Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Bernard Favre Planet Black - Zwitserse perfectie

Geplaatst op 1 februari 2023 om 15:00 uur

Heb jij al een watchwinder voor jouw automatische horloges? Als je een watchwinder gebruikt dan ken je de voordelen van deze horlogeaccessoire en kan je waarschijnlijk niet meer zonder. Maar als je deze horlogeaccessoire nog niet gebruikt voor jouw automatische horloge dan mis je echt iets. Niet alleen is een watchwinder zeer handig omdat je jouw horloge niet meer hoeft in te stellen als het stilgestaan heeft, maar het komt ook de duurzaamheid van jouw horloge ten goede. In dit artikel schrijven we over een heel bijzondere watchwinder van het merk Bernard Favre. Dit merk is één van onze favorieten op gebied van kwaliteit en design.

Het Zwitserse merk Bernard Favre is absoluut uniek in zijn soort. De man achter het merk, Bernard Favre, is al van jongs af aan altijd geïnteresseerd geweest in mechanische items en wist met het ontwerpen, ontwikkelen en vervaardigen van prachtige high-end watchwinders zijn talenten volledig in te zetten. Het is daarbij altijd zijn ambitie geweest zichzelf steeds weer te verbeteren. Innovatie en ontwikkeling zijn dan ook belangrijke waarden van het merk. Bernard Favre werkt in de geest van een uitspraak van Crébillon: ‘Succes is altijd een kind van durf geweest’. Steeds weer zoekt het merk naar vernieuwing, het atelier van Bernard Favre is dan ook een waar experimenteel laboratorium. Er wordt met passie gewerkt met als doel zichzelf steeds weer te overtreffen. Bernard Favre vindt zijn inspiratie in verschillende aspecten van het leven. Zo inspireert de natuur hem, maar kan hij ook zijn inspiratie halen uit het dagelijks leven, het onverwachte of in zijn omzwervingen. Bernard Favre kan worden gezien als een vrije geest en visionair. Voor de watchwinders kiest hij voor materialen als leder, carbon, glas en hout. Daarnaast is hij gepassioneerd door metaal, dit is een erfenis van zijn vader die een goudsmelterij had.

Een automatische luxe horloge dat met grote zorg is gemaakt, verdient een daarbij passende watchwinder waar met evenveel passie aan is gewerkt. Een Bernard Favre watchwinder completeert jouw automatische horloge, zowel op functioneel gebied als in esthetisch opzicht. Het is voor iedere liefhebber van mooie horloges en een uniek design een prachtig gezicht om te zien hoe de watchwinder het horloge van energie voorziet. De collectie Planet watchwinders van Bernard Favre biedt variatie door het gebruik van verschillende kleuren en materialen. Zo is de Bernard Favre Planet Black gemaakt van het zeer sterke edelstaal PVD en uitgevoerd in de kleur mat zwart. Dit maakt dit model een mooie combinatie van een klassiek design met een stoer randje. De glazen stolp die bij dit model hoort maakt het plaatje compleet. Wanneer deze over de watchwinder wordt geplaatst, maakt dit het geheel extra bijzonder. Bovendien zorg je er hiermee voor dat je horloge stof- en vochtvrij blijft. De Bernard Favre Planet Black is voorzien van een handige ingebouwde accu (100 dagen). Dit in combinatie met de compacte vormgeving van deze watchwinder maken het een goede mogelijkheid de watchwinder met het horloge in een kluis te bewaren. Het opladen van dit model gebeurt middels netstroom. Dit kan ook via PC of Smartphone, met behulp van de USB aansluiting.

De solide basis van de Bernard Favre Planet Black watchwinder wordt gevormd door een Swiss made motor van topkwaliteit. Deze motor is krachtig genoeg voor het opwinden van het zwaarste automatische horloge, maar tegelijkertijd ook energiezuinig. Daarnaast is de motor geluidsarm, wat ervoor zorgt dat je niet gestoord wordt door vervelende geluiden tijdens het opwindproces. Deze Zwitserse motoren staan niet voor niets wereldwijd zeer goed bekend en zijn dan ook uitermate betrouwbaar. Zo weet je zeker dat je automatische horloge altijd klaar is voor gebruik en je niet bang hoeft te zijn voor stilstand van je horloge en de eventuele vervelende gevolgen daarvan. De Bernard Favre Planet Black watchwinder is voorzien van een speciale LED indicator, die de status van de watchwinder weergeeft. Dit model biedt verder de programma’s CW, CC en Alt en uiteraard een overwind protectie ter bescherming van overspanning. De watchwinder is bovendien instelbaar, waardoor je je automatische horloge de best passende wijze van opwinding kunt bieden. Kort samengevat biedt de Bernard Favre Planet Black watchwinder zowel in technisch opzicht als wat betreft het design alles wat je als liefhebber van mooie horloges maar kunt wensen. Jouw horloge zal prachtig uitkomen in dit model en een echte eyecatcher zijn in je interieur. Bovendien verzorgt deze watchwinder de beste mogelijke wijze van opwinding van jouw automatische horloge. Voorkomen van stilstand van jouw automatische horloge betekent ook het voorkomen van onnauwkeurigheden in de tijdsweergave en het niet steeds opnieuw hoeven instellen van je horloge. Met een horlogeaccessoire van dit kaliber voorkom je dan ook frustratie en zorg je ervoor dat je optimaal van je automatische horloge kunt genieten. Doordat de watchwinder bovendien zorgt voor een perfecte verdeling van de olie in het horloge, ben je ook onnodige slijtage voor. Een watchwinder van kwaliteit is dan ook absoluut een onmisbaar accessoire wanneer je in het bezit bent van een automatisch horloge. Het is een zeer waardevolle investering te noemen.

Bernard Favre Planet Black watchwinder

Heeft de Bernard Favre Planet Black watchwinder je interesse gewekt? Bekijk dan nu onze webshop, je kunt hier deze horlogeaccessoire in een filmpje aan het werk zien voor een compleet beeld van de watchwinder. Wanneer je deze watchwinder, of één van de andere schitterende Planet modellen van Bernard Favre, bij ons bestelt, ontvang je deze thuis met 2 jaar garantie, een duidelijke handleiding en een luxe lederen etui. Bekijk dus nu ons aanbod in onze webshop en maak je keuze!