Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

De beste Orbita watchwinders

Geplaatst op 20 september 2019 om 14:45 uur

Elke verzamelaar of liefhebber van automatische horloges weet dat een kwalitatief goede watchwinder onmisbaar is wanneer u in het bezit bent van één of meerdere automatische horloges. Een automatisch horloge kan namelijk alleen functioneren wanneer deze wordt voorzien van de juiste beweging. Wanneer het horloge gedragen wordt, wordt in deze beweging voorzien door de natuurlijke beweging van de pols. Wanneer men het horloge niet draagt, bijvoorbeeld ’s nachts of wanneer men meerdere horloges bezit, moet op een andere manier in deze behoefte worden voorzien. Een goede watchwinder voorziet een automatisch horloge van energie wanneer deze niet gedragen wordt en voorkomt hiermee onder andere onnauwkeurigheden in tijd-/datum weergave en slijtage. Daarnaast kan een watchwinder een veilige opbergplaats bieden voor uw horloge(s). Dit keer staan de Orbita watchwinders centraal.

Het luxe watchwinder merk Orbita is in 1996 door Chuck Agnoff. De watchwinders van Orbita worden gemaakt in de Verenigde Staten. Voordat men bij Orbita overging tot het ontwikkelen van watchwinders, zagen zij het als hun missie alles te leren wat er te weten valt over automatische horloges. Zo zouden zij de meest milde manier van het opwinden van deze horloges kunnen ontwikkelen. Orbita heeft dan ook een duidelijke bedrijfsfilosofie: het creëren van producten met een blijvende waarde en uitzonderlijk aandacht voor detail, evenals producten die mensen graag gebruiken. De Orbita watchwinders zijn dan ook duurzaam, degelijk en comfortabel in gebruik.

Orbita Sparta 2 Bold watchwinder

Innovatie en kwaliteit staan voorop bij Orbita. Het merk heeft dan ook voor vernieuwing gezorgd in deze branche en heeft verschillende patenten op haar naam staan. In de collectie van Orbita biedt men twee verschillende systemen aan. De meest gebruikte manier van opwinden, door middel van rotatie, vinden we terug in het ‘Programmable System’ van Orbita. Maar daarnaast biedt het merk ook een heel vernieuwend systeem, namelijk het ‘Rotor Wind System’. De watchwinders die zijn voorzien van dit systeem, winden automatische horloges op door middel van het ‘schommelen’ van het horloge. De watchwinders van Orbita zijn voorzien van Swiss made motoren en bieden een uiterst hoge kwaliteit van opwinden.

Voor Orbita watchwinders wordt veel gebruik gemaakt van hout als materiaal, welke de watchwinders een stijlvolle en klassieke uitstraling geeft. Orbita biedt watchwinders met verschillende capaciteit. Van een watchwinder met ruimte voor een enkel horloge tot een watchwinder voor de echte verzamelaar met ruimte voor zesendertig horloges, Orbita heeft het allemaal. Wij leveren de watchwinders van Orbita met twee jaar garantie en handleiding.