Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Swiss Kubik watchwinders | Zwitserse kwaliteit

Geplaatst op 19 oktober 2020 om 11:44 uur

Het kiezen van een goede watchwinder is niet altijd eenvoudig. Er zijn diverse merken met elk hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast heeft elk watchwinder merk haar eigen techniek, design en prijsklasse. Voor jouw automatische horloges wil je het liefst de beste watchwinder binnen jouw budget. Maar welke watchwinder moet je kiezen? Welk merk heeft een goede reputatie en zorgt voor een optimale energievoorziening voor jouw automatische horloges?

Wat is een watchwinder?

Eerst leggen we kort uit wat een watchwinder precies is. Veel mensen weten niet eens wat een watchwinder is maar hebben er wel eens van gehoord. Een watchwinder is een apparaat dat automatische horloges, die stil komen te staan wanneer ze niet gedragen worden, van energie voorziet. Een watchwinder zorgt ervoor dat het automatische horloge blijft doorlopen en de instellingen, zoals tijd en datum, behouden blijven. Dit heeft als grote voordeel dat het automatische horloge altijd gereed is om te dragen. Een automatisch horloge komt stil te staan wanneer het niet gedragen wordt, waardoor de ingestelde functies niet meer correct zijn. Je kan denken aan de tijd en datum maar ook aan de GMT functie, maanfase en dag- en maandaanduiding.

Een watchwinder is niet alleen erg handig maar zeker ook beter voor het behoud van de automatische horloges. Een watchwinder zorgt namelijk voor de olieverspreiding binnenin het uurwerk. Daarnaast hoef je de kroon niet telkens uit te trekken om de tijd en datum goed te zetten wanneer het horloge stilstaat. De kroon is namelijk één van de meest kwetsbare onderdelen van een horloge. Een watchwinder verkleint dus tevens het risico op defecten aan de kroon en het uurwerk.

Watchwinders uit Zwitserland

Net zoals horloges uit Zwitserland hebben watchwinders uit Zwitserland een uitstekende reputatie. Deze watchwinders zijn vervaardigd naar de hoogste normen op gebied van materialen en afwerking. Het vakmanschap in Zwitserland is van een zeer hoog niveau hetgeen leidt tot een prachtige kwaliteit en afwerking. Uiteraard speelt de Zwitserse motor, als hart van de watchwinder, een grote rol. De motor zorgt ervoor dat de horloges ronddraaien. Het is dus belangrijk dat deze motor van goede kwaliteit is. De Zwitserse motoren hebben als voordeel op hun concurrentie uit Duitsland en Japan dat ze net iets stiller zijn. Je betaalt echter wel een iets hogere prijs voor een watchwinder met Zwitserse motor.

Swiss made watchwinders kennen we van RDI, Swiss Kubik en Bernard Favre. Waar RDI een relatief klein merk is en Bernard Favre zeer exclusieve watchwinders produceert is Swiss Kubik een merk dat een grote collectie modellen op de markt brengt die geschikt is voor elke horlogeliefhebber. Het voordeel dat Swiss Kubik biedt is de relatief interessante prijs en uitstekende kwaliteit. Dit uit zich voornamelijk in de vrijwel stille motoren, hoge duurzaamheid en het compact design waardoor de watchwinders vrijwel overal te plaatsen zijn. Bijvoorbeeld in een kluis of op een plek waar je geen netstroom voorhanden hebt. De Swiss Kubik watchwinders werken namelijk op een set AA batterijen waarmee ze tot wel 3 jaar meegaan.

Swiss Kubik watchwinders

De Swiss Kubik watchwinders worden volledig in Zwitserland gemaakt en zijn daardoor 100% Swiss made. In de horlogewereld blijft dit nog altijd een belangrijk predicaat. Desondanks zijn er verschillende andere watchwinder merken die ook uitstekende watchwinders produceren, je kan denken aan Benson, Paul Design en Chronovision.

Het leuke aan een Swiss Kubik watchwinder is het compacte design en het feit dat de watchwinders in allerlei kleuren en materialen leverbaar zijn. Je kan kiezen voor kleuren als zwart, blauw, grijs, rood en geel. Qua materialen kan je kiezen uit verschillende soorten hout en leder. Hierdoor kan je precies de Swiss Kubik watchwinder kiezen die bij jou past.

De Zwitserse techniek staat op een hoog niveau. Niet alleen Swiss Kubik maakt gebruik van Zwitserse techniek. Ook merken zoals Scatola del Tempo, Orbita en Benson maken gebruik van Zwitserse techniek in hun watchwinders. Het Nederlandse watchwinder merk Benson presenteert binnenkort zelfs een geheel nieuwe lijn, de Benson Swiss Series watchwinders, die voorzien is van Swiss made techniek en volledig wordt geassembleerd in Nederland. De Zwitserse motoren die Swiss Kubik gebruikt zijn zeer energiezuinig en vrijwel geluidloos in gebruik. Dit heeft als voordeel dat je ze ook in de slaapkamer kunt neerzetten of mee kunt nemen op reis. Daarnaast zijn de motoren zeer duurzaam waardoor je lang plezier kunt hebben van de watchwinders.

Vergelijken met andere Zwitserse watchwinder merken biedt Swiss Kubik een competitieve prijsstelling. Desondanks zijn ze duurder dan vergelijkbare merken uit Duitsland, Nederland of het Verenigd Koninkrijk. Dit wordt puur veroorzaakt door het Swiss made predicaat dat elke Swiss Kubik watchwinder mag dragen. Net zoals bij horloges kunnen Zwitserse merken net wat meer vragen voor hun producten dan andere merken. Dit op basis van de goede reputatie en oorsprong en productie in Zwitserland. Met een Swiss made watchwinder verzeker je jezelf van absolute topkwaliteit.

Swiss Kubik Startbox versus Masterbox

De Swiss Kubik watchwinder collectie kan je simpelweg opdelen in twee categorieën. De Startbox watchwinders zijn instapmodellen gemaakt van kunststof en zeer compact en prettig in gebruik. Deze watchwinders hebben een Zwitserse motor en zijn verkrijgbaar in diverse hippe kleuren. De prijs is 445,00 euro.

De Swiss Kubik Masterbox watchwinders zijn meer professionele watchwinders voor de echte horlogeliefhebber en verzamelaar. De Masterbox collectie kent modellen voor het opwinden van 1 t/m 12 horloges. Deze modellen zijn wat meer luxe vormgegeven en er is veel meer keuze uit verschillende materialen en kleuren. Ook deze watchwinders zijn zeer compact met afmetingen van 10x10x10cm. Het leuke aan deze Swiss Kubik Masterbox watchwinders is dat je ze instelt, qua draairichting en aantal omwentelingen per dag, via een bluetooth verbinding. Hierdoor kan je de watchwinder volledig naar wens instellen via je mobiele telefoon of pc. De Swiss Kubik Masterbox watchwinders beginnen vanaf 695,00 euro. Als extra mogelijkheid kan je ervoor kiezen de watchwinder uit te rusten met een plastic deurtje. Dit deurtje is een extra bescherming voor de automatische horloges in de watchwinder.

Officieel dealer Swiss Kubik watchwinders

Wil je de beste kwaliteit en vind je het Swiss made predicaat erg belangrijk dan zijn de Swiss Kubik watchwinders een uitstekende keuze! Het merk onderscheidt zich door compacte designs, goede Zwitserse motoren en moderne uitstraling. In een Swiss Kubik watchwinder wind je probleemloos jouw automatische horloges op. Heb je een kluis waarin je graag jouw horloges bewaart en opwindt dan is een watchwinder van Swiss Kubik een uitstekende keuze. Je hebt geen netstroom nodig om de watchwinder jouw horloges van energie te laten voorzien.

Watchwinders.nl is officieel dealer van Swiss Kubik watchwinders. Als officieel dealer bieden wij zekerheid, originaliteit en service. Inmiddels zijn we meer dan 10 jaar officieel dealer van Swiss Kubik en kennen wij de voordelen van dit merk watchwinders zeer goed.

Alle Swiss Kubik watchwinders worden geleverd in een chique verpakking met handleiding en 3 jaar garantie. Wij verzenden wereldwijd met Fedex, DPD en PostNL. In onze webshop kan je betalen met jouw creditcard, iDeal, Paypal of gewone bankoverschrijving.

Bekijk snel onze collectie Swiss Kubik watchwinders en wind jouw automatische horloges op in stijl!