Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinders onder de 1000 euro

Geplaatst op 4 januari 2023 om 16:41 uur

Zwitserland staat bekend vanwege haar luxe horloges als watchwinders. Naast Zwitserland zijn er echter nog verschillende andere landen waar watchwinders geproduceerd worden die zeker de moeite waard zijn. Watchwinders van kwaliteit zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Hierbij hangt het ervan af welk merk je kiest en hoeveel luxe je wilt. Toch kun je ook onder de 1000 euro een watchwinder aanschaffen, die de opwinding van jouw horloges op perfecte wijze realiseert en bovendien een stijlvol design biedt. Er zijn merken die speciaal bekend staan om de uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding die zij weten te bieden. Wanneer je kiest voor een merk als deze hoef je niet de hoofdprijs te betalen voor een watchwinder die een zeer hoge mate van luxe en gebruikscomfort biedt.

In dit artikel zetten we graag drie verschillende watchwinders in de spotlight van verschillende merken. Hiervan is één merk afkomstig uit Zwitserland. De andere twee watchwinders zijn echter ook zeer interessant en vallen op door de goede prijs-/kwaliteitverhouding die zij bieden.

De eerste watchwinder waar we je graag meer over vertellen, is afkomstig van het Zwitserse merk Swiss Kubik. Het gaat specifiek om de Swiss Kubik Startbox Blue. Deze watchwinder valt onder de serie instapmodellen van Swiss Kubik, eerder bekend als de Swiss Kubik ABS watchwinders. De watchwinder is gemaakt van polyamide en heeft een sprekende blauwe kleur. De watchwinder is kubusvormig, zoals we gewend zijn van Swiss Kubik. Daarnaast is het model zeer handzaam, zodat deze vrijwel overal te plaatsen is. Je neemt hem wanneer je wilt ook gemakkelijk mee op reis of naar kantoor. Dit komt niet alleen door de compacte vormgeving, maar ook doordat de Swiss Kubik watchwinder tot wel 3 jaar kan functioneren op een set AA batterijen. Deze eigenschap zorgt er ook voor dat je de watchwinder en je horloge veilig kunt opbergen in een kluis. De Swiss Kubik Startbox Blue is uiteraard voorzien van een Swiss made motor, die ervoor zorgt dat ieder type of merk automatisch horloge kan worden opgewonden met deze watchwinder. Dit gebeurt bovendien in stilte, waardoor je niet bang hoeft te zijn voor storende geluiden tijdens het opwindproces. De watchwinder is tot slot voorzien van een overwind protectie.

Swiss Kubik Startbox Blue watchwinder

Een tweede watchwinder die we absoluut willen benoemen, komt uit de collectie van het Nederlandse merk Benson. De Benson Black Series 6.16.B is afkomstig uit de meest luxe serie van dit merk. Dit model biedt de mogelijkheid om 6 horloges tegelijkertijd van energie te voorzien. Daarnaast biedt deze watchwinder ook een extra opbergruimte voor nog eens 5 horloges. Hiermee is dit model uiterst geschikt voor de fervent verzamelaar. De watchwinder is zwart van kleur en voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag. Hierin komt duidelijk de perfecte afwerking naar voren. De watchwinder is aan de voorkant afsluitbaar met een deurtje van mineraalglas. Aan de bovenkant is deze voorzien van een soft-close deksel, waarmee de extra opbergruimte keurig wordt afgesloten. Aan de binnenkant van de watchwinder is deze ingelegd met een speciaal soft velvet. Deze biedt een optimale bescherming tegen beschadiging van jouw horloges. De basis van deze watchwinder wordt gevormd door Japanse motoren van exclusieve kwaliteit. Deze zijn krachtig genoeg voor het opwinden van het meest zware automatische horloge en tegelijkertijd geluidsarm. Verder biedt de watchwinder de mogelijkheid iedere rotor apart in te stellen. Dit zorgt ervoor dat je jouw horloges ieder de meest ideale wijze van opwinding kunt bieden, wat betreft draairichting en het aantal rotaties per dag. Het instellen van de watchwinder gaat zeer gemakkelijk en snel met behulp van het innovatieve touchscreen. Doordat de watchwinder is voorzien van een ingebouwde LED verlichting, biedt de watchwinder jou altijd een optimaal zicht op je horloges. Deze watchwinder biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast beschik je echter ook nog over een powerwinding functie, die ervoor zorgt dat je je horloges in korte tijd kunt opwinden. Tot slot is de watchwinder voorzien van een USB aansluiting en werkt deze met behulp van een adapter.

De laatste watchwinder die niet in dit rijtje mag ontbreken, is van het merk Paul Design. De Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow is geschikt voor het opwinden van 2 automatische horloges en biedt daarnaast een handige opbergruimte voor nog 3 horloges. Dit model is gemaakt van prachtig hout en uitgevoerd in de kleur Black Shadow. De watchwinder is afsluitbaar en biedt daardoor bescherming tegen invloeden die schadelijk kunnen zijn voor je horloges. De Paul Design Gentlemen 2+3 Black Shadow is voorzien van Japanse Mabuchi motoren. Deze zijn betrouwbaar, degelijk en energiezuinig in gebruik. Daarnaast doen ze hun werk in stilte, voor een optimaal gebruikscomfort. De watchwinder is instelbaar wat betreft draairichting en het aantal rotaties per dag. Het is mogelijk dit te doen per horloge afzonderlijk. Het instellen gebeurt met behulp van handige knopjes. Ook deze watchwinder biedt een ingebouwde LED verlichting. Daarnaast beschik je met dit model over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

De genoemde luxe watchwinders zijn allen verkrijgbaar bij ons in de webshop. Hier vind je bovendien nog vele andere hoogwaardige watchwinders en luxe horloges. Neem dan ook nu een kijkje bij ons in de webshop en overtuig jezelf!