Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Black Series 8.16.BL Limited Edition watchwinder

Geplaatst op 7 april 2021 om 14:35 uur

In dit blog schrijven we vaak over specifieke watchwinder merk en modellen. Tevens leggen we uit waarom het gebruik van een watchwinder voor het opwinden van automatische horloges zo handig en goed voor het behoud van automatische horloges is. De meeste horlogeliefhebbers die één of meerdere automatische horloges hebben gebruiken deze horlogeaccessoire al, maar toch blijven we jullie via dit blog informeren over watchwinders.

Benson Black Series 8.16.BL Limited Edition watchwinder

Een watchwinder is een accessoire voor automatische horloges om ze van energie te voorzien zodat ze niet stil komen te staan. Als je een liefhebber of verzamelaar van automatische horloges bent. Heb je zeker van een watchwinder gehoord of erover gelezen. Wellicht heb je er eentje zien staan bij een andere horlogeliefhebber.

Daarnaast is een watchwinder voor sommigen, net als het horloge zelf, ook een statussymbool. Het is immers een mooie wijze om je horloges overzichtelijk bij elkaar te bewaren zodat je optimaal zicht hebt op jouw horloges. Afhankelijk van wat jij verwacht van je watchwinder is het design van belang bij het uitzoeken van een watchwinder. Ook wat betreft functionaliteiten zal de één meer wensen hebben dan de ander. Maar dat de kwaliteit goed moet zijn staat vast. Natuurlijk wil je er ook niet teveel voor betalen en moet de prijs-/kwaliteitverhouding goed zijn. Wat betreft het merk watchwinder heb je ruim de keuze. Elk merk heeft  haar eigen voordelen en het loont dus zeker je te verdiepen in de verschillende merken om de juiste keuze te kunnen maken.

Ken je het Nederlandse watchwinder merk Benson al? Zo niet, dan wordt het absoluut tijd dat je het leert kennen! Bij Benson vind je watchwinders van zeer goede kwaliteit voor een mooie prijs. Bovendien weet Benson steeds weer te verrassen met een exclusief en luxe design en doen ze op het gebied van kwaliteit, techniek en betrouwbaarheid geen concessies. Ook de afwerking van de watchwinders staat bij Benson zeer hoog op het prioriteitenlijstje. Benson maakt bovendien gebruik van motoren afkomstig uit Japan en Zwitserland. Deze motoren zijn zeer krachtig en daardoor geschikt voor alle type horloges. Daarnaast zijn ze ook energiezuinig en vrijwel stil in gebruik. Je hebt hiermee een betrouwbare basis voor een duurzame watchwinder, waar je gegarandeerd lang plezier van zult hebben.

Benson biedt een zeer diverse collectie met watchwinders voor 1 horloge oplopend tot wel 24 horloges. Daar tussenin zijn er modellen voor 2, 3, 4, 6, 8, 12, 16 en 20 horloges. De Benson watchwinders zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Iedere liefhebber én verzamelaar van automatische horloges kan dus zijn of haar hart ophalen met deze collectie.

Ook op het gebied van design en techniek zien we hier veel diversiteit. Leuk om te benoemen is dat Benson recent verschillende nieuwe watchwinders in de collectie heeft opgenomen. Het gaat hier om nieuwe modellen in de Smart-Tech II serie, de Swiss Series (met Zwitserse motoren) en de nieuwe generatie Black Series. Aan deze laatste serie zijn diverse interessante modellen toegevoegd die waarvan we één specifiek model willen uitlichting in dit blog artikel. We hebben het over de Benson Black Series 8.16.BL Limited Edition watchwinder. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van maar liefst 8 automatische horloges en biedt daarnaast extra opbergruimte voor nog 6 andere horloges. Dit model is dus erg geschikt voor de echte horlogeverzamelaar! De Benson Black Series 8.16.BL Limited Edition watchwinder is verschenen in een beperkte oplage (250 stuks wereldwijd) dat het model extra bijzonder maakt. Dit model is gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur klassiek blauw. Deze fraaie kleur geeft dit model een prachtige maar vooral chique uitstraling. De watchwinder sluit met een deur dat voorzien is van mineraalglas zodat je een optimaal zicht hebt op de ronddraaiende horloges. De binnenkant van de watchwinder is voorzien van stof (soft velvet), zodat je je horloges bij het plaatsen in de watchwinder niet zult beschadigen en geheel veilig houdt.

Het hart van de watchwinder wordt gevormd door 8 Japanse motoren van zeer hoge kwaliteit. Middels het hightech touchscreen is het mogelijk per rotor individueel het aantal rotaties en de draairichting in te stellen. Hierdoor kan je de watchwinder voor elk horloge specifiek instellen naar de exact opwind vereisten van het automatische horloge. Deze Benson Black Series 8.16.BL Limited Edition watchwinder maakt bovendien gebruik van flexibele horlogehouders. Door de combinatie van deze twee eigenschappen, zijn de watchwinders van Benson geschikt voor elk automatisch horloge, ongeacht het merk of type horloge. Doordat de watchwinder is uitgerust met een ingebouwde LED verlichting kun je op elk gewenst moment je horloges bewonderen of natuurlijk je trots aan iemand anders laten zien! De watchwinder is werkzaam met een adapter en beschikt over een USB aansluiting.

Met de Benson Black Series 8.16.BL Limited Edition watchwinder heb je dus als verzamelaar een perfecte oplossing voor het opwinden van je geliefde automatische horloges. Daarbij zal de watchwinder een aanvulling zijn voor jouw collectie automatische horloges. Door de luxueuze uitstraling van de watchwinders komen je horloges tenslotte extra mooi uit. Je biedt ze bovendien een optimale bescherming tegen beschadigingen en invloeden van buitenaf. Door de extra opbergruimte die de watchwinder biedt bewaar je je horloges en eventuele andere sieraden mooi bij elkaar. Het belangrijkste is uiteraard dat door het gebruik van deze watchwinder jouw automatische horloges altijd voorzien zijn van voldoende energie, waardoor je de horloges altijd direct kan dragen zonder de tijd of datum goed te moeten zetten. Je pakt het horloge uit de watchwinder, doet het om je pols en je bent gereed.

Watchwinders.nl is officieel dealer van Benson watchwinders. Wanneer je deze watchwinder bestelt, ontvang je deze met een adapter, duidelijke handleiding en certificaat. Uiteraard heb je 2 jaar garantie op de watchwinder. De kwaliteit spreekt echter voor zich.

Zoals gezegd zijn we officieel dealer van Benson en kunnen je dus met raad en daad bijstaan waar nodig. Met 15 jaar ervaring op het gebied van watchwinders kunnen wij je van een gepast advies voorzien waar dat nodig is. Bovendien vind je bij ons altijd de meest actuele collecties en de scherpste prijzen. Je hebt daarnaast zekerheid met betrekking tot service, kwaliteit en aftersales wanneer je je bestelling bij ons plaatst.

Bekijk snel de collectie Benson Watchwinders.