Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De beste watchwinder voor automatische horloges

Geplaatst op 2 januari 2022 om 08:32 uur

Een goede watchwinder is een absoluut onmisbare accessoire voor een verzameling automatische horloges. Maar ook voor de liefhebber met één automatisch horloge is een watchwinder een “must have”. We kunnen wel stellen dat de watchwinder de nummer 1 accessoire voor alle automatische horloges kan worden genoemd. Een automatisch horloge heeft als belangrijke eigenschap dat deze van de benodigde energie wordt voorzien door de natuurlijke beweging van de pols. In een horloge met een automatisch uurwerk komt het oude ambacht van de horlogemaker het beste tot zijn recht, waardoor dit soort uurwerk de voorkeur geniet van vele liefhebbers en verzamelaars. Wanneer een automatisch horloge echter niet gedragen wordt, wordt er niet in de benodigde energiebehoefte van het horloge voorzien. Hierdoor komt het horloge stil te staan, met allerlei vervelende gevolgen van dien. De tijd, datum en andere functies staan niet meer goed ingesteld en de olie binnenin het uurwerk wordt niet meer mooi verdeeld. Dit bewijst te meer dat het gebruik van een watchwinder absoluut aan te bevelen is.

Een watchwinder voorziet in de bewegingsbehoefte van automatische horloges zodat deze ook kunnen worden opgewonden wanneer ze niet worden gedragen om de pols. Daarnaast zorgt een goede watchwinder voor een goede en veilige opbergplaats van jouw waardevolle horloges. Diverse modellen bieden daarnaast de mogelijkheid om de horloges op een aantrekkelijke wijze te presenteren, zodat deze ook fungeren als display voor een verzameling automatische horloges. Watchwinders zijn dan ook verkrijgbaar met een diverse capaciteit. Zo kan zowel de liefhebber met één automatisch horloge als de echte verzamelaar kiezen uit een breed aanbod passende modellen. Ook op het gebied van kwaliteit, uitstraling, prijs en extra’s zijn er veel mogelijkheden wanneer je op zoek bent naar een watchwinder. Daarnaast zien we een diverse type motoren en een verschillend materiaalgebruik door verschillende merken. Het ene merk gebruikt Japanse motoren, het andere Duitse of Zwitserse. Daarnaast maakt het ene merk haar modellen van hout, en het andere van aluminium of kunststof.

In dit artikel zullen we een drietal geheel verschillende watchwinders bespreken, afkomstig van 3 kwaliteitsmerken op dit gebied.

We beginnen met een merk van Nederlandse bodem, het betrekkelijk jonge merk Benson. Benson weet steeds weer watchwinders in de markt te zetten die wat betreft kwaliteit en uitstraling het beste bieden tegen een aantrekkelijke prijs. Een model afkomstig uit de collectie van Benson is de Benson Swiss Series Single 1.20 Blue Leather watchwinder. Deze horlogeaccessoire heeft een luxe uitstraling door het gebruik van origineel leder in een aansprekende kleur blauw. Verder is er wat betreft materiaal gekozen voor onder meer mineraalglas. Dit model is geschikt voor het opwinden van één automatisch horloge en is compact vormgegeven. Dit heeft als voordeel dat de watchwinder makkelijk te plaatsen en verplaatsen is. De Benson Swiss Series Single 1.20 Blue Leather functioneert zowel op netstroom als op batterijen. Hierdoor is het ook mogelijk dit exemplaar mee te nemen op reis of bijvoorbeeld naar kantoor. Het hart van deze watchwinder wordt gevormd door een Zwitserse motor, die behoort tot het neusje van de zalm op dit gebied. Niet alleen staan deze motoren erom bekend zeer energiezuinig en duurzaam te zijn, ze zijn ook vrijwel stil in gebruik. Dit verhoogt het gebruikscomfort aanzienlijk. Daarnaast zijn deze Zwitserse motoren uitstekend geschikt om zwaardere horloges op te winden. De motor moet immers krachtig genoeg zijn om zwaardere horloges vloeiend rond te laten draaien.

De Benson Swiss Series Single 1.20 Blue Leather watchwinder is verder uitgerust met een modern LCD scherm, waarmee de watchwinder zeer eenvoudig te bedienen is. Dit model is geschikt voor ieder automatisch horloge, bijvoorbeeld van Omega, Seiko, Longines. U-Boat, Panerai en Rolex. Het is namelijk mogelijk de watchwinder in te stellen wat betreft draairichting en het aantal rotaties per dag via één druk op de knop. Bovendien maakt Benson gebruik van flexibele horlogehouders, zodat vrijwel ieder horloge gemakkelijk in de houder te plaatsen is. De ingebouwde LED verlichting zorgt ervoor dat je altijd een goed zicht op je horloge hebt. Leuk om te vermelden is ook dat het hier gaat om een limited edition waardoor je met deze watchwinder echt een bijzonder stuk in handen hebt.

Een tweede model dat we graag willen benoemen is de Heisse & Söhne Triton 70019-132.33.37 watchwinder. Dit is een geheel ander soort exemplaar dan de eerder genoemde watchwinder, doordat dit model speciaal geschikt is voor de echte horlogeverzamelaar. Deze horlogeaccessoire biedt ruimte voor het opwinden van maar liefst 16 automatische horloges. De bijzonder mooie houten kast zorgt ervoor dat dit model een echte eyecatcher zal zijn in welk interieur dan ook. Mede door de fraaie voet heeft het geheel een zeer luxe uitstraling. De watchwinder is afsluitbaar met een deur van mineraalglas zodat stof, vocht en vuil geen kans krijgen. De deur is bovendien voorzien van een zeer modern fingerprint slot. Hiermee ben je ervan verzekerd dat jij de enige bent die bij je  horloges kunt komen.

Met deze bijzondere watchwinder van het Duitse merk Heisse & Söhne kies je niet alleen voor een goede energievoorziening voor je verzameling, maar ook direct voor een veilige opbergplaats en display voor jouw geliefde horloges. De Heisse & Söhne Triton 70019-132.33.37 watchwinder is voorzien van Japanse motoren van zeer hoge kwaliteit. Verder biedt de watchwinder een overwind protectie en een sleep mode. Met behulp van deze laatste functionaliteit kun je je horloges wat rust gunnen door ze net onder het optimale niveau van opwinding te houden. Met behulp van de LCD display stel je eenvoudig de draairichting en het aantal rotaties per dag in. Dit kun je doen per rotor individueel, zodat ieder horloge afzonderlijk precies de juiste wijze van opwinding krijgt. Met de ingebouwde LED verlichting zet je jouw verzameling letterlijk in de spotlight, zodat ze ieders blik zullen weten te vangen. Kortom, een zeer goede keuze voor de echte verzamelaar die een watchwinder van hoge kwaliteit met een luxe uitstraling zoekt.

Een laatste watchwinder die we uitlichten in dit artikel is afkomstig van het merk Paul Design. Het gaat dan specifiek om de Paul Design Petite 8 Leather Black. Deze horlogeaccessoire biedt de mogelijkheid tot het opwinden en opbergen van 8 automatische horloges. De Paul Design Petite 8 Leather Black watchwinder is vervaardigd uit onder meer leder van hoge kwaliteit. Voor deze watchwinder is eveneens gekozen voor het gebruik van hoogwaardige motoren van Japanse komaf. Dit exemplaar kan gemakkelijk worden bediend met het moderne touchscreen. Hiermee stel je onder meer eenvoudig de draairichting en het aantal rotaties per dag in. De watchwinder voorziet verder in een overwind protectie en een ingebouwde LED verlichting. Paul Design weet met dit model een watchwinder te bieden van hoogwaardige kwaliteit, waarmee je je horloges op een milde wijze van de benodigde energie kunt voorzien. De prijs-/kwaliteitverhouding van dit merk is bovendien zeer goed te noemen.

De bovengenoemde modellen zijn slechts een kleine greep uit ons assortiment hoogwaardige watchwinders, maar weten een goed beeld te schetsen van de diversiteit die er op dit gebied te krijgen is. Wij bieden in onze webshop dan ook watchwinders voor een breder, maar ook voor een kleiner budget en voor zowel diegene met een enkel automatisch horloge als voor de echte verzamelaar!

De vraag wat de beste watchwinder voor het opwinden van automatische horloges is, is niet te beantwoorden. Wat de beste watchwinder voor jou is is afhankelijk van diverse factoren. Bijvoorbeeld jouw horlogecollectie, budget, smaak en voorkeuren qua techniek. Ons advies is om verschillende merken en modellen te vergelijken en te kopen bij een specialist op gebied van deze horlogeaccessoires zodat je verzekerd bent van een goed product, goed advies en goede service.

Ben je op zoek naar een goede watchwinder voor jouw automatische horloges? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Met meer dan 3000 watchwinders op voorraad leveren wij snel zodat jouw automatische horloges nooit meer stil komen te staan!