Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Orbita Sparta Bold 2 watchwinders

Geplaatst op 10 maart 2021 om 08:27 uur

Orbita Sparta 2 Bold Blue watchwinder

Een automatisch horloge laat de meest pure vorm van het ambacht van de horlogemaker zien. Bij een automatisch uurwerk is het detail en vakmanschap iets dat duidelijk naar voren komt. Waar een quartz horloge werkzaam is op batterij en een mechanisch horloge werkt door middel van opwinding, haalt een automatisch horloge de benodigde energie uit de natuurlijke beweging van de pols. Vele horlogeliefhebbers zijn dan ook met name gecharmeerd van de horloges met een automatisch hart. Het nadeel is natuurlijk wel, dat een automatisch horloge stil komt te staan wanneer deze niet wordt gedragen. Immers, de benodigde beweging voor het opwekken van energie ontbreekt. Het komt een automatisch horloge niet ten goede wanneer het stil komt te staan, het kan namelijk zelfs zorgen voor onnauwkeurigheden in tijd- en datumweergave. Om ervoor te zorgen dat een automatisch horloge ook blijft lopen wanneer het tijdelijk niet gedragen wordt, is er de watchwinder. Deze onmisbare accessoire op dit gebied verzorgt de beweging die het horloge nodig heeft en zorgt op deze wijze voor de juiste opwinding van het horloge.

Een watchwinder biedt bovendien direct een mooie opbergplaats voor je horloge. Daarnaast fungeert het voor sommige liefhebbers, net als het horloge zelf, als een soort statussymbool. De soorten en maten watchwinders, van zowel het stukje techniek tot aan de uitstraling en mate van luxe, lopen dan ook sterk uiteen. Ook op het gebied van kwaliteit zijn er veel verschillen. Producten van Zwitserse komaf, worden in deze wereld gezien als het beste van het beste. Het Amerikaanse watchwinder merk Orbita wordt gezien als een high end watchwinder merk en biedt watchwinders welke voorzien zijn van een Zwitserse motor. Deze motoren staan wereldwijd zeer goed bekend. Ze zijn degelijk, betrouwbaar, energiezuinig en stil in gebruik. Orbita watchwinders is bovendien een vooruitstrevend merk op dit gebied en heeft naast de geijkte manier van opwinding door middel van rotatie (Programmable System), ook een zelf ontwikkeld en gepatenteerd systeem op de markt gebracht. Dit noemen zij het zogenaamde ‘Rotor Wind System’. Dit systeem verzorgt de benodigde beweging door het zachtjes schudden van het horloge. De watchwinders van Orbita zijn geschikt voor elk horlogemerk-/model en de collectie van Orbita biedt overwegend klassieke designs. Wat betreft de capaciteit biedt Orbita zowel watchwinders voor de liefhebber met een enkel automatisch horloge, als voor de echte verzamelaar met een bredere collectie.

Wanneer je een enkel automatisch horloge in bezit hebt en je een goede watchwinder zoekt van uitermate hoge kwaliteit biedt Orbita onder andere de Orbita Sparta Bold 2 watchwinders. Dit model is geschikt voor het opwinden van 2 automatische horloges en verkrijgbaar in vele kleuren. Bij dit model watchwinder zien we een eenvoudig maar doeltreffend design. Het voordeel van deze watchwinders is onder meer dat ze een compact design hebben waardoor je ze overal kan neerzetten en zelfs kan meenemen op reis of naar kantoor. Dit wordt nog eens benadrukt door de batterij functie, die het ook direct mogelijk maakt om de watchwinder bijvoorbeeld in een kluis te plaatsen. Voor wie gaat voor een optimale veilige opbergplaats, is dit een zeer goede oplossing. Deze variant watchwinder van Orbita is verkrijgbaar in verschillende levendige kleuren, zoals rood, blauw en groen. Maar ook de meer neutrale kleuren zoals zwart en bruin zijn een optie. Hiermee biedt Orbita voor vrijwel elke persoonlijke smaak een mooi alternatief. Deze watchwinders zijn vervaardigd uit kunststof en robuust.

Met de Orbita Sparta Bold 2 watchwinder heb je de beschikking over alle draairichtingen; rechtsom, linksom en afwisselend. De rotoren zijn instelbaar en natuurlijk zijn de watchwinders voorzien van een overwind protectie. Orbita maakt gebruik van flexibele horlogekussentjes, waar de horloges omheen worden vastgemaakt. Deze beschermen tegen beschadiging en zijn passend voor vrijwel elk horloge. Wanneer je een extra klein horloge in bezit hebt, is het ook mogelijk kleinere foam kussentjes te bestellen. Op deze manier heb je, welk horloge dan ook jouw favoriet is, altijd de perfecte watchwinder voor jouw horloge!

Kortom, met de Orbita Sparta Bold 2 watchwinder kies je voor een uitermate efficiënte watchwinder waar je wat betreft de kwaliteit zeker niet omheen kunt. Door de compacte vormgeving zijn deze watchwinders zeer handzaam en nemen weinig ruimte in beslag. Bovendien is de prijs-/kwaliteitverhouding van deze watchwinders zeer goed te noemen. Men heeft bij Orbita bij deze modellen de nadruk gelegd op de kwaliteit, techniek en functionaliteit en hierbij het design wat eenvoudiger gehouden. Dit maakt dat deze watchwinders zeer betaalbaar zijn en dus een breder publiek zullen weten aan te spreken. Met deze watchwinders kun je er bovendien zeker van zijn dat je een watchwinder koopt voor langere tijd.

Watchwinders.nl is officieel dealer van Orbita. Dit heeft diverse voordelen. Wanneer je een Orbita Sparta Bold 2 watchwinder bij ons bestelt, ontvang je deze met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding thuis. Je hoeft je dan dus nooit meer zorgen te maken over eventuele stilstand van je automatische horloges. Bestel en betaal met een gerust gevoel in onze webshop, als officieel dealer van Orbita bieden wij de beste service en absolute zekerheid!