Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De 3 beste watchwinders tot 200 euro

Geplaatst op 23 september 2020 om 08:04 uur

De echte kenner van automatische horloges weet dat een watchwinder voor deze liefhebberij als een onmisbaar accessoire kan worden gezien. Op dit gebied is er dan ook een breed aanbod verkrijgbaar. Watchwinders vind je in allerlei maten en soorten, prijsklassen en verschillende kwaliteit. Wanneer je geen groot budget ter beschikking hebt om een watchwinder aan te schaffen of geen behoefte hebt aan allerlei toeters en bellen, maar gewoon een degelijke en efficiënte watchwinder zoekt, blijven er nog voldoende passende mogelijkheden over.

Benson Easy Z2 watchwinder

Bij een duurdere watchwinder zul je het verschil zien in materiaalgebruik, maar ook het aantal functionaliteiten zal bij een watchwinder in een hogere prijsklasse uitgebreider zijn. Daarnaast besteden de duurdere merken vaak veel aandacht aan de uitstraling van de watchwinder, waarmee het in esthetisch opzicht een waardevolle toevoeging zal zijn voor interieur en eventuele verzameling. Wanneer je op zoek bent naar een watchwinder voor het opwinden van meerdere horloges tegelijkertijd, zul je over het algemeen ook in de hogere prijsklassen terechtkomen.

Wanneer je echter een watchwinder zoekt voor bijvoorbeeld één of twee horloges, is het heel goed mogelijk al een watchwinder aan te schaffen voor onder de 200 euro. Dit is een instap prijsniveau, waarbij je niet bang hoeft te zijn dat je inlevert op kwaliteit. In dit blog gaan we op zoek naar de drie beste watchwinders voor onder de 200 euro om je zoektocht een heel stuk eenvoudiger te maken. We hebben hierbij de focus gelegd op een goede motor, aangezien dit het hart van een watchwinder betreft. Deze watchwinders hebben dan weinig luxe, maar zijn absoluut functioneel en doeltreffend.

De modellen die we hier uitlichten, zijn van het jonge Nederlandse merk Benson Watchwinders. Benson watchwinders levert hoge kwaliteit watchwinders die degelijk, duurzaam en betrouwbaar zijn. Doordat Benson deze in eigen beheer vervaardigt, is het mogelijk een zeer goede prijs-/kwaliteit verhouding te bieden. Je vindt bij dit merk dus kwalitatieve watchwinders voor een scherpe prijs. En dat is nu precies waarnaar we op zoek waren!

De eerste watchwinder die we willen benoemen is de Benson Compact 1.17 Black Leather watchwinder. Dit model is naast deze variant ook verkrijgbaar in het blauw, carbon, lichtbruin, donkerbruin en de speciale Holland editie. Zo is er voor ieder wat wils en voor elke smaak en interieur een passend alternatief verkrijgbaar. Deze watchwinder is onder meer vervaardigd uit leder en heeft een compacte vormgeving. Hij werkt door middel van netstroom via de meegeleverde adapter maar naar wens ook op batterijen. Deze watchwinder is geschikt voor elk type en merk automatisch horloge. De draairichting en aantal rotaties kan eenvoudig worden ingesteld, zodat je voor elk automatisch horloge specifiek de optimale condities hebt voor een efficiënte opwinding. De watchwinder beschikt over drie programma’s, te weten: CW,CC en Alt. Ook een touchscreen, overwind protectie en USB aansluiting ontbreken niet. Met deze watchwinder heb je dus een watchwinder welke alles biedt dat je nodig hebt voor een mooie prijs!

Het volgende model is de Benson Easy watchwinder D1. Deze watchwinder is behalve in zwart, ook verkrijgbaar in lichtbruin en donkerbruin. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van één automatisch horloge en is gemaakt van hout en hoogwaardig kunststof. De watchwinder is hiermee licht in gewicht, wat als bijkomend voordeel kan worden gezien. De Japanse motor is stil in gebruik, voor een optimaal gebruikscomfort. Daarnaast is de watchwinder energiezuinig. Ook deze watchwinder beschikt over de programma’s CW, CC en Alt en is bovendien instelbaar wat betreft het aantal toeren en de draairichting.

Benson Easy Watchwinder D1

Het derde en laatste model dat volgens ons een plekje in de spotlight verdient, is de Benson Easy watchwinder Z2. Dit model is geschikt voor één horloge. De Benson Easy Z2 heeft een zeer moderne look en moet worden gezien als instapmodel. Door de doorzichtige deksel en de moderne LED verlichting die automatisch inschakelt tijdens het opwinden, heb je altijd een goed zicht op je geliefde horloge. Met de Japanse stille motor ben je verzekerd van kwaliteit en comfort tijdens het opwindproces. Het aantal toeren is uiteraard instelbaar en de watchwinder is voorzien van een overwind protectie.

Je ziet dat een watchwinder niet duur hoeft te zijn om alles te bieden dat je nodig hebt. Je moet alleen weten waar je moet zoeken en waar je juist niet op moet bezuinigen. Kwaliteit gaat natuurlijk voor alles en die begint bij een goede motor. Een goede watchwinder is geschikt voor elk type en merk automatisch horloge en biedt daarnaast de basis functionaliteiten waar je niet buiten kunt.

Nieuwsgierig geworden naar deze mooie watchwinder modellen onder de 200 euro? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Hier vind je deze watchwinders terug en kun je ze eenvoudig en op een veilige manier bestellen! Natuurlijk bieden wij naast de genoemde watchwinders nog veel meer interessante merken en modellen. Wij leveren elke watchwinder met garantie, handleiding en originele verpakking.