Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor Zwitserse horloges

Geplaatst op 13 oktober 2021 om 07:43 uur

Als liefhebber van een high end Zwitsers automatisch horloge zal je erop gebrand zijn jouw horloges te beschermen en dus het beste voor je horloges te kiezen. Een horloge van merken als Breitling en Rolex koop je tenslotte om er jarenlang plezier aan te beleven. Wanneer je kiest voor een hoogwaardig automatisch horloge, of misschien zelfs wel een verzameling in bezit hebt, is een watchwinder van kwaliteit absoluut onmisbaar. Met deze horlogeaccessoire bewaar je je automatische horloges overzichtelijk en beschermd bij elkaar. Daarnaast kun je je horloges veilig opwinden met een goede watchwinder en zijn deze zodoende altijd klaar om te dragen. De tijd en datum staan altijd goed ingesteld waardoor je het horloge niet opnieuw hoeft op te winden en de functies opnieuw hoeft in te stellen.

Doordat een watchwinder ervoor zorgt dat jouw horloges in beweging blijven worden jouw horloges niet alleen voorzien van de benodigde energie, maar zorgt het ook voor een goede olieverdeling binnenin het uurwerk. Kortom, wanneer je kiest voor een goede watchwinder kies je niet alleen voor gemak maar zorg je ook voor het behoud van jouw automatische horloges. Daarnaast is deze horlogeaccessoire een veilige opbergplaats voor jouw horloges en heb je ze altijd bij elkaar.

Watchwinders zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn er modellen verkrijgbaar voor één horloge, maar ook die speciaal geschikt zijn voor een verzameling horloges. Bovendien is er keuze uit verscheidene merken die ieder een eigen visie hebben wat betreft uitstraling, design en materiaalgebruik. In dit blog artikel bespreken we verschillende watchwinders van 3 merken waarmee de diversiteit op dit gebied snel duidelijk wordt.

Het eerste model is de Benson Swiss Series Double 2.20 White Leather watchwinder. Het Nederlandse merk Benson staat erom bekend watchwinders te produceren met een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding. Deze eigenschap komt ook bij dit model duidelijk naar voren. Dit exemplaar is onder meer vervaardigd uit bijzonder mooi leder en is uitgevoerd in de kleur wit. Dit geeft deze horlogeaccessoire een luxe uitstraling. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van 2 automatische horloges. De motoren van dit model zijn van Zwitserse origine dat een zeer solide en duurzame basis vormt. Je kunt de watchwinder eenvoudig instellen wat betreft de draairichting en het aantal rotaties per dag, voor elk horloge afzonderlijk. Doordat Benson daarnaast gebruik maakt van flexibele horlogehouders is dit model geschikt voor elk automatisch horloge van merken zoals bijvoorbeeld Omega, Breitling, IWC, Rolex en Tag Heuer.

De Benson Swiss Series Double 2.20 White Leather watchwinder van Benson is uitgerust met een speciaal veiligheidssysteem. Dit zorgt ervoor dat de motor ontkoppelt wanneer er een horloge wordt geplaatst of juist verwijderd wordt. Hierdoor ontstaat er nooit frictie voor de motor en gearbox en blijft een lange levensduur gewaarborgd. De watchwinder werkt zowel op netstroom als op batterijen en kan je daardoor overal plaatsen waar jij dat wilt. Daarnaast is deze horlogeaccessoire uiteraard voorzien van een overwind protectie. Tot slot heb je met deze watchwinder de beschikking over een ingebouwde LED verlichting waarmee je jouw horloges altijd goed in het zicht houdt. Leuk detail is dat het bij deze watchwinder gaat om een Limited Edition waarmee je kiest voor een unieke watchwinder.

Een tweede watchwinder die we willen bespreken is de Bernard Favre Planet Gold Plus watchwinder. Dit model van het exceptionele merk Bernard Favre zal jouw Zwitserse horloge van merken als bijvoorbeeld IWC of Oris extra mooi doen uitkomen. Het opwinden van ieder automatisch horloge is met deze watchwinder namelijk een zeer fascinerend gezicht. Het horloge wordt tijdens het opwindproces voorzien van energie doordat het om zijn eigen as draait, als ware het een planeet. Hier komt dan ook de bijzondere naam van deze horlogeaccessoire vandaan. Deze Gold edition van de prachtige Bernard Favre watchwinder heeft een zeer luxe uitstraling en is al een kunstwerk op zich. De watchwinder is uitgerust met een Zwitserse motor. Deze is niet alleen van hoogwaardige kwaliteit, maar ook energiezuinig en bovendien stil in gebruik.

De Bernard Favre Planet Gold Plus watchwinder is voorzien van een ingebouwde accu (100 dagen) en kan worden opgeladen met behulp van de USB aansluiting. Het grote voordeel hiervan is dat de watchwinder ook goed meegenomen kan worden op reis of bijvoorbeeld naar kantoor. Maar ook het plaatsen in een kluis is hierdoor goed mogelijk, zodat je jouw Zwitserse horloge optimaal veilig kunt opbergen. De Bernard Favre Planet Gold Plus biedt alle programma’s die je nodig hebt om een automatisch horloge veilig te voorzien van energie. Dit model heeft ook een overwind protectie en middels de LED indicator kun je gemakkelijk de status van de watchwinder in de gaten houden. Met andere woorden, met deze Swiss made horlogeaccessoire van Bernard Favre kies je voor het neusje van de zalm voor jouw Zwitserse horloge!

Swiss Kubik watchwinder voor 4 horloges

De laatste watchwinder die we uitlichten is eveneens afkomstig van een Zwitsers merk. Het gaat om de Swiss Kubik Triple Leather Black SK03.CV001 plexi. Swiss Kubik staat bekend om de compacte en kubusvormige designs en dat is bij dit model dan ook niet anders. Deze horlogeaccessoire is geschikt voor het opwinden van 3 automatische horloges en is vervaardigd uit zwart leder. De watchwinder is eenvoudig instelbaar via de USB aansluiting en biedt een uiterst doeltreffende wijze van opwinding. Doordat deze watchwinder functioneert op batterijen en compact is vormgegeven, neem je hem gemakkelijk mee. Ook het plaatsen in een kluis is hierdoor een goede optie, want met één set batterijen werkt dit model tot wel 3 jaar lang. Swiss Kubik biedt met dit model een uiterst hoge kwaliteit watchwinder, waarmee je kiest voor het beste voor jouw horloges.

Met de 3 bovengenoemde hoogwaardige watchwinders hebben we slechts een klein inkijkje gegeven wat betreft ons brede assortiment kwalitatieve modellen. In onze webshop vind je onze gehele collectie watchwinders van verschillende mooie merken. Hier vind je absoluut het beste voor jouw Zwitserse horloges!