Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder kluis voor veilig opwinden van horloges

Geplaatst op 23 november 2020 om 11:22 uur

Helaas gebeurt het vaker dan je denkt, een inbraak waarbij persoonlijke en waardevolle sieraden worden gestolen. Behalve dat het een grote inbreuk maakt op het gevoel van veiligheid ben je vaak ook waardevolle zaken kwijt, al dan niet met persoonlijke waarde. Vaak leg je er tevens op toe wanneer de verzekering uitkeert. Je hoopt dit nooit mee te maken.

Benson Black Series Safe watchwinder

Gelukkig zijn er manieren om waardevolle horloges en sieraden te beschermen en het risico op diefstal te verkleinen. Maar als je automatische horloges in een kluis legt komen ze al snel stil te staan. Dit is uiteraard niet goed voor de automatische uurwerken in de horloges. Stilstand is immers achteruitgang. Om dit te voorkomen is er een goede oplossing bedacht: een watchwinder kluis. Een watchwinder kluis is een gewone kluis waarin één of meer watchwinders zijn gebouwd waardoor je jouw automatische horloges niet alleen veilig kan opbergen maar ze ook opgewonden blijven waardoor elk horloge keurig op tijd loopt en je het direct kan dragen.

Opwinden van horloges in een watchwinder

Normaliter windt je automatische horloges op in een gewone watchwinder. Deze biedt echter geen bescherming tegen diefstal. Deze normale watchwinders zijn kastjes gemaakt van hout en hebben vaak een glazen deur die gemakkelijk te openen of zelfs open te breken is. Hierdoor heb je meer risico op diefstal van jouw horloges en/of sieraden. Wanneer je een watchwinder kluis oftewel een watchwinder safe koopt heb je optimale bescherming van jouw horloges. Je combineert als het ware het beste van twee werelden. Want niet alleen het risico op diefstal is kleiner, ook zijn jouw horloges direct gereed om te dragen.

Watchwinder kluis

Een watchwinder kluis is eigenlijk een gewone kluis met daarin een paneel met watchwinders die je via de bediening kan instellen. Vaak bieden watchwinder kluizen nog een extra ruimte om andere sieraden op te bergen. Hierdoor liggen alle kostbaarheden veilig beschermd. Het voordeel van deze kluizen is dat ze redelijk zwaar zijn en je ze kan verankeren aan de grond of muur. Hierdoor maak je het inbrekers flink moeilijk. De watchwinder kluizen in onze collectie zijn ook allemaal voorzien van in de EU gemaakte sloten waardoor kwaliteit en veiligheid gegarandeerd worden. De Benson Black Series watchwinder kluizen, oftewel Black Series Safe, hebben een Wittkopp elektronisch slotsysteem dat zeer hoog staat aangeschreven op gebied van veiligheid, duurzaamheid en bedieningsgemak.

Benson Black Series Safes

Het Nederlandse watchwinder merk Benson Watchwinders is bekend geworden door haar populaire Black Series watchwinders. Deze collectie watchwinders heeft modellen die geschikt zijn voor het opwinden van 1 tot wel 24 automatische horloges. Inmiddels worden deze watchwinders door meer dan 250 high end juweliers wereldwijd verkocht. Het merk is ontzettend sterk in het produceren van hoogstaande watchwinders tegen een ontzettend scherpe prijs. Daarom heeft menig horlogeliefhebber een Benson watchwinder voor het opwinden van zijn automatische horloges.

Benson heeft echter ook een paar zeer interessante watchwinder kluizen zodat de horloges geheel veilig zijn wanneer ze opgewonden worden. De Benson Black Series Safe watchwinders zijn perfect geschikt voor diegene die zijn kostbare horloges veilig wilt opbergen en tegelijkertijd ook wilt opwinden zodat ze direct gereed zijn om te dragen. De Benson Black Series watchwinder kluizen worden volledig gemaakt in de EU en hebben het geavanceerde Wittkopp slotsysteem voor maximale veiligheid. Door middel van dit elektronische systeem open je de kluis met een code. De ingebouwde watchwinders zijn voorzien van de nieuwste Benson Black Series techniek. Dit zijn Japanse motoren voor elk horloge en een modern touchscreen waarmee je elke rotor bedient. De ingebouwde LED verlichting zorgt voor een prachtig aangezicht van de ronddraaiende horloges maar ook functioneel gezien is het handig om extra licht te hebben in de kluis.

De Benson Black Series watchwinder safes zijn voorzien van een poedercoating in de kleur zwart. Aan de achterkant sluit je de adapter aan zodat de watchwinder actief is. Hierdoor kan je de watchwinder kluis op vrijwel elke plek zetten. Uiteraard kan je de kluis vervolgens verankeren aan de muur of grond, zodat je extra veiligheid creëert.

De voordelen van een watchwinder kluis

Eigenlijk hebben we alle voordelen van een watchwinder kluis al opgenoemd in dit blog artikel. Uiteraard staat veiligheid bovenaan. Vooral wanneer je wat duurdere horloges en sieraden hebt kan je deze het beste veilig bewaren. Maar ook wanneer jouw horloges of sieraden sentimentele waarde hebben is het aan te bevelen deze zo goed mogelijk te beschermen. Het is ontzettend vervelend als sieraden die je bijvoorbeeld hebt geërfd of gekregen van een dierbare worden gestolen.

Het tweede voordeel is natuurlijk dat de watchwinder in de kluis ervoor zorgt dat jouw automatische horloges altijd voorzien zijn van voldoende energie. Hierdoor kan je elk horloge direct uit de kluis nemen en om je pols doen. Je hoeft het niet opnieuw op te winden en de tijd en datum in te stellen. Het horloge is gelijk gereed om te dragen. Dit bespaart tijd maar ook ongemak omdat je anders de kroon van het horloge moet openen om de tijd en datum in te stellen. De kroon is namelijk één van de zwakste onderdelen van een horloge. Je wilt deze liever niet vaak openen en sluiten.

Bekijk op onze website eens de mogelijkheden qua watchwinder kluizen. Binnen Nederland leveren wij de kluizen op een pallet via Fedex. De watchwinder kluizen zijn direct gereed om te gebruiken. Je hoeft alleen de adapter op netstroom aan te sluiten en de horloges erin te plaatsen. Uiteraard wordt elke Benson Black Series watchwinder kluis geleverd met 2 jaar garantie, handleiding en certificaat.