Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray

Geplaatst op 21 oktober 2023 om 08:00 uur

Wanneer je op zoek gaat naar een watchwinder voor jouw automatische horloges dan is er best wat keuze. Maar je moet goed nadenken wat voor jou belangrijk is. Wat heb je precies nodig voor jouw automatische horloges?

Wij zijn met onze webshops specifiek gericht op watchwinders. Als specialist op het gebied van deze horlogeaccessoire hebben wij meer dan 18 jaar ervaring. Wij bezoeken de specifieke merken, fabrieken en diverse horlogefairs om onze kennis en kunde op peil te houden. Dit is erg belangrijk, omdat we dan weten wat de innovaties zijn op gebied van techniek, functionaliteit en design.

Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray

Maar waar moet je nu precies zoeken naar een goede watchwinder? Ons advies is om altijd te kopen bij een expert. Dit kan een juwelier zijn of een specialist op gebied van deze horlogeaccessoire.

In landen als bijvoorbeeld Zwitserland en Duitsland zijn tal van hoogwaardige merken te vinden met het Swiss made of German made label. Deze modellen zijn van topkwaliteit en gemaakt van hoogwaardige materialen. Deze modellen zitten echter vaak wel in een hogere prijsklasse. Dan zijn er de zeer goedkope watchwinders uit bijvoorbeeld Azië, deze modellen zijn veel lager geprijsd, maar niet altijd van de gewenste kwaliteit.

Wanneer je een watchwinder zoekt met een uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding zijn er echter ook verschillende mooie merken die je zeker aan zullen spreken. Een voorbeeld van zo’n merk is het merk Paul Design. Paul Design is een merk uit het Verenigd Koninkrijk, met watchwinders die zeker de moeite van het bekijken waard zijn. Ook hier in Nederland kun je daarnaast zeer goed terecht voor een model van uitstekende kwaliteit, tegen een aantrekkelijke prijs.

Het vooruitstrevende merk Benson biedt in dit kader een zeer uitgebreide en fraaie collectie watchwinders, waar vrijwel iedere liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges wel een passend model zal kunnen vinden. Zo vind je bijvoorbeeld in de Benson Black Series zeer luxe modellen met een handige extra opbergruimte, een ingebouwde LED verlichting en powerwinding functie. Deze watchwinders zijn voorzien van Japanse motoren van hoge kwaliteit. In de Swiss Series van Benson zien we modellen met een moderne uitstraling, voorzien van de welbekende Swiss made motoren. Naast deze twee series zijn er nog veel meer mogelijkheden binnen de collectie van Benson, ook wat betreft de capaciteit van de watchwinders.

In dit artikel besteden we graag meer aandacht aan een serie watchwinders van Benson, die compact zijn vormgegeven en van aluminium zijn gemaakt. De Benson Compact Aluminium watchwinders zijn net vers van de pers en een waardevolle aanvulling te noemen aan de toch al uitgebreide en gevarieerde collectie van Benson. Deze modellen hebben een kubusvormig design en zijn bovendien zeer handzaam. Doordat de watchwinders zijn gemaakt van aluminium, zijn ze niet alleen duurzaam, maar ook licht in gewicht. We vertellen je graag meer over een specifiek model uit de Benson Compact Aluminium serie, namelijk de Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray. Deze watchwinder is uiteraard ook gemaakt van aluminium en uitgevoerd in de kleur donkergrijs. Naast dit model is ditzelfde model ook verkrijgbaar in de kleuren lichtgrijs, zwart, wit en blauw. De binnenkant van de watchwinder is zwart van kleur, waardoor het automatisch horloge extra in het oog springt. Door de speciale ingebouwde LED verlichting zet je je horloge desgewenst nog eens extra in de schijnwerpers. De Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray is uitgerust met een handige flexibele horlogehouder. Dit zorgt ervoor dat vrijwel ieder formaat horloge zonder problemen in de watchwinder geplaatst kan worden. Je hoeft hierbij dan ook niet bang te zijn voor krasjes of andere onnodige beschadigingen van je automatische horloge.

De solide basis van de Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray wordt gevormd door een Japanse motor van zeer goede kwaliteit. Deze motor verzorgt moeiteloos de opwinding van ieder type en merk automatisch horloge, ook als het een zeer zwaar horloge is. Bovendien staan deze motoren erom bekend energiezuinig en daarmee duurzaam te zijn. Tot slot doet de motor zijn werk in stilte. Hierdoor kun je de Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray prima op plekken zetten waar stilte gewenst is. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld de werkkamer of de slaapkamer. De Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray biedt verder de programma’s CW, CC en Alt. Uiteraard beschikt de watchwinder ook over een overwind protectie, zodat je niet bang hoeft te zijn voor overspanning van je automatische horloge. De Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray is werkzaam met behulp van een adapter, maar kan ook op batterijen functioneren. Zo kan dit model tot wel 6 à 9 maanden functioneren op een enkele set batterijen. Dit verhoogt niet alleen het gebruikerscomfort van de modellen doordat je er nauwelijks omkijken naar hebt, maar maakt het daarnaast ook mogelijk de watchwinder en daarmee jouw luxe horloge in een kluis te plaatsen. Al met al is de Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray een watchwinder die een zeer doeltreffende en veilige wijze van opwinding verzorgt voor ieder automatisch horloge. In combinatie met het fraaie en moderne design en de aantrekkelijke prijs, is deze watchwinder voor iedere liefhebber van automatische horloges absoluut een uitstekende keuze te noemen.

Wanneer je graag de Benson Compact Aluminium 1 Dark Gray wilt bestellen, kan dit gemakkelijk en snel bij ons in de webshop. Omdat wij vrijwel de gehele collectie van Benson op voorraad hebben, is je bestelling lekker snel in huis! Wanneer je een passend advies wenst over welke watchwinder het beste bij jou en je automatische horloge of horloges past, helpen wij je bovendien graag verder.