Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor 1 automatisch horloge

Geplaatst op 21 juli 2022 om 09:10 uur

Een automatisch horloge staat stil als je deze gedurende 2 dagen niet draagt. Een watchwinder is daarom een essentiële accessoire voor een automatisch horloge. In dit artikel schrijven we over een watchwinder voor 1 horloge.

Een automatisch horloge herbergt puur vakmanschap en doet het vak van de horlogemaker dan ook het meeste eer aan. Waar een quartz horloge functioneert met behulp van een batterij, heeft een horloge met een automatisch uurwerk beweging nodig om te kunnen functioneren. Wanneer je je automatische horloge om de pols hebt maak je op natuurlijke wijze de juiste bewegingen om het horloge van energie te voorzien. Als het horloge echter niet wordt gedragen kan je in deze behoefte voorzien door het horloge in een passende watchwinder te plaatsen. Deze simuleert de bewegingen van de pols en verzorgt hiermee de energievoorziening. Bovendien heb je met een kwalitatieve watchwinder direct een opbergplaats voor je horloge waar het beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf.

In dit artikel laten we je graag kennis maken met een drietal watchwinders in verschillende prijsklassen en met een diverse uitstraling. We beginnen met een hoogwaardige watchwinder van het Nederlandse merk Benson. Het gaat specifiek om de Benson Compact Single 1.BS watchwinder. Deze watchwinder is gemaakt van hoogwaardig hout en uitgevoerd in de kleur zwart. Dit model biedt ruimte voor het opwinden van 1 automatisch horloge. Benson staat erom bekend een zeer goede prijs-/kwaliteit ratio te bieden. Dit geldt uiteraard ook voor dit model van Benson. De watchwinder is voorzien van een Japanse motor van excellente kwaliteit. Hiermee is het mogelijk ieder type of merk automatisch horloge van energie te voorzien. De watchwinder is instelbaar met behulp van het moderne LCD scherm wat betreft het aantal omwentelingen per dag en de draairichting. Doordat Benson kiest voor het gebruik van flexibele horlogehouders past vrijwel elk formaat moeiteloos in deze watchwinder. Dit model biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Een groot voordeel van dit model is de combinatie van het compacte formaat met de mogelijkheid de watchwinder te gebruiken met batterijen. Dit zorgt ervoor dat het ook een goede mogelijkheid is de watchwinder in een kluis te plaatsen. Daarnaast kan de watchwinder ook worden gebruikt met de meegeleverde adapter.

Ook het merk Swiss Kubik biedt een compacte watchwinder voor het opwinden van 1 automatisch horloge. Swiss Kubik is een Zwitsers merk en maakt dan ook gebruik van Swiss made motoren. De Swiss Kubik Startbox Black is het instapmodel van dit gerenommeerde merk, welke is uitgevoerd in de kleur zwart. De watchwinder is kubusvormig, wat kenmerkend is voor Swiss Kubik. Deze watchwinder is gemaakt van polyamide en daardoor licht in gewicht. Deze watchwinder is energiezuinig en functioneert gemiddeld maar liefst 3 jaar op een set AA batterijen. Ook deze watchwinder is geschikt voor ieder automatisch horloge, ongeacht het merk of type horloge. De Zwitserse motor zorgt in stilte voor de energievoorziening van jouw automatische horloge, waardoor je deze watchwinder ook kunt plaatsen op bijvoorbeeld je werkplek of je slaapkamer. Met de Swiss Kubik Startbox Black kies je voor een betaalbare Zwitserse watchwinder met het kenmerkende design van Swiss Kubik. Je weet hiermee zeker dat jouw horloge altijd klaar is voor gebruik en bovendien veilig opgewonden kan worden.

Het derde en laatste model watchwinder waar we je graag meer over vertellen is de Bernard Favre Planet Silver watchwinder. Dit is ook een watchwinder van Zwitserse kwaliteit, echter wel in een geheel andere prijsklasse. Wat betreft uitstraling zijn de watchwinders van Bernard Favre dan ook absoluut uniek te noemen. Met de Bernard Favre Planet Silver watchwinder kies je voor een echte ‘piece of art’ in huis. Alle ogen zullen gericht zijn op jouw watchwinder en horloge wanneer je deze in je interieur plaatst. Deze watchwinder is gemaakt van edelstaal en voorzien van een zwarte voet. Het horloge draait wanneer deze geplaatst is in de watchwinder om zijn eigen as. Dit is voor iedere liefhebber van automatische horloges een zeer fascinerend gezicht. Voor een extra luxe gevoel, wordt een glazen stolp meegeleverd met de watchwinder. Deze kan over de watchwinder worden geplaatst en maakt het plaatje compleet. Deze zorgt er bovendien voor dat er geen vocht of stof bij je horloge kan komen. Deze watchwinder is niet alleen voorzien van een Swiss made motor, maar biedt daarnaast een ingebouwde accu (100 dagen), waardoor ook deze watchwinder desgewenst in een kluis kan worden geplaatst. Met behulp van de USB aansluiting kan de watchwinder worden opgeladen middels netstroom, via PC of Smartphone. De LED indicator geeft de status van de watchwinder aan, waardoor dit gemakkelijk in de gaten te houden is. Met de programma’s CW, CC en Alt wind je met dit model ieder automatisch horloge probleemloos op. Deze uiterst luxe watchwinder wordt geleverd in een prachtige lederen etui.

Met de bovengenoemde watchwinders hebben we je een kleine greep laten zien uit ons uitgebreide assortiment hoogwaardige watchwinders. Hiermee is er voor iedere liefhebber, voor iedere portemonnee en voor iedere persoonlijke smaak een passende watchwinder te vinden bij ons in de webshop!