Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Premium Orbita watchwinders

Geplaatst op 3 juli 2020 om 14:45 uur

Wanneer je op zoek gaat naar een watchwinder die past bij jouw horloge of horlogeverzameling, zul je logischerwijs kijken naar de verschillende eigenschappen van een watchwinder die voor jou belangrijk zijn. Voorwaarden die dan een rol spelen zijn bijvoorbeeld een kleinere of grotere capaciteit, de technische mogelijkheden van de watchwinder, de uitstraling en afwerking van de watchwinder en natuurlijk ook de prijs en de kwaliteit. Wanneer je van de voor jou belangrijke eisen en voorwaarden voor een passende watchwinder een wensenlijstje hebt gemaakt, kun je op zoek gaan. Er zijn natuurlijk veel verschillende merken die watchwinders aanbieden van hogere kwaliteit. Een voorbeeld van een merk dat zijn strepen op dit gebied zeker heeft verdiend is Orbita.

Orbita biedt hoogwaardige watchwinders in de collectie, met als groot voordeel dat er verschillende series binnen deze collectie te vinden zijn die aan verschillende voorwaarden voldoen. De kans is dus groot dat wanneer je een watchwinder zoekt van hoge kwaliteit, je een passend alternatief kunt vinden binnen deze mooie collectie. Orbita is een absoluut high end watchwinder merk dat niet voor niets verschillende patenten op zijn naam heeft staan op het gebied van techniek en beweging. Alle watchwinders van Orbita zijn voorzien van de welbekende Swiss made motoren, welke garant staan voor betrouwbaarheid en duurzaamheid. Elke Orbita watchwinder wordt met uiterste precisie met de hand gemaakt in de Verenigde Staten.

Een belangrijke techniek waar Orbita een patent op heeft is het zogenaamde ‘Rotorwind System’. Dit systeem verzorgt de benodigde energie voor elk automatisch horloge door middel van het zachtjes ‘schudden’ van het horloge in plaats van de geijkte wijze van opwinding door middel van rotatie. Naast dit systeem biedt Orbita ook de bekende watchwinders op basis van rotatie, zodat je als klant kunt kiezen wat het beste bij je past. Ook op het gebied van capaciteit zijn er meer dan genoeg mogelijkheden bij Orbita. Je vindt binnen de collectie bijvoorbeeld de ‘Sparta’ serie, waar diverse verschillende kleuren watchwinders te vinden zijn voor het opwinden van één horloge of voor twee horloges. Ideaal als je een liefhebber bent van automatische horloges en niet meer dan twee automatische horloges hebt. Het grote voordeel van deze serie watchwinders is dat deze modellen meer basic, maar tegelijkertijd ook zeer doeltreffend en goedkoper zijn. Daarnaast plaats je deze watchwinders door het formaat en de werking op batterijen eenvoudig in een kluis en je neemt hem gemakkelijk mee naar kantoor of op reis. Deze watchwinders zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen, zodat er altijd eentje te vinden is die bij je past.

Orbita Avanti Twelve watchwinder

Wanneer je echter een serieuze verzamelaar of professional bent en wat meer te besteden hebt, is de ‘Avanti’ serie van Orbita zeer zeker het bekijken waard. Binnen deze serie vind je prachtige watchwinders met een grote capaciteit en een zeer luxe uitstraling. De watchwinders zijn onder meer gemaakt van prachtig hout en af te sluiten met een glazen deur. Hiermee bescherm je je verzameling eenvoudig tegen invloeden van buitenaf, zoals condens en stof. De speciale houten kasten binnen deze serie zijn een echte eye catcher in elk interieur en bij elke verzameling. Je kunt binnen de ‘Avanti’ modellen ook weer kiezen tussen het Rotorwind of Programmable (rotatie) systeem. De rotoren van de watchwinder zijn eenvoudig individueel instelbaar, zodat je de draairichting en het aantal omwentelingen per dag in kunt stellen naar de behoefte van je horloge(s).

De Avanti watchwinders bieden drie verschillende programma’s (CW,CC en Alt). Met een Orbita Avanti watchwinder heb je dus een zeer complete watchwinder voor je verzameling welke voorzien is van alle gemakken en absoluut voor kwaliteit staat. Neem dus eens een kijkje bij de watchwinders van Orbita in onze webshop en overtuig jezelf!

Als officieel dealer van Orbita watchwinders leveren wij de meeste modellen uit voorraad. Heb je vragen over een watchwinder, neem gerust contact met ons op.