Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Bernard Favre watchwinder

Geplaatst op 13 mei 2022 om 13:38 uur

Als jij een luxe automatisch horloge, van bijvoorbeeld Rolex of Breitling, in het bezit hebt is een goede kwalitatieve watchwinder hetgeen dat deze liefhebberij compleet maakt. Je verzorgt hiermee in het onderhoud en het behoud van je automatische horloge. Als je je horloge niet om je pols hebt krijgt het geen beweging. Dit betekent in het geval van een automatisch horloge dat deze niet de benodigde energie krijgt en daardoor stil komt te staan. Dit heeft vervelende gevolgen. Zo zul je je horloge steeds opnieuw moeten instellen en kan het bovendien onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave veroorzaken.

Een watchwinder voorziet bovendien in een juist oliepeil in het horloge. Kort gezegd zijn het automatische horloge en deze horlogeaccessoire onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch zijn er behalve deze praktische redenen nog meer motieven om een watchwinder aan te schaffen. Een passende watchwinder biedt namelijk ook een veilige opbergplaats voor je horloge en je kunt met een stijlvolle horlogeaccessoire je horloge extra mooi presenteren.

Wat betreft betrouwbaarheid, duurzaamheid en functionaliteit kunnen we wel stellen dat in Zwitserland exclusieve kwaliteit verkrijgbaar is op het gebied van zowel de luxe horloges als de watchwinders. Maar er zijn bovendien Zwitserse watchwinder merken die deze kwaliteit combineren met een uniek design. We laten je graag nader kennis maken met een Zwitsers merk dat onder deze noemer valt, namelijk Bernard Favre.

Bernard Favre biedt exclusieve Swiss made watchwinders van superieure kwaliteit. Daarnaast zijn de modellen van dit bijzondere merk zeer herkenbaar, door het geheel eigen gezicht. De watchwinders zijn een waar ‘piece of art’ te noemen en zullen zeker de aandacht van iedere liefhebber weten te trekken. Met het zogenaamde Planet Winding System van Bernard Favre, wordt de opwinding verzorgd door het horloge om de eigen as te laten draaien. Het gehele horloge blijft hierbij goed zichtbaar, wat een zeer fascinerend gezicht is. Bernard Favre kiest voor de vervaardiging van hun watchwinders enkel eersteklas materialen zoals carbon, echt leder en edelstaal. Iedere watchwinder wordt met de grootst mogelijke zorg met de hand vervaardigd. Opvallend zijn de sublieme afwerking en het oog voor detail dat in elke horlogeaccessoire van Bernard Favre tot uiting komt.

We vertellen je graag meer over 2 modellen uit de prachtige collectie van Bernard Favre. We beginnen met de Bernard Favre Planet Silver watchwinder. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van een enkel automatisch horloge. Het hart van deze horlogeaccessoire wordt gevormd door een Zwitserse motor die ervoor zorgt dat ieder type of merk automatisch horloge moeiteloos kan worden opgewonden. Bovendien zijn Swiss made motoren niet alleen energiezuinig, maar daarnaast ook erg stil in gebruik. Dit alles voor een optimaal gebruikscomfort. Deze watchwinder is gemaakt van edelstaal. De zwarte voet in combinatie met de zilver gekleurde ringen geven deze horlogeaccessoire een zeer luxe uitstraling. Daarbij komt nog de glazen stolp die desgewenst over de watchwinder kan worden geplaatst. Niet alleen maakt deze stolp in esthetisch opzicht het plaatje helemaal compleet, maar het beschermt jouw horloge ook tegen invloeden zoals stof en condens. De LED indicator geeft de status van de watchwinder weer, waardoor je deze altijd gemakkelijk kunt raadplegen.

De Bernard Favre Planet Silver watchwinder is daarnaast uitgerust met een ingebouwde accu (100 dagen). Samen met de compacte vormgeving van de watchwinder zorgt deze eigenschap ervoor dat deze ook eventueel in een kluis geplaatst kan worden. Het opladen van de accu gebeurt met behulp van de USB aansluiting. Het is mogelijk dit te doen middels PC, netstroom of smartphone. Tot slot is deze horlogeaccessoire voorzien van de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

Een tweede model uit de collectie van Bernard Favre dat eveneens uniek is, is de Bernard Favre Planet Black watchwinder. Ook deze horlogeaccessoire is geschikt voor het opwinden van 1 automatisch horloge. Deze horlogeaccessoire is vervaardigd uit edelstaal PVD en geheel uitgevoerd in de kleur zwart. Hierdoor valt jouw horloge extra op wanneer het geplaatst is in de watchwinder. Bij dit model hoort tevens de glazen stolp, om over de watchwinder te kunnen plaatsen.

Natuurlijk is ook deze horlogeaccessoire voorzien van een Swiss made motor van ongeëvenaarde kwaliteit. De Bernard Favre Planet Black watchwinder is tevens programmeerbaar en het is mogelijk te kiezen uit de programma’s CW, CC en Alt. Ook een overwind protectie ontbreekt hier niet. Dit model is ook voorzien van de handige LED indicator ten behoeve van het weergeven van de status van de watchwinder. De ingebouwde accu zorgt ervoor dat je je watchwinder extra veilig kunt opbergen in een kluis en gemakkelijk kunt meenemen.

De watchwinders van Bernard Favre horen absoluut tot een klasse apart. Ieder horloge dat wordt geplaatst in deze watchwinder, bezorgt elk interieur een echte eyecatcher. De Bernard Favre modellen zijn bij ons te bestellen in de webshop. Je kunt hier ook een filmpje bekijken, waar je een Bernard Favre watchwinder aan het werk kunt zien. Je zult gegarandeerd gefascineerd zijn door dit beeld.

Bernard Favre Planet Silver watchwinder

De Bernard Favre modellen worden door ons geleverd met 2 jaar garantie in een luxe lederen etui.