Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor 12 horloges

Geplaatst op 24 juli 2021 om 07:23 uur

Een automatisch horloge dat stilstaat is de nachtmerrie van elke horloge enthousiast. Je wilt dat jouw automatische horloges optimaal van energie voorzien zijn zodat je ze direct kan dragen en je ze goed verzorgt. Het gebruiken van een watchwinder is hiervoor de beste methode. Maar zijn er ook modellen voor het opwinden van veel automatische horloges? Zijn er watchwinders voor 12 horloges?

Dit blog artikel is speciaal voor de echte horlogeverzamelaar die 12 automatische horloges heeft. Met een watchwinder voor 12 horloges zorg je er voor dat jouw horloges precies krijgen wat ze nodig hebben, namelijk een efficiënte en milde opwinding op het moment dat ze niet worden gedragen. Als liefhebber en verzamelaar weet je precies wat je wilt. Een watchwinder moet uiteraard van goede kwaliteit zijn, maar er speelt nog meer mee. Een watchwinder met de capaciteit voor het opwinden van 12 horloges is vaak ook een interieurstuk. Ze zijn over het algemeen ook vrij groot en bieden bovendien veelal meerdere extra functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan extra opbergruimte voor extra horloges of andere sieraden. Buiten dat er bij de aanschaf van een watchwinder voor 12 horloges veel keuzes komen kijken, wil het oog ook wat. Het is niet moeilijk een model te vinden dat wat betreft vormgeving en uitstraling precies past bij jouw persoonlijke smaak en voorkeur. Er zijn namelijk veel verschillende modellen beschikbaar, die uiteenlopen qua prijs, design en uitstraling.

In dit artikel zullen we 3 watchwinders onder de loep nemen waarmee je 12 automatische horloges kunt opwinden. Deze modellen zullen zeker interessant voor je zijn wanneer je op zoek bent naar een goed model voor de energievoorziening van 12 horloges.

Het eerste model dat we willen bespreken biedt eigenlijk alles wat je nodig hebt tegen een hele scherpe prijs. Benson biedt met de Benson Black Series Pro 12.19.B watchwinder een model dat niet alleen van hoogwaardige kwaliteit is maar daarnaast ook diverse extra’s biedt en bovendien betaalbaar is. Deze watchwinder is uitgerust met Japanse motoren waar je altijd op kunt rekenen doordat ze erg duurzaam zijn en relatief weinig geluid maken. De watchwinder biedt niet alleen de mogelijkheid tot het opwinden van 12 horloges, er is ook gezorgd voor extra opbergmogelijkheid voor maar liefst 10 andere horloges. Dit zal voor de echte liefhebber zeker een groot voordeel zijn. Verder is deze watchwinder uitgerust met de modernste technologie. Zo is de watchwinder voorzien van een ingebouwde LED verlichting dat het zicht op jouw horloges ten goede komt. Verder kun je de instellingen van de watchwinder wijzigen met behulp van het moderne touchscreen. Zo is het mogelijk per horloge individueel de draairichting en het aantal rotaties per dag te bepalen. Naast een overwind protectie biedt deze watchwinder ook een powerwinding functie. Hiermee voorzie je jouw horloges in korte tijd van de benodigde energie. Met de veiligheid van je horloges zit het ook goed. Zo is de watchwinder aan de binnenkant voorzien van een speciaal ‘soft velvet’ om beschadigingen te voorkomen en is de watchwinder afsluitbaar met een sleutel. Maar laten we de belangrijke overwind protectie niet vergeten. Met deze functie zijn de horloges altijd beschermd en veilig. Kortom, de Benson Black Series Pro 12.19.B watchwinder is een model dat alles te bieden heeft dat je maar kunt wensen en dat tegen een scherpe prijs. Als je gaat voor een top prijs-/kwaliteitverhouding, dan ga je voor Benson!

Het tweede model dat geschikt is voor 12 watchwinders is de Paul Design Gentlemen 12 Macassar. Deze watchwinder straalt, mede door het gebruik van het prachtige macassar hout, een zekere luxe uit. Ook deze watchwinder is voorzien van Japanse motoren van hoge kwaliteit. De watchwinder is afsluitbaar met een glazen deurtje en bovendien uitgerust met een modern vingerprint slot, waardoor je voorkomt dat mensen ongewild aan je horloges kunnen komen. Door de LED verlichting komen jouw horloges extra mooi uit en fungeert de watchwinder niet enkel als accessoire om jouw horloges op te winden, maar ook als display voor jouw verzameling. De rotoren van de watchwinder zijn allen individueel instelbaar wat betreft draairichting en het aantal omwentelingen per dag, om zo een ideale situatie te creëren voor elk horloge afzonderlijk. Bij deze watchwinder wordt zelfs een afstandsbediening meegeleverd. De watchwinder is uitgerust met overwind protectie. Je kiest met deze watchwinder voor een modern design en een hoogstaande techniek, tegen een aantrekkelijke prijs. De Paul Design Gentlemen 12 Macassar watchwinder is één van de meest populaire modellen uit de collectie van dit merk. Niet alleen zal deze kast prachtig staan in elk interieur, je hebt ook een echte eyecatcher in huis die de blikken van familie en vrienden weet te trekken.

De derde watchwinder die we graag nader belichten is afkomstig van het vooruitstrevende merk Orbita. Dit merk komt ui de Verenigde Staten en produceert high end watchwinders van onberispelijke kwaliteit. Orbita heeft diverse patenten op haar naam staan, waaronder het door henzelf ontwikkelde Rotorwind System. Dit systeem verzorgt de opwinding van automatische horloges door het zachtjes schudden van het horloge. Het al bestaande systeem dat dit doet door middel van rotatie is ook gewoon verkrijgbaar bij Orbita onder de noemer Programmable System.

Met de Orbita Avanti Twelve Rotorwind W22041 biedt Orbita een zeer luxe systeem geschikt voor het opwinden van 12 horloges. Het houten exterieur, het glazen deurtje en de fraaie voet zorgen voor een luxe uitstraling. Deze watchwinder is voorzien van de welbekende Swiss made motoren. Deze motoren staan bekend om hun betrouwbaarheid, duurzaamheid en degelijkheid. Daarnaast zijn ze niet alleen energiezuinig, maar ook stil in gebruik. Dit zorgt voor een optimaal gebruikscomfort. Deze watchwinder heeft ook de beschikking over een overwind protectie. De rotoren van deze watchwinder zijn afzonderlijk instelbaar. Het ingelegd carbon aan de binnenkant van de watchwinder zorgt voor een luxe en sportieve look. Met deze watchwinder zullen alle ogen op jouw horloges gericht zijn en je hoeft je bovendien geen zorgen meer te maken over stilstand van je horloges.

Een watchwinder voor 12 horloges koop je niet voordat je je goed geïnformeerd hebt over de kwaliteit, functies en het design. Het is geen horlogeaccessoire die je zonder nadenken koopt. Daarom is het belangrijk dat je goed kijkt en vergelijkt. Immers, er zijn veel watchwinders voor 12 horloges op de markt die niet de kwaliteit bieden die je mag verwachten maar waarvoor je wel de hoofdprijs betaalt. Ons advies is om altijd te kiezen voor een betrouwbaar merk en goede verkoper met ervaring en verstand op het gebied van watchwinders. De gemiddelde juwelier weet niet zoveel van automatische horloges en watchwinders. Wij raden je aan om altijd te kopen bij een specialist op gebied van deze horlogeaccessoire. Je krijgt dan het beste advies, de beste opties qua modellen en een scherpe prijs. Jij en jouw horloges hebben dan het langste plezier van de watchwinder voor 12 horloges.