Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Bernard Favre Planet Black watchwinder

Geplaatst op 9 april 2022 om 11:08 uur

Een van onze favoriete watchwinders komt uit Zwitserland. Op gebied van design en kwaliteit komt eigenlijk geen ander merk in de buurt. We hebben het over Bernard Favre. Een merk dat pionier is op gebied van het opwinden van automatische horloges op een eigen unieke wijze.

Het Zwitserse merk Bernard Favre valt op door het gebruik van hoogwaardige materialen, door perfecte kwaliteit en door een kunstzinnig en uniek design. Het merk draagt de naam van de ontwerper en de man achter deze prachtige watchwinders, namelijk Bernard Favre zelf. Bernard Favre was als kind al gefascineerd in mechanische voorwerpen en ontwerpt vandaag de dag dan ook met grote passie prachtige kwalitatieve watchwinders. Zijn inspiratie voor zijn ontwerpen vindt hij in zijn contact met de natuur en in het dagelijks leven.

Voor het vervaardigen van zijn ontwerpen werkt Bernard Favre samen met lokale meester-ambachtslieden. Alleen perfectie is goed genoeg voor Bernard Favre. Daarnaast staan innovatie en ontwikkeling bij Bernard Favre zeer hoog in het vaandel. De watchwinders van het merk zijn dan ook tot in de perfectie afgewerkt en het oog voor detail in de ontwerpen is opvallend. Bernard Favre wordt een visionair genoemd en met zijn vrije geest ontwerpt hij unieke stukken die zeer interessant zijn voor de echte liefhebber. Zeker wanneer je houdt van originele en bijzondere ontwerpen, zijn de Bernard Favre watchwinders een echte aanrader. Bernard Favre ontwerpt met pure passie voor het vak, dit is dan ook terug te zien in de ontwerpen van dit merk. Hij maakt hierbij gebruik van mooie materialen zoals metaal, carbon fibre, glas en hout. Dit komt zowel het eindontwerp als de duurzaamheid van de watchwinder ten goede.

De Bernard Favre Planet watchwinder werd gepresenteerd in 2011 en is een watchwinder van een klasse apart. Dit model is verkrijgbaar met verschillende materialen en in verschillende designs. Een automatisch horloge wordt in deze watchwinder van energie voorzien doordat deze rond zijn eigen as draait, alsof het een planeet is. Hier is dan ook de naam van deze watchwinder naar terug te leiden. Wanneer een horloge wordt opgewonden in deze watchwinder is dit een zeer fascinerend gezicht. De Swiss made kwaliteit van de watchwinders van Bernard Favre bieden de garantie dat deze je zeer lang plezier zullen bezorgen. De basis van de Bernard Favre Planet watchwinders wordt gevormd door een Zwitserse motor die krachtig genoeg is om ieder type en merk automatisch horloge zonder problemen op te kunnen winden. Doordat motoren van Zwitserse komaf bovendien erg stil in gebruik zijn, hoef je je geen zorgen te maken over storende geluiden tijdens het opwindproces.

Een mooi voorbeeld van een Bernard Favre Planet model is de Bernard Favre Planet Black watchwinder. Deze watchwinder willen we graag wat nader belichten. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van één automatisch horloge. Uiteraard is deze voorzien van een Swiss made motor. Deze watchwinder is gemaakt van edelstaal PVD. De kleur van de watchwinder is in zijn geheel mat zwart, dit geldt dus zowel voor de voet van de watchwinder als voor de ringen. Dit maakt dat ieder horloge er bij dit Planet model extra uitspringt. De Bernard Favre Planet Black watchwinder is programmeerbaar. Daarnaast beschikt deze over een speciale LED indicator, die de status van de watchwinder weergeeft. Met deze watchwinder heb je de keuze uit de programma’s CW, CC en Alt. Uiteraard biedt dit model ook een overwind protectie, om overspanning te voorkomen.

Bernard Favre Planet Black watchwinder

De watchwinder beschikt over een ingebouwde accu. Hiermee kan de watchwinder tot 100 dagen functioneren. Opladen is mogelijk door het gebruik van de USB aansluiting, door middel van netstroom, PC of smartphone. De compacte vormgeving, werking op batterijen en het feit dat deze watchwinder geluidsarm is maken het mogelijk deze op veel verschillende plaatsen neer te zetten. Zo kun je hem zonder problemen op je slaapkamer plaatsen, maar ook gemakkelijk meenemen naar kantoor of op reis. Bovendien is het mogelijk de watchwinder en jouw horloge in een kluis te bewaren. Zo ben je er zeker van dat jouw trots optimaal veilig is opgeborgen. De Bernard Favre Planet Black watchwinder biedt al met al echt een totaalplaatje. Je kiest met deze watchwinder voor Swiss made kwaliteit en een Zwitserse motor en daarnaast voor een zeer uniek design gemaakt van eersteklas materialen. Wanneer je op zoek bent naar een echte eyecatcher voor in je interieur is dit een topkeuze. Jouw automatische horloge zal altijd op de juiste wijze voorzien worden van de benodigde energie worden voorzien en zorgt daarbij tegelijkertijd voor een spectaculair schouwspel.

De Bernard Favre Planet Black watchwinder kun je bij ons in de webshop gemakkelijk en veilig bestellen. Bovendien is hier ook een filmpje te zien, waardoor je de Planet watchwinder van Bernard Favre ook daadwerkelijk aan het werk kunt zien.

Wij zijn officieel dealer van Bernard Favre en kunnen jou daarmee de beste service en nieuwste collecties bieden. Ook wanneer advies gewenst is helpen wij je graag. Met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van watchwinders, zullen wij je zeker van dienst kunnen zijn.

Bekijk dus nu onze collectie Bernard Favre watchwinders en kies jouw favoriet zodat jouw automatische horloge nooit meer stilstaat.