Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De beste Duitse watchwinder merken

Geplaatst op 15 januari 2021 om 17:20 uur

Een watchwinder koop je wanneer je jouw automatische horloges niet stil wilt laten staan. Een automatisch horloge verliest namelijk energie wanneer het niet gedragen en/of opgewonden wordt door middel van draaiing aan de kroon. Er zijn veel verschillende merken op gebied van watchwinders. Maar welke watchwinder merken zijn aanraders en welke kan je het beste voorbij lopen? In de regel zijn Duitse producten vervaardigd met een duidelijke focus op duurzaamheid, kwaliteit en degelijkheid. Geldt dit ook voor Duitse watchwinders? Onze ervaringen, al ruim 15 jaar lang, zijn erg goed met Duitse watchwinders. Maar welke Duitse watchwinder merken zijn er en welke voor- en nadelen bieden ze? In dit blog artikel gaan we op onderzoek uit en bekijken we de beste Duitse watchwinder merken.

Waar moet je op letten bij een watchwinder?

Een goede watchwinder is naar onze mening een watchwinder die elk type automatisch horloge professioneel en veilig opwindt en daarnaast duurzaam en gemakkelijk in gebruik is. Dit is eigenlijk onze basisregel. Maar wat een goede watchwinder voor jou is kan natuurlijk anders zijn. Want misschien wil jij wel een high end watchwinder met allerlei luxe functionaliteiten? Of misschien wil jij een goedkoper watchwinder die vooral niet te duur mag zijn. Elke horlogeliefhebber heeft zijn eigen wensen, voorkeuren en budget. Ons advies is dat je een watchwinder altijd koopt bij een expert die de keuze heeft uit verschillende goede watchwinder merken, bijvoorbeeld Benson en Bernard Favre.

Gelukkig zijn er veel watchwinder merken die goede eigenschappen bieden en dus voldoen aan bovenstaande basisregel.  Met name verschillende watchwinder merken uit Duitsland bieden uitstekende watchwinders. We zullen een paar merken behandelen.

Elma Motion watchwinders

Een van de beste watchwinder merken is Elma Motion. Dit merk produceert enkel high end watchwinders met techniek die ze ook leveren aan Buben & Zorweg, de Ferrari onder de watchwinder merken. De kwaliteit, functionaliteit en het prachtige design zijn de voordelen van een Elma Motion watchwinder. Helaas is het merk momenteel gestopt met de productie van nieuwe watchwinders maar er zijn nog enkele modellen leverbaar. Als je een top watchwinder wilt dan is een Elma Motion watchwinder zeker een goede keuze!

Heisse & Söhne watchwinders

In het midden segment vind je Heisse & Söhne. Dit Duitse watchwinder merk is al vele jaren op de markt en produceert prima watchwinders. Het merk legt de nadruk op moderne designs en betaalbare prijzen. De Japanse motoren die in elke Heisse & Söhne watchwinder zitten zijn van Mabuchi en die zijn van prima kwaliteit. De Heisse & Söhne watchwinders kan je per horloge individueel instellen en bedienen en veelal is LED verlichting standaard. Het merk biedt verschillende soorten en capaciteiten. Er is keuze uit een watchwinder voor 2, 3, 4, 6, 8, 12 en zelfs 16 horloges.

Wil je een watchwinder met een goede prijs/kwaliteit verhouding? Dan hoef je niet verder te zoeken want met een Heisse & Söhne watchwinder wind je jouw automatische horloges probleemloos op.

Chronovision watchwinders

Het relatief nieuwe watchwinder merk Chronovision is pas enige jaren op de markt actief maar gooit hoge ogen met haar moderne en functionele techniek. Dit merk produceert compacte watchwinders met Duitse motoren. De techniek is modern aangezien elke watchwinder bedient kan worden via bluetooth. Door middel van dit systeem stel je elke Chronovision watchwinder snel en eenvoudig in. Als je de watchwinder hebt ingesteld heb je er geen omkijken meer naar en wordt jouw automatisch horloge snel opgewonden.

De Chronovision watchwinders hebben een compact en moderne stijl. De jongere horlogefan zal zich zeker aangetrokken worden door dit Duitse merk. Vooral vanwege het design en de bluetooth techniek.

De voordelen van een Duitse watchwinder

Duitsers hebben een goed oog voor kwaliteit en duurzaamheid. Daarom mag je van een Duitse watchwinder best wat verwachten. Uiteraard zitten er verschillen tussen de merken Elma Motion, Heisse & Söhne en Chronovision. Maar ze hebben allemaal gemeen dat ze prima kwaliteit bieden om een willekeurig automatisch horloge veilig op te winden.

Heb je een gemiddeld budget voor een watchwinder dan adviseren we je om bij Heisse & Söhne te kijken. Daar vind je ook grotere watchwinders, bijvoorbeeld geschikt voor 4, 6, 8 of 12 horloges, voor aantrekkelijke prijzen.

Ga je voor een meer klassiek ontwerp en high tech techniek dan is een Elma Motion watchwinder een goede keuze. Het voordeel van deze watchwinders is de uitstekende techniek die wordt gedeeld met Buben & Zorweg.

Heb je liever een moderne watchwinder met high end functionaliteiten zoals bluetooth? Kies dan voor een Chronovision watchwinder. Dit merk biedt watchwinders voor 1 horloge maar ook grotere watchwinders voor 2, 3, 4, 6 en 8 horloges.

Conclusie

Een watchwinder hoeft niet altijd duur te zijn. Er zijn verschillende merken die zeer goede kwaliteit bieden voor aantrekkelijke prijzen. Een goed voorbeeld is Heisse & Söhne. Maar ook de high end techniek van Elma Motion wordt bereikbaar aangezien we nu één model met een leuke korting aanbieden. Heb je een groter budget en wil je een watchwinder met Duitse motoren? Dan kom je uit bij Chronovision.

Een Duitse watchwinder heeft veel voordelen en eigenlijk vrij weinig nadelen. Als we dan een nadeel moeten noemen is dat het prijsniveau vaak iets hoger ligt dan bij concurrerende merken. Maar voor dat bedrag krijg je wel top kwaliteit! En vaak is goedkoop op termijn duurkoop!