Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinders voor 12 horloges

Geplaatst op 7 april 2022 om 11:54 uur

Een automatisch horloge van een hoogwaardig horlogemerk is een kunstwerk op zich. De horlogetechnici van de merken die deze horloges veelal met de hand vervaardigen, hebben veel kennis, ervaring en kunde om automatische horloges van kwaliteit af te kunnen leveren. Het oude ambacht van de horlogemaker is dan ook fascinerend voor de echte liefhebber.

Wanneer je een automatisch horloge koopt dan zal je dit als liefhebber met de nodige zorg doen en een horloge kiezen dat echt bij je past. Een hoogwaardig en stijlvol horloge is voor een man vaak een grote trots en soms ook een statussymbool te noemen. Je zult als eigenaar van een mooi automatisch horloge dan ook het beste willen voor jouw horloge.

Een automatisch horloge kan alleen functioneren wanneer het wordt voorzien van de juiste beweging. Als je je horloge draagt gebeurt dit automatisch. De bewegingen die jij met je pols maakt zorgen ervoor dat je horloge steeds opnieuw wordt voorzien van de benodigde energie. Als je je horloge echter niet om je pols hebt komt het horloge stil te staan. Dit is heel vervelend, mede omdat het onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave veroorzaakt. Ook het steeds opnieuw in moeten stellen en handmatig opwinden van je horloge is natuurlijk niet wat je wilt.

Zeker wanneer je niet één maar een hele verzameling automatische horloges in je bezit hebt is een goede watchwinder de ‘must have’ accessoire. Wanneer je je horloges niet draagt plaats je ze gemakkelijk in de watchwinder die er met rotatie voor zorgt dat ze niet stil komen te staan. Bovendien kun je op deze manier als verzamelaar zijnde je collectie mooi bij elkaar bewaren op een veilige plaats. Een stijlvol model kan hierbij tevens fungeren als display waarmee je jouw horloges tentoon kunt stellen. Ook de juiste olieverdeling is iets waar een goede watchwinder in kan voorzien. Kort gezegd is deze horlogeaccessoire een onmisbaar accessoire wanneer je een liefhebber of verzamelaar van automatische horloges bent.

Maar waar koop je nu een goede watchwinder? En waar let je op bij aanschaf? Het is in ieder geval verstandig een watchwinder aan te schaffen bij een officieel dealer. Deze hebben namelijk de kennis en kunde in huis om jou te kunnen helpen bij vragen en de juiste service te verlenen. Bovendien krijg je bij een officieel dealer de scherpste prijzen. Wanneer je een watchwinder wilt aanschaffen is het van belang jezelf af te vragen wat je van deze horlogeaccessoire verwacht. Zo kun je aan een watchwinder op technisch gebied verschillende eisen stellen en ook in esthetisch opzicht is het belangrijk te bepalen wat je precies zoekt. Natuurlijk is ook de capaciteit van de watchwinder van belang. Watchwinders zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en van veel verschillende merken. Ook wat betreft prijsklasse is er een brede diversiteit beschikbaar, waarmee er voor een verschillend budget vele mogelijkheden beschikbaar zijn.

In dit artikel wijzen we je graag op drie watchwinders voor 12 horloges van verschillende merken die geschikt zijn voor de echte horlogeverzamelaar.

We beginnen met een model van het Nederlandse merk Benson, namelijk de Benson Black Series Pro 12.19.B. Deze horlogeaccessoire is geschikt voor het opwinden van maar liefst 12 horloges. Daarnaast is het namelijk ook nog mogelijk 10 extra horloges op te bergen in deze watchwinder. Je kunt er ook voor kiezen deze extra ruimte te benutten voor het opbergen van eventuele andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen. Zo bewaar je alles netjes bij elkaar. Zowel het exterieur als het interieur van de Benson Black Series Pro 12.19.B watchwinder zijn zwart van kleur. Dit model is afsluitbaar met een glazen deur met slot. Zo zorg je ervoor dat jouw horloges optimaal beschermd zijn tegen verschillende invloeden van buitenaf. Aan de binnenkant is de watchwinder bekleed met een speciale stof. Deze zachte stof zorgt ervoor dat jouw horloges niet beschadigd raken. De schitterende afwerking komt onder meer tot uiting in het mooi weggewerkte slotje en de 12 verflagen waarvan de watchwinder is voorzien.

De Benson Black Series Pro 12.19.B is voorzien van Japanse motoren. Deze motoren zijn van zeer hoge kwaliteit en uiterst betrouwbaar. Doordat ze verder geluidsarm zijn, kun je deze horlogeaccessoire zonder zorgen ook op bijvoorbeeld je slaapkamer of op je werkplek plaatsen. De Benson Black Series Pro 12.19.B biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Verder is dit model ook uitgerust met een powerwinding functie, waarmee je je horloges in korte tijd opwindt. Door het gebruik van het innovatieve touchscreen, kun je de draairichting en het aantal rotaties per dag bepalen per horloge afzonderlijk. Doordat deze watchwinder bovendien is uitgerust met een ingebouwde LED verlichting, heb je altijd een optimaal zicht op jouw horloges. Tot slot is de Benson Black Series Pro 12.19.B voorzien van een USB aansluiting.

Een tweede model dat we graag onder de aandacht brengen is afkomstig van het merk Paul Design. Paul Design is een merk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en biedt modellen met een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding. De watchwinder die we graag nader belichten van dit merk is de Paul Design Gentlemen 12 Black Shadow. Dit model is geschikt voor het opwinden van 12 horloges en hiermee ook zeer interessant voor de fanatieke verzamelaar. De modellen van Paul Design zijn voorzien van Japanse motoren, zo ook dit exemplaar.  Verder is de Paul Design Gentlemen 12 Black Shadow watchwinder van alle gemakken voorzien. Zo stel je de draairichting en het aantal rotaties gemakkelijk per rotor afzonderlijk in met behulp van het handige touchscreen. Dit model beschikt verder over een ingebouwde LED verlichting, de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De Paul Design Gentlemen 12 Black Shadow is bovendien afsluitbaar met het glazen deur dat extra beveiligd is met een modern vingerprint slot. Als we kijken naar het design dan is de uitstraling van deze watchwinder zeer luxe te noemen. De combinatie van het unieke hout in de kleur Black Shadow, met het zwarte interieur maken dit een horlogeaccessoire geschikt voor elk interieur.

De laatste watchwinder die we uitlichten is van het merk Orbita. Orbita is een zeer innovatief en vooruitstrevend merk. Het merk is afkomstig uit de VS en heeft verschillende patenten op het gebied van zowel techniek als beweging op zijn naam staan. Zo kun je bij het merk Orbita kiezen uit modellen die gebruik maken van de bekende wijze van opwinding door middel van rotatie (Programmable System), maar ook uit modellen met het door henzelf ontwikkelde Rotorwind System. Dit systeem verzorgt de opwinding van automatische horloges door middel van het zachtjes ‘schudden’ van het horloge.

Het model dat we nader belichten van dit merk is de Orbita Avanti Twelve Rotorwind W22041. Deze watchwinder heeft een zeer luxueuze en stijlvolle uitstraling. Dit is onder meer bewerkstelligd door de keuze voor het prachtige hout, in combinatie met de fraaie voet. De Orbita Avanti Twelve Rotorwind W22041 is afsluitbaar met een deur van glas en aan de binnenkant voorzien van ingelegd carbon. Dit maakt deze watchwinder ook een zeer veilige opbergplaats voor jouw horloges, waarbij je niet bang hoeft te zijn voor beschadigingen of invloeden van buitenaf zoals vocht.

Dit zeer luxe systeem is voorzien van Swiss made motoren, die natuurlijk over de gehele wereld bekend staan als zeer betrouwbaar en duurzaam. De Orbita Avanti Twelve Rotorwind W22041 watchwinder biedt daarnaast de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De rotoren zijn instelbaar en deze horlogeaccessoire is geschikt voor het opwinden van alle automatische horloges. Hierbij maakt het dus geen verschil om welk merk of type horloges het gaat.

Met de bovenstaande 3 voorbeelden hebben we natuurlijk maar een kleine greep gedaan uit de mogelijkheden wat betreft kwalitatieve watchwinders op de markt. Wel wordt hier mooi duidelijk dat er in verschillende prijsklassen kwaliteit en stijl te vinden is.

Bij ons in de webshop kun je nog veel meer watchwinders van hoge kwaliteit vinden. Wij zijn als officieel dealer bovendien als geen ander in staat jou te voorzien van een passend advies wanneer nodig. Neem dus nu een kijkje in onze webshop en ontdek welke watchwinder het beste bij jou past!

Watchwinders.nl is officieel dealer van alle bekende en populaire merken. Met meer dan 16 jaar ervaring en specialisatie op gebied van deze horlogeaccessoire kunnen wij je voorzien van goed advies en helpen je graag verder.