Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Chronovision watchwinders

Geplaatst op 22 december 2022 om 14:34 uur

Een goede watchwinder is op verschillende manieren inzetbaar. Natuurlijk koop je deze in eerste instantie om ervoor te zorgen dat jouw automatische horloges kunnen worden opgewonden wanneer je ze niet draagt. Je wilt tenslotte niet dat je horloges stil komen te staan waardoor je ze opnieuw zult moeten instellen. Eventuele onnauwkeurigheden in tijdsweergave door stilstand zijn bovendien ook zeer ongewenst. Daarnaast is een watchwinder echter ook goed voor het juiste onderhoud van een automatisch horloge. Stilstand is immers achteruitgang. Een goede watchwinder biedt bovendien een veilige opbergplaats en is, zeker bij een verzameling, eveneens goed inzetbaar om jouw horloges te presenteren.

Moderne technologie, Duitse degelijkheid en betrouwbaarheid in combinatie met een uiterst luxe uitstraling, dat is het merk Chronovision in een notendop. Wij vertellen je dan ook graag meer over dit Duitse merk met zeer hoogwaardige modellen in de collectie. Chronovision hecht veel waarde aan de kwaliteit van de watchwinders en daaraan verbonden de materialen die hiervoor worden gebruikt. De materialen waar Chronovision voor kiest zijn afkomstig uit de regio Sauerland in Duitsland en worden bovendien veelal met de hand bewerkt. Het merk biedt bovendien een verscheidenheid aan materialen en de collectie is dan ook erg divers. Niet alleen door de verschillende designs is er voor iedere persoonlijke smaak een Chronovision watchwinder te vinden, maar ook door bijvoorbeeld de afwisseling in kleur. Chronovision biedt bovendien modellen voor 1 tot maar liefst 8 automatische horloges, waardoor zowel de fervent verzamelaar als de liefhebber bij dit merk terecht kan. De modellen van Chronovision worden ontwikkeld en gemaakt in Duitsland, dit is zeker te zien aan de kwaliteit van het eindproduct. De Duitse motoren waar het merk gebruik van maakt, zorgen voor een solide basis.

Wat verder opvalt aan de collectie van Chronovision zijn de voornamelijk compact vormgegeven watchwinders met een zeer fraaie uitstraling en een modern karakter. Ook op het gebied van technologie is Chronovision een koploper en innoverend te noemen. Zoals genoemd komt de diversiteit van Chronovision duidelijk naar voren in de collectie. Graag benadrukken wij die door het beschrijven van een aantal verschillende modellen uit deze collectie. Het eerste design dat we graag uitlichten is de Chronovision One Elm Bluetooth 70050/101.24.11. Dit is een watchwinder welke geschikt is voor het opwinden van een enkel horloge. De watchwinder is zeer compact, maar weet met de luxe en stijlvolle uitstraling toch alle aandacht op zich te vestigen. De watchwinder is gemaakt van hout en aan de buitenkant is de kleur van het hout gecombineerd met glanzend zwart. Een zeer chique combinatie.

Natuurlijk is deze watchwinder uitgerust met een Duitse motor. Verder beschik je met dit model over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast biedt dit model een sleep mode en speedwinding functie. Met deze laatste optie kun je je horloge gemakkelijk in korte tijd opwinden. De instellingen van deze watchwinder kunnen worden gewijzigd met behulp van de USB aansluiting. Daarnaast beschikt dit model over een Bluetooth verbinding. Deze watchwinder functioneert ongeveer een jaar op een set C batterijen. Dit in combinatie met de compacte vormgeving maakt het mogelijk de watchwinder in een kluis te plaatsen.

Een tweede model uit de collectie is van een hele andere soort. De Chronovision Prestige 70050/180.10 is geschikt voor het opwinden van 8 horloges en door het unieke design en onder meer de fraaie voet uitermate geschikt als display voor jouw verzameling. Dit model is eveneens gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur zwart. De watchwinder is voorzien van een zwart lederen inleg. De uitstraling van deze watchwinder is exceptioneel, zo ook de technologie. De basis wordt gevormd door Duitse motoren, welke ervoor zorgen dat elk type of merk automatisch horloge moeiteloos opgewonden kunnen worden. Doordat deze watchwinder is uitgerust met een ingebouwde LED verlichting, zet je je verzameling desgewenst in de spotlights. De draairichting en het aantal omwentelingen per dag kunnen per horloge afzonderlijk worden ingesteld. Ook biedt deze watchwinder de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Daarnaast beschik je met dit model over een sleep mode en speedwinding functie. Ook deze watchwinder is compleet met USB aansluiting en Bluetooth verbinding. De watchwinder stopt tot slot altijd op een 12 uurs positie en is voorzien van een start-/stop systeem.

Het laatste model van Chronovision dat we benoemen is de Chronovision Ambiance III 70050/150.18.10. Dit is weer een heel ander model dan de twee voorgenoemde modellen en is geschikt voor het opwinden van 3 horloges. De vormgeving van deze watchwinder is compact en strak te noemen. Ook deze watchwinder is weer gemaakt van hout en men heeft hier de kleur van het hout gecombineerd met de kleur zwart. De watchwinder is afsluitbaar met een glazen deurtje, voor extra bescherming van je horloges. Dit model is natuurlijk weer uitgerust met Duitse motoren en programmeerbaar. Daarnaast beschik je met dit model over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, sleep mode en speedwinding functie. Ook de USB aansluiting, Bluetooth verbinding en het start-/stop systeem ontbreken hier niet.

Met de genoemde voorbeelden laten we zien dat Chronovision erg veel in zijn mars heeft en bovendien voorziet in de behoeftes van zowel de liefhebber met een enkel automatisch horloge als de echte verzamelaar. Wij bieden in onze webshop een ruim assortiment Chronovison watchwinders, welke we leveren tegen de lange garantietermijn van maar liefst 3 jaar.