Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinders voor 2 automatisch horloges

Geplaatst op 10 juni 2021 om 10:10 uur

Als je meerdere automatische horloges hebt komt het voor dat jouw automatische horloges weer stilstaan. Je hebt één of meer horloges niet gedragen waardoor ze nu stilstaan. Als je het horloge weer wilt dragen moet je de tijd en datum opnieuw instellen en vervolgens het horloge weer handmatig opwinden of schudden zodat het weer van energie wordt voorzien en gaat lopen.

Een stilstaand automatisch horloge is vervelend en ongemakkelijk maar kan je eenvoudig voorkomen door een watchwinder te gebruiken. Een watchwinder draait het horloge in een programma rond waardoor het automatische horloge beweging en dus energie verkrijgt. Hierdoor zal het horloge functioneren alsof je het draagt. Je hoeft het horloges niet meer handmatig op te winden en de tijd en datum opnieuw in te stellen. Ontzettend handig en gemakkelijk als je jouw automatische horloge direct gereed wilt hebben om te dragen. Vooral in de ochtend als je naar je werk moet of wanneer je jouw favoriete automatische horloge wilt dragen bij een afspraak, feestje of uitje. Kortom, een watchwinder is de meest handige en logische accessoire als je meerdere automatische horloges hebt en je kiest voor het behoud van jouw horloges.

Watchwinder voor 2 horloges

Als je twee automatische horloges in je bezit hebt kan je het beste kiezen voor een watchwinder die geschikt is voor het opwinden van twee, drie of vier automatische horloges. Dan heb je altijd genoeg ruimte voor als je in de toekomst een extra horloge aankoopt. Want we weten allemaal dat een horlogeliefhebber altijd kijkt naar andere horloges en het juiste moment afwacht om een prachtige toevoeging aan de collectie te doen.

Er zijn allerlei watchwinders voor 2 horloges. Er is veel verschil in techniek, materiaal en kwaliteit. Uiteraard zijn er ook veel verschillende designs en kleuren. Hierdoor vind je altijd de watchwinder die bij jou past. Ook zijn er veel verschillende merken die aantrekkelijke watchwinders produceren voor het opwinden van automatische horloges. Je kan denken aan populaire merken als Swiss Kubik, Benson, Heisse & Söhne en Paul Design. Als je een Breitling, IWC, Omega, Tag Heuer, Seiko of Davosa horloge hebt kan je deze probleemloos en veilig opwinden in een watchwinder van bovenstaande merken. Een goede watchwinder is ontwikkeld zodat ze elk automatisch horloge probleemloos van energie voorzien, ongeacht merk of model van het horloge. Het idee is namelijk eenvoudig, door de rotatie van het horloge beweegt de rotor van het uurwerk zodat de veer binnenin het uurwerk zich spant. Als de veer vervolgens ontspant begint het horloge te lopen. Een watchwinder bootst als het ware het dragen van een horloge na. Hierdoor is het gebruik van een watchwinder de meest pure vorm van het opwinden van een horloge.

Hoe herken je een goede watchwinder voor 2 horloges?

Wanneer je nog niet zoveel weet over watchwinders en de werking ervan kan de keuze voor een goede watchwinder best lastig zijn. Er is veel keus en in verschillende prijsklassen. Daarnaast zijn er verschillende merken met hun eigen techniek, kwaliteit en prijsniveau. Hoe weet je nu wat je het beste moet kiezen voor het opwinden van jouw automatische horloges?

Als je een watchwinder wilt kopen moet je naar onze mening de volgende aspecten goed in ogenschouw nemen. Het betreffende merk is uiteraard van belang. Er is veel keus uit diverse merken en er zijn grote verschillen in kwaliteit en afwerking. Wij raden je aan om altijd een watchwinder van een goed merk te kopen dat bekend staat om haar goede kwaliteit en goede reputatie. Je wilt namelijk een automatisch horloge niet in een matige kwaliteit watchwinder plaatsen. Niet alleen kan dit slecht zijn voor jouw horloge, maar ook zijn dit type watchwinders vaak geen lang leven beschoren, waardoor goedkoop op termijn duurkoop kan worden. Het is beter iets meer geld te besteden aan een watchwinder waarvan je jarenlang plezier kunt beleven. Ook is dit veel veiliger voor jouw automatische horloges. Dat een goede watchwinder echt niet duur hoeft te zijn bewijst het Nederlands merk Benson met haar nieuwe Compact Single, Compact Double en Compact Triple watchwinders. Deze series beginnen al vanaf 199,00 euro en bieden alles wat je nodig hebt voor het opwinden van een automatisch horloge.

Ons advies is om nooit een watchwinder met een Chinese motor te kopen die veel worden aangeboden op platforms van Amazon, Marktplaats, Ebay en Aliexpress. Dit type watchwinders bieden je namelijk niet de kwaliteit en duurzaamheid voor een goede energievoorziening van automatische horloges. Deze watchwinders worden vaak in grote hoeveelheid in Azië geproduceerd en verkocht aan bedrijven die er een chique merknaam op plakken. Dit om de consument te misleiden. De goedkopere prijs lijkt interessant maar resulteert vaak snel in teleurstelling als de watchwinder snel kapot gaat of er schade aan het horloge ontstaat.

Een ander belangrijk punt dat we willen noemen is de functionaliteit van de watchwinder. Een goede watchwinder moet rechtsom, linksom en afwisselend kunnen draaien om de alle automatische horloges te kunnen voorzien van energie. Diverse watchwinders hebben een vast ingesteld aantal omwentelingen die ze per dag draaien. Deze kan je niet wijzigen. Vrijwel alle watchwinders op onze website hebben echter de functie om het aantal omwentelingen per dag (TPD: turns per day) in te stellen. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de draairichting en de TPD zo in te stellen naar de exacte behoeften van het automatische horloge. Een automatisch horloge dat rechtsom op 1200 TPD opgewonden moet worden krijgt namelijk geen energie wanneer de watchwinder linksom op 800 TPD staat ingesteld. Een goede watchwinder voor 2 horloges kan je zelf naar wens instellen qua draairichting en TPD. Hierdoor heb je alle mogelijkheden om elk automatisch horloge, ongeacht merk of model, snel en veilig op te winden. Of je een Rolex, Patek, IWC of Seiko horloge hebt is dan niet belangrijk, de watchwinder is geschikt voor het opwinden van elk horloge.  

Als laatste aspect dat belangrijk is bij de aankoop van een watchwinder willen we de motor noemen. De motor is als het ware het hart van de watchwinder. De meeste watchwinders worden uitegrust met een Chinese, Japanse, Duitse of Zwitserse motor. Laat je niet verleiden om een watchwinder met Chinese motor te kiezen. Dit type motoren is vaak kwalitatief niet goed en je hebt een groot risico dat de watchwinder stuk gaat of veel geluid gaat maken bij het opwinden. Japanse motoren, het meest gebruikt in watchwinders, vormen een goede basis. Deze Japanse hebben een uitstekende prijs/kwaliteit en zijn duurzaam. Daarnaast zijn ze relatief goedkoop te vervangen in geval van een defect. Dit is anders als je kiest voor een watchwinder met Duitse of Zwitserse motoren, die zijn vaak flink prijziger om te vervangen.

Watchwinder merken zoals Benson Watchwinders en Boda Concept maken gebruik van Japanse motoren. Wil je iets meer luxe dan kom je uit bij een Duitse of Zwitserse motor. Duitse en Zwitsere motoren zijn kwalitatief wellicht iets beter dan Japanse motoren en hebben een net iets lager geluidsniveau waardoor ze net iets prettiger zijn in gebruik. Dit heeft wel direct invloed op de prijs van een watchwinder die beschikt over Duitse of Zwitserse motoren. Deze motoren zijn flinke duurder waardoor de watchwinders die dit type motoren gebruiken ook duurder zijn. Goede voorbeelden van watchwinder merken die Duitse en Zwitserse motoren gebruiken zijn Chronovision en Swiss Kubik. Het Amerikaanse high end watchwinder merk Orbita maakt ook gebruik van Zwitserse motoren. Sinds kort heeft Benson ook een serie watchwinders met Zwitserse motoren. Deze nieuwe Bensen Swiss Series watchwinders werden begin dit jaar gepresenteerd en vormen een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een high-end watchwinder.

Waar kan je een goede watchwinder voor 2 horloges kopen?

Neem je bovenstaande aspecten mee in jouw keuze voor een watchwinder dan kan er eigenlijk niets misgaan. De keuze is dan afhankelijk van jouw voorkeur qua design, het bedrag dat je wilt uitgeven en de capaciteit (hoeveel horloges je kan opwinden in de watchwinder) van het model. Je kan ook kijken naar extra leuke eigenschappen die een watchwinder biedt. Bijvoorbeeld LED verlichting, batterijfunctie, vingerprint technologie of een afstandsbediening.  Deze extra functionaliteit winden het automatische horloge niet persé beter op maar zijn wel handig en leuk!

Wanneer je een goede watchwinder voor 2 horloges gaat kopen dan raden wij je aan om altijd naar een officieel dealer te gaan. Een officieel dealer werkt direct samen met het betreffende watchwinder merk en biedt kennis en service. Je krijgt dan goed advies, een origineel product, interessante prijs en ook service als je dat nodig hebt. Dit ontbreekt weleens bij verkopers die geen ervaring hebben met de verkoop van watchwinders.

Inmiddels hebben wij hebben meer dan 15 jaar ervaring op gebied van watchwinders. Wij bezoeken merken, fabrieken en beursen. Uiteraard zijn wij officieel dealer van de merken in onze collectie. Vaak zijn dit al jarenlange samenwerkingen waardoor we precies de voordelen van een bepaald merk weten. Hierdoor kunnen wij de klant passend adviseren. Want de ene klant is de andere niet, en de keuze van een watchwinder is ook sterk afhankelijk van de horloges die je wilt opwinden.

Als officieel dealer van bekende merken zoals Bernard Favre, Orbita, Scatola del Tempo, Swiss Kubik, RDI en Heisse & Söhne zorgen we altijd dat je de nieuwste modellen vindt in onze webshop.  In Nederland hebben we ook ons eigen servicepunt waar we watchwinders kunnen repareren en vrijwel alle onderdelen op voorraad hebben. Dit verzekert je van een snelle en professionele service.

Wil je meer weten over watchwinders voor het opwinden van 2 automatische horloges? Bezoek onze webshop en bekijk de verschillende merken en modellen. Als je vragen of opmerkingen hebt dan helpen wij je graag verder. Wij kunnen dieper ingaan op de betreffende modellen je voorzien van advies op basis waarvan je een uitstekende keuze kunt maken!