich op de kaart gezet. Benson watchwinders worden verkocht door de betere juweliers in binnen-en buitenland. Met de komst van een nieuwe serie watchwinders die voorzien is van Zwitserse techniek zal Benson de high end watchwinder merken opnieuw uitdagen en een betaalbaar alternatief bieden voor de luxe merken die momenteel de bovenkant van de markt beheersen.

Ben je op zoek naar een goede en functionele watchwinder die ook betaalbaar is? Dan is een Benson watchwinder een uitstekende keuze. Elke Benson watchwinder wordt geleverd met minimaal 1 jaar garantie en de Smart-Tech II en Black Series watchwinders zelfs met 2 jaar garantie.

De unieke Planet watchwinders van Bernard Favre

Geplaatst op 14 juni 2020 om 10:33 uur

Wanneer je als oprecht liefhebber van automatische horloges op zoek gaat naar een passende watchwinder, kijk je over het algemeen niet alleen naar de kwaliteit van het product. Hoewel dat natuurlijk een erg belangrijke vereiste is, zal een horlogeliefhebber of – verzamelaar van automatische horloges ook een zekere waarde hechten aan de uitstraling van de beoogde watchwinder. Wanneer je kiest voor een watchwinder die functioneert als een echte eyecatcher binnen je verzameling en interieur zal deze een waardevolle toevoeging zijn aan het geheel. Natuurlijk geldt dit net zo goed voor de liefhebber met een enkel automatisch horloge.

Bernard Favre Planet watchwinder

Naast de ruime keuze wat betreft merk, kwaliteit en functionaliteit is er ook een breed scala aan watchwinders te vinden met een diversiteit in uitstraling en materiaalgebruik. Wanneer je op zoek bent naar een exclusieve en unieke watchwinder is het watchwinder merk Bernard Favre een zeer interessant merk om je in te verdiepen. De watchwinders van Bernard Favre zijn om te beginnen Swiss made, wat garant staat voor een uitermate hoge kwaliteit. Het merk mag zich tot de absolute top ter wereld rekenen. Daarnaast biedt Bernard Favre een absoluut uniek systeem voor de opwinding van automatische horloges, die niet alleen de horloges van de benodigde energie voorziet, maar ook zorgt voor een bijzonder mooi tafereel tijdens de opwinding.

Het zogenaamde ‘Planet Winding System’ waar de Bernard Favre watchwinders van voorzien zijn, zorgt ervoor dat het horloge door draaiing om haar eigen as van de benodigde energie wordt voorzien. Het draait om haar eigen as als ware het een planeet. Dat is dan ook waar de naam van het Planet Winding systeem naar terug te herleiden is. Het proces van opwinding is zodoende een fascinerend gezicht, zeker voor de echte liefhebber van automatische horloges. Je hebt op elk moment een volledig zicht op je horloge, wat de liefhebber zeker zal kunnen waarderen.

De hoogstaande techniek van de watchwinders van Bernard Favre wordt gecombineerd met het gebruik van hoogwaardige materialen, Zwitserse motoren en een perfecte afwerking. Onder meer materialen als edelstaal, leer, glas en carbon worden verwerkt in de bijzondere watchwinders, die volledig met de hand worden gemaakt door Bernard Favre in een speciaal atelier. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in allerlei varianten en kleuren. Verschillende kleuren die opgenomen zijn in de collectie zijn onder andere oranje, blauw, groen en zwart. Wat betreft de metalen onderdelen zien we goud-, metaal en rosé tinten voorbijkomen. De glazen stolp die over de watchwinder heen geplaatst kan worden dient als protectie tegen vuil en stof, maar maakt daarnaast ook het plaatje compleet wat betreft de uitstraling van de watchwinder. Door de variatie op het originele ontwerp van Bernard Favre, is er voor elke persoonlijke smaak en interieur wel een passende Bernard Favre Planet watchwinder te vinden.

De Bernard Favre watchwinders bieden wel negen programma’s om een horloge op te winden. Hierdoor is deze watchwinder uitstekend geschikt om een automatisch horloge, ongeacht merk of model, professioneel en veilig op te winden. Het opwinden van horloges van merken zoals Omega, IWC, Panerai, Breitling, Rolex of Breguet is geen enkel probleem. De programma’s zijn namelijk zo ingesteld dat de watchwinder verschillende richtingen kan draaien. Daarnaast kan je het aantal omwentelingen per dag instellen.

De Bernard Favre Planet watchwinders zijn voorzien van extra functionaliteiten zoals bijvoorbeeld de  LED indicator welke de status van de batterij in de watchwinder weergeeft. Daarnaast is er de mogelijkheid om de ingebouwde accu op te laden via USB aansluiting of via de meegeleverde adapter. Door deze accu is het mogelijk je watchwinder veilig op te bergen in een kluis of bijvoorbeeld mee te nemen naar kantoor. Daarnaast hoef je niet persé een stopcontact in de buurt te hebben, want je kan de watchwinder plaatsen waar je wilt. Uiteraard zijn de watchwinders voorzien van een overwind protectie. Bovendien is de Zwitserse motor niet alleen energiezuinig, maar ook erg stil in gebruik zodat je niet gestoord wordt tijdens het opwinden van je horloge.

Waarom wij zo gecharmeerd zijn van de Bernard Favre Planet watchwinders? Het antwoord is simpel, het merk produceert top kwaliteit watchwinders die ook nog eens uniek zijn in de wijze waarop ze automatische horloges opwinden. Natuurlijk kan het opwinden van een automatisch horloge ook in een eenvoudige watchwinder die aanzienlijk goedkoper is. Maar de wijze waarop Bernard Favre alle eigenschappen combineert in deze serie watchwinders is zeer bijzonder. De combinatie van een Zwitserse motor, unieke opwindmethode, prachtige materialen en het feit dat de watchwinders volledig met de hand gemaakt worden maakt deze watchwinders absolute top. Wanneer je je horloge op een unieke wijze wilt opwinden en geen concessies wilt doen op gebied van geluid en kwaliteit, dan is deze Bernard Favre Planet watchwinder de beste keuze!

Wij kennen Bernard Favre, eigenaar van het merk, al langere tijd persoonlijk. Deze meneer is ontzettend bevlogen om top kwaliteit watchwinders te maken die esthetisch gezien iets heel bijzonders bieden. Wanneer je ziet dat passie en het streven naar perfectie resulteren in zo’n fraaie collectie watchwinders, dan is het voor ons als officieel Bernard Favre dealer bijzonder leuk om dit merk te verkopen.

Kortom, ben je op zoek naar een Zwitserse watchwinder van hoge kwaliteit welke getuigt van klasse en stijl? Dan is een Bernard Favre watchwinder de beste keus! Als officieel dealer hebben wij een ruime collectie op voorraad en direct leverbaar. In onze webshops kunt u de actuele collectie watchwinders van dit merk zien en vergelijken. Elke watchwinder wordt geleverd met 2 jaar garantie, certificaat, handleiding en adapter. Uiteraard is de glazen stolp die over de watchwinder geplaatst kan worden inclusief.

Wij verzenden aangetekend en verzekerd wereldwijd via PostNL, Fedex of DPD. Op onze website kan je betalen met jouw creditcard, Paypal, iDeal of gewoon via bankoverschrijving.

De beste watchwinder voor Rolex horloges

Geplaatst op 6 juni 2020 om 08:42 uur

Rolex is één van de meest aansprekende horlogemerken ter wereld. Vrijwel iedereen kent het horlogemerk. Het merk straalt succes, klasse en vakmanschap uit. De horloges van Rolex worden vrijwel allemaal voorzien van een Swiss made automatisch uurwerk. Wanneer een automatisch horloge stilstaat moet je de tijd, datum en/of andere functies opnieuw instellen en het horloge handmatig weer van energie voorzien zodat het weer functioneert. Dit kan je doen door het uurwerk via de kroon op te winden of door het zachtjes heen en weer te schudden. Hierna kan je het horloge weer dragen waardoor het uurwerk energie krijgt voor jouw eigen dagelijkse beweging.

Een automatisch uurwerk is prachtig en één van de meest pure vormen in de horlogetechniek. Maar als een Rolex horloge stilstaat moet je niet alleen de tijd opnieuw goed instellen, het zorgt er ook voor dat de olie in het uurwerk niet goed verdeeld wordt. Op de langere termijn kan dit voor schade aan het uurwerk zorgen omdat de olie functioneert als een soort glijmiddel tussen alle bewegende onderdelen.

De oplossing voor een stilstaand Rolex horloge is een watchwinder. Een watchwinder, de naam zegt het al, windt het horloge op. Het wordt ook weleens een horlogewinder genoemd. Door zachtjes rond te draaien krijgt het automatische uurwerk binnenin het horloge energie waardoor de het horloge blijft lopen. Een watchwinder is niet alleen goed voor de duurzaamheid van automatische horloges, het is vooral een enorm handige accessoire. Vooral als je meerdere automatische horloges hebt. Door jouw horloges in een horlogewinder te plaatsen blijven ze netjes opgewonden en op tijd lopen. Hierdoor kan je elk horloge direct dragen wanneer jij dit wilt, zonder dat je het horloge moet opwinden en opnieuw moet instellen qua tijd, datum of bijvoorbeeld een maanfase.

Een Rolex horloge verdient het beste. Je wilt jouw Rolex horloge niet laten stilstaan, maar juist op een veilige en mooie manier opwinden in een goede watchwinder. Stel je voor, jouw fraaie Rolex horloges ronddraaiend in een prachtige horlogewinder die alle functionaliteiten biedt om jouw horloge optimaal op te winden in stijl. In dit blog artikel schrijven we over wat de beste watchwinder is voor Rolex horloges. Welke watchwinder eigenschappen passen bij een Rolex horloge? Wat kost een goede horlogewinder voor een Rolex horloge?

Voor jouw Rolex horloge wil je het beste. Je wilt absoluut geen goedkope watchwinder die niet de kwaliteit en functionaliteiten biedt om jouw horloge veilig op te winden. In dit artikel laten we alle goedkope watchwinders buiten beschouwing.

Goede kwaliteit motoren

Een goede kwaliteit watchwinder biedt sterke motoren bijvoorbeeld van Japanse, Duitse of Zwitserse afkomst. Rolex horloges hebben veelal een iets hoger gewicht dan een standaard automatisch horloge. Een sterke duurzame motor kan dit gewicht beter verwerken en zal vloeiender ronddraaien en op langere termijn kwalitatief goed blijven. Bijvoorbeeld de Japanse motoren van het Nederlandse merk Benson voldoen aan deze criteria. Deze watchwinders winden probleemloos een automatisch Rolex horloge op.

Instelbare draairichting

Daarnaast moet de watchwinder de juiste functionaliteiten hebben om jouw Rolex horloge op te winden. Met andere woorden moet het horloge rechtsom (clockwise), linksom (counter clockwise) en afwisselend (alternate) kunnen draaien. Het ene uurwerk binnenin het horloge wordt namelijk rechtsom opgewonden, een ander uurwerk linksom. Als een Rolex horloge rechtsom opgewonden moet worden zal het geen energie verkrijgen wanneer je de horlogewinder linksom draaiend instelt. Met een watchwinder die rechtsom en linksom kan draaien zit je altijd goed.

Instelbaar aantal omwentelingen per dag

De volgende belangrijke eigenschap is dat je het aantal omwentelingen per dag (TPD: turns per day) kan instellen. Automatische horloges hebben veelal een verschillend minimum qua aantal omwentelingen per dag dat ze nodig hebben om energie te verkrijgen. De meeste Rolex horloges hebben bijvoorbeeld minimaal  600-650 TPD nodig. Laat je de watchwinder op bijvoorbeeld 400 of 500 TPD draaien dan verkrijgt het horloge geen energie. Het horloge komt dan stil te staan. Vrijwel alle goede watchwinders bieden je de keus om een horloge bijvoorbeeld met 600, 900, 1200, 1500 en 1800 TPD in te stellen. Samen met de instelbare draairichting (rechtsom, linksom en afwisselend) heb je dan alle mogelijkheden om een automatisch horloge op te winden.

Goede kwaliteit watchwinders die een instelbare draairichting en instelbaar aantal omwentelingen per dag hebben zijn bijvoorbeeld Paul Design, Benson en Heisse & Söhne. Deze merken hebben zeer goede horlogewinders met een vrijwel unieke prijs/kwaliteit verhouding. Je koopt bij deze merken een uitstekende watchwinder voor een Rolex horloge tussen de 500 en 2000 euro. De prijs is afhankelijk van het aantal horloges dat je wilt opwinden; de capaciteit van de watchwinder.

Extra interessante eigenschappen

Diverse watchwinder merken bieden nog allerlei leuke extraatjes. Je kan denken aan een power winding functie waarmee je jouw automatische horloges in een korte tijd voorziet van energie. Deze functie zit in alle Benson Smart-Tech II en Benson Black Series watchwinders. Maar je hebt ook Paul Design watchwinders met een fingerprint systeem zodat je met jouw vingerafdruk de horlogewinder kan openen voor toegang tot jouw horloges. Chronovision uit Duitsland produceert watchwinders die je met een app via jouw mobiele telefoon kan bedienen. Handig en leuk! Het Zwitserse Swiss Kubik maakt horlogewinder die tot wel 3 jaar meegaan op een set batterijen. Dit is handig en ideaal wanneer je jouw horloge(s) graag bewaart in een kluis. Het Amerikaanse Orbita heeft een gepatenteerd systeem waarbij horloges niet ronddraaien maar zachtjes geschud worden.

Elk merk heeft zijn eigen leuke extra’s, maar het belangrijkst om jouw Rolex horloge goed en veilig op te winden zijn instelbare draairichting en instelbare TPD. Met deze beide functies wind je elk automatisch horloge op, ongeacht merk of model.

Design

Als je het belangrijk vindt dat de watchwinder er goed uitziet is er genoeg keus! De meeste horlogeliefhebbers plaatsen hun horlogewinder in de slaapkamer, woonkamer of op kantoor. Dan is het belangrijk dat de watchwinder een mooi design heeft. Je wilt dat deze mooi past in jouw interieur. Er is keuze uit moderne en klassieke designs. Bijvoorbeeld Orbita is meer klassiek en Benson meer modern. Denk ook aan de kleur van de watchwinder, zodat deze goed past bij jouw inrichting. Tegenwoordig zijn er watchwinders in allerlei kleuren zoals zwart, wit, carbon fibre, hout, rood, blauw etc etc. Er is genoeg keus!

Qua design willen we één merk uitlichten. Bernard Favre uit Zwitserland produceert zeer bijzondere watchwinders die volledig om hun as draaien. Deze Planet watchwinders van dit merk behoren tot de meest bijzondere horlogewinders ter wereld. Het draaien van de horloges in een Bernard Favre watchwinder is een lust voor het oog. Dit merk biedt eigenlijk meer dan alleen het opwinden van een horloge, het biedt een uniek schouwspel dat een fantastische aanblik is.  

Rolex watchwinder prijzen

Watchwinders zijn er in allerlei soorten en maten. De prijs wordt bepaald door het merk, het design, de motoren en de functies. Voor een Zwitsers merk betaal je meer dan voor een Duits of Nederlands merk. Niet zozeer omdat ze betere kwaliteit bieden, maar meer omdat het Zwitsers is. Dit zie je ook bij Zwitserse horlogemerken. Je betaalt voor het feit dat het Zwitsers is en een bepaalde uitstraling heeft.

Je koopt een uitstekende watchwinder voor een Rolex horloge vanaf +- 500,00 euro. Vanaf deze prijs bieden merken goede kwaliteit motoren, diverse functies om elk automatisch horloge goed op te winden en veelal ook een fraai design. Kies je voor een functionele horlogewinder en vind je het design en merk niet zo belangrijk dan slaag je zeker voor 500,00 euro. Kijk dan eens bij merken zoals Benson, Paul Design en Boda Concept. Wil je graag een horlogewinder die er heel gaaf uitziet, meerdere extra’s heeft en ook Zwitsers is, dan kom je al snel uit bij Swiss Kubik of Bernard Favre. Ben je op zoek naar een watchwinder voor een verzamelaar die alles biedt wat je je kan wensen? Dan is het Amerikaanse Orbita een goede keus. Dit merk biedt Zwitserse techniek, prachtige designs en gepatenteerde opwindtechniek. Je koopt dan een fantastische watchwinder die jouw Rolex horloges in stijl opwinden.

Conclusie

Wanneer je een watchwinder zoekt die jouw Rolex horloge veilig en professioneel kan opwinden zijn er diverse merken die een uitstekende horlogewinder bieden. Hierboven hebben we diverse merken genoemd waarbij je zeker zal slagen. Een goede Rolex horlogewinder begint al snel vanaf 500 euro. Je wilt immers kwaliteit voor jouw mooie en kostbare horloge. Goedkoop is al snel duurkoop, en vooral met een Rolex horloge wil je geen risico nemen.

Kijk eens op onze website naar de besproken merken. Heb je vragen of opmerkingen? Wij helpen je graag verder. Met meer dan 15 jaar ervaring op gebied van opwindtechnologie en als officieel dealer van meer dan 12 merken kunnen wij je van uitstekend advies voorzien. Daarnaast hebben we vrijwel alle watchwinders op voorraad zodat we je snel kunnen voorzien van een fraaie watchwinder voor jouw Rolex horloge.