Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland
2

Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray watchwinder

Geplaatst op 29 juni 2023 om 11:33 uur

Een goede watchwinder is voor iedere trotse eigenaar van één of meerdere luxe automatische horloges onmisbaar. Deze horlogeaccessoire verzorgt immers de opwinding van je automatische horloge wanneer je het niet draagt. Maar waar moet een goede watchwinder nu eigenlijk aan voldoen? En waar let je op wanneer je een watchwinder wilt gaan aanschaffen?

Bepaalde aspecten zijn wat dit betreft voor iedereen persoonlijk. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan de uitstraling van de watchwinder, maar ook de capaciteit. Ben je op zoek naar een watchwinder voor één automatisch horloge of voor meerdere? Misschien heb je zelfs wel een hele verzameling in huis. Naast de capaciteit heeft ook bijna wel iedere liefhebber een voorkeur voor een formaat watchwinder. Mag de watchwinder duidelijk aanwezig zijn in je interieur? Of ben je juist op zoek naar een compact formaat? En welk materiaal spreekt jou het meeste aan? Er zijn onder meer watchwinders op de markt die gemaakt zijn van hout, leder, aluminium en kunststof.

Naast de persoonlijke voorwaarden zijn er natuurlijk ook de eisen waar iedere watchwinder aan moet voldoen, onafhankelijk van wie hem aanschaft. Zo is de voorwaarde voor een goede watchwinder natuurlijk een hoge kwaliteit. Een watchwinder moet lang meegaan en je moet er altijd op kunnen vertrouwen. Ook een motor van hoge kwaliteit is hierin erg belangrijk. Het is van belang een watchwinder te kiezen die is uitgerust met een motor die krachtig genoeg is voor het opwinden van het zwaarste automatische horloge. De prijs van een watchwinder is natuurlijk ook belangrijk. Hoewel dit wel weer voor iedereen persoonlijk is, de ene liefhebber heeft nu eenmaal een breder budget dan de ander. Een goede prijs-/kwaliteitverhouding is dan wel weer iedereen aantrekkelijk, een watchwinder waarbij je veel waar voor je geld krijgt.

Het Nederlandse merk Benson staat op dit gebied zeer goed bekend. Je kunt bij Benson een watchwinder aanschaffen van topkwaliteit, tegen een scherpe prijs. Wat verder opvalt binnen de collectie van Benson is de variatie wat betreft het soort motor, de gebruikte materiaalsoorten en de capaciteit van de watchwinders. Door deze diversiteit te bieden weet Benson steeds opnieuw zijn pijlen te richten op een breder publiek. Het merk staat bovendien wat betreft de ontwikkeling van zijn watchwinders nooit stil. Bij Benson is men steeds op zoek naar vernieuwing, wat onder andere resulteert in het regelmatig lanceren van nieuwe modellen. Zo is op dit moment de nieuwste generatie Benson Compact Aluminium verkrijgbaar. Wanneer jij op zoek bent naar een watchwinder die gemakkelijk is mee te nemen naar bijvoorbeeld kantoor, of op reis, zijn deze watchwinders een echte aanrader. We nemen in dit artikel als voorbeeld de Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray. Dit model is gemaakt van aluminium en daarmee sterk, maar ook licht in gewicht. De watchwinder is aan de buitenkant uitgevoerd in de kleur donkergrijs en aan de binnenkant in de kleur zwart. De Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray heeft een kubusvormig design en is klein van stuk. Hierdoor kun je deze watchwinder heel gemakkelijk met je meenemen, waar je ook naartoe gaat. Zo heb je altijd de zekerheid dat jouw automatische horloge van opwinding kan worden voorzien. De watchwinder functioneert niet alleen als een manier om jouw automatische horloge van beweging te voorzien indien nodig, maar dient ook als veilige opbergplaats voor jouw horloge. Bovendien kun je dit model mooi inzetten om jouw horloge tentoon te stellen, door de moderne ingebouwde LED verlichting in te schakelen waarmee deze is uitgerust.

Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray watchwinder

De Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray is voorzien van een hoogwaardige motor van Japanse komaf. Met een motor van dit kaliber weet je zeker dat je zonder problemen ieder type en merk automatisch horloge van de benodigde energie kunt voorzien. Bovendien is deze motor energiezuinig en ook niet geheel onbelangrijk, stil in gebruik. Je hoeft met dit model watchwinder dus niet bang te zijn voor storende geluiden tijdens het opwindproces. De Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray functioneert met behulp van een adapter, maar kan ook worden gebruikt met batterijen. Doordat de watchwinder tot wel 9 maanden op een set batterijen kan functioneren, is deze watchwinder prima geschikt voor het bewaren in een kluis. Met de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie kies je voor een geheel compleet plaatje. De instellingen van de watchwinder wat betreft de draairichting en het aantal turns per day kunnen eenvoudig worden gewijzigd met behulp van het handige LCD scherm. Hiermee stel je de meest ideale voorwaarden voor opwinding in voor jouw automatische horloge.

Wil je de Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray watchwinder bestellen of ben je benieuwd geworden naar het gehele assortiment van Benson? Bekijk en bestel deze dan nu snel bij ons in de webshop. Wij kunnen de watchwinders van Benson over het algemeen gewoon uit voorraad leveren, zodat je jouw nieuwe aanwinst snel in huis hebt en jouw automatische horloge niet meer stil komt te staan.