Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor 4 horloges tot 1000 euro

Geplaatst op 29 december 2022 om 08:41 uur

Wij krijgen regelmatig de vraag welke watchwinder het best gekozen kan worden. Dit hangt echter af van verschillende aspecten. Bijvoorbeeld hoeveel horloges je wilt opwinden, je budget en voorkeuren qua merk en design. Ook de kleur speelt een belangrijke rol, want je wilt dat jouw watchwinder mooi past in jouw interieur. Maar je kan deze horlogeaccessoire ook in een kluis plaatsen, zoals de handige Swiss Kubik watchwinders, waardoor het uiterlijk van minder belang is.

De ene watchwinder is de andere niet. Er is niet alleen op het gebied van opwindingscapaciteit en design veel variëteit. Ook op het gebied van het materiaalgebruik en het soort motor is er veel om uit te kiezen. Daarnaast zijn er merken op de markt die bekend staan vanwege verschillende positieve eigenschappen op dit gebied. Een mooi voorbeeld van zo’n merk is het merk Benson. Benson is een merk van Nederlandse bodem dat onder meer bekend staat om de productie van hoogwaardige watchwinders tegen interessante prijzen. Met andere woorden, de prijs-/kwaliteitverhouding van de modellen van Benson is uitstekend.

Daarnaast weet Benson precies wat de liefhebber van automatische horloges zoekt in een watchwinder. Uiteraard is de wijze van opwinding belangrijk, maar mooie extra functionaliteiten kunnen een grote meerwaarde bieden. Dit is iets dat dan ook duidelijk naar voren komt in de Benson collectie. In dit artikel laten we je graag kennis maken met twee watchwinders die geschikt zijn voor het opwinden van 4 automatische horloges. Beide watchwinders zijn afkomstig uit de collectie van Benson en beide modellen kosten minder dan 1000 euro.

De eerste van deze twee watchwinders is er één uit de meest luxe serie van het merk, namelijk de Benson Black Series 4.16.CF. De modellen uit de Black Series van Benson kenmerken zich door een sublieme afwerking en luxe uitstraling, in combinatie met een stukje technische finesse en mooie extra’s. De Benson Black Series 4.16.CF biedt niet alleen ruimte voor het opwinden van 4 automatische horloges tegelijkertijd, maar heeft daarnaast extra opbergruimte voor nog eens 3 horloges. Hierdoor kun je al je horloges en andere sieraden netjes en overzichtelijk bij elkaar bewaren. Deze watchwinder is uitgevoerd in de kleur carbon en vervaardigd uit kwaliteitshout.

De watchwinder is zeer fraai afgewerkt en voorzien van maar liefst 12 verflagen en een beschermende laklaag. De watchwinder is aan de voorkant af te sluiten met een glazen deur, waardoor je je horloges extra bescherming kunt bieden. Daarnaast is de watchwinder voorzien van een soft close deksel, waarmee de extra opbergruimte keurig kan worden afgesloten. De Benson Black Series 4.16.CF watchwinder is voorzien van vier Japanse motoren. Deze zorgen ervoor dat zelfs het meest zware horloge moeiteloos van energie kan worden voorzien. Ze zijn daarnaast energiezuinig en stil in gebruik voor een optimaal gebruikscomfort.

Benson Black Series 4.16.CF watchwinder

Het moderne touchscreen zorgt ervoor dat je gemakkelijk de instellingen van de watchwinder kunt wijzigen. Het is mogelijk dit te doen per rotor afzonderlijk, waardoor je ieder horloge de meest ideale wijze van opwinding kunt bieden. Zo stel je de draairichting en het aantal rotaties per dag per horloge in. Met de ingebouwde LED verlichting heb je altijd een goed zicht op je horloges, zelfs tijdens het opwindproces. De watchwinder biedt de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Als kers op de taart biedt deze watchwinder ook nog een powerwinding functie en een USB aansluiting.

De tweede Benson watchwinder die we benoemen is de Benson Smart-Tech II 4.20.B watchwinder. Ook met dit model wind je 4 automatische horloges tegelijk op. Daarnaast biedt dit model ruimte voor het opbergen van 5 extra horloges. Deze watchwinder is gemaakt van hout en zowel wat betreft het exterieur als het interieur uitgevoerd in de kleur zwart. De binnenkant van de watchwinder is bekleed met een zachte stof ter bescherming van jouw horloges tegen krasjes of andere beschadigingen. De deur van mineraalglas zorgt voor een optimale bescherming en een goed zicht op jouw horloges. Wanneer je dan de LED verlichting inschakelt wordt dit nog eens benadrukt. Met de Benson Smart-Tech II 4.20.B watchwinder kies je voor een watchwinder met vier Japanse motoren. Dit maakt dat je je watchwinder ook zonder zorgen bijvoorbeeld in de slaapkamer of op kantoor kunt plaatsen, zonder bang te hoeven zijn voor storende geluiden. Deze Japanse motoren staan namelijk bekend als erg stil in gebruik. Dit model van Benson is uitgerust met een modern touchscreen, hiermee stel je onder meer de draairichting en het aantal omwentelingen per dag in per rotor afzonderlijk. Ook deze watchwinder beschikt over een handige powerwinding functie, waarmee je je horloges in korte tijd van de benodigde energie kunt voorzien.

Met de twee Benson watchwinders die we voor je hebben beschreven hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je horloges stil komen te staan. Hiermee voorkom je dat je onnauwkeurigheden krijgt in de tijdsweergave en hoef je je horloges niet steeds opnieuw in te stellen. Het biedt bovendien bescherming tegen onnodige slijtage.

Wij bieden de gehele collectie Benson watchwinders bij ons in de webshop. Je kunt deze op eenvoudige en veilige wijze bij ons bestellen. Indien gewenst helpen wij je graag bij het maken van de juiste keuze voor jou en jouw horloges! Heb je een vraag of heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste model? Bel of mail ons gerust, dan helpen we je graag verder.