Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Black Series 6.16.WA Limited Edition watchwinder

Geplaatst op 7 september 2023 om 10:47 uur

Als liefhebber van mooie horloges wil jij natuurlijk de beste verzorging voor jouw Rolex, Tag Heuer, Breitling, IWC of Omega horloge. Je wilt dat ze zo lang mogelijk meegaan en dat ze bovendien lang in topconditie blijven. Hier kun je voor zorgen door bij het opbergen van je horloges extra secuur te zijn.

Benson Black Series 6.16.WA Limited Edition watchwinder

Wanneer je je horloges opbergt dan doe je dit bij voorkeur op een plaats met een zachte ondergrond, om krasjes of andere beschadigingen te voorkomen. Een afsluitbare opbergplaats heeft bovendien de voorkeur, zo hoef je niet bang te zijn voor schadelijke invloeden van buitenaf, zoals condens en vuil.

Bij quartz- en mechanische horloges kom je met een veilige opbergplaats al een heel eind. Een automatisch horloge heeft echter ook een stukje verzorging nodig op het gebied van een juiste opwinding. Een automatisch horloge functioneert door middel van beweging, de bewegingen van jouw pols zorgen hier normaliter voor. Wanneer je een automatisch horloge wilt opbergen, omdat deze niet wordt gedragen, doe je dit het beste in een watchwinder. Een hoogwaardige watchwinder biedt namelijk niet alleen een veilige opbergplaats voor je automatische horloge of horloges, maar daarnaast ook een simulatie van de bewegingen van je pols. Hierdoor kun je je horloges opwinden in een goede watchwinder. Deze zorgt voor de benodigde beweging, meestal in de vorm van rotatie.

Op het gebied van watchwinders zijn er veel verschillende mogelijkheden. Daarbij is ook een groot verschil in kwaliteit te onderscheiden. Het is daarom belangrijk voor aankoop van een watchwinder het kaf van het koren te scheiden en te kiezen voor kwaliteit. Je wilt tenslotte een doeltreffende, maar tegelijkertijd ook veilige wijze van opwinding van jouw horloges.

Naast de hele goedkope watchwinders van niet al te beste kwaliteit en de grote watchwindermerken met zeer dure watchwinders, zijn er een aantal watchwindermerken te vinden die zeer sterk zijn in het bieden van hoge kwaliteit watchwinders, tegen een scherpe prijs. Een mooi voorbeeld van een watchwindermerk dat onder deze noemer valt, is het merk Benson. Benson is een merk van Nederlandse bodem, met de ambitie watchwinders te produceren met een hoog gebruikerscomfort, een luxe uitstraling en een efficiënte en veilige wijze van opwinding. Vrijwel iedere liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges kan terecht binnen de collectie van Benson, doordat deze niet alleen zeer uitgebreid, maar ook zeer gevarieerd is. Zo biedt de collectie watchwinders gemaakt van verschillende materialen, binnen verschillende prijsklassen en watchwinders voorzien van Japanse- of Swiss made motoren. Ook op het gebied van de capaciteit is er veel mogelijk.

In dit artikel besteden we graag aandacht aan een watchwinder geschikt voor de echte verzamelaar. Deze watchwinder biedt namelijk ruimte voor het opwinden van 6 automatische horloges en is daarnaast uitgerust met een handige opbergruimte voor nog 5 andere horloges of eventuele andere sieraden. We hebben het dan over de Benson Black Series 6.16.WA Limited Edition. Deze watchwinder is met de hand gemaakt door de echte vakman. Dit model is gemaakt van hout en daarna voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag. Dit is bovendien een extra bijzonder design uit de collectie van Benson, doordat het een limited edition betreft. Deze watchwinder is uitgevoerd in een walnoot hout look, waardoor het een zeer luxe en stijlvolle uitstraling heeft. Dit model is aan de binnenkant voorzien van een speciaal soft velvet, waarmee jouw horloges optimaal beschermd zijn wanneer je ze opbergt in de watchwinder. De Benson Black Series 6.16.WA Limited Edition is daarnaast uitgerust met een glazen deur en een ingebouwde LED verlichting. Deze combinatie van eigenschappen zorgt ervoor dat je jouw horloges goed afgesloten kunt bewaren, maar ze tegelijkertijd ook de hele dag in het oog kunt houden. Aan de bovenkant is de watchwinder voorzien van een luxe soft close deksel, waarmee ook de opbergruimte netjes kan worden afgesloten. De watchwinder is verder voorzien van Japanse motoren. Met motoren van dit kaliber ben je zeker van een veilige en doeltreffende opwinding, die bovendien op energiezuinige en geluidsarme wijze wordt verzorgd. De watchwinder kan verder worden ingesteld wat betreft draairichting en het aantal rotaties per dag. De watchwinder wordt bediend met behulp van het innovatieve touchscreen. Hiermee pas je de instellingen per horloge individueel aan, waardoor ieder horloge de opwinding krijgt die het nodig heeft. Naast de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie en een USB aansluiting, biedt dit model van Benson ook een powerwinding functie. Hiermee voorzie je jouw horloges indien gewenst in korte tijd van de benodigde energie.

De Benson Black Series 6.16.WA Limited Edition is kort samengevat een watchwinder die niet alleen zeer luxe, maar ook zeer gebruiksvriendelijk is. Bovendien heeft dit model een zeer fraai design, dat een blikvanger zal zijn in ieder interieur. Last but not least verzorgt deze watchwinder een perfecte opwinding van je automatische horloges, waardoor je nooit meer bang hoeft te zijn voor stilstand van je horloges. Bestel deze watchwinder nu bij ons in de webshop, dan ontvang je deze thuis met 2 jaar garantie, adapter, handleiding en certificaat.