Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor het opwinden van Breitling horloges

Geplaatst op 12 oktober 2021 om 13:36 uur

De watchwinder als horlogeaccessoire is tegenwoordig niet meer weg te denken. Elk automatisch horloge komt stil te staan wanneer je het niet draagt, zelfs een Breitling horloge. Vervolgens staan de tijd en datum niet meer goed ingesteld en moet je het schudden of handmatig opwinden via de kroon om het weer aan de gang te krijgen. Dit is onhandig en tijdrovend, daarnaast is stilstand niet goed en helemaal niet nodig. Simpelweg omdat een watchwinder stilstand van automatische horloges voorkomt. Je hebt dus geen omkijken meer naar jouw automatische horloges wanneer je deze opwindt in een watchwinder. Na het dragen plaats je jouw Breitling horloge in de watchwinder en je haalt het eruit als je het wilt dragen. In de tussentijd heeft deze horlogeaccessoire jouw Breitling horloge van energie voorzien zodat het direct gereed is om te dragen.

Benson Black Series 6.16.BL watchwinder

Breitling watchwinder

Als je een fraai Breitling horloge hebt wil je natuurlijk niet dat deze steeds stil komt te staan als je het eventjes niet draagt. Bijvoorbeeld als je een ander horloge draagt, op vakantie gaat of werkzaamheden verricht waarbij je liever geen Breitling horloge draagt. Denk bijvoorbeeld aan bouwwerkzaamheden, werk in de tuin, golfen of andere activiteiten waarbij je het horloge zou kunnen beschadigen.

De uitkomst tegen stilstand van jouw Breitling horloge is een watchwinder. Een goed exemplaar is een must have wanneer je een fraai automatisch horloge hebt. Maar welke watchwinder is geschikt voor een Breitling horloge? Wat is een goede Breitling watchwinder?

Waarop moet je letten bij aankoop?

Een Breitling horloge is natuurlijk een prachtig stukje techniek. Een hoogwaardig automatisch uurwerk dat niet goedkoop is. Daarom wil je een goede accessoire die ervoor zorgt dat het Breitling horloge veilig en professioneel wordt opgewonden. Als je een watchwinder wilt kopen voor jouw Breitling horloge moet je op een paar zaken letten. Allereerst is het belangrijk te kiezen voor een merk met een goede reputatie. Daarnaast zijn het type motoren van groot belang. Vergeet Chinese motoren uit goedkope modellen, deze zorgen alleen voor ellende. Kies voor een merk dat Japanse, Duitse of Zwitserse motoren gebruikt. Als laatste tip willen we je meegeven om te kiezen voor een watchwinder die een goede functionaliteit biedt. Daarmee bedoelen we een model waarbij je de draairichting en het aantal omwentelingen per dag kan instellen. Niet elk automatisch horloge wordt op dezelfde wijze opgewonden. Dit verschilt per uurwerk binnenin het horloge. Daarom is het belangrijk om voor een Breitling watchwinder te kiezen die je kan instellen naar wens. Dat is handig want dan kan je deze horlogeaccessoire ook gebruiken voor andere automatische horloges.

Geschikte watchwinder merken voor een Breitling horloge

We krijgen regelmatig de vraag; wat is nu een geschikte watchwinder voor een Breitling horloge? Aan de hand van bovenstaande tips kan je snel en eenvoudig bepalen welk merk en model voor jou geschikt is. Maar laten we ook een paar merken noemen die jouw Breitling horloges uitstekend kunnen voorzien van energie waardoor ze nooit meer stil komen te staan. Onze favorieten voor het opwinden van Zwitserse horloges zijn de Benson Black Series watchwinders, vooral wanneer je meerdere automatische horloges in één watchwinder wilt opwinden. Deze modellen bieden enorm veel luxe met hun touchscreen, LED verlichting, extra opbergmogelijkheid en instelmogelijkheden. Maar ook de watchwinders van Heisse & Söhne zijn een uitstekende keuze. Dit Duitse merk biedt enorm veel kwaliteit. Daarnaast zijn de ontwerpen zeer luxe en bieden een fraai aangezicht wanneer het model is geplaatst in de woonkamer, slaapkamer, kantoor of hobbyruimte.

Wil je een perfecte combinatie van klassiek design en Zwitserse kwaliteit dan kom je uit bij Orbita watchwinders. Dit merk uit de Verenigde Staten is een luxe merk dat top kwaliteit biedt. Jouw Breitling horloge wordt perfect voorzien van energie in een model van dit merk. De prachtige houten kasten hebben een geraffineerde uitstraling. Deze modellen zijn echte “eye catchers” in elk interieur.

Conclusie

Heb je een fraai Breitling horloge bespaar dan niet op een watchwinder. Deze horlogeaccessoire is ontzettend handig en goed voor het behoud van jouw horloge. Kies voor kwaliteit, net zoals je hebt gedaan toen je een Breitling horloge kocht. Kies voor een bekend merk dat goed bekend staat en service biedt. Je wilt immers het beste voor jouw fraaie automatische horloges.

Een Breitling watchwinder hoeft echt niet duur te zijn. Je koopt al een goed model voor 199,00 euro (Benson Compact Single). Wil je een model dat geschikt is om meerdere automatische horloges op te winden dan ben je iets meer kwijt.

Ben je op zoek naar een goede watchwinder maar heb je vragen of opmerkingen? Wij helpen je graag verder met degelijk advies en voorbeelden van modellen die geschikt zijn voor het opwinden van jouw automatische horloge. Dit hoeft niet persé een Breitling horloge te zijn, het kan een automatisch horloge zijn van elk merk. Bijvoorbeeld van Omega, Tag Heuer, IWC, Seiko, Oris, Patek, Longines, Baume et Mercier, Tissot, MeisterSinger etc etc.