Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Orbita watchwinder

Geplaatst op 27 oktober 2023 om 10:48 uur

Niet alleen in Zwitserland maar ook in diverse andere landen ter wereld vinden we watchwinder merken die modellen van uitstekende kwaliteit produceren. Een mooi voorbeeld van zo’n merk is het merk Orbita dat afkomstig is uit de Verenigde Staten. Orbita mag dan niet degene zijn geweest die de watchwinder als horlogeaccessoire uitvond, het merk heeft de watchwinder naar eigen zeggen wel naar een hoger niveau weten te tillen.

Bij Orbita staat ontwikkeling en vernieuwing dan ook hoog op het prioriteitenlijstje. Dit heeft erin geresulteerd dat Orbita verscheidene patenten op zijn naam heeft weten te zetten. Zo heeft het merk in zijn zoektocht naar de meest milde wijze van opwinding het speciale ‘Rotorwind’ Systeem ontwikkeld. Met dit systeem kun je jouw automatische horloge of horloges van de benodigde energie voorzien, doordat de watchwinder het horloge zachtjes schudt voor de benodigde beweging. Ook het bekende systeem dat werkt door middel van rotatie is bij Orbita verkrijgbaar, onder de naam ‘Programmable’ Systeem. De bedrijfsfilosofie van Orbita is altijd geweest om producten te creëren van blijvende waarde en uitzonderlijke aandacht voor detail, evenals producten die mensen graag gebruiken. De Orbita watchwinders zijn dan ook van hoge kwaliteit en voorzien van de meest hoogstaande techniek. Bovendien is het gebruikerscomfort van de watchwinders van het merk zeer hoog. Het merk kiest daarnaast voor het gebruik van enkel de beste materialen voor hun watchwinders, voor een exclusieve uitstraling. Dit zorgt er bovendien voor dat de watchwinders lang mooi blijven.

Orbita maakt gebruik van de welbekende Zwitserse motoren. Dit zorgt ervoor dat de watchwinders van het merk stuk voor stuk voorzien zijn van een betrouwbare en duurzame basis. De opwinding van jouw automatische horloge of horloges wordt met motoren van dit kaliber in stilte verzorgd door deze watchwinders. De collectie van Orbita is gevarieerd te noemen. Niet alleen is er de keuze uit het Rotorwind- en Programmable Systeem, daarnaast biedt het merk ook watchwinders voor mensen met een divers budget. Zo vinden we in de Orbita Sparta Bold serie watchwinders die geschikt zijn voor het opwinden van 1 of 2 automatische horloges. Deze watchwinders zijn van topkwaliteit, maar eenvoudig vormgegeven en daardoor aantrekkelijk geprijsd. Daarnaast herbergt de collectie van Orbita echter ook zeer fraaie modellen voor de fervent verzamelaar, met een zeer luxe uitstraling. Deze watchwinders vallen in een hogere prijsklasse en bieden niet alleen een efficiënte en veilige wijze van opwinding, maar ook de mogelijkheid om jouw horlogeverzameling in stijl te presenteren. De prachtige houten kasten van deze variant Orbita watchwinders is gemaakt van de beste Italiaanse houtsoorten en verwerkt door de beste ambachtslieden. Met een elegante en stijlvolle watchwinder voor jouw horlogeverzameling van het merk Orbita, weet je zeker dat je een echte eyecatcher in huis haalt.

Een mooi voorbeeld van een zeer fraaie watchwinder uit de collectie van Orbita, is de Orbita Avanti Twenty Four Rotorwind W70004. Dit uiterst exclusieve model van dit merk biedt ruimte voor het opwinden van maar liefst 24 automatische horloges. Bovendien is er ook nog een extra opbergruimte voorzien voor nog 10 horloges. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen deze opbergruimte te benutten voor eventuele andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen. Deze watchwinder is door de grote capaciteit perfect geschikt voor de liefhebber met een uitgebreide verzameling luxe automatische horloges. De kast van de watchwinder is gemaakt van prachtig Makassar hout, wat zorgt voor een klassieke en zeer stijlvolle uitstraling van de watchwinder. De fraaie voet benadrukt het luxe karakter van deze watchwinder nog eens extra. De binnenkant van dit design is voorzien van een ingelegd carbon. Doordat de watchwinder kan worden afgesloten met een glazen deurtje, bescherm je je horloges tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Je kunt hierbij denken aan vocht, vuil en stof. Bovendien hou je te allen tijde het zicht op je horloges. Met dit model van Orbita beschik je over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. De energievoorziening van deze watchwinder verloopt tot slot middels netstroom met behulp van een adapter.

Een tweede model welke we graag benoemen, is afkomstig uit de Orbita Sparta Bold serie. De Orbita Sparta Bold 1 White W05524 is aantrekkelijk geprijsd en daarmee perfect geschikt voor de liefhebber met een minder breed budget. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van een enkel horloge. Het model is gemaakt van kunststof en compact vormgegeven, waardoor deze gemakkelijk te plaatsen en verplaatsen is. Doordat deze watchwinder werkzaam is op batterij (longlife batterij systeem), is het een mooie mogelijkheid dit model in een kluis te bewaren. De Orbita Sparta Bold 1 White W05524 is voorzien van een Swiss made motor, waardoor je altijd zeker weet dat je op je watchwinder zult kunnen rekenen. De watchwinder biedt verder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie.

De high-end watchwinders van Orbita zijn bij ons verkrijgbaar in de webshop en worden geleverd met 2 jaar garantie en een duidelijke handleiding. Je vindt hier onder meer de 2 bovengenoemde watchwinder modellen van het merk, maar daarnaast bieden wij nog vele andere fraaie designs. Het is dus zeker de moeite waard een kijkje te nemen!