Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Is een watchwinder slecht voor een automatisch horloge?

Geplaatst op 6 januari 2023 om 12:50 uur

Een mooi horloge is voor de moderne man een waardevolle accessoire en sieraad om een outfit helemaal mee af te maken. Als we het hebben over horloges met een automatisch uurwerk, dan kunnen we wel stellen dat de watchwinder hiermee onlosmakelijk verbonden is. De kwalitatieve watchwinder wint dan ook steeds meer terrein binnen de horlogerie. Voor de liefhebber en/of verzamelaar van automatische horloges is de watchwinder een essentieel onderdeel van deze liefhebberij. Een goede watchwinder voorziet namelijk in de energievoorziening van automatische horloges, door middel van het bieden van de juiste wijze van beweging.

Een automatisch horloge of meerdere automatische horloges (afhankelijk van de capaciteit van de watchwinder) kunnen in de watchwinder worden geplaatst. Dit gaat gemakkelijk door de speciaal hiervoor bedoelde horlogehouders in een watchwinder. De watchwinder verzorgt vervolgens de beweging, vaak door middel van rotatie. Op deze wijze wordt het automatische horloge opgewonden en voorkom je dat deze stil komt te staan wanneer deze niet gedragen wordt.

Je vraagt je misschien af of een watchwinder geen kwaad kan voor je geliefde automatische horloge. Hier kunnen we kort over zijn, dit is zeker niet het geval. Sterker nog, een watchwinder speelt een belangrijke rol in het behoud van je horloge. Zoals genoemd zorgt een goede watchwinder er in eerste instantie voor dat je automatische horloge niet stil komt te staan wanneer je hem niet draagt. Stilstand kan onder meer onnauwkeurigheden in de tijdsweergave veroorzaken, dit voorkom je dus met het gebruik van een passende watchwinder. Daarnaast zorgt een watchwinder door de geboden beweging echter ook voor een optimale olievoorziening binnenin het uurwerk. Door de bewegingen wordt de olie namelijk perfect in het uurwerk van het horloge verdeeld. Dit zorgt ervoor dat je je horloge behoedt voor onnodige slijtage en komt dus de levensduur van je horloge ten goede.

Wanneer je een goede watchwinder aanschaft hoef je ook niet bang te zijn voor overspanning van je automatische horloge of horloges. Automatische horloges zijn van zichzelf al voorzien van een overwind protectie, maar een goede watchwinder beschikt daarnaast ook over een overwind protectie. Hierdoor weet je zeker dat jouw horloge altijd optimaal beschermd is tegen overspanning. Met alle voordelen die een hoogwaardige watchwinder biedt, wordt zeker duidelijk dat een watchwinder niet schadelijk is voor je automatische horloge. Het is juist een handige en belangrijke accessoire voor het behoud van je automatische horloge.

Naast de eerdergenoemde voordelen is een watchwinder ook perfect geschikt voor het opbergen van je automatische horloge of horloges. Er zijn watchwinders verkrijgbaar voor het opwinden en opbergen van één automatisch horloge, maar ook watchwinders die ruimte bieden voor een gehele horlogeverzameling. Daarnaast zijn er verschillende mooie watchwindermerken die naast de capaciteit voor het opwinden van meerdere automatische horloges, ook een extra opbergruimte bieden. Deze opbergruimte kan dan worden benut voor het opbergen van andere horloges of bijvoorbeeld sieraden of manchetknopen. Door het design van verschillende luxe watchwinders binnen de horlogerie zijn er daarnaast ook verschillende mooie opties om een watchwinder aan te schaffen die direct ook kan worden ingezet als display voor een mooie verzameling of natuurlijk een enkel bijzonder stuk. Wanneer je kiest voor een watchwinder met een compact design die functioneert op batterijen, is het plaatsen van een watchwinder in een kluis bovendien ook heel goed mogelijk.

Graag laten we je kennis maken met een aantal watchwinders binnen onze collectie. Het gaat om 3 verschillende watchwinders met ieder hun eigen specifieke eigenschappen en functionaliteiten, in verschillende prijsklassen. Er is namelijk zeer veel mogelijk op dit gebied. Zo vind je watchwinders van de meest exclusieve merken met een zeer luxe uitstraling, maar ook watchwinders van uitmuntende kwaliteit die voornamelijk zeer doeltreffend zijn. Afhankelijk van je persoonlijke wensen aangaande een hoogwaardige watchwinder en natuurlijk afhankelijk van je budget, is de ene watchwinder passender voor je dan de ander. Daarom laten we je graag een stukje diversiteit zien op dit gebied. De eerste watchwinder die we nader onder de loep nemen, is afkomstig uit de collectie van het bijzondere Nederlandse merk Benson. Benson heeft door jaren ervaring op te doen binnen de horlogerie, de nodige kennis en kunde opgedaan wat betreft topkwaliteit watchwinders. Het merk weet dan ook als geen ander wat een goede watchwinder moet bieden. De watchwinders van Benson staan onder meer bekend om de uiterst goede prijs-/kwaliteit verhouding die het merk weet te bieden. Binnen de collectie van Benson kun je terecht voor zeer complete en efficiënte watchwinders, tegen een scherpe prijs. Het merk weet daarbij bovendien ook variatie te bieden. Zo vinden we watchwinders van Benson met de ruimte voor het opwinden van een enkel horloge, maar ook watchwinders waarmee je een gehele verzameling automatische horloges van energie kunt voorzien. Ook op het gebied van uitstraling kun je bij Benson alle kanten op. Dit weet het merk te realiseren door het gebruik van verschillende soorten hoogwaardige materialen, maar ook door zowel meer compacte- als grotere modellen te bieden. Bovendien maakt het niet uit of je meer een voorkeur hebt voor hoogwaardige Japanse motoren, of juist Swiss made motoren. Bij Benson vind je namelijk beide varianten.

De Benson Smart-Tech II 4.20.B watchwinder is een model dat behoort tot de nieuwste modellen van het merk. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van maar liefst 4 automatische horloges tegelijk. Daarnaast biedt het merk met dit model echter nog een mooie extra, namelijk een handige opbergruimte voor nog eens 5 andere horloges. De watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur zwart. Aan de binnenkant van de watchwinder is deze voorzien van een zachte stof, ter bescherming van je horloges. Dit model is bovendien voorzien van een glazen deurtje. Hiermee bied je je horloges bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf, maar kun je toch op ieder moment je horloges zien. Wanneer je er bovendien voor kiest de moderne ingebouwde LED verlichting in te schakelen, springen je horloges er helemaal uit. Benson maakt gebruik van speciale flexibele horlogehouders. Dit maakt dat je vrijwel ieder formaat horloge moeiteloos in de houders kunt plaatsen. De basis van de Benson Smart-Tech II 4.20.B watchwinder wordt gevormd door 4 Japanse motoren van hoge kwaliteit. Deze motoren zijn niet alleen zeer betrouwbaar, maar ook krachtig genoeg voor het opwinden van het zwaarste automatische horloge. Daarnaast doen ze hun werk in stilte, waardoor je deze watchwinder ook heel goed op kantoor of de slaapkamer kunt neerzetten. Met behulp van het innovatieve touchscreen, kun je voor ieder horloge afzonderlijk de instellingen wijzigen. Denk hierbij aan de draairichting en het aantal rotaties per dag. Op deze manier krijgt ieder horloge precies de juiste wijze van opwinding. Dit maakt de Benson Smart-Tech II 4.20.B watchwinder dan ook geschikt voor het opwinden van ieder merk of type automatisch horloge. De watchwinder beschikt tot slot over de programma’s CW, CC en Alt, een powerwinding functie en natuurlijk een overwind protectie. Met de Benson Smart-Tech II 4.20.B watchwinder kies je dus voor een watchwinder die een veilige wijze van opwinding verzorgt voor jouw automatische horloges en bovendien perfect geschikt is voor het opbergen en tentoon stellen van jouw horloges. Deze watchwinder wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie en natuurlijk een duidelijke handleiding.

De tweede watchwinder die we voor je hebben geselecteerd, is van het merk Paul Design. Paul Design is een merk uit het UK dat zich weet te onderscheiden door het bieden van uiterst luxe en complete watchwinders tegen een aantrekkelijke prijs. Binnen de collectie van Paul Design kan zowel de liefhebber met 1 of enkele automatische horloges als de echte verzamelaar terecht. In dit artikel vertellen we je graag meer over de Paul Design Gentlemen 4+6 Black. Deze luxe watchwinder is geschikt voor het opwinden van 4 automatische horloges tegelijk. Daarnaast biedt dit model bovendien een mooie opbergruimte voor nog 6 extra horloges. Dit model is met de grootst mogelijke zorg vervaardigd van bijzonder mooi hout. De watchwinder is zowel wat betreft het interieur als het exterieur uitgevoerd in de kleur zwart. Het glazen deurtje biedt jouw horloges de beste bescherming. De Paul Design Gentlemen 4+6 Black is voorzien van Japanse motoren en zijn daarmee uiterst betrouwbaar, duurzaam en stil in gebruik. Bovendien zijn ze energiezuinig. Het instellen van de watchwinder is zeer eenvoudig met behulp van het handige touchscreen. Hiermee kun je per rotor afzonderlijk de instellingen wijzigen wat betreft de draairichting en het aantal rotaties per dag. Hiermee creëer je de perfecte waarden voor een doeltreffende en veilige wijze van opwinding voor ieder horloge apart. Deze watchwinder is dan ook geschikt voor het opwinden van ieder automatisch horloge, ongeacht het merk of type automatisch horloge.

De Paul Design Gentlemen 4+6 Black is voorzien van een ingebouwde LED verlichting. Hiermee zet je desgewenst jouw geliefde horloges letterlijk in de spotlight. Zo heb je op ieder moment van de dag een perfect zicht op jouw horloges, zelfs tijdens het opwindproces. Met deze watchwinder beschik je over de programma’s CW, CC en Alt. Natuurlijk ontbreekt ook de overwind protectie als bescherming tegen overspanning van jouw horloges niet. Met de Paul Design Gentlemen 4+6 Black kies je voor een heel complete en luxe watchwinder en dat tegen een interessante prijs! Deze watchwinder wordt door ons geleverd met 2 jaar garantie en handleiding. Bovendien ontvang je de watchwinder compleet met een handige afstandsbediening, wat het hoge gebruikscomfort van deze watchwinder nog eens extra benadrukt.

De laatste watchwinder die niet in dit rijtje mag ontbreken, is van het welbekende Zwitserse merk Swiss Kubik. Swiss Kubik staat bekend om de productie van zeer hoogwaardige watchwinders voorzien van de wereldberoemde Zwitserse techniek. Wat betreft het design zijn de watchwinders van het merk zeer herkenbaar, door de kenmerkende compacte en kubusvormige ontwerpen. We vertellen je in dit artikel graag meer over de Swiss Kubik Startbox Gray. Deze watchwinder valt onder de instapmodellen van het merk Swiss Kubik, die voorheen bekend stonden als de Swiss Kubik ABS watchwinders. Dit specifieke model is uitgevoerd in de kleur grijs, maar ook verkrijgbaar in andere kleuren zoals blauw, oranje en rood. Hiermee weet Swiss Kubik een instapmodel watchwinder te bieden voor ieder interieur. De watchwinder is gemaakt van polyamide en hiermee licht in gewicht. In combinatie met de compacte vormgeving maakt dat deze watchwinder zeer handzaam. De Swiss Kubik Startbox Gray kan tot wel 3 jaar functioneren op een set AA batterijen. Je kunt dit model watchwinder dan ook zeer goed opbergen in een kluis. Deze watchwinder van Swiss Kubik is uiteraard voorzien van een Swiss made motor. Met een motor van dit kaliber ben je er zeker van dat je altijd op je watchwinder kunt rekenen. Bovendien zijn deze motoren zeer stil in gebruik, voor een optimaal gebruikscomfort. Uiteraard heeft Swiss Kubik met deze watchwinder ook in een overwind protectie voorzien. Deze watchwinder wordt door ons geleverd met maar liefst 3 jaar garantie. Dit benadrukt het vertrouwen van het merk in de eigen producten nog eens extra. Je hoeft je met de aanschaf van deze watchwinder dan ook geen zorgen meer te maken over stilstand van jouw automatische horloge.

Alle drie de genoemde watchwinders in dit artikel zijn bij ons verkrijgbaar in de webshop. Daarnaast vind je zowel van het merk Benson, als van Paul Design en Swiss Kubik nog vele andere mooie en interessante modellen in de webshop. Wij hebben veel modellen gewoon op voorraad, zodat we je snel van dienst kunnen zijn. Bovendien verzenden wij onze producten wereldwijd, zodat een hoogwaardige watchwinder altijd binnen handbereik is. Wij maken hiervoor gebruik van de diensten van DPD, PostNL en Fedex. Betalen kun je bij ons op verschillende veilige manieren doen. Zo bieden wij de mogelijkheid te betalen met creditcard, PayPal, Ideal en een gewone bankoverschrijving. Ook voor een passend advies en de beste service ben je bij ons op het juiste adres. Neem dus nu een kijkje bij ons in de webshop en kies voor de watchwinder die het beste bij je past! Ook voor bijzondere en hoogwaardige luxe horloges kun je bij ons in de webshop terecht. Wij bieden hiermee alles wat de liefhebber van mooie horloges te wensen heeft.