Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Black Series Pro watchwinders

Geplaatst op 23 juni 2023 om 15:44 uur

Ben jij die fervent verzamelaar die op zoek is naar een kwalitatieve watchwinder voor zijn verzameling automatische horloges? Dan is dit hét artikel voor jou! Wij laten je namelijk graag kennismaken met een bijzonder merk op het gebied van watchwinders. Dit merk heeft verscheidene modellen in haar collectie die speciaal geschikt zijn voor de echte verzamelaar. We hebben het over het Nederlandse merk Benson. Een zeer populair merk dat sinds enige jaren ontzettend veel horlogeliefhebbers blij maakt. Dit Nederlandse merk groeit enorm met wereldwijd verkooppunten en distributeurs. Laten we een paar populaire modellen van dit merk eens beter bekijken.

Benson biedt watchwinders voor de liefhebber met één automatisch horloge maar ook voor mensen met 2, 3, 4, 6, 8, 12 of zelfs 16 automatische horloges. Deze watchwinders zijn niet alleen van uitstekende kwaliteit, daarnaast zijn ze ook van alle gemakken voorzien en bovendien betaalbaar. Dit maakt Benson een interessant merk voor iedere liefhebber en verzamelaar van automatische horloges. Binnen de collectie van Benson vind je bovendien watchwinders met zowel hoogwaardige Japanse motoren, als watchwinders die zijn voorzien van Swiss made motoren. Waar je voorkeur dus ook ligt, bij Benson vind je altijd een passende watchwinder voor jou en je automatische horloges.

Een fraai exemplaar uit de collectie van Benson is de Benson Black Series Pro 12.19.CF. Dit is een watchwinder voor de verzamelaar die de zaken graag serieus aanpakt. Dit model is namelijk geschikt voor het opwinden van twaalf automatische horloges tegelijk en biedt daarnaast bovendien een extra opbergruimte voor nog tien horloges, in de vorm van een ingebouwde lade. Deze opbergruimte kun je dus benutten voor eventuele andere horloges (quartz- of mechanische horloges) of andere sieraden. Met deze oplossing bied je niet alleen je automatische horloges een perfecte wijze van opwinding, maar bewaar je tegelijkertijd al je sieraden netjes en overzichtelijk bij elkaar. Dit model van Benson is met de uiterste precisie met de hand gemaakt en vervaardigd uit hout van hoge kwaliteit. De binnenkant van de watchwinder is zwart van kleur en de buitenkant heeft een carbon fibre look. Bovendien is de binnenkant van de watchwinder bekleed met een speciaal soft velvet, waardoor je horloges in de watchwinder goed beschermd zijn tegen krasjes of andere beschadigingen.

De glazen deur zorgt ervoor dat je jouw watchwinder kunt afsluiten waardoor schadelijke invloeden van buitenaf geen kans krijgen. Je kunt hierbij denken aan vocht en stof, maar ook aan bijvoorbeeld kinderhandjes. Doordat het deurtje bovendien beveiligd is met een slot met sleutel weet je zeker dat je de enige bent die bij je horloges kan komen. Je houdt met dit deurtje echter wel altijd het zicht op je horloges. Dit wordt nog eens extra benadrukt doordat de watchwinder is uitgerust met een ingebouwde LED verlichting. Hiermee zet je je watchwinder direct ook op stijlvolle wijze in als display om jouw horlogeverzameling mee tentoon te kunnen stellen. De flexibele horlogehouders waarvan deze watchwinder is voorzien, zorgen ervoor dat je ieder formaat horloge moeiteloos in de houders plaatst. De opwinding van jouw automatische horloges wordt verzorgd door de Japanse motoren waarmee deze watchwinder is uitgerust. Deze zorgen namelijk voor een perfecte opwinding in stilte. Je hoeft met deze watchwinder dan ook niet bang te zijn voor vervelende geluiden tijdens het opwindproces. Ieder horloge heeft zijn eigen wijze van opwinding nodig. Daarom kun je iedere rotor van deze watchwinder afzonderlijk instellen wat betreft draairichting en het aantal omwentelingen per dag. Het instellen gaat gemakkelijk en snel met behulp van het moderne touchscreen. De Benson Black Series Pro 12.19.CF biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast beschik je met dit model ook over een powerwinding functie, die de opwinding van jouw automatische horloges in korte tijd weet te realiseren. De watchwinder biedt tot slot een USB aansluiting en is werkzaam middels netstroom, met behulp van een adapter.

Een tweede model watchwinder van Benson waarover we je graag meer vertellen, is de Benson Black Series Pro 16.19.B. Deze watchwinder heeft een nog grotere capaciteit dan het voorgaande model. Zo biedt deze watchwinder de ruimte voor het opwinden van maar liefst 16 automatische horloges tegelijk. Daarnaast beschikt ook dit model over de ingebouwde lade als extra opbergruimte. Hier is ruimte voor nog eens 12 horloges. Dit maakt dit model uiterst geschikt voor de fanatieke verzamelaar. Deze watchwinder is eveneens van hout en met de hand gemaakt. Dit specifieke model is uitgevoerd in de kleur zwart. Aan de binnenkant van de watchwinder is ook hier speciaal soft velvet aangebracht ter bescherming van je horloges. Dit model is eveneens voorzien van hoogwaardige Japanse motoren. Met de Benson Black Series Pro 16.19.B kun je ieder automatisch horloge van de juiste wijze van opwinding voorzien, ongeacht het merk of type horloge. Met het innovatieve touchscreen is het instellen van de watchwinder heel simpel. Je wijzigt hiermee voor ieder horloge afzonderlijk de draairichting en het aantal rotaties per dag. Het glazen deurtje van de watchwinder is voorzien van een slot, waarvan het sleutelgat keurig is weggewerkt. Dit zorgt ervoor dat je jouw automatische horloges met een extra veilig gevoel opbergt in deze watchwinder. Met de ingebouwde LED verlichting zet je je verzameling indien gewenst in de spotlight, zodat alle ogen op jouw horloges gericht zullen zijn. Met de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een speed winding functie biedt Benson met de Benson Black Series Pro 16.19.B een fantastische watchwinder voor iedere verzamelaar, tegen een scherpe prijs.

Je vindt de Benson Black Series modellen bij ons in de webshop. Wanneer je een Benson Black Series watchwinder bij ons bestelt, ontvang je deze met twee jaar garantie, een certificaat, adapter en uiteraard een overzichtelijke handleiding. Kies er dus nu voor jouw automatische horloges in stijl op te winden, kies voor een Benson watchwinder!