Wereldwijde levering
Gratis verzending binnen Nederland

Zwitserse watchwinders van Bernard Favre

Geplaatst op 26 september 2019 om 14:35 uur

Een watchwinder is een niet weg te denken onderdeel van een verzameling automatische horloges. Maar ook voor de liefhebber die een enkel automatisch horloge bezit, is een goede watchwinder een onmisbaar accessoire. Het is niet mogelijk een horloge altijd te dragen, zeker niet wanneer u in het bezit bent van een grotere horlogecollectie. Toch heeft een automatisch horloge beweging nodig om te kunnen blijven functioneren. Bij het ontbreken van deze beweging zal het horloge uiteindelijk stil komen te staan. Dit kan onder andere resulteren in onnauwkeurigheden in tijd-/ en datumweergave. Wanneer een automatisch horloge niet wordt voorzien van de benodigde energie door de natuurlijke beweging van de pols, biedt een watchwinder uitkomst. Niet alleen voorziet deze in de bewegingsbehoefte, ook beschermt de juiste watchwinder tegen invloeden van buitenaf zoals stof en vuil en zorgt ervoor dat het oliepeil op peil blijft.

Er zijn diverse varianten, merken en prijsklassen op de markt op het gebied van watchwinders. Een gerenommeerd watchwinder merk dat een unieke manier van opwinding biedt is Bernard Favre. Bernard Favre watchwinders zijn afkomstig uit Zwitserland en bieden dan ook de hoogstaande Zwitserse kwaliteit. Dit high-end merk onderscheidt zich onder andere door een hoogstaand design en het gebruik van prachtige materialen.  Een Bernard Favre watchwinder draait om zijn eigen as, als ware als het een planeet en biedt op die manier de benodigde beweging aan het automatische horloge. Dit wordt dan ook toepasselijk het ‘Planet winding System’ genoemd. Bernard Favre heeft oog voor detail en een geavanceerde techniek hoog in het vaandel staan. Dit komt ook duidelijk tot uiting in de exceptionele ontwerpen van het merk. Naast de technische hoogstandjes die het merk biedt, is het opwinden een prachtig gezicht en zal zeker de interesse van een horlogeliefhebber weten te wekken. De glazen stolp bij de watchwinder maakt het plaatje af en dient om het horloge te beschermen.

Bernard Favre Planet watchwinder

De Swiss made watchwinders van Bernard Favre zijn te verkrijgen in verschillende materialen zoals edelstaal, carbon, leder en zelfs goud. Dit is natuurlijk een unicum voor de horlogeliefhebber die echt op zoek is naar iets bijzonders. Daarnaast zijn de watchwinders van Bernard Favre verkrijgbaar in verschillende kleurstellingen, waardoor elk voor elke verzameling en interieur een passend alternatief geboden wordt. Doordat de watchwinders voorzien zijn van een accu kunnen ze gemakkelijk in een kluis bewaard worden of meegenomen worden op reis. Daarnaast kunnen deze watchwinders worden opgeladen door middel van netstroom, PC of smartphone met behulp van de USB aansluiting.  De LED-indicator houdt de gebruiker op de hoogte van de status van de watchwinder.

Als officieel dealer van Bernard Favre leveren wij de Bernard Favre watchwinders in een lederen etui, met twee jaar garantie en handleiding.