Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Wat zijn de voordelen van een Benson watchwinder?

Geplaatst op 20 juni 2020 om 11:25 uur

In dit blog artikel schrijven we over de voordelen van een Benson watchwinder. Steeds meer horlogeliefhebbers kopen een watchwinder van dit merk. Benson is in de afgelopen 4 jaar wereldwijd enorm gegroeid met verkooppunten in de VS, Canada, Rusland, Hong Kong, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland en zelfs Turkmenistan. Als Nederlands merk is Benson uiteraard ook in Nederland en België goed vertegenwoordigd en zijn de watchwinders beschikbaar bij de betere juweliers. Benson heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in nieuwe modellen en verbeterde techniek. Dit heeft geresulteerd in de nieuwe Smart-Tech II, Black Series en Black Series Pro watchwinders. Eind dit jaar presenteert Benson haar nieuwe troef, een complete serie van high end watchwinders voorzien van Zwitserse techniek en volledig geassembleerd in Nederland.

Benson Black Series Pro watchwinder

-Waarom koop je een watchwinder?

Een watchwinder is een uitermate handige accessoire voor het opwinden van automatische horloges. Een automatisch horloge komt namelijk stil te staan wanneer deze niet wordt gedragen. Heb je bijvoorbeeld meerdere automatische horloges dan draag je vaak alleen jouw favoriete horloge. De andere horloges liggen dan stil en worden weinig of niet gedragen. Om jouw horloges toch goed te onderhouden en te zorgen dat ze altijd klaar om te dragen zijn, is het gebruik van een watchwinder aan te raden.

Watchwinders zijn er van verschillende merken. Elk merk heeft zijn eigen voor-en nadelen. Tevens heeft elk merk haar eigen prijsniveau. High end merken zoals Orbita, Bernard Favre en Scatola del Tempo zijn nu eenmaal wat duurder dan merken zoals Benson, Boda Concept en Paul Design.

Met een redelijk budget koop je een uitstekende watchwinder die probleemloos jouw automatische horloges van energie voorziet. Wil je meer geld besteden aan een high end watchwinder kan dat uiteraard ook. De meeste high end watchwinders hebben Zwitserse motoren en maken gebruik van speciale materialen zoals glas, goud, carbon of edelstaal.

-Benson watchwinders merkinformatie

In 2015 is Benson gestart met de productie van haar populaire Black Series watchwinders. Deze serie watchwinders werd al snel omarmd door horlogeliefhebbers wereldwijd. Diverse bekende Nederlanders hebben inmiddels een Benson watchwinder. In het buitenland nam de verkoop van het merk een enorme vlucht doordat het netwerk van distributeurs +- 250 officieel dealers heeft geopend die de Benson watchwinders aanbieden.

Al snel lanceerde Benson de Smart-Tech II watchwinders die iets lager geprijsd zijn maar een unieke prijs/kwaliteit bieden. Deze serie heeft watchwinders die geschikt zijn om 2, 4 en 6 horloges op te winden.

Om ook een kwalitatief maar betaalbaar alternatief aan te kunnen bieden heeft Benson in 2018 haar Compact series gelanceerd. Deze serie heeft watchwinders voor 1 en 2 automatische horloges die bekleed zijn met leder en alle functies bieden om een horloge op te winden, ongeacht horlogemerk of model.

In Nederland heeft Benson haar eigen kantoor, magazijn en atelier voor service en reparatie. Hierdoor kan Benson snel en vakkundig service verlenen.

-Techniek en eigenschappen

Benson watchwinders heeft in een paar jaar een uitstekende reputatie opgebouwd op gebied van kwaliteit, techniek en functionaliteit. Door moderne techniek toe te passen in haar watchwinders onderscheidt het merk zich van andere merken die de laatste jaren vrijwel niet geïnnoveerd hebben. De moderne techniek uit zich vooral in sterke Japanse motoren, touchscreens, LED verlichting en goede functionaliteiten zoals speedwinding en overwind protectie. Hierdoor is elk automatisch horloge individueel instelbaar qua draairichting en aantal omwentelingen per dag. Door deze combinatie aan eigenschappen kan je met een Benson watchwinder elk horloge opwinden. Bijvoorbeeld horloges van Breitling, Rolex, IWC, Oris, Bell & Ross en Tag Heuer.

De moderne techniek komt ook tot uiting in de horlogehouders die door hun flexibiliteit geschikt zijn voor elk type horloge. Deze horlogehouders klik je gemakkelijk in de watchwinder waardoor jouw horloges altijd veilig vastzitten in de watchwinder. Daarnaast bieden de meeste Benson watchwinders extra opbergruimte voor andere horloges en sieraden.

-Voordelen van een Benson watchwinder

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van een Benson watchwinder? Waarmee onderscheidt Benson zich van andere merken? Het antwoord is eigenlijk simpel. Er is vrijwel geen ander merk dat eenzelfde kwaliteit biedt voor een vergelijkbare prijs. De meeste vergelijkbare merken zijn aanzienlijk duurder en/of bieden minder comfort en functionaliteit.

Benson zorgt met haar moderne techniek, betrouwbaarheid en moderne designs dat haar watchwinders op alle fronten high end te noemen zijn. Dit terwijl de prijs ontzettend aantrekkelijk is.

Een ander voordeel van Benson is dat zij in haar collectie watchwinders heeft in verschillende capaciteit, prijsniveau en uitstraling. Ongeacht smaak en budget kan je dus altijd slagen bij Benson voor een uitstekende watchwinder.

De kwaliteit van Benson komt tot uiting in de fraaie materialen waarvan de watchwinders zijn gemaakt, de betrouwbare motoren en schitterende afwerking. Er is veel zorg en tijd besteed aan de afwerking waardoor je als horlogeliefhebber een uitstekend product koopt waarvan je jarenlang plezier zult hebben. Je wilt immers dat jouw automatische horloges veilig en professioneel worden opgewonden.

-Conclusie

De Benson watchwinders zijn verkrijgbaar voor 1 tot wel 24 horloges. De Compact serie biedt een leuke collectie van betaalbare watchwinders. De Smart-Tech II serie biedt een unieke prijs/kwaliteit verhouding en de Black Series zijn zeer luxe watchwinders met een moderne uitstraling en uitstekende functionaliteit en kwaliteit.

In een paar jaar heeft het Nederlandse merk Benson zich op de kaart gezet. Benson watchwinders worden verkocht door de betere juweliers in binnen-en buitenland. Met de komst van een nieuwe serie watchwinders die voorzien is van Zwitserse techniek zal Benson de high end watchwinder merken opnieuw uitdagen en een betaalbaar alternatief bieden voor de luxe merken die momenteel de bovenkant van de markt beheersen.

Ben je op zoek naar een goede en functionele watchwinder die ook betaalbaar is? Dan is een Benson watchwinder een uitstekende keuze. Elke Benson watchwinder wordt geleverd met minimaal 1 jaar garantie en de Smart-Tech II en Black Series watchwinders zelfs met 2 jaar garantie.