Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De voordelen van een high end watchwinder

Geplaatst op 3 september 2020 om 07:54 uur

Het kiezen van een goede watchwinder is niet altijd makkelijk. Er zijn veel verschillende merken en de kwaliteitsverschillen zijn groot. Daarnaast zijn er veel verschillen in prijs, materialen en functionaliteit. Je moet bij het kiezen van een watchwinder ook nadenken over de capaciteit van de watchwinder, met andere woorden hoeveel horloges er in de watchwinder opgewonden kunnen worden. Als je slechts één automatisch horloge hebt kies je waarschijnlijk voor een watchwinder die geschikt is voor het opwinden van één horloge. Maar als je 6 of meer horloges hebt, en jouw horlogecollectie waarschijnlijk regelmatig wijzigt, kies je al snel voor een grotere watchwinder die geschikt is voor 8, 12 of zelfs 16 horloges. Je bent dan flexibel en hebt een watchwinder die volstaat voor de toekomst.

Als je een leuk budget te besteden hebt kan je kiezen voor een fraaie high end watchwinder. Een high end watchwinder is een watchwinder uit het hogere prijssegment die veelal voorzien is van betere motoren, meer functionaliteiten en allerlei leuke extra’s. Een high end watchwinder is meer dan alleen bedoeld om automatische horloges op te winden. Het is ook een object voor in een fraai interieur. In het Engels noemen ze dit een “conversation piece”.

Hoge kwaliteit motoren

Het hart van de watchwinder wordt gevormd door de motor. De motor drijft de rotor aan waarin het horloge wordt bevestigd. Het is dus van belang dat de motor sterk genoeg is maar ook met zo weinig mogelijk geluid functioneert.

High end watchwinders maken vrijwel allemaal gebruik van Zwitserse en Duitse motoren. Een goed voorbeeld zijn de Swiss Kubik en Orbita watchwinders. Deze beide merken zijn voorzien van Swiss made motoren. Maar er zijn ook uitstekende Duitse motoren, die bijvoorbeeld door Chronovision watchwinders worden gebruikt.

Kwalitatieve motoren zijn ontzettend belangrijk voor high end watchwinder merken. De klant verwacht namelijk het beste en een hoge duurzaamheid voor jarenlang plezier van het apparaat.

Materiaalgebruik

De meeste luxe watchwinders zijn gemaakt van zeer fraaie materialen. Je kan denken aan hout, edelstaal, goud, carbon en leder. Er is gekozen om de beste materialen te gebruiken tijdens de productie om een extra mooi resultaat te garanderen. De afwerking speelt tevens een grote rol. Met veel aandacht voor detail en afwerking wordt de beste kwaliteit geboden.

Omdat high end watchwinders veelal volledig met de hand worden gemaakt kost de productie van zo’n watchwinder enorm veel tijd. Gespecialiseerde vakmensen zijn tijdens het productieproces niet alleen bezig met de opbouw van de watchwinder zelf, maar ook met kwaliteitscontrole.

Functionaliteit

Van een high end watchwinder mag je verwachten dat deze alle opties biedt om een of meerdere horloges veilig en professioneel op te winden. Dit type watchwinder zal dan ook veel opties bieden om een automatisch horloge van energie te voorzien. Uiteraard is de draairichting te selecteren en kan je kiezen uit opwinden met de klok mee, tegen de klok in en afwisselend. Naast de draairichting kan je ook kiezen voor het aantal omwentelingen per dag. In het Engels wordt dit TPD (turns per day) genoemd.  Elk automatisch uurwerk behoeft een ander aantal omwentelingen per dag om goed energie te verkrijgen. De meest voorkomende TPD zijn 600, 900, 1200, 1500 en 2100. Een high end watchwinder biedt al deze TPD aan, zodat je zelf per horloge de draairichting en TPD kunt kiezen.

Qua functionaliteit kan je ook denken aan ingebouwde LED verlichting. Dit zorgt voor een fraai zicht op de ronddraaiende horloges. Vooral in het donker is dit prachtig. Daarnaast is het functioneel want je kan precies zien hoe je de horloges in de watchwinder vastklikt en er weer veilig uit haalt.

Leuke extra’s bij een high end watchwinder zijn bijvoorbeeld een fingerprint slot, afstandbediening en bluetooth verbinding. Deze opties worden ook aangeboden door watchwinder merken die geen high end merk zijn, maar wel fantastische watchwinders produceren. Een goed voorbeeld hiervan is Paul Design watchwinders.

De voordelen van een high end watchwinder

We hebben nu enkele eigenschappen van een high end watchwinder opgenoemd, maar wat zijn nu de echte voordelen van een high end watchwinder. De grootste voordelen vinden wij de kwaliteit, duurzaamheid, functionaliteit en afwerking.

Kwaliteit verzekert je van een fijne watchwinder waar je jarenlang plezier zult hebben. Betrouwbare motoren die probleemloos en veilig jouw horloges opwinden zijn ontzettend belangrijk. Wat daarnaast heel belangrijk is is de functionaliteit. Je wilt een watchwinder die makkelijk en snel te bedienen is, maar ook waar de horloges veilig in zijn. Een high end watchwinder heeft vaak een prachtige afwerking. Je kan denken aan een fraai design, aandacht voor details en mooie materialen. Vaak herken je een high end watchwinder direct. Deze is stijlvol, luxe en fraai vormgegeven.

Vooral voor jouw fraaie automatische horloges, bijvoorbeeld van Oris, Omega, Rolex, Breilting of Tag Heuer, wil je een goede watchwinder. Je plaatst jouw fraaie Zwitserse horloges toch niet in een goedkope watchwinder waarvan je niet zeker bent dat deze goed is voor jouw automatische horloges?

Bij een fraaie horlogecollectie hoort een goede watchwinder. Het hoeft echt geen high end watchwinder te zijn want er zijn genoeg betaalbare merken die uitstekende kwaliteit bieden. Je kan bijvoorbeeld eens kijken bij Benson watchwinders of Heisse & Söhne.

Heb je wel genoeg geld voor een prachtige watchwinder dan raden we je zeker een high end watchwinder aan die goed past bij jouw horloges maar ook in jouw interieur. Als fraai object in jouw woonkamer, slaapkamer of kantoor heb je zeker een gespreksonderwerp met jouw vrienden, collega’s of familie.