Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Het nut van een watchwinder

Geplaatst op 8 december 2022 om 09:05 uur

Een goede watchwinder is voor de trotse bezitter van één of meerdere automatische horloges een onmisbaar accessoire. Hier zijn verschillende belangrijke redenen voor. Allereerst functioneert een automatisch horloge geheel anders dan een quartz horloge. Een quartz horloge werkt simpelweg met behulp van een batterij. Een automatisch horloge daarentegen kan enkel functioneren door middel van de juiste wijze van beweging en opwinding.

De werking van een automatisch uurwerk maakt een automatisch horloge ook zo fascinerend voor menig liefhebber van luxe horloges. Bij een automatisch horloge komt de kennis en kunde van de horlogemaker het meest tot zijn recht, je kunt hierbij niet om de expertise van de horlogemaker heen. Wanneer je je automatische horloge om de pols draagt, zorgen de natuurlijke bewegingen van jouw pols voor de energievoorziening van jouw automatische horloge. Dit is natuurlijk ideaal. Wanneer je je horloge echter niet draagt loop je het risico dat het horloge stil komt te staan. Het horloge wordt op dat moment namelijk niet automatisch opgewonden. Wanneer een automatisch horloge stil komt te staan heeft dit vervelende gevolgen. Zo kan dit onder meer onnauwkeurigheden in de tijd- en datumweergave veroorzaken. Bovendien moet je je horloge opnieuw instellen wanneer deze stil is komen te staan. Dit is natuurlijk zeer ongewenst zeker voor de echte liefhebber.

Een goede watchwinder kan de bewegingen van de pols vervangen wanneer het automatische horloge niet wordt gedragen. Dit wordt over het algemeen gerealiseerd door middel van rotatie. De watchwinder zorgt er op deze wijze voor dat het horloge op een passende wijze van energie wordt voorzien. Daarnaast zorgen de bewegingen van de watchwinder overigens ook voor een goede olieverdeling in het uurwerk van het horloge. Dit komt de levensduur van jouw automatische horloge ten goede. Met de aanschaf van een watchwinder van kwaliteit zorg je dus niet alleen voor een passende wijze van opwinding voor je horloge, maar ook voor de beste verzorging ervan. Je voorkomt hiermee onnodige slijtage en kiest voor het behoud van jouw horloge of horloges.

Naast de opwindfunctie biedt een hoogwaardige watchwinder nog meer. Een goede watchwinder biedt namelijk direct ook een veilige opbergplaats voor jouw automatische horloge of horloges. Zo bescherm je je horloges tegen beschadiging of andere schadelijke invloeden van buitenaf. Doordat de hoogwaardige watchwinders van tegenwoordig over het algemeen ook zeer fraai zijn vormgegeven, biedt een goede watchwinder ook de mogelijkheid jouw horloge of zelfs verzameling horloges tentoon te stellen. Samengevat kies je voor de aanschaf van een watchwinder om te voorzien in de energiebehoefte van jouw horloges en om schade en onnodige slijtage te voorkomen. Bovendien berg je hiermee je horloges direct met een veilig gevoel op. Om je horloges op te winden plaats je deze eenvoudig in de horlogehouders van de watchwinder. Een goede watchwinder is zo instelbaar dat je de instellingen per horloge kunt wijzigen. Zo kies je voor ieder horloge de meest ideale wijze van opwinding. De juiste watchwinder is dan ook geschikt voor het opwinden van ieder type of merk automatisch horloge. Er zijn watchwinders van kwaliteit te verkrijgen van verschillende mooie merken. Voor dit artikel hebben we een aantal watchwinders voor je geselecteerd die hun geld zeker waard zijn. Graag nemen we deze watchwinders nader voor je onder de loep.

De eerste watchwinder waarmee we je graag kennis laten maken, is de Benson Black Series 4.16.B. Deze watchwinder is afkomstig van het Nederlandse merk Benson. Benson staat erom bekend watchwinders te bieden met een uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding. Het merk weet de kwaliteit te waarborgen en tegelijkertijd de prijzen scherp te houden, door de watchwinders in eigen beheer te laten vervaardigen. De Benson Black Series 4.16.B is een watchwinder uit de Black Series van Benson, de meest luxe lijn van het merk. De watchwinder is met de hand gemaakt van hout van hoge kwaliteit. Deze watchwinder biedt de ruimte voor het opwinden van 4 automatische horloges tegelijk. Daarnaast biedt dit model echter ook nog opbergruimte voor 3 extra horloges. Deze opbergruimte kan worden afgesloten met de fraaie soft-close cover. De watchwinder is uitgevoerd in de kleur zwart en daarmee passend in vrijwel ieder interieur. De watchwinder is bovendien voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag, dit zorgt ervoor dat de watchwinder zeer lang mooi blijft. Doordat dit model is af te sluiten met het luxe glazen deur hou je schadelijke invloeden zoals vocht, stof en condens letterlijk buiten de deur. Aan de binnenkant van de watchwinder is deze voorzien van een speciaal soft velvet. Hierdoor zijn je horloges optimaal beschermd en hoef je dus niet bang te zijn voor krasjes of andere beschadigingen van je horloges bij het plaatsen in de watchwinder. Met het handige touchscreen kan je de instellingen wijzigen voor ieder horloge individueel. Denk hierbij aan het aantal omwentelingen per dag en de draairichting bijvoorbeeld. De basis van deze watchwinder wordt gevormd door de hoogwaardige Japanse motoren. Deze zijn zowel duurzaam als energiezuinig en doen bovendien hun werk in stilte. Het luxe karakter van deze watchwinder wordt extra benadrukt door de ingebouwde LED verlichting. Wanneer je deze inschakelt heb je op ieder gewenst moment een perfect zicht op je horloges. De watchwinder biedt verder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze laatste functie beschermt jouw horloges tegen overspanning. Bovendien kun je met de speciale powerwinding functie ook je horloges van energie voorzien wanneer je weinig tijd te besteden hebt. Tot slot beschik je met deze complete watchwinder over een USB aansluiting.

Benson Black Series 4.16.B

Een tweede watchwinder waar we je graag meer over willen vertellen, is er één van het merk Paul Design. De Paul Design Gentlemen 1 Carbon Fibre is een compact en modern vormgegeven watchwinder die geschikt is voor het opwinden van één horloge. De watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd in Carbon Fibre. De krachtige Japanse Mabuchi motor maakt dit model geschikt voor het opwinden van ieder type en merk automatisch horloge. Het instellen van de watchwinder gaat snel en eenvoudig met één druk op de knop. Deze watchwinder functioneert zowel met een adapter als op batterijen. Dit heeft als groot voordeel dat je de watchwinder ook in een kluis kunt plaatsen, voor een optimaal veilig gevoel. In combinatie met het handzame formaat van dit model neem je deze watchwinder bovendien zonder problemen mee naar bijvoorbeeld kantoor of op reis. De Paul Design Gentlemen 1 Carbon Fibre biedt tot slot de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Deze watchwinder biedt alles wat je nodig hebt om jouw automatische horloge op de juiste wijze van energie te kunnen voorzien. Paul Design staat bovendien bekend om de productie van hoogwaardige watchwinders in combinatie met scherpe prijzen, waardoor je met deze watchwinder kiest voor veel waar voor je geld.

Een derde watchwinder die zeker in dit rijtje thuishoort is opnieuw van het merk Benson. We hebben het dan over de Benson Compact Double 2.CF watchwinder. Deze watchwinder van Benson is geschikt voor het opwinden van 2 automatische horloges tegelijk en is tevens verkrijgbaar met een capaciteit voor 1 of 3 automatische horloges. De watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd met een carbon look. Aan de binnenkant is de watchwinder voorzien van een zachte zwarte stof, die de horloges bescherming biedt tegen beschadiging. De watchwinder is compact vormgegeven, waardoor er in ieder interieur wel een mooi plaatsje voor te vinden is. De Benson Compact Double 2.CF watchwinder is voorzien van Japanse motoren van uitstekende kwaliteit. Deze zorgen ervoor dat ieder model of type automatisch horloge probleemloos en in stilte van energie kan worden voorzien. Doordat Benson bovendien gebruik maakt van flexibele horlogehouders, past vrijwel ieder formaat horloge feilloos in de houders. Met het innovatieve touchscreen stel je de watchwinder eenvoudig in wat betreft draairichting en het aantal turns per day. Het is uiteraard mogelijk dit te doen per rotor individueel, zodat je ieder horloge van de meest ideale wijze van opwinding kunt voorzien. De watchwinder biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast kun je je horloges in extra korte tijd van de benodigde energie voorzien door de speciale powerwinding functie te gebruiken. De energievoorziening voor deze watchwinder verloopt middels netstroom, met behulp van een adapter.

De laatste watchwinder waar we in dit artikel graag aandacht aan willen besteden is de Paul Design Gentlemen 2+3 Black. Deze watchwinder van Paul Design biedt net als de als eerst genoemde Benson Black Series 4.16.B. een handige extra opbergruimte. Deze watchwinder van Paul Design heeft de capaciteit voor het opwinden van 2 automatische horloges tegelijk en biedt met deze opbergruimte de mogelijkheid voor het opbergen van nog eens 3 horloges. Naast je horloges kun je in deze opbergruimte natuurlijk ook je andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen opbergen. Op deze manier bewaar je al je sieraden en horloges netjes, veilig en overzichtelijk bij elkaar. De Paul Design Gentlemen 2+3 Black is gemaakt van hout en zowel wat betreft interieur als exterieur zwart van kleur. Het glazen deurtje zorgt voor een optimale bescherming van je horloges. De zachte stof aan de binnenkant van de watchwinder zorgt er bovendien voor dat je niet bang hoeft te zijn voor krasjes of andere beschadigingen op je horloges.

De Paul Design Gentlemen 2+3 Black is voorzien van Japanse Mabuchi motoren. Hiermee weet je zeker dat je altijd op je watchwinder kunt vertrouwen en dat je nooit meer bang hoeft te zijn voor stilstand van je horloges. Het instellen van de watchwinder is eenvoudig. Met behulp van het innovatieve touchscreen stel je snel de draairichting en het aantal rotaties per dag in. Wanneer je wilt, kun je er bovendien voor kiezen de ingebouwde LED verlichting in te schakelen. Hiermee biedt de watchwinder je een extra goed zicht op je horloges en functioneert deze direct ook als display voor jouw horloges. De watchwinder biedt tenslotte de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Doordat dit model werkt met zowel een adapter als op batterijen, kun je ervoor kiezen de watchwinder en daarmee ook jouw horloges in een kluis te plaatsen. Wanneer je bij voorkeur gaat voor de meest veilige wijze van opbergen van jouw horloges, is deze watchwinder dan ook ideaal.

Paul Design Gentlemen 2+3 Black watchwinder

Met de watchwinders van de merken Benson en Paul Design kies je altijd voor het beste voor jouw horloges, tegen een aantrekkelijke prijs. Beide merken staan er dan ook om bekend een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding te bieden. Bovendien hebben de mensen achter deze merken door de jaren heen veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van automatische horloges en de daarmee onlosmakelijk verbonden watchwinder. Hierdoor weten zij exact wat een goede watchwinder moet bieden en wat je nodig hebt om jouw geliefde automatische horloges de beste wijze van opwinding en de beste bescherming te kunnen bieden. Wanneer je één van de bovengenoemde watchwinders van Benson of Paul Design wilt aanschaffen, of graag meer wilt zien van deze merken, kun je hiervoor terecht bij ons in de webshop. Wij bieden de gehele collectie watchwinders van Benson en een uitgebreid assortiment Paul Design watchwinders.

Binnen de collectie van Benson vind je veel variatie op het gebied van capaciteit, materiaalgebruik en motoren. Zo biedt het merk watchwinders met zowel Japanse motoren als met Swiss made motoren. Wat jouw voorkeur ook heeft, je kunt dus altijd bij Benson terecht. Ook Paul Design biedt een gevarieerd aanbod van watchwinders. Zo kun je bij dit merk terecht voor een watchwinder voor het opwinden van een enkel automatisch horloge, maar ook voor watchwinders geschikt voor het opwinden van een hele verzameling automatische horloges. Beide merken bieden bovendien meer eenvoudige modellen, maar ook uiterst luxe watchwinders. Zowel de watchwinders van Benson als die van Paul Design worden door ons geleverd met 2 jaar garantie. Je weet hiermee dan ook zeker dat je voorlopig geen omkijken meer hebt naar de energievoorziening voor jouw automatische horloges. Wij verzenden de watchwinders wereldwijd met behulp van de diensten van Fedex, DPD en PostNL. Uiteraard zorgen wij er voor de verzending voor dat jouw nieuwe aanwinst goed verpakt op weg gaat. Maak dus nu jouw hobby compleet met een watchwinder van topkwaliteit!