Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor 2 horloges

Geplaatst op 8 september 2020 om 14:15 uur

De watchwinder is de ideale horlogeaccessoire en een “must have” voor iedereen die tenminste één automatisch horloge in zijn of haar bezit heeft. Het gebruik van een watchwinder is niet alleen handig en gemakkelijk, het heeft ook voordelen voor het behoud van jouw automatische horloges.

Een watchwinder bootst als het ware polsbeweging na zodat het automatisch uurwerk binnenin het horloge optimaal van energie voorzien wordt en het horloge direct gereed is om te dragen. Gebruik je geen watchwinder en het horloge wordt gedurende een periode van 32-40u niet gedragen dan staat het stil. Als je het dan vervolgens wilt gaan dragen moet je het horloge eerst van energie voorzien door middel van het horloge schudden of handmatig opwinden via de kroon. Daarna moet je de correcte tijd en datum instellen. Dit is ongemakkelijk en tijdrovend. Vandaar dat een watchwinder steeds meer aan populariteit wint!

Watchwinders zijn er in allerlei soorten en maten. In dit blog bekijken we verschillende watchwinders voor 2 horloges. Heb je bijvoorbeeld één of twee automatische horloges dan is dit type watchwinder een geschikt model om te gebruiken.

Waar moet je op letten bij de aankoop van een watchwinder voor 2 horloges?

Inmiddels verkopen wij al ruim 15 jaar watchwinders. Als officieel dealer van verschillende merken in het midden en hogere prijssegment hebben we ruime ervaring. Op basis van onze ervaring schrijven we dit blog artikel om je een beetje wegwijs te maken wanneer je een watchwinder voor 2 horloges zoekt.

Allereerst adviseren we je een watchwinder voor 2 horloges te kopen waarin jouw automatische horloges rechtsom, linksom en afwisselend kunnen ronddraaien. Het ene automatische horloge moet namelijk rechtsom gedraaid worden opgewonden te worden, het andere linksom draaiend. Met een watchwinder die beide richtingen opdraait ben je dus flexibel, ook voor eventuele andere horloges die je koopt in de toekomst. Naast de instelbare draairichting zijn instelbare omwentelingen ook een aanrader. Door het aantal omwentelingen per dag in te stellen kan je precies het aantal kiezen dat jouw horloge vereist. Vrijwel alle moderne watchwinders in het midden en hogere prijssegment bieden deze mogelijkheid.

Je wilt niet teveel tijd kwijt zijn aan het bedienen van een watchwinder. Je moet de watchwinder eenvoudig en snel kunnen instellen waarna je er geen omkijken meer naar hebt. Belangrijk is dus dat je een watchwinder voor 2 horloges koopt die gemakkelijk te bedienen is, bijvoorbeeld door een touchscreen, LCD display of bluetooth zoals bij de Chronovision watchwinders.

Een ander belangrijk onderdeel is de horlogehouder. De horlogehouder is het onderdeel waarop je jouw automatische horloge vastmaakt en vervolgens in de watchwinder klikt. De horlogehouder moet flexibel zijn zodat je meerdere type horloges erop kunt vastmaken. Daarnaast moet de horlogehouder gemakkelijk in en uit de watchwinder te plaatsen zijn. Kijk altijd of een horlogehouder goed voorzien is van een zachte stof zodat het niet jouw horloge kan beschadigen. De watchwinders van het Nederlandse merk Benson hebben zeer goede horlogehouders die flexibel zijn en de horloges optimaal beschermen. Zeker omdat je de horlogehouders in de watchwinder voor 2 horloges vastklikt zodat ze er niet uit kunnen vallen.

Ons laatste advies is om een goede watchwinder te kopen waarvan je jarenlang plezier hebt. Je kan een goedkope watchwinder kopen bij Bol.com, Amazon of Ebay, maar deze zijn vaak van onbekende merken uit China die heel veel beloven maar weinig waarmaken. Blijf op je hoede aangezien watchwinders elektrische apparaten zijn.  Je wilt toch geen risico’s nemen met mindere kwaliteit? Wij adviseren altijd een watchwinder voor 2 horloges te kopen bij een officieel dealer, met ruime ervaring en goed advies.

Voorbeelden van goede watchwinders voor 2 horloges

Genoeg over de theorie, we gaan kijken naar de praktijk. Welke watchwinder voor 2 horloges zijn een goede keus? Hieronder zullen we diverse watchwinders behandelen die je met een gerust hart kunt kopen wanneer je op zoek bent naar een goede watchwinder.

We beginnen met de Paul Design Gentlemen 2+3 watchwinders. Deze modellen hebben een chique uitstraling en alle benodigde functionaliteit om 2 automatische horloges goed en veilig op te winden. Bovenin de watchwinder heb je een extra opbergruimte voor andere horloges en sieraden.

Ga je voor een minimalistische watchwinder die wel super functioneel is dan kom je uit bij een Orbita Sparta 2 watchwinder. Deze eenvoudig uitziende watchwinder is van zeer hoge kwaliteit vanwege de Zwitserse motor. Bij dit model gaat het niet zo zeer om de looks maar puur om de functionaliteit.

Het Zwitserse watchwinder merk Swiss Kubik heeft een zeer fraaie serie van watchwinders voor 2 horloges. Deze watchwinders zijn voorzien van Zwitserse motoren en zijn volledig gemaakt in Zwitserland. Kwaliteit is gegarandeerd. Deze watchwinders zijn compact en schitterend afgewerkt.

Als laatste voorbeeld van een goed merk met ruime keus qua watchwinders voor 2 horloges noemen we Benson. Vooral de populaire Smart-Tech II en Black Series watchwinders zijn een uitstekende keus wanneer je op zoek bent naar een fantastische watch winder. De Benson watchwinders bieden een touchscreen, Japanse motoren, LED verlichting en extra opbergmogelijkheid voor andere horloges.

Officieel dealer van watchwinders

Er zijn veel verschillende merken en modellen. Een goede watchwinder vind je bij een officieel dealer met verstand van zaken. Een watchwinder voor 2 horloges hoeft niet duur te zijn. Neem eens een kijkje bij bovengenoemde merken en je zal zien dat er enorm veel keuze is. Niet alleen qua merk maar ook qua prijs, stijl en kleur.

Een officieel dealer heeft vele voordelen. Wanneer je een watchwinder koopt bij een officieel dealer krijg je extra zekerheid, een goed advies en een scherpe prijs. Mocht er later onverhoopt iets mis zijn met de watchwinder dan word je goed geholpen.

Belangrijkste is dat de watchwinder jouw horloges goed opwindt. Wil je meer weten over watchwinders dan volg onze nieuwsberichten en blog artikelen. We schrijven elke week over bepaalde merken, watchwinders in het algemeen en onze ervaringen. Je kan ons uiteraard ook altijd even bellen of een email sturen. Als officieel dealer van bekende merken en met meer dan 2000 watchwinders op voorraad helpen we je graag verder.