Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Compact Aluminium 1 Blue watchwinder

Geplaatst op 26 augustus 2023 om 10:26 uur

Wanneer je de trotse eigenaar bent van één of meerdere automatische horloges dan is er één specifieke accessoire waar je echt niet zonder kunt. We hebben het dan natuurlijk over de watchwinder.

Een watchwinder van kwaliteit voorkomt problemen met je automatische horloges door ervoor te zorgen dat je automatische horloges kan of kunnen worden opgewonden wanneer je deze niet draagt. Normaliter wordt een automatisch horloge vanzelf van de benodigde beweging voorzien doordat je deze om je pols draagt. Je pols beweegt natuurlijk de gehele dag door, hierdoor wordt jouw horloge continue van opwinding voorzien. Als je je automatische horloge echter niet om de pols hebt, ontbreekt deze beweging. Je automatische horloge kan dan stil komen te staan. Dit kan vervelende gevolgen hebben, zoals onnauwkeurigheden in de tijdsweergave. Bovendien is het vervelend als je je horloge na stilstand weer opnieuw moet instellen. Dit gaat bij een luxe horloge lang niet altijd alleen om het instellen van de tijd. Wat denk je bijvoorbeeld van de maanfase indicatie, de datumaanduiding of een eventuele GMT functie? Kortom, wie een automatisch horloge in het bezit heeft, wil absoluut niet zonder watchwinder. De watchwinder voorkomt niet alleen stilstand van je horloge. Door de beweging die het horloge in de watchwinder maakt, wordt ook de olieverdeling in het horloge juist geregeld. Dit zorgt voor het behoud van je horloge. Bovendien kun je je horloge in een goede watchwinder veilig opbergen, zodat je niet bang hoeft te zijn voor krasjes of andere beschadigingen. Tot slot zijn er zeer fraaie watchwinders die uitermate geschikt zijn om jouw automatische horloge in tentoon te stellen. Zo zijn er designs op de markt die zijn voorzien van een ingebouwde LED verlichting, waarmee je jouw automatische horloge extra mooi doet uitkomen.

Als jij wilt overgaan tot de aanschaf van een passende watchwinder voor je automatische horloge, hebben wij een mooie tip voor je. Het Nederlandse merk Benson biedt hoogwaardige watchwinders in allerlei soorten en maten en dat tegen een aantrekkelijke prijs. Zo kun je binnen de collectie van Benson terecht voor een watchwinder voor een enkel automatisch horloge, maar ook voor een gehele verzameling automatische horloges. Daarnaast kun je kiezen uit fraaie kasten en meer compacte designs. Ook wat betreft de motor biedt Benson verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een Benson watchwinder met een Swiss made motor, maar ook voor een watchwinder met een Japanse motor of motoren. In dit artikel besteden we graag meer aandacht aan een specifieke watchwinder uit de collectie van Benson. Het gaat om de Benson Compact Aluminium 1 Blue. Deze watchwinder is afkomstig uit de nieuwste generatie Compact Aluminium watchwinders van het merk. Deze watchwinder is zeer compact vormgegeven en kubusvormig. Dit model is gemaakt van aluminium. Dit heeft verschillende voordelen. Zo zorgt het voor een geheel eigen uitstraling van de watchwinder, is het een sterk materiaal en bovendien licht in gewicht. Dit maakt de watchwinder gemakkelijk te plaatsen en verplaatsen. Dit specifieke model is uitgevoerd in een klassieke blauwe kleur, maar dezelfde watchwinder is ook verkrijgbaar in verschillende andere kleuren, zoals zwart, wit, lichtgrijs en donkergrijs.

De Benson Compact Aluminium 1 Blue is voorzien van een Japanse motor van uitstekende kwaliteit. Deze motor zorgt ervoor dat jouw automatische horloge op energiezuinige wijze wordt opgewonden. Bovendien doet deze motor zijn werk in stilte, waardoor de Benson Compact Aluminium 1 Blue prima geplaatst kan worden op bijvoorbeeld de slaapkamer of werkkamer. De Benson Compact Aluminium 1 Blue watchwinder is geschikt voor het opwinden van ieder merk en type automatisch horloge. Dit komt onder meer door de krachtige Japanse motor, maar ook door de flexibele horlogehouder. Je kunt vrijwel ieder formaat automatisch horloge namelijk gemakkelijk in deze flexibele houder plaatsen. Bovendien is de watchwinder geheel instelbaar met behulp van het handige LCD scherm. Je kunt hiermee de draairichting en het aantal rotaties per dag voor je horloge bepalen. Zo weet je zeker dat jouw automatische horloge de meest ideale wijze van opwinding krijgt. De Benson Compact Aluminium 1 Blue is verder voorzien van een ingebouwde LED verlichting, waardoor je op ieder moment van de dag een perfect zicht op je horloge hebt. Daarnaast biedt dit model van Benson de programma’s CW, CC en Alt. Natuurlijk ontbreekt ook de overwind protectie niet, ter bescherming van jouw horloge tegen overspanning.

Benson Compact Aluminium 1 Blue watchwinder

Als je geïnteresseerd bent geraakt in de Benson Compact Aluminium 1 Blue of graag wilt weten wat het merk Benson nog meer te bieden heeft, neem dan een kijkje bij ons in de webshop! Hier vind je namelijk het gehele assortiment van dit Nederlandse merk. Wij hebben bovendien vrijwel de gehele collectie van Benson gewoon op voorraad. Wanneer je jouw favoriete nieuwe watchwinder hebt besteld, is deze dus snel bij jou thuis, waar je ook woont. Wij leveren onze producten namelijk wereldwijd. Bekijk nu het fraaie aanbod Benson watchwinders in onze webshop!