Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Compact Aluminium 1 Light Gray watchwinder

Geplaatst op 13 april 2024 om 07:14 uur

Wanneer je besluit een luxe automatisch horloge aan te schaffen, is deze absoluut niet compleet te noemen zonder een daar bij passende watchwinder. Wanneer je meerdere automatische horloges in het bezit hebt, of misschien zelfs wel de trotse eigenaar bent van een gehele verzameling, geldt dit des te meer. Een automatisch horloge bevat een zeer geavanceerd stukje techniek, namelijk een automatisch uurwerk. Dit uurwerk kan alleen functioneren door middel van beweging. Dit is ideaal wanneer je je horloge draagt, want je hebt hiervoor geen batterijen nodig. Je pols verzorgt hiermee automatisch de opwinding van je automatische horloge, simpelweg door de natuurlijke bewegingen die je hiermee maakt. Wanneer je je horloge niet om de pols hebt, wordt je horloge echter niet opgewonden. Dit betekent dat je automatische horloge stil kan komen te staan. Niet alleen moet je je horloge dan opnieuw instellen, het betekent ook een risico op onnauwkeurigheden in de tijdsweergave van je horloge. Natuurlijk is dit iets wat je wilt voorkomen, dat kun je doen door over te gaan tot aanschaf van een goede watchwinder.

Benson Compact Aluminium 1 Light Gray watchwinder

Afhankelijk van de capaciteit van de watchwinder kun je daar één of meerdere automatische horloges in opwinden. Je verhelpt hiermee het risico van stilstand van je horloge en zorgt er bovendien voor dat de olie in het horloge goed verdeeld wordt. Dit draagt bij aan het behoud van het horloge. Naast de opwindfunctie biedt een goede watchwinder ook een opbergfunctie en in sommige gevallen een displayfunctie voor jouw horloge. Het mag duidelijk zijn dat je als eigenaar van één of meerdere automatische horloges absoluut een watchwinder wilt hebben.

Wanneer je op zoek gaat naar een watchwinder die bij jou en je automatische horloge(s) past, is het verstandig je goed in te lezen. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten watchwinders. Niet alleen op het gebied van kwaliteit en prijs is er heel veel mogelijk, ook wanneer we kijken naar design en eventuele extra opties is er veel te kiezen. Wij vertellen je graag meer over een specifieke watchwinder van het merk Benson. Benson is een merk van Nederlandse bodem. Bij Benson is er veel kennis en ervaring aanwezig op het gebied van het luxe automatische horloge en de daarmee onlosmakelijk verbonden watchwinder. Hierdoor weet Benson niet alleen watchwinders te bieden met een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding, maar daarnaast ook een uiterst hoog gebruikerscomfort te realiseren. Zo zijn er veel Benson watchwinders in de collectie te vinden met mooie extra’s. Je kunt hierbij onder meer denken aan een ingebouwde LED verlichting, extra opbergruimte of een powerwinding functie.

In dit artikel willen we het graag specifiek hebben over de Benson Compact Aluminium 1 Light Gray watchwinder. Dit is een watchwinder die afkomstig is uit de nieuwste generatie Benson Compact Aluminium watchwinders. De Benson Compact Aluminium 1 Light Gray is een watchwinder waarmee je een enkel automatisch horloge kunt opwinden. Dit model is perfect wanneer je op zoek bent naar een compact design dat je gemakkelijk met je mee kunt nemen. De Benson Compact Aluminium 1 Light Gray is niet alleen klein, maar doordat deze watchwinder gemaakt is van aluminium ook licht in gewicht. Wanneer je je watchwinder en horloge graag meeneemt naar kantoor of bijvoorbeeld op reis, is dit model van Benson dan ook een uitstekende keuze. De Benson Compact Aluminium 1 Light Gray is uitgevoerd in de kleur lichtgrijs, wat passend is in vrijwel ieder interieur. Er zijn echter meerdere kleuren van dit model te verkrijgen, zoals zwart, donkergrijs, wit en blauw.

De Benson Compact Aluminium 1 Light Gray wordt aangedreven door een Japanse motor van zeer hoge kwaliteit. Deze motoren zijn krachtig, energiezuinig en bovendien stil in gebruik. De Benson Compact Aluminium 1 Light Gray is geschikt voor het opwinden van ieder automatisch horloge, ongeacht het merk of type automatisch horloge. Dit model is bovendien volledig instelbaar, met behulp van het handige LCD scherm. Zo kun je exact de draairichting en het aantal rotaties per dag bepalen voor jouw horloge en hiermee de ideale voorwaarden voor opwinding bepalen. De Benson Compact Aluminium 1 Light Gray biedt verder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze laatste functie dient om jouw automatische horloge te beschermen tegen overspanning. Dit model van Benson biedt daarnaast nog een mooie extra, de speciale ingebouwde LED verlichting zorgt ervoor dat je jouw horloge op ieder moment van de dag perfect in het zicht kunt houden. De energievoorziening van deze watchwinder verloopt met behulp van een adapter, maar dit model kan ook functioneren door middel van batterijen. Doordat de watchwinder 6 tot 9 maanden kan functioneren op een set batterijen, heb je hier nauwelijks omkijken naar.

Wanneer je de Benson Compact Aluminium 1 Light Gray graag wilt bestellen, kun je deze beter bekijken in onze webshop. Wij leveren dit model van Benson met maar liefst 3 jaar garantie en een duidelijke handleiding. Daarnaast voeren wij ook de gehele overige collectie van Benson. Wanneer je graag advies wilt hebben welke Benson watchwinder het beste bij je past, kun je daarvoor altijd bij ons terecht!