Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Benson Swiss Series Four 4.20 Red Leather watchwinder

Geplaatst op 23 februari 2021 om 14:52 uur

Je hebt een prachtige collectie automatische horloges, bijvoorbeeld van horlogemerken zoals Rolex, Breiling, IWC en Lange & Söhne, en je wilt liever niet dat jouw horloges stilstaan met alle negatieve gevolgen van dien. Dan kies je voor een watchwinder van onberispelijke kwaliteit. Een watchwinder die alles biedt wat je nodig hebt, maar dan nog een beetje meer. Een exemplaar dat gemaakt is van de beste materialen en beschikt over duurzame en vrijwel stille Zwitserse motoren. Daarnaast moet de watchwinder er fantastisch uitzien. Als je al deze aspecten in ogenschouw neemt kom je automatisch uit bij een Benson Swiss Series watchwinder.

Het Nederlandse merk Benson heeft jarenlange ervaring op gebied van de productie van hoogstaande watchwinders. Begin dit jaar presenteerde het merk haar nieuwste serie, de Swiss Series. De Benson Swiss Series watchwinders vormen de meeste luxe lijn en bieden alles wat je nodig hebt om elk automatisch horloge in luxe en stijl op te winden. Bij de productie zijn alleen de beste materialen gebruikt. Deze luxe horlogeaccessoires worden in Nederland met de hand geassembleerd waardoor kwaliteit en duurzaamheid gewaarborgd wordt.

Elke Benson Swiss Series watchwinder is voorzien van een motor die in Zwitserland gemaakt is en daardoor het Swiss Made label mag dragen. De motor vormt het hart van de watchwinder en is uitermate belangrijk voor de rotatie van de automatische horloges. Elke horlogehouder is voorzien van een eigen motor, waardoor elk automatisch horloge dus door één eigen motor wordt rondgedraaid. Dit biedt vele voordelen maar het belangrijkste voordeel is dat elk horloge individueel instelbaar is qua draairichting en aantal omwentelingen per dag. Hierdoor kan je bijvoorbeeld het ene horloge rechtsom op 650 rotaties per dag instellen terwijl het horloge ernaast linksom op 850 rotaties per dag ronddraait. Hierdoor heb je optimale flexibiliteit omdat het ene automatische horloges nu eenmaal andere opwind vereisten heeft dan een ander automatisch horloge.

Naast dit belangrijke voordeel hebben de Swiss made motoren nog een belangrijk voordeel, namelijk dat deze motoren een zeer laag geluidsniveau hebben waardoor je ze vrijwel niet hoort als ze ronddraaien. Daarnaast zijn deze Zwitserse motoren van ontzettend goede kwaliteit waardoor ze normaliter langer meegaan dan andere motoren. Duurzaamheid is dus een ander aspect dat een grote rol speelt.

De bediening van de Benson Swiss Series watchwinders zit aan de achterkant waar elk horloge door middel van één knop en één LCD schermpje wordt ingesteld. De watchwinder heeft 9 voorgeprogrammeerde programma’s waardoor je elk automatische horloge snel en veilig van energie voorziet. Met de meegeleverde handleiding kies je simpelweg met een paar drukken op de knop het gewenste draaiprogramma. Vervolgens gaat de watchwinder draaien en heb je er geen omkijken meer naar.

Als we naar de materialen van deze watchwinders kijken zien we hout, leder, glas en zachte stof. Elk model is voorzien van een glazen voorkant die naar beneden geklapt kan worden. Door middel van dit glas zijn de automatische horloges goed beschermd. De binnenkant van de watchwinders is voorzien van een zachte zwarte stof zodat de horloges geen krasjes of dergelijke kunnen krijgen. De horlogehouder is instelbaar en geschikt voor zowel grotere als kleinere horloges. Het maakt dus niet uit of je een grote herenhorloge of juist een klein dameshorloge wilt plaatsen in de watchwinder. Qua techniek bieden de Benson Swiss Series watchwinders alles wat je nodig hebt en meer. Het speciale ontkoppelingssysteem dat de motor loskoppelt van de horlogehouder wanneer je een horloge eruit haalt of plaatst is een groot voordeel. Bij elke andere watchwinder zal er stress/frictie optreden wanneer de rotor draait en je het horloge eruit haalt of erin plaatst. Je gaat namelijk tegen de draaiing van het automatische horloge in. Dit kan zelfs tot defecten leiden. Dit is bij de Benson Swiss Series watchwinders onmogelijk. Op het moment dat de horlogehouder stil wordt gehouden (als je een horloge eruit wilt halen of wilt plaatsen in de watchwinder) ontkoppelt de motor zichzelf van de horlogehouder. Hierdoor blijft de techniek intact en is er geen sprake van stress of frictie voor de motor. Dit is niet alleen handig tijdens het gebruik, maar zeker ook voor het behoud van de watchwinder.

Een speciaal model uit deze collectie willen we eruit lichten. Dat is de Benson Swiss Series Four 4.20 Red Leather watchwinder. Dit model is geschikt voor het opwinden van 4 automatische horloges. De buitenkant is voorzien van prachtig rood leder in een “padded” patroon voor een extra luxe uitstraling. De watchwinder is 45cm breed, 15cm diep en 15cm hoog waardoor deze als geheel nog altijd zeer compact is. De horlogehouders waarop je de horloges plaatst zijn fraai afwerkt met chromen ringen. De glazen voorkant beschermt de automatische horloges die in de watchwinder zijn geplaatst. Deze watchwinder werkt op netstroom via de bijgeleverde adapter. Deze adapter is geschikt voor gebruik in de EU, UK, VS en Azië.

Benson Swiss Series Four 4.20 Red Leather watchwinder

Deze Benson Swiss Series Four 4.20 Red Leather watchwinder is in een gelimiteerde oplage van 250 stuks geproduceerd. Het nummer staat gegraveerd in een metalen plaatje. Hierdoor heb je dus een zeer exclusieve watchwinder. Maar hier houdt het niet op want Benson levert bij deze generatie Swiss Series een prachtige verpakking die verwijst naar de Zwitserse techniek binnenin de watchwinder. Daarnaast is een handige handleiding en een certificaat inclusief.

Wanneer je het beste wilt voor jouw automatische horloges dan kies je voor een Benson Swiss Series watchwinder. Is rood niet jouw kleur dan is er genoeg keuze uit andere modellen, bijvoorbeeld in zwart, carbon fibre, bruin, groen, blauw en wit. Je kan kiezen voor een watchwinder uitgevoerd in hout of met een lederen afwerking. Wil je minder dan 4 horloges opwinden dan heeft de collectie ook modellen voor het opwinden van 1, 2 of 3 automatische horloges.

Wij zijn officieel dealer van Benson Watchwinders. Wij bieden je de meest actuele collecties, duidelijke service en vrijwel alle watchwinders zijn vanuit voorraad leverbaar. De Benson Swiss Series watchwinders worden geleverd met 3 jaar internationale garantie en altijd aangetekend en verzekerd verzonden. Bekijk snel deze collectie fantastische watchwinders en wellicht wind jij jouw automatische horloges binnenkort op in één van de beste watchwinders!