Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Blog

Watchwinder in een kluis

Geplaatst op 31 maart 2020 om 18:44 uur

Laten we beginnen bij het begin. Want wat is nu eigenlijk een watchwinder? Wanneer gebruik je deze? De echte liefhebber of verzamelaar van automatische horloges zal deze horlogeaccessoire zeker niet onbekend zijn. Een automatisch horloge werkt niet op een batterij, maar door middel van beweging. Dat wil zeggen dat het horloge alleen blijft lopen wanneer deze in beweging blijft. Dit gebeurt automatisch wanneer het horloge gedragen wordt. De natuurlijke beweging van de pols zorgt dan voor de benodigde energie om het horloge te laten lopen. Wanneer het horloge niet gedragen wordt en er dus geen beweging plaatsvindt, zal het horloge uiteindelijk stil komen te staan. Behalve dat het vervelend is dat je de tijd en functies dan weer opnieuw moet instellen, is dit ook schadelijk voor je horloge. Er kunnen hierdoor namelijk onder meer onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave worden veroorzaakt doordat de olie in het uurwerk niet meer mooi verdeeld wordt over alle bewegende onderdelen van het uurwerk. De olie is noodzakelijk om alle bewegende onderdelen soepel en zonder veel weerstand te laten bewegen. Stilstand betekent letterlijk achteruitgang

Een watchwinder is een goede en passende oplossing wanneer je je automatische horloges niet draagt. De watchwinder verzorgt namelijk de benodigde beweging (meestal door rotatie) en zorgt er op deze manier voor dat jouw automatische horloge niet stil komt te staan. Een watchwinder is geschikt voor iemand met een enkel automatisch horloge dat niet altijd gedragen wordt, maar ook zeker voor de verzamelaar die meerdere horloges logischerwijs niet allemaal tegelijk kan dragen. Andere voordelen van het gebruik van een watchwinder dat de horloges worden beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals stof en vuil. Ook beschermt de watchwinder tegen beschadigingen en biedt tegelijkertijd een mooie opbergplaats voor je horloges.

Dan komen we bij het onderwerp van deze blog. Watchwinders in een kluis. Wanneer je een liefhebber bent van kwalitatief goede horloges, zal je ze veilig willen opbergen. Zoals eerder gezegd beschermt een watchwinder je horloges al op verschillende manieren. Maar ook tegen diefstal wil je je horloges graag beschermen. Een goede optie is het dan om de jouw horloges met een watchwinder in een kluis te plaatsen. In een zogenaamde watchwinderkluis zijn de horloges veilig en worden ze toch opgewonden doordat de watchwinders ze van energie voorzien.

Er zijn een paar mogelijkheden. Je hebt complete kluizen waarin watchwinders volledig zijn ingebouwd. Je plaatst je horloge in de kluis en het horloge wordt opgewonden. Deze kluizen zijn vrij luxe en speciaal gericht op het opwinden en veilig houden van jouw automatische horloges. Een goed voorbeeld zijn de kluizen van Benson. Deze watchwinderkluizen zijn helemaal compleet met watchwinders. Doordat netstroom is voorzien kan je de kluis aansluiten via de adapter. Klaar voor gebruik.

Een andere optie is het plaatsen van kleine losse watchwinders in een kluis. Deze watchwinders werken op batterijen en kan je individueel in de kluis plaatsen. Ze staan dus los in de kluis en je kan ze er gemakkelijk weer uit halen. Voorbeelden van deze watchwinders vind je bij Swiss Kubik en Chronovision. Deze merken maken hoogwaardige compacte watchwinders die 1 tot 3 jaar op een set batterijen werken. Ideaal om in een kluis te plaatsen. Wel ben je waarschijnlijk wat duurder uit dan een kant en klare watchwinderkluis te kopen.

Wil je echt een professionele kluis van honderden kilo’s waarin je niet alleen jouw horloges maar ook papieren, juwelen of andere sieraden kunt bewaren? Dan is het Duitse merk Heisse & Söhne een goede keus! Deze grote watchwinder kluizen voldoen aan de hoogste Europese normen op dit gebied en zijn dus ook zeer geschikt om je watchwinder en je geliefde horloges in op te bergen. Daarnaast voldoen deze kluizen aan de vereisten van verzekeraars. Deze kluizen zijn heel zwaar en worden speciaal geproduceerd naar de wens van de klant. Ze worden door professional van Heisse & Söhne op locatie gebracht en geïnstalleerd.

Geen enkele horlogeliefhebber wil dat zijn of haar geliefde horloges worden gestolen of beschadigen. Een watchwinder kluis of compacte watchwinders individueel in een kluis plaatsen is dan ideaal. Het is maar net welke optie beter bij jou past. Het voordeel van compacte watchwinders in een kluis plaatsen is dat je flexibeler bent. Koop of verkoop je één of meerdere horloges dan plaats of verwijder je gewoon een watchwinder in/uit de kluis. Een watchwinder kluis echter biedt een alles in één pakket. Je bent direct klaar, het ziet er prachtig uit en je hebt netstroom (geen batterijen vervangen e.d.).

De keus is aan jou!

De beste horlogebox voor horloges

Geplaatst op 21 maart 2020 om 16:03 uur

Naast een watchwinder is een horlogebox, of horlogedoos, de meest populaire horlogeaccessoire. Waar een watchwinder zorgt voor opwinding van automatische uurwerken is een horlogebox bedoeld om horloges veilig op te bergen. Dit is niet alleen handig omdat je alle horloges bij elkaar hebt, maar het is ook veilig omdat jouw horloges veilig opgeborgen zijn in een horlogebox die ze beschermt.

Benson horlogebox

Horlogeboxen zijn er in allerlei soorten en maten. Je hebt modellen die gemaakt zijn van hout, leder of aluminium. De stijl of het design kan modern of klassiek zijn. Qua capaciteit is er veel keuze. Er zijn horlogeboxen voor één horloge (reis etui) maar ook voor twee, drie, vier, zes, acht en tien horloges. Als je echt een horlogeliefhebber bent en je hebt veel horloges zijn er ook horlogeboxen voor bijvoorbeeld 12, 16, 20 of zelfs 24 horloges.

Waarop moet je letten bij aankoop van een horlogebox?

Wanneer je een horlogebox gaat kopen wil je in ieder geval genoeg capaciteit hebben voor al jouw horloges. Je koopt liever een box die iets te groot is dan een box die te klein is voor jouw collectie. Anders moet je al snel weer een andere horlogebox kopen.

Daarnaast adviseren wij jou om een horlogebox te kopen die van solide materialen is gemaakt. Een houten of lederen horlogebox is een prima keuze. Houten horlogeboxen lopen wel meer kans op krasjes en beschadigingen omdat ze veelal gelakt zijn. Echter heeft zo’n horlogebox wel een meer luxe uitstraling. Een lederen horlogebox heeft als voordeel dat ze lichter is en ook een fraaie natuurlijke uitstraling heeft. Vooral wanneer je veel horloges met lederen horlogebanden draagt is het opbergen van jouw horloges in een lederen horlogebox een goede keus.

Een van de meest belangrijke aspecten is dat de horlogebox goed de ruimte biedt aan jouw horloges. Niet alleen de diameter van de kussentjes en opbergvakjes speelt een rol, ook de hoogte. Met genoeg ruimte raakt het horloge geen enkel onderdeel van de horlogebox, behalve het kussentje uiteraard waar het horloge op vastzit. Hierdoor kunnen er geen beschadigingen optreden aan het horloge. Uiteraard ook omdat de binnenkant van een goede horlogebox altijd bedekt moet zijn met zachte stof. Hierdoor zijn de horloges altijd beschermd en lopen ze geen risico of beschadigingen.

Er zijn horlogeboxen met een dichte bovenkant waarbij je geen zicht hebt op de horloges die erin zitten. Er zijn ook horlogeboxen met een glazen bovenkant zodat je de horloges erin goed kunt zien. Beide type horlogeboxen hebben voor- en nadelen. De één wilt dat zijn of haar horloges niet zichtbaar zijn, terwijl de ander graag naar zijn of haar horloges kijkt via de glazen bovenkant. Daarnaast is er nog een onderscheid tussen horlogeboxen met en zonder slotje. Deze slotjes zijn niet bedoeld om diefstal tegen te gaan. Want de horlogebox is immers gemakkelijk in zijn geheel mee te nemen. De slotjes zijn bedoeld om de horloges buiten bereik van kinderen en/of huisdieren te houden. Als je elke dag snel een horloge wilt pakken om te dragen kan je het beste een horlogebox kiezen zonder slotje.

Horlogeboxen zijn er in allerlei prijsklassen. Een goede horlogebox kost al snel 50,00 euro, echter hangt de prijs samen met het materiaal, de capaciteit en het merk. Horlogeboxen van het Nederlandse merk Benson hebben een uitstekende reputatie. Het merk biedt modellen van hout maar ook van leder. Vooral de houten Benson Black Series horlogeboxen zijn prachtig en bieden alle luxe die een horlogeliefhebber graag ziet. Daarnaast bieden deze boxen genoeg ruimte voor grotere horloges en kan je kiezen uit modellen voor 8, 12 en 16 horloges. Daarnaast zijn de boxen verkrijgbaar in het zwart, wit, carbon fibre en macassar. Hierdoor vind je altijd de juiste horlogebox voor jouw horlogecollectie.

De 5 redenen voor een watchwinder

Geplaatst op 14 maart 2020 om 10:54 uur

Een automatisch horloge komt stil te staan wanneer je het langere tijd niet draagt. De meeste automatische horloges staan na 32-42 uur niet gedragen te zijn stil. Hierna moet je het horloge bewegen of opwinden via de kroon om het weer lopend te krijgen. Daarna moet je uiteraard de tijd en datum (en eventueel andere functies) opnieuw instellen. Dit wil je uiteraard liever niet. Daarom is het gebruik van een watchwinder zo ontzettend handig! In dit blog zetten we 5 redenen uiteen om een watchwinder te gebruiken voor het opwinden van jouw automatische horloges.

- Duurzaamheid horloges

Misschien wel het belangrijkste voordeel van een watchwinder is de duurzaamheid van jouw horloges. Met andere woorden, een watchwinder draagt bij aan het goed onderhouden van automatische horloges. De watchwinder zorgt ervoor dat de automatische horloges ronddraaien waarbij de olie in het uurwerk van het horloge goed verdeeld wordt in het uurwerk. Hierdoor blijven de bewegende onderdelen voorzien van het smeermiddel en blijven ze soepel bewegen. Het risico op defecten en slijtage van deze onderdelen wordt hierdoor verminderd. Elke horlogeliefhebber weet dat een reparatie of vervanging van het uurwerk of onderdelen hiervan erg duur kan zijn. Voorkomen is daarom beter dan genezen. Met een watchwinder zorg je goed voor jouw automatische horloges. Je voorkomt stilstand en zorgt ervoor dat het uurwerk, op een verantwoorde wijze, in beweging blijft. Uiteindelijk komt dit de duurzaamheid van de horloges ten goede.

- Een watchwinder is handig

Naast de duurzaamheid is de functionaliteit van een watchwinder het een zeer belangrijk voordeel. Een watchwinder is simpelweg enorm handig. Vooral als je één of meerdere automatische horloges hebt die weleens stilstaan. Misschien omdat je niet elke dag een automatisch horloge draagt of omdat je meerdere horloges hebt en niet elke dag alle horloges kan dragen. Het is een enorm gedoe om elke keer een stilstaand automatisch horloge handmatig op te winden, opnieuw in te stellen qua tijd en datum en vervolgens te gaan dragen. Dit kan veel gemakkelijker, namelijk door een watchwinder te gebruiken voor jouw automatische horloges. De watchwinder zorgt ervoor dat jouw automatische horloge of horloges continue van energie worden voorzien. Hierdoor lopen ze altijd op tijd en zijn ze direct klaar om te dragen. Je hoeft niet meer de tijd of andere functies opnieuw in te stellen.

Een goede watchwinder kan je volledig instellen naar het specifieke automatische horloge. Dit betekent dat je de draairichting (per individueel horloge) kan instellen in rechtsom, linksom of afwisselend. Daarnaast kan je het aantal toeren per dag (omwentelingen per dag) instellen in stapjes. Een goed merk dat een zeer goede functionaliteit heeft is het Nederlandse merk Benson. Dit merk biedt alle mogelijkheden om een automatisch horloge probleemloos op te winden. Daarom is een Benson watchwinder uitermate geschikt voor horlogemerken zoals Omega, Rolex, IWC, Fortis, Tag Heuer, Oris, Breitling, Patek etc etc.

Het gebruik van een watchwinder bespaart tijd maar er is nog een belangrijk voordeel; bij het instellen van de tijd en datum moet je de kroon openen. De kroon is één van de meest kwetsbare onderdelen van een horloge, omdat deze met slechts een dun staafje (de stift) verbonden is met het uurwerk. De kroon openen moet je met geduld en beleid doen. Doe je dit niet heb je kans op een afgebroken kroon of verbogen stift. Dit leidt onherroepelijk tot dure reparaties.

Een watchwinder is handig omdat je niet meer hoeft om te kijken naar jouw automatische horloges qua instellingen als tijd en datum. De watchwinder zorgt ervoor dat er altijd genoeg energie in het horloge zit en je het dus direct kan dragen. Het bespaart tijd en is gemakkelijk!

- Veilig opbergen horlogecollectie

De meeste horlogeliefhebbers zijn zuinig op hun horlogecollectie. Automatische horloges zijn doorgaans niet goedkoop en de passie voor de techniek maakt horlogeliefhebbers zorgvuldig met hun horloges. Een watchwinder is daarbij erg handig. Je hebt immers alle horloges op één plek samen in een watchwinder die je veelal kan afsluiten of zelfs in een kluis kan plaatsen. Er zijn eenvoudige watchwinders die alleen zorgen voor het opwinden van automatische horloges, maar er zijn ook veel verschillende watchwinders die extra opties bieden. Je kan hierbij denken aan een deur of deksel waarmee je de watchwinder kan afsluiten, maar ook kan je denken aan extra opbergmogelijkheden voor andere horloges en sieraden. Hierdoor zijn jouw automatische horloges veilig voor bijvoorbeeld kinderhandjes, stof of zelfs condens.

Het veilig opbergen van horloges kan ook in een watchwinder kluis. Dit is een speciale kluis die binnenin voorzien is van watchwinders. Hierdoor heb je optimale veiligheid voor de horloges en wind je ze ook op via de ingebouwde watchwinders. Uiteraard kan je een kleine watchwinder ook gewoon in een kluis plaatsen. Een goed voorbeeld zijn de Swiss Kubik watchwinders die compact zijn en tot wel 3 jaar werken op één set batterijen. Ideaal voor in een kluis.

- Een watchwinder ziet er gaaf uit

Wie wilt zijn of haar horlogecollectie niet elke dag niet bewonderen? Elke horlogeliefhebber kijkt graag naar zijn horloges, zeker wanneer ze in een watchwinder ronddraaien en bijvoorbeeld in het donker prachtig verlicht zijn door het LED licht van de watchwinder. Een watchwinder ziet er gewoon gaaf uit. We krijgen vaak reacties van klanten die positieve reacties krijgen van vrienden, collega’s of familie wanneer die hun automatische horloges in een fraaie watchwinder zien. Niet iedereen weet wat een watchwinder is, maar wanneer iemand de horloges ziet in een watchwinder is de interesse gelijk gewekt. Je kan een watchwinder namelijk ook zien als een onderdeel  van jouw interieur. Watchwinders zijn niet alleen functioneel, de merken produceren ook steeds meer hele fraaie watchwinders die er zeel professioneel en mooi eruit zien. De watchwinder merken leggen meer en meer nadruk op design, hoogwaardige materialen en een fraaie uitstraling. Als je het feit dat een watchwinder handig en functioneel is kan combineren met een prachtig design zorgt dat voor een ultieme horlogeaccessoire.

Watchwinders zijn in veel verschillende soorten, materialen en maten verkrijgbaar. Je kan kiezen voor een moderne Benson watchwinder, of juist voor een meer klassiek vormgegeven Orbita watchwinder. Je kan kiezen voor een kleine compacte Swiss Kubik watchwinder of juist voor een grotere watchwinder met opberglades, LED verlichting en touchscreen van Paul Design of Benson watchwinders. Er is zoveel keuze dat je altijd een watchwinder vindt die perfect past bij jouw horlogecollectie. Ook qua kleurgebruik is er genoeg te kiezen. Watchwinders worden gemaakt in verschillende kleuren zoals zwart, bruin, wit of zelfs blauw. Daarnaast kan je ook kiezen voor een speciaal materiaal zoals carbon fibre, walnoot of macassar hout. De tijd dat een watchwinder puur functioneel was ligt lang achter ons, een watchwinder is tegenwoordig meer dan alleen bedoeld om een automatisch horloge op te winden. Het is ook een luxe interieurstuk geworden.

- De beste horlogeaccessoire

Een watchwinder heeft ontzettend veel voordelen en eigenlijk geen nadelen. Als we een nadeel moeten noemen is de prijs. Een goede watchwinder kost nu eenmaal wat meer dan andere horloge accessoires zoals een horlogebox of een horlogeband, maar het biedt ook veel meer. Ben je een echte horlogeliefhebber en heb je één of meerdere automatische horloges? Dan is een watchwinder eigenlijk onmisbaar.

Je bespaart tijd en moeite en zorgt voor een optimale duurzaamheid van jouw horloges. Daarnaast verklein je het risico op defecten bij het openen van de kroon als je telkens de tijd en datum opnieuw moet instellen. Men zegt ook vaak dat stilstand achteruitgang is. Dat gaat ook op voor automatische horloges die stilstaan. De watchwinder is de beste horloge accessoire die er is. Je bergt je horloges veilig op, voorziet ze van energie en het is ook een schitterend gezicht wanneer de horloges ronddraaien. Een moderne watchwinder biedt tegenwoordige allerlei extra functionaliteiten die een watchwinder niet alleen praktisch maken maar ook een zekere vorm van luxe bieden.

Naar onze mening is een watchwinder de beste horlogeaccessoire voor de echte horlogeliefhebber die één of meerdere automatische horloges heeft. Diegene die een watchwinder heeft zal dit onderschrijven. We horen het vaak terug van klanten. Klanten die al enige jaren een watchwinder gebruiken maar een nieuw model zoeken omdat hun horlogecollectie gegroeid is of ze gewoon wat anders (meer modern, ander design of een ander merk) willen zeggen vaak dat ze niet meer zonder een watchwinder kunnen.

Ben jij op zoek naar een goede watchwinder? Wij zijn officieel dealer van 15 watchwinder merken, hebben meer dan 15 jaar ervaring en hebben de nieuwste collecties met scherpe prijzen. Weet je niet goed wat je nodig hebt? Bel of mail ons, we helpen je graag verder. Het kiezen van een watchwinder is eenvoudig, maar met het juiste advies maak je wellicht een betere keuze!

Watchwinder, de beste horlogeaccessoire

Geplaatst op 6 maart 2020 om 09:05 uur

Voor elke liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges is een watchwinder eigenlijk de nummer één horlogeaccessoire. Misschien vraag je je af wat een watchwinder is? En waarom gebruik je een watchwinder? Het antwoord hierop is vrij uitgebreid. Een watchwinder is onmisbaar om diverse redenen. Om dit uit te leggen is het handig om te weten hoe een automatisch horloge werkt. Een automatisch horloge blijft namelijk op tijd lopen door middel van beweging. Normaliter wordt het horloge in deze behoefte voorzien door de natuurlijke beweging van de pols. Echter, een automatisch horloge draag je over het algemeen niet altijd. Wanneer je je horloge afdoet, bijvoorbeeld ’s nachts, tijdens het sporten of gewoon omdat je meerdere horloges bezit en deze afwisselt, krijgt je horloge niet de benodigde beweging en kan dan stoppen met lopen. Een watchwinder bootst de beweging van de pols na en voorziet op deze manier het horloge van de juiste energie, zodat deze niet stil komt te staan.

Een watchwinder zorgt in deze zin voor het behoud van je horloge. Een automatisch horloge dat stil komt te staan, kan namelijk naderhand onnauwkeurigheden geven in tijd-/en datumweergave. Buiten dat zorgt een watchwinder ook voor het behoud van het juiste oliepeil voor je horloge. Behalve de beweging die een watchwinder verzorgt zijn er meerdere redenen waarvoor je een watchwinder kunt gebruiken. Zo beschermt een goede watchwinder ook tegen invloeden van buitenaf, zoals vuil en stof, of bijvoorbeeld condens. Hiermee voorkom je schade en slijtage aan je horloges. Watchwinders zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn watchwinders voor mensen met een enkel automatisch horloge, maar ook diverse watchwinders voor verzamelaars met ruimte voor meerdere automatische horloges. Bijvoorbeeld de moderne Paul Design watchwinders. Er is een verscheidenheid aan capaciteit op dit gebied. Voor de kleine verzamelaar, maar ook voor de verzamelaar met veel horloges. Een watchwinder met een ruime capaciteit is een absolute uitkomst voor de verzamelaar, anders is het onmogelijk alle horloges netjes op tijd te laten lopen.

Er zijn watchwinders die door de compacte omvang gemakkelijk in een kluis kunnen worden geplaatst, zodat je horloge altijd veilig is. Ideaal hiervoor zijn de Swiss Kubik watchwinders. Maar er zijn zelfs ook watchwinders die ingebouwd zijn in een kluis. Zo hoef je je geen zorgen te maken over de veiligheid van je automatische horloges aangezien deze veilig opgeborgen zijn. Benson watchwinders heeft verschillende kluizen met ingebouwde watchwinders.

Een watchwinder is sowieso gelijk een mooie opbergplaats voor je horloges. Sommige watchwinders bieden daarnaast ook extra opbergruimte, bijvoorbeeld in de vorm van een lade. Zo is het mogelijk al je sieraden en bijvoorbeeld manchetknopen netjes bij elkaar op te bergen. Wanneer je kiest voor een goede watchwinder, is deze vaak energiezuinig en vrijwel stil in gebruik. Daarnaast bieden goede watchwinders een overwind protectie. Sommige watchwinders kunnen bediend worden middels een touchscreen en bij veel modellen kunnen bijvoorbeeld de rotoren individueel ingesteld worden. Bijvoorbeeld de nieuwste Paul Design Gentlemen watchwinders hebben een afstandbediening.

Een watchwinder kan ook in esthetisch opzicht een toegevoegde waarde zijn. Voor een verzamelaar van automatische horloges zal een luxe watchwinder met de juiste uitstraling absoluut van waarde zijn als passend stuk bij de collectie. Er zijn verschillende soorten watchwinders met een origineel of zelfs uniek design, die een echte eyecatcher zullen zijn bij elk interieur en horlogeverzameling. Ook materiaalkeuze speelt hierin een rol. Luxe en hoogwaardige materialen als hout, edelstaal en glas worden vaak verwerkt in de verschillende modellen watchwinders.

Heisse und Sohne Collector watchwinder

Kort gezegd heeft een watchwinder dus de volgende functies: opwinding voor dagelijks dragen, oliepeil op niveau houden, bescherming tegen slijtage en schade en in geval van een kluis zelfs tegen diefstal. En daarnaast wil het oog ook wat, het is een aanvulling op je interieur en horloge of horlogeverzameling. Voor liefhebbers en verzamelaars is het bij sommige watchwinder designs zelfs heel fascinerend om te zien hoe het horloge wordt opgewonden, doordat er goed over het ontwerp is nagedacht en het horloge zichtbaar blijft bij opwinding. Met andere woorden, een watchwinder is absoluut de nummer één horlogeaccessoire.

De voordelen van een watchwinder

Geplaatst op 29 februari 2020 om 14:27 uur

Automatische horloges zijn er in allerlei soorten en maten. Er zijn ontzettend veel horlogemerken die automatische horloges produceren. Maar één ding hebben automatische horloges allemaal gemeen; ze komen tot stilstand als ze geen energie krijgen, met andere woorden als je ze niet draagt of niet plaatst in een watchwinder. Geen enkele horlogeliefhebber vindt het fijn als zijn/haar favoriete automatische horloges stilstaan. Stilstand is namelijk achteruitgang. De ultieme accessoire om stilstand te voorkomen is een watchwinder. Een watchwinder simuleert polsbeweging waardoor de energie in het uurwerk van het horloge behouden blijft en het horloge op tijd blijft lopen. Er zijn diverse merken die watchwinders produceren en er zijn nog veel meer verschillende watchwinder modellen. Het concept is echter altijd hetzelfde, je plaatst jouw automatische horloge in de watchwinder die vervolgens roteert en energie in het horloge brengt. Maar welke voordelen biedt het gebruik van een watchwinder nu precies?

Een watchwinder is handig!

Het gemak dient de mens is een vaak gebruikte uitspraak. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Dit gaat ook op voor een watchwinder. De watchwinder zorgt ervoor dat jouw automatische horloges in beweging blijven als jij de horloges niet draagt. Hierdoor blijven de horloges keurig op tijd lopen en geven ze de juiste datum aan. Maar denk ook aan de chronograaf, GMT functie of maanfase die netjes staat ingesteld. Als een automatisch horloge stilstaat stoppen ook de functies, waardoor je deze weer opnieuw moet instellen als je het horloge gaat dragen. De tijd instellen is niet zo’n probleem. Dit heb je snel gedaan. Maar het instellen van de chronograaf, GMT functie of de maanfase is een ander verhaal. Vooral wanneer je meerdere automatische horloges hebt kan het instellen van horloges een vervelend en tijdrovend klusje worden.

Het gebruik van een watchwinder is beter voor automatische horloges

Een watchwinder simuleert polsbeweging zodat een automatisch horloge niet meer stil komt te staan. Zoals gezegd is stilstand achteruitgang. Denk aan een auto die jarenlang in een garage staat zonder dat deze rijdt. De onderdelen gaan gebreken vertonen en vervolgens start de auto niet meer of rijdt niet meer lekker. Ditzelfde geldt voor stilstand bij automatische horloges. De olie in het uurwerk wordt bij stilstand niet meer door het uurwerk verdeeld waardoor het uurwerk schade kan oplopen wanneer het ineens weer moet functioneren. Automatische horloges zijn meestal aanzienlijk duurder dan bijvoorbeeld quartz horloges. Schade of een defect aan een automatisch horloge kan resulteren in hoge rekeningen voor onderhoud, reparatie of zelfs vervanging. Je wilt dit voorkomen door jouw horloges regelmatig van beweging te voorzien. Je wilt echter ook jouw favoriete horloge dragen en niet een horloge dragen omdat het beweging nodig heeft. De uitkomst is een watchwinder. Je draagt elke dag jouw favoriete automatische horloge en de watchwinder zorgt ervoor dat jouw andere automatische horloges in beweging blijven en niet tot stilstand komen. De watchwinder is daarom ook de meest populaire en handige accessoire voor automatische horloges.

Het gebruik van een watchwinder om automatische horloges in beweging te houden heeft nog een ander voordeel. Doordat de automatische horloges ronddraaien in een watchwinder waardoor de energie in het uurwerk behouden blijft hoef je niet telkens de kroon te openen om de tijd, datum en andere functies opnieuw in te stellen. Dit is een groot voordeel omdat de kroon één van de meest kwetsbare onderdelen is van een horloge. De kroon zit immers met een dun staafje (de stift) vast aan het uurwerk binnenin het horloge. Een defect aan de kroon ontstaat gemakkelijk, vooral als je regelmatig de kroon opent en dicht maakt. Je hebt namelijk niet altijd de tijd of de rust om dit geconcentreerd te doen. In een moment van onoplettendheid is een defecte kroon het resultaat.

Een watchwinder ziet er cool uit!

Watchwinders zijn er, zoals gezegd, in allerlei soorten en maten. Je hebt keuze uit vele merken, capaciteit, kleur, materiaal en design. Een watchwinder is niet alleen heel handig en goed voor de duurzaamheid van het automatische horloge, het ziet er ook ontzettend cool uit. Een watchwinder met ronddraaiende automatische horloges is een eyecatcher. Het zorgt voor een uniek uitzicht op jouw collectie automatische horloges. Bijvoorbeeld als het avond is en de led verlichting de horloges prachtig verlicht. Wij horen ook vaak terug van klanten dat een watchwinder vaak gesprekstof oplevert met mensen die voor het eerst een watchwinder zien. Ze zijn verbaasd en geïnteresseerd in het apparaat en vinden het zicht op de ronddraaiende horloges vaak erg fraai!

Er zijn watchwinders die gemaakt zijn van hout, aluminium, kunststof en edelstaal. Daarnaast kan je vaak kiezen uit verschillende kleuren of aanvullende materialen zoals macassar, carbon fibre of leder. Hierdoor kan je een watchwinder kiezen die perfect in jouw interieur past. Niet alleen thuis, maar ook op kantoor of in een kluis. Je hebt zelfs watchwinders die je gemakkelijk mee kan nemen op reis of vakantie.

Een watchwinder heeft dus veel voordelen! De echte horlogeliefhebber die meerdere automatische horloges heeft kiest voor een goede watchwinder. Denk aan een watchwinder van de merken Benson, Swiss Kubik of Paul Design. Maar er zijn nog vele andere watchwinder merken die wij kunnen aanbevelen. Kijkt u eens rustig op onze website en vergelijk de verschillende merken. U zult zien dat er veel verschil zit qua design, kleurgebruik, uitstraling en zeker ook qua prijs. De prijs bepaalt bij watchwinders zeker de kwaliteit. Een goede watchwinder heeft een sterke motor (uit Japan, Duitsland of Zwitserland) en alle functionaliteiten om jouw automatische horloge, ongeacht merk of model, op te winden. Bezuinig niet op een watchwinder is ons advies. Het gebruik van een watchwinder levert veel voordelen op. Kwaliteit kost geld, zeker wanneer je een watchwinder kiest met sterke motoren, goede functionaliteit en een prachtig design!