Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Welke watchwinder heb ik nodig voor mijn Rolex horloge?

Geplaatst op 27 januari 2023 om 11:43 uur

Heb jij een Rolex horloge en wil je dat deze niet onnodig stilstaat? Als horlogeliefhebber weten we allemaal dat een automatisch horloge beter niet kan stilstaan. De techniek komt tot stilstand waardoor het horloge haar functie verliest; het weergeven van de tijd. Daarnaast moet je telkens de tijd en datum opnieuw instellen. Onhandig en vooral onnodig. De oplossing is het gebruik van een watchwinder.

Een watchwinder is een apparaat waarin je één of meerdere automatische horloges plaatst die deze horloges vervolgens laat ronddraaien. Hierdoor krijgen de uurwerken van deze automatische horloges energie en blijven de horloges keurig lopen. In principe werken alle watchwinders op dezelfde wijze.

Wanneer we kijken naar het design van een watchwinder dan zijn er steeds meer mogelijkheden. Er zijn vandaag de dag dan ook watchwinders verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, diverse designs, maar ook met verschil in kwaliteit. Wanneer je een luxe automatisch horloge in het bezit hebt zoals van het wereldberoemde merk Rolex, wil je natuurlijk enkel de beste wijze van opwinding voor je horloge. In dit artikel vertellen we je meer over drie watchwinders van verschillende merken die zeer geschikt zijn voor een perfecte opwinding van jouw Rolex horloge.

De eerste watchwinder waar we in dit kader graag meer over vertellen, is van het merk Benson. Benson is een Nederlands merk met een ruime ervaring op dit gebied. Door de kennis die het merk heeft over de verschillende automatische horloges, weet het exact waar een hoogwaardige watchwinder aan moet voldoen. Benson biedt bovendien voor iedere liefhebber en/of verzamelaar wel een passende watchwinder, door de uitgebreide en gevarieerde collectie. Niet alleen wat betreft opwindcapaciteit, maar ook wat betreft het design en materiaalgebruik biedt het merk diversiteit. Daarnaast maakt Benson afwisselend gebruik van Japanse en Zwitserse motoren zodat je ook wat dat betreft de watchwinder kunt kiezen die het beste bij je past. Zo is de Benson Swiss Series Single 1.20 Carbon Fibre een mooi voorbeeld van een model van Benson met een Swiss made motor. De watchwinder is in zijn geheel geassembleerd in Nederland. De Benson Swiss Series Single 1.20 Carbon Fibre is geschikt voor het opwinden van een enkel horloge. Daarbij maakt het niet uit welk merk of type horloge het is. Dit model is krachtig genoeg voor het opwinden van het zwaarste horloge. Ook jouw Rolex horloge voorziet deze watchwinder probleemloos van de benodigde energie.

De watchwinder is gemaakt van carbon en uitgevoerd in de kleur zwart. Dit model is afsluitbaar met een glazen deur waardoor je je horloges beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De flexibele horlogehouder van de watchwinder zorgt ervoor dat je moeiteloos ieder formaat horloge in de watchwinder kunt plaatsen, zonder deze te beschadigen. Deze watchwinder is instelbaar met behulp van het handige LCD scherm. Hier kun je onder meer de draairichting en het aantal turns per day instellen. De Benson Swiss Series Single 1.20 Carbon Fibre beschikt verder over een speciaal veiligheidssysteem. Dit zorgt ervoor dat de motor automatisch ontkoppelt wanneer een horloge wordt geplaatst of verwijderd.  Doordat deze watchwinder kan functioneren met adapter, maar ook met batterijen, is het plaatsen van dit model in een kluis een goede optie. De ingebouwde LED verlichting zorgt ervoor dat je altijd een mooi zicht hebt op je horloge. Tot slot beschik je met deze watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Je vindt deze horlogeaccessoire bij ons in de webshop. Wij leveren dit model met maar liefst 3 jaar garantie en natuurlijk een duidelijke handleiding.

Een tweede watchwinder die eveneens zeer geschikt is voor het opwinden van jouw Rolex horloge, is tevens van het merk Benson. We hebben het dan over de Benson Compact Single 1.BS watchwinder. Deze compact vormgegeven watchwinder is eveneens geschikt voor het opwinden van 1 horloge, echter is dit model voorzien van een hoogwaardige Japanse motor. Ook deze watchwinder kan ieder merk en type automatisch horloge van energie voorzien. Dit model is gemaakt van hout en zwart van kleur. Met het handige touchscreen kun je de instellingen wat betreft de draairichting en het aantal rotaties per dag gemakkelijk wijzigen. Ook deze watchwinder van Benson is voorzien van een flexibele horlogehouder, die het plaatsen van het horloge eenvoudig maakt. Ook deze watchwinder functioneert zowel met adapter als op batterijen. Met de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie, biedt Benson met dit model een mooi compleet plaatje. Bovendien valt de watchwinder op door de uiterst goede prijs-/kwaliteitverhouding. Ook deze watchwinder kun je gemakkelijk bestellen bij ons in de webshop. Deze wordt dan geleverd met 2 jaar garantie en een handleiding.

De derde en laatste watchwinder die we graag nader belichten, is er één van het Zwitserse merk Swiss Kubik. Swiss Kubik staat bekend om de compacte en kubusvormige designs binnen de collectie. De Swiss Kubik Aluminium Black is een mooi voorbeeld van een watchwinder van Swiss Kubik, die uiteraard ook weer perfect geschikt is voor jouw Rolex horloge. De watchwinders van Swiss Kubik zijn voorzien van Swiss made motoren, zo ook de Swiss Kubik Aluminium Black. Dit specifieke model van Swiss Kubik is gemaakt van aluminium en zwart van kleur. Dit model is werkzaam op batterijen, waardoor ook bij deze watchwinder het plaatsen in een kluis een goede mogelijkheid is. De watchwinders van Swiss Kubik functioneren tot wel 3 jaar op een set AA batterijen en zijn daarmee ook energiezuinig. Het instellen van het aantal toeren van de watchwinder is gemakkelijk met behulp van de USB aansluiting. Natuurlijk is dit model ook voorzien van een overwind protectie ter voorkoming van overspanning van jouw (Rolex) horloge. Wanneer je wilt is het mogelijk tegen een meerprijs een beschermglaasje bij te bestellen, waarmee je de watchwinder afsluitbaar maakt. Ook deze hoogwaardige watchwinder kun je vinden in onze webshop. Wij leveren dit model met maar liefst 3 jaar garantie. Uiteraard ontbreekt ook een duidelijke handleiding niet, zodat je er direct mee aan de slag kunt gaan.

Alle drie de bovengenoemde watchwinders zullen zorgen voor een veilige en doeltreffende wijze van opwinding van jouw Rolex horloge. Bovendien bied je jouw horloge direct ook een veilige opbergplaats met één van deze watchwinders. Wanneer je graag een persoonlijk advies wilt, of nog vragen hebt, kun je hiervoor altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je dan graag verder!