Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Nieuw: Benson Swiss Series watchwinders

Geplaatst op 28 augustus 2020 om 14:21 uur

Watchwinders van het Nederlandse merk Benson staan inmiddels wereldwijd hoog aangeschreven. Het merk heeft zich de afgelopen 5 jaar enorm uitgebreid en krijgt uitstekende commentaren van horlogeliefhebbers en professionals. Het merk introduceerde in 2016 haar populaire Black Series watchwinders. Een collectie watchwinders die zich kenmerkt door luxe designs, uitstekende techniek en een goede functionaliteit. De interessante prijzen, die gemiddeld 20-30% lager liggen dan modellen van concurrentie, maken de watchwinders zeer populair en wellicht de beste keuze in haar segment.

Benson Swiss Series watchwinders

Naast de Black Series presenteert Benson nu haar nieuwe Swiss Series watchwinders. Deze nieuwe collectie watchwinders is volledig voorzien van Zwitserse techniek en wordt geassembleerd in Nederland. Hierdoor ontstaat een kwaliteitsproduct dat eigenlijk geen concurrentie heeft. Vergelijkbare merken bieden mindere kwaliteit en functionaliteit en zijn vaak tot wel 30% hoger geprijsd.

De Benson Swiss Series watchwinders zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten. Er is keuze uit modellen geschikt voor de opwinding van 1, 2, 3 en 4 automatische horloges. Elk model is leverbaar in verschillende uitvoeringen qua materiaal en kleur. Je kan kiezen voor een watchwinder gemaakt van hout, leder (in verschillende kleuren), carbon fibre, walnoot of macassar.

Zwitserse motoren

Het hart van de Benson Swiss Series watchwinders wordt gevormd door Zwitserse motoren. Deze motoren mogen daardoor het Swiss made label dragen en staan garantie voor kwaliteit en duurzaamheid. Een belangrijk voordeel van deze motoren is dat ze een uitermate laag geluidsniveau hebben. Het geluidsniveau is mede zo laag doordat geluiden door de houten constructie worden geabsorbeerd en doordat elke Swiss Series watchwinder voorzien is van een glazen deurtje.

Elke watchwinder uit de Swiss Series collectie is voorzien van een LCD bedieningssysteem waarmee je snel en gemakkelijk het gewenste programma instelt per horloge. Elk horloge kan individueel ingesteld worden doordat elk horloge is voorzien van een eigen motor. Je kan dus elke motoren rechtsom, linksom of afwisselend instellen en vervolgens het aantal omwentelingen per dag kiezen. Het model geschikt voor opwinding van 4 horloges is dus voorzien van 4 motoren. Hierdoor heb je een optimale flexibiliteit omdat automatische horloges niet allemaal op eenzelfde wijze worden voorzien van energie. In de praktijk kan je het ene horloge rechtsom op 900 TPD opwinden en het andere horloge linksom op 600 TPD. Vooral wanneer je verschillende automatische horloges hebt van verschillende horlogemerken is dit een noodzakelijke eigenschap van de watchwinder.

Eigenschappen

Een van de meest belangrijke eigenschappen van een watchwinder is de horlogehouder. De horlogehouder houdt immers het horloge vast tijdens het draaien. Het is belangrijk dat het horloge goed bevestigd zit op de houder en het niet beweegt tijdens het draaien of er zelfs vanaf kan vallen. De Benson Swiss Series watchwinder hebben een horlogehouder die men vastklikt in de watchwinder, waardoor het automatische horloge veilig vastzit. Daarnaast is de houder volledig instelbaar naar de grootte van het horloge (en omvang van de horlogeband). Je kan dus elk type horloge in de watchwinder plaatsen, ongeacht merk/model of de grootte van het horloge.

Naast degelijke horlogehouders beschikt elke Benson Swiss Series watchwinder over LED verlichting waarmee de horloges prachtig verlicht worden tijdens het opwinden. De LED verlichting kan naar wens geactiveerd worden en is alleen beschikbaar wanneer de watchwinder aangesloten is op netstroom. De watchwinder kan namelijk ook op batterijen werken, maar de LED verlichting is dan niet te activeren omdat dan de batterijen te snel leeg raken.

Zoals geschreven werkt de Benson Swiss Series watchwinder op een meegeleverde adapter. Echter kan de watchwinder diverse maanden werken op een set batterijen. Dit is ideaal wanneer je de watchwinder op reis wilt meenemen, geen stopcontact in de buurt hebt of de watchwinder in een kluis wilt plaatsen. Doordat de watchwinder zowel met een adapter als met batterijen werkt ben je flexibel en kan je jouw automatische horloges altijd opwinden, ongeacht de plaats waar de watchwinder staat.

Compact design

Benson heeft gekozen voor een compact design voor haar nieuwe Swiss Series watchwinders. De watchwinders hebben geen extra opbergruimte voor andere horloges of sieraden. Het merk kiest bewust voor een hele luxe uitstraling en fraaie materialen. Deze nieuwe watchwinders bieden het beste wat er op de markt is qua techniek en functionaliteit. Daarnaast is het materiaalgebruik en de afwerking van een uitzonderlijk hoog niveau. Deze watchwinders mogen met reden extreem luxe worden genoemd.

Het compacte design van Benson Swiss Series watchwinders heeft een paar grote voordelen. Je kan de watchwinders eenvoudig overal neerzetten omdat ze weinig plek innemen. Ze passen hierdoor ook overal in het interieur zonder dat ze teveel opvallen in de omgeving. De watchwinders zijn elegant en stijlvol en een kenner zal ze zeker opvallen.

Betaalbare luxe watchwinders

Deze nieuwe generatie Benson Swiss Series watchwinders biedt eigenlijk alles wat je nodig hebt qua opwinding van automatische horloges. De watchwinders zijn uiterst luxe, functioneel en hebben elk duurzame Zwitserse techniek. Belangrijk voordeel is dat deze watchwinders volledig in Nederland worden geassembleerd. Hierdoor is kwaliteit verzekerd. De hoge kwaliteit wordt benadrukt door de 3 jaar garantie die het merk geeft op haar modellen.

Een groot voordeel van deze nieuwe serie watchwinders van Benson is de aantrekkelijke prijs. De prijzen van deze Benson Swiss Series watchwinders liggen tot wel 30% lager dan watchwinders van concurrenten, die vaak minder bieden voor meer geld. Hierdoor verwacht Benson dat ook deze nieuwe serie een groot succes zal worden.

Beschikbaarheid: pre-order

Binnenkort presenteren wij de Benson Swiss Series watchwinders op onze websites. Vanaf dat moment kunnen bestellingen geplaatst worden, die vervolgens direct nadat de watchwinders gereed zijn uit productie geleverd worden. Iedereen die één of meer exemplaren van deze nieuwe generatie watchwinders bestelt ontvangt één extra jaar garantie op de watchwinder (4 jaar i.p.v. de standaard 3 jaar).

Houd onze website in de gaten m.b.t. nieuws en presentatie van de Benson Swiss Series watchwinders. Wilt u graag een email ontvangen wanneer er nieuws is dan kunt u ons een email sturen; info@watchwinders.nl