Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Bernard Favre Planet watchwinder met bruin leder

Geplaatst op 6 februari 2024 om 14:56 uur

Voor automatische horloges raden wij een watchwinder aan. Deze horlogeaccessoire is ontzettend handig en goed voor de duurzaamheid van automatische horloges. Wanneer je meerdere automatische horloges hebt dan is een watchwinder eigenlijk een noodzaak.

Er zijn merken die hele speciale watchwinders produceren. Bernard Favre uit Zwitserland is zo’n merk. Wij zijn al meer dan 12 jaar officieel dealer van Bernard Favre. Het merk biedt luxe, kwaliteit en vooral een unieke wijze van opwinding van automatische horloges. Dit merk is niet goedkoop, het is bedoeld voor de horlogeliefhebber die het beste van het beste wilt hebben voor zijn of haar automatische horloges. Bernard Favre is een exclusief merk dat kwaliteit en originaliteit voorop zet. Dit resulteert in high end watchwinders die tot in de perfectie zijn afwerkt en een ontzettend fraai schouwspel bieden wanneer het automatische horloge om zijn eigen as ronddraait. Er zijn een paar merken die Bernard Favre proberen te kopiëren, maar dat is niet gelukt. Het origineel is nog altijd het beste. Laten we dit bijzondere Zwitserse merk eens onder de loep nemen, en uitleggen waarom de Bernard Favre watchwinders zo bijzonder zijn.  

Een goede watchwinder is goud waard voor de eigenaar van één of meerdere automatische horloges. Allereerst dient deze horlogeaccessoire natuurlijk een functioneel doel. Zonder de bewegingen van jouw pols, kan een automatisch horloge namelijk  niet worden opgewonden. Dit betekent dat het automatische horloge stil komt te staan wanneer het niet gedragen wordt. Een goede watchwinder simuleert de beweging van de pols, waardoor je jouw automatische horloge tegelijkertijd kunt opbergen en opwinden. Naast de opwindfunctie, bekleedt de watchwinder voor vele liefhebbers nog een andere functie. Je wilt tenslotte jouw automatische horloge of horloges in stijl kunnen opbergen en in sommige gevallen zelfs kunnen presenteren. Wat is er nu leuker dan een horloge dat je met zorg hebt uitgezocht op een fraaie wijze te kunnen presenteren in je interieur. Een watchwinder met een elegante uitstraling maakt van jouw horloge een echte blikvanger. Er zijn zelfs hoogwaardige watchwinders die op zichzelf al een waar kunstwerk te noemen zijn. Zo zijn er modellen gemaakt van bijzondere materialen, uitgevoerd in opvallende kleuren en modellen die qua vorm of patroon zeer in het oog springen. De inspiratie van de verschillende merken om tot deze bijzondere designs te komen, worden gevonden in bijvoorbeeld de natuur. In dit artikel vertellen we je graag meer over een merk Bernard Favre, dat een zeer mooi voorbeeld is van een merk dat zeer unieke watchwinders biedt.

Bernard Favre Planet Black & Brown leather watch winder

De Bernard Favre watchwinders zijn ontworpen en ontwikkeld door Bernard Favre zelf, die al sinds zijn jonge jaren zeer gefascineerd was door mechanische voorwerpen. Met de speciale en opvallende ‘Planet watchwinders’ die hij in 2009 ontwikkelde, wist hij een geheel nieuw genre op de markt te zetten. Deze modellen zijn vernoemd naar de planeet en dat heeft een bijzondere reden. Het automatische horloge dat in de watchwinder geplaatst wordt, wordt namelijk van energie voorzien doordat het horloge om zijn eigen as roteert, als ware het een planeet. Dit is voor iedere liefhebber van automatische horloges een zeer fraai  gezicht. De Planet watchwinders zijn verkrijgbaar gemaakt van verschillende materialen, zoals leder, edelstaal en goud. Er is zelfs een Planet model verkrijgbaar die is voorzien van maar liefst 116 diamanten.

Wanneer je als liefhebber en eigenaar van een bijzonder horloge een daarbij passende watchwinder zoekt, is één van de Bernard Favre Planet modellen dan ook een uitstekende keuze. We nemen in dit artikel graag een specifiek model Bernard Favre Planet watchwinder voor je als voorbeeld. We hebben het dan over de Bernard Favre Planet Black & Brown leather. Dit model is geschikt voor het opwinden van een enkel horloge. Verder is dit exceptionele design met de grootst mogelijke zorg en oog voor detail met de hand vervaardigd, wat zeer duidelijk tot uiting komt in het gehele ontwerp. De watchwinder is voorzien van een lederen voet in de kleur zwart, die is voorzien van bruine accenten in de vorm van fraaie stiksels. De ringen aan de bovenkant van de watchwinder zijn gemaakt van edelstaal PVD en uitgevoerd in de kleur mat zwart. Dit geeft het geheel een stijlvolle en tegelijkertijd stoere uitstraling. De fraaie glazen stolp die over de watchwinder kan worden geplaatst, is de kers op de taart. Het is niet alleen een zeer fraai gezicht, het biedt daarnaast ook bescherming tegen bijvoorbeeld condens of stof. De Bernard Favre Planet Black & Brown leather is verder uitgerust met een Swiss made motor, die ieder merk en type automatisch horloge moeiteloos van de benodigde energie voorziet. Deze motor is daarnaast uiterst betrouwbaar, duurzaam en energiezuinig. Een laatste belangrijke eigenschap van deze motor is dat deze zijn werk doet in stilte. Dit verhoogt het gebruikerscomfort van de watchwinder aanzienlijk, doordat je hem hiermee ook bijvoorbeeld op kantoor of op de slaapkamer kunt plaatsen. Je hoeft tenslotte niet bang te zijn voor vervelende geluiden tijdens het opwindproces.

De Bernard Favre Planet Black & Brown leather is voorzien van een handige ingebouwde accu, voor 100 dagen. Dit betekent dat je nauwelijks omkijken hebt naar de energievoorziening. Bovendien kun je de watchwinder doordat deze is voorzien van een accu, ook opbergen in een kluis. Het opladen van de Bernard Favre Planet Black & Brown leather gebeurt met behulp van de USB aansluiting, middels netstroom, PC of smartphone. Dit model biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Tot slot is dit model instelbaar wat betreft het aantal toeren en is deze voorzien van een speciale LED indicator, die de status van de Bernard Favre Planet Black & Brown leather aangeeft. Al met al is de Bernard Favre Planet Black & Brown leather zowel in esthetisch als in technisch opzicht een echt pareltje te noemen. Met een watchwinder van dit kaliber ben je er altijd zeker van dat jouw automatische horloge klaar is voor gebruik.

Je bestelt de Bernard Favre Planet Black & Brown leather en nog vele andere mooie modellen watchwinders van het merk bij ons in de webshop. Wij leveren deze wereldwijd met een garantie van 2 jaar, een duidelijke handleiding en fraai lederen etui. Bekijk nu de mogelijkheden in onze webshop en kies ervoor jouw automatische horloge op te winden in stijl!