Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Watchwinder voor 6 automatische horloges

Geplaatst op 15 april 2022 om 15:29 uur

Een horloge is meer dan alleen een handig accessoire. Naast de functionele voordelen van een horloge, waaronder het altijd bij de tijd zijn, heeft een horloge nog vele andere voordelen en functies. Zo wordt een mooi horloge vaak gedragen als een passend sieraad, waarmee een outfit net die finishing touch krijgt. Met een goed gekozen horloge kun je absoluut jouw smaak en uitstraling laten zien.

Daarnaast wordt een hoogwaardig horloge ook vaak gezien als zijnde een statussymbool en een uiting van goede smaak. En dan is er nog de verzamelaar, de echte liefhebber die niet genoeg heeft aan één horloge, maar een ware persoonlijke collectie heeft opgebouwd. In de horlogerie zijn dan ook veel echte collectors items te vinden die door hun uitstraling, beperkte oplage of technische eigenschappen extra bijzonder zijn. Wanneer je als liefhebber en verzamelaar gekozen hebt voor automatische horloges, komt er naast een degelijke opbergplaats nog meer kijken bij de opslag en verzorging van jouw verzameling.

Een automatisch horloge is er één van een bijzonder kaliber. Niet alleen komt bij het automatisch horloge het technisch vernuft en het oog voor detail van de vakman het meest naar voren, een automatisch horloge werkt ook daadwerkelijk anders dan bijvoorbeeld een quartz horloge. Een quartz horloge is werkzaam met behulp van een batterij, maar bij een automatisch horloge wordt er in de benodigde energie voorzien door middel van beweging. Als je je automatische horloge om je pols draagt maak je automatisch bewegingen die ervoor zorgen dat jouw horloge steeds opnieuw van energie wordt voorzien om te kunnen functioneren. Wanneer dit niet gebeurt, komt het horloge stil te staan. Dit heeft verschillende nadelen en mogelijke gevolgen. Zo kunnen er onnauwkeurigheden ontstaan in tijd- en datumweergave en moet je je horloge opnieuw instellen.

Een mooi horloge wil je natuurlijk op ieder gewenst moment kunnen dragen en gebruiken, dus stilstand dient voorkomen te worden. Aangezien het zeker voor de verzamelaar vrijwel onmogelijk is om jouw automatische horloges altijd te dragen is daarvoor een oplossing bedacht. We hebben het dan over de watchwinder. Watchwinders zijn beschikbaar voor het opwinden van één horloge maar ook voor de echte verzamelaar zijn er watchwinders op de markt die meerdere automatische horloges tegelijkertijd kunnen opwinden.

Benson Black Series 6.16.B watchwinder

Wij bieden jou met dit artikel graag een inkijkje in de wereld van watchwinders en benoemen daarbij een aantal modellen in verschillende prijssegmenten voor de verzamelaar met 6 of 7 automatische horloges. De 3 modellen die wij voor je in gedachten hebben voldoen allemaal aan de hoge voorwaarden en eisen die wij stellen aan een goede watchwinder. Natuurlijk verzorgen ze in de eerste plaats een efficiënte en tegelijkertijd milde wijze van opwinding voor jouw horloges. Bovendien kies je met deze horlogeaccessoires voor een model dat een mooie opbergplaats en indien gewenst ook een display biedt voor jouw horloges. Deze designs zijn alle 3 gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn alle 3 voorzien van Japanse motoren van uitmuntende kwaliteit. Deze motoren hebben verschillende eigenschappen die ervoor zorgen dat de watchwinders een optimaal gebruikscomfort bieden. Zo zijn ze krachtig en duurzaam, maar ook energiezuinig en stil in gebruik, waardoor je ze kunt plaatsen waar je wilt. Denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer of je werkplek.

Allereerst de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder. Dit is een bijzonder mooi model van het Nederlandse merk Benson. Deze watchwinder is geschikt voor het opwinden van 6 horloges. Maar dan zijn we er nog niet, want ook aan extra opbergruimte is gedacht. Je kunt namelijk in deze horlogeaccessoire ook nog 5 horloges extra opbergen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen deze opbergruimte te benutten voor het opbergen van eventuele andere sieraden of bijvoorbeeld manchetknopen. De Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder is gemaakt van hout en uitgevoerd in de kleur zwart. De binnenkant is voorzien van een zachte stof ter bescherming van jouw horloges. De flexibele horlogehouders zijn geschikt voor vrijwel elk formaat horloge zodat deze moeiteloos in de watchwinder geplaatst kunnen worden. De Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder is daarnaast afsluitbaar met een glazen deur, waarmee je stof en vuil letterlijk buiten de deur kunt houden. et

Zoals genoemd is deze watchwinder voorzien van Japanse motoren van hoge kwaliteit. Daarnaast is de Benson Smart-Tech II 6.20.B watchwinder voorzien van een innovatief touchscreen. Hiermee kun je onder meer de draairichting en het aantal omwentelingen per dag instellen. Het is mogelijk dit te doen per rotor individueel, zodat ieder horloge op zijn wenken bediend wordt. Doordat deze watchwinder is uitgerust met een ingebouwde LED verlichting, heb je altijd een goed zicht op je horloges. Tot slot beschik je met deze horlogeaccessoire over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, een powerwinding functie en een polssimulatie.

Het tweede model dat we aan je willen voorstellen is de Benson Black Series 6.16.B watchwinder. Deze watchwinder is eveneens afkomstig van het merk Benson en behoort tot de meest luxe lijn van dit mooie merk. Ook deze horlogeaccessoire is geschikt voor het opwinden van 6 horloges en biedt opbergruimte voor nog 5 horloges. De Benson Black Series 6.16.B watchwinder is aan de voorkant afsluitbaar met een glazen deur en aan de bovenkant met de luxe soft close deksel. Wat betreft materiaal is ook hier gekozen voor een mooie houtsoort in combinatie met mineraalglas. De binnenkant van de watchwinder is uitgerust met een speciaal soft velvet, ter bescherming tegen krasjes of andere beschadigingen. Ook hier is daarnaast weer gebruik gemaakt van hoogwaardige Japanse motoren en flexibele horlogehouders.

Natuurlijk ontbreekt ook bij dit model de moderne touchscreen niet en kun je voor ieder horloge afzonderlijk de instellingen bepalen. Je beschikt met deze Benson Black Series 6.16.B watchwinder over de programma’s CW, CC en Alt, een overwind protectie, powerwinding functie en USB aansluiting. Dit model is tevens voorzien van de ingebouwde LED verlichting, om jouw horloges desgewenst in de spotlight te kunnen plaatsen.

Het laatste model dat we nader belichten is de Paul Design Gentlemen 6 Macassar watchwinder. Paul Design is een merk afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. Achter dit merk staat ervaringsdeskundige Paul Chen, die met zijn ontwerpen precies weet wat de echte liefhebber wil. Net als het merk Benson, biedt Paul Design watchwinders met een zeer goede prijs-/kwaliteitverhouding. De Paul Design Gentlemen 6 Macassar is geschikt voor het opwinden van 6 automatische horloges. De watchwinder is gemaakt van een prachtige kleur hout. Dit is combineert met een deels zwart exterieur en geheel zwart interieur, wat deze horlogeaccessoire een zeer luxe uitstraling geeft. Ook deze watchwinder is afsluitbaar met een glazen deur met fingerprint slot wat jouw horloges beschermt tegen nadelige invloeden van buitenaf.

De Paul Design Gentlemen 6 Macassar is verder uitgerust met een Japanse motor, een modern touchscreen en LED verlichting. Daarnaast biedt de Paul Design Gentlemen 6 Macassar watchwinder zelfs een uiterst modern vingerprint slot, zodat niemand ongeoorloofd bij je horloges kan komen. Met deze watchwinder heb je de beschikking over de programma’s CW, CC en Alt en een overwind protectie. Uiteraard zijn ook hier weer de rotoren apart instelbaar.

De bovengenoemde modellen laten zien dat er voor een mooie prijs veel kwaliteit te krijgen is op dit gebied. Wij bieden in onze webshop de bovengenoemde modellen aan, maar daarnaast is er een ruime collectie watchwinders van zowel Benson als Paul Design maar ook verschillende andere kwaliteitsmerken. Wij kunnen jou bovendien als officieel dealer van vele gerenommeerde merken voorzien van een prachtige watchwinder, een passend advies en een goed antwoord op eventuele vragen!